نظر منتشر شده
۶۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 488349
دو کلمه با دکتر ولایتی ارجمند
دکتر احمد توکلی؛ 11 تیر 96
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۱ تير ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۳۵
 دکتر احمد توکلی رئیس هیئت مدیره دیده بان شفافیت و عدالت نامه‌ای به دکتر علی‌اکبر ولایتی رییس هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی نوشت.

به گزارش الف؛ متن کامل نامه دکتر توکلی به شرح ذیل است:

نصب جنابعالی به مسئولیت جدید، نسبت به اصلاح برخی از امور دانشگاه آزاد امیدهایی را برانگیخت، که به تحقق آنها خوشبین هستم. برای توفیق شما دعا می‌کنم. موضوع تثبیت دوره‌های تحصیلات تکمیلی در واحدهای مختلف دانشگاه آزاد از دو جهت قابل خدشه است:

1-  فرض می‌کنیم موضع شما، به اتکای مصوبه سال 1367، قانونی باشد. آیا پس از سی سال "عاقلانه" هم هست که ما به گسترش اصرار کنیم؟ 30 سال عمر یک نسل است. خیلی از ویژگی‌های امروز با سال 1367 متفاوت شده است. آیا باز هم باید به اتکای جواز سی ساله در همه واحدهای دانشگاه آزاد دوره تحصیلات تکمیلی بزنیم؟ از حیث اقتصادی پاسخ بنده کاملاً منفی است. چرا؟

در اقتصاد توسعه «کارگران یقه سفید» به تحصیل کردگانی اطلاق می‌شود که نقششان در تولید ملی بیش از یک کارگر ساده نیست، ولی چون درس خوانده‌اند، دست به آچار و بیل نمی‌زنند و فقط میز می‌خواهند. این پدیده ناآگاهانه یا آگاهانه در کشورهایی رخ می‌دهد که با خیل جوانان جویای کار روبرو است ولی فرصت شغلی متناسب خلق نمی‌شود؛ مانند هند سی، چهل سال پیش. در اینجور جاها به گسترش آموزش عالی همت می‌کنند چرا که عرضه نیروی کار را چندین سال عقب می‌اندازد. ضمناً این دلخوشی هم برای جوانان هست که فارغ‌التحصیل دانشگاه می‌شوند. دولت نیز دو هدفش تأمین می‌شود: یکی، خوشنامی به جهت توسعه آموزش عالی، و دیگری، فرصت یافتن برای تدبیر در ایجاد شغل. اگر کمی خوش‌بینی را کنار بگذاریم، می‌گویم چهار سال نفس راحت کشیدن هم یک نتیجه است.

دانشگاه آزاد به همت مرحوم هاشمی رفسنجانی پایه‌گذاری شد. در دولت آقای خاتمی بچه‌های متولد دهه 60 می‌بایست به بازار کار وارد می‌شدند. آقای هاشمی چون معتقد بود دانشگاه آزاد از کارهای مثبت اوست، پس از ریاست جمهوری نیز با قدرت تمام از گسترش آن حمایت می‌کرد و آقای دکتر جاسبی را به ریاست دانشگاه نصب کرد و وی نیز با مدیریت خاصی که برخی‌ها به آن مدیریت مقتدرانه می‌گویند، در هر شهری با چند فوق‌لیسانس می‌شد دانشگاه آزاد زد. (گرچه قدرت علمی واحدها یکسان نبوده است، قوی و ضعیف، هردو بود و هست.) نتیجه همان نتیجه هند بود: خیل عظیمی از بیکاران تحصیل کرده یعنی کارگران یقه سفید که در دوره آقای خاتمی و آقای احمدی‌نژاد جویای کار بودند. در رقابت سیاسی بدون بررسی آثار و تبعات این گسترش بی‌ارتباط با مراحل توسعه و بدون پیوندی با بازار کار، آقای دکتر احمدی‌نژاد نیز به گسترش عجیب دانشگاه پیام نور دست زد. نمایندگان نیز که اغلب خود را به پرستیژ مؤسس دانشگاه بودن جهت رأی محتاج بودند، یا به این یا به آن متوسل می‌شدند تا واحد یکی از دو دانشگاه در حوزه‌شان تأسیس شود.

