نظر منتشر شده
۲۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 388106
اَبَرسیاستمدار ۹۶؛
ویژگی های رییس جمهور آینده باید چه باشد؟
دکتر حامد حاجی حیدری، 13 شهریور ۹۵
تاریخ انتشار : شنبه ۱۳ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۴۱
در آستانه انتخابات ۹۶ و در شرایطی که کشور به رییس جمهوری احتیاج مبرم دارد که بتواند بسیج مشارکت گسترده مردمی را برای فائق آمدن به مسائل اقتصادی فراهم آورد و اقتدار سیاسی مخدوش شده کشور در منطقه را بازسازی کند، مدام و در این محفل و آن محفل، پرسش از خصال چنین گزینه قریب‌الوقوعی است. شرایط به نحوی است که ما به یک سیاستمدار خیلی ویژه با توانمندی‌های بالا نیاز داریم. با چه خصالی؟

اَبَرسیاستمداران کارآزموده، می‌دانند طی چه فرآیندی می‌توانند با صفت‌های ویژه، ممتاز و منحصر به فرد، بدون زور و تهدید، حتی بی‌وعده و وعید، برای مردمشان الهام‌بخش شوند. آنها خوب می‌دانند که چگونه باید بدون استعمال الفاظی ناجور منتقدان خود همراهی کنند، و چگونه بدون وعده‌های عجیب «۱۰۰ روزه» و «سبد کالا» و «کارت هوشمند» و «وام خودرو» و... هواداران را دلگرم نگه دارند.

اَبَرسیاستمداران مشارکت‌جو، می‌دانند که چطور باید اقشار و دسته‌ها و گروه‌های ملت را در مسوولیت‌ها و تصمیم‌گیری‌ها بسیج کنند و حس اعتماد و اتکال به حق را در ایشان تقویت کنند، زیرا، در این صورت است که بازده کاری ملت افزایش پیدا کرده و کارهای بزرگی توسط آنان انجام می‌شود.

اَبَرسیاستمداران بافراست، می‌دانند که از نتایج عملکردها، اثرگذاری گروه‌ها و دیگر معیارهای کلیدی سیاسی، به درستی، در برنامه‌ریزی‌های کشور استفاده کنند تا موفقیت مجموعه خویش را تضمین کرده و خود نیز تبدیل به اسطوره و الگو شوند.

اَبَرسیاستمداران ارتباط‌شناس، مهارت‌های مردمی قابلی دارند؛ جای تعجب نیست که سیاستمداران، به واسطه ارتباط و تعاملی که در سطح کلان با دیگران برقرار می‌کنند، نمی‌توانند افرادی درون‌گرا باشند، یا حداقل نمی‌توانند کاری کنند که مردم باور کنند انسان‌های کم‌رویی هستند. سیاستمداران باید بتوانند به طور مؤثر با مردم ارتباط برقرار نمایند و با آنها حرف بزنند، باید دیگران را درک کنند و بتوانند به صورت شفاف و واضح از اهداف و شرایط موجود سخن به میان آورند.

اَبَرسیاستمداران حکمت‌پیشه، از هر رشته و حرفه‌ای برخاسته باشند، باز، باید قادر باشند تا کشور خود را جامع و کامل تعریف و معرفی کنند، و با مخاطبان داخلی و خارجی مختلف صحبت نمایند، تا در موارد ضروری، حس همدلی به آن‌ها منتقل شود. در واقع، مهارت‌های ارتباطی یکی از مهم‌ترین مهارت‌هایی است که یک سیاستمدار باید در آن کاملاً مسلط باشد. زیرا، اصولاً عبارات گنگ و نامفهوم، می‌تواند باعث سوء تفاهم و برداشت‌های نادرستی شده و برای کشور تبعات ناخوشایندی در پی داشته باشد. بی‌شک، برقراری ارتباط مؤثر در ایجاد حس اطمینان و اعتماد در دیگران تأثیر بسزایی دارد.

