نظر منتشر شده
۷۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 312550
آیت‌الله نوری همدانی:
دیرکرد بانک‌ها حرام و ‌رباخواری است؛ جلوی رواج آن گرفته شود‌/ هر فردی قیمت خود را بر روی کالا می‌گذارد
بخش اقتصادی الف،، 4 آذر 94
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۴ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۰۷:۰۰
یکی از مراجع تقلید با اشاره به دریافت دیرکرد توسط بانک‌ها گفت: متاسفانه امروز دیرکرد در جامعه رواج دارد و از آنجایی که حرام است باید جلوی آن گرفته شود.

آیت الله حسین نوری همدانی در دیدار با مدیرعامل بانک ملت، با اشاره به اینکه انقلاب مسئله مهمی در جامعه به شمار می‌رود، اظهار کرد: انقلاب ایران با سعی و جدیت مردم سبب رواج اسلام ناب در جامعه شد.

وی افزود: بعد اقتصادی یکی از ابعاد زندگی انسان‌ها است و بانک‌ها در حوزه اقتصادی در جامعه اسلامی فعالیت می‌کنند. این مرجع تقلید با اشاره به اینکه انسان‌ها باید با اخلاص فعالیت کنند گفت: فعالان اقتصادی با فعالیت خالصانه سبب بهبود وضعیت اقتصادی می‌شوند.

استاد حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: به مردمی که نیازمند هستند باید وام‌های قرض الحسنه داده شود تا مشکلات مالی آنان حل شود.

آیت‌الله نوری همدانی با اشاره به اینکه دیرکرد بانک‌ها حرام و نوعی رباخواری است گفت: متاسفانه امروز دیرکرد در جامعه رواج دارد و از آنجایی که حرام است باید جلوی آن گرفته شود.

وی بیان کرد: بانک‌ها تنها یک بار می‌توانند دیرکرد دریافت کنند و بیش از آن حرام است البته اسلام پیشنهادهایی برای حل این مشکل ارائه کرده است.

وی با اشاره به اینکه قیمت اجناس در شهرهای مختلف متفاوت است گفت: نظارتی بر روی قیمت کالاها وجود ندارد، هر فردی خود بر روی کالا قیمت می‌گذارد.

به گزارش الف، پیش از این هم، این مرجع تقلید در دیدار با رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کل کشور با اشاره به اینکه برخی از مردم جامعه به آیات قرآن کریم و دستورات الهی عمل نمی‌کنند، گفته بود: بارها گفتیم که دیرکردی که توسط بانک‌ها از مردم اخذ می‌شود، ربا و حرام است اما متاسفانه مسئولان به این امر توجه نکرده‌اند.
 
کلمات کلیدی : جریمه دیرکرد+ربا
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۴ ۰۷:۱۱:۰۹
آیت الله عزیز.بیا ببین که اگه یک قسطت دیر بشه صدی 5 ازت پول میگیرن.هیچ ربا خواری تو بازار بانقدر بی انصاف نیست و با درصد کمتر میده.اینا دست همه رو از پشت بستن.شرم باد این روزگاران شرم باد (3344996) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۴ ۱۰:۰۲:۳۱
دوست عزیز ربا در شرع حرامه اما بجز ربا ابزارهای مالی دیگری که در بانک یا بورس مورد استفاده قرار میگیره واقعا حلال هستن؟ اینهمه رانتخواری که بخاطر داشتن اطلاعات مخفی مالی در بانک و بورس انجام میشه آیا حرام نیست؟
صلاحیت شرعی مدیرانی که اطلاعات نهانی در دستشان هست توسط کدام نهاد دینی تایید شده؟
بنظر من رتبه ی بالای فساد در ایران بخاطر باندبازی است. ربا کوچکترین خلاف شرعی در سیستم اقتصادی است. (3345451) (alef-1)
 
نزول خورها
۱۳۹۴-۰۹-۰۵ ۱۳:۰۱:۵۱
من دوستی دارم نزول خوره میگه بانکها پدر منو دراوردن بیرون اینقدر از من سود پول میگیرن اگه راست باشه کارمندان بانک زودتر از نزول خورها باید برن جهنم (3348580) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۴ ۱۰:۱۱:۳۰
متاسفانه نظان بانکداری ایران فقط بر روی کاغذ نام اسلام را یدک می کشد. بهره و ربا جایی در اسلام ندارد. (3345475) (alef-1)
 
