نظر منتشر شده
۱۳۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 289395
نامه سرگشاده سلیمی نمین به هاشمی رفسنجانی
بخش داخلی الف، 26 مرداد 94
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۶ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۱۸
عباس سلیمی نمین مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران در نامه سرگشاده‌ای به آیت الله هاشمی رفسنجانی، اظهارات نامبرده در گفت‌و‌گو با روزنامه گاردین را که معمولاً به‌نقل از وی، مطالب حاشیه سازی را منعکس می‌کند، به نقد کشید. متن این نامه به‌شرح ذیل است:

سرور ارجمند جناب آقای هاشمی‌رفسنجانی
ریاست محترم مجمع تشخیص مصلحت نظام

با سلام، مصاحبه اخیر جناب‌عالی با روزنامه گاردین (در تیرماه) و تکرار برخی مواضع اتخاذ شده در سخنرانی برای مدیران و رؤسای آموزش و پرورش مرا بر آن داشت تا نکاتی را به‌لحاظ تاریخی خدمتتان عرضه دارم.

حضرت‌عالی به‌عنوان سیاستمداری برجسته و باسابقه به‌خوبی مطلعید که چرا در دهه اول انقلاب، امام خمینی و در دهه دوم، آیت‌الله خامنه‌ای ورود به تعاملات سیاسی با آمریکا در چارچوب نظام بین‌الملل را پرمخاطره می‌دانستند و مسئولان کشور را از غلتیدن در این وادی به‌شدت پرهیز می‌دادند. اما همان‌گونه که اذعان خواهید داشت همزمان با قدرتمند شدن نهال نوپای استقلال در ایران، به‌عنوان یک مدل حکومتی غیرهمگون با نظام سلطه (یعنی همان نظام کدخدای حاکم بر دهکده جهانی!!) ما می‌بایست جایگاه خودمان را در جهان، تعریف و سپس تثبیت می‌کردیم؛ به‌عبارت دیگر زمانی وارد تعاملات و گفت‌وگوهای سیاسی شدیم که حتی محتاط‌ترین جریانات داخلی نیز تهدیدات نظامی واشنگتن را به‌سخره می‌گرفتند؛ بنابراین نمایندگان ایران‌ ــ چه در دولت دهم و چه در دولت یازدهم‌ ــ با اطمینان از این‌که در صورت نرفتن زیربار فشار سیاسی آمریکا، این کشور هرگز قادر به توسل به حربه نظامی نیست این اعتماد به نفس را می‌یافتند که با قاطعیت بیشتری بر مطالبات به‌حق ملت تأکید ورزند. این فضای مطلوب در شرایطی به دست آمد که ایران علاوه بر استحکام جبهه داخلی خود از اهرم‌های مؤثری نیز در سطح بین‌الملل برخوردار شد که از آن جمله‌اند: الف ــ دست‌یابی به توان دفاعی چشمگیر و مؤثر، و انتقال این دانش دفاعی بومی به سایر کشورهای هم‌موضع با ایران و اثبات عملی این‌که در مواجهه با هر تهدیدی متقابلاً قدرت ویران کردن پایگاه استراتژیک جهان سرمایه‌داری در منطقه یعنی اسرائیل را داراست. ب ــ آمریکا در دهه‌های اول و دوم همواره برای از سرگیری روابط سیاسی با ایران پیش‌شرط‌هایی را مطرح می‌ساخت که ناقض استقلال و آزادی این مرز و بوم بود؛ شروطی همچون ضرورت تغییر قانون اساسی، تغییر سیاست خارجی و ... اما در پایان دهه سوم همزمان با بروز مظاهر قدرت منطقه‌ای ایران دیگر کمتر شاهد طرح چنین شروطی بوده‌ایم. ج ــ در دهه چهارم ایران توانست در سطح قدرت‌نمایی‌های بین‌الملل به تقابل آشکار با برنامه و طرح‌های مداخله‌جویانه آمریکا برای برهم ریختن نقشه منطقه ــ که البته هدف نهایی آن تسلیم تهران در برابر جبهه حامیان اسرائیل بود ــ بپردازد و عملاً توان سیاسی و نظامی واشنگتن و متحدانش را در چند نقطه تعیین کننده و مهم زمین‌گیر سازد؛ تا جایی که به‌امید تغییر در جهت‌گیری‌ها، و مخدوش شدن پایگاه قدرت، ایران رسماً به مبارزه مشترک با تروریسم از سوی کاخ سفید دعوت شد، آن هم تروریست‌هایی که قرار بود در قالب اختلافات مذهبی، جنگ داخلی را حتی تا درون مرزهای ما بکشانند و مرزبندی‌های جهان اسلام با صهیونیست‌ها را بر هم زنند. طبیعی بود که این پیشنهاد سخاوتمندانه(؟!) یعنی «همکاری مشترک در موضوعی مبتلابه جامعه جهانی» به‌دلیل وجود قرائن عدیده در زمینه نقش‌آفرینی غیرآشکار کاخ سفید در پیدایش داعش و تداوم حیات آن، مورد پذیرش رهبری ایران قرار نگیرد. اما نفس فاصله فاحش بین تعیین پیش‌شرط‌های ناقض استقلال برای برقراری هر نوع ارتباطی تا ارائه پیشنهاد مبارزه مشترک با تروریسم، برای هر صاحب‌نظر سیاسی بسیار قابل تأمل است، آیا چنین موقعیتی جز از طریق شناخت مزیت‌های قدرت و تقویت تدریجی و آرام آن از یک سو و عدم شتاب‌زدگی در ورود به عرصه‌های پیچیده سیاسی قبل از تسلط بر مکانیزم‌های آن و دست‌یابی به پشتوانه‌های متناسب ممکن بوده است؟

بنا بر اعتراف بسیاری از تحلیلگران حتی غربی، ایران امروز مزیت‌های خود را در نظام بین‌الملل به‌خوبی شناخته و به‌گونه‌ای آن را مدیریت می‌کند که هر زمان آمریکا با اتکا به اهرم‌های مختلف (پرهزینه‌ نظامی مستقیم یا نیابتی غیرمستقیم) وارد این قلمرو شده نتیجه نهایی را کاملاً به ایران واگذار کرده است.

جناب آقای هاشمی‌رفسنجانی! با توجه به این واقعیت که جناب‌عالی قبل از ورود به این مرحله خواهان برقراری رابطه با بزرگترین حامی صهیونیست‌ها بوده‌اید و در دهه اول و دوم پیدایش انقلاب اسلامی به‌طرق مختلف سعی در عملی ساختن این تمایلتان داشته‌اید، باید دید آیا مذاکراتی که از نیمه دولت دهم با محوریت موضوع هسته‌ای با آمریکا آغاز شد و در نیمه دولت یازدهم ما را به نتایجی نایل ساخت، دنباله همان نسخه‌ای است که حضرت‌عالی برای برون‌رفت از برخی مشکلات می‌پیچیدید یا کاملاً با آن در تعارض است.

اگر خاطر مبارک باشد در ابتدای دهه دوم عمر جمهوری اسلامی معاون حضرت‌عالی (به‌عنوان رئیس‌جمهور وقت) ضرورت مذاکره مستقیم با آمریکا را مطرح ساخت که هیچ‌گونه واکنشی را از جانب شما در پی نداشت، اما چون در این مقطع مقامات کاخ سفید شروط تحقیرآمیزی را بدین منظور تعیین کرده بودند با مخالفت علنی رهبری مواجه شد. اما بعدها عنوان داشتید که در زمان رهبری امام هم معتقد به رابطه با آمریکا بوده و نامه‌ای در این زمینه خدمت ایشان تسلیم داشته‌اید؛ آقای فاضل موسوی در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر با اشاره به دیدار اعضای فراکسیون اقلیت مجلس با جناب‌عالی در این باره می‌گوید: «در این جلسه یکی از حاضران در خصوص صحبت‌های اخیر هاشمی رفسنجانی در مورد رابطه با آمریکا سؤال کرد که وی در پاسخ گفت که در زمان حیات حضرت امام خمینی(ره) نامه‌ای به ایشان نوشتم که من در ۷ مورد به مهمترین مسائل و مشکلات آن زمان اشاره کردم و از امام خواستم که به این مسائل رسیدگی کنند و مشکلات حل شوند... در این دیدار رئیس‌ مجمع تشخیص نظام به اعضای فراکسیون اقلیت گفت که اگر بحث‌هایم در مورد رابطه با آمریکا در آن نامه مورد ایراد بود، حتماً امام در همان زمان پاسخ مرا می‌داد». (سایت تاریخ ایرانی، پنج‌شنبه ۱۳ فروردین ۱۳۹۱)

این تلاش برای همراه نشان دادن حضرت امام با تشخیص حضرت‌عالی پیرامون حل مشکلات کشور، بهترین گواه بر آن است که رهبر فقید انقلاب هرگز ارائه طریق شما را راه برون‌رفت از مشکلات کشور نمی‌دانستند؛ از این‌رو نه تنها در زمان حیاتشان اقدامی در جهت برقراری رابطه با آمریکا ننمودند بلکه براساس مواضع اتخاذی تا پایان عمر هرگونه رابطه با آمریکا را منوط به تغییر ماهیت این کشور اعلام داشتند: «این‌ها می‌خواهند یک هیاهو راه بیندازند تا با آمریکا روابط داشته باشیم و ما دست از صدام برداریم و ما تا آخر ایستاده‌ایم و با آمریکا روابط ایجاد نخواهیم کرد، مگر این که آدم بشود و از ظلم کردن دست بردارد و از آن طرف دنیا نیاید در لبنان و نخواهد دستش را به‌طرف خلیج فارس دراز کند. مادامی که آمریکا این‌طور است و آفریقای جنوبی آن‌طور عمل می‌کند و اسرائیل هست، ما با آن‌ها نمی‌توانیم زندگی بکنیم». (صحیفه امام ــ مجموعه آثار امام خمینی ــ ج۱۹، ص۹۵)

بنابراین براساس نظر امام ارتباط با آمریکا قبل از تغییر ماهیت آن، نه تنها از مشکلات نمی‌کاهد بلکه موجب می‌شود که ایران نتواند پایگاه خود را در معادلات جهانی قدرت تثبیت کند. در صورتی که دیدگاه حضرت‌عالی بر جهت‌گیری‌های کشور غلبه می‌یافت قطعاً ایران نمی‌توانست به کانون قدرت مخالفان جبهه طرفداران اسرائیل تبدیل شود، یعنی دقیقاً همان قدرتی که در مذاکرات محدود با آمریکا بر سر موضوع هسته‌ای نقطه قوت جدی ایران به حساب می‌آمد.
برخی سیاسیون گرد‌آمده اطراف جناب‌عالی بعد از انقلاب راه حل مشکلات کشور را در ایجاد ارتباط با آمریکا می‌پنداشتند؛ لذا برای نیل به این امر حاضر بودند حتی از بعضی آرمان‌های انقلاب اسلامی نیز عدول کنند. بهترین گواه بر صحت این ادعا مطالبی است که گاه و بیگاه در طیفی از رسانه‌های مکتوب داخلی ‌اندر ضرورت تغییر مواضع کشور در مورد اسرائیل مطرح می‌شود. از منظر این حضرات، مدلی چون دولت کنونی ترکیه مطلوب است که برای جلب رضایت مردم مواضعی تبلیغاتی علیه اسرائیل به نمایش درمی‌آورد، اما در صحنه عمل نه تنها هیچ‌گونه اقدامی که جبهه طرفداران اسرائیل را خوش نیاید نمی‌کند، بلکه برای استمرار کمک‌های مالی آمریکا حتی در پنهان همکاری اطلاعاتی با صهیونیست‌ها تداوم می‌یابد. شاهد دیگر بر این مدعا آن که این افراد در وضعیتی که واشنگتن شروط ناقض استقلال را برای ارتباط مطرح می‌ساخت (از جمله تغییر سیاست نسبت به اسرائیل) پیشگام در ارائه پیشنهاد رابطه با آمریکا می‌شدند و در نهایت، وقتی دولتمردی به‌جای تأکید بر این امر که همه مشکلات می‌تواند با همت والای ملت ایران حل شود، به‌صورت علنی و آشکار آن را در گروی رابطه با آمریکا اعلام می‌داشتند، آیا به‌راستی این نحو عملکرد، موضع دشمن را تقویت می‌کند یا در راستای تأمین منافع ملی قرار دارد؟ پاسخ کاملاً روشن است، مگر این‌که به این باور رسیده باشیم که آمریکا دیگر آن کشور سلطه‌جو، چپاولگر، مداخله‌جو، قانون‌گریز، سرکوبگر ملت‌ها، حامی دیکتاتورها در طرح‌ها و اشکال مختلف و تروریست و تروریست‌پرور نیست. نمی‌خواهم در مورد جنگ، پیشنهاد واگذاری اروندرود به صدام و مخالفت امام را مطرح کنم، اما اشاره به این نکته کافیست که نشان دهد آسایش طلبان بعضاً میزان پایبندی‌های خود را آشکار ساخته‌اند!