اَبَرسیاستمداران الهام‌بخش، کسانی هستند که در کشور، باعث وقوع رخدادهای جمعی مثبت و عمیق و با کیفیت شده و مردمشان را با هوشیاری و دانایی و از آن مهم‌تر، با «هنر» به انجام فعالیت‌هایی که نتیجه مطلوبی برای کشور دارند هدایت می‌کنند. آنها، بیش از هر چیز، مشغول خلق یک اثر هنری مینیاتور شکوهمند بر پرده تاریخ ملت هستند و قضاوت‌های خود را مو به مو برای این منظور هدایت می‌کنند. آنها نیک آگاه هستند که چه شیوه‌هایی را برگزینند و چگونه به طرز مؤثر و توأم با هارمونی، مردم را به سمت تحقق اهداف عالی کشور سوق دهند.

اَبَرسیاستمداران روشن‌بین، باید این توان را داشته باشند که بدون جانبداری و تعصب تصمیم‌گیری کنند. آنان باید بر نقاط قوت و ضعف خود و دشمنان اشراف داشته و دانسته‌های دسترس خود را با دقت ارزیابی کرده و در زمان تصمیم‌گیری تردید نورزند و همچنین نباید خیلی بی‌محابا تصمیم بگیرند؛ می‌دانید که، حکایت، حکایت «مینیاتور» است. سیاستمداران، همواره باید سعی کنند تصمیماتی باظرافت اتخاذ نمایند که نفع عموم ملت را در بر داشته باشد، و تنها به منافع بخش خاصی اکتفا نکنند.

اَبَرسیاستمداران واقع‌بین، برای فهمیدن اینکه دقیقاً چه اتفاقی دارد می‌افتد، باید مهارتی عالی در نظارت و آگاهی یافتن داشته باشند. سیاستمداران برای اینکه تصمیم‌های خوبی بگیرند، باید بدانند شرایطی که در آن قرار دارند چه شرایطی است: تصمیمات خوب نمی‌توانند بر مبنای اطلاعات غلط از ظرفیت‌ها گرفته شوند. سیاستمداران باید بدانند که در واقع، چه اتفاقی می‌افتد که بتوانند نتایج، عملکردها، اثرگذاری گروهی و دیگر معیارهای کلیدی خیر ملت را بسنجند.

اَبَرسیاستمداران بافراست و سریع‌الانتقال، باید در مهارت‌های فنی روزگار خود نیز شریک شوند و در این زمینه باید قدری فراست و تندذهنی هم داشته باشند. اگر سیاستمداران ندانند که مردم در مورد چه چیزی صحبت می‌کنند، چطور می‌توانند با توجه به نیاز و طرح‌های آن‌ها تصمیمات مناسبی بگیرند. سیاستمداران باید با توجه به تخصص، حرفه یا منطقه کاری مردم، درک کافی از شغل، وظایف، گویش و اصطلاحات آنها داشته باشند. بدون این، سیاستمدار، نزد مردم، گنگ و کم‌هوش به نظر می‌رسد.
*صبح نو
 
کلمات کلیدی : انتخابات سال ۹۶+انتخابات ریاست جمهوری
 
حسین صدارت
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۳ ۱۲:۴۳:۲۳
به معلمان بیش از این ظلم نکند و عدالت علوی را لغلغه دهان خود نکند. (3917028) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۳ ۱۵:۰۱:۳۴
دقیقا ویژگی های دکتر روحانی را داشته باشد (3917327) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۳ ۱۲:۵۳:۵۳
ویژگیهای حسن روحانی را باید داشته باشد... (3917049) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۳ ۱۳:۵۵:۳۹
احسنت (3917164) (alef-3)
 
