نظر منتشر شده
۳۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 221174
همه کسانی که در مرگ سرباز وطن مقصرند
بخش تعاملی الف - ایلیا سالار
اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۰ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۰۷:۴۳
معمولا پس از رخدادهای ناگوار، می گویند که به دنبال مقصر نگردید، چراکه فایده ای ندارد، اما در بعضی موارد باید مقصر را مشخص کرد تا دوباره شاهد تکرار پیشامدهای ناگوار مشابه نباشیم. به گروگان گرفتن پنج مرزبان ایرانی از این نوع اتفاقات ناگوار است، مخصوصا از این جهت که تا به امروز هیچ شخص و سازمان و ارگانی مسئولیت آن را بر عهده نگرفته است. این نوشته سعی دارد تمام کسانی که به نوعی در این اتفاق ناخوشایند، سهم دارند را معرفی نموده و با طرح سوالاتی، موضوعات مهمی که به نظر می رسد، عمدا یا سهوا نادیده گرفته می شوند را به وجدان های بیدار یادآوری نماید.

نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران (ناجا)

با وجود چندین سابقه چندین سال درگیری و روی دادن اتفاقات مشابه، فرماندهی مرزبانی ناجا چاره ای در این خصوص ناندیشیده است و باز هم به علت استفاده از سربازان وظیفه در نقطه صفر مرزی، باعث بوجود آمدن چنین وضعیتی شده اند. موضوعی که خیلی دیر از زبان عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز شنیده شد، اما به نظر می رسد همچنان گوش شنوایی وجود نداشته باشد. خدا می داند با چه محاسباتی فرماندهی مرزبانی ناجا، حساب کرده که آنقدر بودجه ندارد که بتواند از مرزبانان آموزش دیده کادری و نه سربازان وظیفه، برای دفاع از مرزهای خطرناک کشور استفاده نماید. آیا وقت آن نرسیده که به طور جدی فرماندهی مرزبانی ناجا پاسخگوی این سیاست اشتباه و هزینه زای خود در این سال ها باشند و مسئولیت خون های ریخته شده را بر عهده بگیرند؟

 

سپاه و ارتش

معلوم نیست اگر این دو ارگان قدرتمند نظامی کشور، با صرف بودجه هنگفت در دوران صلح با هزاران کادر آموزش دیده، نتوانند مسئولیت مرزهای کشور را بر عهده بگیرند، پس چه ارگانی بایستی این مسئولیت را بر عهده بگیرد؟ آیا دفاع از کشور، فقط در صبحگاه و ساخت موشک و اسلجه های جدید آن هم در امن ترین نقاط کشور است؟ مخصوصا سپاه که در سالهای اخیر، آنقدر در فعالیت های اقتصادی درگیر شده، که به نظر می رسد، وجهه نظامی گری خود را از دست داده باشد. آیا قرارگاه های مختلف سپاه، آنقدر درآمد ندارند که هزینه چند هزار مرزبان آموزش دیده را بپردازند؟

 

سازمان نظام وظیفه

در حالی که مسئولین نظام وظیفه، هر روز از ضرورت افزایش طول خدمت سربازی اجباری، یادگار مقدس رضاخان، صحبت می کنند و می دانیم که امروزه معدود کشورهای خواهان پیشرفتی در دنیا، دارای چنین قوانینی می باشند و تحقیقات مخلتف نشان از آثار سوء اقتصادی و اجتماعی این مسئله می دهد، جا دارد تا از آنها و همچنین فرماندهان ارتش و سپاه و نیروی انتظامی و دیگر مسئولین کشوری و لشکری تحقیق شود که آیا فرزندان آنها هم به خدمت رفته اند یا خیر، و اگر رفته اند چند درصد به مناطق مرزی فرستاده شده اند؟ آدم یاد این نکته می افتد که دولت هر روز به مردم می گوید که از دریافت یارانه انصراف دهید در حالی که 150 تن از نمایندگان خود یارانه دریافت می کنند. حالا جا دارد با تحقیق از نظامیان و مسئولینی که طرفدار نابودی دو سال از بهترین سال های زندگی یک جوان ایرانی با سطح پایین ترین کارها هستند (در حالی که همان مسئولین از بالاتر رفتن سن ازدواج و مشکلات جوانان هم می نالند!)، مشخص شود فرزندان چه کسری از آنها اصلا به خدمت می روند و اگر به خدمت می روند در چه جاهایی خدمت می کنند.

