توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 424402
«سقوط» برای حلب، «باز‌پس‌گیری» برای تدمر؛ پوشش متفاوت رسانه‌های غربی از سوریه
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۰۴:۳۰
تحلیلگر انگلیسی تاکید می‌کند رسانه‌های غربی به دلیل منافع مالی، پوشش‌های متفاوتی از بحران در سوریه ارائه می‌دهند.

به گزارش فارس، روزنامه انگلیسی «ایندیپندنت» در یادداشتی به قلم «رابرت فیسک» به بررسی ساعات پایانی آزادسازی شهر «حلب» در سوریه پرداخته و نوشت غربی‌ها به خاطر منافع مالی از معارضان و تروریست‌ها در حلب حمایت می‌کنند.

در ابتدای این یادداشت با اشاره به حمایت رسانه‌ای غرب از معارضان و ارائه آمار غلط و اغراق‌آمیز از تعداد غیرنظامیان حاضر در حلب، آمده است که کشورهای غربی از جمله آمریکا، بریتانیا و اعراب خلیج فارس از «معارضان» حمایت کرده و زمانی که آن‌ها حلب را اشغال کردند این چنین اخبار غم‌باری از این شهر گزارش نشد زیرا سعی می‌کردند معارضان را «افراد خوب» و نیروهای دولت سوریه را «افراد بد» نشان دهند.

فیسک از مصاحبه خود با اولین خانواده سوری که از شرق حلب گریخته بودند، می‌نویسد: «او گفت معارضان قصد دارند برادرش را بخاطر اینکه او و همسرش از خطوط مقدم گریختند، اعدام کنند. وی همچنین به شدت از اینکه شورشیان در بیمارستان‌ها و مدارس، سلاح مخفی و ذخیره می‌کنند، انتقاد کرد؛ این در حالی است که او از حامیان دولت سوریه نیز نبود.»

وی با اشاره به بار معنایی لغات متفاوتی که رسانه‌های «تندرو» غربی در پوشش دو خبر تدمر و حلب استفاده کردند، نوشت: «آن‌ها برای حلب، از کلمه "سقوط" به دست ارتش سوریه استفاده کردند این در حالی است که باید آن را به صورت "بازپس‌گیری" از "معارضان" عنوان می‌کردند. درباره تدمر نیز نوشتند که داعش آن را "باز پس‌گرفت" اما قاعدتا باید گفته می‌شد که این شهر به دست تروریست‌ها "سقوط" کرد.»

این تحلیلگر انگلیسی همچنین تاکید می‌کند آمریکایی‌ها قصد داشتند به تروریست‌های داعش اجازه دهند تا شهر «موصل» در عراق را به سمت سوریه ترک کرده و دوباره به مواضع نیروهای مقاومت حمله کنند. اتفاقی که چند روز قبل رخ داد و داعشی‌ها توانستند شهر «تدمر» را دوباره اشغال کنند. حتی یک ژنرال آمریکایی از اینکه نیروهای «الحشد الشعبی» مانع خروج تروریست‌ها از عراق به سوریه شوند ابراز نگرانی کرده بود.
 
کلمات کلیدی : آزادسازی حلب+حلب+سوریه
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.