نظر منتشر شده
۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 453419
توقف ساخت ۶ سد آبی / توافق جدید آبی ایران و کره جنوبی
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۲ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۵۹
مشاور وزیر نیرو با اشاره به توقف ساخت ۶ سد بزرگ آبی، از توافق ۱.۷ میلیارد دلاری ایران و کره جنوبی برای ساخت سد و نیروگاه بختیاری خبر داد.

به گزارش مهر، محمدرضا رضازاده امروز در نشستی خبری درباره آخرین طرح های سدسازی صنعت آب ایران گفت: با توجه به محدودیت منابع مالی، در مجموع ساخت شش سد آب در ایران متوقف و از طرح های اولویت دار خارج شده است.

مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران با اشاره به توقف ساخت این شش سد آب در حوضه های آبریز کرخه و زهره در جنوب ایران تصریح کرد: با وجود خارج شدن این سدها از اولویت ساخت، اما ساخت سایر طرح های سد آبی و نیروگاه های برق آبی اولویت دار مطابق با برنامه زمان بندی در حال انجام است.

این مقام مسئول با اشاره به توافق یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلاری ایران و کره جنوبی به منظور ساخت سد آب و نیروگاه های برق آبی در ایران اظهار داشت: امسال و همزمان با سفر رئیس جمهور وقت کره جنوبی به تهران سه تفاهم نامه در مجموع به ارزش ۳.۴ میلیارد دلار برای ساخت سدهای آبی و نیروگاه های برق آبی بین ایران و شرکت های کره جنوبی امضا شده است.

مشاور وزیر نیرو از ساخت سد بختیاری به عنوان یکی از این طرح های توافق شده با کره جنوبی یاد کرد و افزود: تاکنون قرارداد ۱.۷ میلیاد دلاری فاینانس سد بختیاری با کره ای ها امضا شده و آخرین مراحل هماهنگی بین بانک مرکزی ایران و بانک های کره جنوبی برای نهایی کردن این پروژه در حال انجام است.

رضازاده همچنین از توافق با شرکت سایناشور چین برای تامین منابع اعتباری و فاینانس دو پروژه سد آبی  خبر داد و افزود:  بر این اساس اولین خط اعتباری برای تامین ساخت نیروگاه برق آبی و سد رودبار لرستان به ارزش ۲۳۰ میلیون یورو با طرف چینی در حال بازگشایی بوده که این پروژه در شورای اقتصاد هم به تصویب رسیده است.

مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران همچنین از توافق با فاینانسورهای چین برای ساخت سد و نیروگاه چمشیر به ارزش حدود ۲۹۰ میلیون یورو خبر داد و افزود: پیش بینی می شود به زودی قرارداد تامین این نیروگاه هم امضا شود.

وی همچنین در تشریح برنامه های اولویت دار سدسازی ایران توضیح داد: هم اکنون ساخت شش سد آبی و نیروگاه برق آبی در دستور کار قرار گرفته است.

به گفته رضازاده ساخت سد و نیروگاه برق آبی ۴۵۰ مگاواتی رودبار لرستان، ۲۱۰ مگاواتی داریان، ۱۵۰ مگاواتی سردشت، ۱۳۰ مگاواتی چمشیر و ۷۵۰ مگاواتی بختیاری از مهمترین برنامه های در دست اجراست.

این مقام مسئول همچنین ظرفیت فعلی تولید برق و انرژی از نیروگاه های برق آبی کشور را حدود ۱۱ هزار مگاوات عنوان کرد و افزود: در مجموع از محل تولید برق نیروگاه های برق آبی حدود ۹۰۰ میلیارد تومان  درآمد حاصل شده که از این مبلغ تاکنون ۲۲۵ میلیارد تومان آن توسط توانیر تصفیه حساب و پرداخت شده است.

وی همچنین یکی دیگر از برنامه های در دست اجرا را استفاده از ظرفیت های آب های شور و زمین های شور حاشیه سواحل ایران در خلیج فارس و دریای عمان عنوان کرد و گفت: قصد داریم در ۱۳ نقطه از سواحل حاشیه جنوبی کشور برای ایجاد مزارعی برای پرورش گیاهان مناسب با آب و زمین شور استفاده کنیم و حتی امکان پرورش انواع جلبک با هدف تولید سوخت در این مزارع وجود دارد.
 
کلمات کلیدی : سد آبی + سدسازی + وزیر نیرو
 
امیر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۶:۰۲:۳۰
سد آبی؟
مثلاً بقیه سدها روی چی زده میشه جز آب (4199669) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۶:۴۸:۴۹
سدسازی دیگر باید پایان یابد/ اگر تامین انرژی است، بهترین کار توسعه تولیدگاز و ساخت نیورگاهزی است که مقرون به صرفه ترنی روش تولید برق باری ایران است (به کشورهای دیگری کاری ندارم، هر کشوری وپمزیت نسبی خودش را دارد)، آب در ایران در تنش است و اساس منبع مطمئنی برای تولید انرژی نیست، اما اگر برای مهار سیلاب ها و تامنی اب است، راههای بهتری است:
1- پایان دادن قطع درختان و بوته کنی مثلا برای تهیه سوخت، پایان دادن به شیوه دامداری سنتی، که موجب نابودی جنگل ها و مراتع و پوسش گیاهی شده است. این امر، مهم ترنی راه جلوگیری از بروز سیلاب است، اجاره دادن به طبیعت کشور برای بازسازی خود، که موجب افزایش ذخیره آبهای زیرزمینی می شود/
2- ایجاد گوراب ها، سیل بندهای کوچک ولی متعدد در مسیر جویبارها و رودخانه های کوچک، چرا سیلاب های بزرگ از بهم پیوستن هزاران جویبار بوجود می آید، باید نیروی مخرب سیل از همان جویبارهای کوچک گرفت، تا خاک با ارزش نشوید/ یک سد بزرگ شادی جلوی سیلاب عظیم بگیرد ولی پشتش هزارن تن خاک با ارزش تلبار می شود که این حاک ها باید در کوهستان ها ثبیت می شد!
3- برای تامین آب مطمئن بایست تغییرات جدی در آمایش سرزمین برای استقرار صنایه شود، جابجایی صنایع و حتی تبادل صنعت/ مثلا صنعت پرمصرف آبی به جای پرآب منتثل و متقابلا صنعتی کم اب بداجا جابجاشود تا اشتغال مردم مناطق در خطر قرا نگیرد/ جلوی چاهای غیر مجاز گرفت/ کشاورزی متحول شود براساس کشت اقلام کم مصرف، سیستم های نوین/ واقعا مناطق کویری و خشک ایران استعداد کمی برای توسعه کشاورزی و دامداری چه سنتی و چه صنعتی دارد و به نظر می رسد الان چند برابر ظرفیت طبیعت دانرد استافده می کنند! و باید اشتعال و تولید ارزش افزوده اقتصادی را ازرههای دیگری مثل کم مصرف ابی و تجارت و گردشگری... تامین شود (4199814) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۲۳:۲۱:۵۷
این همه گاز وباد ونورخورشیدچراباانتقال سرشاخه های رودخانه ها وساختن سدهای بیخاصیت مملکت خودرا خشک کنیم ،کدام مردم دنیا بامملکتشان اینطورنامهربان هستند؟..... (4200604) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.