 

رسانه ها

یکی از بزرگترین مقصران گروگان گیری اخیر رسانه های فارسی زبان داخلی می باشند. از خارجی ها که انتظاری نداریم، اما چرا هیچ وقت، هیچ رسانه ای به طور جدی به این موضوع نپرداخته است؟ چپ و راست هم ندارد، هر یک به دنبال خواسته های سیاسی خود هستند و هیچ ارزشی برای دردهای واقعی مردم قائل نیستند. کافی بود مسئله به یکی از جریان ها نفعی برساند، دانشگاه آزاد، توافق ژنو، آزادی بیان، فیلتر فیس بوک، گشت ارشاد، جورج سوروس، اینها تنها گوشه ای از موضوعاتی می باشند که مطبوعات چپ و راست برای رسیدن به اهدافشان، یک روز هم از قلم فرسایی در این موارد دریغ نکرده اند، اما کجاست یک مقاله یا مطلب تحلیلی و تحقیقی در خصوص خدمت نظام وظیفه اجباری، یک نوشته اعتراضی در خصوص بکارگیری سرباز وظیفه در مناطق مرزی، یک سوال کوتاه از مسئولین کشوری و لشکری، در خصوص عملکرد آنها در برخورد با بحث گروه های تروریستی... . بله، رسانه ها هم مقصرند چرا که به چنین بحث های مهمی که به جان جوانان ایرانی مربوط می شود بی توجه بوده اند و هیچ احساس وظیفه ای برای کشاندن این موضوعات به بطن جامعه و تبدیل آن به یک خواسته اجتماعی نکرده اند.

 

دولت جناب آقای روحانی

دولت روحانی دو خطای بزرگ و نابخشودنی در این موضوع، مرتکب شده است. اول اینکه در این مسئله مهم، اعمال نفوذ و فشاری نیاورده تا مرزبانی ناجا، از سرباز وظیفه در این مناطق خطرناک استفاده نکند. به نظر می رسد، معنی اعتدال برای آقای روحانی معادل مماشات محسوب گشته و ایشان می خواهند کج دار و مریز، مسیر دولت های گذشته را طی کنند. بخصوص وقتی که پوریای 17 ساله، یتیم بهزیستی شهدای انقلاب، نگرانی خود از رفتن به سربازی را با رئیس جمهور درمیان گذاشت. وقتی که نه پدر و مادری دارد و نه حمایت اقتصادی و اجتماعی از جایی می شود، با پاسخ عجیب رئیس جمهور مواجه شد که "رفتن به سربازی کسی را از زندگی عقب نمی اندازد". انگار که ملت ایران سربازی نرفته اند و نمی دانند که واقعیت سربازی چیست. جا دارد آقای روحانی مشخص کنند که آیا فرزندان ایشان به خدمت سربازی رفته اند و اگر رفته اند  در کجا خدمت کرده اند، تا پوریا بداند که حرف های رئیس جمهور کشورش فقط حرف نیست. آیا هیچ خبرنگاری در ایران جرأت پرسیدن این سوال از رئیس جمهور را دارد؟

