نظر منتشر شده
۴۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 350738
به بهانه سفر رئیس جمهور کره جنوبی به تهران؛
روابط ایران و کره در دوران پس از برجام به کجا می‌رسد؟
بخش خارجی الف، 15 اردیبهشت 95
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱۹:۰۳
همزمان با اجرایی شدن توافق هسته‌ای، بسیاری از ‌كشورهای شرق آسیا پس از برداشته شدن تحریم‌های بین المللی علیه کشورمان، به تکاپوی تقویت روابط اقتصادی با ایران افتادند که این موضوع هم اکنون موجب رقابتی شدن بازار ایران شده است.

به گزارش الف، اوایل هفته جاری «پارك گئون هی» رئیس جمهوری كره جنوبی به همراه هیاتی برای اولین بار بعد از برقراری روابط دیپلماتیک با ایران در سال ۱۹۶۲ به تهران سفرکرد که این سفر تاریخی درصدر رسانه‌های جهان قرار گرفت.

هیاتی متشکل از چند وزیر، ۲۳۶ نفر از تجار و صاحبان شرکت‌ها و رئیسان صنایع و صاحبان ارشد شرکت‌های معتبر کره جنوبی و حدود ۱۱۵ خبرنگار و مجموعه رسانه‌ای، رئیس‌جمهور کره‌جنوبی را در سفر به تهران همراهی کردند که این موضوع دستاوردهای مهمی برای هر دو کشور رقم زد.

در این سفر با حضور رؤسای جمهوری ایران و کره جنوبی ۱۹ سند همکاری امضا شد که معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ایران و وزارت فرهنگ، ورزش و گردشگری جمهوری کره با تمایل به ترغیب و رشد و توسعه دوجانبه از طریق تبادلات و همکاری در حوزه فناوری‌های فرهنگی و صنایع خلاق تفاهم نامه‌ای امضا کردند.

همچنین در این سفر «پارك گئون هی» با حسن روحانی رئیس جمهورمان کشورمان و رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار و گفتگو کرد که در این دیدار همواره بر نگاه مثبت جمهوری اسلامی ایران به افزایش همکاری با کشورهای آسیایی، «ارتباطات مستمر و پایدار میان ایران و کره‌ی جنوبی» تاکید شد.

از سویی رئیس جمهوری کره‌ی جنوبی، ایران را برخوردار از ظرفیت نیروی انسانی کارآمد و مؤثر و موقعیت جغرافیایی استثنایی دانست و افزود: امیدواریم در آینده روابط دو کشور به‌ویژه در بخش اقتصادی توسعه پیدا کند.

این سفر درحالی انجام شد که همزمان با اجرایی شدن توافق هسته‌ای، بسیاری از ‌كشورهای شرق آسیا پس از برداشته شدن تحریم‌های بین المللی علیه کشورمان، به تکاپوی تقویت روابط اقتصادی با ایران افتادند که این موضوع هم اکنون موجب رقابتی شدن بازار ایران شده است.

مقامات کره ای در طول این سفر بارها اعلام کردند که به فرصت‌های تازه ای پس از برجام دست یافته و نمی‌توانند بازار بزرگ تجارت در ایران را نادیده بگیرند.

برخی از صاحبنظران معتقدند که به دنبال توافق هسته‌ای ایران و ۱+۵، توافقی هم بین ایران و کره جنوبی حاصل شد که به واسطه صادرات نفت ما به این کشور افزوده شد چراکه كره جنوبی پنجمین واردكننده بزرگ نفت خام در جهان است و پیش از اعمال تحریم‌ها علیه ایران، ۱۰ درصد از نیاز نفتی خود را از ایران تأمین می‌کرده که این موضوع هر دو کشور را متضرر کرده است.

در حال حاضر موضوعی که برای ایران اهمیت بسیار دارد، تقویت روابط با سایرکشورهای دیگر از جمله کشورهای آسیای شرقی است چراکه بعد از بدقولی‌های واشنگتن و کشورهای غربی بعد از لغو تحریم‌ها، ایران بتواند کشورهای آسیای شرقی را حیاط خلوت خوبی برای جبران بدقولی‌ها بداند چیزی که نتوانسته است به میزان زیادی از غرب به دست آورد.

