کد مطلب: 505575
چرا مسمومیت در هتلهای مشهد زیاد است؟
تاریخ انتشار : شنبه ۴ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۲۲
ایسنا نوشت: حداقل سالی یک خبر از مسمومیت مسافران در هتلهای مشهد منتشر میشود، وضعیتی که در اعتبارسنجی اقامتگاههای این شهر بیتاثیر نیست، اما رییس اتحادیه هتلداران خراسان رضوی بیآنکه نگران چنین شرایطی باشد، معتقد است: «این تعداد مسمومیت با توجه به جامعه آماری هتلهای مشهد، غیر طبیعی نیست.»
هفته گذشته ۵۵ مسافر در مشهد به علت مصرف غذای آلوده، مسموم و به بیمارستان منتقل شدند. سال قبل هم هشت دانشآموز دچار حادثهی مشابهی شده بودند، دو سال پیش هم ۲۲ مسافر سعودی و بحرینی بر اثر مسمومیت ناشی از سمپاش هتل راهی بیمارستان شدند. سال ۹۲ هم ۲۸ مسافر در یک هتل آپارتمان بر اثر استنشاق گاز مونوکسید کربن راهی بیمارستان شدند...
اینها اخباری است که در سطحی فراگیر از مسمومیت زائران در هتلهای مشهد منتشر شده است. دستکم سالی یکبار چنین حادثهای در این شهر رخ میدهد، اما محمد قانعی، رییس اتحادیه هتلداران خراسان رضوی با یادآوری اینکه بیش از ۵۷ درصد اماکن اقامتی کشور در شهر مشهد است، اعتقاد دارد: این تعداد حادثهی مسمومیت در این حجم از اقامتگاه، چندان غیرطبیعی نیست.
او در عین حال به ایسنا گفت: طبق تحقیقات انجام شده، بیشتر مسمومیتهایی که در اماکن اقامتی مشهد رخ داده، به سیستم هتلداری مشهد ارتباطی نداشته و عوامل خارجی نیز در آن دخیل بوده است.
قانعی، وقوع مسمومیتهای موردی مسافران هتلهای این شهر را انکار نکرد، اما گفت: به هر حال در این شهر بیشتر سفرها، کاروانی و گروهی انجام میشود که بعضی از آنها در اقامتگاههای استاندارد اسکان ندارند و خودشان غذا درست میکنند و یا در مکانی غیر از هتل، مواد غذایی مصرف میکنند که آلودگی در این موارد بیشتر دیده شده است.
وی همچنین گفت: در هتل ۴ ستارهای که اخیرا اعلام شد حدود ۵۰ مسافر آن مسموم شدهاند نیز بررسی و مشخص شد که ۹۷۰ مسافر در آن اسکان همزمان داشتهاند، چگونه سایرین دچار این حادثه نشدند و فقط آن ۵۰ نفر مسموم شدند. ضمن آنکه مسمومیت آنها نیز حاد نبوده و بلافاصله از بیمارستان مرخص شدهاند.
رییس اتحادیه هتلداران خراسان رضوی بیان کرد: گاهی مساله، مسمومیت در هتل نیست، بلکه آلودگی محیطهای پیرامونی و حضور در اماکنی که انبوهی از جمعیت حضور دارند نیز مطرح است، با همه این حرفها مدعی نیستم که در هتلهای مشهد مسمومیتی اتفاق نمیافتد، ولی باور دارم که همه این اتفاقات به سیستم هتلداری برنمیگردد و عوامل بیرونی هم در بروز آن دخیل هستند، مثلا گوشت مصرفی مسافران تا زمانی که بدستشان برسد، مراحل و فرایند زیادی را طی میکند که احتمال انتقال آلودگی را در مسافر هتل بوجود میآورد.
او با بیان اینکه هتلهای مشهد جامعهی آماری گستردهای را در سطح کشور در برگرفتهاند و وقوع یکی دو مورد مسمومیت در سال خیلی اتفاق خاصی نیست و تا کنون به گرفتاری خاصی منجر نشده است، گفت: حتی در مورد مسمومیت زائران سعودی و بحرینی که بر اثر سمپاشی هتل اتفاق افتاد و سفارت عربستان خیلی درصدد بود موضوع را پیگیری کند و آن را سیاسی جلوه دهد، خوشبختانه با قرار دیه طبق درخواست آن زائران، موضوع حل شد و متخلفان نیز محکوم شدند.
قانعی در عین حال به نظارتهایی که بر اقامتگاههای مشهد صورت میگیرد، اشاره کرد و افزود: این نظارتها به صورت صنفی و بهداشتی صورت میگیرد، نظارت اتحادیه نیز خیلی جدی است، حتی برای صدور مجوز و پروانه کسب منتظر نتیجه استعلامها از سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، اداره بهداشت، اماکن، دامپزشکی، پلیس امنیت ملی و سایر دستگاهها میمانیم و تا زمانی که تاییدیه نگیریم مجوزی نمیدهیم. این نظارتها همیشه بوده است.
کلمات کلیدی : مسمومیت + هتلهای مشهد
دلیلش فقدان نظارت آشکار و مکانیزمهای کنترلی همه گیر است.
سال 95 یکی از رستورانهای نزدیک شهربازی پارک ملت خورشت قورمه! را پرسی 20 تومن برای ما حساب کرد داخلش مواد غیرمجاز پیدا کردیم اعلام کردیم هم هیچ واکنشی نشون ندادند، ظاهرا عادی بود براشون.
من مسافر به دو مساله یکی قیمت دیگری عدم رعایت بهداشت اعتراض داشتم اما باید چه کار میکردم؟ هیچ اطلاع رسانی عمومی یا نهاد در دسترسی نبود که اعتراضم را اعلام کنم.
الحمدلله امروزه فناوری امکانات زیادی در اختیار گذاشته.
تعزیرات یا نهادهای نظارتی دیگر مشهد به راحتی میتواند تمام رستورانها را کد منحصر بفردی اختصاص دهد و یک شماره پیامک هم برای اعلام شکایات.
رستوراندارها را هم موظف کند، برگهای را در رستوران نصب کنند و حاوی شماره پیامک مرجع نظارتی و کد باشد تا افراد بتوانند ناهنجاریها را گزارش دهند.
مطمئنا باشید با این مکانیزم مراقبت همگانی، تخلفات به میزان زیادی کم میشود. (4534955) (alef-11)
همش به خاطر کنسرته ! (4535323) (alef-3)