نظر منتشر شده
۳۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 277173
رایزنی عربستان با پوتین برای عدم حمایت از بشار اسد
بخش خارجی الف، 29 خرداد 94
تاریخ انتشار : جمعه ۲۹ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۰۰:۰۷
محمد بن سلمان، جانشین ولیعهد و وزیر دفاع عربستان سعودی، چهارشنبه به‌دعوت دولت روسیه و با دستور پادشاه سعودی عازم مسکو شد. این نخستین سفر رسمی وزیر دفاع سعودی به روسیه است.

دیدار شاهزاده محمد بن سلمان از روسیه و ملاقات وی با ولادیمیر پوتین در سن پترزبورگ آن هم در حاشیه یک نشست بزرگ اقتصادی که روسیه همه ساله به صورت دوره ای با حضور شخصیت های مطرح بین المللی آن را برگزار می کند یک رخداد مهم به شمار می آید.

 در ماه های اخیر با افزایش اختلافات بر سر مسائل منطقه ای و انتقادات فزاینده روسیه و عربستان از همدیگر، روابط دو کشور دچار تنش های شدید شده بود. خبرگزاری ها محورهای احتمالی گفت و گوهای دو طرف را اوضاع سوریه، یمن، پرونده هسته ای ایران، قیمت نفت و گسترش همکاری اقتصادی و نظامی عنوان کرده اند.

درباره این موارد می توان به نکات زیر اشاره کرد:

 - ائتلاف ضد سوری که شامل آمریکا، ترکیه و عربستان سعودی است، مشغول متمرکز کردن کوشش خود برای وارد کردن ضربه نهایی به سوریه است. سناریوی نظامی خوشبینانه آن‌ها ناظر بر سقوط بشار اسد و تصرف دمشق است. کشورهای فوق، این اواخر گروه جیش الفتح را به سرکردگی جبهه النصره( شاخه القاعده در سوریه) ایجاد کردند تا با هماهنگ کردن بیشترگروه های پراکنده تروریست، زمینه موفقیت بیشتری را فراهم آورند.

این در حالی است که روسیه یکی از اصلی‌ترین حامیان دولت بشار اسد است و در چهار سال گذشته بارها از ادامه‌ حاکمیت اسد بر سوریه دفاع کرده است. از سوی دیگر عربستان کلیدی‌ترین مخالف دولت بشار اسد است و به برخی گروه‌های تروریستی تندرو که علیه اسد می‌جنگند، کمک‌های مالی و نظامی بسیار کرده است. عربستان سعودی بعد از روی کار آمدن سلطان سلمان، پادشاه جدید این کشور، رویکرد خود در سوریه را تا حدی تغییر داده و در ماه‌های گذشته با ترکیه و قطر درباره‌ استراتژی مشترک علیه دولت بشار اسد به توافق‌های تازه‌ای رسیده اند.

در این راستا برخی از رسانه ها عنوان کرده اند که سفر محمد بن سلمان به روسیه در زمانی انجام می‎شود که آمریکا و کشورهای عرب حوزه خلیج فارس بر ضرورت تحت فشار قرار دادن روسیه برای دست کشیدن از حمایت‌هایش از نظام بشار اسد در سوریه به توافق رسیده‌اند.

کشورهای عربی- غربی با موفقیت هایی که در برخی مناطق سوریه در عرصه میدانی بدست آورده اند تلاش می کنند تا درعرصه سیاسی و دیپلماتیک نیز روسیه را با دادن امتیاز، حداقل به موضعی بی طرف در قبال نظام سوریه ترغیب کنند تا زمینه سقوط روانی نظام سوریه را در ابتدا و سپس در عرصه عملیاتی فراهم کنند.

در این بین روزنامه تایمز در گزارشی مدعی شده است: روسیه در شرایط کنونی نقش دوگانه‌ای در سوریه ایفا می‌کند؛ از یک‌سو از اسد حمایت می‌کند و از سویی دیگر تلاش می‌کند به نیروهای معارض میانه‌رویی که مورد حمایت عربستان سعودی است، نفوذ داشته باشد.