البته انتظار می‌رود با سفر «پارک» به تهران و امضاء قرادادهایی اقتصادی با این کشور پس از لغو تحریم‌ها، صفحه تازه ای در روابط و همکاری‌های ایران و کره که دو شریک بزرگ اقتصادی گشوده شود چراکه ایران تأمین کننده انرژی برای کره بوده است و کره هم ایران را بازار مناسبی برای کالاهای خود می‌داند و این نیاز متقابل به هم در حال حاضر رابطه دیرپایی را بین ایران و کره جنوبی به وجود آورده است.
 
کلمات کلیدی : سفر رییس جمهور کره جنوبی به ایران
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۵ ۱۹:۱۱:۵۰
تا موقعی که آمریکا با اهرم های سیاسی و اقتصادی که در دست دارد و با آنها در روابط بین ایران و دیگر کشورها کارشکنی می کند، بعید است که اینگونه رفت و آمدها و مذاکرات ثمر بخش و اجرایی شوند. (3685120) (alef-3)
 
United States
۱۳۹۵-۰۲-۱۵ ۱۹:۲۲:۰۰
اگر در دنیا یک کشور باشد که بعد از اسرائیل نزدیک‌ترین روابط سیاسی ، نظامی، فرهنگی و اقتصادی را با آمریکا دارد ، آنهم کره جنوبی است. همه وجود کره جنوبی به آمریکا وصل است و اگر آمریکا نبود کره جنوبی هم نبود و همین حالا هم کره جنوبی بدون اجئزه آمریکا آب نمی‌خورد چون همه پشتوانه او در برابر کره شمالی و چین، آمریکا است. حالا تصور کنید که حتی آلمان و فرانسه نیز حاضر به همکاری گسترده با ایران نیستند کره جنوبی که جای خود دارد. اگر دیدید که کره جنوبی از ایران در زمان تحریم نفت خرید فقط به خاطر این بود که در تقسیم کار آمریکا، کره جنوبی، ژاپن ، ترکیه و هند و چین، باید از ایران یک میلیون بشکه نفت میخریدند تا نفت در برابر غذا کامل شود. اگر کّل صادرات نفت ایران ناگهان به صفر می‌رسید، امکان دیپلماسی ۳ ساله و ادامه آن در زمان حال وجود نداشت و ممکن بود که کنترل اوضاع از دست آمریکا خارج شود و مجبور به عقب نشینی... حالا هم اتفاقی‌ نیفتاده.. بر اساس همان تقسیم کار، کره جنوبی باید بازارهای ایران را از کالاه‌های مصرفی الکترونیک مملو کند، دلار نفتی‌ را از ایران خارج کند، انواع موبایل و دستگاه‌های ارتباطی‌ را به ایران صادر کند و خلاصه کانال ورود مردم ایران به تلگرم و دهاه برنامه اجتماعی کامپیوتری و اینترنت و ماهواره شود تا در زمان مناسب به کار اید... تصویر پشت بامهای سوریه را قبل از جنگ داخلی‌ ببینید که مملو از دیشهای ماهواره بودو دولت سوریه اصلا احساس مسئولیت یا هشیاری نمیکرد چون به ظاهر همه چیز خوب و تحت کنترل کامل بود ... به همین سادگی‌... البته این به معنی‌ این نیست که پس باید همه اینترنت و ماهواره و را حذف فیزیکی‌ کنیم، ولی‌ به این معنی‌ است که به جای برخورد سخت، به دنبال ایمن ساز جامعه در برابر این چنین مسائلی‌ باشیم که آنهم از ناحیه احترام واقع به رای و نظر و خاست اکثریت جامعه امکان دارد... اگر میبینیم که ۹۰ درصد مردم ایران ماهواره را بر صدا و سیما ترجیح میدهند، اطمینان داشته باشیم که عیب از صدا و سیما ما است نه مردم یا ماهواره... (3685138) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۶ ۰۰:۱۴:۱۱