بانک ها و مؤسسات
۱۳۹۴-۰۹-۰۴ ۱۳:۳۹:۰۴
حاج آقا الان داریم « سیب زمینی » معدودم می کنیم ، ولی بعدا" به حرف شما فکر کرده و جواب شایسته ای می دهیم . (3346166) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۴ ۲۰:۰۲:۵۵
با سلام
الان که بانک ها جریمه می گیرند هیچکس اقساطش رو نمی دهد وای به روزی که بگویند تاخیر جریمه ندارد آن وقت کی وام خود را پس می دهد؟؟؟
آقایان عوض اینکه فقط بانکها رو بکوبند بیایند و یک راه حل درست و سخت گیرانه برای این موضوع مشخص کنند تا هم بدهکاران جرات تاخیر در پرداخت بدهی خود را نداشته باشند و هم بانک ها مجبور به اخذ جریمه نشوند (3347228) (alef-13)
 
بانک اسلامی
۱۳۹۴-۰۹-۰۵ ۱۳:۱۰:۰۹
من ۱۵ میلیون از بانک مسکن گرفتم ۸ ساله باید ۳۲ میلیون پرداخت کنم این اسلامه ، قربون هر چی نزول خوره هر چی هم بد باشن اندازه بانکها بد نیستن (3348601) (alef-13)
 
گضنفر
۱۳۹۴-۰۹-۰۴ ۰۷:۱۷:۵۷
فقط دیر کرد حرام است؟؟ سود 20 تا 30 درصد حرام نیست؟؟ (3345006) (alef-13)
 
مهندس جنت شهري
۱۳۹۴-۰۹-۰۴ ۱۰:۱۹:۲۸
دوستان عزيز ..اگر فتوا مطابق سود و زيان نباشد در يك ساعت بعد از ان كشور بسيج ميشود براي تحقق منويات مراجع عظام مثلا بگويد حجاب بايد حتما چادر باشد..ولي سالهاست درباره ربا گفته ميشود ولي زير سبيلي انرا رد ميكنند..شايد در جلسات خود بگويند حالا پيرمرد يك حرفي زده بيخيال...اين استفاده ابزاري از دين است..انهم در كشوري كه مدعي شيعه بودن و ترويج دين مبين اسلام دارد.. (3345498) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۴ ۰۷:۲۲:۵۷
یکی از دلایل وجود مجمع تشخیص مصلحت نظام این بود که اگر مصلحت کشور بر امری قرار گرفت که آن امر حتی مخالف شرع هم بود اجرا شود، حال موقت یا دراز مدت. مسلما هیچ مقروضی راضی و علاقه مند نیست که اگر قسطش دیر شد، دیرکرد بپردازد ولی هر ناظر عادلی هم تایید می کند که اگر دیرکردی نباشد دیگر بعید است کسی قرض خود را به بانک بپردازد، وام ها گرفته می شود و وام گیرنده می داند اگر مثلا قرار است طی یک سال بازپراخت کند می تواند یک سال را ده سال کند، نه جریمه ای هست و نه جرمی. در عین حال یکی از تخصص های ما یافتن راههای جایگزین است، در این حالت فرضا از وام گیرنده می خواهند که یا حتما کارمند باشد یا ضامن کارمند داشته باشد یا اموالی را برابر یا بیشتر از قرض در رهن بانک قرار دهد و تعهد محضری بدهد که بانک اگر دو ماه قسطش دیر شد بتواند ملک یا مال را فروخته و سهمش را بردارد. (3345012) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۴ ۰۷:۲۶:۱۲
سلام . به چه جايي رسيديم كه اعلام نظر حرام بودن ديركرد بانكهاي يك مجتهد مورد قبول واقع نمي شود. (3345022) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۴ ۱۳:۰۰:۰۶
خب شما راه حل عملی جایگزینی برای عدم پرداخت به موقع اقساط که اموال عمومی یا خصوصی است و ضرر به غیر محسوب می شود سراغ دارید.
من پولم را در بانک گذاشته ام یا اموال عمومی در بانک است فردی برای انتفاع اقتصادی وام گرفته و سودش را برده و باید اصل پول، حق من، زحمتی که بانک کشیده و مخارجی که از پول من داشته، و ... را به صورت قسط پرداخت کند ولی این کار را به هر دلیلی نمی کند. چکار باید کرد. اگر این دیرکرد نباشد هیچکس به موقع پولش را پس نخواهد داد. و عملا افرادی که به صورت قرض الحسنه یا به قصد سرکایه گذاری پول گذاشته اند متضرر می شوند. آیا این حرام نیست.
ضمنا کل بانکداری هم متلاشی می شود و همه باید برگردیم دهمان کشاورزی. (3346013) (alef-13)
 