مشکین نقاب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۳ ۱۵:۲۳:۳۲
یعنی مثلا اگه گفت 100 روزه مشکلاتتون رو حل می کنم حل کنه. برای خودش ذخایر نظام جمع کنه و هزارتا خدمت دیگه... درست مثل حسن روحانی.
شما چرا سرتون رو کردین زیر برف؟ رای در مقابل کنسرت؟! اینه اون ویژگی که بعضیا دنبالشن؟ (3917387) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۶-۱۳ ۱۲:۵۸:۲۴
باید تکلیفش را با انحصار جامعه پزشکی مشحص کنه
و با افزایش شدید تربیت پزشک در عین سختگیری در اموزش دانشگاه برای حفظ کیفیت
کاری کنه پزشک مانند بقیه مشاغل به ارباب رجوع خود که از قبل ان درامد کسب میکنه احترام بگذاره (3917061) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۶-۱۳ ۱۲:۵۹:۱۷
من تعجب میکنم از این مردم که میدونن این دولت عامل پزشک سالاریه و سال ۹۶.بهش رای میدن و باز میان اعتراض کنن
خوب خودتان عامل اصلی این وضعید (3917064) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۳ ۱۳:۰۷:۱۱
زمانی که انقلاب شد همین مسئولینی که الان 60، 70، 80 یا 90 سال دارند همه ی پست ها از جمله ریاست جمهوری، وزارت خانه ها و غیره را به تسخیر خود در اوردند. اما الان می بینیم که افرادی که برای ریاست جمهوری ارائه می شوند اکثرا 50 سال به بالا هستند. این افراد بر خلاف جوانان نه شوق حرکت و نه عزم مقابله با فساد را دارند زیرا اگر داشتند در طول حدود این چهل سال که همگی پست های مختلف را دست به دست می کردند و زمانی شهردار، زمانی رئیس سازمان امنیت ملی و غیره و غیره بودند با مفاسد و مشکلات امثال ان برخورد می کردند. اما بررسی روند پس از انقلاب نشان می دهد که نیاز به نیروی جدید است، ان هم نه در حد حرف بلکه در عمل. اگر این چنین شد شاید تغییری ایجاد شود وگرنه افراد بعدی که می ایند و رئیس جمهور می شوند باز زمان انتخابات حرف های خوب می زنند ولی بعد از تنفیذ آن کار دیگر می کنند. کشور به رئیس جمهوری نیاز دارد که پیش خود فکر کند من قرار است رئیس جمهور یک دوره ای باشم و همه ی تلاش خود را برای حل مشکلات در زمان محدود چهار سال بکند. برای مثال عالم و ادم می دانند که افرادی که واقعا ثروتمند هستند باید یارانه شان قطع شود. اما دولت به این دلیل که می ترسد به آراء خود در انتخابات سال اینده لطمه بزند این کار را نمی کند. اگر دولت این کار را می کرد، حتی اگر دور بعد هم رای نمی اورد مسئولانش باید از خود راضی بوده و بالاخره زمانی در اینده می رسید که مردم از ان اقدام درست قدردانی می کردند. اما متاسفانه اولویت اصلی دولت ها در چند دولتی که تجربه کرده ایم انجام کار عقلایی نبوده. این ویژگی شاید یکی از ویژگی های تمایز بخش حکومتی چون حکومت امام علی است. او در اغاز خلافت می گوید هر کس که پولی را از بیت المال مازاد حق خود برداشته از او پس خواهم گرفت. اما دولت های ما مصلحت دولت خود را به انجام کار درست ترجیح می دهند (3917082) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۶-۱۳ ۱۳:۰۷:۳۵
باید دروغگو نباشد، شعار بی خودی نده، (3917083) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۳ ۱۳:۱۷:۵۲
هاله نور نداشته باشه (3917111) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۳ ۱۳:۲۱:۴۵
روحانی نباشد (3917115) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۶-۱۳ ۱۳:۳۸:۳۷
شبیه رییس جمهور قبل باشد (3917137) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۳ ۱۳:۴۴:۰۶
به برخی ویژگی اشاره کردید ولی به ویژگی مهم آن اشاره نکردید رئیس جمهور به نظر من باید پول دار و از حزب کارگزاران باشد. (3917146) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۳ ۱۳:۵۰:۴۱
برای من یکی دیگه هیچ فرقی نداره... (3917157) (alef-3)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۳ ۱۳:۵۵:۱۰
ویژگیهای حسن روحانی را باید داشته باشد.. (3917162) (alef-3)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۳ ۱۴:۱۲:۰۵
قیمت خونه را 10برابر نکنه.
قیمت ماشینو 3برابر نکنه .
برای مردم دشمن تراشی نکنه (3917193) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۳ ۱۴:۴۳:۵۴
تحریم ایجاد نکنه پولهای نفت رو که ممکنه 800 میلیارد دلار باشه گم نکنه دکل و نفنکش و...گم نشه بابک زنجانی درست نشه معاوناش فساد نکنن و... (3917289) (alef-13)
 