اما بدلایلی بعید به نظر می رسد که روس ها با سیاست کشورهای غربی- عربی در جنگ داخلی سوریه کنار بیاید. این امر نیز از چند دلیل ناشی می شود: روابط نزدیک نظامی و امنیتی به گونه ای که بخش اعظمی از زیر ساخت های نظامی دمشق توسط مسکو ایجاد شده است، وجود پایگاه نظامی روسیه در بندر طرطوس سوریه که برای سیاست خاورمیانه ای این کشور نقش بسیار تعیین کننده دارد، احتمال به قدرت رسیدن طرفداران غرب در سوریه یا گسترش ناامنی و آشوب در صورت به قدرت رسیدن گروه های تندرو و تکفیری و ضربه زدن به حزب الله و حماس که روابط خوبی با روس ها دارند از دیگر عواملی است که روس ها را به ادامه سیاست حمایت از نظام کنونی سوریه وادار می کند.

 - نزدیک شدن به پایان مذاکرات هسته‌ای ایران با کشورهای گروه ۱+۵ ، یکی دیگر از محورهای سفر وزیر سعودی به مسکو عنوان شده است. بدون شک عربستان تلاش می کند تا با فعال کردن دیپلماسی خود در مدت باقیمانده و با رایزنی های گسترده، در راه رسیدن به توافق کارشکنی ایجاد کند تا نیل به یک توافق را از بین ببرد یا این که باعث شود تا ایران امتیاز بسیار اندکی بدست آورد.

همچنین استفاده از دانش روس ها در زمینه هسته ای دلیل دیگر این سفر بوده است. در همین راستا خبرگزاری اسپوتنیک گزارش داده که روسیه و عربستان سعودی روز پنج شنبه توافقنامه بین دولتی همکاری در زمینه بهره برداری صلح آمیز از انرژی اتمی را امضا کردند. سرگی کیرینکو، مدیر کل شرکت دولتی "روس اتم" و عبدالله هاشم عبدالله یمانی، رئیس مرکز انرژی اتمی و تجدید پذیر عربستان این سند را به امضا رساندند.

سند امضا شده برای نخستین بار در تاریخ روابط روسیه و عربستان برای تعامل دو کشور در صنعت انرژی اتمی در راستای طراحی، احداث، بهره برداری و همچنین به کار انداختن راکتورهای تولید انرژی اتمی و تحقیقاتی و نیز وسائل شیرین سازی آب و دستگاه های شتاب دهنده ذرات بنیادی، واگذاری خدمات چرخه سوخت هسته ای از جمله برای نیروگاه های اتمی و رآکتورهای تحقیقاتی، غنی سازی اورانیوم با استفاده از سوخت هسته ای مصرف شده و زباله های رادیوآکتیوی، تولید رادیوایزوتوپ ها و استفاده از انها در صنعت، پزشکی و کشاورزی و آموزش و تربیت متخصصان در صنعت انرژی اتمی، اساسی حقوقی به وجود می آورد.

- همچنین دیدار محمد سلمان در شرایطی صورت می‌گیرد که عربستان سعودی حدود سه ماه است که حملات بی وقفه خود را به یمن ادامه می‌دهد بدون این که به نتیجه ملموس و مشخصی دست پیدا کرده باشد. بدون شک عربستان به دنبال راه حلی است تا با دیپلماسی زمینه محدود و یا کنار گذاشتن انصارالله از قدرت را در یمن فراهم کند امری که با توجه به حمایت های مردمی و توان حوثی ها غیر محتمل به نظر می رسد.

گفتنی است قطعنامه ۲۲۱۶ پیشنهاد شده از سوی عربستان و کشورهای همکاری خلیج فارس، بیست و پنجم فروردین با رای مثبت ۱۴ عضو شورای امنیت و رای ممتنع روسیه به تصویب رسید. این قطعنامه تحریم‎هایی تسلیحاتی علیه گروه مردمی انصارالله، ممنوعیت سفر علی عبدالله صالح، تحریم عبدالملک الحوثی، رهبر جنبش انصارالله و درخواست از این جنبش برای تحویل دادن قدرت را در برمی گیرد.