حال نرخ بیکاری تحصیل‌کردگان 2 تا 3 برابر نرخ بیکاری در قشر دیپلم به پایین است. به طوری که نرخ بیکاری کل (شامل تحصیل‌کرده‌ها) در 1395 به میزان 12.3 درصد بود ولی بین تحصیل‌کرده‌ها 30.2 درصد. یعنی نرخ دومی دو و نیم برابر اولی است. اگر نرخ خالص بیکاری غیر تحصیل‌کرده‌ها را داشته باشیم تفاوت خیلی فاحش‌تر می‌شود. این پدیده نامیمون که در فرایند، جیب خیل کثیری از خانواده‌های بی‌بضاعت و کم‌بضاعت را به نفع دانشگاه آزاد خالی کرد، تبعات اجتماعی و سیاسی قابل اعتنایی در پی داشته است که جای بحث آن، اینجا نیست.

حالا که تقاضا برای دوره کارشناسی به شدت پایین آمده، صندلی خالی در دانشگاه‌ها به طور فزاینده زیاد می‌شود، همان بلا در سطح تحصیلات تکمیلی می‌خواهد تکرار شود. نیروهایی که با هزینه بسیار بالاتر کارشناسی ارشد و دکتری بگیرند، دیگر میز کفایتشان نمی‌کند. بلکه کرسی تدریس یا آزمایشگاه و نهاد تحقیق می‌خواهند که نداریم. این یعنی ادامه همان مسیر غیرعاقلانه پیشین در سطحی بسیار گران‌تر برای مردم و برای اقتصاد ملی؛ با این فرق که محقق پروری کار بسیار دشوارتری از کارشناس پروری است. در عین حال اولاً جیب‌ها را زودتر خالی می‌کند ثانیاً، خیلی جاها هم قابلیت فارغ‌التحصیل همان قابلیت یقه سفیدان پیشین است.

آقای دکتر ولایت عزیز! تمام برنامه ریزان اقتصاد آموزش و پژوهش در عالم به این کار ما می‌خندند و اقتصاددانان می‌توانند به عنوان یک مثال برجسته از اتلاف منابع از آن یاد کنند. شما به خوبی می‌دانید که در لسان دین به اتلاف منابع، کفران نعمت و اسراف؛ بلکه تبذیر می‌گویند و شما و همکارانتان محترم‌تر از آن هستید که خدای ناخواسته مخاطب «ان المبذرین کانوا  اخوان الشیاطین» بشوید.

2-  از نظر حقوقی استدلال وزارت علوم این است که قانون مصوب 1367 با قوانین مؤخر که عمدتاً در اوایل دهه 1390 وضع شده‌اند. به طور ضمنی؛ بلکه صریح، نسخ شده است.  استدلال به نظر من جواب ندارد. دارد؟
 
کلمات کلیدی : دکتر احمد توکلی+ علی اکبر ولایتی+دانشگاه آزاد+دیده بان شفافیت و عدالت
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۱ ۱۴:۴۵:۵۱
در دانشگاه ازاد رتبه ۱۳۱۶۰ کنکور سراسری ، دندانپزشکی می خواند. ایا اصلا انگیزه ای برای دانشجویان سراسری باقی می ماند؟ ۹۰۰۰ پزشک عمومی که به علت نبود کار ، شغل غیر مرتبط انجام می دهند ، دستاورد دانشگاه ازاد است. (4455205) (alef-11)
 
ارمین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۱ ۲۰:۱۱:۴۱
دوست عزیز با توجه به اینکه بنده کنکوری هستم ذکر 1 نکته لازمه که اگه همچین رتبه ای داره تو دانشگاه آزاد دندان میخونه سهمیه ایثارگری داره.البته خب کامنت شما قطعا صحیح نیست چون دوستانی که با کنکور سررشته دارن میدونن که برای دانشگاه آزاد تراز مهمه نه رتبه و ثانیا کسی که از سهمیه ایثارگری استفاده میکنه فقط همون سهمیه رو داره و از سهمیه مناطق 3 گانه محرومه.تعداد کسانی هم که سهمیه ایثارگری دارن 13 هزار نفر هم نیست که ایشون 13 هزار و خرده ای باشه.اما قطعا همچین کسانی تو دانشگاه ها خیلی داریم که با سهمیه دارن درس میخونن و این دستاورد دانشگاه آزاد نیست بلکه دستاورد قانون گذار هست که امسال به ایثارگران زیر 25 درصد هم سهمیه داد و دانشگاه آزاد ملزم به اجراست (4455765) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۴-۱۱ ۲۳:۳۸:۵۳
اين امار از كجا منتشر شده؟
والا من نديدم پزشكي كه بيكار باشه و البته به ماهي كمتر ٢٠ تومن هم راضي نيستن (4456012) (alef-11)
 