خطای دوم دولت روحانی در پیگیری وضعیت مرزبانان ایرانی بود، از اولین روزهای این اتفاق، وبلاگ جیش العدل منبع موثق تری برای دریافت اطلاعات معتبر در خصوص گروگان ها بود تا مسئولین دولتی. رئیس جمهور به جای اینکه در رسانه ملی، با مردم در این خصوص صحبت و به طور مداوم مردم را درجریان آخرین اخبار بگذارد، سکوت کامل اختیار کرده و با بی اعتناعی کامل، به کارهای روزمره خود می پردازد. وزیر کشور هم در اظهار نظرهای گاه و بی گاه عجیب بی رمق، تنها از ملاقات و مذاکره با مقامات پاکستانی می گوید. اما جدا از این بی تفاوتی دولتی ها، چه سخنگوی دولت، چه دیگر مسئولین دولتی، به نظر می رسد مسئولیت اصلی این کار را، استانداری سیستان و بلوچستان به عهده گرفته است. از آنجایی که مسئولین، تایید یا تکذیب تمام اخبار مربوط به گروگان ها را از استانداری سیستان مطالبه می کنند. آیا به واقع سطح توانایی و تخصصی استانداری، هیچ مناسبتی با بحران پیش رو دارد؟

به نظر می رسد دولت آقای روحانی، چه قبل از گروگان گیری و چه بعد از آن، از مقصران اصلی این بحران و خون های ریخته شده می باشد.

حکومت

محرومیت استان سیستان و بلوچستان، اگرچه دلیل موجهی برای به وجود آمدن چنین حوادث ناگواری نمی باشد، اما نمی توان چشم ها را بست و محرومیت این استان را به عنوان "زمینه ساز" بروز چنین حوادثی نادیده گرفت.

 

علمای شیعه و سنی

شاید دردآورترین قسمت ماجرا، مربوط به علمای سنی و شیعه باشد که پس از 1400 سال نتوانسته اند، اختلافات را کنار گذشته و با توجه به اشتراکات بسیار به وحدت دست یابند. با اینکه بیش از هزار سال از این اختلافات می گذرد و علمای شیعه و سنی هم بخوبی دریافته اند که تنها برنده این اختلاف، دشمنان اسلام و منطقه می باشند، اما باز هم شاهد هیچ تلاش مهمی در راستای وحدت این دو گروه بزرگ و اصلی مسلمانان نمی باشیم. به جز نامگذاری یک هفته به نام هفته وحدت، به نظر نمی رسد که کشورمان و مهمتر از آن عالمان شیعه کشورمان کاری در این باره کرده باشند. نه تنها کاری نکرده اند، بلکه به عده ای اجازه می دهند که به این اختلافات دامن زده و زمینه را برای بوجود آمدن مشکلات اینچنینی در کشور فراهم نمایند. شاید وقت آن فرا رسیده باشد که از علمای شیعه و سنی بپرسیم که چرا هیچ تلاشی برای نزدیک شدن و وحدت با یکدیگر بر اساس خدای مشترک، پیامبر مشترک و کتاب مشترک نمی کنید؟

 

تک تک مردم ایران

بدون شک، خون هر کدام از گروگان ها که به شهادت برسند، بر گردن یکایک مردم ایران می باشد. زمانی که مردم ایران در مقابل چنین خطاهای مکرری، در مقابل تمام عواملی که پیش تر به آن اشاره شد، بدون هیچ احساس مسئولیتی سکوت اختیار کرده اند، با این کارشان زمینه را برای به خطر افتادن جان این مرزبانان با دستان خودشان فراهم نمودند. گاهی سکوت و تحمل مردم را نشانه صبر و وفاداری یک ملت تعبیر می کنند، اما در مواردی مانند حادثه مورد بحث، نه نتها شرافتی در این سکوت وجود ندارد، بلکه ظلم بزرگ و مستقیمی است که ملت ایران در قبال سربازان کشور خود روا کرده اند. اگر پس از بروز اولین حادثه از این نوع، مردم، مرزبانی ناجا را تحت فشار قرار می دادند که از سربازان وظیفه برای مرزبانی، آن هم در خطرناک ترین مرزهای ایران استفاده نکند؛ اگر مردم ایران از سپاه و ارتش می خواستند که با توجه به امکانات گسترده خود امنیت مرزهای شرقی را تامین نمایند؛ اگر مردم ایران از سازمان نظام وظیفه می خواستند که در خصوص امر مقدس سربازی رضاخان، در دوران صلح تجدید نظر نمایند، همانگونه که بسیاری از کشورهای دنیا این کار را انجام دادند؛ اگر مردم ایران به رسانه های داخلی - روزنامه ها، خبرگزاری ها، رادیو و تلویزیون فشار می آوردند که به این موضوع بپردازند؛ اگر مردم ایران از دولت روحانی، در کنار رفع تحریم ها و بهبود وضعیت اقتصادی، تغییر سیاست های مرزبانی کشور را طلب می کردند؛ اگر مردم ایران بر حکومت فشار بیشتری می آوردند تا به مناطق محروم رسیدگی نمایند؛ اگر مردم ایران از علمای خود می خواستند که اختلافات را کنار گذاشته و زیر نام خدای واحد، پیامبر واحد و کتاب واحد با یکدیگر به وحدت برادرانه برسند؛ اگر مردم ایران آنقدر احساس مسئولیت می کردند که فراتر از یک لایک در فیس بوک قدمی در این زمینه بردارند مطمئنا شاهد چنین رخدادهای ناگوار و مکرری در کشور نبودیم. آری، دستان تک تک ما، مردم ایران به خون اولین شهید این گروگان گیری، جمشید دانایی فر 27 آغشته است. امشب در هنگام خواب، با وجدانی آسوده و خالی از گناه، به این موضوع فکر کنیم که چه کارهایی می توانستیم برای جمشید دانایی فرها انجام دهیم، اما بی هیچ احساس مسئولیتی، سکوت و بی اعتنایی را در پیش گرفتیم.

