نظر منتشر شده
۱۶۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 232559
رابطه افزایش جمعیت و تامین معاش
بخش تعاملی الف - وحید دهقان بهابادی، 9 تیر 93
تاریخ انتشار : دوشنبه ۹ تير ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۳۱
سیاست های جمعیتی در هر کشور با توجه به شرایط زمانی متغیر می باشد. کشور ما سالها بود که سیاست دوفرزندی را به روش های گوناگون تبلیغ می کرد و مدتیست این سیاست به افزایش جمعیت تغییر کرده است . رهبر معظم انقلاب هم در سخنان خود بارها به این مسئله اشاره نموده اند.

اما نحوه عمل به این دستور از سوی مسئولین و قانون گذاران آنچنان عجیب است که بیسواد ترین افراد جامعه هم به آن پی برده اند . مانند نصب بنرها یا بروشورهایی که در آن توصیه به فرزند آوری شده که بیشتر موجب خنده رهگذران و رانندگان را فراهم می کند یا مثلا مجازات و تعقیب قضائی برای کسانی که اقدام به جلوگیری دائمی از بارداری نمایند و از این قبیل اقدامات! لابد قدم بعدی آقایان هم فروش وسائل پیشگیری از بارداری تنها با کسب مجوز خواهد بود!

برایم عجیب است چرا عزیزان مسئول علت اصلی عدم تمایل به فرزندآوری را نمی فهمند .وقتی در جامعه ای زندگی کنی که شرکت های پیمانکاری یک برده داری نوین را به راه انداخته اند چه انگیزه ای برای یک نانخور اضافه باقی می ماند؟ وقتی خصوصی سازی که قرار بود موجب کوچک شدن دولت گردد به قیمت پرشدن جیب شرکت های پیمانکار در قبال جان کندن کارگران تمام می شود چه کسی جرات می کند به فرزندان زیاد بیندیشد؟ وقتی معدودي از دکترهایمان آنقدر بی رحم شده اند که برای دریافت پورسانت از آزمایشگاه ها و کلینیک ها ، زنان حامله را به آزمایش های گران قیمت غیرضروری وادار می نمایند آیا فرزند بیشتر تبدیل به کابوس نمی شود؟ مرد خانواده ای که باید در محیط کار با نصف حقوق همکار رسمی یا قرارداد معین کار کند تنها به این دلیل که شرکتی است آیا حق ندارد از افزايش هزينه ها شاكي شود؟

مردی که طولانی ترین قرارداد کاریش شش ماهه می باشد و اعتبار دفترچه بیمه اش دوماهه و چهارماهه تمدید می شود حق دارد فقط به یکی دو فرزند بیندیشد؟

مسئولین عزیز! شمائی که مستقیم یا غیرمستقیم با رای این ملت بر صندلی های خود تکیه داده اید این را بدانید که فرزند آوری رابطه تنگاتنگی با اقتصاد دارد . به جای آنکه بر سر مجازات وازکتومی و توبلکتومی چانه بزنید به معیشت مردم بیندیشید، به کارگران و کارمندانی که به سادگی اخراج می شوند ، به آنانی که چند ماه حقوقی نمی گیرند ، به آنانی که قرارداد کاری دوماهه و چهارماهه دارند و به آنانی که صورتشان نه از سرخوشی که از سیلی سرخ است...
۱۳۹۴/۱۱/۱۸ ۰۷:۱۷
 
۱۳۹۴/۰۳/۳۰ ۱۰:۵۵
 
۱۳۹۴/۰۳/۱۲ ۱۱:۴۹
 
۱۳۹۳/۰۶/۲۵ ۱۱:۵۵
 
۱۳۹۳/۰۶/۱۸ ۰۸:۱۶
 
۱۳۹۳/۰۶/۰۹ ۱۲:۵۵
 
۱۳۹۳/۰۶/۰۹ ۱۲:۱۵
 
۱۳۹۳/۰۵/۲۱ ۱۱:۰۵
 
۱۳۹۳/۰۵/۰۶ ۱۰:۱۴
 
۱۳۹۳/۰۴/۲۹ ۱۳:۴۳
 
 
کلمات کلیدی : وحید دهقان بهابادی
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۰۹:۳۵:۴۲
زنده باشی برادر (2229681) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۲:۰۸:۴۶
ما از نظر اقتصادي در فشاري ويرانگر هستيم ؛ مسئولان با چه منطقي دم از افزايش جمعيت مي زنند ؟!!!!! (2230016) (alef-13)
 
سینا
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۴:۳۰:۴۶
در دوماه اول امسال 200 هزار نفر در کشور متولد شدند . در همین مدت چه تعداد شغل ایجاد شد؟ چند واحد مسکونی ساخته شد؟ چند مدرسه ساخته شد؟ چند کیلومتر راه احداث شد؟ چقدر به فضای سبز کشور اضافه شد؟؟ (2230425) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۱۰ ۰۰:۲۸:۰۲
در واقع در دو ماه اول امسال 200 هزار نفر به خیل بیکاران و فقرا اضافه شد! (2231557) (alef-10)
 
عباس انصاری
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۸:۵۵:۵۶
با درآمد کل فقط ماهی 512 هزار تومان و مستاجر بودن و نداشتن بیمه
واقعا همین یک فرزند هم که دارم معجزه است (2231039) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۱۰ ۱۸:۳۷:۰۸
بیچاره بچه و خانوادت (2232657) (alef-10)
 
راد مرد
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۲:۳۲:۳۰
با زور و شلاق نميتوان مردم را تشويق به افزايش جمعيت كرد . (2230110) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۲:۳۳:۲۳
مردم گرسنه اند . مسئولان دم از افزايش جمعيت نزنند . (2230113) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۱۰ ۰۰:۳۳:۳۴
علتش ساده است عزیز، مردم گرسنه اند نه مسئولین:) (2231568) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۲:۵۶:۲۱
هر کس دنیا را از دید خویش می بیند.

. (2230174) (alef-10)
 
حمید
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۳:۰۰:۵۰
اگر کاهش باروری به علت مشکلات اقتصادی بود باید ثروتمندان فرزند بیشتری داشته باشند!! در حالی که فرزند کمتری دارند و در مقابل قشر کم درامد جامعه فرزند بیشتری دارند!!
مساله اصلی تغییر فرهنگ و سلایق مردم است که از نظر های منتشره در زیر همین مطلب مشخص است!
هر خانواده ای در هر سطح درامدی که باشد با تغییر مدیریت و کاستن از هزینه های زائد و با تحمل کمی سختی میتواند یک فرزند دیگر هم داشته باشد و در نقطه مقابل هر خانواده با افزایش درآمد میتواند به هزینه ها و مخارجش برای رفاه بیشتر بیفزاید تا باز هم درامدش کم بیاید! پس اگر فرهنگ و تفکر حاکم بر جامعه عوض نشود افزایش درامد اثر چندانی در افزایش نرخ باروری نخواهد داشت!!

خودمان را فریب ندهیم مساله اصلی راحت طلبی ماست نه کم درامدی!! (2230184) (alef-10)
 
مسعود
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۴:۳۰:۰۹
"...هر خانواده ای در هر سطح درامدی که باشد با تغییر مدیریت و کاستن از هزینه های زائد و با تحمل کمی سختی میتواند یک فرزند دیگر هم داشته باشد..."

حمید خان عزیز،
مگه مساله فقط توانایی بچه دار شدنه؟ گیرم که بقول شما یه خانواده کمی!!! هم سختی کشید، وقتی خانواده نمیتونه نیازهای اون بچه رو تامین کنه، گناه اون بچه چیه؟ امکانات جامعه و آینده بچه هم که جای خود داره. شرایط اقتصادی باعث تغییر فرهنگ شده. مگه مردم از بچه بدشون میاد؟ معلومه که نه.
شما خودت بین این دوتا گزینه کدوم رو انتخاب میکنی:
1- یک یا دو فرزند رو به بهترین نحو ممکن تربیت کنی، تامین کنی، بزرگ کنی، براشون وقت بزاری و ... یا
2- چندتا بچه قد و نیم قد بیاری که نه از پس هزینه هاشون بتونی بر بیای و نه اینکه وقت کافی برای تربیتشون داشته باشی

درضمن : کسی خودش رو فریب نداده، مساله اقتصادی است. مشکلات ازدواج جوونها خودش مساله ساز شده، چه برسه به بچه دار شدنشون. (2230420) (alef-10)
 
musaoğlu
۱۳۹۳-۰۴-۱۰ ۱۸:۲۷:۴۵
این نظر شماشامل قشر خاصی میشود که درآمد مکفی دارند .شما بخاطر اینکه نظرتون نشان داده شود ی،ا آینکه از جامعه ایران خبری نداری همه رو بآ وضعیت خودت میسنجی.... (2232645) (alef-10)
 
مهران
۱۳۹۳-۰۴-۱۱ ۱۵:۲۰:۵۱
وقتي در يک مقطعي بدون کار کارشناسي مي آيم و مي گوييم که بچه زياد خوب نيست و سر بار زندگي است و بچه کم رفاه بيشتر و در مقطعي ديگر باز هم بدون کار کارشناسي مي گوييم که بچه زياد خوب است. شما چه قضاوتي از اين موضوع که کاملا متضاد هم هستند مي توانيد داشته باشد.

بنده چندين بار در سايت الف نوشتم و گفتم که شما يک آمار از باز نشسته هاي شاغل و يک آمار از جوانان بيکار اين مملکت بگيريد، مطمئنا تعداد شاغلين بازنشسته بيشتر از بيکاران خواهد بود و اين در حالي است که اين بازنشسته ها از حقوق بازنشستگي برخوردار هستند و دغدغه کمتري از بيکاران دارن و با توجه به بالا رفتن سن جمعيت کشور اکثر آنان بيش از 70 سال سن دارند و با توجه به اصل 44 (واگذاري خدمات دولت به بخش خصوصي) اکثر مديران دستگاه ها که با حقوق مکفي بازنشسته شده اند و دارا بودن سرمايه هاي کلان، چندين خانه و کاشانه رفته اند و در بخش خصوص مشغول کار شده اند و در آمدي ديگر به ساير درامد هاي خود اضافه کرده اند.

اگر اين بازنشسته ها که قريب به 90 درصد آنها ضرورتي به اشتغال دوباره آنها نيست از کار کنار گذاشته شوند و بجاي آنها جوانان بيکار و نيرو جوان جاي گزين آنها شوند بدون هيچ توجيه و تبليغات، سن ازدواج پايين مي آيد، جمعيت افزايش مي يابد، بيکاري کم مي شود و از همه بهتر اينکه اطمينان به جامعه بر مي گردد. (2234138) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۴:۵۵:۰۴
فرد ثروتمند الزاما فرزند بیشتری ندارد اما فرد فقیر قطعا به فرزند بیشتر تمایلی نخواهد داشت (2230497) (alef-10)
 
روزبه
۱۳۹۳-۰۴-۱۰ ۱۲:۲۰:۴۶
من با نظر شما مخالفم اگر توجه كرده باشيد افراد بى مسئوليت در قبال فرزندانشان قالبا از سطح سواد كم و بى توجه به اينده فرزندانشان اقدام به زاد اورى ميكنند كه اين خودش بيشتر از سمت مادر خانواده است زيرا براى محكم كردن جاى پايش (تصاحب زندگيش زناشوئيش) در جامعه ما كه مردان به راحتى تجديد فراش ميكنند اتفاق مى افتد اكثر خلافكار ها از چنين خانواده هايى سر بيرون مى اورند پس سطح درامد يك فاكتور است (2231987) (alef-1)
 
صادق
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۵:۰۳:۱۶
حمید بیچاره شک ندارم خودت از اون آدم هایی هستی که پول های هنگفت گیر آوردی . خودم می دونم از کجاها پول گیر میارید . من بیست سال سابقه دارم . نیروی رسمی هستم توانایی مالی برای افزایش بچه ندارم . حمید آقا راستی شما چکاره اید ؟ ! (2230527) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۵:۲۱:۲۸
ثروتمندان فرزند کمتری دارند چون میدانند که فرزند زیاد فقر میاورد. اگر چشمان خود را باز کنید به راحتی میبینید هر جا فقر هست تعداد فرزندان بیشتر است. به نظر شما مثل افریقا بشویم چطور است؟ (2230578) (alef-10)
 