ک م
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۲ ۱۲:۱۱:۰۱
دانشگاه آزاد کنکور داره مثل پردیس نیست که پول بدی درس بخونی.
بنظر من رتبه 13160 بعیده آزاد دندان پزشکی قبول شه.
الله اعلم (4456559) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۱ ۱۴:۴۷:۱۶
رشته بیوشیمی بالینی دانشگاه ازاد در مقطع pHD با استاد مدرک کارشناسی پرستاری!!! این اوضاع تحصیلات تکمیلی ازاد است. (4455207) (alef-11)
 
United Kingdom
۱۳۹۶-۰۴-۱۱ ۱۴:۴۸:۰۳
تحصیلات تکمیلی مخصوصا در مقطع دکتری چه در دانشگاه آزاد و چه دولتی شبانه و بورسیه (برای بیسوادانی که بزور باید دکتری بگیرند تا مدرک کارشناسی ارشد آنها دکتری شود در سازمان خود!) سازمانی باید محدود و محدود تر شود تا بیش از این فاتحه کیفیت در اموزش این مملکت خوانده نشود! (4455210) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۱ ۱۴:۴۸:۳۵
دانشگاه ازاد ، کارخانه تولید مدرک . (4455212) (alef-11)
 
معلم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۱ ۱۶:۲۱:۳۶
آخه دانشگاه های دیگه ؛ علم تولید میکنن !!!!!!! (4455397) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۱ ۲۲:۴۱:۴۸
شما گويا تحصيلكرده دانشگاه آزاد هستيد ؟ (4455959) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۲ ۱۳:۵۳:۰۹
دانشگاه های دولتی چه گلی به سر این مملکت زدند که آزاد بزنه؟! (4456717) (alef-3)
 
بنده خدا . اصل
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۱ ۱۴:۴۹:۳۶
به این مطالب گقته میشود: دوکلمه حرف حساب.
آیا گوش شنوایی هست؟!! (4455218) (alef-11)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۱ ۱۵:۰۱:۱۰
یک کلمه حرف حساب
کو گوش شنوا یادم هست اواخر دهه شصت در یک نشست دانشجویی با آقای دکتر جاسبی همین حرفها را مکتوب از ایشان پرسیدیم پاسخ همین بود که تحصیل کرده بیکار بهتر از بی سوار بیکار است همان موقع به ایشان گوشزد کردیم که خب این بلحاظ اقتصادی به صرفه نیست کلی اتلاف منابع میشود و تازه عمر غیر قابل برگشت در بهترین سنین جوانی به فنا میرود که پاسخی نداشتند
و هنوز بعد از 25 سال همان مملکت است همان... !!! (4455241) (alef-11)
 
ايراني
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۱ ۱۵:۰۵:۱۰
جناب دكتر توكلي عزيز حالا شديد همان توكلي هميشگي، تيزبين، با انصاف و رك.. از شما تشكر ميكنم بابت بيان واقعيات. (4455248) (alef-11)
 
خرمشهری
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۱ ۱۵:۱۳:۵۷
راهنمایی کردن به این سادگی و شفافی ، به این میگن مشاوره خوب (4455264) (alef-11)
 
دکتر داروساز بیکار
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۱ ۱۵:۱۹:۵۹
زنده باد دکتر توکلی حرف حق گفتی ،لطفا" در مورد داروسازان بیکار نیز به دولت هشدار بدهید که تعیین ظرفیت و محدودیت برای تعداد داروخانه ها
در هر شهر نسبت به جمعیت آن ،مخالف شهروندی ماداروسازان بیکارمی باشد.تکرار می کنم، ما بیکار هستیم لطفا" به دولت بگویید که ما را دکتر کردید حالا اجازه تاسیس داروخانه به ما بدهید و قانون محدود بودن تعداد داروخانه ها در هر شهر بر اساس جمعیت آن شهر ملغی شود و هر داروسازی بر اساس عرضه و تقاضا خودش تصمیم بگیرد که داروخانه تاسیس کند یا نه (4455275) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۲ ۰۸:۳۶:۲۱
سلام.دارو ساز بیکار؟؟!! بابت هر شیفت حدود 3 میلیون تومان می گیرند و همیشه هم داروخانه ها دکتر داروساز کم دارند بعد از بیکاری حرف میزنند؟؟!! حتما این دوستمون دنبال حقوق نجومی هستند.... (4456242) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۱ ۱۵:۲۸:۳۴
خدا خیرتون بده. به خدا برای فارغ التحصیلان دکترا هم بهدشواری کار پیدا میشه. بنده از نزدیک در جریانم و این را با علم می گم. برای رشته هایی مثل ریاضی- فیزیک- حقوق- علوم سیاسی و حتی بعضی از رشته های مهندسی (4455294) (alef-11)
 