 

یادمان نرفته که رژیم اسرائیل که هیچ ارزشی برای بشریت قائل نیست، بخاطر گروگان گرفتن شدن تنها یک سربازش، چه جنگی را با لبنان و حزب الله آغاز کرد. انتظار ما در این حد نیست، اما حداقل انتظار این است که صدر اخبار رسانه "ملی"، یک روز پس از شهادت این مرزبان، چیزی بجز بازگشایی ادارات و آمار سفرهای نوروزی ایرانیان باشد. در انتها هم بایستی اشاره نماییم که ادعای سخنگوی دولت پاکستان، چه راست و چه دروغ مبنی بر "عدم تماس ایرانیان با ما برای پیگیری مرزبانان" برای مردم ایران به هیچ عنوان دور از انتظار و تعجب آور نیست.

پینوشت: گروه جیش العدل، در فیس بوک یک صفحه، در توئیتر یک حساب کاربری و در بلاگ اسپات یک وبلاگ دارد. همه این سرویس ها، امکانی دارند تا اگر، صفحه ای با محتوای نامربوط و نامناسب به وجود آمد، کاربران آن را گزارش دهند تا آن حساب یا صفحه حذف گردد. کلا این کار شاید یک دقیقه زمان ببرد، اما کاربران میلیونی اینترنت در ایران، آنقدر به خود زحمت ندادند و آنقدر احساس مسئولیت نداشتند تا با گزارش صفحات این گروه تروریستی، مانع فعالیت آنها در فضای مجازی گردند.

 
کلمات کلیدی : ایلیا سالار
 
ehsan
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۰۹:۱۵:۵۸
درود
کاملا موافقم
واقعا چرا ؟؟؟؟؟؟؟ (2045144) (alef-10)
 
مهدی
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۱۱:۰۲:۰۶
چقدرریزنوشتین!!!!!!!!!!
من جوون به زورمیتونم بخونم..
خواهشن اگه مطلب میزارین خواناودرشت باشه.. (2045330) (alef-10)
 
