توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 467180
دخانیات و الکل مهم‌ترین عوامل ابتلا به بیماری‌های دهان
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۴۶
یک متخصص بیماری‌های دهان گفت: دخانیات و الکل از مهم‌ترین عوامل ابتلا به بیماری‌ها و زخم‌های دهان است.

امیر منصور شیرانی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه یکی از بیماری‌های شایع مخاط دهان آفت است که به صورت دوره‌ای زخم‌های منفرد یا متعدد در دهان ایجاد می‌شود، اظهار کرد: عواملی مانند استرس و تغییرات هورمونی از عوامل بروز این بیماری است و برای درمان و کاهش عود آن درمان‌های مختلف دارویی به صورت موضعی و سیستمیک مانند لیزر وجود دارد.

وی با بیان اینکه مسئله مهم، تشخیص صحیح عامل ابتلا به این بیماری است زیرا در بعضی بیماری‌ها ضایعات مشابه آفت مشاهده می‌شود، افزود: در سایر بیماری‌های دهان نیز ضایعات زخمی ایجاد می‌شود و نیازمند بررسی‌های تخصصی و درمان مربوطه است و در صورت عدم بهبودی زخم دهان در دو هفته حتما باید بیمار توسط دندانپزشک عمومی یا متخصص معاینه شود.

این عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان، ادامه داد: بیماری شایع دیگر، تبخال است که یک بیماری ویروسی است که بر روی لب یا مخاط داخل دهان ایجاد می‌شود و ضایعاتی به صورت زخم‌های متعدد ریز است. در این بیماری با تشخیص صحیح و درمان به موقع با داروهای ضد ویروسی مناسب می‌توان بیماری را کنترل کرد.

شیرانی خاطر نشان کرد: مسئله مهم در این بیماری سرایت پذیری بالای آن است. افراد مبتلا نباید با افراد روبوسی داشته باشند و یا در ظرف مشترک غذا بخورند، وسایل شخصی فرد مبتلا به تبخال باید مجزا باشد و شخصا نیز مواظب باشد، زخم‌ها را دستکاری نکند زیرا امکان ابتلای دست و چشم خود بیمار نیز وجود دارد.

وی گفت: بیماری شایع دیگر دهان "لیکن پلان" است که یک بیماری خود ایمنی و حساسیتی به شمار می‌آید و در دهان نواحی سفید و قرمز و در موارد شدیدتر زخمی تاولی ایجاد می‌شود؛ این زخم‌ها برای تشخیص و درمان نیازمند بررسی‌های تخصصی جهت حذف بیماری‌های دیگر و درمان دارویی و درمان‌های دندانپزشکی مناسب و اقداماتی جهت حذف حساسیت است.

این دندان پزشک با بیان اینکه یکی از عوامل زمینه ساز مهم در ابتلا به بیماری‌های دهان و سرطان دهان مصرف سیگار و دخانیات است، اضافه کرد: عامل زمینه ساز دیگر در ابتلا به سرطان دهان مصرف الکل است.

شیرانی گفت: استرس‌ها از عوامل مستعد کننده دیگر است. استعداد ژنتیکی فرد و مواد غذایی که آلودگی‌های شیمیایی داشته یا فاقد استانداردهای بهداشتی مناسب باشد نیز از عوامل زمینه ساز دیگر هستند.

وی ادامه داد: در صورتی که فرد در دهانش لکه‌های سفید یا قرمز رنگ یا زخم منفردی بیش از دو هفته یا ضایعه برجسته‌ای مشاهده کرد باید حتما به دندانپزشک مراجعه کند و در صورت نیاز ارزیابی تخصصی و درمان مربوطه برای بیمار صورت گیرد.

 این متخصص بیماریهای دهان و فلوشیپ لیزر گفت: امروزه با روش‌های جراحی مانند لیزر می‌توان ضایعات را در مراحل اولیه بر طرف کرد.
 
کلمات کلیدی : دخانیات + الکل + سلامت دهان
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.