م الف
۱۳۹۴-۰۹-۰۴ ۰۷:۴۲:۴۸
واقعا این حرف ها که بارها زده شده و اصلا و ابدا توجهی به آن نمیشود چه سود ی دارد.! ؟ البته به اصل سود بانکی اول باید توجه شود که خیلی بالاست تا بحث دیر کرد! مسؤل محترم آیت الله ، لطف به حاج آقا منعکس بفرمائید برای آخرین بار مشترکا با سایر مراجع نامه ای سر گساده به رهبری بنویسند که.رسما حجت تمام شود و مردم در جریان باشن (3345048) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۴ ۰۷:۴۲:۵۷
ای کاش بر تمام قرارداد های بانکی کسی نظارت می کرد از متخصصین . تمام تن و بدن انسان میلرزه وام بگیره از این بانک ها ولی توی این کشور هم بدون وام کاری نمی تونی بکنی . واقعا چاره چیه (3345049) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۴ ۰۷:۴۶:۳۷
من ميگم واحد پول ريال حرام است و بايد كنار گذاشته شود وبجاى يكى از پول هاى با ثبات جايگزين شود چون مسوولين ما توان اداره ريال رو ندارن اينطور مشكل تورم و نرخ سود و ديركرد حل نيه (3345057) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۴ ۰۷:۴۸:۳۹
سوال اینجاست که بانکها از افراد عادی دیرکرد وام اخذ می کنند ولی عده ای وام های هزاران میلیاردی گرفته اند و حتی حاضر نیستند اصل وام را بدهند چه رسد به سود و دیرکرد. امیدوارم در مورد این افراد فتوایی صادر شود. (3345063) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۴ ۰۷:۵۳:۱۰
به اعتقاد من مملکت ما فقط اسمش اسلامی است و از قوانین اسلام فقط یکی حجاب که آن هم در صدا و سیما رعایت میشود بانکی که بیاید برای پیامک 10 هزار تومن بگیرد از جریمه دیرکردش خواهد گذشت ؟ اینها هم ناشی از این است که ایران تبدیل به کشور سرمایه داری شده است یعنی همانطور که امریکا و انگلیس میخواست . (3345080) (alef-13)
 
بابک
۱۳۹۴-۰۹-۰۴ ۰۸:۰۴:۲۸
کاش ایشون در مورد نرخ سود و بهره و... هم اظهار نظر میفرمودند!
بهره بانکی توی بانکداری اسلامی ما 20 تا 26% هستش و در اغلب کشورهای بلاد کفر و غیر اسلامی 0.5 تا 1 % (3345110) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۴ ۲۰:۰۶:۴۷
دوست من اشتباه نکنید در بلاد کفر بانکها برای نگهداری پول مردم در حسابهایشان از صاحبان حساب کارمزد می گیرند نه اینکه به آنها سود پرداخت کنند حالا در ایران بانکها به خاطر دریافت هزینه پیامکی که مستقیما به حساب شرکت مخابرات واریز میشه باید سین جیم شوند!!!! (3347242) (alef-13)
 
