توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 397935
تعریف آیت‌الله هاشمی از "روح برجام"
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۱ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۰۵
آیت‌الله هاشمی می‌گوید: روح برجام این است که اعتماد بین‌المللی به وجود آمد که ایران درصدد آزار جامعه بین‌‌المللی نیست. البته این کار بیشتر به نفع ماست تا آنها.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، آیت الله هاشمی رفسنجانی در بخشی از مصاحبه با سایت شخصی خود به تعریف تعبیر "روح برجام" پرداخت.

متن این پرسش و پاسخ بدین شرح است:

○ یک کلید واژه‌ای به اسم روح برجام در فضای پسابرجام مطرح شده که مایلم نظر جنابعالی را درباره آن بدانم. همانطور که شما مستحضرید بعد از پذیرش قطعنامه ۵۹۸ که یکی از مهمترین بندهای آن قطعنامه که دریافت خسارت از کشور متجاوز بود، نرسیدیم. اما به واقع روح پذیرش قطعنامه ۵۹۸ فراتر از بندهایش عمل کرد و راه سازندگی ایران را در تعامل با کشورهای عربی و دنیا باز کرد. تا جایی که یک مقام اروپایی سال‌ها بعد گفت که آقای هاشمی با پول ما کشور جنگزده‌اش را دوباره ساخت. تعریف جناب‌عالی به همین نسبت از مسأله روح برجام چیست؟ یعنی اگر روح برجام فراتر از خود برجام و مفادش و پول گرفتن و اینهاست، ایران ۱+۵ اصلاً در رابطه با روح برجام چه کارهایی باید بکنند و چه کارهایی نباید بکنند؟

● روح برجام این است که اعتماد بین‌المللی به وجود آمد که ایران درصدد آزار جامعه بین‌‌المللی نیست و این تبلیغاتی که شده، دروغ است و اگر غیر از این بود، حاضر نمی‌شد وضع فعلی کارهای هسته‌ای خودش را به این‌ صورت کند. البته این کاری که کردیم، بیشتر به نفع ماست تا آنها. چون ما الان به چیزهایی دست می‌یابیم که در آن شرایط نمی‌توانستیم. الان ما در خیلی جاها می‌توانیم وارد شویم. الان ما می‌توانیم اورانیوم تولید کنیم و بفروشیم. مواد اولیه نداریم، می‌توانیم وارد و تولید کنیم و با سود زیاد بفروشیم. می‌توانیم آب سنگین را تولید و بفروشیم. می‌توانیم تحقیقات‌ خود را تا آنجایی که لازم است، پیش ببریم و اگر خواستیم جهشی در هسته‌ای بکنیم، انجام بدهیم و می‌توانیم هر مقدار نیرو بخواهیم، تربیت کنیم و می‌توانیم در دانشگاه‌های دنیا، فرزندان خود را به رشته‌هایی که برای ما تحریم کرده بودند، بفرستیم. برای ما خیلی چیزها باز شد. ما سودمان را می‌بریم، اما اگر بعضی از این تنگ‌نظری‌ها و بداخلاقی‌ها نبود، خیلی بیشتر از اینها می‌توانستیم.

○ راجع به «چه باید نکرد»های ما، اشاره‌ای نمی‌کنید؟ اینکه ما و طرف مقابل ما چه کارهایی را نباید بکنیم؟

● با این هیاهوی که در کشور می‌کنند و یک جنگ روانی بی‌خودی را راه انداختند، ما برای جذب سرمایه و تکنولوژی مشکل پیدا می‌کنیم. چون طرف‌های ما نمی‌دانند و با معیارهای خودشان عمل می‌کنند. ما باید طبق قانون اساسی عمل کنیم و هر کسی اکثریت را در یک انتخابات سالم آورد، بگذاریم کارش را انجام بدهد و حمایت کنیم و به خاطر منافع ملی کشور، باید همین کار را بکنیم. همین مقدار حل می‌کند و بیش از این چیزی لازم نیست.
۱۳۹۶/۰۶/۰۶ ۰۹:۳۰
 
۱۳۹۶/۰۵/۱۴ ۰۷:۵۷
 
۱۳۹۶/۰۵/۰۷ ۱۶:۲۱
 
۱۳۹۶/۰۵/۰۷ ۱۶:۰۵
 
۱۳۹۶/۰۴/۱۰ ۲۰:۵۷
 
۱۳۹۶/۰۳/۰۵ ۰۹:۴۴
 
۱۳۹۶/۰۱/۱۰ ۲۳:۰۲
 
۱۳۹۶/۰۱/۰۶ ۱۲:۰۹
 
۱۳۹۵/۱۰/۲۷ ۱۱:۳۲
 
۱۳۹۵/۰۵/۲۵ ۱۵:۵۹
 
 
کلمات کلیدی : آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی + برجام
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.