نظر منتشر شده
۱۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 241586
فیلمی برای بچه ها پیامی برای بزرگترها
بخش تعاملی الف - معصومه مهرنامی
اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۳ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۲۷
شهر موش ها این روزها با استقبال خوبی روبرو شده فیلمی شاد برای بچه ها نوستالوژی دهه شصتی ها پیامی برای نسل اولی ها. داستان فیلم ماجرا ی شهر آرامی است که موش ها با دشمن جنگیده و آن ها را رانده برای امنیت بچه هایشان دور شهر دیوار کشیده اند و با خیال راحت زندگی می کنند.

تا اینکه سه تا از بچه ها برای پیدا کردن خوراکی خوشمزه ازشهر خارج وبه آنسوی دیوار می روند و در مسیر آبی که نمی توانند از آن عبور کنند بچه گربه ای را پیدا می کنند اول می ترسند بعد دلبسته می شوند پنهانش می کنند با اوبازی می کنند و در برابر دشمن بزرگ از او حمایت می کنند. پدر و مادرها که با دشمنان بزرگ جنگیده اند از چیزی که شبیه دشمن باشند دوری می کنند و با انها می جنگند بچه موش ها تعجب می کنند پدرانشان با دشمن بزرگ جنگیده اند ولی حالا از بچه گربه می ترسند دراین حال موش کوری که خارج از دیوارهای شهر زندگی می کند به بچه ها کمک می کند و انها را آموزش میدهد واز بچه گربه حمایت می کند بچه موش ها با شعار ما می توانیم وکمک موش کور دشمن بزرگ را نابود و بچه گربه را تحویل مادرش داده و با او خدا حافظی می کنند.

آهنگ پایانی هم موفقیت با خنده را توصیه می کند. صرف نظر از جذابیت فیلم برای بچه ها که در جای خود بسیار با اهمیت است پیام پنهان فیلم خطاب به بزرگترها بسیار حائز اهمیت است. نسل اول در جنگ با نیروهای اهریمنی پیروز شده اند دیوار را برای جلوگیری از هجوم مجدد دشمن راه حل امنیت قرار داده اند غافل از اینکه در دنیای بی در و پیکر امروزی ارتباط به روانی آب وارد خواهد شد ونمی توان مانع ورود غریبه ها شد جاذبه های غریبه ها بچه ها را جذب می کند هر چند پدران همیشه بچه ها را از آن ها ترسانده بودند.

موش کور که نماد کسی است که هر چند عشقش پشت همین دیوارهاست ولی چشم بر زیبایی شهر بسته و می تواند به بچه ها کمک کند تا بچه گربه را به مادرش برگردانند. بچه گربه ای که هر چند شباهت هایی به دشمن بزرگ دارد ولی او نیزمثل قهرمانان شهر از ظلم دشمن بزرگ می گریزد. بچه ها با کمک آموزش های صحیح و شناخت دشمن واقعی و با توان ما می توانیم تجهیز شده نه تنها بر دشمن بزرگ پیروز می شوند بلکه با سپردن فرهنگ بیگانه به دامن مادرشان با آنها خدافظی می کنند.

ما هم باید به جوانانمان اعتماد کنیم با آموزش درست آنان را تجهیز کنیم با هر چیز که متعلق به بیگانه است آنها رانترسانیم تا قدرت شناخت داشته وخود در برابر دشمنان واقعی ایستادگی کنند.
۱۳۹۵/۰۶/۱۷ ۱۱:۱۸
 