جناب آقای هاشمی‌رفسنجانی! مطمئن باشید اگر در دوران امام بحث ضرورت رابطه با آمریکا را برای حل مشکلات کشور به‌صورت علنی مطرح می‌ساختید با واکنش آن پیر دوران مواجه می‌شدید، اما نه تنها منویات خویش را به‌صورت آشکارا بیان نمی‌کردید بلکه عکس آن موضع می‌گرفتید، برای نمونه، در مراسم سالگرد گرامی‌داشت روز ۱۳ آبان در مورد سفر مک‌فارلین به تهران گفتید: «ما گفتیم بروید همان جا، این جا جای این حرف‌ها نیست، ما با آمریکا قهریم، ما با شما در جنگ هستیم، شما آتش‌افروز این جنگ هستید، ما چطور بیاییم و با شما ملاقات کنیم و با شما حرف بزنیم، مگر ما یادمان رفته که برژینسکی با دولت موقت ما در الجزایر ملاقات کرد و دولت موقت را آب برد». (روزشمار جنگ ایران و عراق، ماجرای مک‌فارلین، جلد چهل و چهارم، مرکز مطالعات و تحقیقات جنگ، سال ۱۳۸۰، ص۵۸۵)

اگر به‌درستی معتقدید آمریکا در ستیز با ماست و برای درهم شکستن روحیه استقلال‌طلبی ملت ایران آتش‌افروزی‌های بسیاری کرده است چرا نزدیکانتان با اظهاراتی از موضع ضعف، این دشمن را جسورتر می‌سازند؟ آیا با اعلام این‌که حل مشکلات کشور در گروی ارتباط با آمریکاست بر جسارت چنین بدخواهی نمی‌افزاییم؟

جناب آقای هاشمی‌رفسنجانی! در مصاحبه‌ها و اظهارات اخیرتان به‌گونه‌ای سخن گفته‌اید که گویا سیاست «مذاکره محدود به موضوع هسته‌ای با آمریکا» در تداوم باور شما به تجدید رابطه با آمریکا از دوران امام تاکنون است و در سخنرانی خود در جمع مدیران آموزش و پرورش گشوده شدن باب مذاکره با آمریکا به‌عنوان یک تحول را نتیجه رأی دادن مردم به یکی از شخصیت‌های مورد قبولتان عنوان داشته‌اید. به‌گزارش «نامه‌نیوز» از این سخنرانی: «هاشمی با تأکید بر این‌که ادامه تحول مهم است، اظهار داشت: ادامه این راه سخت است و مردم باید از تحولی که ایجاد کرده‌اند پایداری و حراست کنند. رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: یکی از جاهایی که این تحول بروز کرد و از کارهایی بود که نمی‌گذاشتند انجام شود و هنوز هم برای انجام نشدن آن دست و پا می‌زنند مسئله مذاکره با آمریکا بود و هم‌اکنون می‌بینید که تابوی مذاکره با آمریکا شکست». (نامه‌نیوز: سه‌شنبه ۹۴.۵.۱۳)

اجازه دهید در این زمینه چند سؤال را مطرح سازم؛ ۱ ــ آیا مذاکره با آمریکا حول یک موضوع خاص مسبوق به سابقه نبوده است؟ ۲ ــ آیا گشودن باب مذاکره محدود به موضوع هسته‌ای با مقامات کاخ سفید ربطی به رأی مردم در انتخابات ۹۲ داشته است؟ ۳ ــ قطب‌بندی و جدال فرضی موافقان و مخالفان مذاکره با آمریکا در کجا عینیت یافته و چگونه موافقان در این کشاکش غالب شده‌اند؟ ۴ ــ آیا تاکنون سابقه داشته است چنین تصمیماتی در جدال بین دارندگان گرایش‌های مختلف تعیین تکلیف شود؟ ۵ ــ از چه رو عنوان تابو بر مذاکره با آمریکا در دهه اول و دوم انقلاب می‌گذارید، مگر شخص جناب‌عالی در دوران امام مذاکره با آمریکا را دست‌کم در بیان به‌زیان ملت عنوان نمی‌کردید؟

جناب آقای هاشمی‌رفسنجانی! البته در ادامه اظهاراتتان تلاش می‌کنید خیلی هم از واقعیت دور نشوید: «البته مذاکرات پیش از انتخابات با نامه‌ای که سلطان قابوس برای ایران آورد با نظر مثبت رهبری آغاز شد و یک تیم در سطح پایین در عمان با آمریکایی‌ها مذاکره کردند (کرد) ولی چون تیم قوی نبود و حمایت مردمی نیز پشتوانه آن قرار نداشت بی‌ثمر بود؛ در واقع مردم خبر نداشتند که حمایت کنند و دلواپسان خبر نداشتند که مخالفت کنند». (همان)

به این ترتیب می‌خواهید با بیان بخشی از واقعیت در چارچوب شاکله تحلیلی خود این‌گونه وانمود سازید که پرونده مذاکرات در قبل از انتخابات ۹۲ بسته شد، سپس با گرایشی متفاوت همزمان با روی کار آمدن دوستان شما گشوده شد و این بدان معنی است که به‌تعبیر شما تابوی مذاکرات در راستای نسخه‌پیچی ارتباط با آمریکا برای حل مشکلات کشور شکسته شده ‌است.

اگر کسی از حضرت‌عالی بپرسد: «به‌فرض که مردم (چه موافقان و چه مخالفان) از گفت‌وگوی دوطرفه نمایندگان ایران و آمریکا مطلع نشده باشند، مگر بعد از توافقات حاصله در عمان به‌صورت کاملاً آشکار، آمریکا به جمع مذکرات هسته‌ای نپیوست و عنوان ۱+۵ ابداع نشد»، چه پاسخی خواهید داد؟ تنها یک نکته در این اظهارات برای اهل نظر قابل تأمل است و آن این‌که حضرت‌عالی و دوستانتان با عدم تمکین به قانون و نپذیرفتن نتیجه انتخابات ۸۸ موجب تضعیف موقعیت تیم ایرانی در مذاکرات شدید. قطعاً اگر طرف شکست خورده در انتخابات ۹۲ نیز همان رفتار غیراصولی را پی می‌گرفت هرگز دولت یازدهم نیز نمی‌توانست بهره لازم را از مذاکرات ببرد.

نتیجه‌ای که از این بحث عاید می‌شود این‌که اولاً مذاکرات با آمریکا با درخواست واشنگتن و موافقت رهبری رسماً و علناً در دولت دهم آغاز شد که البته مقدماتی غیرعلنی در عمان داشت. تیم اعزامی ما به این کشور چه ضعیف بوده و چه قوی، مذاکراتش بی‌نتیجه نبود بلکه از این مقطع به بعد آمریکا رسماً در چارچوب ۱+۵ وارد گفت‌وگو با ایران شد. ثانیاً رهبری در رسیدن به این تشخیص که گفت‌وگوی محدود با آمریکا منطبق بر مصالح ملی است، نه متأثر از موافقان بوده و نه مخالفان، بلکه به‌دور از هیاهوهای سیاسی به اتخاذ تصمیم می‌پردازد. ثالثاً صرف‌نظر از میزان تبعیت موافقان و مخالفان از تصمیمات حوزه رهبری، این واقعیت بر همگان روشن شده است که ولی فقیه به هیچ وجه زیر بار فشار‌های سیاسی مخالف آرمان‌ها و مصالح عمومی نخواهد رفت. در گذشته امام زیربار نامه حضرت‌عالی نرفت، آیت‌الله خامنه‌ای نیز متأثر از جوسازی‌ و نامه متحدان بعدی شما در مجلس ششم عمل نکرد و ... .

جناب آقای هاشمی‌رفسنجانی! چگونه قادر خواهیم بود نتایج مذاکرات محدود با آمریکا حول موضوع هسته‌ای را در تداوم نسخه‌پیچی ارتباط با آمریکا در گذشته آن هم از موضع ضعف مطلق بدانیم؟ هرچند نامه حضرت‌عالی به امام در مورد ضرورت ارتباط با آمریکا در دست نیست که در مورد آن به قضاوت بنشینیم، اما نامه مشابه متحدان و همفکران امروز شما در اختیار همگان قرار دارد، آن‌جا که می‌نویسند: «شکاف‌های سیاسی و اجتماعی با تهدید خارجی و برنامه آشکار دولت ایالات متحده آمریکا (به‌عنوان قدرتی که در برابر خود مانعی نمی‌بیند) برای تغییر نقشه ژئوپولتیک منطقه همزمان شده و نظام ناچار به کنش و واکنش در برابر این برنامه است... اگر جام زهری باید نوشید قبل از آن‌که کیان نظام و مهمتر از آن، استقلال و تمامیت ارضی کشور در مخاطره قرار گیرد باید نوشیده شود». (نامه سرگشاده ۱۲۷ نماینده مجلس به مقام رهبری، ۳۱ اردیبهشت ۸۲)

آیا اگر امام و رهبری تسلیم این‌گونه فشارها می‌شدند مشروعیت خود را نزد مردم از دست نمی‌دادند؟ صرف‌نظر از این مهم، تجربیات گذشته ثابت می‌کند هرگونه موضع علنی مبنی بر نیاز ما به داشتن رابطه با آمریکا حتی اگر مبتنی بر مطالعات دقیق باشد نتیجه عکس مصالح ما را به بار آورده است و هر زمان، ما بر مقاومت در برابر زورگویی‌های این کشور تأکید ورزیده‌ایم ــ با توجه به آن‌که موقعیت ما را میان ملت‌های معتقد به ایستادگی در برابر اسرائیل تقویت می‌کند ــ واشنگتن وادار به عدول از سرکشی‌هایش در برابر ملت ایران شده است.

آیت‌الله خامنه‌ای در دیدار با دانشجویان دانشگاه‌های استان یزد ضمن بیان صریح این مطلب «آن روزی که رابطه با آمریکا مفید باشد اول کسی که بگوید رابطه با آمریکا را ایجاد بکنید خود بنده هستم»، فرمودند: «یکی از سیاست‌های اساسی‌مان قطع رابطه با آمریکاست. هرگز هم نگفتیم ما تا ابد قطع رابطه خواهیم بود؛ نه، هیچ دلیلی ندارد که تا ابد قطع رابطه با هر کشوری، یا هر دولتی داشته باشیم... آن چیزی که می‌تواند خطر دشمن را ضعیف کند، نمایش قدرت‌ شماست، نه نمایش ضعف شما، نمایش ضعف شما دشمن را تشجیع می‌کند. آن چیزی که ممکن است جلوی خودسری و خودکامگی دشمن را بگیرد، این است که احساس کند شما قدرتمندید. اگر احساس کند ضعیفید، بدون مانع، هرکاری که بخواهد می‌کند». (سایت رهبری، ۱۳۸۳.۱۰.۱۳)

بنابراین بحث مذاکره با آمریکا حتی ارتباط با آن تابو نیست، یک مسئله پیچیده سیاسی در ارتباط با قدرتی است که همزمان می‌تواند در لایه‌های مختلف عمل کند، همچنان که جناب‌عالی به آن اذعان داشته‌اید از صدام بهره می‌گیرد تا به‌صورت نیابتی جنگی را بر ملت ایران تحمیل کند، از مجاهدین خلق و سایر گروه‌های مسلح بهره می‌گیرد تا شخصیت‌های تراز اول جمهوری اسلامی را ترور کند، در داخل، سازمان‌های مخفی مرتبط با خود همچون فراماسونری را دارد که می‌توانند جنگ‌های روانی متنوعی را علیه جریان استقلال‌خواه از سلطه‌اش سامان دهند و ... در برابر چنین قدرتی می‌بایست به‌گونه‌ای عمل کرد تا نتواند از اهرم‌های متنوع نظامی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی برای تحمیل اراده‌اش استفاده کند. اگر خاطر مبارک باشد آمریکا در سوریه به‌گونه‌ای پیچیده عمل کرد که شخصیت باسابقه‌ای چون شما در عرصه سیاست، ابتدا از این جنگ افروزی تلقی مسئله داخلی داشت. خوشبختانه طولی نکشید که ابعاد پیچیده پشت‌صحنه روشن شد. جای سپاس دارد که حضرت‌عالی در مصاحبه با گاردین دیگر بحران این کشور را یک مسئله داخلی اعلام نمی‌کنید: «س ــ با توجه به اوضاع سوریه و این‌که ایران رابطه خوبی با آن کشور دارد، آینده سوریه را چگونه می‌بینید؟ ج ــ بالاخره الآن سوریه مورد تهاجم گروه‌های فراوان تروریست‌ها هست و ما هم با تروریست‌ در هر جا که باشد، مخالف هستیم. س ــ پس آن بحث بمباران شیمیایی چه می‌شود؟ ج ــ بارها گفتیم که استفاده از سلاح شیمیایی (را) از طرف هرکسی که باشد محکوم می‌کنیم». (روزنامه جمهوری اسلامی، دوشنبه ۲۲ تیر ۱۳۹۴، شماره ۱۰۳۵۴، ص۸)

در این مصاحبه با وجود برداشتن گام مهمی در جهت اصلاح موضع قبلی‌تان همچنان برخی ادعاهای بی‌اساس در مورد سوریه را به‌گونه‌ای تأیید می‌کنید، زمانی که برای اولین بار در مجمع تشخیص مصلحت نظام این ادعا مطرح شد حتی برخی علاقه‌مندان جدی شما در این مجمع همچون آقای دکتر ولایتی بر حضرت‌عالی خرده گرفتند: آیا دلیلی بر اثبات ادعای غربی‌ها دارید؟

جناب آقای هاشمی‌رفسنجانی! در مورد سوریه با آن‌که اکنون به‌خصوص بعد از تکرار حرکت مشابه در عراق هیچ‌کسی تردید‌ی ندارد که یک اقدام نیابتی طراحی شده توسط آمریکا، هدفی بلند در جهت تقویت موقعیت اسرائیل را دنبال می‌کرده است، باز هم شما می‌خواهید حرفی متفاوت بزنید ولو اینکه منشأ آن ادعا جنگ افروزان غربی باشند و با آن خود را متمایز سازید. پرسش اصلی از حضرت‌عالی آن است: چرا در سال‌های اخیر می‌خواهید خود را با تفاوت‌هایی با امام و رهبری در تاریخ به ثبت رسانید؟ اشتراکات شما با این دو بزرگوار بسیار فراوان است. فراموش نکنید بر اساس این اشتراکات منشأ خدمات بسیاری بوده‌اید. هیچ‌کس حتی منتقدان شما نمی‌توانند این همراهی با رهبری را نادیده بگیرند، اما ابهام برای من و امثال من در آن است که چه‌کسانی سعی می‌کنند شما را با افتراقاتتان تبلیغ کنند؟ سودبرندگان از چنین ترسیمی چه‌کسانی‌اند و آیا کمترین ارادتی به حضرت‌عالی به‌طور اخص و نظام جمهوری اسلامی به‌طور اعم دارند یا خیر؟ آقای هراتی را از یاد نبرده‌اید که تا جایگاه مشاورت شما بالا کشیده شده بود، آیا وی کمترین ارادتی به امام و نظام جمهوری اسلامی داشت؟