مهدی
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۵:۲۱:۵۷
فکر میکنم شما 1 درصد جمعیت مرفه رو میبینی و نه بیشتر .چون فقط و فقط اگر 25 درصد جونهای فعلی مجرد ازدواج کنند و فقط 2 فرزند بیارند البته طی ده سال آینده جمعیتی بالغ بر 90 میلیون خواهیم داشت که میتوانند تغییر ات موثری بر نمودار رشد داشته باشند .حالا شما بحث رفاه طلبی مردم و آحاد جامعه رو هی پیش بکش...یا شکمت سیره که خبر از گرسنه ها نداری .یا اینکه قدرت تحلیلت ضعیفه که میگی مردم با تحمل اندکی سختی میتونن یک فرزند بیشتر داشته باشند. (2230582) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۵:۲۳:۴۴
چه ربطی داره اینکه افراد پولدار فرزند کمتری دارند با اینکه مردم به دلیل ناتوانی اقتصادی از بچه داشتن می گریرن (2230588) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۵:۵۶:۴۷
آقای محترم برا ی بعضی ممکن است راحت طلبی باشد ولی باحقوق یک میلیون تومان در ماه نمی توان بیش از دو فرزند را نگهداری و تربیت کرد . بله به راحتی می توان فرزند زایید ولی تربیت نگرد و برجمعیت گرسنه گان وبیکاران جامعه افزود . شغل و در آمد را به سطح استاندارد برسانند آنگه انتظار داشته باشند جمعیت افزایش داشته باشند . واقعا که شما در این مورد نیز مردم را مقصر دانستید دستتان درد نکند !!!! (2230652) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۸:۵۵:۳۸
خداییش دمت گرم که با یه میلیون درامد دو تا بچه داری به نظر من که امکان نداره. (2231038) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۱۰ ۰۰:۴۴:۲۴
من با 2.5 میلیون درآمد و یک بچه کاملاً احساس فقر میکنم توی پرداخت اجاره خونه مانده ام لامپ تصویر تلویزیون ما اخیراً سوخت نمی توانم آنرا تعمیر کنم و ... شما با 1 میلیون چطوری زنده مانده اید؟ (2231578) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۶:۰۳:۳۲
عزیزم اون خانواده هایی که شما میفرمایین علت داشتن بچه زیادشون عدم آگاهیه. وقتی که سوال میکنیم چرا این همه بچه آوردی تو که نمیتونی شکمشونو سیر کنی با یک نگاه معصومانه میگه خدا داده. انگار ایشون هیچ گونه اثری در این فرایند نداشته. به هر حال و روی بیشترین آمار بزهکاری هم در همین خانواده ها به علت عدم داشتن زمان کافی برای آموزشه (2230673) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۶:۰۸:۱۹
دوست عزیز فرزند آوری دو بخش دارد اقتصادی و فرهنگی اجتماعی
بخش اقتصادی آن مربوط به توده مردم است که صرفا بدلیل کاهش درآمدها و افزایش هزینه های مرتبط ناچارند بچه کمتری داشته باشند ( البته اشتباه نشود منظور تولید کودک کار و برده داری نیست که متاسفانه بخش کوچکی از سرپرستان خانواده ها با این تفکر بچه دار میشوند )
بخش فرهنگی و اجتماعی آن هم مربوط به طبقه متوسط است که علیرغم درآمد مکفی به کیفیت فرزند آوری توجه دارند تا به کمیت آن و یا بدلیل مشکلات شغلی ترجیح میدهند که فرزندان کمتری داشته باشند.
بنابر این این دو گروه را با هم تداخل نداده و استدلال نکنید که پولدارها باید بچه بیشتری داشته باشند و جون ندارند لذا کاهش درآمد در کاهش جمعیت بی تاثیر است. (2230687) (alef-10)
 
احمد
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۷:۱۳:۵۴
به قول خودتان قشر کم درامد فرزندان زیادی دارند. پس مشکلی نیست. نرخ رشد جمعیت ایران مثبته و تا 20 سال دیگه از صد ملیون هم رد می کنه.

مشکل افزایش جمعیت نیست،‌ مشکل عدم رشد اقتصادی، عدم بهره وری و بیکاری همین جمعیت کم یا زیاد است. (2230849) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۱۰ ۰۸:۳۹:۳۰
و کیفیت جمعیت نه کمیت آن , خانواده کم درآمد که فرزند بیشتر دارند قطعا نمی تواند امکانات مناسبی چه به لحاظ تربیتی و پرورشی و چه به لحاظ سلامت و خورد و خوراک مناسب تهیه کنن. پس کمیت اهمیت نذارد وجمعیت زیاد ااما همه دارای انواع اختلالها به چه دردی می خوره؟ (2231736) (alef-10)
 
حمید
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۷:۴۸:۳۹
شما راحت طلب نباش ششتا بیار خدا پدرتو بیامرزه البته اگه مجرد نیستی (2230917) (alef-10)
 
محمد جواد
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۷:۴۹:۵۱
بله آقای پرفسور کاملا حق با شماست
میشه بگی شما خودت چندتا بچه داری درآمدت چقدره و شغلت چیه؟ (2230918) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۹:۰۶:۵۹
دو کلام از مادر عروس...اصلان تو مقاله را خوندی؟؟؟؟به مصداقهای اقتصادی کمی که در آن اشاره شده بود دقت کردی؟گرسنگی نکشیدی برادر من ...4 ماه حقوق بهت ندهند که پول هیچی نداشته باشی از راحت طلبی حرف نمی زدی...شما که انقدر دست به نقد راهکار کلی بلدی تا مشغولی خوب یه راهکار اقتصادی هم بده...این میون چون از متنی که نوشتی پیداست انسان راحت طلب و اقتصاد دانی هستی مدیونی 6 بچه کمتر داشته باشی...
ولی در جواب کامنتت...
بله تغییر فرهنگ خیلی گزینه مناسبی است ولی اگر چهار چوب تغییر فرهنگ محیا باشد...یکی از اصلی ترین مسایل برای تغییر فرهنگ ،تغییر در مسائل کلان کشور است...مسائل اقتصادی اجتماعی...
شاید به گفته شما قشر ثروتمند بچه کمتری دارند و نیاز به فرهنگ سازی در این زمینه باشد...من دوستان آلمانی دارم هر کدام 3 یا 4 بچه دارند...کمی فکر کن چرا...آیا بروشور و اجبار بوده و یا اقتصاد ثابت... (2231063) (alef-10)
 
خوزستانی
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۹:۱۷:۴۹
ببین عزیز من یک معلم هستم با یه بچه یکساله که در ماه 450 هزار تومان هزینه داره چرا الکی حرف میزنی؟!!از کدام هزینه بکاهم 400 اجاره خونمه یک میلیون دریافتی ماهانه.. امثال من فقط به تمام شدن زندگی و آرامش ابدی می اندیشند.... شماها بروید و با مکنت و ثروت خود به اولادتان برسید.... (2231091) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۱۰ ۰۰:۳۴:۱۱
آق حمید در آمد ماهیانه خود را هم بگو تا ما هم روش زندگی را از شما یادبگیریم! (2231571) (alef-10)
 
زهرا
۱۳۹۳-۰۴-۱۰ ۰۰:۴۶:۰۶
آقای حمید
این بستگی دارد به این که ما در قبال بچه ها وآینده شان چقدر احساس مسئولیت کنیم؟
اگر بخواهیم فقط شکم آنها رو سیر کنیم ویا نیمه سیر وخودمان هم سختی بکشیم وپدر خودمان در آوریم شاید بشود یک جین بچه داشت .
آما آینده این ها چه میشود ؟
نیاز های بزرگتر ان ها که هر روز بزرگتر میشود؟
بچه مسئولیت داره برادر !
در حال حاضر هم مسئول هر بچه های فقط خانواده خودش هست
هرکهپول داره همه چی داره
کنکور رو نگاه کنید
سال به سال سخت تر
فقط افرادی موفقند که برای هر درسی دوتا معلم دارن
انوقت هی بگویید افزایش مجعیت
گی دوست داره مسبب به وجود آمدن بچه های معصوم و محرومان اینده باشه؟ (2231581) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۱۱ ۱۷:۴۳:۱۸
ماهیانه حدود30هزاردلار وضعیت تاهل : مجرد محل اقامت تگزاس (2234298) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۰۴-۱۰ ۰۸:۴۴:۴۸
فکر می کنی فرهنگ چه جوری تغییر کرده؟ با اجرای سیاست های لیبرالی.
لیبرال های اقتصادی به عمد و برای بازاری کردن نیروی کار به گونه ای سیاست های اقتصادی را با عدم افزایش دستمزدها پیش می برند که خانواده ها نتوانند با درآمد مرد خانواده عایدی کافی برای اداره زندگی داشته باشند. در این سیاست به تدریج فرهنگ تغییر می کند، فرهنگی که کار کردن زنان را به راحتی نمی پذیرفت به گونه ای تغییر پیدا می کند که مردان خودشان به دنبال زنان کارمند برای ازدواج می گردند. وقتی زنان وارد بازار کار شدند همان سیاست های اقتصادی قراردادهای موقت با آنان می بندد. دوباره و به تدریج فرهنگ تغییر می کند زنانی که عاشق فرزندآوری بودند، نسبت به آن موضع می گیرند چون جلوی کار و پیشرفت آنان را می گیرد. طبق قانون کسی نمی تواند آنان را اخراج کند، ولی کسی آنان را اخراج نخواهد کرد چون قرارداد سه ماه و شش ماهه اش قبل از تولد فرزندش به اتمام می رسد و دیگر تمدید نخواهد شد و از حمایت های دولتی و بیمه بیکاری و ... هم خبری نیست.
پایه گذار این سیاست ها همان قانون کاری بود که آقای توکلی در زمان وزارتش تصویب کرد، و ایشان امروز مروج سیاست های فرزندآوری است!
24 سال است در این کشور سیاست های اقتصادی مبتنی بر سرمایه داری لیبرال و بازار آزاد اجرا می شود و نه تنها هیچ پیشرفتی دیده نمی شود بلکه مدام بر مشکلات اقتصادی افزوده می شود، ولی کسی این سیاست ها را اشتباه نمی داند و همه مشکلات تقصیر مجریان انداخته می شود، در صورتی که اصل مشکل از سیاست ها است. (2231740) (alef-10)
 
ناشناس
۱۳۹۳-۰۴-۱۰ ۱۰:۳۸:۲۲
راحت طلبی نیست دوست عزیز درجامعه ای که امیدبه اینده وجود ندارد افراد دوراندیش وبافرهنگ اینده نگری می کنند ولی قشرکم درامد وحاشیه نشین برای اینکه برای هنگام ازکارافتادگی خودشان وهم چنین کمک خرجی برای خانواده فرزند بیشتری می اورندبدون اینکه دغدغه تربیت و....داشته باشند. (2231842) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۴-۱۰ ۱۰:۵۱:۲۸
فكر تامين آب براي جمعيت بيشتر رو كرديد ؟ همين الان كشور با كمبود آب روبروست ,‌ شغل و درآمد و مسكن و تحصيلات و غذا به كنار , فقط به تامين آب براي اين جمعيت كنوني فكر كنيد . (2231861) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۴-۱۰ ۱۲:۳۳:۰۰
lمنطق اشتباهیست. پولدار اگه از این کارها میکرد که پولدار نمی شد (2232010) (alef-1)
 
حسن
۱۳۹۳-۰۴-۱۰ ۱۲:۵۵:۵۳
مثل اینکه شما در این جامعه زندگی نمی کنی .الف با توجه به ارسال پیامها ی مردم و ابراز نکته اصلی علت کم باروری مردم . مطلب فوق را به درستی ذکر نموده اند مسولینی که حقوق کلان از بیت المال می گیرند . و کار بلد نیستند . و بخاطر منافع شان چو ن تمام کارخانه ها و پیما نکاران غول بر ده کشی همین ها هستن . و شانه خالی کردن از وظایفش و یا بخطر افتادن منافعش همش دم از فرهنگ سازی می زند همه میدانند مشکل اصلی در کجاست ولی حلش منافع خیلی از مسئولین رده بالاها به خطر می افتد. (2232057) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۴-۱۰ ۱۸:۳۹:۴۲
من نه پول دارم نه حوصله بچه و بچه داری حالا شما چه می گید؟ (2232661) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۱۱ ۰۷:۴۱:۵۸
هموطن عزیز کیفیت زندگی مهم است نه کمیت. فرد ثروتمند فکر آینده فرزندش است وهمه جوانب را در نظر میگرد نه فقط به فکر یک لقمه نان.ضمنا بحث تربی ا ش چه می شود (2233283) (alef-13)
 
مرجان
۱۳۹۳-۰۴-۱۱ ۱۲:۲۲:۲۹
ببخشید شیر خشک دانه ای 16000 تومان راحت طلبی است . (2233728) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۱۱ ۱۷:۳۷:۱۰
نظریه پردار محترم پس ازنظرشما همه مردم ایران ثروتمندندکه فرزند کمتری دارند (2234291) (alef-13)
 
بیکار
۱۳۹۳-۰۴-۱۱ ۱۹:۰۲:۵۴
عزیز من،معلومه که از رو شکم سیری حرف میزنی! کافیه یه آمار از جوونای امروز بگیری تا ببینی چقدر ناامیدی نسبت به آینده زیاد شده!من با 29 سال سن و مدرک لیسانس،هنوز گرفتار بیکاری هستم،بعدا شما دم از راحت طلبی میزنی!؟وقتی یه نفر هنوز تو ضروری ترین مسائل لازم برا زندگیش مونده چطور میتونه خودشو درگیر مسائل خیلی مهم دیگه مثل ازدواج یا بچه بکنه....مسئله اصلی در کشور ما بی تفاوتی نسبت به حرف مردمه وگرنه یه بچه دو ساله هم از مشکلات خبر داره!........تا زمانی که مسئولان ما منافع خودشونو به منافع مردم ترجیح بدن و ثروت کشور خرج مردمش نشه اوضاع از این هم بدتر خواهد شد (2234401) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۴:۰۴:۳۶
مسئولین اصلا حالشون خوب نیست!
شکمشون سیر انگار!
من الان 31 ساله شدم، نه خونه ای، نه پولی برای اجاره خونه!
حالا دم از افزایش جمعیت هم میزنن. (2230363) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۵:۳۵:۲۴
من 34 ساله هستم و هنوز با توجه به تمایل زیاد نمی توانم ازدواج کنم .... (2230612) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۴:۳۶:۵۷
اینا یک مشت ادم شکم سیرند که کار بچه اشون که ابتدایی درس میخونه از همین حالامشخصه من تو خانواده فامیل دوستان اونقدر جوان متاهل بیکار سراغ دارم که نمیدونم غصه ی کدوم رو بخورم همشون هرجا میرند ناامید ودست خالی برمی گردند (2230436) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۸:۳۹:۳۷
شیر هم گرون شد مادرو بچه نیاز به لبنیات دارن بشین تا بچه بیارن دچار پوکی استخوان بشن (2231018) (alef-10)
 
