توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 464940
درخواست ایاز صادق از رئیس مجلس ایران
تاریخ انتشار : شنبه ۲ ارديبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۲۳:۵۸
 رئیس مجلس گفت: ورود برخی اشرار به خاک ایران از طریق مرز پاکستان، مسلما مورد تأیید مسئولان پاکستان نیست.

به گزارش ایسنا،علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار «سردار ایاز صادق» رئیس مجلس ملی پاکستان، اظهار داشت: دو کشور ایران و پاکستان با یکدیگر برادر و دارای ریشه‌های مهم فرهنگی هستند که در برقراری امنیت در منطقه می‌توانند نقش تأثیرگذاری داشته باشند.

وی افزود: اکنون سال‌هاست که منطقه ما درگیر مسائل تروریستی و امنیتی است و بسیاری از نیروهای ارتش در منطقه درگیر این مشکل هستند، جنگ‌هایی مانند یمن ایجاد شده است و همه انرژی کشورهای اسلامی را درگیر خود کرده است و در این میان اسرائیل و آمریکا از این درگیری‌ها بهره خواهند برد.

رئیس مجلس باتوجه به درخواست پاکستان نسبت به حل مناقشه کشمیر، خاطرنشان کرد: ما بارها به صراحت اعلام کرده‌ایم که خواستار حل مسئله کشمیر هستیم و این مسئله نباید به نزاعی در منطقه تبدیل شود و با مذاکرات سیاسی باید به یک راه‌حل مشترک برسیم.

وی گفت: البته برخی مسائل کوچک وجود دارد که با ادامه نشست‌ها این مسائل باید حل شود؛ مانند ورود برخی از اشرار به خاک ایران از طریق مرز پاکستان که مسلما مورد تأیید مسئولان پاکستان نیست.

رئیس مجلس مسئله انتقال گاز از ایران به پاکستان را استراتژیک خواند و گفت: اتمام این خط لوله می‌تواند امنیت انرژی شما را تأمین کند.

لاریجانی تصریح کرد: یکی از موانعی که سد راه گسترش تعاملات اقتصادی بوده است، مبادلات بانکی بوده که به تازگی مرتفع شد و همین امر باعث می‌شود تجار دو کشور از همکاری با یکدیگر استقبال نمایند.

وی از گسترش همکاری‌های اقتصادی و افزایش سطح مبادلات تجاری استقبال کرده و خواستار تعاملات بیشتر دو کشور جهت ارتقای همکاری‌های دوجانبه شد.

همچنین «سردار ایاز صادق» رئیس مجلس ملی پاکستان ضمن محکوم کردن حملات تروریستی، گفت: هر نوع عملیات تروریستی که با نام اسلام صورت می‌گیرد، محکوم است و ما باید بتوانیم با اتحاد هم، پیام اسلام اصیل را به سرتاسر جهان اشاعه دهیم.

وی تصریح کرد: من به ایران آمده‌ام تا به تمام کشورهای دنیا اعلام کنم، ما در کنار کشور دوست و برادر خود که از دین و مذهب مشترکی برخوردار هستیم، ایستاده‌ایم و خوب می‌دانیم که دوستی سایر کشورها، فقط جنبه منفعتی دارد.

رئیس مجلس ملی پاکستان اظهارداشت: اگر پاکستان امروز توانسته به کشوری با قدرت هسته‌ای تبدیل شود، برای آمریکا و غربی‌ها خوشایند نیست و همانطور اگر ایران هم به پیشرفتی دست پیدا کند، برای آنان ناخوشایند خواهد بود.

«سردار ایاز صادق» همچنین با ابراز تأسف از شرایط مسلمانان کشمیر، تصریح کرد: برخی از منابع آبی ما در کشمیر قرار دارد و دولت هند اعلام کرده است که جلوی این منابع را خواهد گرفت.

وی از لاریجانی خواست که با توجه به روابطی که ایران با هند دارد، درباره مسئله کشمیر وارد شده و هرچه سریع‌تر مسلمانان آنجا را از شرایط بدی که در آن قرار دارند و قتل‌عام می‌شوند، رهایی بخشند، زیرا ادامه این اغتشاشات میان دو کشور هند و پاکستان که هر دو از کشورهای قدرتمند هسته‌ای هستند، باعث به‌ هم‌ریختگی بیشتر منطقه خواهد شد و باید با مذاکرات سیاسی به یک راه‌حل منطقی دست پیدا کنیم.

رئیس مجلس ملی پاکستان گفت: بنده معتقدم که مسائل منطقه باید توسط خود کشورهای منطقه حل و فصل شود و دخالت کشورهای خارج از این حوزه کمکی به ما نخواهد کرد.

«سردار ایاز صادق» با اشاره به لزوم افزایش سطح روابط پارلمانی و تجاری میان دوکشور، تأکید کرد: دو کشور ایران و پاکستان با آنکه روابط خوبی برقرار است، اما ضرورت دارد که سطح روابط تجاری، نظامی و فرهنگی هم بیش از پیش گسترش یابد.

وی یکی از مسائلی که تاکنون بر سر راه توسعه روابط تجاری قرار داشت را روابط بانکی خواند و اظهارداشت: اخیرا توافقی بین بانک‌های مرکزی دو کشور صورت گرفت و دو طرف سندی تحت عنوان پیمان پولی برای تسهیل امور تجار و بازرگانان دو کشور به امضا رسانده‌اند.

رئیس مجلس ملی پاکستان تأکید کرد: ما با استفاده از بندر گواتر و چابهار می‌توانیم سطح صادرات و واردات خود را از طریق این فضا افزایش داده و از این طریق ایران می‌تواند کالاهای ما را به کشورهای دیگر ارسال نماید.

سردار ایاز صادق از لاریجانی خواست که برای رسیدن به نتیجه مطلوب درباره برخی اقدامات از جمله سفر گروه دوستی ایران و پاکستان به آن کشور، برگزاری کنفرانس میان رؤسای مجالس ایران، پاکستان، افغانستان و چین، ملاقات میان دبیران شورای امنیت ملی دو کشور و همچنین فرماندهان ارتش صورت پذیرد.
 
کلمات کلیدی : ریس مجلس+علی لاریجانی
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.