در خاتمه ضمن پوزش از تصدیع، توفیق روزافزون شما را در راه خدمت به اسلام و مسلمین از خداوند متعال خواهانم.
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۱۳:۴۴:۴۱
از آقای سلیمی نمین میپرسم : مثلا الآن که ما با چین و روسیه رابطه داریم مال اینه که اینها فتنه انگیزی ندارن و تغییر ماهوی داشته اند!!؟؟؟ (3121124) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۲۰:۳۸:۴۰
جناب سلیمی نمین معتقدند روسیه تغییر ماهوی داشته! و اصولا اون مشکلات دوران شوروی، ناشی از اون کشور های جدا شده بوده نه روسیه که مرکز تصمیم گیری بوده! (3121995) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۰ ۱۷:۵۰:۰۴
یکی از عیوب مملکت ما اینه هر گروهی کاری میکنه طرف مقابل اعتراض داره فرقی هم نداره اصلاح طلب یا اصولگرا مثلآ دیشب تلوزیون از گم شدن اثار تاریخی در کرمان (اگه اشتباه نکنم)میگفت در صورتی که همین تلوزیون دیگه دنبال مجسمه های گم شده در تهران نیست چرا؟چون شهردار تهران اصولگراست و تو گروه خودشونه برعکس اینم داریم (زیاد) خلاصه اگه این تفاهم را دولت اصولگرا هم انجام میداد بودند اصلاح طلبانی که موضعگیری کنند انشاالله بجائی برسیم که که دولتمردان و سیاسیون ما آنقدر جرآت داشته باشند صلاح و مصلحت مملکت رو با مصلحت گروه و حزب خود گره نزنند و واقعیت رو به مردم بگن حتی به ضرر حزب خود(نگید مگه میشه مگه داریم) (3129895) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۲۰:۴۹:۱۷
بله چین و روسیه نه ایران رو تحریم کردن و ته تهدید نظامی و در همپیمان اسرائیل هستن! (3122012) (alef-13)
 
آزاده
۱۳۹۴-۰۵-۲۷ ۱۱:۳۱:۵۶
کی گفته روسیه کوچکترین مشکلی با اسرائیل داره؟!! تا حالا دیدین از یه قطعنامه علیه اسرائیل حمایت کنه؟ یا مثلاً چیزی رو که قراره به نفع اسرائیل باشه تو شورای امنیت وتو کنه؟!!
بله، چین و روسیه ایران رو تحریم نکردن، ولی الان پولهای بلوکه شده ایران در راوپا قابل برگشت و برداشته، اما پولهای ایران در چین نه!! (3122923) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۷ ۱۳:۵۹:۵۴
چین و روسیه اگر موافقت نمیکردند تحریمهای شورای امنیت علیه ایران وضع نمیشد (3123311) (alef-3)
 
موجی میلان
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۲۱:۲۰:۱۷
از قدیم و ندیم میگن ؛
کسی که خوابیده رو میشه بیدار کرد....
ولی کسی که خودشو به خواب زده ،
هر کار کنی بیدار نمیشه.
یا بعبارتی
هر کس که نداند و نخواهد که بداند ...................
.............
در "جهل مرکب"
"ابد الدهر"
بماند.

سعید م. یزدی (3122053) (alef-13)
 
مرد
۱۳۹۴-۰۶-۰۳ ۱۴:۴۷:۰۲
خداوند همه آبا و اجدادت را بیامرزد با حرف حق زدنت واقعا گل گفتی (3141626) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۲۳:۵۱:۰۲
الان دولت مطبوع شما که بیشترین رابطه رو در ابعاد اقتصادی و سیاسی بت چین و روسیه داره؟؟؟
بعد چین و روسیه طی سالیان اخیر کدام جنگ رو بذ ملتهای جهان تحمیل کردن،آیا مثل آمریکا هزاران کیلومتر دور از مرزها رسمی ناوگان هوایی و دریاییش به صف کرده که به اسم دموکراسی و مبارزه با تروریسمی که طبق شواهد غیر قابل انکار نقش اساسی در رشد و قدرت گرفتنشان داشته،بمب و موشک بر سر زن و مرد و پیر وجود ریخته؟؟؟؟
شما اگر منتقد یک جریان سیاسی هستید لازم نیست که حتما چهره کریه و غیر قابل اصلاح آمریکا رو بزک کنید،و چین و روسیه ای رو که البته ما با حفظ منافع ملیمون باهاتون رابطه داریم و بدلیل قرار گرفتن در یک منطقه جغرافیایی حتما منافع مشترک بسیار فراوانی رو نسبت به آمریکا داریم،به عنوان چماق بر سر سیاست راهبردی بکوبید (3122275) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۷ ۱۶:۴۸:۱۳
جنگ با افغانستان و اشغال ان توسط روسیه که نبود!!!! توسط گرجستان و اوکراین و... بود که جدا شدند رفت پی کارش.
نه روسیه خیلی خوبه همیشه هم طرف مظلوم را گرفته اونهم فقط برای رضای خدا (3123598) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۲۳:۵۶:۴۰
فتنه انگیزی چین و روسیه در سال های اخیر (در مقایسه با فتنه انگیزی اروپا و آمریکا) اصلاٌ وجود ندارد؛ تازه کمک هم کرده اند هر چند کمک هایشان در جهت منافع ملی خودشان و پر هزینه بوده است. (3122279) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۷ ۰۰:۲۸:۰۸
آقای سلیمی عزیز،این رسم جوانمردی نیست مردی راکه این همه هجمه به اومی شود، به چنین توهماتی متهم کرد؛نیزدیواری کوتاهترازدیوارهاشمی پیدانمی کنیدکه ازآن بالا بروید؟این راهم فراموش نکنیدکه آب گاهی هم سربالامی رود؛موفق باشید. (3122332) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۰۸:۵۲:۰۶
آیا چین و روسیه در مجلس خود تصویب کرده اند که سالی 400 میلیون دلار بدهند به منافقین و مخالفین ایران در آمریکا و در اقصا نقاط دنیا.؟
آیا چین و شوروی از ریگی حمایت کرده اند.؟
آیا چین و شوروی گته اند که باید نظام ایران عوض شود.؟
آیت چین و شوروی جین شارپ و مایکل لیدن را برای انجام کوتا در ایران فرا خوانده اند.؟
آیا چین و شوروی قراداد الجیرا با ما امضاء کردند و قرار شد دارایی های ما را در سی سال پیش آزاد کنند و نکردند؟
آیا......
اگر بخواهیم لیت کنیم مثنوی هفاد من کاعذ شود. (3126802) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۱۳:۵۴:۰۵
سلام ، از نويسنده اين نامه تشكر مي كنم . چون موضوعات زيادي را اشاره فرموديد يقينا اقاي هاشمي پاسخ لازم را دارند . ولي در خصوص مذاكره با آمريكا تحليل من از صحبت هاي آقاي هاشمي اين است كه چون عموم افكار عمومي از اين مذاكرات مستقيم اطلاع كسب نمودند اين خود يك تابوئي بود كه شكسته شد . اما در خصوص مذاكرات در هر موضوعي با آمريكا حرف مقام معظم رهبري ملاك عمل است و يقين داشته باشيد كه آقاي هاشمي سياستمداري است كه به خوبي اين را موضوع را كاملا مي داند. (3121153) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۷ ۰۸:۴۹:۱۵
این نامه سرگشاده نبود فقط یک مشت شعار زدگی نخ نما شده تاریخ مصرف گذشته بود (3122598) (alef-13)
 
رستمی
۱۳۹۴-۰۶-۰۱ ۱۰:۴۶:۰۴
مطالب قابل توجهی را ایشان بیان کرده اند همه دلسوزان نظام وامام ورهبری میخواهند هاشمی را مانند دهه اول انقلاب استکبار ستیز ودشمن مایوس کن ببینند دوستان شنیدن حرف دلسوزانه از طرف هرکس باشد به نفع نظام وافراد بزرگواری مثل اقای هاشمی هست ایشان در قضیه اقا مهدی هم میبایست مانند امام جمعه قبلی ارومیه و بعض از بزرگان نظام که با فرزندانشان داشتند موضع گیری میکردند یقینا به محبوبیتشان می افزود ا قای هاشمی حیف است باید خودش خیلی مواظب باشد انشاا... همه عاقبت بخیر باشیم (3134522) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۱۴:۰۴:۱۹
نميشه آيت ا.. هاشمى رو با اين حرفهاى ٣٠ سال گذشته كوبيد،.. (3121186) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۷ ۰۸:۱۹:۵۷
سایت الف

نظرات و کامنت های مثبت حهت تائید نظرات اقای هاشمی و رد تحلیل اقای سلیمی اینقدر فاحش است که اقای سلیمی نمین باید در تصحیح نظرات خود اقدام کنند ضمن اینکه اکثرا مراجعه کنندگان سایت الف از تحصیل کردگان هستند

البته اقای سلیمی نمین باید بدانند در دوره اول ریاست جمهور سال 84 اقای هاشمی رای اول را اوردند ودر دوره دوم با تجمع اصلاح طلبان و اصول گرایان تندرو اقای احمدی نژاد انتخاب شد و یک سال بعد در سال 85 اقای هاشمی در انتخابات خبرگان نفر اول شد و اقایان جنتی ومصباح با ارای حدو دیک سوم هاشمی حدوا در ردهای نهم ودهم حودا قرار گرفتند


البته اختلاف اگر با حفظ موازین باشد برای کشور مفید است مگر زمان امام ایشان با ایت الله خامنه ای واقای بهشتی وهاشمی اختلاف نداشتند و بنی صدر دنبال استفاده از ان بود امروز هم ممکن است بعضی دنبال سوئ استفاده باشند ما باید بصیرت داشته باشیم و سرمایه های کشور را بی جهت از دست ندهیم (3122550) (alef-13)
 
حق تلخ
۱۳۹۴-۰۵-۲۷ ۱۱:۲۹:۰۶
عزیز پس چرا در انتخابات مجلس نفر سی و یکم شدند ! که هر ماری کردند تا نف سی ام کنار برود ( ونرفت) ایشان نتوانستند حتی به مجلس وارد شوند . میدانید چرا . چون مردم ،حتی خود بنده که یکی از طرفداران سر سخت ایشان بودم( ودر حال حاظرمورد تمسخر دوستانم قرار دارم ایشان را با این واقعیت ها ی مستدل شناختم و بشما هم توصیه می کنم ایرادی ندارد حرف حق را قبول کنید ،اگر منصفید.,ایشان را در وضع فعلیشان بشناسید. (3122912) (alef-13)
 
ایرانی
۱۳۹۴-۰۵-۲۸ ۰۷:۳۵:۰۶
بهتره جواب امثال شما رو که نگاه به جلو ندارند و دایم به عقب نگاه میکنن رو نداد... حالا چه نتیجه ای میخوای بگیری معلوم نیست...شما بهتره تو همون گذشته بمونی ... اما بدون جامعه ایران رو به جلو حرکت میکنه (3124334) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۰ ۱۳:۳۵:۲۹
شما در 15 سال پیش گیر کرده‌اید و خبری از تغییرات در جامعه ندارید؟ نگاه جامعه امروز به جناب هاشمی با این نگاه در اواخر دهه 70 یکسان نیست. (3129606) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۸ ۰۸:۰۹:۳۳
همیشه"میزان حال فعلی افراد است" (3124390) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۱۶:۴۵:۲۴
اقای سلیمی با سلام
1- لطفا یک موزد از فواید امریکا ستیزی برای منافع ملی ایران را بیان کنید.اینگونه شعاردادن که امریکا استکباراست و ازاین جور حرفها دردنیای امروز که مراودات بین المللی با توجه به سطح تاثیر گذاری کشورها از لحاظ اقتصادی و سیاسی سنجیده می شود راهی ندارد. رابطه کشورها براساس منافع مشترک انها به نفع منافع ملی هردولتی شکل می گیرد . حال شما توضیح دهید امریکاستیزی که شما و دوستان تان به آن اصراردارید کدام منافع ملی مارا تامین می کند
2- ایا خیانتی که روسها به ایران کردند از امریکا کمتر است. جنگهای اول ایران و روس - قرارداد ترکمانچای و گلستان با کدام کشورر بسته شد.؟ کدام کشور 17 شهر قفقاز ایران را به اشغال خود دراوزد و از ایران جدا کرد؟ کدام کشور در قیام نهضت جنگل به مبارزان خیانت کرد؟ کدام کشور میلیاردها دلار پول ازایران گرفت اما زیر 5 قطعنامه تحریمی علیه ایران در سازمان ملل را امضا کرد؟ کدام کشور موشکهای اسکاد ب درجنگ ایران و عراق به صدام داد؟ و هزاران داستان دیگر. چرا شما برای یک بار هم که شده به خیانتهای روسهای کمونیست برعلیه این مملکت اشاره ای نمی کنید. اگر امریکادیها با ایران دشمنند دشمنی آنها آشکار است. اما روسها چطور؟ انها منافقانانی هستند که ازکارت ایران در مراودات بین المللی استفاده می کنند. و هرجا منافعشان ایجاب کرد در مقابل امریکا کوتاه امده و ایران را می فروشند و زیر قطعنامه های تحریمی علیه ایران را امضا می کنند و هرجا منافعشان نبود ازایران حمایت می کنند. چرا شما یکبار هم شده روس ستیزی را درایران تبلیغ نمی کنید. کدام ارتباط ایران با روسها برای ما از لحاظ منافع ملی سودمند بود ؟ اصلا روسیه کدام جایگاه اقتصادی و یا سیاسی دردنیا را دارد که ایران با آن دارد؟.
3- جناب سلیمی به جای حمله به هاشمی به منافع ملی کشور فکر کنید. اصلا به وصیتنامه امام مراجعه کنید. امام دز وصیت نامه اش می گوید اگر از صدام بگذرد از حسین اردنی و حکام عربستان نمی گذرد. حالا ما با انها چه رابطه ای داریم؟ با خود عراق که 8 سال با ان جنگیدیم چطور. رابطه ما با عراق در قبل از سفوط صدام چگونه بود؟ بنابراین اگر منافع ملی یک کشور ایجاب کرد حتما باید با ان کشور رابطه داشت وگرنه نه. البته داستان اسرایل غاصب جداست چراکه اصلا چنین کشوری را نمی شناسیم. حمله به هاشمی نان و ابی شده است برای شماها . اما دفاع از منافع ملی در دیدگاه شما کجاست؟ (3121559) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۷ ۰۱:۱۹:۵۳
اقای سلیمی امروز دنیا در سال 1357 نیست. امریکا در ضعیفترین دوران خود است، اتحاد شوروی فرو ریخته، چین کمونیست متحول شده است، کوبا سفارت امریکا را گشایش کرده است، صدام حسین از بین رفته و عراق سه بخشی شکل گرفته است، سوریه در جنگ داخلی اسیر است، آل سعود از حالت خنثی به مهاجم تبدیل شده است، بحرین و قطر و امارات نوار دریایی جنوب را شکل داده اند، حماس در فلسطین در حال انشقاق است و فتح در سازش با اسرائیل، اسرائیل در حین تحکیم مواضعش به دلیل درگیری دنیای اسلام با داعش از مشکلات حزبی رنج می برد، ترکیه از زیر سایه ارتش بیرون آمده است و دنبال قدرتی جدید است، آذربایجان را در گروه اروپا به حساب آورده اند، افغانستان دوران جدیدی را شروع کرده است و البته پاکستان پایگاه و متحد نزدیک طالبان و آل سعود است.