۱۳۹۳/۰۹/۰۹ ۰۸:۵۶
 
۱۳۹۳/۰۶/۲۰ ۱۲:۲۳
 
 
کلمات کلیدی : معصومه مهرنامی
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۳ ۱۶:۱۸:۰۱
نویسنده محترم، کارگردان فیلم خانم برومند هستند نه آقای ده نمکی! بنابراین بچه گربه، فرهنگ بیگانه نیست، موجود زنده است! درست است موش نیست و گربه است، ولی بچه گربه برابر با اهریمن نیست، یک دل پاک مانند دل کودکان می خواهد تا حمایت شود، نه در مقابل اهریمن که در مقابل موش های نسل قبل، چرا که ایشان حاضر نیستند بین گربه و اهریمن تفاوت قائل شوند! (2373939) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۵ ۰۹:۳۳:۳۰
دوست عزیز
من خیلی قایل به سیاسی نبودن خانم برومند نیستم . هردو فیلم شهر موشها و هم برنامه های تلویزیونی ساخته خانم برومند حاوی پیام های سیاسی و یا فرهنگی مناسب با دوران ساخت آثار بوده است . مخصوصا شهر موشهای 2 کمتر از آثار ده نمکی پیام سیاسی ندارد .
بچه گربه هم اگرچه سوء نیت ندارد ولی با محیط شهر موشها سنخیت ندارد و حضورش در آن شهر مشکلات به بار می آورد ( بدون قصد سوء انبار و ... را به هم می ریزد ) و حتی اگر بزرگترها انگیزه شان برای بیرون کردن او اشتباه باشد باز هم حق دارند چون بودن او در شهر بی نظمی ایجاد کرده . (2377459) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۷ ۱۴:۲۶:۲۶
آمدن بچه گربه به شهر که از نظر من نماد رسوخ یک فرهنگ دیگر در جامعه است ( علیرغم همه ممانعتهای بزرگترها ) بیانگر این است که اگرچه سونیت ندارد ، بچه است ، سفید است ، نسل جدید خود موشها آن را آورده اند داخل و .... ، به هر حال با تمام صفات مثبتش ولی با فرهنگ جامعه موشها سازگاری نداشته و بدون قصد بد باعث هرج و مرج در جامعه موشها شده است . بنابراین موشهای بزرگتر به خوب یا بد بودن ذاتی بچه گربه ی سفید کاری ندارند بلکه به خاطر نگهداشتن ثبات و آرامش در جامعه ی خودشان میخواهند او را دفع کنند . (2380599) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۶ ۱۱:۴۰:۰۲
این فیلم خیلی سیاسی است .
تمام مواردی که در جامعه قابل انتقاد است در این فیلم مورد اشاره است (2379447) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۷ ۱۴:۱۹:۱۵
دوست عزیز
این فیلم برای همه ساخته شده و هیچ کس حتی سازنده آن هم معتقد نیست که بزرگتر ها حق دیدن و برداشت متناسب با سن خود را ندارند . بگذارید بچه ها در دنیای کودکی خود این فیلم راببیندد و ما هم با دید خودمان آن را تفسیر کنیم . (2380592) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۵ ۰۹:۱۷:۳۴
فیلمی بود که هر کسی میتواند آن را به نحو دلخواه تفسیر کند . بعضی ها معتقدند که فیلم بسیار سیاسی است .
چند مورد برای بحث :
1- فیلترینگ بزرگتر ها برای بچه ها شکست پذیر است .
2- دشمن خوب و دشمن بد داریم که خوبه را میتوان در مواقع لزوم بر علیه بده یاری کرد . دشمن خوبه هم اگر ما کاری باهاش نداشته باشیم اصلا دشمن نیست و زندگی خودش را میکند .
3- بمب خنده گاز بنفش رنگی تولید کرد .
4- کورولموش لهجه آذری غلیظی دارد .
5- عمر اتکا به شرق به سر رسیده و موشیرومیشونه دیگر در جنگ با اسمشونبر بازنشسته شده .
6- در یک مورد خانم نارنجی در مدرسه به عنوان خانم کپلخانیان مورد خطاب قرار گرفتند . شاید خانم برومند با این فامیلی خواسته ارادت قدیمی خودش به هموطنان عزیز ارمنی را یاداوری کند . ( مواردی مثل لهجه زی زی گولو و ... )
بالاخره یک چیزی توی ذوق ما زد و اینکه ما سالها خیال میکردیم نارنجی یک پسر سوسول است حالا فهمیدیم دختر بوده !! (2377425) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۵ ۰۹:۴۱:۰۶
یکی از سیاسی ترین فیلمهای سینمای کودک (2377479) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۶ ۱۱:۳۵:۴۶
برخی پیام های غیر مستقیم فیلم : ( این موارد را نه به عنوان مورد منفی بلکه به عنوان موارد قابل توجه عرض می کنم )
1- دشمن خوب و دشمن بد داریم . دشمن خوب و سفید همان دور ها است و کاری با ما ندارد به شرطی که مزاحمش نشویم . حتی می شود به او کمک هم کرد تا دشمن بد قوت نگیرد . به عبارتی ما با دشمن خوب منافع مشترک زیادی داریم .
2- شرق ( موشیرو میشونه ) دیگر پیر شده و کاری ازش بر نمی آید . او به تاریخ پیوسته است .
3- برای مبارزه با دشمن ابتدا از روشهای مسالمت آمیز ( بمب خنده ) که گاز بنفش !! دارد استفاده کنیم .
4- بزرگتر ها نمیتوانند با فیلترینگ و ... جلوی دسترسی جوانان به دنیای خارج را بگیرند .
5- باقیمانده نسل اولی ها ( آقا معلم ) بیش از نسل دومی ها قادر به درک نسل سوم هستند .اگرچه بازنشسته و خارج از گودند .( صحنه بازجویی از موش نوجوان و حضور آقا معلم در آن جلسه که کاری هم ازش بر نمی آمد )
6- نگرش منفی جامعه نسبت به افرادی که قدرت دارند ( عزیمت ماشینهای پلیس به طرف مدرسه با آژیر و چراغ و عکس العمل موشهای کوچه و خیابان که میگفتند حتما دوباره مدرسه پسر رئیس نظمیه دیر شده )
7- تشویق ایجاد زمینه مساعد برای بازگشت افرادی که به خارج مهاجرت کرده اند و این که این افراد زمینه های غیر سیاسی برای خروج داشته اند .
8- یادآوری حضور هموطنان عزیز ارمنی در جامعه . حضور این عزیزان در آثار خانم برومند و بسیاری از تولیدات شبکه 2 و 5 و همچنین سینمای ایران ، بسیار پر رنگ تر از واقعیت جامعه است . ( کپل کپلخانیان کافه دارد و این سمبل علاوه بر شکمو بودن کپل ، سابقه کافه داری این هموطنان را نیز به ذهن متبادر می کند ) لهجه زی زی گولو را از یاد نبرده ایم .
9- ناکارامدی بدنه نیروی پلیس و عدم توفیق در تامین امنیت شهر موشها به علت خواب آلودگی ( خوابالو معاون کلانتری است و همیشه خواب و بی خبر از وقایع )

ببخشید من نسل دومی هستم و نوجوانیم در دهه اول گذشته به همین خاطر از توهم توطئه رنج می برم (2379439) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۶ ۲۲:۴۱:۳۱
آهنگ پایانی نه، ترانه پایانی. (2380102) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۷ ۱۸:۳۱:۴۲
قصه را از وسط برای شما تعریف کرده اند. بچه گربه همان اسب تروا است. (2380865) (alef-3)