جلیل
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۱ ۱۵:۳۰:۱۳
گسترش بی رویه آموزش عالی یکی از آسیب های جدی مملکت است و دلسوزان باید فکری به حال آن کنند. (4455298) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۱ ۱۵:۳۵:۲۳
احسنت. متن منصفانه و منطقی و علمی و دقیق بود. (4455315) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۱ ۱۵:۴۱:۰۶
من جای ولایتی بودم فقط به پزشکی میپرداختم (4455327) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۱ ۱۷:۲۱:۲۰
ولی به نظر من توی وزارت خارجه مفید تره (4455501) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۱ ۱۵:۴۶:۰۹
دانشگاه آزاد به جای گسترش بی فایده رشته های تحصیلات تکمیلی که نتیجه ای جزء اتلاف منابع و سرگردان کردن الکی جوانان مملکت به مدت چند سال ندارد که هیچ نتیجه ای نه برای جوانان و نه برای مملکت ندارد، چرا ظرفیت رشته های پزشکی و دندانپزشکی و داروسازی رو زیاد نمی کند، که هم کشور به شدت به این رشته ها نیاز دارد، هم متقاضی فراوان دارد و هم درامد زایی بهتری برای دانشگاه دارد، اگر دانشگاه آزاد به دنبال خدمت به کشور هست ظرفیت این رشته ها را افزایش دهد که کشور به شدت به آنها نیاز دارد، البته .. (4455336) (alef-11)
 
موسويان
Romania
۱۳۹۶-۰۴-۱۱ ۱۵:۴۸:۱۵
دكتر توكلي عزيز
احتراما بايد بگويم به عنوان يك استاد دانشگاه ازاد با شما كاملا موافق هستم
ولي ايا رشته هاي دانشگاه هاي پيام نور و علمي كاربردي همگي داراي مجوز و حد اقل هاي اموزشي هستند؟؟
اگر قانوني هست بايد براي همه باشد. (4455341) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۱ ۱۵:۴۸:۲۳
شدیدا موافقم. (4455342) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۱ ۱۵:۵۴:۴۵
فرمایشات دکتر توکلی متین هست اما فکری هم به حال بیکاری کارمندان و اساتید دانشگاه ازاد بکنید. (4455351) (alef-11)
 
تاجیک
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۱ ۱۵:۵۵:۱۴
بسیار مطلب کارشناسی ودقیقی است.متاسفانه اقای دکتر ولایتی با عنوان نمودن رزومه ارزشمند خود نظرات کارشناسی وزارت علوم را قبول ندارند.. (4455352) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۱ ۱۵:۵۸:۴۶
بسیار درست گفتید . البته باید به آن اضاففه کنید سطح علمی بسیار پایین چنین فارغ التحصیلانی را (4455357) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۱ ۱۵:۵۹:۱۴
جناب آقای دکتر توکلی

از تذکر خیرخواهانه جنابعالی در مورد افزایش بی رویه تحصیلات تکمیلی سپاسگزارم. آموزش عالی هنگامی مفید خواهد بود که برنامه ریزی و اجرای آن با توجه دقیق به نیازهای کشور انجام گیرد. (4455359) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۱ ۱۶:۰۶:۱۶
شما مراکز غیرانتفاعی را چراکار نداری که هرکدام 20 رشته ارشد می گیرند نه استادی دارند و نه فضایی آموزشی
دانشگاه آزاد سهم 50 درصدی از آموزش عالی می خواهد. نه 10 درصدی (4455373) (alef-11)
 
دانشجوی دکتری
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۱ ۱۶:۰۷:۱۸
احسنت
متن واقعا منصفانه و علمی بود
واقعا حرف حساب جواب دارد>؟ (4455376) (alef-11)
 
Italy
۱۳۹۶-۰۴-۱۱ ۱۶:۱۷:۲۵
درود بر دکتر توکلی. بدون آینده نگری بیچاره می شویم. (4455386) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۱ ۱۶:۲۰:۳۷
هرچند خودم کارمند یکی از واحدهای زیان ده دانشگاه ازاد هستم که از این بابت متضرر هم شده ام ولی حرف اقای دکتر توکلی را قبول دارم . (4455395) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۱ ۱۷:۲۴:۲۱
دانشگاه ازاد و همچنین گسترش بی رویه دانشگاه های دولتی و...باعث شد که ارزش مدرک تحصیلی از بین برود و جایگاه خود را از دست بدهد. (4455514) (alef-11)
 