حالا شما بفرمائید با ضعف آمریکا و اختلافش با اسرائیل و سایر تغییرات چه گزینه ای برای مردم و کشور و چمهوری اسلامی دارید؟
لابد فقط شعار
مرگ بر آمریکا
مرگ بر شوروی
مرگ بر اسرائیل
مرگ بر منافقین و صدام (3122371) (alef-13)
 
مجيد
۱۳۹۴-۰۵-۲۷ ۰۸:۲۵:۵۶
با سلام و احترام
بنده با نظر شما در مورد روسيه و چين موافق هستم اگر چه اعتقاد دارم نبايد با همه دشمنان يك جا جنگيد. اگر قرار باشد بين روسيه و امريكا يكي را انتخاب كرد با بررسي جميع جهات روسيه و چين بهترند.
اما در خصوص نتيجه استكبار ستيزي اين موضوع قابل تامل است كه ما كارهايمان را با چه معياري مي سنجيم. اگر معيار صرفا منافع ملي( با ديد ظاهري و مادي) باشد بله استكبار ستيزي سودي براي ما ندارد اما توجه به اين نكته مهم است كه اگر بر حسب ايه هاي قران ما ستمي را مي بينيم نبايد در برابر آن سكوت كنيم؛ ان وقت موضوع جنبه متفوتي را پيدا مي نمايد. ان وقت ديگر از استكبار ستيزي به دنبال سود و نفع شخصي و ظاهري نيستيم. ان وقت ريشه كني ظلم برايمان مهم مي شود و سعي مي كنيم نقش خود را در اين موضوع ايفا نمائيم اگر چه در ظاهر نتيجه كمي داشته باشد. حتما داستان زنبوري كه در دهان خود آب داشت و به شمت آتشي كه نمرود براي موسي مهياد كرده بود را شنيده ايد.
اساسا اگر اين مواضع انقلابي و اسلامي ما مد نظر نباشد كه انقلاب كردن مردم زير سوال است. ما اگر دنبال زندگي ارام ظاهري بوديم كه همان حكومت قبلي هم جاب كار ما را مي داد.
اگر مي گوئيم كه با امريكا بدتر از روسيه هستيم به خاطر اين است كه اگر روسيه خاك ما را گرفت آمريكا به دنبال گرفتن دين ما است. به دنبال گرفتن ايدئولوژي ماست و مي خواهد آن را نابود كند و البتته در اين موضوع افراد دو دسته اند: عده اي ره دنبال زندگي صرفا دنيايي و لذت حيواني و عده اي هم به دنبال زندگي دنيايي براي ساختن آخرت.حال براي دسته دوم در صورت مهيا نشدن هر دو مورد دنيا را فداي آخرت مي كنند. با تشكر (3122554) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۸ ۲۲:۱۰:۴۰
مجید جان دلبندم برای فردی مثل شما بسیار متاسفم البته اگر در دل به حرفهایی که زده ای باور داشته باشی!! شما که خاک برایت ارزش ندارد براحتی آب خوردن 3 جزیره ایرانی و نام خلیج فارس را که هیچ ،کل خاک ایران را براحتی به اجنبی دو دستی تقدیم می کنی!!!! بالام جان دینت رو حفظ کن دست خودته برو تو خونه ات و اصلا هی سرت رو بزن به دیوار کسی که کارت نداره. از این لطیفه هایی هم که گفتی آبی گرم نمی شه خیلی خیلی نخ نما شده یه حرف جدید بزن!!! (3126224) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۷ ۰۹:۱۱:۵۱
دوست عزیز
لطفا بفرمایید به دولت امریکا چه ربطی دارد که در تمام مسایل کشورها دخالت میکند و عهده دار تمام قتل عام ها و بمباران های بعثی و داعشی است و ظالمانه تحریممان میکند و قصد ورود و نفوذ به داخل کشورمان را دارد و عدم تسلیم ما(استکبار ستیزی) عجیبا به مذاق شما خوش نمی آید. با نظر به مصاحبه رسمی دیروز ژنرال امریکایی منافع ملی ما دقیقا حکم می کند از تجزیه کشورمان جلوگیری کنیم. و انسانیت(اگر درکی از این واژه دارید) حکم میکند از مظلوم دفاع کنیم. مظلومی که تحت حمله و کشتار امریکاست. از فواید امریکای ظالم ستیزی این است که ناموس شما در شهر شما تحت تجاوز سربازان امریکایی نیست(به عراق و افغانستان و داخل ارتش امریکا سری بزنید)، سرباز امریکایی سیلی به سرهنگ ایرانی نمیزند و کاپیتولاسیونی او را تایید و مصون نمی دارد.
و اینکه شما با این همه علم و فضل آیا نمیدانید دولت روسیه دقیقا از چه تاریخی و به چه علت از حمایت ایران دست کشید؟؟؟؟ این بمان تا بعد..

جناب هاشمی را با هاشمیِ روز عزل بنی صدر مقایسه بفرمایید کفایتتان می کند. احتمالا شما جوان هستید و روزنامه خوان.

ظاهرا مواضع و اطلاعات شما در سطح نامه های هر وزه سرگشاده دکتر زیباکلام است. (3122633) (alef-13)
 
پويا
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۰۷:۱۱:۱۳
احتمالا شما هم سن و سالى داريد و هنوز از گذشته درس نگرفته ايد (3126661) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۷ ۰۹:۳۳:۲۸
تنها فایده استکبارستیزی ایران این بوده که در مدت 35 سال تبدیل به قدرتی شده است که خود آمریکا نیز آن را قبول دارد. شما به من بگو کدام کشور با اتخاذ سیاست‌های به قول شما مراوده‌ای، توانسته در این مدت به همچین قدرتی برسد؟ لطفا دوباره بحث ژاپن و مالزی و ... را مثال نزنید که از لحاظ قدرت منطقه‌ای و تاثیرگذاری بر منطقه اصلا قابل قیاس با ایران نیستند. آمریکا در حال حاضر قدرت نابودی حزب‌الله را ندارد چه برسد به ایران. همین یک نمونه کوچک فایده استکبارستیزی جمهوری اسلامی است. (3122669) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۷ ۱۰:۵۰:۲۷
ژاپن و مالزی از لحاظ قدرت منطقه ای اصلا قابل قیاس با ایران نیستن؟!!!
البته احتمالا تعریف شما از قدرت فرق داره وگرنه همچین حرف خنده داری نمیزدی (3122842) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۷ ۱۰:۱۱:۰۱
آقای سلیمی نمین با شناخت خوب و دقیق از تاریخ معاصر تحلیل های مفیدی ارائه می کنند.

خدا قوت! (3122749) (alef-13)
 
امیرعلی
۱۳۹۴-۰۵-۲۷ ۱۰:۲۱:۲۶
دوست عزیز که بدون اسم ونشان اظهار نظر فرموده اید! اولا مسئله ی استکبار ستیزی را هم امام خمینی (ره) بیان کرده اند وهم رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله خامنه ای واگر شما مستکبر بودن آمریکا وهم پیمانان آن را قبول ندارید معلم می شود نه پیرو رهبری هستی ونه دوست دار آقای هاشمی ثانیا شما به جز چند "کشور هم پیمان با استکبار "در بین بقیه کشورهای جهان سومی کدام کشور را سراغ دارید که با آمریکا ارتباط دارد وسود می برد؟ بدون شک اذعان می کنید که کشور هایی مثل عربستان ، کویت ، قطر ، اردن، ترکیه ، پاکستان ، مصر و کشورهای آفریقایی وآمریکای لاتین که با آمریکا رابطه دارند بدون اذن ارباب نمی توانند آب بخورند وباید در جهت منافع اسرائیل قدم بردارند ثالثا خیانت هایی که به کشور روسیه علیه ایران را نام برده اید مربوط به اتحاد جماهیر شوروی کمونیستی است نه کشور روسیه ود ر ضمن کشور روسیه هم اگر با کشور ایران دوست است از سرناچاری است نه این که خوی استکباری ندارد ولی به هر حال عدو شود سبب خیر اگر خدا خواهد ، کشور های روسیه وچین به خاطر ترس از آمریکا هم که شده مجبورند با ما دوست باشند نه کدخدا، راستی شماخیانت های کشور آمریکا وانگلیس علیه ایران را از یاد برده اید که خواهان رابطه با آن هستید ؟ رابعا کشورهای عربستان واردن دست نشانده آمریکا هستند ونمی توانند خوی استکبار ی داشته باشند وفقط می توانند عامل دست آمریکا شوند همین ، در ضمن ما در زمان حضرت امام با این کشورها رابطه داشته وهنوز هم داریم وچیزی که از همه مهم تر است این است که این کشورها مسلمان هستند وبا ما مشترکات دینی دارند هرچند آمریکا به عنوان شیطان بزرگ نمی گذارد رابطه ی آن ها با ما برادرانه باشد. (3122782) (alef-13)
 
فرهنگ پرور
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۲۱:۰۴:۱۴
متاسفانه شما استکبار ستیزی را با امریکا ستیزی اشتباه گرفته اید استکبار نکوهیده است چه ازججانب عده ای در آمریکا باشد یا افرادی در کشور خودمان, رهبری معنی خوبی از استکبار ارایه کردند کسی که می‌خواهد نظرش را به زور به دیگران تحمیل کند, همه ملت آمریکا یک جور فکر نمی‌کنند, همه ملت ایران هم همین‌طور!!! آیا وظیفه ما نیست در همه جا با استکبار مقابله کنیم و به جناح مقابل آن همراهی کنیم صرف نظر از اینکه متعلق به چه سرزمینی هستند (3128633) (alef-13)
 
سيد
۱۳۹۴-۰۵-۲۸ ۰۰:۵۲:۱۸
تاسفم برا شما که اينهمه توهين و تحقير آمريکاييها رو مي بيني و مي شنوي بازم کعبه آمالت آمريکاست.اگه نمي دوني آمريکا تو اين 60 سال اخير چه جناياتي بر عليه مردم ايران کرده برو تاريخ بخون.راستي آيا تو کل فاميل و قبيله شما کسي تو اون ايرباس مسافربر نبود؟اگر بود اينطور از قاتلان اون مسافران بي گناه دفاع نمي کردي.تا حالا با يک مادر شهيد که هنوز جنازه پسرش رو نياوردند برخورد داشتي؟البته شايد سن شما قد نده اما از بزرگترها ت بپرس تو اون 8 سال که صدام رو تحريک و تجهيز کردتدٰچي کشيديم.اينه دليل آمريکا ستيزي ما
مرگ برآمريکا (3124219) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۰۷:۲۵:۵۷
برادر گرامی سلام.
آنچه آقای سلیمی بدان اشاره دارند ،مغایرت مواضع کنونی آقای هاشمی با مبانی انقلاب و حتی مواضع گذشته خود ایشان است.
در خصوص روسیه نیز باید عرض شود که :
1) موارد اشاره شده در جداسازی بخش هایی از ایران و یا کمک به صدام ربطی به نظام کنونی آن ندارد(فروپاشی شوروی)
2) به طور قطع و یقین هیچ کشوری به اندازه آمریکا در قبل و بعد از تشکیل انقلاب اسلامی در ایران بر علیه آن توطئه نکرده است
3) آیا در روسیه ،بودجه سالانه برای براندازی نظام ما تصویب میشود؟
4) آیا روسها تاکنون به طور علنی مواضع خصمانه علیه انقلاب شبیه مواضع رسمی آمریکا داشته اند؟
5) آیا روسها هستند که همواره از گزینه نظامی بر علیه ما سخن میگویند؟!
6) آیا روسها سردمدار ایران هراسی در دنیا هستند؟‍!
.... در نهایت باید عرض شود که چگونه در وزنکشی دشمنی این دو کشور با ما ،رای به برتری روسیه داده اید؟!
در خصوص رابطه با کشورهای دنیا نیز آقای سلیمی رابطه با آمریکا را به طور مطلق نفی نکردند و فرمودند که باید بر اساس منافع ملی عمل کرد.
(بیشترین اختلافات در خصوص تعیین مصادیق منافع ملی وجود دارد )
در خصوص حمله به آقای هاشمی و داستان نان و آب نیز باید عرض شود که باید بین یک نقد مستدل با سایر سخنان تمایز قائل شد. (3126680) (alef-13)
 
شهریار
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۲۰:۱۳:۳۱
با سلام به همه الفی ها
روسیه تنها کشوری است که از رابطه خوب ایران با همه کشورها ضربه میخورد. مطمئن باشید جناب آقای سلیمی نمین و دلواپسان محترم. روسیه هرگز اجازه چنین رابطه ای که شما ازش وحشت دارید را نخواهد داد.مگر اینکه جنگ جهانی سومی شروع شود و روسیه هم مثل آلمان سابق نابود شود. (3121955) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۲۰:۴۷:۲۸
احسنت.منتظر جواب های منطقی طرفداران آقای هاشمی هستیم. (3122007) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۷ ۲۳:۲۶:۱۰
منظورتون از جواب منطقی چیه؟! اصلن از کدوم منطق حرف می زنید ؟! وقتی کع منطق از نظر شما یعنی چیزی که من می گم درسته ! وخواسته ی منه که بر حقه !وقتی که منطق شما یعنی فقط من حق دارم ودیگران باطل مطلقند دیگر حرفی برای گفتن نیست ! هر چند که روزگاری همین هاشمی ها پایه گذار چنین منطقی بودند روزگاری که طرفداران هاشمی مخالفت بااو را درشعار دشمنی با پیغمبر می دانستند وچه منصف دادگریست روزگار! امروز هاشمی را به قضاوت نشیسته ، تا فردا گواه که خواهد بود؟ ! ! ! (3124104) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۸ ۲۲:۱۲:۱۳
علی جان همین کامنت های نصف و نیمه رو که اجازه نشر پیدا کرده مطالعه کن تا روشن بشی! (3126228) (alef-13)
 
