توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 256607
تذکر به آنچه که در یک برنامه تلویزیونی گذشت
بخش تعاملی الف - احمدرضا رحیمی
اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۸ دی ۱۳۹۳ ساعت ۰۷:۵۲
دیشب برای اولین بار برنامه "بعضی ها" را از داخل اینترنت دیدم . اجرای خوب علی ضیاء و مهمان این برنامه رامبد جوان نوید یک برنامه جذاب و سرگرم کننده را می داد. جوان که حضور او با شیطنت‌ها و شوخی‌های همیشگی‌اش همراه بود، در ابتدای برنامه از ضیاء خواست جایش را با او عوض کند و زمانی که او نپذیرفت این بار خواست جای صندلی‌هایشان را عوض کنند و این اتفاق روی آنتن زنده افتاد! گفتگوها و شوخی هایی که بین این دو ردو بدل شد در نوع خودش جالب و بامزه بود.

خلاصه بحث به مرحوم به خسرو شکیبایی رسید؛ قسمتی که از همان اول برنامه قابل پیش بینی بود. جوان به توصیف شخصیت مرحوم شکیبایی پرداخت و بازیگری در کنار ایشان را افتخاری بزرگ برای خودش دانست تا اینکه ضیاء از آقای جوان پرسید وقتی خبر فوت آقای شکیبایی را شنیدی چه عکس العملی نشان دادی؟ که پاسخ داد:"من ضجه زدم"و این گونه گریه اش را توصیف کرد: "من دو بار در زندگی ام اینطور گریه کردم. هق هقی می‌کردم، از آن گریه‌هایی که رویش کنترل نداری و نفست بند می‌آید".

سپس ضیاء از وی می پرسد دفعه دوم که اینطور گریه کردی ،چه زمانی بود؟ که با کمی‌ مکث گفت: یک موجودی را از دست دادم، البته انسان نبود.
 

 

البته قضاوت نمی کنم که آن موجودی که مدنظر آقای جوان بوده، حیوان بوده یا خیر، اما این بهانه ای است که درباره پدیده نگهداری حیوان در منازل که اخیرا بیشتر مشاهده می کنم، بنویسم. آنچه که در این خصوص لازم می دانم توضیح دهم عبارتست از:

1- ترويج مسايل فرهنگي که ريشه هاي بومي و ايراني ندارد اگر چه ممکن است به نظر عده اي کم اهميت باشد اما بخشي از تهاجم نرم فرهنگي است که رفته رفته صورت مي گيرد. چرا که هميشه دشمن از جايي اين تهاجم را شروع مي کند که ما حساسيت کمتري نسبت به آن ها نشان مي دهيم. در فرهنگ ایرانی و اسلامی نگهداری حیوانات در خانه دور از حرمت و احترام است و جای حیوانات در فضاهای مختص به آنهاست نه هم خوابی با انسان که این روزها متاسفانه این فرهنگ غربی بشدت در ایران تبلیغ می شود و نگهداری حیوان در خانه باعث سلب آسایش از همسایگان می شود و همچنین ارزش خانواده را زیر سوال می برد .

2- مدتی است که نگهداری از حیوانات خانگی را عده ای هنجار شکن در ایران کلید زده اند و متاسفانه برخورد جدی هم با این عناصر ضد فرهنگی صورت نمی گیرد که رسما و علنی حمله به فرهنگ اصیل ایرانی را در جامعه پیاده سازی می کنند. بار دیگر به تمام مسئولان یاد آوری می کنم شعار امسال، " فرهنگ و اقتصاد با عزم ملی و مدیریت جهادی ست" و همانطور که امام خامنه ای (روحی فدا) در دیدارشان با رئیس‌جمهور و اعضای هیأت دولت فرمودند: اشتباهات فرهنگی به‌راحتی قابل جبران نیست. باید سیاست‌های فرهنگی نظام به‌درستی درک و اِعمال شود. هر گونه تغییر مسیر فرهنگ از چارچوب نظام اسلامی، موجب برهم خوردن هویت واقعی جامعه می‌شود. 1393.04.23

3-از دید روانشناسان اجتماعی نگهداری از حیواناتي مانند سگ و گربه در منزل، نشانه‌ای از نابودی فرهنگ و گوشه‌ای از عقده‌های روحی و رفتاری و نیز کمبودهای عاطفی در زندگی شخصی افراد است به طوری که آنان با بهانه مختلف همچون "تنهایی‌های امروزی و ناهنجاری‌های جامعه خویش"، سعی در سرپوش گذاشتن همنشینی خود به عنوان یک انسان با حیوانات دارند. محققان اجتماعی بر این باورند، که هم غذا  شدن با این گونه حیوانات و آنها را با خود به مراکز عمومی آوردن ضمن آنکه نشانگر کمبود محبت شدید افراد است، از عدم برقراری ارتباط فرد با خانواده و جامعه نیز حکایت می‌کند و گاهاً افراد تحت الشعاع، خود تحت تأثیر تفکرات چنین افرادی قرار می‌گیرند. ازنظر روانشناسان این یک واقعیت است که با شیوع زندگی فانتزی و با کم عمق شدن روابط انسانی، تمایل به داشتن حیوانات خانگی بالطبع افزایش پیدا می‌کند.

4 - باتوجه به اینکه این فرهنگ غلط دستاویز بازیگران و هنر پیشه های عرصه سینما و تلوزیون شده است لازم است وزرات فرهنگ و ارشاد و سازمان صداوسیما تدبیری در این خصوص اتخاذ کنند؛متاسفانه كساني كه خود را الگو و قشر روشنفكر و فرهيخته می پندارند، با یک حیوان حرام گوشت یا بدتر از آن با یک سگ‌، انس می‌گیرند تا جایی که در مواردي مشاهده شده به طور علنی اعلام می‌کند که او را از بقیه اعضای خانواده شان بیشتر دوست دارند و بعضا وقتی که باید به همسر و یا خانواده خود ابرازعلاقه کنند، در کنار حیوان وقت می‌گذراند تصاویر آن را در شبکه های اجتماعی منتشر می کنند و نکته ای که در این خصوص باید اشاره کنم این است که متاسفانه مجلاتی در این خصوص به این فرهنگ غلط دامن می زنند و در جهت ترویج این فرهنگ اقدام می کنند.

کلمات کلیدی : احمدرضا رحیمی