مهدی
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۲۳:۵۶:۳۸
متاسفانه اکثر مسئولین کشور از منصوبان کانونهای قدرت کشور میباشند که بدون داشتن حداقل شایستگی و تحصیلات مرتبط با حوزه فعالیت خود و لیاقت و جربزه پشت میز های قدرت نشسته اند و فقط برای خالی نبودن عریضه حرفهایی میزنند و یا اعمالی انجام میدهند که بهیچ عنوان از تعبدات آن کوچکترین اطلاعی ندارند. آیا این مسئولین محترم! نمیدانند که تعداد فرزندان مردم هیچ ربطی به آنان ندارد و نباید وارد جزئیات زندگی شهروندان کشور شوند؟ اگر نمیدانند, یعنی اینکه لیاقت نشستن پشت میز قدرت را ندارند. و اگر میدانند و برای شانه خالی کردن از قبول مسئولیت برای وضع بغرنج فعلی کشور- که اکثر آنان در بوجود آوردن آن صمیمانه سهیم و شریک بوده اند- قانون های من درآوردی وضع میکنند, باز هم لیاقت نشستن در پستهای مدیریتی کشور را ندارند. اکثر آنان نان را بنرخ روز میخورند و گوش بفرمان ولی نعمتهای خود که وامداران آنان هستند میباشند و وضع مالی خود را بعموم مردم تسری میدهند. چون آنان دارند, یعنی اینکه مردم هم دارند وباید بچه دار شوند. بیشترین هنر آنان هدر دادن منابع کشور است. نمایندگان مجلس را ببینید, اکثر روز های کاری تعداد قابل توجهی از آنان در مجلس نیستند و مشغول انجام کارهای شخصی(مثل برجسازی وغیره) هستند ویا در سفر های خارجی با پول بیت المال تشریف دارند. ویا صحن مجلس را با اتاق خواب اشتباه گرفته اند, ویا برای سفر خارجی بعدی بست نشسته اند و در صف میباشند. حالا از این افراد و یا مدیران و مدیرکلها و مدیران سطوح میانه که از وابستگان همین ها هستند باید انتظار معجره داشت؟ آری از کوزه برون همان تراود که در اوست. اینان سختی مردم عادی را درک نمیکنند که اینگونه رفتار میکنند. (2231505) (alef-10)
 
حسن کلیدساز از بجنورد
۱۳۹۳-۰۴-۱۰ ۰۹:۳۰:۵۱
این مقاله خیلی ایول داره

اوضاع خیلی خرابتر از این حرفها است. (2231768) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۱۱ ۱۱:۰۸:۴۳
با سلام و احترام به خوانندگان سایت وزین الف واقعا با حرف این نوسنده موافقم تا زمانی که بحث اشتغال حل نشود و رفاه اجتماعی بالا نرود اتفاقی نمی افتد قراردادهای کاری کوتاه مدت و هم چنین افرادی که بدون قرارداد و بصورت وعده ای (در صورتی که یکسال بدون قرارداد کار کنی بعد با تو قرارداد می بندیم ) کار می کنند و تازه بعد از کلی کار مجانی در ادارات دولتی رییس عوض می شود و می گوید شما برای رییس قبلی کار کردی و قرارداد تو به من ربطی ندارد و همین طور چندین سال از عمر این افراد به همین منوال با یک حق الزحمه ناچیز تلف می شود و در نهایت یک مدیر با عرضه و قانون دان و همه چیز خوان پیدا می شود و می گوید از فردا دیگر حق نداری در این اداره بیایی چون نمی خواهم برایم مسئولیتی داشته باشی حال بااین برده داری نوین که بسیار زیاد اتفاق می افتد شما می توانید بگویید رفاه اجتماعی تحقق یافته است عدالت اجتماعی محلی از اعراب در ادارات دولتی ما ندارد (2233571) (alef-13)
 
دکتر هالو
۱۳۹۳-۰۴-۱۲ ۰۷:۵۶:۲۳
مصوبه مجلس در مورد وازکتومی لازم است ولی اصلا و ابدا کافی نیست ،
لطفا نمایندگان مجلس مصوبه "حداقل تعداد هم خوابگی در هفته "برای خانواده ها را هم تهیه و اعلام کنند تا همه مستکبرین شرق و غرب بدانند اسلام برای هر امری قانون دارد و با تعیین مجازاتی سخت برای آن ثابت کنند حکومت با کسی شوخی ندارد (2235069) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۰۹:۴۱:۵۴
کاملا درست و بجا گفتید . این اقدامات برای جامعه جوان و نسبتاً تحصیلکرده ما واقعاً توهین آمیز است. (2229687) (alef-10)
 
علی شیرازی
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۰:۱۹:۵۸
غیر از تامین معاش که به خوبی در مقاله اشاره شده مشکلی که شاید زیاد ازش صحبت نشه ولی خیلی پررنگه مشکل آب هست..
ایران در منطقه خشک زمین واقع شده و با خشکسالی ها و سیسات های غلط چند سال اخیر هم بیشتر در این گرداب فرو رفته.الان برای تامین آب 70 میلیون نفر مشکل جدی وجود داره چطور حرف از 150 میلیون میزنید؟ (2229750) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۱:۳۶:۴۴
یک نفر با حساب 2x2 به آقایان وزارت اقتصاد بگوید، هر وقت توانستید مملکت را با جمعیت فعلی، با حداقل آسایش و رفاه، اداره کنید، آنگاه بفکر جمعیت بیشتر باشید.

این مفهوم اینقدر سخت است برایتان ، آیا؟ (2229913) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۶:۲۱:۴۴
کسی که خوابیده شاید با تلنگری بیدار شود ولی آنکس که خود را به خواب زده با شلیک توپ هم هیهات..... مشکل ملت ما اینه که مشکلاتشون هیچ سنخیتی با مشکلات مسئولین نداره . مشکل ملت نان و آب و مسکن و .... ولی مشکلات مسئولین حفظ میز و حفظ سمت و سریع بالا رفتن از پلکان و ...... (2230728) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۰۹:۴۳:۵۲
این به ظاهر قانون جز ابروریزی و مضحکه شدن در میان مردم هیچ اثر دیگری ندارد از اینکه چنین مجلسی داریم و چنین مملکتی ساختیم شرم میبرم (2229689) (alef-13)
 
محسن
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۰۹:۴۵:۲۵
من خودم 6 سال است که در یک اداره مهم کار میکنم ولی یک روز هم بیمه نداشتم
نه بن کالا دارم و نه هیچ سابقه ای!
پدرم میگفت سال 52 به صورت آزمایشی رفت سر کار از روز اول بیمه داشت و بعد از 15 روز رسمی شد. یادش بخیر (2229692) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۱:۱۴:۳۰
امتياز داشتن جمعيت زياد براي كشور چيست لطفا براي مردم شرح كنيد (2229854) (alef-10)
 
تنها
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۰۹:۴۷:۳۳
واقعا این مقاله مختصر احسنت داره. (2229693) (alef-10)
 
یکنفر از مردم
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۰۹:۴۸:۱۷
با تشکر از انگشت گذاشتن شما روی نکته اصلی. کامنتهای کاربران جز آنهایی که بهانه بستن سایتی میشود، دیده نمیشوند. شاید این فریاد رسای شما به گوش اون بالا بالایی ها برسد. تا به جای قدردانی و خدمت به مردم صبور و بستن راه های تجاوز به حقوقشان، اینقدر به آنها گیر ندهند. چه فردا که صبرشان لبریز شود دیگر نباید انتظاری از آنها داشت. (2229696) (alef-10)
 
مصطفی
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۰۹:۵۰:۳۱
آخر مسلمونها! یکی نیست حرف منو برسونه؟ بگه آخه این جمعیت کنونی خودشون کار دارند؟ نون دارند؟ آموزش نمی خواهند؟ رفاه نمی خواهند؟ (2229698) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۴:۵۹:۲۶
ما توی تامین اب همین 70 ملیون موندیم (2230516) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۰۹:۵۱:۳۸
و تو خود حديث مفصل بخوان از مجمل !!!!!!! (2229701) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۰۹:۵۳:۵۶
الف جانا سخن از زبان ما میگویی
- مقصر اصلی ما هستیم که اینها را اتخاب کردیم برای قانون گذاری و نظارت
- خانواده که در تامین نیاز های اولیه خودشان(مرد و همسر) با وجود اینکه دونفری سخت کار میکنند موندن،چطور میتواند از پس هزینه های فرزند آن هم چندتا بر آیند،جمعیت فقیر و بی سواد و .... به چه درد جامعه میخورد (2229708) (alef-10)
 
وحيد
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۰۹:۵۴:۵۸
از مديريت سايت خواهشمند است يک نظر سنجي براي نظر مردم در رابطه با افزايش جمعيت در اين برهه از زمان بگذاريد. (2229711) (alef-10)
 
ایرانی
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۲:۵۴:۲۳
دوست گرامی فکر میکنید در اروپا زندگی میکنید کی به نظر مردم و نظرسنجی توجه میکند. حضرات گوششان بدهکار نیست هرچه فکرمیکنند و هرچه دستور میگیرند همان را انجام میدهند (2230170) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۳:۳۸:۰۶
اگر نمایندگی اینجوریه ما نماینده نمی خواهیم. زحمت بکشید از طریق اینترنت گاهی وقتها نظر واقعی خود مردم را جویا شوید. مثل ثبت نام یارانه...
من مطمئن هستم تا چند سال دیگه بسیاری از کشورها نیز سیستم رای گیری عمومی را جایگزین چند تا نماینده نمای سیاسی کار کشور خواهند کرد. (2230280) (alef-10)
 
شهروند
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۰:۰۳:۰۲
نگاه صرفا دستوری به هر پدیده ای ( بحرانی ) بدون شناسایی علتها ، ریشه ها و روشهای درمان و همچنین عدم استفاده از کارشناسان خبره، مستقل و دلسوز ونگاه صرفا ارزشی به مسایل بدون توجه به مقتضیات زمانی ، مکانی و امکانات موجود و ... منجر به عمیق تر شدن بحرانهای پیش رو و مقاومت جامعه هدف می گردد.
در تصمیم گیریهایمان با تکیه بر دیالوگ به جای منولوگ بهتر و عاقلان هتر به هدف می رسیم
شاد باشید (2229725) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۰:۰۹:۱۱
یه سوال را فقط به ما جواب بدهید جمعیت را میخواهید افزایش دهید همین الان مشکل منابع مختلف داریم اب ترافیک خونه بیکاری و و و این جمعیت جدید قراره کجا در کدام کشور زندگی کنه؟جای جدیدی در دنیا خریده اید؟ (2229734) (alef-10)
 
حامد
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۰:۱۳:۴۳
بالاخره یکی یه مطلب به درد بخور نوشت. آفرین الف (2229739) (alef-10)
 
hasan
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۰:۱۷:۱۴
جناب توکلی چرا همین اظهار نظر را در مجلس ارایه نمیکنند . نمایندگان باید از درد مردم اگاه باشند برای این مجلس که ماحصل تفکرش درباره ی مباحث جمعیتی فقط تولید مثل انهم از نوع اتفاقیست متاسفم. (2229745) (alef-13)
 
fd
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۰:۲۶:۰۵
به نظر بعضی آدمها نباید بچه دار بشند مثلا معتاد شیشه ای که حتی یک دو بچه موجودش هم در عذابند یا در معرض فروش یا بیمار ایدزی و هپاتیتی و... و یا کسانی که واقعا حداقلهای بخور ونمیری را ندارند چرا نباید به خدمات پیشگیری در مراکز بهداشت به آنها داد و مجازات کرد یا یکی 4-5 بچه دارد یا خانم سن بالا و مریضه و فقیر چرا باید باردار بشه (2229765) (alef-10)
 
نوید
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۰:۳۶:۴۶
با سپاس بیکران از سایت الف و نگارنده محترم! شاید جزو اولین سایتهایی باشید که به دلیل واقعی عدم استقبال از سیاست افزایش جمعیت می پردازید.
به مطلب فوق باید این را نیز اضافه نمود که گویی نمایندگان فراموش نموده اند که لازمه ولادت طفل تشکیل زندگی مشترک است!
و در حالی که بعلت مشکل بیکاری و مسکن و... بسیاری از جوانان خیال ازدواج را از سر زدوده اند عده ای در مجلس به دنبال پیدا کردن پرتقال فروش هستند! (2229780) (alef-10)
 
مودی
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۰:۴۸:۴۷
بهتر است به جای حرف بدون سند و مدرک و آمار و از روی احساس، بیشتر بیندیشیم. کسی منکر نقش معاش و اقتصاد در زندگی نیست.... اما اگر این علت نقش محوری و تعیین کننده در تعیین تعداد فرزندان دارد لابد باید خانواده هایی که وضعیت مالی متوسط به بالایی دارند تعداد فرزند بیشتری داشته باشند همه میدانیم که اینگونه نیست و مهمتر اینکه همه خوب میدانیم با وجود اینکه همه مان گله مندیم که وضعیت اقتصادی خوبی نداریم ولی واقعا هرگز در هیچ برهه تاریخی وضعیت رفاه و تامین خانواده ها مانند امروز نبوده است(نسبت به قبل عرض کردم) اما چرا در گذشته تمایل به فرزندآوری بسیار بیشتر از امروز بوده است ؟!!! نگویید در گذشته وضع خوب بوده است که انکار بدیهیات است.... همه ما و سایر مخاطبان از وضعیت پدران و مادران مان و نحوه شروع و ادامه زندگی آنان به خوبی خبر داریم

یک نکته بسیار مهم دیگر .... چرا در کشورهای اروپایی مانند سوئد و آلمان و دانمارک و .... که سطح رفاه زندگی در آنها بالاتر از کشور ماست علاقه به فرزند آوری بسیار کم است و دولتها مرتبا سیاست های تشویقی برای فرزند داشتن وضع میکنند.؟!!!