هادی
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۲۰:۴۹:۱۷
ممنون بابت نامه صحیح و منطقی. (3122013) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۲۰:۵۰:۱۶
آقای سلیمی نمین شما خودتان را اذیت نکنید.آقای هاشمی سیاستش موج سواریست و بس.... (3122014) (alef-13)
 
گلرار
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۲۱:۲۷:۳۸
در مورد آقای هاشمی رفسنجانی؛
باید بگم که انقلابی بودن مهم نیست؛انقلابی موندن مهمه...
و آقای هاشمی توی این 12 سال اخیر زاویه ی عجیبی با انقلاب گرفتن... (3122067) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۷ ۱۰:۵۱:۰۶
با انقلاب شما زاویه گرفتن نه با انقلاب خمینی (3122843) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۷ ۲۳:۵۸:۳۳
اتفاقا با انقلاب امام خمینی (ره) زاویه گرفتی. (3124139) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۸ ۰۰:۳۴:۵۵
الان شما انقلاب خمینی را تعریف می کنی؟!؟؟ (3124197) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۸ ۱۲:۰۱:۴۵
از صحبت‌های خود اقای هاشمی معلومه از کدوم انقلاب فاصله گرفتند ... (3124942) (alef-13)
 
بنده ی خدا
۱۳۹۴-۰۵-۲۸ ۱۵:۲۱:۱۵
هاشمی که حکم السابقون السابقون رو در این انقلاب داره منحرف شده و لابد تو که نمیدونم چند سالته و سوادت چقدره داری راه درست رو میری !!!!!
چقدر مطمئنی از راهت ؟؟؟ تو درست مطلقی ؟؟؟ (3125474) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۴:۲۶:۲۲
البته عدهای انقلاب را مصادره کردن وکسانی دم از انقلاب می زنن که هیچکدامشان سر سوزنی به اندازه هاشمی انقلابی نبوده و در کوران حوادث ناخدای این کشتی نیودهاند (3127650) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۲۱:۵۰:۲۵
جناب سلیمی دیگر اندیشه شما خریداری ندارد. در دنیای فعلی باید هنر خویش را از طریق منطق و بحث نشان دهیم و نه منزوی کردن خویش به امید نابودی اتفاقی طرف مقابل. (3122098) (alef-13)
 
روج الله
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۲۱:۵۱:۴۱
نامه عالی بود واقعا متعجبم از اقای هاشمی که نمی فهمند کسانی که دیروز ایشان را عالی جناب سرخ پوش می دانستند چرا به این قدرت ایشان را تبلیغ می کنند؟ خدا عاقبت ایشان را به خیر کند. در جریان سال 88 و روزی که ایشان خطبه آخر خود را نماز جمعه خواندند تصویری را دیدم از دخترانی که به ایشان ارادت نشان داده بودند. نواری به نام هاشمی را روی باسن خود نصب کرده بودند. تعجب ندارد این افراد به ایشان ارادت ندارند. از ایشان سوء استفاه می کنند. روزی نام هاشمی در قلب حزب الله بود اما متاسفانه از زمانی که حزب الله را از دست داد دوستدارانش نامش را !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (3122104) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۲۲:۰۱:۴۹
باسلام نکاتی درباره این نامه ی سرگشاده :1باتوجه به اصل اخلاقی بایداعتراف واظهارافرادراابتداحمل درستی نمائیم تاخلاف انچه گفته است ثابت شودبنابراین گفته های اقای هاشمی تادلیلی برکذب بودن ان نیابیم انراراست می پنداریم 2اقای هاشمی اظهارداشتنددرزمان حیات امام هم معتقد به مذاکره باامریکابوده اندیعنی نظری برخلاف نظرامام ولی درنهایت برخلاف نظرایشان کاری انجام ندادن که خودنشانه جرات وجسارت ایشان وهم نشانه وسعت نظرمرحوم امام است که ازنزدیک ترین یاران،نظری خلاف ایشان دارندواین ازاعتمادامام نسبت به ایشان نمی کاهد3نظرامام مانندهمه نظرات سیاسی تابع شرایط زمان ومکان است ایاامام درزمان حیات خویش ودردوران مبارزه نظرثابت داشته اند4تحول وتغییردرفکر واندیشه لازمه ی تکامل ان است،فرضادرگذشته اقای هاشمی جوری می اندیشید والان به گونه ی دیگر،این تغییرهم لزومانشانه باطل بودن گذشته درستی حال نیست بلکه تابعی ازمتغیرشرائط زمانی ومکانی است مخلص همه ی دلسوزان (3122119) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۸ ۰۸:۱۴:۴۶
با تغییر موضوع حکم تغییر می کندلذا این موضوع استکبارستیزی آمریکا هروقت تغییرد و آمریکا آدم شد بله حکم ارتباط تغییر می کند (3124405) (alef-13)
 
موسوی
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۲۲:۱۱:۵۱
متاسفانه اقای سلیمی توان تجزیه وتحلیل موضوعات را ندارند وبا توسل به محفوظات ناقص راجع به اشخاص و وقایع مهم انقلاب اظهار نظر میکنند .هدف اصلی مطرح کردن خود وخروج از انزوا است .توصیه میکنم نرخ محفوظات را افزایش دهید وفعلا سکوت نمایید. (3122131) (alef-13)
 
فریدون
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۲۲:۱۲:۵۵
جناب اقای سلیمی
باتوجه به مطالب بالا به نظر میرسه که شما دارین سیاست را به هاشمی یاد میدین در حالی که اقای هاشمی خود
سیاسته . به شما هم توصیه میکنم در مورد حرفهای ایشان زود قضاوت نکن . (3122134) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۸ ۱۱:۱۳:۴۸
"خود سیاسته " هم براش کمه " خدای سیاسته " (3124818) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۲۲:۵۱:۲۸
مواضع هاشمی همیشه به نفع اسلام،انقلاب و کشور تمام می شود چون ابعاد مختلف موضوع را در نظر می گیردو اگر احیانا" خطا هم بکند رهبری اصلاح می کند لذا من اصلا" دلواپس مواضع هاشمی نیستم.اصولا" همه یک نظر را به داخل و خارج اعلام کنند خیلی هم خوب نیست.مهم انسجام و وحدت عملی است که وجود دارد. (3122204) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۲۳:۰۲:۱۸
با نظر آقای سلیمی موافق نیستم تحلیل غیر واقعی دارند (3122213) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۲۳:۰۶:۲۶
دولت موقت را اب نبردبلکه دولت موقت به خاطردخالت افراد غیرمسول قبل ازالجزایر دوبار استفا داده بود ومردم ایران چند بار جواب اقای سلیمی وامثال اورا درانتخابات دادند انتخاب بازرگان مجلس اول فایزه هاشمی مجلس پنجم رضا خاتمی مجلس ششم با رای بالا انتخاب خاتمی وروحانی برای ریاست جمهوری ،مردم بانظر هاشمی موافق هستند. (3122216) (alef-13)
 
متعجب
۱۳۹۴-۰۵-۲۷ ۰۰:۱۷:۱۱
ببخشد پس این همه مجلس اصولگرا که از اول انقلاب تا حالا داشتیم با رای مردم نبوده و فقط مجلس ششم و فایزه هاشمی در مجلس پنجم با رأی مردم بوده؟! میشه بگین مردم از نظر شما کی هستن؟! آها حالا فهمیدم حتماً شما هم از اونهایی هستین که روستایی ها و اقشار ضعیف رو جزو مردم حساب نمیکنن! حالا کاملاً توجیه شدم! (3122309) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۷ ۰۰:۳۵:۳۵
دولت بازرگان را آب نبرد، بلکه قشر خاصی‌ میخواست همه چیز کشور در اختیار خودش باشد و موفق هم شد. نتیجه‌اش را هم که می‌بینید. آقا زاده‌ها کیفش را کردند مشکلاتش هم به مردم رسید. (3122339) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۰۵-۲۷ ۰۱:۳۳:۱۴
آره راست میگی....بعد اونوقت کسانی که به احمدی نژاد رای دادند مردم ایران نبودند؟!!!! (3122376) (alef-13)
 
زهرا
۱۳۹۴-۰۵-۲۷ ۰۱:۳۴:۱۰
لطفا جواب منطقی بدین نه اینکه صورت مسئله رو پاک کنید. (3122377) (alef-13)
 
غلی
۱۳۹۴-۰۵-۲۷ ۰۴:۱۷:۰۵
اینم بگو مردم ایران در سال های 84و88 جواب فتنه گران رو دادن. (3122429) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۸ ۱۳:۵۷:۵۲
مردم فریب خوردند الان خیلی هاشون پشیمانند سال 92 به روحانی رای دادند تاوان سنگینی کشور دادند خشک و تر با هم سوخت.. (3125240) (alef-13)
 
هادی
۱۳۹۴-۰۶-۰۲ ۱۵:۲۵:۱۰
این اشتباه است اگر مشایی می امد مشخص بود چقدر مردم پشیمان شدن زیرا باعدم امدن مشایی ومتحد نبود اصولگرا بازهم روحانی فقط 51درصد ارا راورد ومخالفان 49 درصد (3138855) (alef-1)
 
بهمنی
۱۳۹۴-۰۵-۲۷ ۰۶:۱۰:۵۳
درپاسخ به شماره 84.مردم جواب این اقای شما را درانتخابات 6مجلس و84و88 ریاست جمهری دادند همه واقعیات رابگویید (3122449) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۷ ۰۹:۳۱:۳۷
اتفاقا مردم هیچ وقت بعد از ریاست جمهوری هاشمی، به سمت او نرفتند تا سال 92 که به روحانی رأی دادند.
در سال 76 ناطق مهره هاشمی بود که رأی نیاورد. در سال 80 هم توکلی رأی نیاورد. در سال 84 که خود هاشمی بود رأی نیاورد، در سال 88 موسوی رأی نیاورد. شما به جای اینکه ذهن خود را بسته نگه دارید، یک سر به کوچه و خیابان بزنید و نظر مردم را در مورد آقای هاشمی جویا شوید، ببینید ایشان در بین مردم هیچ پایگاهی ندارد. (3122665) (alef-13)
 
ایرانی
۱۳۹۴-۰۵-۳۰ ۲۰:۱۷:۲۶
پس چرا در دو انتخایات مردم به او و تفکرات استکباریش نههههههه گفتن
موج سواری ایشان جزء سیاست ایشان است
انصافا که درست گفته اید: ایشان خود سیاست است.
با فاصله گرفتن از امام و مواضع انتقلا برای خود اعوان و انصار جمع کردن سیاستی می خواهد که فقط ایشان دارد
ایشان همان عالیجناب سرخپوش و اکبر شاهی هستند که همین افرادی که زیر علمش سینه می زنند فریاد می کردند
مخالفان دو آتیشه را تبدیل به موافقان سینه چاک کردن سیاست می خواهد که فقط نزد ایشان است و بس
همین سیاسی کاری ایشان می تواند احتمالا نشانگر .... ایشان باشد (3130100) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۲۳:۵۷:۰۵
از مواضع ايشون كه تدوين گر تاريخ است مشخص است كه تاريخ براى ايندگان چگونه نگاشته مى شود. كاملا بيطرف ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (3122280) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۷ ۰۱:۱۷:۲۰
یعنی شما معتقدید که دولت دهم گام مثبتی برداشته ۰ خوب چرا فردی که همسو با دولت دهم بود رای نیاورد و سیاست خارجی کشور که مربوط به نظر نظام است تغییر کرد ۰پس از تخریب آیت الله که دوستدا ان فراوان دارند دست بردارید۰ (3122370) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۷ ۰۳:۱۱:۵۷
قرار بود ایشون زندان بروند چی شد ؟؟ همین سایت الف از ایشون یه قهرمان رسانه ای ساخته بود . ایا این قهرمان شجاع میتواند مانند روزنامه نگاران فتنه گر زندان برود؟؟ (3122414) (alef-13)
 
عبداله
۱۳۹۴-۰۵-۲۷ ۰۶:۴۰:۲۸
موافقان ارتباط همه جانبه با آمریکا بدانند که تا موقعی که آمریکا خوی استکباری دارد با ایران و ایرانی و با شیعه واقعی سازگاری ندارد و به جز ذلت ما و تحقیر باورهای ما کاری نمی کند. آمریکا هنوز هم شیطان بزرگ است.
هرچه هم دلیل بیاورید این برای آمریکای زورگو و خونخوار ارزشی ندارد. (3122455) (alef-13)
 