ميثم
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۱۱:۱۷:۰۹
با سلام خسته نباشي خدمت نگارنده اين مقاله مي خواستم نكاتي را بيان نمايم دوست عزيز ناراحتي شما از گزوگان گيري جمعي از هم وطنان عزيزمان در نقطه صفر مرزي را درك مي كنم ولي بيان مطالب احساسي را نمي توانم بپذيرم شما از فرماندهي مرزباني انتقاد كرديد اين جان بر كفان عزيز كه هميشه در جنگ بسر مي برند مرزهاي هيچ كشوي امن نيست عزيز هنوز هم در مرزهاي خيلي از كشورها درگيري هاي فراواني وجود دارد بويژه مرز كشور عزيز ما كه نابساماني كشورهاي همسايه بسيار زياد مي باشد كه توانايي ايجاد امنيت در كشور خود را ندارند و يا اين نابساماني دامن مي زنند و اعلام مي كنند ايران با ما صحبت نكرده كه با عقل جور در نمي آيد چرا كه سفير پاكستان چندين بار به سفارت ايران فرا خوانده شد اين هم ار بدبختي كسور ماست با اين كشورهاي نابسامان همسايه بعد از سپاه گلايه كار اقتصادي مي كنيد كه اين هم دور از انصاف است مثل اينكه شما قانون اساسي را مطالعه كامل ننموده ايد كه وظيفه نيرو هاي نظامي را تفكيك كرده اند كه وظيفه مرزباني با سپاه نمي باشد با اين حال هر جا نظام دچار مشكل و بحران گرديده سپاه وارد عمل شده كه بايد اين نهاد چند منظوره كه با توجه به تهديدات انقلاب و كشور براي خود مأموريت ايجاد مي كند اينگونه برخورد گردد برادر ارجمند قرارگاه سازندگي سپاه يكي از زير مجموعه هاي كوچك سپاه مي باشد كه با مديريت جهادي طرح هاي بزرگ كشور را انجام مي دهد يكي از دوستان نزديك خودم در قرارگاه كار مي كند كه پاسدار نمي باشد و به گفته خودش در پروژه قرارگاه تعداد كمي پاسدار وجود دارد و همه كاركنان تحصيل كرده هاي دانشگاه مشغول كار بوده و فقط مديريت پروژه ها با پاسداران مي باشد كه اين خود جاي بسيار تشكر از اين نهاد دارد و شماره ارتش بزرگ را زير سئوال مي بريد كه با سختي هاي بسيار در مناطق مرزي حضور دارند شما رئس جمهور كه نماينده كل جمعيت ايرانيان مي باشد را زير سئوال مي بريد در حالي كه شخص رئيس جمهور رئيس شورا امنيت ملي مي باشند كه قطعاً در جريان كل مسائل مي باشند كه در خبرها آمد كه سپاه 300 كيلومتر از نقطه صفر مرزي طبق نظر شورا تحويل گرفت كشور ما قدرتمند است و اقتدار ما باعث عصبانيت و وحشي گري دشمنان شده و نشان از عجز و ناتواني دشمن در برابر ملت ايران شده است خداوند حافظ عزيزان ما در اسارت باشد وسلام (2045358) (alef-10)
 
فرهاد امین
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۱۱:۲۷:۳۷
سلام ، ظاهرا" نویسنده محترم مقاله در ایران زندگی نمیفرمایند ! در پادگانهای آموزشی کیفیت آموزش آنقدر پائین است که آموزش گیرنده فقط دعا میکند مدت آموزشی تمام تا از محل آموزش خارج شود ، تازه پس از آن خانواده ها بدنال پارتی هستند تا فرزندشان را در نزدیکترین محل به زندگی خود بیاورند ، ارتش و سپاه هم که دارای وظائف مشخصی هستند که این وظائف را فقط فرماندهان آنها میدانند و بس ، مثلا مشخص نیست سپاه باید درچه حیطه ائی فعالیت کند و ارتش در چه حیطه ائی ، حال انکه نیروی انتظامی و مرزبانی وظیفه حراست و کیاست از مرزها را بر عهده دارد ، حال نمیدانم تقصیر مردم بی مسئولیت در این میان چه بوده ؟ ! مگر مردم به جز رای دادن و شنیدن شعار حضرات باید کار دیگری هم بکنند ؟ آنچیزی که مهم است شهادت گروهبان دانائی بود که شهید شد و رفت به خیل عظیم سایر شهدا پیوست ، ولی ، وقتی این ایران با اینهمه ابهت خودساختگی از پس یک گروهک شیطانی نهایتا" 1000 نفره بر نمیاید چگونه داعیه آقائی جهان دارد ؟ سوال این است ، نه پیدا کردن مقصر نویسنده محترم . امین (2045381) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۱۲:۱۱:۳۹
به تشکر ازنویسنده که به واقعیات اشاره کامل کرده است (2045465) (alef-10)
 