وثوق
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۳ ۱۴:۴۴:۴۴
از مهمترین ویژگیه رئیس جمهمور بودن در ایران این است که دروغ شاخ دار را طوری با قیافه حق به جانب و اعتماد به نفس ، بگویی که طرف مقابل هنگ کنه. (3917290) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۳ ۱۷:۲۸:۰۲
ابر سیاستمدار باید قبل از مدیریت بر جهان بر امور داخلی کشور خود تمرکز کند. (3917645) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۳ ۱۸:۵۰:۲۶
بگم،بگم نكند... (3917783) (alef-3)
 
Canada
۱۳۹۵-۰۶-۱۳ ۱۹:۵۵:۰۰
همین ویژگی هایی که رییس جمهور فعلی دارد (3917858) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۳ ۲۰:۵۴:۲۱
سعید جلیلی باشد (3917940) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۳ ۲۲:۲۸:۲۲
روحاني باشد (3918092) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۳ ۲۳:۰۳:۲۰
بايد حسن روحاني باشه تابتونه تورم رو از ٤٨ درصد به زير ١٠ درصد بياره
تحريم هارو بشكنه وراه گفتگو رو با سايركشورها باز كنه سود بانكي وو كاهش بده وام مسكن رو افزايش بده وسودش رو به زير ده درصد برسونه وام از دواج رو افزايش بده شركتهاي دانش بنيان رو تقويت كنه و هر برنامه اي رو با تدبير اجرا كنه ونه با جوزدگي شعار زدگي مردم فريبي و...ما براي سال ٩٦ كسي رو شايسته تر از روحاني نمي شناسيم افراد خردمند نبايد بگذارن برنامه هاي روحاني نيمه تمام باقي بمونه (3918134) (alef-13)
 
محمد
Russian Federation
۱۳۹۵-۰۶-۱۶ ۰۲:۲۳:۳۶
مثل حسن روحانی باشد (3922200) (alef-13)
 
برنامه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۶ ۱۳:۱۵:۴۸
آقای احمدی نژاد باشد (3922853) (alef-3)
 
غراب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۸ ۱۴:۰۵:۴۱
اقایانی که فکر میکنید کسی میتواند شق القمر نماید خیر دومین مصاحبه روحانی بعد انتخابات راگوش کنید ایشان گفتند 16 سال طول میکشد تا از نظر اقتصادی به 0 برسد یعنی دولت گذشته هم بیش ترین در امد را داشته در طول ادوار دولت گذشته ایران وهم بدهکار ترین دولت پس هیچکس نمی تواند این اقتصاد را به این زودیها درست کند فقط بهتر است دست از لج ولج بازی برداریم واین قدر باشعور این ملت بازی نشود که هر روز این احمدی نژاد متینگ راه بیندازد ومردم به سخره بگیرد باید جلوی چپاولگران این بیت المال گرفته شود وبگذاریم روحانی به کار خودش ادامه دهد تا حداقل لازم نباشد باز کلی هزینه و وقت صرف برنامه ریزی های مجدد شود (3926122) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.