مسعود
۱۳۹۴-۰۹-۰۴ ۰۸:۱۳:۳۶
رباخواری جنگ با خدا و رسول است . پس از اندرزهایی چند که در سوره بقره خداوند در رابطه با رباخواری بیان می کند ، لحن سخن را تغییر داده و با شدت با رباخواران برخورد کرده و هشدار می دهد که اگر هم چنان به کار خود ادامه دهند و در برابر حق و عدالت تسلیم نشوند و به مکیدن خون مردم محروم مشغول باشند ، به جنگ با خدا و رسول ( ص ) پرداخته اند . خداوند در این آیه می فرماید : « فإن لم تفعلوا فأذنوا بحرب من الله و رسوله 5 ؛ و اگر چنین نکردید [ و به رباخواری اصرار ورزیدید ] به جنگی بزرگ از سوی خدا و رسولش [ بر ضد خود ] یقین کنید . » لذا در روایتی می خوانیم هنگامی که امام صادق ( ع ) شنیدند شخص رباخوار با نهایت جرأت ربا می خورد و نام آن را « لباء : شیر آغاز یا آغوز » می نهد ، فرمودند : « اگر دست بر او یابم ، او را به قتل می رساند . » آن گونه که از منابع اسلامی برمی آید ؛ مردمی که به آتش جهنم وارد می شوند دو دسته اند : یک دسته مدتی معین در جهنم اند و بعد از مدتی از آن جا بیرون می آیند . اما دسته دوم خلود در آتش دارند ؛ یعنی برای همیشه در آتش جهنم به سر می برند که وضعیت آن ها بدتر از دسته اول است . آن چنان که قران درباره رباخواران می فرماید : « اولئک أصحاب النار هم فیها خالدون 17 ؛ آنان اهل آتش اند ، و در آن جاودانه خواهند ماند . » رباخواران از دسته دوم اند. (3345124) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۴ ۰۸:۱۵:۵۶
آخه یه عده روشنفکرنما فکر میکنن اقتصاد بدون بهره ممکن نیست، چون از نظر اونا عباراتی مثل «برکت» و «حلال» و «حرام» مال رساله هاست، نه اقتصاد! قرآن و حدیث برای خوندنه، نه عمل کردن. برای اقتصاد باید رفت دید اروپا و آمریکا چه کرده. این نظر این جماعته. تصور میکنم کمتر کسی باور داشته باشه خیلی از مشکلات اقتصادی، علاوه بر سوء مدیریت، ناشی از واردشدن پول حرام به کل شبکۀ بانکیه که دامنش همۀ مردم رو گرفته. (3345127) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۴ ۱۰:۳۶:۴۴
حتما از ايشان هم بپرسيد سود سپرده كه بانك به سپرده گذار ان ميدهد حكمش چيست با تشكر چون فكر كنم ربا دو طرفه است حرام است دادن ربا و گرفتن ربا هر دو حرام است يا من اشتباه ميكنم با تشكر مجدد (3345555) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۴ ۱۱:۱۹:۵۴
حرف شما کاملا" صحیح ولی چرا از اول تا به حال دائما" با آن فاصله میگیریم. (3345694) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۴ ۲۰:۰۹:۰۳
دوست من خود شما چقدر به این قضیه اعتقاد دارید مثلا آیا شما پول خود را در حساب قرض الحسنه گذاشته اید یا در حسابهایی که به آنها سود تعلق میگیره؟ (3347245) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۶ ۰۵:۰۵:۴۱
یک ریال هم تا حالا سود نگرفتم (3349748) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۴ ۰۸:۲۰:۱۹
اگر پول کاغذی تورم نداشت (اعتباری نبود بلکه ارزش حقیقی نظیر طلا و نقره داشت) شکی در حرمت جریمه تاخیر نبود اما با وجود تورم بالایی که شاهد هستیم ؛ در صورت دیرکرد تکلیف کاهش ارزش پول چه میشود ؟
اگر برای آن فکری نشود منافع بیت المال به سمت فرد وام گیرنده سرازیر میشود که قاعدتا آن هم مورد تایید شرع نیست. (3345143) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۴ ۱۰:۴۳:۳۰
با عرض معذرت: شما؟
یک مجتهد مسلم میفرمایند حرام است وشما صغری کبری میچینید!؟ (3345573) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۴ ۲۰:۱۰:۵۹
اسلام دین عقل گرایی است ایشان یک موضوع علمی و آکادمیک در مورد اقتصاد رو مطرح کردند لطفا جواب سوال ایشان رو علمی و آکادمیک بدهید و از ابراز وجود به صورت توهینی اجتناب فرمائید (3347249) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۵ ۱۲:۰۲:۱۵
مجتهد مسلم حاضر به پذیرش مسئولیت ناشی از فرمایششان هستند یا خیر؟ (3348441) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۴ ۰۸:۲۲:۰۵
چرا اینقدر دیر به این نکته اشاره کرده اید . 36 سال گذشته ؟؟؟!!!!!!!!!!!! (3345149) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۴ ۰۸:۲۴:۲۳
اخذ جریمه دیرکرد به صورت مرکب با بهره هاب 33 و 36 درصدی آن هم از تولید کننده یعنی راهزنی بانکها به اقتصاد تولید.
مراجع محترم اگر یک حرف در راستای اهداف بانکی زده بودند الان آقای سیف و طیب نیا راهی قم بودند ولی در حال حاضر سکوت کرده و خواهند کرد.
تمام پول این کشور در حال آلوده شدن به نجاست ربا می باشد و کسی به فکر نیست.
حتی اگر به خداوند و اسلام و ... هم اعتقاد نداشته باشیم، مطمئن هستم که رباخواری و ترویج ربا باعث عاقبت خوبی نداشته و نخواهد داشت. (3345155) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۴ ۰۸:۲۴:۴۱
حالا این بانکها میگن که چون پولمان را دیر دادند ، ما ضرر کردیم . این راهنمائی رانندگی چرا بابت قبض جریمه که هیچ سرمایه نقدی نذاشته ، دیرکرد میگیره. این که بدتر و غیرقابل توجیه تره. (3345159) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۴ ۰۸:۴۵:۲۸
خدا پدر و مادرت را بیامرزد حاج آقا... کاش دیگر مراجع تقلید هم دیرکرد بانک ها را ربا و حرام اعلام میکردند... / گرچه کو گوش شنوا... (3345218) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۴ ۰۸:۵۹:۳۸
سودهایی که از مردم میگیرند رباخواری نیست؟ (3345263) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۴ ۰۹:۰۱:۵۹
الان اسلامی ترین بانکها در دیار کفر هستند. (3345275) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۴ ۱۳:۱۷:۲۵
... البته در بستر اقتصادی سالم و شفاف ! (3346068) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۴ ۰۹:۰۳:۰۶
جناب آیت الله، فرموده شما مبنی بر اینکه هر کسی قیمت کالا را خود معین میکند از اصول اقتصاد آزاد است که شکر خدا در این مملکت هیچکس از مسئولین اعتقادی به آن ندارد و همه چیز از سود بانکی و بهره وام و قیمت خودرو و .... دستوری است. (3345277) (alef-13)
 