دوستان عزیز لطفا به جای متهم کردن بنده به اینکه لابد وضع خوبی دارم و به اصطلاح نفسم از جای گرمی در می آید و یا احیانا به سنتی و عقب مانده بودن و .....به جواب این سوالات بیندیشید....
مهم ترین و محوری ترین عامل تمایل کم به فرزند آوری گسترش حق محوری صرفا برای خود در بین تک تک افراد جامعه است یعنی همه ما فقط به دنبال حقوقمان هستیم به جای مسئولیت و تکلیف و تعهد محوری ، که پیامد آن فرار ما از به عهده گرفتن مسئولیت و نقش هایی است که به عنوان عضو جامعه به عنوان همسر ،مادر ، پدر و.... باید بپذیریم.... زنان بسیاری را میشناسم که علت اصلی عدم تمایل به فرزند آوری آنان اصلا وضعیت اقتصادی نیست ... ترس از وضع حمل و دردها و رنج های آن ،ترس از محدود شدن آزادی و فرصتهای فراغت به دلیل ضرورت وقت گذاشتن برای نوزاد و ....
احتمالا بسیار ی از مخاطبان محترم با این وضعیت و دلایل مواجه شده اند...
از سوی دیگر رشدو گسترش شدید مصرف گرایی و تغییر سبک زندگی بسیاری از ما باعث شده که مدیریت و نظم مالی در زندگی خود نداشته باشیم و دایما غصه عدم برآورده شدن نیازهایی را بخوریم که در واقع نیاز کاذب هستند و نه واقعی .... خانواده های بسیاری هستند که برای فرزندی که هنوز به دنیا نیامده سیسمونی های بسیار گرانقیمت و همراه با وسایل و لوازمی که شاید یکبار هم در طول دوره پرورش فرزند به کار نیاید میخرند و البته در این میان دلیل این خریدها نه نیاز فرزند و خانواده بلکه چشم و هم چشمی و مصرف زدگی افراطی است...
البته با شما هم عقیده ام که خانواده های زیادی هستند که وسع مالی شان به این چشم و هم چشمی ها و مصرف زدگی نمیرسد بنابراین به یک یا حداکثر دو فرزند اکتفا میکنند ....
از اینها که بگذریم ضعیف شدن پایه های اعتقادی مان هم در این زمینه بسیار مهم است (از قید ما استفاده میکنم که خودم را نیز شامل میشود) فضیلت های اخلاقی مانند قناعت و صرفه جویی و مهم تر از همه اعتماد و توکل به خدای بزرگ در جامعه متاسفانه کم رنگتر نسبت به قبل شده است و همین امر ترس و اضطراب ما را نسبت به آینده بیشتر میکند... به قول بزرگی اگر به اندازه اطمینان و اعتماد بچه به مادرش به خدا اعتماد و اطمینان داشتیم امید به آینده در ما خیلی بیشتر میشد....
معنی این حرفهای من نادیده گرفتن مشکل اقتصادی بخشی از جامعه که به عنوان مانع در سر راه فرزندآوری عمل میکند نیست ،بنده خودم یک دوره 15 ماهه در کمیته امداد آن هم در سیستان و بلوچستان در زمان خشکسالی شدید کار کرده ام و تلخی و سختی فقر را ازنزدیک دیده و با تمام وجودم حس کرده ام

لطفا منتشر کنید (2229792) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۴:۲۵:۵۲
آقای محترم
اولا که گذشت دوره ای که افراد فقیر بچه زیاد می آورند، سری به حومه شهرها و روستاها و آپارتمان های 40 -50 متری شهرها بزنید تا ببینید خانوارهای فقیر چند فرزند دارند!؟
ثانیا شما نمی توانید جلوی رشد سطح رفاه ناشی از پیشرفت جوامع بشری رو بگیرید و بگید چرا مثل 30 سال قبل زندگی نمی کنید؟... شاید 30 سال پیش کلاس زبان رفتن بچه ها علیرغم هزینه کمتری که نسبت به الان برای خانواده ها داشت، یک ضرورت محسوب نمی شد، اما حالا چطور؟ 30 سال پیش حداکثر تکنولوژی خانوارها یک خط تلفن و یک تلویزیون و ضبط صوت بود، حالا هر کسی خط موبایل خودش را دارد، هزینه قبض خودش، لپ تاپ و تبلت خودش، گوشی موبایلی که هر 4-5 سال کاملا نسلش عوض می شود! (2230410) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۴:۵۷:۵۶
درست است که کسی که معاش مناسب دارد الزاما فرزند بیشتری ندارد اما کسی که معاش مناسبی ندارد قطعا به فرزند آوری تمایلی نخواهد داشت (2230508) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۵:۳۰:۵۰
خدا رو شکر در جامعه کسانی مثل شما هستن که عمیقتر به موضوع نگاه میکنن. من قصد داشتم کامنتی با همین مضمون بنویسم که خوشبختانه شما زودتر نوشتید،اما حیف که مردم به حرف شما توجه ندارن (2230603) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۷:۴۴:۵۸
شما اصولا با شعار متولد شده اید وبا شعار هم از دنیا خواهید رفت!! مرد حسابی جمعیت کشور 40 -50 سال پیش 15 تا 20 میلیون نفر بود امروز 75 میلیون ادم تشنه وگرسنه دارند با سختی نفس می کشند بازم بگم !!!!!! (2230907) (alef-10)
 
حمید
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۸:۰۱:۰۸
عزیز جان یه بار دیگه برو درس فلسفه و منطق رو بخون
همه عزیزان گفتن مشکل اقتصادیست نه اینکه فقط و فقط اقتصادیست
یعنی یکی از فاکتورهای مهم اقتصادیست و حتما هم یکی دیگر از فاکتورها فرهنگیست
اما همون قشر متوسط به بالایی که شما فکر میکنید اگر فقط عامل اقتصادی مهم بود فرزند بیشتری میاوردن قبول کنید دارای عقل و شعور هستن و وقتی مینشینن حساب دو دوتا میکنن و قشر ضعیف جامعه رو میبینن میفهمن اگه فرزند بیشتر بیارن در آینده امکان داره دچاره حرکت طبقاتی شن و به قشر ضعیف جامعه هدایت شکن پس اونها هم نگران افزایش جمعیت هستن (2230947) (alef-10)
 
مخالف
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۸:۱۹:۴۴
این منطق غلط است که پس تعدادبچه های افراد مرفه باید بیشتر باشد. بچه نیاز رسیدگی عاطفی و صرف وقت هم دارد. حالا با این اوضاع شما پول بی حساب هم داشته باش آیا وقت بی حساب هم داری. (2230983) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۱۰ ۱۲:۴۵:۳۶
مشکل را درنیافتی عزیز دل برادر مشکل علت کاهش جمغیت نیست بلکه مشکل اصلی پی آمد های افزایش جمعیت است و اینکه برای جمعیت فعلی هم امکانات نداریم ...داریم ؟؟ انصا فتان کجا رفته است ؟ (2232033) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۱:۰۸:۰۶
عوامل بازدارنده ازدواج جوانان

1- سردرگمی جوانان در دوره دبیرستان با آموزش و پرورش و کلاسهای آموزشی جانبی و کلی دیگر از این آموزشگاههای بی مورد کنکوری و غیره. اولین قدم باید حذف این اموزشگاهها از دور و بر آموزش و پرورش است. این بی هدفی باعث گیج شدن جوانان شده و از زندگی آنها را دور می کند.

2- سربازی: دومین مورد سربازی و وقت تلف شدن جوانان و تاخیر در خدمت تاخیر در ازدواج و تشکیل زندگی را بدنبال دارد.

3- نبودن شغل و شرایط مناسب برای ازدواج خوب.

4- کافی نبودن دستمزدها و حقوق، ترس ازدواج و پذیرفتن مسولیت زندگی در جوانان را ایجاد می کند. (2229835) (alef-10)
 
امير
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۲۳:۵۶:۴۴
سربازييييييي واي از اين مشكل بزرگ مخصوصاً براي تحصيلكرده ها (2231506) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۱:۱۸:۲۰
عالی بود اما کو گوش شنوا ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (2229865) (alef-10)
 
خلیل
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۱:۲۳:۴۵
گوش اگر گوش توو ناله اگر ناله من انچه بجائی نرسد البته فریاداست ! (2229879) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۱:۴۶:۰۸
مردی که طولانی ترین قرارداد کاریش شش ماهه می باشد و اعتبار دفترچه بیمه اش دوماهه و چهارماهه تمدید می شود حق دارد فقط به یکی دو فرزند بیندیشد؟ (2229951) (alef-13)
 
!!!
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۱:۴۸:۱۲
این دو مقوله رابطه ی کاملا مستقیم دارن... مطمنا هرچی وضعیت معاش بهتر باشه رقبت برای افزایش جمعیت هم بیشتره... اما تو مملکت ما کو گوش شنوا!!!! (2229959) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۲:۰۸:۰۱
من 31 سالم هست و بدون هیچ امتیاز استخدامی(البته بر خلاف قولهای اولیه)در یک نهاد دولتی از نوع مشاغل حساس به شکل پاره وقت و عملا تمام وقت مشغول کار هستم،وقتی قراردادهای 6 ماهه ما رو از ترس تبعات حقوقی 2 ماهه کردن من تحصیلکرده غلط میکنم ازدواج کنم که بخوام بچه دار هم بشم و چه برسه به 3 تا!!! (2230011) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۷:۵۰:۱۵
خدا پدر مادرهایی که سالهای ابتدایی دهه شصت بچه بدنیا آوردند رو خیر بده. کلاسهای سه شیفته اول دبستان، کلاسهای 45 نفره راهنمایی، تغییرات نظام آموزشی دوره دبیرستان،پرجمعیت ترین کنکورهای تاریخ ایران همگی برای ما بود. بعدش هم که کمبود شغل و افزایش سربازی و فرار از سربازی با ادامه تحصیل و بی هدفی در زندگی.من در این دوره زمانی بزرگ شدم و فواید افزایش جمعیت رو دیدم، رشته ای که من بار رتبه 624 قبول شدم الان با رتبه های 5000 هزار پذیرش داره.هیچ کس بیشتر از من افزایش جمعیت رو نمیفهمه. (2230919) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۲:۲۰:۰۷
يارو 4 تا بچه بياره و تو يارانه اش رو هم قطع كني ؟؟!!! (2230048) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۲:۲۲:۳۵
سلام
حرف شما صحیح می باشد اما بدانید این دلیل اصلی برای کاهش جمعیت نیست.
دلیل اصلی، تفکری است که خود این دولت مردان برای مردم ایجاد کردند که، بچه کمتر، زندگی بهتر
چه بسیار کسانی هستند که هزینه عروسی و یا ماشین آن ها می تواند هزینه تحصیل و مراقبت یک بچه را تا انتها، تامین کند ولی باز هم بچه نداشته و یا یک بچه دارند و این کار را نوعی روشن فکری می دانند
یادمان رفته که زمانی پدران ما با عمه و خاله و عمو، همگی در یک خانه معمولی زندگی می کردند و سهم هرکدام تنها یک اتاق بود و به ندرت ماهی یک بار گوشت در خانه آن ها پیدا می شد ولی تعداد بچه هایشان 4 تا 6 عدد بود
البته نمی توان انکار کرد که هزینه تحصیل و درمان آن زمان با الان متفاوت است اما یقینا این کاهش فرزند نسبت به هزینه ها منطقی نیست
اگر دقت کنید خواهید دید که در حال حاضر هم ، تعداد فرزندان قشر متوسط به پایین جامعه از قشر مرفع جامعه بیشتر است
بهتر است به همراه بهبود اقتصادی، این تفکری را که خودشان درست کردند، بهبود بخشند (2230056) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۴:۲۸:۵۳
هزینه بچه دار شدن فقط به خوراک و پوشاک معطوف نمی شود که به جای هزینه جشن عروسی، بچه دار شویم!
هر بچه در جامعه فعلی برابر با مسئولیت بسیار و البته هزینه های متعدد پیش بینی شده و نشده هست! (2230417) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۵:۱۳:۳۳
هر دوره ای از زمان اقتضای خودش را دارد، دیگر هیچکس نمی تواند یک فوج بچه را با خاله و عمه و عمو در یک خانه تصور کند، نمی خواهیم آمار کودکان خیابانی را بالا ببریم که، بچه بهداشت، تغذیه و آموزش درست می خواهد و هیچکدام اینها کم هزینه نیست، قشر مرفه در هر جامعه ای کم فرزند هستند و با هیچ توصیه و مشوقی هم بیش از آنچه خود می خواهند فرزند نمی آورند. قشر متوسط هم همین که مشکلات فعلی جامعه مثل آمار بیکاری، اختلاس، آلودگی هوا ، کم آبی و غیره را می بینند از داشتن همان یکی - دو بچه هم پشیمان می شوند. (2230552) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۶:۱۴:۲۱
اینگونه افراد تعداد کمی از جامعه ما را تشکیل می دهند واقعیت ( اگر دوست داشته باشید ببنید ) آن است که طبقه متوسط جامعه توان اداره بیش از دو فرزند ( به یک فرزند نزدیک شده ایم ) را ندارد (2230704) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۱۰ ۱۰:۲۱:۲۰
خداوند شفایت دهد زیرا از کم عقلی شدیدی رنج می بری (2231823) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۴-۱۰ ۱۲:۴۹:۰۲
یا بچه ندارید و یا مفهوم بچه بزرگ کردن را نمی دانید (2232045) (alef-1)
 
ج - ا
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۲:۲۵:۳۴
بحث ميزان نرخ باروري را بايد به 4 تا پزشك متخصص و اقتصاددان سپرد . و هر كسي نبايد خودش رو قاطي اين مسائل تخصصي كنه و نظر بده . (2230071) (alef-10)
 
ايراني تك فرزند
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۲:۲۶:۲۹
تا وقتي بنده ، خودم گرسنه ام و از نظر معيشتي در فشارم نبايد به فكر فرزند دوم باشم . (2230074) (alef-13)
 
سینا
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۴:۴۴:۴۸
یعنی با این وضع فشار به بچه اول فکر کردی؟
پس شما مرفه بی درد هستی داداش (2230451) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۲:۲۷:۳۳
3 ميليون تومن وام ازدواج رو به روي اين جوانان قطع كرده اند .
بعد دم از افزايش جمعيت مي زنند !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
خجالت هم خوب چيزيه ! (2230079) (alef-13)
 