الف ر
۱۳۹۴-۰۵-۲۷ ۰۶:۵۲:۵۱
یخدا حوصله ندارم پاسخت را بدم ولی این را بدون بیکاری میلیون ها جوان را چه تفسیر میکنی مردم پاسخ اندیشه های شما را در انتخابات دادند (3122460) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۸ ۱۵:۵۷:۲۱
آقای بی حوصله! توی این دو سال چند نفر از تعداد بیکارها کم شده؟! (3125547) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۷ ۰۶:۵۷:۱۳
شما چرا اصرار دارید مواضع هاشمی عوض شده بر فرض عوض شده مگر طبق تعالیم اسلام یک مسلمان همیشه باید خود را پالایش کند و دو روزش مثل هم نباشد اصل اینست که عقیده اش به دین محکم بماند (3122465) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۷ ۰۷:۰۸:۱۷
در این سالها نظر و صحبت در مورد نقش رفسنجانی در انقلاب و نفعش برای ایران زیاد بیان شده. برای مثال اگر ایشان نبودنند انقلاب نمیشد یا نبود یا ایران وجود نداشت و جنگ جور دیگر میشد. من خودم شخصأ فقط اینها را تعارف میدانم نه واقعیت. من با وجود اینکه از نسل انقلاب هستم و جنگ راهم تجربه کردم هیچ مورد خارقالعادهای از ایشان سراغ ندارم که موعید این تبلیغات باشد. ایشان و سوء استفاده های مالی خودشان و نزدیکانشان بر هیچکس پوشیذه نیست البته همیشه شخص خودش را مبراء میداند ولی مردم که کور واحمق نیستند! بیخودی بزرگش کردنند. مجرای فتنه 88 را هم هنوز یادمان نرفته که چه کسانی مصببش بودنند! و نفت در آتش دشمن ریختند برای منافع شخصی خودشان. حال هنوز هستنند کسانی از جمله اکثر کاسبان و قشر دلالان عمده که همش با شعار کذب و دروغ خود مبنی بر اینکه هاشمی بر گردن انقلاب ملت حق دارد که هاشمی نبود چه ویشد و چه میشد. من شخصأ نمیدانم که چه حقی این آقا بر ما ملت دارد و ملت بر او و خانواده عالی رتبه اش نداریم. یکی سه تا مثال مشخص و مصتدل بیاورد که مشخصا نقش رفسنجانی در ان برای بقای انقلاب وملت وایران حیاتی بوده!؟ ایشان چندتا شهید دادنند!؟ چکار کردنند که من نمیدانم برای چه باید مدیون ایشان باشم. (3122476) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۷ ۰۷:۱۵:۰۷
حالا چند سوال از جناب سلیمی نمین : آیا می توانید با اطمینان بگویید اگر خودآمریکا در قطع رابطه با ما پیش قدم نمی شدحتما امام ره خواستار قطع رابطه با آمریکامی شد ؟!
آیا روسیه دست از اعمال گذشته خود با ایران وجهان برداشته که ما با او رابطه صمیمانه داریم ؟
آیا روسیه در ارتباط با ما به دنبال منافع خود نیست وآیا از ما در برخی مسائل منطقه ای بهره نمی برد ؟!
آیا روسیه را یک قدرت سلطه گر ( البته به نوعی دیگر اما در ماهیت یکسان با آمریکا ) نمی دانید ؟!
آیاوابستگی نظامی ما را به روسیه یک نوع ضعف تلقی نمی کنید ؟
آیا تا کنون از جانب روسیه مخالفت وبرخوردی با نظام اسرائیل دیده اید ؟!
آیا از خود پرسیده اید که چرا امروز روسیه به عنوان یکی از گروه1+5 که قطعا مخالف گسترش قدرت هسته ای ما بوده مجاز است با ما انواع قراردادها را ببندد اما آمریکا نه ؟!
آیا از خود پرسیده اید چه بسا روسیه امروز همان روسیه دیروز است که در لباس میش در آمده ؟
جناب نمین چرخش چند سال اخیر ما (البته به لطف دولتهای نهم ودهم ) به سمت روسیه و در آغوش کشیدن کشورهای همفکر وهمراه او از جمله چین و ونزوئلا و... چیزی نیست که از نظرها پوشیده باشداما آیا از خود پرسیده ایداین تغییر جهت ما تحقق همان هدفی نیست که سالها روسیه به دنبال آن بود وبرایش هزینه ها کرد وگروههای مبارز داخلی تشکیل داد ؟ !!
جناب نمین آیا قبول دارید سلام گرگ بی طمع نیست واین گرگ می تواند روسیه هم باشد؟! (3122481) (alef-13)
 
احمد
۱۳۹۴-۰۵-۲۷ ۰۷:۳۱:۳۹
نظر وتحلیل آقای نمین کاملا اشتباه ست چون اصلا منافع مملکت را در نظر نمیگیرد وخصمانه مسایل را عنوان کرده (3122492) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۷ ۰۷:۵۱:۳۲
همه این بلا ها از منیت است که سرمان می آید (3122509) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۷ ۰۷:۵۵:۳۹
اگه راست ميگين بزارين هاشمي خودشو براي انتخابات كانديد كنه تا ببينين بيشترين راي رو تو اين كشور خواهد داشت. (3122523) (alef-13)
 
سورنا
۱۳۹۴-۰۵-۲۷ ۰۹:۲۶:۵۵
زیاد مطمین نباش (3122658) (alef-13)
 
دانشجو
۱۳۹۴-۰۵-۲۸ ۱۵:۲۷:۰۷
اطمینان در این کشور فقط مال شماهاست که همه چیز رو در اختیار دارید (3125485) (alef-13)
 
اریا
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۸:۰۵:۰۸
لطفا بیشتر مطالعه کنید (3128326) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۷ ۰۷:۵۶:۵۶
هاشمي حرف مردم و حرف حق و حرف اكثريت جامعه رو ميزنه.
هاشمي ترسو نيست و بلنگوي شوراي نگهبان نيست.
هاشمي ميدونه كه حرف اكثريت مردم چيه. (3122526) (alef-13)
 
امین
۱۳۹۴-۰۵-۲۸ ۲۳:۰۱:۰۵
منظور از اکثریت 50 درصد ب علاوه 250 هزار هست؟ (3126320) (alef-13)
 
سپیده
۱۳۹۴-۰۵-۲۷ ۰۸:۱۰:۳۶
کاری به محتوای نامه ندارم
ولی حداقلِ ادب حکم میکرد که بخاطر کسوت هم که شده آقای هاشمی رفسنجانی خطاب نمی شدن و آیت الله یا حجت الاسلام و المسلمین قبل از نام خانوادگی قید میشد. (3122540) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۷ ۰۸:۱۸:۰۲
منتقد خوب کسی است که صاحبان قدرت را نقد نماید اکنون که هر کسی از راه می رسد به خود اجازه میدهد سیل ناسزا را به هاشمی روانه سازد انتقاد اگر خوب هم باشد محلی از اعراب ندارد. (3122545) (alef-13)
 
سورنا
۱۳۹۴-۰۵-۲۷ ۰۸:۳۲:۳۸
«این واقعیت بر همگان روشن شده است که ولی فقیه به هیچ وجه زیر بار فشار‌های سیاسی مخالف آرمان‌ها و مصالح عمومی نخواهد رفت. در گذشته امام زیربار نامه حضرت‌عالی نرفت،...»
سوال اینجاست که اگر چنین است پس چطور جناب سلیمی نمین و همفکرانشان در مورد پذیرش قطعنامه 598 صحبت از « نوشاندن» جام زهر به امام می کنند و گویی ایشان تحت فشار مسوولین کشور قطعنامه را پذیرفتند؟ چرا هر از گاهی همفکران اقای سلیمی نمین یکی از سه نفر آقایان محسن رضایی، موسوی و هاشمی را مسوول و باعث و بانی نوشیدن جام زهر می دانند و سعی دارند وانمود کنند امام تحت تاثیر و فشار این آقایان قطعنامه را پذیرفتند؟ (3122566) (alef-13)
 
اسداللهی فرد
۱۳۹۴-۰۵-۲۷ ۰۸:۳۸:۰۷
با سلام، همانطور که می دانید سیاست در معنا یعنی درست اندیشیدن نقشه راه را گویند و هیچکس نمی تواند ادعا کند که در سیاست هیچ اشتباهی نمی کند ولی می تواند اشتباه را به حداقل برساند. آقای سلیمی به ظاهر با استدالهای قشنگی به میدان آمده اند و هر که ندونه فکر می کنه بهترین سخن و ایراد را که می شود از آیت الله هاشمی رفسنجانی گرفت، همین مطالب است که آقای سلیمی گرفته است! اما برادرجان! الفبای سیاست را شاگرد نمی خواهد به استاد یاد بدهد. اگر هاشمی که بیش از سی و پنج سال عملا کار سیاسی کرده و می کند نداند که آمریکا شیطان بزرگ است بسی خیال واهی است. او می داند که آمریکا و سیاستهایش چیست؟ با این حال به نظر او رابطه ی با آمریکا به نفع اسلام و ایران است. پر واضح است که اگر سیاستمداران با کفایت ایران بتوانند در مذاکرات منافع اسلامی و ملی ما را به دست آورند چه مانعی دارد؟ اصلا مذاکره یعنی چه؟ یعنی رسیدن به نقطه نظر مشترک و حال اگر نرسیدیم چیزی از دست ندادیم. در این مذاکرات هسته ای مگر مذاکره نکردیم و خوب امتیازهایی دادیم و امتیازهایی گرفتیم. با این حال هنوز به فرمایش مقام معظم رهبری نه آمریکا قبول و رد کرده و نه ایران و قبول و رد. چرا ما که ملتی متمدن و مستدل و با کفایتی هستیم از مذاکره می ترسیم؟ چرا باید دنیا فکر کند که آمریکا خو خو است. به نظر من وقتی ما با آمریکا در مقابل هم می نشینیم و مذاکره می کنیم دو کفه ای هستیم که داریم با هم دست و پنجه نرم می کنیم و در حقیقت مبارزه ی علنی و رو در رو می کنیم و اگر ما با سیاستهایی که به معنایی که عرض کردم ( درست اندیشیدن نقشه راه ) را داشته باشیم مطمئن باشید حتی در این مذاکره ی مستیم با آمریکا هم ما برنده می شویم. زیرا درست فکر کرده و درست استدلال کرده و درست دشمن را سر جایش می نشانیم. و اگر در این مذاکرات به نتیجه نرسیدیم ما نباختیم بلکه این امریکاست که باخته چرا که مردم جهان از امریکا می پرسند چرا مذاکرات به نتیجه نرسید؟ جواب منطقی نخواهد داشت و این بیش از پیش امریکا را منزوی خواهد کرد. آقای سلیمی! طبق قانون اساسی ما فقط با اسرائیل رابطه نخواهیم داشت همانطور که شما هم اشاره کرده اید اصولا ما اسرائیل را قبول نداریم اما غیر از این کشور تا جایی که ممکن است ما با کشورها مراوده و رابطه خواهیم داشت و باید تلاش کنیم حضور جهانی داشته باشیم تا بتوانیم ملل مختلف جهان را با حقایق انقلاب اسلامی روشن کنیم و این یعنی صدور انقلاب. اگر مردم جهان حقایق ایران را به خوبی بشنوند و ببینند مطمئنا به داعشی ها، سلفی ها، طالبانها و امثال اینها روی نخواهند آورد و فریب این اقشار خیانت کار را نخواهند خورد. اگر ما بتوانیم روابط خودمان را با کشورهای جهان حسنه کنیم دیگر آنها در رسانه هایشان بر علیه ما اقدام نخواهند کرد و محاسن بسیار دیگری که اگر کمی بیشتر فکر کنید به آن می رسید پس حق با آیت الله هاشمی رفسنجانی است نه با شما. (3122576) (alef-13)
 
روح الله
۱۳۹۴-۰۵-۲۷ ۰۸:۳۸:۲۸
چرا انتظار دارید همه مثل شما فکر کنند. اگر سی سال پیش کسی یک استدلال کرده دلیل نداره امروز کار برد داشته باشد.انسان اگاه به مسایل روز .بر اساس حال تصمیم میگیرد .ما تا کی میخواهیم شعار بدهیم .یه کم به فکر مردم .جوانها . ایندگان باشیم .والله هم در برابر تک تک این مردم وهم خدا مسئولیم.سی سا شعار خسته نشدین. درود بر هاشمی بزرررررررررررررررررگ (3122578) (alef-13)
 
سورنا
۱۳۹۴-۰۵-۲۷ ۰۸:۴۰:۰۱
«پرسش اصلی از حضرت‌عالی آن است: چرا در سال‌های اخیر می‌خواهید خود را با تفاوت‌هایی با امام و رهبری در تاریخ به ثبت رسانید؟»

بر فرض صحت اصل ادعا : جای تعجب است از شخصیت فرهیخته ای مثل جناب سلیمی نمین که جواب سوال به این سادگی را نمی دانند.
جواب این است:
زیرا ایشان اکنون و در این زمان و در سال 1394 تفاوتهایی با امام و رهبری دارند» همین. به همین سادگی!
آیا داشتن تفاوت و اختلاف نظر جرم است؟ بد است؟
آیا بیان تفاوت اشکالی دارد؟
آیا آشکار کردن اختلاف نظر با رهبری و امام ایرادی دارد؟
اگر در مساله ای مسوولی، صاحب نظری، فرد عادی ... یا هر کسی با امام، رهبری تفاوت دارد یا حتی دیدگاه قبلی خود را تغییر داده گفتن و آشکار کردن این تغییر دیدگاه و اختلاف نظر برای ثبت آن در تاریخ اشکالی دارد؟؟؟
تغییر ایرادی دارد؟ تحول در فکر اشکالی دارد؟ (3122580) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۷ ۰۹:۵۴:۵۲
اقاي نمين متاسفانه به لحاظ ديدگاه غير ديپلماتيك و ندانستن أصول ان و با تكيه بر امريكا ستيزي إحساسي همه را به باد انتقاد ميگيرند حتي رهبري اخيراً فرمودند اجازه دهيد حسن نيت امريكايي ها را در موضوع هسته اي ببينيم سپس در ساير موارد ورود كنيم (نقل به مضنون ) (3122714) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۷ ۰۹:۵۸:۲۱
خودتونو خسته نکنید هاشمی سند انقلابه . فردی مبارز قهرمان انقلابی و متعهد و وفاداره . محبوب مردم و امین امام بوده سابقه درخشانی داره (3122720) (alef-13)
 
یگانه
۱۳۹۴-۰۵-۲۷ ۱۰:۲۳:۱۲
نازم ایت الله هاشمی را که شخیصتش جایگاهی دار د که صبح تاشب همه مشغول خودش نموده درود براوباد وخداوند منان اورابرای نظام اسلامی ورهبری حفظ نماید (3122787) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۸ ۱۴:۴۳:۱۱
در حقيقت يك عده ميخواهند با هجو آقاي هاشمي خودشون رو مطرح كنند با اين كه ميدونند در حد و اندازه ايشان نيستند (3125382) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۷ ۱۲:۵۳:۴۹
اقای نمین ما جوانان هزار تا مشکل و گرفتاری داریم این برنامه شما کی می خواد تموم بشه؟ نمیخاید از این بحث امریکا و..دست بردارید و یه فککری به حال مشکلات اقتصادی ملت بکنید؟ (3123132) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۸ ۱۴:۴۵:۱۱
فكر كنم مشكلات اقتصادي ما همفكران اين آقا هستند كه در اين هشت سال با گوشت و پوست حضورشان را در اقتصاد احساس كرديم و هنوز داريم تاوانش را ميدهيم (3125389) (alef-13)
 
رهگذر
۱۳۹۴-۰۵-۲۷ ۱۳:۲۷:۲۱
من معتقدم بسیاری از دوستان اصلا متن نامه را نخوندند والا کجای متن شعازدگی و سخنان 30 سال گذشته بود
یکی از دوستان کامنت گذاشته که من با سخنان نویسنده مخالفم همین . تا الان بالای 300 مثبت خورده اونوقت میان این اختلاف آمارو میکوبند تو سرما که چقدر ما طرفدار داریم یکی نیست بگه آخه مردم عادی هم که سرکارشان هستند و موبایلو وای فای و وقت خالی ندارند آدمند .
و اما در مورد تفاوت آمریکا و روسیه و چین . شکی نیست که همه به فکر منافعشان هستند ولی یکی مثل روسیه فقط پول میخواهد ولی فکر براندازی حکومت ایران نیست ولی آمریکا با اصل نظام ایران مشکل داشته و دارد.پول مفت به اندازه کافی از احمقهایی مثل عربستان و امارات و.. میگیرد
دوستان ظاهرا فراموش کردند که در زمان آقای خاتمی نیز ما سعی کردیم به آمریکا نزدیک شویم ولی فقط یه مهر محور شرارت پای اعتبارنامه امان زدند اگر الان حاضرند بدون پیش تاکید میکنم بدون پیش شرط با ما مذاکره نمایند فقط به خاطر قدرت بلامنازعی است که در منطقه کسب کرده ایم. (3123220) (alef-13)
 
علی کریمی
۱۳۹۴-۰۵-۲۷ ۱۳:۳۴:۵۹
جناب آقای سلیمی نمین

1-به شخصیت و عملکرد آقای هاشمی رفسنجانی خیلی یک جانبه نگاه و تحلیل کرده اید که از نظر اخلاق کار پسندیده ایی نیست .