شما کامپیوتر و موبایل و ماشین و.... درست کنید تا این. اقلام را وارد نکنیم
شبکه ملی اینترنت داخلی 15 ساله روی کاغذ مانده است
توقع دارید مردم از تکنولوژی استفاده نکنند تا حضرات در داخل تولید کنند
با وجود مدیرانی مثل خاوری و رحیمی و وووو منتظر تولید تکنولوژی نباش (3685464) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۶ ۰۷:۱۱:۴۳
بابا تو چه ذهن جاسوسی داری (3685586) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۶ ۱۱:۲۴:۰۹
یه طوری حرف می زنی که انگار ایران تافته جدا بافته است ومثلا دیگر کشورها هیچ کدام محصولات کره را نمی خرند وحالا این دامیست که برای ایران پهن کرده اند ومی خواهند جلوی پیشرفت ایران در تولید را بگیرند !!! یعنی ما چند سال باید صبر کنیم تا صنعت تولید در کشورمان تکان بخورد تا تازه بتواند محصولاتی با کیفیت پایین وبعضا آسیب رسان به جان ومال مردممان را تولید کند که مبادا ما وابسته شویم!! دنیا دنیای تبادل است و با هم بده بستان می کنند وچرخ زندگی مردمشان را می چرخانند الان چند دهه است که در حال ساخت اتومبیل هستیم ؟به کجا رسیده ایم؟ اتومبیلهای بی کیفیتی که بلای جان مردممان شده اند وبالاترین آمار مرگ ومیر جاده ای را برایمان رقم زده اند همین حالا تفاوت سطح تولیدات داخلی وخارجی را ببینید از زمین تا آسمان است این که می گویید اگر آمریکا پشت کره را خالی کند چیزی ندارد صحیح نیست الان بسیاری از جوانان کره به دلیل همین روابط در بهترین دانشگاههای آمریکا تحصیل می کنند مگر می توان قبول کرد که آنها اجازه دهند کشورشان به روال قبل برگرددکدام عقل سلیم می پذیرد که مثلا جوانان کره شمالی که پایشان را از خاک کشورشان بیرون نگذاشته اند در تولید علم وتکنولوژی هم تراز جوانان کره جنوبی باشند !! کره راهی را رفت که ژاپن رفت الان ژاپن یک قطب بزرگ علمی وتکنولوژیست که حتی آمریکا را برده خود کرده ! همین چین چه وقت توانست حرفی برای گفتن داشته باشد ؟ زمانی که درهای کشورش را باز کرد و با همان دشمنش یعنی آمریکا تبادل علم کرد الان بازار آمریکا مملو کالاهای چینیست !! اشکال ما این است که هم دوست داریم با دنیا رابطه داشته باشیم وهم از جایگاه خود می ترسیم اتفاقا تا وقتی که در برابر دنیا حالت تدافعی گرفته ودرها را روی خود ببندیم وشرایطی ایجاد کنیم که مثلا جوانان ما برای ارتباط با دنیا دچار معضل باشند و وادارشان کنیم تا از راههای غیر قانونی مهاجرت وارتبا برقرار کنند این نسل را از دستت داده ایم وچنانچه این جوان موفق شود از آنجا که در این کسب علم کشورش را دخیل نمی داند تعهدی هم نسبت به آن ندارند ! در ضمن اگر هدف آمریکا در حمایت از بعضی کشورها منفعت بردن است حمایت ما از بعضی دیگر کشورها به چه دلیل است ؟! (3685765) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۵ ۲۰:۳۶:۱۸