نیما
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۲:۳۱:۰۷
امروزه برای ما خانواده ها چگونگی به دنیا آمدن فرزند مهم نیست بلکه کیفیت ادامه زندگی، امنیت اجتماعی، امنیت شغلی و در کل آینده فرزندان برای ما مهمه
من کارمند آموزش و پرورش هستم،اولین فرزندم اواخر سال 92 بدنیا اومد و وقتی اولین فیش حقوقی بعد از تولد فرزندم رو دیدم با مبلغ ناباورانه، خنده دار و تمسخر آمیز 21260 تومان مواجه شدم(در صورت نیاز به ارائه مدرک بنده در خدمتم)
در ضمن در صورتی که شما ازدواج کنید مبلغ 85000 تومان به فیش حقوقی شما اضافه می شه
یعنی اگر شما ازدواج کنید و 3 فرزند داشته باشید تفاوت حقوق شما و یک کارمند مجرد فی المجموع می شه 191340 تومان!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (2230101) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۴:۱۱:۳۸
نه عزیز من حسابتان اشتباه است چون از حق اولادی که به هر فرزند تعلق میگیرد باید مبلغ بیمه و بیمه تکمیلی او را هم کم کنی و بعد میبینی که تهش چیز زیادی نمی ماند.
فرزند دوم ما تا یک ماه دیگر به دنیا می آید و وقتی حساب کردم دیدم تقریبا کل حق اولادی را که بهش تعلق میگیرد توی قسمت کسورات بابت بیمه کم میشود.
تازه بیمه تکمیلی و مکمل و.... بماند (2230382) (alef-10)
 
نقی
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۲:۳۲:۲۹
نمایندگان با درایت شما اول مصوباتی داشته باشید که معیشت مردم بهتر شود جوانان سر و سامان بگیرند متعاقباً جمعیت افزایش پیدا خواهد کرد . (2230108) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۲:۳۵:۱۶
امروز صبح در خبر ساعت 7:45 رادیو پیام : خبر اول کمبود آب و بحرانی آن در شهرهای بزرگ - خبر دوم طرح افزایش جمعیت ......... واقعا مسخره است (2230120) (alef-10)
 
احمد
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۲:۳۶:۳۲
حتی اگر هیچ کدام از مشکلات گفته شده نبود،‌ فکر نمی کنم بشه در این مورد افراد را مجبور به کاری کرد. هر شخص حق انتخاب داره. برخی دوست دارند بچه زیاد داشته باشند بعضی دوست دارند کم بچه داشته باشند. نهایتش می شه فرهنگسازی کرد اما اجبار معنی نداره. (2230125) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۲:۳۶:۳۸
نگارنده واقعا از ته دل مردم گفته است. آفرین به نگارنده فهیم این مطلب. (2230126) (alef-10)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۲:۴۴:۲۶
خوب گفتید! اول مراجعه به افکار عمومی(نظرسنجی) تا پی به علت واقعی عدم تمایل زوجین به فرزندآوری شوید و دوم طرح این سوال در مجلس و ارائه راه کاری عملی و واقعبینانه نه آبروریزانه!!! (2230140) (alef-10)
 
ناشناس
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۳:۰۶:۰۸
واقعا مضحکه
وام ازدواج نمیدن بعد میگن افزایش جمعیت
من دوساله تو صف وام ازدواج هستم (2230193) (alef-10)
 
Ali
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۴:۴۱:۳۷
دوست عزيز ازدواجی که با وام و قرض و قوله شروع شود با اين همه هزينه های سرسام آور زندگی و تورم 40 درصدی آخر و عاقبت خوشی نمی تواند داشته باشد.
راههای رسيدن به خدا زياد می باشد !!! (2230446) (alef-10)
 
یاشار
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۳:۰۸:۴۰
مهمترین مسئله روز مملکت ما بیکاری است بسیاری از معظلات اجتماعی از قبیل بدحجابی اعتیاد طلاق بی اخلاقی و بی عفتی ریشه در بیکاری و عدم
امکان ازدواج به موقع دارد مسئولان محترم با پاک کردن صورت مسئله که هر انسان با حداقل عقل قادر به تشخیص آن است راه ترکستان را در پیش گرفته اند (2230199) (alef-10)
 
علي يانگ
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۳:۲۱:۲۲
ما چند ميليون پسر و دختر ازدواج نكرده داريم اگر شرايط اقتصادي درست بشه و اينها ازدواج كنند حتي اگر يه بچه هم داشته باشند جمعيت چند ميليون زياد ميشه به جاي توسل به زور كه جواب هم نمي دهد شرايط ازدواج را فراهم كنيد (2230223) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۳:۳۱:۲۳
واقعا این شیوه برخورد با مسیله افزایش جمعیت توسط مجلس چه معنی ای داره؟
متاسفانه ما فقط به دادن آمار و پر کردن عریضه عادت کردیم نه کار عملی و مفید.
چطور می شه با این رفتار توقع داشت مردم به تعداد فرزند بیشتر تن بدن.
به نظر من اول باید مشکل جوونا درمسیله ازدواج حل بشه و بعد سطح معیشتی مردم ارتقا پیدا بکنه (2230261) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۳:۳۵:۲۷
من فکر میکنم مسئولین خیلی هم خوب میدونند که مردم چه مشکلاتی دارند و اگر فرزندآوری به اختیار اونها باشه به یکی دو تا اکتفا میکنند و شاید اصلا هم بچه نیارند، واسه همین از ساده ترین راه میخوان مردم ازدیاد جمعیت داشته باشند و اون هم گرفتن وسایل پیشگیر از مردم هست... یعنی اجبار!
متاسفم... فقط همین. (2230272) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۳:۴۸:۱۷
چانا سخن از زبان ما می گویی (2230316) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۳:۵۲:۰۲
به نظر من هدف طراح ممنوعیت عمل های جلوگیری، صرفا خراب کردن جایگاه مجلس بوده و البته به هدف خود هم رسیده است. از نماینده های فعلی که انتظاری برای درک این موضوع نمی رود اما هیات ریسه واقعا باید خجالت بکشند.
فقط نگاهی به جک های جدید بیاندازید ببینید برداشت مردم از قوانین و مباحث داخل مجلس چیست! وازکتومی، ساپورت، تعداد اولاد، بدحجابی،... (2230334) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۴:۳۰:۳۶
وای به حال ما که نمایندگان ما سطح فکریشون اینقدر،من تازه ازدواج کردم آنچنان در خرج زندگی موندیم که اصلا فکر بچه دار ششدن سال ها نخواهیم داشت بجای این کارا اوضاع اقتصاد رو درست کنید (2230424) (alef-10)
 
شهروند
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۴:۵۵:۴۰
مودی عزیز
با برخی از فرازهای سخنانتان موافقم. وبه بحرانهای روحی دو ، سه نسل دیگر مبنی بر انقراض عمو ، عمه و خاله اذعان دارم ولی ابتدا این سوال را باید جواب داد افزایش جمعیت برای چه ؟
اگر منظور از افزایش جمعیت بعنوان تامین نیروی کار است تکنولوژی و مهاجرت می تواند راه حل ارئه نماید . مضاف براینکه بانوان تامین کننده بالقوه نیروی کار می باشند
اگرافزایش جمعیت به عنوان تغییر ترکیب قومی ، مذهبی ، زبانی و.... میباشد با
این روش موافق نیستم.
و ازهمه مهمترباید به این سوال جواب داد آیا مشکل جمعیتی ما در پایه جمعیتی است یا در ترکیب جمعیتی؟
نقش بانوان به عنوان نیمه دیگر جمعیت چگونه است؟
در دوره کنونی بهتر است افزایش جمعیت را با پارامترهای از جمله رفاه و... سیاست گذاری نمود.
یک عامل مهمی که جناب عالی به آن توجه نکرده اید تفاوتهای زمانی در سبک زندگی دیروز و امروز است.
و آخر اینکه آیا نقش انسان در زندگی به افزایش جمعیت ختم می شود به نظر شما انسان دستگاه تولید نسل است؟
سرافراز باشید (2230502) (alef-10)
 
مودی
۱۳۹۳-۰۴-۱۰ ۰۸:۲۱:۰۸
شهروند عزیز و گرامی بنده خودم هم با آنچه در خبرها در خصوص پیش نویس قانون افزایش جمعیت در مجلس آمده اصلا موافق نیستم و اگر قرار است کاری بشود باید ایجابی باشد و نه سلبی .... ضمنا تمامی کارشناسان مسائل راهبردی به اتفاق عامل جمعیت را در ایجاد قدرت و توان ملی بسیار موثر میدانند (البته قبول دارم که جمعیت با شرایطی) ولی منظور از این نوشته ها این نیست که به انسان به چشم دستگاه تولید نسل نگاه شود.... ضمنا بسیاری از ظرفیت ها و استعدادهای وجودی انسان در صورت تشکیل خانواده و فرزنددار شدن امکان به فعلیت رسیدن واقعی را دارند.... یکی از مظاهر عشق واقعی و خالص که در زنان بالقوه وجود دارد در صورت فرزنددار شدن بالفعل میشود و یا پدر شدن برای یک مرد حسی شیرین از توانایی و انگیزه و قدرت مبارزه با مشکلات را میدهد و ....

ضمنا اینکه از بانوان به عنوان تامین کننده بالقوه نیروی کار نام بردید بنده با آن مخالف هستم . کشاندن بی رویه و بی ضابطه بانوان به سطح اجتماع به بهانه های مختلف مثل نیروی کار خود یکی از زمینه های بسیار مهم آسیب های اجتماعی است. منظور بنده فقط آن برداشت خاصی که در ارتباط با مفاسد اخلاقی به ذهن بعضی ها می آید نیست هر چند که یکی از آنهاست ...گرفتن بانوان از محیط خانواده یعنی محروم کردن خانواده از منبع عشق و عاطفه و این پایه بخش بسیار بزرگی از آسیبهای فردی و اجتماعی در آینده اجتماع است (2231727) (alef-10)
 
شهروند
۱۳۹۳-۰۴-۱۰ ۱۱:۴۶:۱۷
دوست خوبم مودی عزیز
1 -توجه داشته باشید تعریف شما از قدرت ، تعریفی منسوخ شده می باشد در گذشته تعداد فرزندان یکی از عوامل مهم قدرت اقتصادی(ابزار تولید) و عامل برتری در نزاع ها و کشمکشها بود در جنگها تعداد جمعیت (با توجه یدی بودن نبرد) برتری محسوب میشد اما امروزه الزاما" چنین نیست
2- در یک جامعه نرمال همه شهروندان در اداره امور یک کشور نقش دارند . حذف بانوان از جامعه انسانی نه تنها ظلمی است بزرگ بلکه عامل دو قطبی شدن جامعه و عامل بحرانها غیر قابل کنترل خواهد بود
3- اینکه خداوند می فرماید ما شما را از زن و مرد خلق کردیم و در قبایل وشعب مختلف قرار دادیم تا به وسیله آن یکدیگر را بازشناسید در اینجا زن و مرد در کنار یکدیگر قرار دارند نه مقابل هم
4- و چه کسی بهتر از خانمها صلاح خود را می تواند تشخیص دهد آیا مفاسد اخلاقی مختص خانمهاست و آقایان از هرنوع بدی و فسادی مصون هستند؟ با اندکی تعمل می توان ریشه نسبی فساد را در فعل یافت نه مفعول
و در آخر خانواده (منبع عشق و عاطفه)متشکل از زن و مرد است و حذف(کاهش نقش) هر کدام چه مرد وچه زن خسرانی بزرگ محسوب می شود
باسپاس (2231931) (alef-1)
 
محسن
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۵:۱۴:۴۲
من 40 ساله فوق ليسانس و مجرد، 5 سال است كه كاري توي يك شركت خصوصي پيدا كردم تو اين مدت نه سفر رفتم و نه چيزي فقط تونستم 40 ميليون پس انداز كنم تا زن بگيرم و در كنار مادر پيرم زندگي كنم. اخيرا متوجه شدم كه اصلا ديگر حس مردانگي ندارم و نسبت به ازدواج بي ميل شدم از طرف ديگر دوست دارم يك فرزندي از خود بجا بزارم از سوي ديگر ميترسم به روز من گرفتار بشه يا شايد بيشتر........ لطفا مرا راهنمايي فرماييد تا تصميم درست بگيرم خيلي گيج شده ام! (2230559) (alef-10)
 
میثم
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۵:۱۹:۳۶
آقا اصلا الان خونه ها چند متری و چند خوابه است؟ بیشتر مردم در خانه های تا 100-120 متر(خیلی پر گفتم) زندگی می کنند تازه شانس بیارن اجاره ای نباشد. تازه کسایی که چنین متراژی را تونستند بخرند سنی ازشون گذشته
بعد در یک خانه دو خوابه چگونه می شود بیش از حتی 1 بچه داشت؟ مگر دو بچه از یک جنس داشته باشی. فکر نکنم هیچکدام از این آقایان موافق باشند اتاق دختر و پسر را یکی کرد. روش دیگر این است که پدر و مادر بیان وسط پذیرایی که اینم درست نیست.
بعد هی بگید 3 تا، 4 تا بچه بیارید.
تازه هزینه مدرسه؛ تحصیل،... را در نظر نگرفته اید. (2230572) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۵:۵۶:۱۹
برای همین تعداد کار و رفاه و خانه فراهم کنید جمعیت بیشتر پیش کش ! (2230650) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۶:۱۸:۴۹
با عرض معذرت. شما هم راستی راستی بیکارید! میلیون ها کامنت در مورد موضوعات مهمی مانند بیکاری، گرانی، سربازی، ... توی همین سایت اصولگرا و نسبتا واقع گرا گذاشتیم کی نگاه کرد؟ کدام مسئول اهمیت داد؟ مگر نمی دانید در کشور ما مرغ یه پا داره!؟ مگه بارها ننوشتید آنکه به جایی نرسد فریاد است؟ بارها نوشتید کو گوش شنوا. مگه حرف و نظر ما محلی از اعراب دارد؟ جگرمان خال افتاد از بس خودخواهی و یکدنگی و لجاجت دیدیم و شنیدیم. مثلا در مورد سربازی دلسوزانی مقالاتی نوشتند و ما و شما هم نظراتمان را گفتیم، نتیجه چه شد!؟ در رابطه با کفالت پدر برای تک فرزند ذکور، چندی قبل، 59 سال را کردند 65 سال و امروز به مبارکی فرمودند 70 سال! یکی نیست بگه یک در میلیون هم پدر 70 ساله پسر بیست ساله اش کجا بود؟ نوه اش بیست ساله نه پسرش که بخواهد معافیت کفالت بگیرد! مرغ یه پا را می بینید!؟ لطفا چاپ بفرمائید. ممنون. (2230717) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۶:۲۹:۴۵
یکی دیگه از راههای ازدیاد جمعیت جلوگیری از فرار مغزهاست .سالانه هزاران تن از نخبه ترین جوانان این مملکت از این کشور میروند حالا شما زحمت بکشید جای خالی اونها رو پر کنید....... (2230746) (alef-10)
 