- تقویت روابط اقتصادی و نظامی محور دیگری است که رسانه ها و خبرگزاری ها در دیدار وزیر دفاع عربستان از روسیه بر آن تاکید دارند. گفتنی است عربستان تنها کشور عربی منطقه بود که تصمیم گرفت روابط اقتصادی خود را با مسکو بر سر مسئله سوریه قطع کند. همچنین عنوان شده که در سال های ۲۰۰۹ و ۲۰۱۰ مذاکرات جدی برای تامین سلاح عربستان از طریق روسیه جریان داشت و مبلغ ۴ تا ۶ میلیارد دلار برای آن تعیین شده بود که به دلیل بحران سوریه این قرارداد لغو شد. در این قرارداد قرار بود تانک و بالگردهای روسی، سیستم دفاع موشکی و سامانه دفاع موشکی هوایی به عربستان سعودی ارسال شود.

در این باره یوری اوشاکوف مشاور ارشد پوتین عنوان کرده قرار است طرفین در دیدار خود روابط اقتصادی میان مسکو و ریاض را مورد بحث و بررسی قرار دهند. اوشاکوف تصریح کرد: این دیدار بدون تردید برای منافع دو کشور مفید است و منجر به تقویت روابط طرفین خواهد شد.

در نهایت می توان گفت که عربستان با سرمایه گذاری فراوان در منطقه بر روی گروه های تروریستی- تکفیری، کنار گذاشتن اختلافات با ترکیه و قطر و دادن امتیاز به کشورهای غربی تلاش دارد تا به تداوم محور مقاومت در منطقه ضربه های جدی وارد نماید. در این بین روسیه از معدود بازیگران بین المللی( تا حدی نیز چین شامل چنین قاعده ای می شود) است که با خواسته ها و جاه طلبی ها سعودی ها در منطقه مخالف است. بدون شک سفر محمد بن سلمان را در راستای همراه نمودن و یا حداقل مخالفت نکردن روس ها با این سیاست ها باید ارزیابی کرد.
 
کلمات کلیدی : عربستان+ پوتین+ محمد بن سلمان+ یمن+ بشار اسد
 
علی
۱۳۹۴-۰۳-۲۹ ۰۰:۲۵:۳۵
روسها همیشه به فکر منافع خودشون هستن و قطعا بشار اسد را تنها میذارن تاریخ این را ثابت کرده (2976237) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۲۹ ۱۰:۵۱:۱۸
کارشناس محترم، ساحل مدیترانه در سوریه دست علوی هاست و اتفاقا تنها پایگاه دریایی روس ها در مدیترانه هم همینجاست. (2976657) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۲۹ ۱۲:۴۰:۳۸
نه اینکه حالا مثلا امریکا به فکر منافع ما هست و خیلی انسان دوست هست این مسئله مشخصی هست که هر کسی به فکر منافع خودش هست (2976889) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۳۰ ۰۹:۴۱:۵۵
یک روش در سیاست انفعال به موقع است ،کشورهایی هستند که فقط به منافع مردم خودشان فکر می کنند و الویت آنها منافع خودشان است چرا فکر می کنیم روسیه و ترکیه ....از این قائده مستثنی هستند ؟ نان به نرخ روز می خورد و هزینه تمام کمک هایش را هم میگیرد. اگر فکر نکیم یک فشنگ مجانی به عراق و سوریه می دهد اشتباه کردیم /. ولی !!! (2978915) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۲۹ ۰۱:۱۴:۳۵
همینکه داره باهاش رایزنی میکنه نشون میده روسها معامله میکنند و به مساله فکر میکنند حالا این وسط بستگی به امتیازی داره که عربا میدن تا بتونه سوریه رو بفروشه یعنی یه پیشنهاد خوب داشته باشه در فروختن سوریه درنگ نمیکنه
روس جماعت قابل اعتماد نیست. (2976289) (alef-13)
 
محمدحسن
۱۳۹۴-۰۳-۲۹ ۱۱:۱۹:۵۱
فعلا که سعودیا با کاهش قیمت نفت ، هم کشور ما رو و هم روس ها رو بدجور پنچر کردن !!! وای به حال اینکه اسد بره ، اون وقت احساس می کنه الهه ای خاورمیانه هست !!!!

اینها توی جنایت کمی از اسرائیل ندارن بلکه بدترن.