nima
۱۳۹۴-۰۹-۰۴ ۰۹:۰۹:۴۸
نمیشه که !!!!
این طوری من الان میرم وام میگیرم بعد 50 سال دیگه دست تو جیبم میکنم و از پول خوردهام کل وام رو یکجا پس میدم!!!
این طوری بیت المال حقش ضایع نمیشه؟؟ (3345297) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۵ ۱۳:۱۲:۰۵
تو فکر بیت المال نباش داداش (3348605) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۴ ۰۹:۱۴:۱۶
احسنت، احسنت .
امید ما محرومان ، فضلای حوزه ودانشگاه هستند (3345306) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۵ ۱۲:۰۴:۴۶
جناب محروم. اگر بانک ها برای دیر کرد وام جریمه ای در نظر نگیرند ، و وام گیرنده با خیال راحت پرداخت وام را به تاخیر بیاندازد، چنان بلایی سر اقتصاد پر از مشکل این مملکت می آید که شمای محروم اولین کسانی خواهید بود که آسیب می بینید (3348443) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۴ ۰۹:۲۱:۲۳
خداموند در قران می فرماید ربا در حکم جنگ با خداست . چطور انتظار داریم درحالی که با خدا می جنگیم آنگاه مشمول لطف و رحمت قرار گیریم .تازمانی که معیشت ما حلال نشود هرروز بدتر از دیروز (3345333) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۴ ۰۹:۲۹:۵۴
دیر کرد که می گیرند هیچ....سرشان را بخورد
12 سال است ما را به خاک سیاه نشانده اند و سند خانه ی ما را آزاد نمی کنند! (3345353) (alef-13)
 
حقیقت جو
۱۳۹۴-۰۹-۰۴ ۰۹:۴۰:۰۶
دیر کرد حرام است ولی دروغ هم حرام است!
وقتی فردی از بانک وام گرفته و به دروغ با ادعای نداشتن پول بانک را پس نمی دهد و همچنان از ان بهره برداری میکند این کار هم حرام است
الان میلیاردها از سرمایه بانکها که در واقع پس انداز مردم است در دست عده ای سود جوست که انرا بر نمی گردانند (3345383) (alef-13)
 