سپهر
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۶:۳۲:۰۳
من ۳۰ سال دارم، و با شغل آزادم در حدود ۴ ملیون در ماه کسب میکنم، ولی در کشوری که نماینده هاش به خصوص ترین حقوق اجتماعی من احترام نمیگذارند و چشمشان را به روی مشکلات واقعی میبندد حاضر نیستم نسلی درست کنم که این بی احترامی ها را لمس کند. (2230753) (alef-10)
 
علي
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۶:۳۸:۲۶
در مملكت ما چاپلوسي و پاچه خواري اپيدمي شده و هيچكس جرات نمي كند كه مطلبي را نقد كند و يا حرف دل خودش را بگويد مثل اكثر نمايندگان فعلي مجلس كه نان را به نرخ روز ميخورند .مملكت زماني به پيشرفت استحقاقي خودش ميرسد كه مردم بتوانند حرف دلشان را بزنند و از رفتار مسئولين انتقاد بكنند . سئوال من از نمايندگان محترم اين است كه شما به چه جرات وجسارتي ميخواهيد حق انتخاب نحوه زندگي را از مردم بگيريد .در مملكتي كه 90 % فارغ التحصيلان دانشگاهها بيكار و ولگردي ميكنند و اين همه بيكار در مملكت داريد با چه منطقي با زور و تهديد ميخواهيد رشد جمعيت را به اين مردم بدبخت تحميل كنيد . واي بر شما وعاقبت شما (2230763) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۶:۵۳:۳۴
آیا بهتر نیست که آقاها و مسیولین فرزند آوری کنند تا بواسطه رانتی کا دارند آینده فرزندانشان تامین باشد تاشکاف طبقاتی در آینده کم شود و مستضعفان هم از بین بروند (2230798) (alef-10)
 
alh
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۷:۰۸:۳۸
جمعیت به عنوان پارامتر قدرت از صدها سال پیش مطرح بوده و مثال زنده در چند دهه اخیر جمهوری اسلامی است تا وقتی که جنگ ادامه داشت سیاست افزایش جمعیت مطرح بود بعد از جنگ سیاست تحدید موالید اعلام و مجلس قانونی را تصویب کرد که به بیش از سه فرزند بعضی مزایا تعلق نمی گرفت سیل وازکتومی و اندکتومی روانه روستا ها وشهرها گردید چون دولت نیاز به جمعیت زیاد نداشت و افرادی که از جبهه ها برگشته بودند به کار نیاز داشتند و. دولت توان مدیریت بازار کار را نداشت و در نتیجه سیل بیکاران راهی جامعه گردید حال چونه دولت به این نتیجه رسیده که جمعیت ما کم است اللله و اعلم به امور
وقتی جامعه مملو از نیروی کار و افزایش هزینه زندگی و بیکاری است کدام آدم عاقل به فکر زاد و ولد می شود
در کشورهای که بارشد منفی جمعیت روبرو هستند دولت هزینه فرزند اوری و ادامه زندگی او را به عهده می گیرد در جامعه ما دولت قادر نیست بدهی های خود را به بخش خضوضی پرداخت نماید چگونه می تواند از پس این هزینه براید پس دو باره برای حل مشکل باید مردم سیاست نا صحیح را بپردازد (2230836) (alef-10)
 
م.ساغشکی
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۷:۱۴:۵۳
درود بر این نویسنده این یاداشت.
خدمت جنابی که فگته اند ثروتمندان کم بچه میاورند و فقرا زیاد و علت فرهنگی است. ایشان چند نکته یادشان رفته:
1- همه ثروتمندان کم فرزند نیستند
2- در اقوام ما خانواده ثروتمند میلیارد تومانی هم هست با درآمد چند ملییون در ماه که فرزندان زیادی بالای دو نفر دارند
3- کاملا واضح است که فرهنگ و رسوم و عقاید در تعداد فزرند موثر است ولی شرط کافی نیست
4- عامل اصلی در تعداد فرزندان اقتصاد و توانایی اداره است
5- به نظرم تاثیرات دوران سیاست کاهش فرزند آن قدرها موثر نبوده تا بحرانهای اقتصادی
6- من مطمئن هستم اگر وضع اقتصادی بهتر شود با یک انفجار جمعیت روبرو میشویم چون حدود 11 ملیون مجرد دم بخت داریم که اگر پنج ملیون زوج تشکیل شود ظرف دو تا چهار سال با پنج میلیون زاد ولد جدید روبر میشود و این رقن ظرف هفت سال به ده ملیون میتواند برسد
راه حل فوری
همان طرحی گه گفتم یعنی به صورت اختیاری ضمانت اعتبار بجای یارانه یا وام ازدواج
http://mehre2.blogfa.com/post/377
این طرح امکان میدهد زوجین با اعتبار صد ملیون تومانی اقدام گرفتن وامهای سنگین برای تهیه خانه و جهریه و یا حتا کارآفرینی... کنند

فتوای سریع مراجع مبنی بر ممنوعیت مهریه نسیه و تصویت فوری همین قانون در مجلس

اتخاذ برنامه تشویقی ازدواج ساده و کم هزینه مثلا:
مانند مراسم عقد و عروسی یکجا بگیرند
مراسم عروسی بدون شام و نهار و فقط صرف شیرینی و میوه در حد فامیل درجه یک
ادغام جند مجلس عروسی فامیلی یا اشناییان با هم
..
راه هیمن است کم کردن مخارج و تشریفات ازدواج (2230852) (alef-10)
 
علیرضا
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۸:۲۱:۲۵
سلام.
نایب الزیاره شما عید در مشهد بودیم.
افرادی که از کویت، بهرین ، قطر، سعودی و ... می آمدند از بهترین هتل ها غذاها ماشین هواپیما خرید و ... استفاده می کردند و بعضی از افراد کشورمان نیز در جلوی در هتل آنها سف میکشیدند و از آنها گدایی می کردند.
ولی ما ایرانی هاهواپیما که گران ، غذا یه ساندویچ فلافل ، هتل نه بابا چادر در خیابانو ..............................
عرب های کویت و بهرین 1 دینار خودشان را به صرافی های مشهد می دهند و 8000 هزار توان ما را می گیرند فکرشو بکنیعنی بدبختی؟

چرا باید بین ما و این عرب ها اینقدر فاصله باشد ما نفت داریم و آنها هم مثل ما و شاید کمتر از ما دارند؟ علت چیه ؟خود آقا در سخنرانی عید در مشهد گفت اگر نفت و گاز ما را روی هم بگذارید از لحاظ انرژی در دنیا اول هستیم و لی به نظر شما از لحاظ زندگی چی؟ (2230987) (alef-13)
 
مسعود
۱۳۹۳-۰۴-۱۰ ۱۳:۱۷:۱۵
کجایی برادر ... دینار کویت الان 11000 تومان است!!! (2232103) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۹:۲۰:۱۰
در مورد فرزندآوری باید توجه داشته باشیم که بسیاری از افراد مولتی میلیاردر هم علاقه ای به داشتن بیش از دو فرزند ندارند.پس نمیشه این مسئله رو فقط به وضعیت اقتصادی ربط داد.نکته دیگر هم اینکه جامعه ما یک جامعه به شدت هنجارگراست و کافی است که یک رفتار تبدیل به هنجار بشه تا همه،فارغ از خوب یا بد بودن اون رفتار،از آن تبعیت کنند.در حال حاضر ، فرزند کم داشتن و حتی در طیفی از جامعه فرزند نداشتن،تبدیل به هنجار شده و با اعمال زور و وضع قوانین تشویقی و تنبیهی نمیشه این وضعیت رو تغییر داد. (2231097) (alef-10)
 
سعید
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۲۲:۲۱:۲۵
اولا: طرحی پیشنهادی وزارت بهداشت و تصویب کلیات آن الزامی برای بارداری زوجین وفرزندآوری آنها نمی کند تا جنابعالی وبرخی دوستان دغدغه تامین معاش داشته باشند! ثانیا: این طرح بیشتر جنبه پیشگیری دارد تا جرم انگاری! از مجموعه روش های بارداری تنها ۳٪ شامل عمل های جراحی است! و جرم انگاری این عمل هم برای این۳٪ است که در مطب های خصوصی و در پستوها با مخاطره انداختن جان زوجه وتهدید جانی! موجب تحدید نسل شده اند! ثالثا: براساس فتوای صریح امام راحل ودیگر فقهای عظام « اگر عقیم کردن به گونه ای باشد که قابل برگشت نباشد جایز نیست ویک عمل حرام است! رابعا: حتی زوجین هم نمی توانند با توافقات شخصی خود برمنع دایمی جلوگیری توافق واراده کنند!خامسا: در دین مبین اسلام وهمه ادیان اصل بر تکثیر نسل است! آیه شریفه« لاتضار والده بولدها ...» در سوره بقره به این اصل اشاره می کند! سادسا: بنا بر تاکید پیامبر اسلام که می فرمایند: تناکحوا وتناسلوا فانی اباهی...» فلسفه نکاح تناسل نسل است.../ در آخر هم تاکید می کنم این مصوبه هیچ الزامی برای فرزندآوری زوجین بار نمی کند صرفا به ممنوعیت دایمی بارداری اشاره می کند (2231373) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۲۳:۵۳:۳۳
در خانه 70،80 متری دو خوابه چند بچه می توان بزرگ کرد ؟ در دهه 60 همه چیز تقریبا رایگان بود والبته جنگ قرار بود 20 سال طول بکشد در نتیجه بچه زیاد شد. (2231503) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۱۰ ۰۰:۰۱:۰۳
نخیرم بنا به کارشناسی متخصصان خفن ما رابطه افزایش جمعیت با میزان مصرف منابع طبیعی سطح بهداشت و رفاه عمومی و ... همش معکوس است یعنی چی؟یعنی اینکه جمعیت دوبرابر بشه مصرف آب نصف میشه به جان شما!;))) (2231523) (alef-10)
 
ببوگلابی
۱۳۹۳-۰۴-۱۰ ۰۰:۲۸:۲۵
خب در گذشته همه کارها با دست و روشهای سنتی انجام میشد و برای گذران زندگی نیروی کار خیلی برای خانواده اهمیت داشت و همچنین رفابت های قومی و گاهی داشتن امنیت و به همین نسبت داشتن قدرت بیشتر فوم و یا قبیله نیز تاثیر زیادی داشت و همچنین نبود تجملات امروزی و ترس از تربیت درست بچه ها در جامعه و بالا بودن هزینه های زندگی و تاثیر فرهنگ خوشگذرانی و اینکه پدر و مادرها هم میخواهند وقتی را برای خودشان بگذارند.متاسفانه در کشور ما با مسائل مهم و حساس خیلی احساسی برخورد میشود و باید کارشناسان و متخصصیص در این خصوص راه حل بدهند ولی مجلس راحت ترین راه را یعنی تهدید و برخورد و دخالت در امور خصوصی مردم را در پیش گرفته در حالیکه باید کار فرهنگی شود.بهتره مجلسیان در خصوص فرزند آوری از خودشان شروع کنند و یا مسئولین مملکتی و مردم را در جریان بگذارند تا مردم هم تشویق شوند (2231558) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۱۰ ۰۱:۴۳:۴۶
منم از مدیریت سایت تقاضا دارم یه نظر سنجی در مورد تمایل افراد به فرزند آوری بیشتر بذاره (2231608) (alef-10)
 
