توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 400174
پایین بودن نرخ انجام عمل جراحی پیشگیرانه در زنان ایرانی مبتلا به سرطان پستان
تاریخ انتشار : شنبه ۱۷ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۴۴
نتایج تحقیقات پژوهشگران پژوهشکده سرطان پستان جهاد دانشگاهی نشان می‌دهد که یکی از اقدامات پیشگیرانه در بروز مجدد سرطان پستان در بیماران مبتلا، برداشتن کامل (ماستکتومی) پستان مقابل یا درگیر است که این اقدام در ایران کمتر صورت می‌گیرد.

 به گزارش ایسنا، دکتر آسیه الفت بخش مدیر گروه پژوهشی بیماری‌های پستان پژوهشکده سرطان در ژورنال کلاب این پژوهشکده با ارائه مطالبی در خصوص « عوامل موثر بر انتخاب ماستکتومی پیشگیرانه سمت مقابل در بیماران مبتلا به سرطان پستان یک طرفه»، گفت: پیشنهاد این نوع جراحی معمولا توسط بیماران مبتلا به سرطان پستان به جراح داده می‌شود ولی آگاهی دادن پزشک به بیمار در خصوص انجام این جراحی پیشگیرانه در تصمیم گیری بیمار کمک کننده است.

وی افزود: جراحی پیشگیرانه پستان مقابل، به جزء در موارد وجود سابقه فامیلی قوی سرطان پستان یا زمینه ژنتیکی BRCA1 ,2 اندیکاسیون، (کاربرد) ندارد؛ زیرا شانس ابتلای سمت مقابل بسیار کمتر از متاستاز است و این جراحی بقاء بیماران را افزایش نمی‌دهد.

عضو هیات علمی پژوهشکده سرطان پستان خاطر نشان کرد: در جهان 12 درصد زنان مبتلا به سرطان پستان داوطلب این نوع جراحی هستند اما به نظر می‌رسد این آمار در ایران بسیار پایین‌تر باشد.

نتایج حاصل از این پژوهش در مجله The breast شماره march- 2016 به چاپ رسیده است.

برنامه ژورنال کلاب هفتگی گروه‌های پژوهشی و درمانی پژوهشکده سرطان پستان هر هفته با ارائه جدیدترین مباحث و موضوعات جدید پژوهشی درمانی در ساختمان شماره یک پژوهشکده واقع در میدان ونک، نبش خیابان گاندی، شماره 146 برگزار می‌شود و حضور برای کلیه علاقه‌مندان در این برنامه آزاده بوده و همراه با ثبت امتیاز باز آموزی است.
 
کلمات کلیدی : سرطان پستان
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.