یارب روا مدار که گدا معتبر شود
گر معتبر شود ز خدا بی خبر شود (2976710) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۲۹ ۱۲:۴۱:۲۵
امریکا جماعت هم قابل اعتماد نیست زیاد سخت نگیر این قدرت ها همشون به فکر منافع خودشون هستن (2976892) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۲۹ ۰۱:۱۸:۱۱
روسها فقط به پول و منافع مالی کشورشان فکر میکنند و اگر پیشنهاد سعودی ها به انها قابل توجه باشد به ایران و سوریه پشت خواهند کرد. (2976294) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۲۹ ۰۱:۳۵:۲۴
روسیه آزمون خود را پس داده!
خودخواه و دو رو. (2976306) (alef-13)
 
hamvatan
۱۳۹۴-۰۳-۲۹ ۰۶:۲۰:۵۵
سیاست و رفاقت هیچ وقت کنار هم قرار نمیگیرند .سیاستمدان برای منافع کشورشان و مردمشون تلاش میکنند نه برای خشنودی شما و...
ای کاش کشور ماهم اینطوری بود. (2976437) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۲۹ ۱۲:۴۳:۵۶
امریکا هم آزمون خودش رو پس داده نیرنگ باز و دروغ گو مو متظاهر که در ظاهر ادعای حقوق بشر و دمکراسی دارد ولی در باطن بزرگترین جنایت ها رو انجام داده و درحالی که خودش تنها استفاده کننده از بمب اتم هست بقیه کشورها رو متهم می کند و شده داور جهانی!!!! در حالی میگن رطب خورده کی منع رطب کند (2976898) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۲۹ ۰۵:۳۷:۲۹
خداییش من از شعار مرگ بر فلان کشور بدم میاد ولی انصافا یه کشور هست که حقشه بهش روزی هزار بار مرگ بفرستیم.روسیه! امیدوارم تحریمهای امریکا سفت تر بشه و روسیه به وضعی بیفته که بتونیم انتقام یک سوم مساحت ایران رو که در زمان قاجار گرفتن و انتقام کارای دیگه شون رو بگیریم.(از جمله رای مثبت دادن به تحریم ایران رو) (2976422) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۲۹ ۱۴:۴۸:۲۹
اون وقت کی انتقام کودتای ۲۸ مرداد رو از آمریکایی ها بگیریم ؟! (2977155) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۲۹ ۰۶:۵۱:۴۹
بشار اسد باید سریع مناطق شرق و شمال را تخلیه کند و نیروهایش را در حاشیه مرز دریایی و لبنان تقویت نماید پراکندگی جنگ در تمام کشور به شکست دولت اسد خواهد انجامید .

شرق و شمال و جنوب سوریه و غرب عراق هیچ پایگاه مناسب اجتماعی وجود ندارد طبیعی ست که دفاع از انها هم بسیار سخت و پر هزینه است از طرفی درگیر شدن با تکفیری ها در این مناطق دقیقا هدف محور عربی غربی ست تا باید هزینه ما خطرات اینده شان را دفع کنند .

داعش باید همسایه ترکیه اردن و عربستان باشد..

جنگ خاورمیانه تازه شروع شده است باید بلندمدت برنامه ریزی کرد احساساتی شدن سعی در کسب پیروزی ها مقطعی عاقلانه نیست اتحاد حزب الله علویان و مسیحیان لبنان جبهه مستحکمی را تشکیل خواهد داد می تواند سالها مقاومت کند و از طرفی بعد سیاسی اجتماعی قدرتمندی هم خواهند یافت.

عربستان و اردن و ترکیه الویت های تازه و مهمی را پیش رو خواهند داشت و بخصوص ترکیه با توجه به وضعیت اردوغان و خیزش و اعتماد به نفس کردها و علویان طمع میوه های درختی که کاشته است را خواهد چشید.

اردن اولین قربانی داعش خواهد بود .

برنامه دراز مدت و استراتژی مقاومت طولانی و دور شدن از احساسات راز ماندگاری ست. (2976443) (alef-6)
 
۱۳۹۴-۰۳-۳۰ ۰۹:۳۶:۵۶
شما که با این طرحتان به تقسیم سوریه رای دادی همان کاری که به نفع ترکیه و عربستان است تا به راحتی خط انتقال انرژی را راه اندازی نمایند و با این کار خلیج فارس = بی ارزش (2978908) (alef-13)
 
قادر
۱۳۹۴-۰۳-۲۹ ۰۷:۳۱:۱۵
دوستی باروسها دوستی باخرس است (2976456) (alef-6)
 
۱۳۹۴-۰۳-۲۹ ۰۸:۳۳:۰۶
چند تا نکته رو باید به نویسنده محترم این مقاله یادآوری کنم:

1) آمریکا یک پایگاه نظامی دریایی در گوآنتانامو در کشور کوبا دارد که بخاطر منتقل کردن تروریست ها و زندانی کردنشان در این پایگاه به شهرت جهانی رسید و حتما با نام آن کاملا آشنا هستید. اما نکته اینجاست که بر کسی پوشیده نیست که آمریکا و کوبا مخصوصا در دوران فیدل کاسترور چقدر با هم دشمن بودند. اما قرارداد نظامی حفظ این پایگاه به قبل از انقلاب کوبا باز میگردد و همچنان پایبرجا میباشد! به همین ترتیب هم روسیه میتواند پایگاه دریایی خود را در سوریه حفظ کند و اتفاقا اینجاست که عربستان میتواند در صورت همکاری روسیه تضمین های لازم را به روسیه بدهد که البته روسیه از نظر قانونی به این تضمین احتیاجی ندارد و فقط بحث امنیتی و دست اندازی نکردن و کم شدن دردسر برای روسهاست. پس میبینید که بحث پایگاه دریایی روسیه در سوریه یک خوشخیالی بیشتر نیست.

2) وابستگی شدید روسیه به درآمدهای نفتی از هر چیزی برای کرملین و شخص پوتین مهمتر میباشد و کلید قیمتهای کنونی نفت هم در دست عربستان هست. یک زمانی در کشور ما نمی خواستند قدرت عربستان را در این زمینه باور کنند اما دیگر امروز هیچ کسی نمی تواند در این مورد شک کند. ضربه ای که روسیه از بابت قیمت های پایین نفت خورد را حتی آمریکا هم در خوابش نمی توانست با تحریمهای ضعیفش نسبت به این کشور اعمال کند!!! عربستان مسلما این پیام را به روسیه منتقل خواهد کرد که در صورت کسب پیروزی در سوریه و یمن دیگر بخاطر رقابت با ایران احتیاجی به پایین نگه داشتن قیمت نفت نخواهد داشت و همین امر برای پوتین و دولت روسیه مهمترین نقش تعیین کننده در تصمیمگیری استراتژیک آنها را خواهد داشت. (2976479) (alef-6)
 
۱۳۹۴-۰۳-۲۹ ۰۸:۵۸:۳۱
اینها اگر در سوریه موفقیت بدست نمی آوردند بعید بود روسیه با آنها معامله کند ولی اکنون که ارتش سوریه در بعضی عرصه ها عقب نشینی کرده شاید روسیه وارد معامله با عربستان و غرب شود احتمالا"تجزیه سوریه بهترین گزینه روسیه باشد وباز هم با عربستان بر کل سوریه به توافق نرسد. (2976500) (alef-6)
 
۱۳۹۴-۰۳-۲۹ ۰۹:۰۷:۳۹
آيا فكر كردن يك دولت به منافع ملي و در نظر گرفتن اون از نظر اخلاقي چيز بديه ؟ اگر حكومتي به منافع ملي خودش بي توجه باشه اون حكومت بايد تقبيح بشه نه اينكه مورد تشويق قرار بگيره . متاسفانه ايران نقشه راه رو گم كرده . (2976511) (alef-6)
 
۱۳۹۴-۰۳-۲۹ ۰۹:۳۸:۳۷
چرا وقتی آمریکا و اروپا با با لولو خورخوره جلوه دادن ایران تو منطقه سالهاست عربستان و سایر شیخ نشینهارو چپاول میکنه روسها اینکارو نکنن . عریستان سالهاست بازیچه دست این کشورهاست حتی پاکستان و مصر هم در شرایط بحرانی پشت این کشورو خالی میکنن جالا این بچه شاهزاده های عقده ای جدیدا برای عقده گشایی از این وضعیت دست به حمله به یمن زدن و به خیال خام خودشون برای ایران دسیسه چینی میکنن . عربستان باید بدونه همینطور که دوست داره هر چیزی که ایران داشته باشه خودش هم داشته باشه برعکسشهم صادقه در صورتی که ایران نتونه به هر دلیلی نفت خودشو صادر کنه عربستان هم حق نداره در آمد نفتی داشته باشه این تهدید باید از طرف کشور ما بصورت خیلی صریح بیان بشه (2976550) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۲۹ ۱۵:۰۲:۲۸
چرا روسیه مثل آمریکا عربها رو چپاول نکرده؟ شما این حرف رو جدی زدی؟ کشورهای عرب هم مثل بقیه دنیا یا طرف آمریکا رو گرفتن یا روسیه. مثل اینکه حواست نیست داریم راجع به سوریه حرف میزنیم. کشوری که حیاط خلوت روسیه شده و همه تجهیزاتش را از روسیه میخره! چه فرقی هست بین سوریه، عراق (زمان صدام) و لیبی (زمان قذافی) که توسط روسیه چپاول میشدند با عربستان و مصر و اینها که توسط آمریکا چواپل میشوند؟! حداقل اونهایی که سمت آمریکا رو گرفتن یکم آت و آشغالهای بهتری گیرشون میاد! (2977166) (alef-13)
 