2- رهبران باید بتوانند بر اساس واقعیت های پیرامون خود ،در هر برهه ایی بر اساس منافع ملی کشورشان موضع و یا تصمیم بگیرند.اگر غیر از این بود حضرت امام (ره) هرگز نباید با موضع گیری های قبلی خود ،قعطنامه 598 را قبول و به جنگ تحمیلی پایان می داد.

3- آیا دلیل و یا سندی دارید که آقای هاشمی رفسنجانی با نوشتن نامه نمایندگان مجلس ششم به رهبر انقلاب موافق بودند که از آن نامه علیه ایشان در نوشتار خود استفاده کرده اید ؟ (3123241) (alef-13)
 
مهدی زاده
۱۳۹۴-۰۵-۲۷ ۱۴:۰۵:۲۹
اقای سلیمی نمین!شعار نه شرقی و نه غربی .فقط جمهوری اسلامی یادتان رفته؟ویا فقط نه شرقی یادتان رفته.و از جمهوری اسلامی هم به ظاهر اسلامی یادتان مانده.به نظر بنده اقای هاشمی با اعتقاد بر اسلامیت نظام .جمهوریت انرا فراموش نکرده اند.اما خیلی ها به جمهور و مردم ارزش قایل نیستند .و رای و نظر ملت را زینتی می دانند.در صورتی که همه چیز و همه کس حتی اسلام و بعثت پیامبران هم برای مردم و به نفع مردم بوده و هست.مردم و مملکت ماندنی هستند شما و نظر شما ودیگران رفتنی هستید اقای سلیمی!اگر به نظرات و دیدگاههای هاشمی عمل می شد و یا بشود الان موقعیت و وضعیت مملکت به مراتب بهتر از گذشته بود (3123320) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۷ ۱۴:۱۵:۰۷
الف اگر خدا را می پرستید و علاقه به دین دارید سانسور نکنید!!
این نوع نوشتارها نه تنها به تضعیف آیت الله هاشمی منجر نمی شود که به محبوبیت بیشتر ایشان منجر میگردد. رای خیلی کم به مخالفان جدی ایشان در 92 موید این امر است. اصولگرایان بدانند بینش و مشی هاشمی توسط مردم پذیرفته شده است اگر چه ممکن است به ایشان نیز اعتراضات جدی داشته باشند چرا که هیچکس معصوم نیست.
البته تا زمانیکه اصولگرایان به شکل واقعی رای مردم را ملاک ندانند و منصب و مکان خویش را جدا از مردم تعریف نمایند و بهشت را نیز برای خود حتمی بدانند حتی به قیمت ساختن جهنم برای این مردم در دنیا، اوضاع آنها عوض نمی شود. بد و بلکه خیلی بد اینکه هزینه آن از کیسه دین و مذهب و ولایت پرداخت میشود. (3123344) (alef-1)
 
حسین
۱۳۹۴-۰۵-۲۷ ۱۴:۴۰:۵۲
رهبری همیشه گفته اند با آقای هاشمی اختلاف سلیقه دارند ولی این اختلاف سلیقه باعث رشد کشور است،درضمن آقای هاشمی از رهبری در مواردی که اختلاف دارند در نهایت از رهبری تبعیت می کنند هرچند که نظرشان چیز دیگری است ولی دلیل نگرانی برخی سیاسیون از مواضع هاشمی با این سابقه ای که دارند جای سوال دارد!!!!؟؟ (3123396) (alef-1)
 
علي
۱۳۹۴-۰۵-۲۷ ۱۵:۰۲:۳۲
با سلام به نماينده محترمم
من معتقدم هر موضوعى را بايستى در ظرف زمان ان مورد بررسى قرار داد اقاى رفسنجاى قبل از انقلاب جزو انقلابيون بوده بعد از بيروزى انقلاب در بالاترين رده هاى حاكميتى مدت ٣٤ سال با تاييد نهاد هاي انتخاباتى بار راى بالاى مردم بوده است وى در زمانى كه نهاد هاى حكومتى شكل نكرفته بود بخصوص در زمان جنك براى حفظ نظام و كشور خدمات ارزندهاى كرده اند البته ممكن است اشتباهاتى هم داشته باشند ولى رسم مروت نيست هركس از دايره قدرت كنار رفت تمام حملات خود را متوجه انها كنيم ما بايد از تجربيات خوب روساى جمهور و مقامات عالى كذشته در جهت تعالى كشور استفاده كنيم اكر اشكالى متوجه هست بخشى از ان متوجه مردم بوده كه درست انتخاب نكردند بخشى هم متوجه نهادهاى نظارتى مانند شوراى نكهبان است كه صلاحيت ها را خوب برسى نمى كند (3123438) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۷ ۱۵:۱۲:۵۲
نخواهیم گذاشت آمریکا این کشور را ببلعد. (3123456) (alef-1)
 
علی
۱۳۹۴-۰۵-۲۷ ۱۶:۲۰:۲۵
جناب سورنا
اختلاف نظر با رهبری جرم نیست ولی نه برای کسی که ادعای تبعیت از رهبری دارند و مدام از رهبر فقید حرف میزنند و سعی مینمایند که در کلام ایشان جملاتی در تایید فرمایشهایی خود پیدا نمایند.و حتی در بعضی موارد مجبور میشوند کلام آن بزرگوار را به نفع خود تحریف نمایند. این است که مشکل لیجاد میکند. (3123552) (alef-1)
 
سورنا
۱۳۹۴-۰۵-۲۸ ۰۹:۳۷:۵۴
«اختلاف نظر» و « بیان این اختلاف نظر» چه مغایرت و منافاتی با «تبعیت عملی» دارد؟ (3124570) (alef-13)
 
فاطمه
۱۳۹۴-۰۵-۲۷ ۱۶:۳۹:۴۷
جناب آقای سلیمی نمین
تصور کنید الان با امریکا رابطه داشتیم و سفیر این کشور در ایران حضور داشت. آیا با این امکان نمی شد از حقوق مسلمانان دفاع کرد؟ آیا به محض جنایات رژیم صهیونیستی نمی شد سفیر امریکا را احضار کرد و از او پرسید چرا از رژیمی طرفداری می کند که بمب بر سر مردم بی دفاع می ریزد؟ آیا به واسطه این رابطه نمی شد به رژیم آل سعود جنایتکار فشار آورد که دست از کشتار مردم یمن بردارد؟ بفرمایید با قطع رابطه می توان با کشوری مبارزه کرد و از منافع ملی دفاع نمود؟ چطور است که ما از جنگ با امریکا نمی ترسیم اما از رابطه می هراسیم؟ باور کنید با رابطه و تعامل با امریکا بر اساس احترام متقابل می توان بهتر به دشمنان کشور و مسلمانان ضربه زد. آیا در دنیای کنونی سراغ دارید حتی یک کشور از قطع رابطه به عنوان ابزار مبارزه استفاده کند؟ دست بردارید از این شعارها مردم خسته شده اند. (3123578) (alef-1)
 
مریم
۱۳۹۴-۰۵-۲۷ ۲۲:۳۵:۴۵
فاطمه خانوم واقعا خندیدم.
به نظر شما دولت آمریکا دولتی است که به کسی پاسخگو باشه؟ واقعا چی تصور کردی؟ ما سفیر آمریکا رو احضار کنیم و درمورد اوضاع سوریه و یمن ازش سوال کنیم؟ عزیز دل! یه کم سبقه ی آمریکایی ها تو همین ایران خودمون در زمان رژیم گذشته و سایر کشورهای دنیا مطالعه کنی بد نیستا!

واقعا باید از این نظر شما فیلم طنز ساخت! (3124045) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۰۵-۲۷ ۱۶:۵۴:۲۰
دوستان انگار به نامها و جناحها رای میدهند نه نظرها. به نظر میاید نظرات ایشون اصلا مطالعه نشده کامنت گذاشته میشود .
کجای حرف ایشون ممنوع بودن مذاکره با آمریکا بود یا حرام بودن . آنچه از نظرات ایشون برمیاید این است که مذاکره با آمریکا باید در شرایط یکسان انجام شود نه با پیش شرط و فقط در این دو سه سال اخیر آمریکا حاضر شد بدون پیش شرط با ایران مذاکره کند و جناب آقای هاشمی که خواهان مذاکره از قبل بوده اند به این مطلب دقت نداشته اند که مذاکرات با پیش شرط ( مانند شرط تغییر قانون اساسی یا تغییر سیاست خارجی ) در واقع تحقیر یه کشور میباشد .
اساسا کسی که برای مذاکره پیش شرط تعیین میکند به مذاکره نیازی ندارد و فقط برای امتیازگیری یا تحقیر کردن یا براندازی وارد مذاکره میشود
مگر ما در زمان دولت اصلاحات به آمریکا روی خوش نشان ندادیم نتیجه شدیم محور شرارت چرا؟ چون هنوز آمریکا قدرت ما را باور نداشت .در انتخابات سال 88 با مهر تقلبی که به مشارکت 85در صدی خود زدیم عملا کشور را از یک مولفه قدرت خلع سلاح کردیم و غرب را امیدوار به براندازی حکومت .
و امروز که مقتدرانه علیرغم میلشان توانستیم حکومت بشار اسد را حفظ کنیم و حزب .. را بعنوان یک تهدید بالای سر اسراییل حفظ کنیم پی به قدرتمان برده اند و حاضر به مذاکره بدون پیش شرط شده اند. (3123613) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۷ ۱۷:۴۰:۴۱
طرفداران اقای هاشمی همت کنید وجواب منطقی بدهید به سوالات منطقی
اینقدر هوچی گری در شان مدعیان روشن فکری نیست.

یالا جواب بدید. (3123698) (alef-1)
 
سورنا
۱۳۹۴-۰۵-۲۸ ۰۹:۳۹:۱۲
یعنی الان شما در جوابهایی که طرفدارهای آقای هاشمی دادن یک جواب منطقی ندیدی؟
همش هوچی گری بود ؟؟؟؟ (3124574) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۸ ۱۰:۲۹:۲۷
سلام
اول بيان رو تصحيح كن بعد ديگران دعوت به منطق يالا !؟ يعني چه (3124710) (alef-13)
 
اریل
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۸:۰۸:۰۲
سلام
ما طرفدار رهبری هستیم دلسوز و مهربان
صادق مومن عاقل بالغ شجاع دلیر نترس،صبور و بزرگوار
کاش اقای هاشمی خجالت میکشید از کارهاش (3128332) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۰ ۱۳:۴۷:۰۱
شما با شنیدن پاسخ‌های منطقی نظراتتان تغییری نمی‌کند. شما به دنبال تقابل هستید و جریان داشتنتان با همین تقابل‌هاست. وگرنه حقیقت برای اهلش روشن است. (3129621) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۷ ۱۹:۱۶:۲۷
اقای هاشمی رابطه با اسراییل حرام هست (3123838) (alef-13)
 
حسن اوغلو
۱۳۹۴-۰۵-۲۷ ۲۲:۴۸:۳۶
به نام خدا
باسلام به همه نظر دهندگان،به نظرم عزیزان نظر دهنده به لب لباب نامه سرگشاده نویسند محترم وبصیرکه در بند ماقبل آخر بیان شده توجه نفرموده اند. ایشان سئوال کرده اند:«پرسش اصلی از حضرت عالی آن است:چرا درسالهای اخیر می خواهید خود را باتفاوتهایی با امام ورهبری در تاریخ به ثبت رسانید؟ اشتراکات شما با این دوبزرگوار بسیار فراوان است.فراموش نفرمائید بر اساس این اشتراکات منشا خدمات بسیار بوده اید.هیچ کس...الخ» والله اعلم.
حسن اوغلو (3124062) (alef-13)
 
ناشناس
۱۳۹۴-۰۵-۲۷ ۲۲:۵۳:۴۵
ازخدابترسید (3124073) (alef-13)
 
Jahan
۱۳۹۴-۰۵-۲۸ ۰۷:۴۴:۱۴
مبارزه فرهنگی‌ با آمریکا بسیار دشوارتر از مقابلهٔ نظامی یا اقتصادیست. ابرقدرتی آمریکا در قدرت رسانه ایست. ببینید چطور ایرانیان محترمی که اینجا کامنت میگذراند با روشها و دلایل متفاوت از آمریکا دفاع میکنند. عملا بلندگهای تبلیغاتی آمریکا هستند بدون اینکه خود بداند. فکر میکنند که با فهم و تحلیل خود به این نتایج رسیدند در حالی‌ که رسانه‌های آمریکا با شگردهای مدرن فکر آنها را کنترل میکنند. وقتی‌ فکر مردم را کنترل کردند، سیاستمداران هم ناچار تغییر روش میدهند. (3124347) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۵-۲۸ ۰۸:۵۳:۵۹
نظرات دقيق وکاشناسي ومبتني بر وقايع تاريخي بود .جا دارد از آقاي سليمي وهمچنين سايت وزين الف که فرصت اين همانديشي را مهيا نمودن صميمانه تشکر کنم . پيشنها دمي نمايم نسبت به بار گذاري ان در سايت هاي ديگر جهت روشنگري بيشتر تلاش نمايد. (3124475) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۸ ۰۹:۳۳:۲۷
وظیفه شما تدوین تاریخ است نه دخالت در تاریخ - برای تارخ نوشتن باید بیطرف بود (3124555) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۸ ۰۹:۴۳:۰۲
جناب سلیمی نمین سونامی اطلاعات به گوشتون رسیده؟ این نظرات که می بینید ناشی از سونامی اطلاعات است و دیگر ما در 20-30 سال گذشته سیر نمی کنیم که بتوانیم فکر به خورد ملت بدهیم.آماده باشید که در این سونامی دستتان را به جای محکمی بگیرید. (3124581) (alef-13)
 