فرحام
۱۳۹۴-۰۹-۰۴ ۱۳:۴۶:۲۷
دوست عزیز(آقای حقیقت جو) اولا هیچ بانکی به من و شما وام نمی دهد مگر اینکه ضامنین معتبری نظیر کارمند رسمی یا کاسب معتبر و یا وثیقه ملکی و غیره به بانک ارائه دهیم. پس موضوع پس ندادن اقساط با توجه به وثائق بزرگی که بانک متناسب با وام از وام گیرنده دریافت کرده است، خودبخود منتفی است. ثانیا در مورد میلیاردرها و مقروضین بزرگ بانکی که قرض خود را پس نمی دهند، همه می دانیم ماجرای آنها و رانت و فساد مالی که آنها به آن وصل هستد، به مردم عادی کوچه و خیابان ربطی ندارد. به همان طریقی که وام کلان چند میلیاردی(بدون سپردن وثیقه مناسب و متناسب با وام) دریافت کرده اند، اقساط خود را نیز پرداخت نمی کنند. اصلا تعداد زیادی از آنها از کشور خارج شده و سرمایه های این مملکت را در سایر کشورها خرج کرده اند. بنابراین لطفا اصل موضوع (ربا و نزول خواری بانکها) را فراموش نکنیم. (3346189) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۴ ۱۰:۰۳:۵۳
مگر در دولت قبل این مشکلات نبود و این مشکلات امروز بوجود آمده؟ این یک بام دو هوای آقایان است که این مشکلات را به وجود آورده (3345455) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۴ ۱۰:۰۶:۴۳
نرخ بهره در ژاپن صفره .در آمریکا زیر یک در صد درصورتی که این کشورها اسلامی هم نیستن . (3345461) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۴ ۱۴:۱۰:۵۳
تورمشون چنده؟ مردمشون چطوری هستند؟ اینهاروهم بفرمایید (3346281) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۴ ۱۰:۱۰:۳۰
حالا خدا پدر ایشان را بیامرزد که علنا گفت حرام است! خطاب به هموطنان عزیز: شما اگر مقلد ایشان هستید باید مراعات نمایید. کسانی هم که مقلد ایشان نیستند چرا بحث و جدل می کنند به مرجع تقلید خود مراجعه کنند. اما یک نکته دیگر اگر ایشان گفته بود که خود بد حجابان مباح است الان همه مسلمانان واقعی ! تو خیابانها مشغول ذبح بدحجابان بودند اما زمانی که ایشان علنا می گوید دیرکرد حرام است هیچ کس واکنش نشان نمی دهد! (3345470) (alef-1)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۹-۰۴ ۱۰:۲۴:۰۳
حاج آقا می دانم این مطالب را می خوانید. لطفا در مورد قطع یارانه من که مرفه نیستم و بدون رضایت من آن را قطع کردن و همه راه های ارتباطی با خودشاان را هم بستند هم فتوایی بدهید. (3345505) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۴ ۱۰:۳۱:۴۰
با سلام
از ربا و رباخواری بانک ها گفتید وقتی مساجد در جمهوری اسلامی مکانی برای انجام این اعمال بانک ها می شود می توان تصور کرد که تا چه اندازه این مسئله در بطن جامعه نفوذ کرده است. بالاتر از میدان صادقیه تهران مسجد بزرگی به اسم امام سجاد هست که برای کسب درآمد خود و برای توسعه شبستان های مسجد طبقه اول خود را به بانک ها و موسسات بانکی اجاره داده است. حال چه می توان گفت؟؟؟؟؟؟؟ (3345533) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۴ ۱۱:۵۰:۱۸
با سلام خدمت تمام هموطنان عزیز سوال من این است که بانکها از مردم این دیرکرد را که حتی برای دیرکرد یک روز هم دریافت می شود(مانند جریمه تاخیر بانک مسکن که حتی برای یک روز دیرکرد اقساط دریافت می شود) حالا با کم وزیاد به سپرده گزاران می دهند.بر اساس اینکه از نظر برخی مراجع این عمل دیرکرد گیری(والبته برخی دیگر از اقدامات بانکها) حرام است پس سود بانکها که به مردم می دهند نیز باید حرام باشد. چون منابع آن از راه حرام بدست آمده پس تکلیف مردم چیست (3345785) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۴ ۱۳:۳۰:۴۲
-- ميگم جناب بانك ! قربونتم ،سود تان خيلي بالاست ! اگر گفتين سود وام ٢٠ ٪ هست ، موقعي كه تو خونه حساب و كتاباش مي كنيم ، مي بينيم شده مثلا٣٠٪ !! قسطم ، دوماه زودتر پرداخت كنم ، يك بارك الله ، يك بهفرض مرحبا ، يك آفرين ، يك " دستت درد نكنه " نا قابل به من نميگين ! اما ، امان از وقتي كه چند روز تأخير داشته باشم ، فوراً ماشين حسابي ، و عملياتي كه : " اين قدر بايد دير كرد بدين "!!
آخه جناب بانك ! يك كمي رحمي ، مروتي ، اتصافي ، گذشتي ،، ارفاقي ، صبري !!.... ميگم چه قدر من واقعاً ساده ام !! ... به قول احمد آقا باجناقم كه هميشه ميگه :
-- از دست عزرائيل ميشه ،قسر در رفت ، همچنان كه تو دنيا خيلي ها در رفته اند ،!! اما از دست اين كه دو ريال بخواهي از دست بانك در بروي !! حاشا و كلا ! حاشا و كلا !! اصلا فكرش هم نكن كه ناشدنيه ! "
حالا ميگم جناب بانك اين " دير كرد " هم كه حرام اعلام شده ، كاش كم مي كردين تا مردم ...
-- چي داري ميگي برادر !! پوله !! .. متوجه هستين ؟ پول ! " جون " كه نيست به راحتي از سرش