با توجه به راهزنی و دستبرد دولت مستکبر شیطان بزرگ به اموال جمهوری اسلامی این حق برای ما محفوظ است که دزدان دریائی آمریکائی را هرگاه وارد حریم آب‌های ما شوند دستگیر و تأدیب کنیم و یا در هر گوشه دنیا منافع آمریکا را دچار چالش کنیم تا به حقوق حقه خود برسیم. با یانکی‌ها باید به زبان خودشان رفتار کرد. (3685244) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۶ ۱۱:۰۴:۵۶
در ماجرای مذاکرات هسته‌ای و برجام، ما در ابتدا و به حق، نرمش نشان دادیم. این نرمش اما گاهی، با اقدامات نابجای برخی در داخل همراه شد. کار به جایی رسید که برخی دوستان گفتند حریف را «فرد بسیار مودب» یافته‌اند و به حرف‌ها و وعده‌های آنها خوشبین هم هستند! به هر تقدیر این روش در برابر حریفی با مختصات آمریکا، جواب نداد و حریف با قلدری تمام، نه تنها تحریم‌ها را لغو نکرد، بلکه بر تعداد آنها نیز افزود. اما اصرار ما بر ادامه آن راه رفته، امروز دشمن را پر رو کرده. (3685737) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۵ ۲۰:۳۷:۲۶
اعتماد بی‌جا به دشمنان قسم‌خورده نتیجه‌ای جز خسران به دنبال ندارد. (3685245) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۵ ۲۰:۳۹:۰۵
جناب آقای روحانی! نشستن بی‌ادبانه مهمانان اروپائی در حضور شما یک نوع رفتار متکبرانه و تحقیرآمیز است. یا راهشان ندهید یا ادب نشستن را به آنها بیاموزید. (3685247) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۶ ۱۱:۲۵:۲۵
این ایراد گرفتن به نحوه ی نشستن ودست دادن دیگه تکراری ونخ نما شده ! (3685767) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۶ ۱۰:۳۵:۴۲
بحث کره جنوبی است ولی یک عده باز بحث به زیر سوال بردن برجام مشغولن دوستانی که به برچام حمله می کنید راه جل شما چیست؟ امریکا به دو سه کشور موقتا اجازه داده بود تا یک میلیون بشکه نفت از ما بخرند و بغدش با مصوبه سنا اون یک میلیون هم صفر میشد حب طرج شما چیه؟ راه جل شما چیه؟ احر این راه میشد نفت در برابر غذای عراق یا چیزی شبیه این چه راه حلی دارید؟ نفت نفروشیم حقوق کارمندا رو چطوری میخواهید بدهید همین الان اضافه کارها و خیلی چیزها مغوق مونده در صورتی که نقت صفر میشد راه حل شما چیه بود؟ حواهشا شعاری پاسخ ندهید راه جل عملی شما چیست؟
ممنون میشم یه نفر از شما راه حل خودش رو ارائه کنه( تکذیب صورت مساله که نفت صفر بشه ما مشکل نداریم راه جل محسوب نمیشه اگر مشکل نداریم چرا مذاکره کردیم؟؟؟) (3685711) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۲-۱۶ ۲۱:۳۳:۱۹
حق با شماست ولی دولت اصلاحات 8 سال گفت که جاده ابریشم راه اندازی می کنه و این دولت هم در سفر رئیس جمهور چین به جای درخواست های مهم اقتصادی دنباله جاده ابریشم را گرفت که یک قطار بازنشسته را با 12 کانتینر به ایران فرستادند که دیگر حتی ارزش برگشت هم نداشت کی این سیاست را تدوین کرده بود تا با آبروی ریاست محترم جمهوری و مردم بزرگ ایران در جامعه جهانی بازی کنه لطفا اسم این کارشناسان الکی رو اعلام کنید (3686475) (alef-13)
 