حسین
Romania
۱۳۹۶-۰۴-۱۱ ۱۸:۳۳:۳۰
جناب آقای دکتر توکلی، واقعا اگر به فکر کیفیت آموزش در دانشگاه ها هستیم، باید از سیاسی کاری و نگاه کاسب کارانه به دانشگاه دست کشیده شود. به نظر اینجانب باید در کشور یک دانشگاه دولتی و یک دانشگاه غیر دواتی وجود داشته باشد. چه نیازی به این همه موسسات غیر انتفاعی و علمی کاربردی هست که حتی از یک مدرسه هم کوچکترند و هیات علمی هم ندارند و حمایت دولتی ها را هم یدک میکشند. واقعا اگر وزارت علوم به فکر کیفیت هست باید تمام موسسسات غیر انتفاعی و علمی کاربردی و دانشگاه آزاد را ادغام کند و با نام دانشگاه غیر دولتی ارائه شود. آنوقت خواهیم دید هیچ استاد، کارمند از هیچ دانشگاه آزاد و موسسات غیر انتفاعی بیکار نخواهد شد و کیفیت آموزش به مراتب بالا خواهد رفت. دانشگاه آزاد با این همه امکانات ، آزمایشگاه ها، ساختمان ها، هیات علمی می تواند سکوی پرتاب علمی برای کشور باشد نه تهدید. البته اگر مدیریت صحیح به کار برده شود. (4455648) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۱ ۱۸:۳۷:۰۰
آقاي دكتر توكلي حرفتون حسابه
اميدوارم اقاي ولايتي انقدر اصرار بيهوده نكند (4455652) (alef-13)
 
مهران
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۱ ۱۸:۴۱:۰۴
نظرات جناب دکتر توکلی عالی و درست و منطقی و بر اساس واقعیات موجود فضای علمی کشور بود (4455658) (alef-13)
 
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۱ ۱۹:۲۶:۲۵
طرف حدود چند تا درس ۱۰ تا ۲۰ درصد و بقیه منفی زده رفت ارشد مدیریت دانشگاه آزاد یاسوج و مدرکش گرفت و .... (4455702) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۱ ۱۹:۳۸:۳۹
رشته هایی که دانش اموختگان انها کار پیدا نمی کنند و دانشگاته هم تعهدی در خود احساتس نمی کند و حرفه اموزش نمیدهد باید تعطیل شده و به حداقل برسند (4455714) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۱ ۱۹:۵۵:۳۰
نوشدارو پس از مرگ سهراب
آقای توکلی خیلی دیر به این نتیجه رسیدید (4455738) (alef-13)
 
شربیانی
United States
۱۳۹۶-۰۴-۱۱ ۲۰:۱۲:۵۱
گسترش رشته های بی محتوا و بی خاصیت در دانشگاههای ازاد بدون کارشناسی نتیجه اش خیل عظیمی از بیکاران در جامعه است. بیایید گسترش رشته های دانشگاهی را بر حسب نیاز جامعه مدیریت کنید. (4455767) (alef-11)
 
مهدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۱ ۲۰:۲۷:۲۸
احسنت ما از دکتر توکلی این انتظار را داریم منطق استدلال فرا جناحی و محکم اگر بجای توسعه بی منطق دانشگاه آزاد همت کنیم مراکز فنی حرفه ها راتوسعه دهیم پس از چند سال جوانانی کار بلد خواهیم داشت که یا جذب بازار کار میشوند یا خود برای خودشان با اندک سرمایه کار ایجاد میکنند . یک دیپلمه جوشکار ماهر بسیار بهتر از یک دکتر فلان رشته علوم انسانی کم عمق است هم به درد جامعه میخورد هم خودش (4455790) (alef-11)
 