بگذرم !! خون رگهاي من ، شريان حياتي من زنده بودن من ، روح و روان من ، قوت قلب من همين پوله!! حالا چه طور من ميتونم از سر خون رگهاي خودم بگذرم !! .. اينه كه شما هر فرمايشي ، هر امري ،هر فرموني داشته باشي ، رو سر ميذارم ، اما اين يكي از من نخواه كه امكان ندا ره ! از مقوله محالاته !! اسمش هم نيار !!..... خيلي دلخور ميشم !! ....نه ! نه ! امكان نداره !!! (3346121) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۴ ۱۴:۱۹:۲۱
کلا بهتر است هر کسی در رابطه با تخصص خودش نظر بدهد. الان ارزش زمانی پول در این فتوا رعایت شده؟! حاج آقا اگر پولی از کارکرد خودشان نه نذورات مردم، به کسی قرض بدهند و طرف سه سال بعد بجای سه ماه بعد بدهد ارزش پول داده شده با گرفته شده یکی است؟!
زمانی که بحث ربا بود ارزش پول در سال های سال ثابت بود. دوره عوض شده مگر نباید مطابق تغییرات جامعه فتوا داد و حرف زد؟! (3346316) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۴ ۱۵:۵۷:۳۶
هموطن محترم بانکها حتی برای یک روز تاخیر در پرداخت اقساط جریمه تاخیر دریافت می کنند. می تونید این جریمه رو مثلا در پرداخت اقساط بانک مسکن ببینید.این کجاش با کاهش ارزش پول ارتباط داره. این قضیه شده عامل تصاحب پولهای مردم توسط بانکها (3346608) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۴ ۲۰:۲۱:۵۹
بهترین راه حل اینه که شما از بانکها وام نگیرید تا مجبور نشید سود و ربا بدهید
چرا وقتی قراره اشتغال زایی بشه بانکها باید وام بدهند وقتی قراره جاده سازی بشه بانکها باید پول بدهند وقتی قراره جوانها ازدواج کنند بروند سر خونه و زندگیشون بانکها باید وام بدهند وقتی قراره مردم خونه دار بشوند بانکها باید وام بدهند وقتی قراره .... ولی وقتی بانکها می خواهند وامهای داده شده رو پس بگیرند هر کی به یک بهانه ای سعی در فرار از پرداخت بدهی خودش داره و همه متوقعند که بانکها از خیر پولشون بگذرند بعد اونوقت بانکها از کجا پول بیاورند تا دوباره وام بدهند تا چرخ تولید و کشاورزی و صنعت و گردشگری و ... بچرخه . هیچی باید یک سود درست و حسابی به مردم بدهند تا راضی بشوند پولشون رو بیارند بدهند به بانک و اونوقت بانک باید این پولی که گرون به دست آورده رو بدون سود و با ضرر به مردم بدهد
عجب مملکت گل و بلبلی داریم (3347272) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۵ ۰۸:۵۸:۱۰
بانکها از خودشون پولی ندارند بانکها این کار ها رو با پول مردم می کنند (3348113) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۶ ۲۲:۴۹:۵۱
بله قبوله بانکها با پول مردم وام می دهند ولی برای اینکه مردم را قانع کنند که پولشان را به بانک بیاورند چقدر هزینه می کنند؟ سودای 20 تا 27 دردی به پولهای مردم می دهند و جوایز و قرعه کشی و ... آن وقت یک عده دستور می دهند که این پولهای گران رو بدون سود به دیگران وام بدهند (3351358) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۵ ۰۹:۰۲:۴۵
میشه لطفا بفرمایی پس کار بانک چیه (3348119) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۵ ۱۲:۰۸:۲۱
یک کار بانک وام دادنه اما اگر با توصیه های غیر علمی و عقلی نظام بانکی را اداره کنیم کار به جایی می رسد که پولی نمی ماند که نه سود همان مردمی که سپرده گذاری کرده اند پرداخت شود و نه وام برای جهیزیه و جاده و مسکن می توان داد (3348450) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۶ ۲۲:۵۵:۱۲
کار بانک ایجاد چرخه صحیح بین جذب نقدینگی و توزیع آن در بستر سالم اقتصاد است.
اینکه در ایران بانکها شده اند بنگاه کاریابی و ازدواج و اشتغال زایی و ... اشتباه است چرا که اینها وظیفه ارگانهای دیگری هم چون کمیته امداد و بهزیستی و ... است که متاسفانه با شعارهای پوپولیستی خودشان را پشت سر مردم مخفی کرده اند و مردم هم می خواهند فقط مشکلشان حل شود حالا چگونه و توسط کی برایشان مهم نیست و متاسفانه سیاستمداران ما هم که به خوبی جای زخم مردم رو فهمیده اند با استفاده از این نقطه ضعف به جمع آوری رای و طرفدار برای خود حتی به قیمت نابود کردن اقتصاد مملکت مشغول هستند (3351362) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۴ ۱۵:۵۸:۵۹
بانک که به شما پول می ده تو اولین اقساط سود پولشو بر می داره پس فکر کاهش ارزش پلو هم کزده (3346614) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۴ ۱۹:۰۹:۵۵
بانکها مثل خوره بارواج حرام خواری به جان وایمان مردم رحم نمیکنند ومتاسفانه مسولین هم با طرح های شیطانی آنها هیچ مخالفتی ندارند وقتی مشتری همیشه چند میلیون در حسابش دارد وبانک از آن استفاده میکند چرا برای چند پیام 10000تومان میگیرند (3347114) (alef-13)
 