محسن
۱۳۹۳-۰۴-۱۰ ۰۸:۴۰:۱۶
1- کشورهای لیبریا با(4.5%) ، بروندی ، افغانستان ، زیمباوه، نیجر، اوگاندا، امارات متحده عربی، اتیوپی، نوار غزه، صحرای غربی و بورکینافاسو ، اردن ، یمن تا لیبی با(2%) دارای بیشترین رشد جمعیت هستند. کشورهای مانند مولداوی با(1%-)، مجارستان، مالدیو ، چک، کرواسی ، کوبا، لهستان و آفریقای جنوبی ، روسیه ، ژاپن ، آلمان تا سوئد-فرانسه-و چنین با(49/%-)داری بیشترین رشد منفی یا کاهش جمعیت دارند. ضمنا بیش از نود درصد کشورهای دارای نرخ منفی جمعیت اروپا و نرخ رشد جهانی جمعیت از 2% برای دهه هفتاد به 17/1 برای اوایل قرن 21 کاهش دارد.
2- سطح رفاه عمومی ، درآمد ، تحصیلات ، بهداشت عمومی ، خدمات پزشکی ، بیمه های همگانی ، اشتغال پایدار و تأمین اجتماعی شامل بازنشستگی و خدمات درمانی ، برق ، آب ، سوخت ، سیستم ارتباطی ، تغییرات شگرف اطلاع رسانی ، وسایل حمل و نقل عمومی و شخصی ، بهرمندی از تفریحات و بسیاری دیگر از عوامل علی رغم تمامی کاستیهایی که به نسبت سطح انتظارات باید در همین شرایط تأمین شود نسبت به سالهای نچندان دور با رشد کمی و کیفی غیر قابل تصوری همراه است.
3- تهران دهه پنجاه (مانند شرایط بسیاری از کشورهای جهان) دارای محلاتی بود که کمتر اتومبیلی به خود می دیدند محلاتی در مناطق مرکزی که آب مصرفی را باید از تانکرهای سیار تأمین می کردند بسیاری از معابر عمومی اعم از خیابان و کوچه ها فاقد سنگ فرش و زیرساخت های ابتدایی بودد بهداشت عمومی در سطحی بسیار نازل قرار داشت پزشک و بیمارستان در سطحی بسیار محدود و برای غالب مردم قابل دسترس نبود. مردم غالبا بشکل روزمزد به کار گیری می شدند. تحصیلات و برخوداری از مهارت های تخصصی امتیازی قابل توجه محسوب می شد بطوریکه حتی در اوایل دهه هفتاد 6% الی 8% متقاضیان امکان ورود به دانشگاهها را داشتند. بسیاری از مردم فاقد شغل دولتی از داشتن حقوق ثابت ، بازنشستگی و بیمه درمانی محروم بودند. بخش قابل توجهی از مردم بدلیل نازل بودن قیمت زمینهای حاشیه که به ارامی و توسط بساز وبفروشهای آن دوران و با تخریب باغات و زمینهای کشاورزی به سرعت و بدون مجوزهای لازم در حال تبدیل به مناطق مسکونی با کمترین امکانات زیر بنایی مانند آب ، برق و راههای دسترسی ، وسیله نقلیه ، مراکز درمانی ، کلانتری و غیره بودند با خرید منازل کوچک فاقد استحکام صاحب سرپناه می شدند محلاتی که بعضا با گذشت یک دهه به مناطق تهران ملحق می شدند البته هیمن مقدار نیز برای بسیاری دیگر قابل دسترس نبود لذا اکثر قریب به اتفاق خانه های مذکور علی رغم برخورداری از دو اطاق ، تمام سرویسها مشترک مستأجر پذیر نیز بودند.
4- مردم روزهای نچندان دور با توجه به شرایط عمومی و درآمدهای دولت و دستمزدهای پرداختی در تأمین حداقلی نیازهای ضروری مانند پوشاک و خوراک نیز با مشکلات فراوانی روبرو بودند. کمتر کسی بیاد دارد که اقشار متوسط بتوانند مصرف یک نوبت برنج در هفته را تجربه کنند یا برای صبحانه حتی کره محلی را دیده باشند. استفاده از گوشت ، مرغ و ماهی برای بخشهای قابل توجهی از مردم کالای مصرفی لوکس به حساب می آمد. فرزندان خانواده غالبا مصرف کننده پوشاک برداران و خواهران بزرگتر بودند. رادیو ، تلویزون ، تلفن و بسیاری از امکانات بسیار عادی امروز مانند تلفن و تلویزیون یا برخوداری از اتومبیل شخصی برای بسیار از مردم محلات تهران قاابل تصور نبود. مسافرت خاص خانوادهای متمول بود مردم بسیاری از محلات تهران سفر اقامت روزهایی از تابستان در روستا و شهرستان پدر و مادری می دانستند رودخانه کرج و امام زاده داود نیز از جایگاه خاصی برخودار بود. مسافرتهای سیاحتی و زیارتی ممتد و سالانه به شمال ، جنوب ، شرق و غرب کشور و میلیونها سفر خارجی زیارتی و سیاحتی حتی برای خانواده های متمول قابل تصور نبود. بنابراین سطح رفاه و درآمد عمومی امروز نسبت به سالهای گذشته از شرایطی بسیار مناسب و قابل اعتماتری برخوردار است. اما آیا می تواند تأمین کننده انتظارات نیز باشد؟ آیا موفق به کاهش دغدغه های عمومی و معیشتی شده است؟ و اینکه مردم از داشته های قابل توجهی که نسبت به گذشته در اختیار دارند از احساس آرامش و لذت نیز برخوردار هستند؟
5- مردم در چنین شرایطی علی رغم نرخ رشد مرگ و میر بالا رشد جمعیتی قابل توجهی داشتند. مردم علی رغم برخورداری از دهها برابر مشکلات مذکور از افزایش جمعیت خانوار استقبال می کردند. مردم فرزند آوری را دوست داشتند. به همین منوال مراودات فامیلی از جایگاه و حجمی قابل توجه برخوردار بود. میهمانیهای فامیلی و خانوادگی علی رغم مشکلات و حدودیتهای معیشتی و رفاهی بسیار چشمگیر بود (البته روابط ساده و صمیمانه بود) مردم از دید و بازدید هم لذت می بردند حتی استحمام هفتگی که برای پسران با حضور پدر و برای دختران با حضور مادر در حمامهای عمومی محلات انجام می شد بدلیل حضور سایر ساکنین و همسایگان از کارکردی اجتماعی و تفریحی برخوردار شده بود استحمامی که بطور معمول در روزهای پنج شنبه و جمعه و حداقل با صرف دو الی سه ساعت وقت انجام می شد. لذت استحمام با شرایط مذکور برای نسل ما هرگز با مراکز امروزی مانند استخر ، سونا ، جکوزی و حتی سالنهای ماساژ قابل تکرار نیست.
6- آمار و ارقام سازمان ملل و بانک جهانی توضیح می دهند که بسیاری از کشورهای دارای بالاترین درآمد و ثروت در آستانه پیری قرار دارند متقابلا تعداد قابل توجهی از کشورهای کم برخوردار رشد جمعیتی چشمگیر دارند. آیا با توجه به سوابق نچندان دور کشور و جامعه ایرانی و واقعیات امروز جمعیت جهانی می تواند به وجود رابطه معنادار بین درآمد ، رفاه یا احساس مالکیت و رشد جمعیت قائل بود؟ آیا با توجه به واقعیات موجود رشد افزایش دسترسی به رفاه می تواند زاینده جمعیت باشد؟ آیا افراد مبتلا به رفاه و درآمد بالاتر از تمایل و احساس خوشایندی نسبت به خانوار پر جمعیت برخوردارند؟ تمامی همسالان بنده که دهه های گذشته را زندگی کرده اند می دانند که در تمامی این سالها خانوارهای متمکن تهرانی جمعیت کمتری داشتند واقعیت بیرونی که به تبلیغ مستمر شعار فرزند کمتر زندگی بهتر تأکید می کرد هر چند خانوارهای کم درآمد نیز با منطق و تمایلات خود بین 3 تا 6 فرزند داشتند.
7- فراموش نمی کنیم که در اوایل دهه هفتاد و وحشت مسئولین از نتایج آمارگیری سالهای 65 تا 75 ریشه تمامی مشکلات اجتماعی و اقتصادی و حتی در مواردی سیاسی مدیریت کشور به جوانی جمعیت کشور نسبت داده می شد لذا ما جوانان دوره های نچندان دور از نگاه مدیران اجتماعی و اقتصادی دلیل بروز مشکلات تعریف شدیم پس جوانی ما به نوعی گناهی غیر قابل بخشش بود همانطور که متأسفانه امروز در رفتاری مشابه اما مقابل بی هیچ تحقیق و مطالعه علمی و میدانی ریشه بسیاری از مشکلات مدیریت اجتماعی و اقتصادی امروز و فردا را به جمعیت در مسیر پیری نسبت می دهند.
8- چرایی کاهش میزانی از تمایل به ازدواج و طبیعتا باروری جمعیتی یا تمایل زوجها برای داشتن یک یا دو فرزند موضوعی سهل و ممتنع است یعنی در عین برخورداری از شکلی ساده قطعا از توضیحاتی چند لایه و پیچیده برخودار است. بنابراین تصور می کنم دولت باید بدون تعجیل و شتابزدگی در نتیجه گیری و اتخاذ تصمیمات آنی و فاقد پشتوانه مطالعاتی نسبت به درک واقعیات اجتماعی و فرهنگی متبلور در رفتار اجتماعی اقدام کند. ضروری است ضمن انجام وظایف جاری و قانونی ابتدایی دولت مانند ایجاد شرایط سهل الوصول تحصیل رایگان تا برخورداری مردم از بهداشت عمومی و ایجاد احساس اطمینان از دسترسی به موقع به مسکن نسبت به درک دلایل واقعی شکل گیری شرایط موجود مانند تغییر ماندگار ورودیهای تحصیلات تکمیلی ، شرایط شغلی(فارغ از امکان اشتغال) ، قوانین ناکارآمد و غلط ، رفتار اجتماعی و ..... اقدام کرد. (2231738) (alef-10)
 
مودی
۱۳۹۳-۰۴-۱۰ ۱۲:۵۶:۰۹
جناب آقا محسن... شما اگر چند صفحه دیگر استدلال و آمار و تاریخ متقن و محکم بیاورید که رابطه بین سطح درآمد و اقتصاد ارتباط مثبت معنی داری با تعیین تعداد فرزند و تمایل به فرزندآوری ندارد که بماند حتی منفی هم گاها هست کسانی که نمیخواهند چشم خود را باز کنند قبول نمیکنند (2232059) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۴-۱۰ ۰۸:۴۹:۱۲
اینا فکر کردن پایین آمدن نرخ موالید به خاطر حرکتهای فرهنگی است که انجام داده اند در صورتیکه دلیل اصلی آن پایین آمدن شدید درآمدها و به تبع آن افت شدید کیفی اقتصاد خانواده ها بوده است!!! (2231743) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۱۰ ۰۹:۲۹:۱۹
تقدیم به وکلای مجلس:
با این وکلا هنوز مردم از رونق ملک ناامیدند (2231767) (alef-13)
 
سهراب
۱۳۹۳-۰۴-۱۰ ۱۱:۰۰:۰۸
برای 80میلیون جمعیت نه اب ونه برق کافی داریم نه تخت وبهداشت کافی داریم نه مدرسه کافی داریم شیند اباد که یادمان نرفته سن ازدواج به دلیل بیکاری وعدم وجود مسکن بالا رفته وخیلی مشگلات دیگر و نشستم گریستم وای برما با چنین نمایندگان و مسئولین افزایش جمعیت بدون شغل ومسکن واموزش یعنی افزابش اعتیاد جرم وتخریب جامعه (2231870) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۴-۱۰ ۱۱:۲۳:۰۱
متا سفانه فهم برخی مسولین پایین آمده. (2231903) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۴-۱۰ ۱۵:۴۲:۰۵
شما مسئولین اگر نفت دولتی را ملی کنید و از سر راه پول نفت کنار بروید شاید بشود یک کارهایی کرد شاید (لطفا پول نفت خودمان را به خودمان بدهید مثل بقیه کشورهای اسلامی و بجای ما آنرا بزل و بخشش و ریخت و پاش نکنید) (2232411) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۱۰ ۱۲:۲۷:۲۱
گفتید پیمانکاران برده داری مدرن راه انداخته اند واز طرفی می گویید چرا حصوصی سازی بیش از این در این مملکت رایج نشده است ، عزیز دل برادر حصوصی سازی یعنی یک بردگی مدرن وسود شرکت های خصوصی از این جهت بالاست که از زیر دستان خود می زنند و بر سود خود می افزایند حالا ممکن است بگویید چرا در کشور های پیشرفته چنین نیست ؟ جوابش ساده است در این کشورها کارکنان سندیکاهایی دارند که از حق شان دفاع می کند چیزی که در کشور ما غیر قانونی است (2232001) (alef-13)
 
یک مادر
۱۳۹۳-۰۴-۱۰ ۱۳:۰۷:۱۴
شیررررررررررررررررررر گرون شد . ای خدا پس من چی بدم به بچه ام. (2232083) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۱۰ ۱۳:۵۰:۰۸
باسلام اقتصاد مملکت را درست کنید. شغل ایجاد کنید. برده داری جدید را ازبین ببرید. جمعیت خود به خود اضافه خواهد شد. (2232178) (alef-13)
 
حسین
۱۳۹۳-۰۴-۱۰ ۱۶:۰۴:۳۵
اولین و تنها راه مبارزه با استعمار داخلی و خارجی تفکر است و انسانی که همیشه به دنبال نیاز فرزندانش می دود نمی تواند فکر کند زمان برده داری رو به اتمام است و زمان مطالبه حقوق ما ملت نزدیک است و کسانی که دلواپس جمعیت هستند بهتر است دلواپس خودشان باشند چون آرام آرام تا 40- 50 سال آینده خودمان را از این تله موش نجات خواهیم داد پس به امید آن روز . مبارزه با افزایش جمعیت ادامه راه مبارزه با برده داری است. (2232460) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۱۰ ۱۶:۳۷:۳۰
سلام
ما تصميم داشتيم بچه دار شويم به دلايلي بايد از طريق آزماييشگاهي اقدام ميكرديم
بماند كه تمام هزينه هاي آن را درحد 1/5 با اينكه بيمه و بيمه تكميلي بوديم پرداخت شد و وقتي هزينه عمل را بردم بيمه از پذيرفتن آن سر باز زد
در كل سر شما را درد نياورم وقتي مجلس به اين زودي براي جلوگيري از بارداري مجازات تعيين ميكند چرا حريف تامين اجتماعي نميشود كه سهم خودش را بپردازد
جالب اينكه شما براي يك كار به موسسه رويان مراجعه كنيد ميبينيد كه همه هزينه هاي ان بصورت آزاد محاسبه ميشود و هيچ بيمه‌اي را قبول ندارد درحقيقت بيمه يه چيزي مثل الف خرس هست و همين اين موسسه با اينكه دولتي مي باشد و از دولت بودجه ميگيرد هيچ كاري يا دستوري براي حداقل ارائه خدمات ندارد همه چيز آزاد گور باباي مردم
مجلس بشينه براي اين يه فكري كنه (2232504) (alef-10)
 
محمدمحمدي
۱۳۹۳-۰۴-۱۰ ۱۷:۰۶:۰۳
با سلام در روزگار فعلي كه الحق والانصاف اداره كردن زندگي واقعا مشكل است جگونه امكان دارد كه فرزند ديگري به جمع خانواده اضافه گردد. (2232542) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۱۰ ۱۹:۴۷:۴۰
یعنی واقعا با 3 میلیون وام ازدواج شما می توانید ازدواج کنید بیا من بهت اون 3 میلیون میدم بدون سود (2232761) (alef-10)
 