سید نظام الدین میرستاری
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۱ ۲۰:۳۷:۲۵
دوستان گرامی
جای تعجب است که در بحثی که تقریبا اغلب مخاطبان آن افراد دانشگاهی هستند اینقدر بی محبا و کلی صحبت می شود. اخذ مدرک یک بحث است و داشتن بنیه علمی بحث دیگری است مگر می شود فردی را تنها بواسطه محل تحصیل به بی سواد یا با سواد تقسیم بندی کرد. با یک مصاحبه ساده و تنها در چند دقیقه توان علمی افراد قابل تعیین است. مشکل اصلی در عدم ارزش نهادن به توان علمی است. باید سیستمهای ارزشیابی توانمند داشته باشیم، در بسیاری از دانشگاههای دولتی و وابسته دولتی هم شاید بسیاری از استانداردهای لازم وجود ندارد پس باید درب همه این رشته ها و دانشگاهها را بست؟
جناب آقای دکتر توکلی
همانطور که مستحضر هستید اساس پژوهش و تحقیق در کارشناسی ارشد و دکتری شکل می گیرد. اگر بدنبال بالندگی کشور هستیم و حرکت بسمت تحقیق و توسعه باید متخصصین کافی داشته باشیم اما با سواد.
چرا اجازه ندهیم علاقمندان در این حیطه وارد شوند و در پذیرش بهترین ها جذب شوند در این صورت خود به خود یک خود تنظیمی برای ارتقاء کیفیت آموزش اتفاق خواهد افتاد چرا همیشه علاقمندیم از روشهای دستوری مثل حذف، ایجاد، تعطیلی و ... مسائل را حل کنیم. در بساری از کشورهای توسعه یافته نیز دانشگاههایی با سطوح علمی متفاوت وجود دارد اما هیچگاه چنین برخوردهای لحظه ای و تند صورت نمی گیرد. امیدوارم هر آنچه همگی می گوییم و می نویسیم بر اساس منافع ملی و جوانان عزیز باشد (4455801) (alef-13)
 
dayani
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۱ ۲۲:۲۸:۵۹
داریم در دانشگاههای دولتی نیز راه نادست می رویم. قرار است چند روز دیگر داوطلبان دوره دکتری یکی از گروههای دانشگاهها در یک روز هفتاد نفر ازمون کتبی دهند و در همان روز با همان هفتاد نفر مصاحبه دکتری انجام شود. فکر نمی کنم که نیاز به توضیح بیشتر باشد. (4455941) (alef-11)
 
m
Romania
۱۳۹۶-۰۴-۱۱ ۲۲:۳۰:۲۳
دانشگاه آزاد ماشین ویران کردن علم و دانش و دانشگهای معتبر دولتی کشور... (4455944) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۱ ۲۲:۴۶:۴۹
فارغ التحصیل کارشناسی ارشد یکی از رشته های فنی مهندسی دانشگاه معتبر دولتی درجه یک هستم. به عنوان کسی که 6 سال از بهترین لحظات عمرشو توی دانشگاه دولتی سخت درس خوند تا با سواد باشه و بتونه در قالب رشتش کار مفید توی مملکت کنه میگم که اشتباه کردم... خدا از باعث بانی این وضعیت نگذره... توی دانشگاه ازاد به راحتی دارن مدرک میفروشن. تازه با معدل های بالا!!! معدلایی که توی دانشگاه دولتی یه رویا هست. توی ورودی دوره کارشناسی ارشد دانشگاه ما هیچ کدوم از بچه های فارغ التحصیل برای ادامه تحصیل اقدام نکردن. اونایی هم که میخواستن دکتری بخونن رفتن خارج...
منم با اجازه همگی بعد از خدمت مقدس!!! سربازی میرم... مسئولین بمونن و مدارک داتشگاه ازاد و امیدوارم که بتونن با این مدرک فروشی درجات عالی علم رو در بنوردن! (4455962) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۱ ۲۳:۲۱:۵۱
درود بر دکتر توکلی عزیز واقعیت ها بیان می‌کند (4456000) (alef-3)
 
کارشناس ارشد دانشگاه علوم پزشکی ایران
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۱ ۲۳:۲۳:۵۵
علت علاقه مندی وافر به گرفتن مدرک دکتری، حقوق بسیار بالا و غیر منطقی هیات علمی است. متاسفانه با لابی گری، دولت حقوق هیات علمی را بسیار بالا برده و این امر سبب شده تمامی کارکنان به فکر دریافت مدرک دکتری و در نهایت عضو هیات علمی شدن باشند.