امین
۱۳۹۴-۰۹-۰۴ ۲۲:۳۷:۳۵
بانک ملت ازما که تولیدکننده کوچک هستیم بابت 120میلیون تومان سرمایه درگردش سالانه 33%سود میگیرد وتاکنون حداقل 10میلیون تومان جریمه دیرکرد گرفته است. کجای دنیا این رفتار نزول خوارانه را با تولیدکنندگان خود میکند. ایا کشورهای اهل تسنن این نزول خواری را انجام میدهند. واقعا رواست از یک تولید کننده کوچک همچین سودی بگیرند وحتی جریمه رانیز بگیرند. اصلا به حرف وفتواهای مراجع هم ترتیب اثری نمی دهند. (3347575) (alef-13)
 
یحیی
۱۳۹۴-۰۹-۰۵ ۱۵:۰۷:۲۸
بانک قرض الحسنه مهرایران بانکی است که دولت برای رفع شبهه بانکداری ربوی تاسیس کرده و انصافا بانک قرض الحسنه مهرایران روز به روز داره به بانکداری اسلامی نزدیک تر میشه ولی جریمه تاخیر بازپرداخت اقساط که دوازده درصد هست در این بانک خوب هم دیده میشه ،توضیح اینکه این دوازده درصد بخشیش به کارمزد بخش اقتصادی تعلق میگیره و بخش دیگر جریمه تادیه تاخیر هست نه دیرکرد ، بنده هم معتقدم اگه همین مبلغ ناچیز رو هم نگیرن هیچکس خودشو ملزم به پرداخت به موقع نمیدونه این هم که بانک بخواد روی مدارک همه ضامن ها برای وصول مطالبات اقدام کنه هزینه زمانی زیادی برای بانک داره ، ما باید اگر انتقادی هم میکنیم توام با راهکار منطقی باشه (3348814) (alef-11)
 
امیر
۱۳۹۴-۰۹-۰۵ ۲۱:۵۸:۴۴
مرگ بر ربا و رباخواری
خدا ملت ایران را از ربا خوارای نجات دهد (3349457) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۸ ۲۰:۵۰:۳۹
حاج اقا به بدهکاران بزرگ بانکی گفتند باید دیرکرد بدهید که شما ناراحت شدید؟؟
پس سود بالای چهل درصد حلال است (3356057) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۸ ۲۰:۵۳:۱۲
طرف خلافکاران را نگیرید کسی که وام گرفته دندش نرم سر موقع پرداخت کند.
شما بهتره از خوش حسابانی که باید سود از 25 تا 40 درصد پرداخت کنند دفاع کنید (3356063) (alef-13)
 
فارسانی
۱۳۹۴-۰۹-۱۵ ۱۰:۰۷:۰۱
شعار شعار شعار بابا دوصد گفته چون نیم کردار نیست///// (3368038) (alef-11)
 
محسن نوروزی
۱۳۹۴-۱۰-۰۲ ۲۰:۰۰:۵۳
خدا پدرتان را رحمت کند کو گوش شنوا دیدید سلام ما را برسانید؟؟؟؟!!!! (3410268) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.