پویا
۱۳۹۴-۰۳-۲۹ ۱۱:۰۲:۲۵
تنها گذاشتن سوریه از طرف روسیه ضربه سنگینی به منافع روسیه میخورد وهم کشورش را از طرف تروریستها به مخاطره می اندازد. اگر تروریستها مجال پیدا کنند از طریق چچن روسیه را مورد هجوم خودقرار میدهند .شاید روسیه به خیال خام خود با عربستان روابط برقرار میکند تا شاید جلو تروریستهای دست پرورده عربستان درامان بماند . ولی زهی خیال باطل روسیه باید بداند تروریستها به هیچ پیمانی وقانونی ودوستی پایبند نیستند وحتما عربستان هم یکی ازاهداف پنهانی تروریستها میباشد . درنتیجه روسیه با خالی کردن پشت بشار اسد باعث میگردد یک کشور دوست همیشگی نظیر سوریه را وهم اعتبار جهانی خودرا از دست بدهد (2976677) (alef-13)
 
پیشگویی
۱۳۹۴-۰۳-۲۹ ۱۱:۲۸:۴۲
سلمان وپسرش بااین کار قبر خودش را کند . بزودی آمریکا تدارک کودتا را در عربستان مهیا میکند (2976724) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۲۹ ۱۲:۰۰:۰۵
بعد یک عده ای میگن، روسیه با آمریکا فرق داره! (2976785) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۲۹ ۱۲:۰۹:۵۶
ایران و سوریه و.. کارتی است در دست پوتین ، هر موقع به نفعش باشد خرجش میکند .. و بیچاره آنانی که دل بهش خوش کردند (2976808) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۲۹ ۱۲:۱۰:۰۸
رو سیه هیچگاه شریک قابل اعتمادی نبوده . (2976810) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۲۹ ۱۲:۳۹:۲۱
کاملاً واضح و آشکار است که در سوریه علیه ایران می جنگند. اگر روسیه بخواهد به خواسته آل سعود عمل کند، آن وقت به حرف ما می رسید که گفتیم: به خاطر لجبازی بر سر هیچ با امریکا، به روسیه تکیه نکنید که به شدت غیرقابل اعتماد است. البته این بدان معنا نیست که امریکا قابل اعتماد است، بلکه به این معناست که نباید استراتژی و سیاست خارجی خود را بر مبنای لج و لجبازی نسبت به یکی تنظیم کنیم و به همین دلیل به سمت دیگری برویم که در نامردی و خیانت، سابقه بسیار دیرینه تری نسبت به امریکا دارد. ضرباتی که در طول تاریخ ما از روس ها خورده ایم، تحت هیچ شرایطی از امریکایی ها نخورده ایم. (2976883) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۲۹ ۱۳:۳۹:۲۵
تا سیاست خارجی ما از عده قلیلی افراد شعار زده وایداولوگ متا ثر است هیچگاه عقل و منطق درایت حاکم نشده و سال به سال دریغ از پارسال (2977053) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۲۹ ۱۵:۳۵:۰۵
قطعا دو کشور روس و عربستان منفورترین کشورها نزد ملت ایران هستند حالا شما همش با شعار دیگران را دشمن ایران معرفی کنید فایده ندارد ملت شعور دارد برادر (2977246) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۲ ۱۴:۱۲:۱۲
دلارهای نفتی ال یهود بسیار وسوسه انکیز است احتمال اینکه روسها به اسد خیانت کنند زیاد است مگر اینکه اتفاق دبگه ای بیفتد (2989563) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.