من خودم در دانشگاه آژاد برای مصاحبه قبول شدم اما برای مصاحبه ثبت نام نکردم چون با یک حساب سرانگشتی دیدم باید 100 میلیون بابت مدرک دکتری خرج کنم تا حقوقم ماهی 40 هزار تومن زیاد شود!!! تا 30 سال دیگر هم این پول به من بر نمی گردد. (4456002) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۴-۱۱ ۲۳:۲۴:۰۵
متاسفانه با داشتن این همه دانشگاه ولی آن چیزیکه در کشور اصلال جایی ندارد علم است زیرا اگر ما از دریچه علم به مساپل نگاه میکردیم وضع و حالمان اینگونه نبود آیا مسپولین کشور به این فکر کردن که این دانشگاهها چه گره ای از مشکلات کشور را حل کرد یا خودشان تبدیل به مشکل شده اند. (4456003) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۱ ۲۳:۳۲:۰۰
٩٠ درصد رشته عاي دانشگاه ازاد بايد حذف بشه...واقعا بعضي از رشته هاش مفت نميارزه... (4456006) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۱ ۲۳:۳۹:۵۷
بنده هیئت علمی دانشگاه آزاد هستم. از نظرات بسیار ارزشمند دکتر توکلی عزیز بسیار ممنونم. ولی عرضی خدمت ایشان داشتم که اگر ممکن است به سمع و نظرشان برسانید. اکنون خود دانشگاه های دولتی نیز بدون رویه به صورت «نوبت دوم» و «پردیس» (که هر دو «شهریه ای» هستند) با تعداد زیاد، دانشجوی کارشناسی ارشد و دکتری می گیرند. به نظر شما آیا بهتر نیست که دانشگاه های دولتی مثل سابق فقط آموزش رایگان ارائه دهند و آموزش های شهریه ای به دانشگاه آزاد محول شود و همچنین ظرفیت ها کاهش یابد و متناسب با تقاضای بازار کار باشد تا هم کیفیت بالاتر رود و هم مانند گذشته کسب مدرک و تحصیل آن با رقابت و زحمت همراه باشد تا وجهه علمی کشور خراب نشود. همچنین دانشگاه علمی کاربردی به رسالت خود که همانا ارتقای مهارت نیروی کار است بپردازد و دانشگاه پیام نور نیز همان آموزش از راه دور که هدف اولیه تاسیس آن بود را انجام دهد و این دانشگاه ها در حوزه های تحصیلات تکمیلی ورود نکنند. عاجزانه تقاضا دارم که این نظر مرا تجزیه و تحلیل بفرمائید که مشکلات را باید ریشه ای و کلی نگاه کرد نه فقط به یک دانشگاه. (4456014) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۱ ۲۳:۴۰:۵۴
مسئول دفتر اتاق آناتومی ما دانشگاه آزاد آناتومی تدریس میکنه😂 (4456015) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۲ ۰۰:۲۰:۴۴
جناب آقای دکتر توکلی تحصیل فقط هدف برای کار نیست اما این که بدلیل سالیان سال تحریم وعدم ایجاد کارخانه ها و پژوهشکده هایی که با حمایت این کارخانه ها ایجاد میشود قشر تحصیلکرده بیکار مانده است نباید دانشگاه ازاد جوابگو باشد بلکه انانی را در نظر گرفت که ایران را به سمت تحریم کشاندند ومتاسفانه تا به امروز نیز بر درست بودن کارشان پافشاری میکنند در واقع شما باید در دیگری را برای معضل بیکاری جوانان به نقد میزدید اقتصاد سیستمهای وابسته به یکدیگر است که اگر یک خروجی بسته شود به سرعت راههای دیگر را نیز با در بسته روبرو میکند. علاوه بر این عوامل بیکاری را می توان در عدم قوانین حمایتی از توزیع عادلانه کار نیز دانست همچنین گران بودن ایجاد شغل در صد سال پیش که شهرداریها برای ایجاد ملک تجاری و فرهنگی پولهای هنگفت نمی گرفتند وبرای اجاره محلی برای اشتغال این گراتی وحشتناک وجود نداشت مسلم مشکل بیکاری تا به این حد غیر قابل درمان نبود پس خواهشمند است دانشگاه ازاد را که سالیان سال قبل از پردیسها وغیر انتفاعی ها تاسیس شده اند به قربانگاه نبرید (4456056) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۲ ۰۱:۰۷:۵۵
کلا اکثر دانشگاهها شده بانگاه اقتصادی و گردش پول وگرنه چگونه است که در بسیاری از شهرها و روستا دانشگاه آزاد و علمی کاربردی وجود دارد و دانشجو بدون حضور در کلاس به نمره کمتر از بیست راضی نیست به عنوان کسی که از نزدیک شاهد این قضیه هستم حداقل در لرستان اینگونه است (4456087) (alef-3)
 
کمال
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۲ ۰۷:۱۲:۳۶
حقیر در هر دو دانشگاه آزاد و سراسری تحصیل کردم متاسفانه یا خوشبختانه هیچ تفاوت چشمگیری نسبت به هم حس نکردم بجز پول (4456168) (alef-13)
 
