نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 449776
نگاهی به زمینه رشد تفکر "هرچه بدتر، بهتر"
بخش تعاملی الف - بهروز ساریخانی
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۰۷:۴۳


دو مشی افراطی ظاهرا متضاد وجود دارند که علیرغم تضاد شدید ظاهری, اصولا اعتقادی به امکان اصلاح تدریجی امور جامعه, اقتصاد, سیاست و فرهنگ ندارند. این دو گروه عملا در مبارزه با اصلاحات متحد یکدیگر بوده و همیشه آب به آسیاب هم میریزند: به نوبت یکی پاس می دهد و دیگری آن را گل می کند.

ظاهرا دغدغه هر دو گروه آن است که پیگیر حل "بنیادی" مسائل بوده و اصلاحات را بمثابه آرایش صورت جامعه ای می پندارند که به هرجهت دارای مشکلات جدی است. البته دیدگاه آخرالزمانی نیز همین نگاه را نسبت به حل مسائل و مشکلات جامعه دارد و همانند ایشان معتقد است هرچه اوضاع بدتر باشد, زمینه تغییرات بنیادی نیز فراهم تر میگردد.

در سال های پیش از انقلاب " انجمن حجتیه " نیز به اتکای همین نگاه با هرگونه فعالیت سیاسی از سوی فعالان مذهبی بشدت مخالفت می نمود و گاه بهمین منظور ابائی از همکاری با سازمان امنیت وقت نداشت. ممکن است در ریشه های فکری دو جریان ماوراء راست و چپ فوق الذکر با نگاه آخرالزمانی ارتباطی هم وجود داشته باشد که البته در حد معلومات صاحب این قلم نیست.

دولت های بعد از انقلاب پیگیر اصلاحات, علیرغم نکات مثبت و برخی پیشرفت های معین در زمینه های خاص, به هرجهت دارای نقاط ضعف و محدودیت هائی در نگاه و عملکرد بوده و هستند که باعث تجمیع نارضایتی قابل توجه توده های مردم در زندگی روزمره شده اند. در جامعه ای که مردم صدها سال نقش موثری در آن نداشته و سر رشته امور همواره در دست محافل محدود حاکمیت بوده, طبیعی است که جلب اعتماد عمومی بسیار سخت تر از ایجاد فضای بدبینی در جامعه باشد.

انقلاب بهمن موقعیت بسیار مغتنمی بود تا بجهت حضور و مشارکت بسیار گسترده مردمی, زمینه پایداری برای اعتماد عمومی در جامعه فراهم آید. متاسفانه این فرصت بینظیر بدلائلی که اینجا مجال بیان آن نیست, بشدت مورد حمله قرار دارد و اکنون نارضایتی شکل گرفته به آسانی میتواند توسط گروه های تندرو راست و چپ و آخرالزمانی ها, مورد سوء استفاده قرار گرفته و اغلب به انحراف کشیده شود.

همانگونه که در میان انواع مشقات, دیدن نقاط مثبت به آسانی میسر نیست, پیشبرد امر اصلاحات نیز در جوامع نارضایتی, کار بسیار مشکلی است. در چنین شرائطی گروه های افراطی میدان مناسبی یافته و با ضد تبلیغات, آن میزان ناچیز امیدواری را نیز سیاه می نمایند.
 
کلمات کلیدی : بهروز ساریخانی
 
Romania
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۱۸:۲۸:۵۳
حرفتونو خوندم. ولی با حقوق ماهیانه 24 میلیون، حقانیت این طرز تفکر بیش از پیش مشخص و عیان میشه.
دیگه قراره چه اتفاقی بیفته که شما باور کنید این نوع حکمرانی بی فایده است؟ (4184737) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.