نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 385019
نامه تشکر اساتید از کمیسیون کشاورزی مجلس
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۴ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۴۱
جمعی از اساتید دانشگاه، پزشکان، فعالان کشاورزی و سازمانهای مردم نهاد در نامه ای به رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس از مصوبه این کمیسیون در حذف بند مربوط به تراریخته در برنامه ششم و ممنوعیت کشت، واردات و مصرف این محصولات تجلیل کردند.

به گزارش تسنیم، جمعی از اساتید دانشگاه، پزشکان، فعالان کشاورزی و سازمانهای مردم نهاد در نامه ای به علی محمد شاعری رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس از مصوبه این کمیسیون در حذف بند مربوط به تراریخته در برنامه ششم و ممنوعیت کشت، واردات و مصرف این محصولات تجلیل کردند.

متن نامه به شرح زیر است:

جناب آقای دکتر علی‌محمد شاعری؛ رئیس محترم کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی

اعضاء محترم کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی

با سلام و احترام

اعلام‌نظر دقیق کمیسیون کشاورزی درخصوص جایگزینی محصولات ارگانیک به‌جای محصولات تراریخته در برنامه ششم توسعه کشور از درایت و اشراف کامل اعضاء محترم کمیسیون کشاورزی نسبت به واقعیتهای کشاورزی مملکت و همچنین اهمیت صیانت از امنیت غذایی و سلامت تغذیه مردم حکایت داشت.

این موضع‌گیری جسورانه شیطنتهای برخی از تاجران ذینفع تراریخته و پیاده‌سازی «پروژه قانونی‌سازی واردات، کشت و مصرف انبوه تراریخته» را نقش بر آب نمود. این اقدام هوشیارانه ثابت کرد جمهوری اسلامی ایران قائم به نخبگان متعهدی است که تحت تأثیر لابیهای سنگین نفوذی قرار نمی‌گیرند و سلامت مردم و عزت کشاورزان را معامله نمی‌کنند.

بی‌شک این اقدام شما عزیزان نزد خدای بزرگ، مأجور خواهد بود.

با آرزوی توفیق

جمعی از اساتید دانشگاه، پزشکان، فعالان کشاورزی و سازمانهای مردم نهاد.
 
کلمات کلیدی : کمیسیون کشاورزی، مجلس
 
فرشید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۵ ۲۱:۵۸:۱۶
به نام خدا
بحث محصولات تراریخته چند سالی است که در کشور مطرح می باشد یعنی حدودا از اواخر دولت دوم اصلاحات. طی این مدت هرگز سعی نشده که از طریق رسانه های جمعی کوچکترین اطلاع رسانی به مردم شود. متاسفانه طی این مدت بیشتر مخالفت ها با این محصولات از طرف کسانی است که خود همانند آحاد جامعه اطلاع کافی در خصوص این محصولات نداشته یا به دلیل مواضع سیاسی و یا رانت مافیای سموم مخالفت نموده اند. نکته جالب توجه همسویی تولید کنندگان و واردکنندگان سموم شیمیایی افت کش با این مخالفت هاست. نمونه بارز آن چاپ کاریکاتوری در مجله تخصصی مربوط به این صنف به نام "شکوفه" است.
اما در مورد محصولات تراریخته این انتظار از سایت هایی نظیر الف می رود که حداقل با جستجویی در اینترنت مطلب مفصلی را ارایه دهد.
محصول تراریخته محصولی است که با دستکاری ژنتیکی ( حذف یا افزایش یک ژن)، یک صفت مفید را در یک موجود زنده ایجاد می کنند. مثلا ایجاد مقاومت به شوری، کم آبی، بعضی آفات و ...
در محصولات کشاورزی بیشترین استفاده از این روش به 2 صورت ایجاد 1- گیاهان مقاوم به آفات و 2- گیاهان مقاوم به علف کش گلایفوزیت (رانداپ) رواج دارد.
مباحث و مشکلات بهداشتی و سلامتی مطرح طی چند سال اخیر مربوط به گروه دوم است که از قضا از طریق واردات روغن سویا و ... مصرف آنها در کشور زیاد است.
گروه اول (گیاهان مقاوم به آفات) کمترین اثر سوء را برای انسان داشته و در ضمن باعث کاهش قابل توجه مصرف سموم شیمیایی سرطان زا در محصولاتی نظیر برنج و گوجه فرنگی می شوند. به عنوان مثال در شالیزارهای برنج آفت خطرناکی به نام ساقه خوار برنج وجود دارد که زارعین برای کنترل آن هر سال حداقل 60 کیلوگرم گرانول حشره کش دیازینون و فیپرونیل که هر دو جزو سموم خیلی خطرناک هستند استفاده می کنند در صورتی که با کشت برنج تراریخته مقاوم به این افت، از مصرف این حجم گسترده حشره کش جلوگیری می شود.
با این توصیفات بنده به عنوان عضو کوچکی از جامعه کشاورزی کشور از نمایندگان محترم مجلس تقاضا دارم با این مساله به صورت کاملا علمی برخورد کرده و به جای ممنوعیت کلیه محصولات تراریخته، فقط محصولات تراریخته مقاوم به علف کش ها را ممنوع نمایند. (3904974) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.