شهروند
۱۳۹۳-۰۴-۱۰ ۲۰:۰۲:۴۴
آقايان مسئول و مجازات كننده :
"""""لطفا به شعور مردم با شعور ايران توهين نكنيد !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! """"" (2232777) (alef-10)
 
سعيد روشن
۱۳۹۳-۰۴-۱۰ ۲۲:۵۱:۵۲
مسئولين محترم بخصوص وكلاي مجلس كه دم ازرصد كردن اوضاع جهاني ميزنند گو اينكه از حال و روز موكلين و وضعيت اقتصادي جامعه ندارند بيكاري تحصيلكردگان وافزابش بار تكفل سرپرستان خانوار كافر را به گريه مي اندازد ترابخدا اگه وقت اضافي در مجلس داريد با اينگونه طرحهاي غيرقابل اجرا و مضحك خرابش نكنيد بيائيد به اضاي هر فردي كه ايجاد اشتغال مي كنيد از اون خانواده يك فرزند بخواهيد به قول معرف تولاف در اينجا ميزني و ...در مسگرخانه ...شرم اوره طرح اين موضوعات از مجلسي كه هنوز گامي اساسي براي نحول اقتصادي و رفاه جامعه برنداشته (2232953) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۱۰ ۲۳:۴۱:۵۸
دل اونهایی که مردم را تشوق به بجه میکنند خوش است ها!
بی سوادها منابع زمین در حال اتمام و الودگی ها در حال افزایش است! (2233031) (alef-13)
 
2014
۱۳۹۳-۰۴-۱۱ ۰۱:۳۵:۴۵
در قرن 21 نمیشود از زنان جامعه که خوشبختانه اکثرا دارای تحصیلات بالا می باشند انتظار زادوولد بی رویه داشت. در کشورهای پیشرفته هم اگرچه امکانات فراوان وجود دارد ولی رغبت برای فرزند افزایش نمی یابد. به نظر اینجانب در ایران و بیشتر نقاط جهان توجه زنان به ظاهر و فیزیک بدن بسیار افزایش یافته و این خود نیز یکی از دلایل مهم عدم تمایل به زادوولد میباشد. بنابر این به جای افزایش جمعیت بیایم از جمعیت موجودمان به نحو احسن نگهداری کنیم. اگر بخواهم پیامدمنفی تولد یک انسان را بگویم چندصد موردی می توانم نام ببرم از مرحله جنینی تا پیری ومرگ انسان، از نیاز به هوا وآب تاامکانات و تکنولوزی،ووو... (2233161) (alef-13)
 
king12
۱۳۹۳-۰۴-۱۱ ۰۱:۴۱:۲۴
داداش و حید دمت گرم ما که دوسال و دو ماه پشت در دولت های قبلی و جدید مونده ایم تمام کارهای استخدامی ما انجام شده هر روز نوبخت و دیگر مسولین ما را به این و ان پاس میدن دگر چه کسی به ازدواج فکر می کنه چه برسه به داشتن رزند ما در 26 خرداد 91 ازمون داده ایم و جز طرح پنج سال توسعه هستیمو هنوز به دنبال کار ............... (2233163) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۱۱ ۰۹:۲۸:۲۰
اگر کسی به خاطر وازکتومی افتاد زندان با چه و ثیقه ای باید بیرون بیاید..آیا برای وثیقه و آزاد شدن باید جنده یا خانم ببریم زندان تا طرف آزاد شود و نشان دهد می تواند ترتیب بدهد..یا نه سند ملکی کافی است... (2233376) (alef-13)
 
ناشناس
۱۳۹۳-۰۴-۱۱ ۱۰:۵۹:۰۰
با سلام خدمت شما.فقط یک سوال داشتم.کامنتی گذاشتم در تایید مقاله ی شما و گفتم که پدر من کارگر شهرداریه و حتی عیدی آخر سالش رو ندادن.ما 2 تا بچه ایم.حالا بچه های بعدی بیان چیکار؟چرا کامنتم رو که حرف دلم بود سانسور کردین؟ترسیدین به پیمانکارهای عوضی بربخوره؟مگه من چی گفتم که کامنتم که حرف یک دل شکسته بود و هیچ بی ادبی درش نبود سانسور شده.بعد ادعاتون میشه که با مقاله تون حرف دل مردم رو زدین؟کلی کامنت تکراری و مزخرف رو سانسور نکردین.اما درد دل یک فرزند کارگر شهرداری رو سانسور کردین؟نکنه اینجا هم مثل همه جا باید بابامون یک شغل باکلاس تر داشته باشه تا حداقل احترام رو برامون قایل باشن.نکنه اینجا هم فقط کامنتهای دم کلفتها رو منتشر میکنین؟و هدفتون از این مقالات جذب کردن افراد ساده لوح به سایت هستش؟و کوچکترین اعتقادی به مفاهیم اینجور مقالاتتون ندارین که اگر داشتین الان مجبور نبودم چنین یادداشتی براتون بگذارم. (2233555) (alef-13)
 
م.ساغشکی
۱۳۹۳-۰۴-۱۱ ۱۱:۱۰:۳۹
جناب محسن

در دهه های پنجاه و شصت دلار هفت تومانی و سوبسیدها هزینه زندگی پایین بود.
از آنهایی دهه شصت یادشان هست بپرشسید طرف با 5 هزار تومان حقوق میتوانست هزار تومان پس انداز کند. خانه در مشهد محلات متسوط به پایین خانه های معمولی حدو صدمتری ثیمی ما بین 10 تا 20 هزار بود! یک کارگر با 5 الی 10 سال میتوانست خانه بخرد لان گفته میشود صد سال هم جوانان نمتوانند خانه بخرند
در ضمن کاهش اولاد نشانه افزایش سطح فرهنگ است. چون میدانند فزرند بیش از اندازه توان یعنی افازیش مصیب و بدیختی برای خود و جامعه (2233577) (alef-13)
 
حسن
۱۳۹۳-۰۴-۱۱ ۱۳:۱۵:۳۸
این مجلس هیچوقت نه درد مردم را فهمید ونه ازآن دفاع کرد!!! الله واکبر (2233885) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۱۱ ۱۵:۰۱:۵۹
به نظر من طراحان افزایش جمعیت به مسائل اقتصادی توجه ندارند. بر اساس برداشت انها از اسلام باید نفوس مسلمین زیاد شود. بنابراین خودتان را خسته نکنید و دائم از مشکلات نگویید چرا که طراحان با توجه به وضعیت فعلی و وجود مشکلات تبلیغ افزایش جمعیت را می کنند. (2234110) (alef-13)
 
معاش
۱۳۹۳-۰۴-۱۱ ۱۹:۳۰:۵۲
عجیب است . چرا عزیزان مسئول علت اصلی عدم تمایل به فرزندآوری را نمی فهمند .
وقتی در جامعه ای زندگی کنی که شرکت های پیمانکاری یک برده داری نوین را به راه انداخته اند چه انگیزه ای برای یک نانخور اضافه باقی می ماند؟

وقتی خصوصی سازی که قرار بود موجب کوچک شدن دولت گردد به قیمت پرشدن جیب شرکت های پیمانکار در قبال جان کندن کارگران تمام می شود چه کسی جرات می کند به فرزندان زیاد بیندیشد؟ (2234462) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۳-۰۴-۱۱ ۲۳:۲۷:۰۹
با سلام
همانظور که همه می دونند بچه داشتن فقط شکم سیر کردن نیست بلکه نیاز به تامین عاطفی-بازی و سرگرمی-تحصیلات و کار و ازدواج و مسکن و .......داره .
در اظهار نظرهای دوستان اکثرا در خصوص امرار معاش صحبت شده بود که نشانگر اینکه بیشتر کسانی که در اظهار نظر فوق شرکت کردند بزرگترین دقدقه شان معاش است یعنی اولین نیاز برای حیات و حالا اگر تعداد فرزندانشان هم بیشتر بشه وضعیت زندگی شان سخت تر میشه و کلا در خصوص مسایل فرهنگی وغیره هم که نمیشه از کسی که توی اولین نیازهاش مانده توقع داشت . به نظر من اگر دولت محترم قصد ازدیاد جمعیت رو داره باید اول بفکر زیر ساختهای مورد لزومش فکر کنه نه اینکه اول کاری رو انجام بده بعد به فکر حل مشکلات بوجود اومده بیافته اگر مشکل پیری جامعه هست و مشکل نیروی کار باید مسولین کمی فکر کنند تا بفهمند مشکل نیروی کار رو امروزه با تکنولوزی حل میکنند نه با بچه اوردن .دیکه استفاده ابزاری از انسانها داره منسوخ میشه . مسولین باید از مردم جلوتر باشند نه عقب تر . ما تجربه ازدیاد نسل بدون برنامه رو دیری نیست که تجربه کردیم و با اندک فکری همه می تونیم تصورات مدارس دو شیفته و .... مشکلاتی که هنوز رفع نگردیده مثل اعتیاد و بی کاری .ظلاق وغیره رو بخاطر بیاوریم اگر نیروی کار میخواهیم چرا از جوانان فعلی استفاده نمیشه چرا اعتیاد رو اول کم نمی کنیم و هزار چرای دیگر بعد اگر نیاز به نیروی کار داشتیم و روباتها و هزار تکنولوزی دیکه مشکل رو حل نکرد به فکر ازدیاد جمعیت بیافتیم با تشکر (2234721) (alef-13)
 
hadi
۱۳۹۳-۰۴-۱۲ ۰۹:۳۶:۲۱
...نگران نباشید...بچه خودش نون میاره (2235114) (alef-13)
 
محسن
۱۳۹۳-۰۴-۱۲ ۱۲:۰۰:۲۵
صرفنظر از مشكلات اقتصادي ، معيشتي و فرهنگي به اين نكته توجه كنيد كه تعيين مجازات براي جلوگيري از فرزند آوري مخالف آزادي هاي اوليه ، ورود به حريم خصوصي و مخالف اصول قانون اساسي است اصولا اموري مانند ازدواج كردن يا نكردن ، ازدياد نسل ، انتخاب شغل و مكان و محل زندگي و...... جز اختيارات و آزادي هاي اوليه يك انسان است صرفنظر از اين امر اگر واقعا" كيفيت مهم نيست و فقط كميت مهم است براي افزايش جمعيت مي توان به اشخاص متقاضي از كشورهاي ديگر تابعيت داد مانند افغانستان ، عراق ، پاكستان ، لبنان ، سوريه ، فلسطين ، كشورهاي آفريقايي و...... تا جمعيت معتادين ، اشرار ، دزدها و.... اضافه شود و در آخر اينكه فرزنداني كه با خواست والدين متولد مي شوند چه قدر موفق مي شوند تا چه رسد به آنان كه ناخواسته اند (2235266) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۴-۱۳ ۱۴:۲۷:۲۶
مسئولين محترم : بايد علت عدم افزايش خانوار برايتان مشخص شود تا بتوانيد برايش راه حل پيدا كنيد . علت را خودتان هم نسازيد از مردم بپرسيد . در ضمن هر كسي مشكل مربوط به خودش را دارد پس دنبال يك مشكل نباشيد . مثلا من به شخصه اگر مالي تامين باشم و بتوانم زندگي حال و آينده فرزندانم را تامين كنم تعداد فرزندانم را زياد ميكنم و همسرم را خانه نشين كه فقط به تربيت فرزندان مشغول باشد و ايجاد محيط آرام براي فرزندان و شوهر . كه تك فرزندي مشكلي بسيار بسيار بزرگ براي آينده جامعه و خود آن خانواده است . (2236521) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۷ ۰۲:۲۱:۲۶
دوست عزیز که میخوای بقبولونی به خاطر وضع مالی نیست به خاطر تغییر نگرش فرهنگی هست . اتفاقا منم باشما موافقم. چون به نظر من خانواده هایی که حداقلی از سطح تحصیلات و اگاهی رو دارن به این جمع بندی و نتیجه منطقی و عقلی رسیدن که کمیت مهم نیست کیفیت مهمه. اینکه 5 تا بچه بیاری نتونی هیچ کدوم به جایی برسونی هیچ 4 تا خلافکار به جامعه اضافه کنی مهم نیست شق القمر نیست. بهتر اینه یکی یا 2 تا داشته باشی ولی سعی کنی با تربیت درست این 2 تا رو به یه جایی برسونی. هند 1.5 میلیارد جمعیت داره. پاکستان هم 200 میلیون جمعیت داره که بالای 70 درصدشون بیسوادن. جمعیت اینجوری نداشتنش بهتر از داشتنش هست. ولی المان با 100 میلیون جمعیت یا ژاپن با 150 میلیون یا امریکا با 180 میلیون میشن ابرقدرتهای دنیا که هم سرانه ملی بالایی دارن هم رشد ناخالص ملی بالایی. الکی جمعیت رو زیاد کردن بدون برنامه نه تنها دردی رو دوا نمیکنه نتیجش فقط این میشه دوباره 10 سال دیگه از نو شعار فرزند کمتر زندگی بهتر شروع میشه. مدارس دو شیفته و سه شیفته . صف کنکور و صف بیکاری و هزار بدبختی دیگه. هیچکس از بچه بدش نمیاد عزیز من هیچکس. منم که یه پسر دارم الان اونقدر از داشتن بچه لذت میبرم که دوست دارم 3 تا 4 تا باشن ولی مهم اینه بتونم اینده درستی براشون رقم بزنم. بتونم درست تربیتشون کنم . بتونم براشون وقت بذارم (2260275) (alef-10)
 
hooshang
۱۳۹۳-۰۵-۰۸ ۱۱:۴۵:۵۳
دوستان عزيز. نمي خواهد نگران باشيد. شما كه مي دانيد هر طرحي كه در اين ممكت اجرا مي شود، نتيجه اش بر عكس خواهد شد. اين حرف ها را فقط يك ورزش فكري بدانيد. والسلام (2277940) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.