بهمن همدمی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۶ ۲۳:۳۰:۱۴
راحت بگوهیچی نمیشه!!! (3686613) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۵ ۱۹:۱۴:۵۳
این همه هیئت‌های به اصطلاح تجاری و غیره که به کشور وارد می‌شوند آیا دستگاههای اطلاعاتی- امنیتی بر سفرهای استانی، دیدار آنها با احزاب، شرکت‌ها و کارخانه‌هایی که به آن‌ها رفت و آمد می‌کنند اشراف دارند؟! (3685124) (alef-3)
 
Turkey
۱۳۹۵-۰۲-۱۵ ۱۹:۴۱:۲۳
بله اشراف دارند، مورد دیگری وجود دارد بفرمایید (3685156) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۵ ۲۰:۴۰:۲۷
هیچ گاه تصور نمی‌کردم سرنوشت کشور در این دولت به گونه‌ای رقم بخورد که کشورهایی با وسعت یک استان ایران به ما حرف زور بزنند و مسئولان کشور هم نتوانند و در واقع نخواهند به یاوه‌گویی این کشورها پاسخ عبرت‌آموز بدهند. (3685250) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۶ ۰۰:۱۸:۱۱
به وسعت کشورها نگاه نکنید بلکه به مدیرانش نگاه کنید (3685470) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۶ ۱۱:۳۳:۳۵
چه حرف زوری طرف اومده قرار داد بسته !! حرف زور رو اون کشورایی زدن که در دولت قبل سرمایه کشور را به پایشان ریختیم وامروز با دشمن ما دست دوستی می دهند !! ظاهرا شما خوابید !! (3685782) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۵ ۲۰:۱۵:۱۹
بله اشراف دارند تا انها از طرحهای بانکی ما که گرفتن پول مردم به اسم قرض الحسنه و دادن همان پول با ربای 28% به همان مردم کپی برداری نکنند, چون این طرح بعد از سالها تحقیق و مطالعه به دست امده است (3685206) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۵ ۲۰:۱۸:۴۳
دوست عزیز مواظب چه چیز باشند?مواظب مرکز تحقیقات پیشرفته ایران خودرو یا مرکز تکنولوزی سایپا?سر هم بندی کردن قطعات چینی که مواظبت نمیخواهد. (3685212) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۵ ۲۳:۵۶:۰۰
ولله این توهم و خود بزرگ پنداری اینا منو دق داده!
باورشون شده اپولو هوا میکنند! (3685449) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۲-۱۵ ۲۱:۳۶:۰۶
ممکنه محصولات تولیدیمون رو بخرن
یا شاید هم اجناس مورد نیازمون رو بهمون بفروشن!!
چه مصیبت بزرگی!!! (3685320) (alef-11)
 
ایرانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۵ ۲۳:۰۱:۴۴
آیا مدانید چقدر جوان بیکار است !!!!! (3685393) (alef-11)
 
یاسر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۵ ۱۹:۱۷:۰۵
پسا برجام روحانی را هم دیدیم!!!فقط رفت و امد های نمایشی!!!!! (3685126) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۵ ۲۰:۰۷:۱۱
یاسر جان حرف تازه بزن, همین چهار تا کلمه را یاد گرفتی و در هر مورد ربط دار و بی ربط این کامنت را میگذاری (3685194) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۵ ۲۰:۳۳:۵۹
شماها خوبید با تحریم ها !! (3685238) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۵ ۲۳:۱۰:۳۲
کسی نمی گه تحریم خوبه! اما وقتی تحریم ها برداشته میشه باید تاثیرش دیده بشه. نه اینکه برنج و لوبیا و خوردنی های عادی روزانه ی مردم هم ناگهانی چندهزار تومان افزایش پیدا کند. اگر دولت روحانی یک کار درست کرده باشه همین برداشتن تحریم هاست ولی این به تنهایی کافی نیست. باید مدیران فاسد کنار گذاشته شوند ولی وقتی این مدیران بخش اعظم دولت رو تشکیل می دهند امیدی به درستی شرایط نخواهد بود (3685400) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۶ ۱۱:۴۰:۳۷
دلیل گرانیش اینه که کسانی که از تحریمها منفعت می بردند حالا می بینن کالاها واجناسی که در زمان تحریم با انواع رانت وارد کردن ممکنه رو دستشون بمونه با تبلیغات وشگردهای خاص گرون به مردم میفروشن !! (3685794) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۲-۱۵ ۲۱:۳۶:۴۱
شما همیشه که خرید نمیکنی
چند بار میری مغازه ها رو میگردی بعد خرید میکنی!! (3685321) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۶ ۱۱:۳۷:۰۰
بنده خدا همش 3ماهه برجام عملی شده خوب اگه نیان وبرن پس چه طور قرارداد ببندند ! (3685790) (alef-11)
 