امیر صیادی
Germany
۱۳۹۶-۰۴-۱۲ ۰۷:۵۷:۵۳
با سلام خدمت دمتر توکلی امیدورایم حرف های شما را با دقت و سنجیده بشنوند چونئ جلوی زیان را هر وقت بگیرند سود هست چون من خودم یک مدیر کدرسه هستم دانش آموزانی داشتیم که حتی اسم خود را از لحاظ املایی نمی توانستند روی کاغذ بنویسنند ولی مهندسی معماری از دانشگاه آزاد گرفتند البته فرقی نمی کند باید همه دانشگاهها نسبت به آموزش درست عمل کنند هزچند برخی به خاطر دریافت شهریه بیشتر حتی دانشجوهای پروازی هم دارند (4456205) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۲ ۰۸:۰۹:۱۳
به عنوان عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد با کلیت صحبتهای اقای توکلی موافقم.ولی متاسفانه ایشان یا اطلاعی از اوضاع دانشگاههای پردیس پیام نور غیر انتفاعی و علمی کاربردی ندارند یا بد به ایشان اطلاع رسانی شده است.
محکوم کردن دانشگاه آزاد به بی کیفیتی وقتی مدیران وزارت علوم و یا همکاران سابق دکتر توکلی هرکدام برای خود دانشگاهی برپا کرده اند و با اطلاع کامل میگویم دانشجویان در یک روز ( برای صرفه جویی در قت) همه امتحانات را می دهند و کافی است صورت سوالات را به جای پاسخ بنویسند مرغ پخته را می خنداند.
ابوالفضل طاهرخانی
از ازاد تاکستان (4456216) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۲ ۱۳:۰۸:۵۸
اخسن. همانطور که رسیدگی به وضعیت دانشگاه آزاد ضروری است، باید به بقیه موسسات و دانشگاهها هم رسیدگی شود
پ (4456642) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۲ ۰۸:۴۰:۰۵
به نظرم بايد به ديد فرصت نگاه كرد و روي جذب دانشجوي خارجي از كشورهاي همجوار كه امكانات دانشگاهي ندارند كار كرد و فرهنگ دانشجوي خارجي هم تو ايران جا بيفته (4456248) (alef-13)
 
نگین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۳ ۱۰:۲۲:۰۵
ابتدا باید پردیس های دانشگاههای دولتی حذف شوند.چرا که آبروی نظام آموزشی رو برده اند.با پول هر مدرک و از هر دانشگاهی دوست داری بگیر.... (4458013) (alef-11)
 
رسول
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۳ ۱۰:۵۳:۳۴
مثل همیشه عالیی دکتر (4458056) (alef-11)
 
نا شناس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۳ ۱۲:۰۳:۳۸
با با چرا یکی بفکر آینده این کشور نیست. ما لیسانس و دکتر نمیخواهیم.
ما مدرسه حرفه ای میخواهیم. کارگر لازم داریم که کار بلدباشه و کار کنه تولید کنه. نه یقه سفید که میز بخواهد. یک نگاه کوچک به اطراف خودمان
کدام ماشین بی عیب است
کدام کولر درست کار میکند
کدام دیوار درست کشیده شده یا کدام لوله کشی درست داریم
وقتی کارگر ما توانست این تولید هارا درست انجام بدهد و هزاران داشتیم
آنوقت بفکر استادکار این حرفه ها باشیم و بعداز داشتن هزاران استاد کار بفکر تربیت مهندس باشیم و پس از داشتن هزاران مهندس فکر سرمهندس و طراح بیافتیم (4458135) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۴ ۰۱:۰۶:۲۴
دانشگاه ر ا مانند عروسک کوکی به دست جوانها وبرای فریب وسرگرمی آنان دادند وتنها به کمیت وتعدا دانشجو دردانشگاه ها فخر فروختند نتیجه اش حضور ده ها هزار دانش نیاموخته بیکار یعنی به هدر رفتن عمر دسرمایه وانرژی جوانان وخانوده های آنان (4459021) (alef-11)
 
رضا
Romania
۱۳۹۶-۰۴-۱۴ ۱۷:۵۶:۴۸
کاری ندارم به جناحش اما ای کاش همه مدیران ما ازهرجناحی ازسنخ توکلی باشندبه همین خاطراست که ایشا ن رادوست دارم ...با این وجود بایدبه فکرگروهی از ارزشمندترین ومظلوم ترین محققان کشوریعنی استادان آزادهم بودکه بااین وضع سرنوشت تیره وتاری پیدامی کنندکه برازنده کشورونظام نیست امنیت شغلی این عزیزان رافراهم کنیدبعدجلوی فعالیت های غیرمعقول این دانشگاه رابگیرید (4460171) (alef-11)
 
ب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۴ ۲۰:۵۰:۵۵
شوخی نکنید پزشک بیکار!!! پزشک عمومی کمتر از بیست تومن نمی گیره!!! مگه خودش نخواد بره سر کار به خاطر نوع کارم کاملا در جریانم. (4460371) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.