ناشناس
۱۳۹۴-۰۵-۲۸ ۱۰:۱۳:۴۶
جناب سلیمی :اسلام ، تشیع ، انقلاب اسلامی ، تاریخ تحولات ، حکومت گری ، تسلط و آگاهی لحظه ای و دینامیک ، کامل و بی نقص شما بر استراتژی های امریکا استکبارستیزی ، سیاست گذاری ،و...........مفاهیمی هستند که همواره با ژست روشنفکری دینی در سطح فوق عالی ( سیاست مداران کهنه کار ) مطرح می کنید ، تماما" درست ، ولی برادر عزیز عمر شما چون من در حال پایان است ، اگر به حلیم بودن خداوند معترفید ، و در کنار تمام این معلومات خودتان به انصاف الهی نیز اعتقاد دارید ، یک لحظه و فقط یک لحظه برای خدا و بندگان او ، از مقولاتی که درگیر آن هستید و بخشی وسیع از " من " شما را احاطه نموده خارج شوید و به این سوال که قطعا" خدای متعال در قیامت از شما خواهد پرسید پاسخ هید که تا چه حد پس از حدود چهار دهه اخلاق سعادت انسان ها و تعالی جامعه ایران در حوزه های مادی و معنوی تامین شده است ؟ (3124666) (alef-13)
 
بابايي
۱۳۹۴-۰۵-۲۸ ۱۰:۲۳:۱۰
اقاي هاشمي قطعا خدمات زيادي داشتهاند اما متاسفانه در چند ساله اخير اظهاراتي داشته اند كه ايشان را محبوب همه كساني كه با نظام مشكل داشته اند كرده و اين جاي تاسف است ولازم است بخود بيايند و بدانند در كدام زمين بازي ميكنند (3124693) (alef-13)
 
ساسان
۱۳۹۴-۰۵-۲۸ ۱۷:۱۹:۱۵
هاشمی رو با این کارها نمیتونید تخریب کنید .لعنت به شما خشک مقدسها (3125696) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۸ ۲۳:۵۸:۰۹
صرف نظراز ماهیت مطلب که با آن مخالفم ،ادبیات جناب سلیمی بسیار آموزنده و شایسته است و امیدوارم این موضوع به سایر منتقدین آیت اله نیز سرایت کند وجدال احسن در مباحث مختلف شیوع پیدا کند.از ایشان متشکرم. (3126421) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۳:۰۲:۰۳
کنایه و ادبیات به کار رفته درمرقومه آقای سلیمی نمین نشان میدهد که ایشان اصلا جناحی نبوده و از امام و رهبری مایه نمیگذارد؟ (3127414) (alef-13)
 
کریمی
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۳:۱۷:۴۵
جالب است هیچگاه هاشمی نگفته رابطه با آمریکا و همیشه گفته مذاکره با آمریکا . مذاکره در باره یک موضوع خاص انجام میشود مثلا هسته ای یا حقوق بشر ؟ چه ایرادی دارد ؟؟؟؟؟ یک حرف درست میکنید و بعد پیرامون توهم خود شروع به صحبت می کنید ؟؟؟ (3127463) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۳:۴۸:۴۷
بنده طرفدار آقای هاشمی نیستم بلکه یک رزمنده و جانباز زمان جنگ هستم . ایرانیهای با معرفت ، عراقیها کم بلا سر ما نیاورده اند ؟ وقتی از سیما انفجارها را در عراق میبینم متاسف نمیشوم بلکه اعتقاد دارم دنیا دار مکافات است . ولیکن امریکا ، مگر کم بلا بر سر ژاپن آورد آیا الان با امریکا قطع رابطه است . مگر شماها نشنیده اید که کشور دوست و برادر روسیه به اندازه 10 نیروگاه اتمی جیب ما زد ولی هنوز یک پروژه آن صحیح و سالم تحویل کشور نشده است و ....... اینها همه جنگ قدرت است و تمام. (3127551) (alef-13)
 
اریا
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۸:۰۳:۴۴
سلام
با احترام کاملا موافق متن نویسنده هستم
دوستانی که آقای هاشمی رو مظهر پاکی و خوبی می دونن نگاهی اجمالی به موضع گیری های علنی و غیر علنی ایشان بپردازیم ما از سیاست های دو پهلوی ایشان کاملا صدمه خوردییم یعنی واقعا فکر میکنید اگر با امریکا داشته باشیم این ازادی سلابت عزت و استقلال را خواهیمداشت ؟
امروز نگاه به منطقه همه چیز را در اختیارمان قرار میدهد
رفتار امریکا با دولت های مستقل منطقه و تحقیر انها....
اگر هدف پیشرفت و ؟سربلندی باشد برای همه وواحب است که اقتصاد مقاومتی را به جد دنبال کنیم
من نه اصلاح طلبم نه اعتدال طلبم نه اصولگرا نه ...
به همه رییس جمهورهای قبلی احترام میزارم چون ایرانی بودند
اما از برخی مسولین از جمله اقای هاشمی و دوستانشان انتظار سکوت بعد از اون همه ماجراها و انتخابات و نامه های موجود ایشان و بیانه های ...بجا مانده نبود
ما مردم ساده کوچکترین جز این نظام هستیم حق مشخص است و باطل رسوا
ما سربازان خامنه ای کبیر هستیم از جانمان هم با اشاره ای خواهیم گذشت تا و عزت برای اینده گان باشد
اقای هاشمی هم امیدوارم سربازی در راه مقام معظم رهیری باشد که این بزرگترین افتخار برای او خواهد بود
در خانواده مدیر خانواده وظیفه تربیت و هدایت اعضا را بعهده دارد کسی که نتواند کوچکترین جز از یک جامعه را رهبری کند صلاحیت مدیریت جامعه را نداشته و سیاستش نا امن خواهد بود نگاهی به خانواده اقای هاشمی بیاندازید ... (3128322) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۵-۳۰ ۱۸:۳۹:۲۳
با سلام خدمت آآقای سلیمی نمین شما از هرکس دیگر می دانید که شعار ما نه شرقی نه غربی بوده چی شده شما حتی حضور ناوهای جنگی روسیه در ساحل شمالی را نمی بینید اما پیشنهاد رابطه با امریکا این قدر نگرانتان می کند خیانت روسها کم از امریکائیها نبوده شما در آخرین معامله روسها ببینید نیروگاه اتمی بوشهر را چقدر طولانی کردن وچقدر ضرر وزیان برای ما داشتن (3129979) (alef-13)
 
كارشناس
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۰۱:۴۰:۲۶
يك نكته اساسى را در تحليل ها به ياد داشته باشيم : در بين رجال و جريانات سياسى امريكا هم مانند كشور هاى ديىگر و از جمله كشور عزيز خودمان ، واقعا بايد تفاوت ها را لحاظ نمود.. بين اقاى اوباما كه سياستهاى دوران رياست جمهوريش نشان داده بر خلاف بسيارى از اشخاص و جريانات قوى سياسى امريكا ، جنگ افروز نيست و خواهان صلح است با امثال چهره هاى تند رو جمهورى خواه ، بايد تفاوت گذاشت. اگر همه را به يك چوب برانيم از تحليل منصفانه و عادلانه به دور مى افتيم.
هنر دپيلماسى حقيقى ، استفاده از اين شكاف سياسى واقعا موجود در امريكا ، براى حفظ منافع ملى ايران عزيز است.
نكته اى كه ظاهرا برخى سياسيون و تحليل گران محترم داخلى ، قادر به درك ان نيستند. (3130523) (alef-13)
 
سید مهدی
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۰۳:۳۸:۲۱
با سلام و عرض ارادت و احترام به آیت الله هاشمی رفسنجانی و همفکران ایشان فقط این سوال را دارم شما همیشه مشاور عالی امام و رهبری بوده اید و مدعی هستید با آنها مباحثه می کرده اید! و مسائلی که دیگران جرات نمی کرده اند مطرح کنند شما مطرح می کرده اید ولی نمی دانم با این همه ایفای نقش شما چرا امام(ره)تا به آخر و مقام معظم رهبری نیز تا کنون، علت همه ی بد بختی ملت را امریکا می دانند - چرا شما نتوانسته اید ایشان را قانع کنید ؟!! لابد امام(ره)و مقام معظم رهبری قانع نمی شوند ؟ ! ....و البته هر عاقلی که اندکی به مواضع امریگا از گذشته تا حال نظر کند نیز چنین می کند -آیا ممکن است بفرمایید رابطه با کشوری که مدام تهدید همه جانبه می کند و قصاص قبل از جنایت می کند و هر اقام پیش دستانه ای را برای خود مشروع می داند و تحریمهای فلج کننده ی خاص فقط باهدف جدایی مردم از نظام طراحی و اجرا می کند و........... یعنی چه؟- آقای هاشمی شما فرمانده جنگ بوده اید وبسیاری به فرمان شما در جنگ شرکت کردند و شهید شدند آیا شما هنگام اعزام و هدایت ایشان به نبرد مثل حالا حرف می زدید ؟ آیا آنها اگر بویی از این مواضع شما استشمام می کردند (بویژه تفاوت نگام با امام و رهبری) از شما فرمان می بردند -آیا در پیشنهاداتتان آنها را و آنچه که به آنها گفته اید را در نظر می گیرید؟!!آنها شما را در زعم خود پیشتاز تر و فدایی تر در پیروی از امام و رهبری می دانستند و آنگاه از شما فرمان می بردند . آیا امروز همان پندار ثابت است یا عکس آن.
نکته دیگر اینکه بسیاری از نظر دهندگان محترم متاسفانه با خوش بینی و ساده دلی و بی اطلاع از شقاوتهای امریکا نظر می دهند - اگر می دیدند آواکسهای امریکایی در خدمت صدام چه بلایی بر سر رزمندگان در عملیا ت والفجر هشت آوردند و هزارا ن جنایت بدتر از آن در طول سالیان، امروز اینگونه ساده انگارانه امریکا را با سایر کشورها مقایسه نمی کردند- خوب است اندکی بخود آییم و زخمها ی بر پیکر خود را به این سادگی لااقل فراموش نکنیم-که البته ملت عظیم ایران چنین است.













ز
ز (3130566) (alef-13)
 
عباس
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۰۶:۰۴:۳۰
جناب آقای سلیمی نمین با عرض سلام متاسفم از اینکه تحلیهایتان یکجانبه و بدون در نظر گرفتن شرایط موجود جهان هست صحبت دفاع از هاشمی نیست که او خود میداند که چه بگوید و چه بکند . بنظر شما چرا ویتنام توانست در عرصه جهانی بعد از اینهمه ویرانی موفق شود و یا کره جنوبی چگونه بعد از دو کره امروز یکی از ابر قدرتهای اقتصادی است یا زاپن بعد از تحمل صدمات فراوان امروز به این اوج رسید ه اند و در مقابل کوبا ی در خط مقدم مبارزه با امریکا به کجا رفت و یا کره شماعلی در چه مرحله ای از زندگی بشریت سیر میکند اینها برای شما هیچ شاخسه ای نیست . چطوری میخواهید این حس عظمت اسلامی و پیشرفت در همه زمینه ها در تفکر این مردم بنام اسلام بوجود بیاورید در حالیکه از یک تحلیل ساده جهانی غافلید من الله توفیق برای هدایت (3130592) (alef-13)
 
حامد
۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۱۸:۴۱:۲۴
خیلی از اوقات مسائل را با توجه به تجربه گذشته باید تحلیل کرد شما نگاه کنید به نظرات گذشته هاشمی ببینید چقدر از نظرات بویژه آنچه که مربوط به پیش بینی های ایشان بوده است، تحقق پیداکرده است و یا چقدر از اموری که بوسیله ایشان انجام گرفته نتیجه اش در آخر نتیجه خوبی بوده است. دوران قبل از انقلاب و انقلابیگری، رابطه با امام، مشاور امام،اداره مجلس، فرماندهی جنگ، طرح پایان جنگ، دوران ریاست جمهوری و سازندگی کشور توسط ایشان پس از بقایای نامطلوب زمان شاه، خرابی های انقلاب و جنگ، مجلس خبرگان، ریاست تشخیص مصلحت، نماز جمعه و خطبه های ایشان، نظر ایشان در رابطه با احمدی نژاد، پیش بینی از آینده احمدی نژاد، و . . .
من نمی خواهم یک به یک را اشاره کنم که در هر مورد چقدر کارکرد و یا نظرات ایشان درست بوده است ولی فکر کنم خیلی ها حتی دشمنان فعلی وی نظرات و عملکرد گذشته ایشان در دوره مربوط به هر مقطع زمانی را نادرست نمی دانستند و چه بسا دشمنان فعلی صرفا از روی دشمنی همه گذشته وی حتی وضعیت وی در قبل از انقلاب را زیر سئوال می برند. در هر صورت هر کسی اگر با انصاف و دور از حب و بغض به نظرات و عمکرد گذشته وی نگاه کند تا درصد بالای نظرش مثبت خواهد بود. یکی از موارد کاملا روشن نظر وی در مورد احمدی نژاد بود در زمانی که همه او را از هر جهت تأیید و مفید می دانستند تنها کسی که با او مخالفت و آینده وی را بسان بنی صدر پیش بینی کرد هاشمی بود و دیدید که چگونه وی بر سر یک وزیر با رهبری نظام رفتار کرد. یکی از بزرگان قبلاٌ کفته بود عیب هاشمی این است که وقتی نظری می دهد ما چند سال بعد متوجه می شویم. این سخن را ملاک قرار دهید و هاشمی و نظرات وی را تحلیل کنید. در مورد موضوع مذاکره و یا رابطه با آمریکا که هاشمی فعلا کلیات را گفته و شرائط و چگونگی آن را که طرح نکرده است که آقای سلیمی نمین خودش گفته پیش شرط می خواهد و تحلیل کرده است اگر یک مصاحبه مفصل شده بود و آقای هاشمی به جزییات آن هم اشاره کرده بود اونوقت میشد قضاوت و نقد کرد (3132958) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.