خدا وکیلی به روحانی رای دادم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۵ ۱۹:۳۲:۳۲
همه کشورها دارن آماده میشن برای صادرات محصولاتِ خودشون به ایران و دولتِ کلید مسرور و شادمان و ذوق زده از ورود سران این کشورها به ایران و گرفتن عکس یادگاری با مصرف انتخاباتی !!!!!! (3685148) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۵ ۱۹:۳۸:۵۰
خوش به حال سامسونگ و ال جی شد . (3685155) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۶ ۱۱:۴۳:۲۰
وخوش یه حال من که دیگه مجبور نیستم کالای الکتریکی ایرانی بخرم وهر روز دستم به تعمیرش بند باشه ! چون هنوز این قدر پولدار نیستم که بنجول بخرم ! (3685799) (alef-11)
 
:-)
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۵ ۱۹:۴۹:۰۷
روابط مستحکم ما با کره جنوبی در پسا برجام تا رئیس جمهور شدن دونالد ترامپ ( حدود 7 ماه دیگه ) به قوت ادامه خواهد داشت . (3685167) (alef-3)
 
اند تکنولوژی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۵ ۲۰:۲۴:۳۷
ما برای جلوگیری کردن از پاره شدن کاغذ برجام ، باید هر چه سریعتر متن برجام رو بریزیم روی CD (3685225) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۵ ۲۰:۲۲:۱۰
از این به بعد گوشی موبایل و تلویزیون و یخچال و ماشین رختشویی و فن آوری صادر میکنیم به کره جنوبی ! (3685218) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۶ ۱۱:۴۴:۴۹
بگو ببینم تو این مدت تحریم چند تا کالای مورد نیاز مردم رو تو ایران ساختیم که حالا ناراحت عدم صدورش هستی ؟! (3685803) (alef-11)
 
علیمرادی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۵ ۲۰:۴۴:۳۲
چه فایده ؟!
6 ماه دیگه و بعد از رئیس جمهور شدن ترامپ ، چیزی از این رفت و آمدها و قراردادها باقی نمیمونه به غیر از چند تا عکس یادگاری (3685260) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۵ ۲۱:۳۵:۱۱
بازاری جدید برای اجناس بونجل کره ای (3685318) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۵ ۲۳:۵۷:۰۳
برید احناس درجه یک رو از دوست و برادر چین و روسیه بخرید! (3685451) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۶ ۱۰:۵۳:۱۴
چند سوال:

خودمون اون مجصول رو داریم؟ طبیعی است که پاسخ نه است
از کدوم کشور بیاد شما راضی خواهی بود؟ فرانسه که میفرمایید بد است انگلیس که تکلیفش مشخصه امریکا هم مشحصه المان هم مشخصه دیگه از کجا بیاد؟
چرا ما خودمون جنس حوب نداریم؟
جنس غیر بنجل مال کدوم کشورا است کجا رو قبول داری؟
حای دولت بودی چه میکردی؟ (3685729) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۶ ۱۱:۴۶:۳۹
تمام دنیا از اجناس کره ای استفاده می کنند می تونی بهترشو بساز صادر کن به دنیا نمی تونی پس سکوت مگه مجبوری به توان کسی که یک سومش را نداری دهن کجی کنی ؟! (3685809) (alef-11)
 
قلی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۶ ۰۸:۴۶:۴۳
فقط خواهش دارم سریال تاریخی نده اکشن هم بدن جومونگو از بس پخش کردن سی دیش خش افتاده کیفیت نداره دیگه (3685622) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۷ ۱۱:۱۹:۰۳
به نظر من با کشورهای کوچک و ترویی مثل کره جنوبی، استرالیا، کانادا و ژاپن که در تحریم ها همسو با دیگر نظامات بین المللی به تحریم ایران جواب اری گفتن نباید یک سر سوزن خرید (3686980) (alef-13)
 
۱۳۹۵-۰۲-۱۸ ۱۳:۳۰:۳۵
شما به ژاپن و کره و کانادا میگی کشورهای کوچک!؟!؟ پس لابد ایران و سوریه و لبنان و کره شمالی و سومالی میشن ابرقدرت!!!!!!!! (3688917) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.