امیرحسین نهبندانی
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۱۲:۲۱:۲۸
جا دارد تا از آنها و همچنین فرماندهان ارتش و سپاه و نیروی انتظامی و دیگر مسئولین کشوری و لشکری تحقیق شود که آیا فرزندان آنها هم به خدمت رفته اند یا خیر، و اگر رفته اند چند درصد به مناطق مرزی فرستاده شده اند؟ (2045481) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۱۲:۲۸:۵۳
قربون اون شهامتت .اكر چند نفر مثل شما توي اين مملكت بودن كه اينچنين بنويسن شايد امروزه وضع اين نبود (2045494) (alef-10)
 
سرباز وطن
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۱۲:۲۹:۴۱
واقعاً خیلی خوب حرف دل منو خیلیای دیگه رو گفته ولی متأسفانه کو گوش شنوا ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (2045495) (alef-10)
 
mehan
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۱۲:۳۲:۲۶
باهات موافقم اساسی...حرف دل همه رو یجا زدی. (2045497) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۱۲:۴۰:۴۴
با اجازه آقای سالار. من فکر می کنم اشکال در آنجاست که وقتی موضوعی مبتلا روز است ( گاه گرانی . گاه فساد مالی. گاه موضوع فرهنگی خاص. گاه تصرف اکراین. و قس الهذا) تمام بخشهای کشور (مرتبط و غیرمرتبط) به آنسو گسیل میشوند و از وظایف اصلی خود باز می مانند.

مسلما اگر آقای سالار به شیوه همیشگی خودشان که دست به آمار و ارقام و مستندات میبرند، اینبار نیز درصد مسئولیت هرکدام از بخشهای نامبرده را یاداور می شدند متن بسیار کاملی بود. (2045515) (alef-10)
 
پیراسته فر
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۱۲:۴۴:۴۶
فرمانده نیروی انتظامی درباره آخرین وضعیت ۵ مرزبان ربوده شده گفت: هنوز هیچ سندی دال بر صحت ادعای گروهک تروریستی مبنی بر شهادت یکی از مرزبانان نداریم.
منبع :سایت خودتان"الف" (2045523) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۱۲:۴۸:۱۹
در مورد بخش مقصر بودن مردم، باید بگم به نظرم اصلا ما مردم واحدی نیستیم و فقط به منافع خودمان می اندیشیم(در کلیت میگم، گرچه استثنائاتی وجود دارد)
در آمریکا و اروپا یک اتفاقی که می افتد از تروریستی یا حوادث طبیعی ، همه پی گیر هستند، رسانه ها لحظه به لحظه خبر می دهند، پوشش زنده میدهند، اما در ایران...صداوسیما که در گل و بلبل هست مردم هم همچین علاقه ای نشان نمی دهند. توی شیراز ، پارسال، چندین مامور شهرداری و آتش نشان زیر آواری از زباله ها فرو رفتند و مردند اما مردم اصلا توجهی نداشتند.، در شیلی، چند معدن چی در معدن گیر افتاده بودند، لحظه به لحظه خبر مخابره میشد، در رسانه ها و مردم جهان دنبال خبر بودند، حتی موضوع هواپیما مالزی، و یا حادثه تروریستی در نروژ، و یا دو تا تروریستی که در خط پایان مسابقه ی دو، در آمریکا بمب منفجر کردند و ...
اما در ایران، مردم فورا برچسب می زارن روی فرد حادثه دیده یا مکان حادثه برای توجه نکردن، اون که ترک هست اون که لر بود، بلوچ بود، یهودی هست، اون که کرد بود، اون که بهایی هست، اون که سنی هست، اون که فلان بود،و ...
در مورد اخیر هم، همه دنبال لذت و خوشی خود از عید بودند و سربازان در اسرات، همین الان گفته شده در سیزده به در، نفر بعدی را می کشند اما مردم با لذت و شور و نشاط با همراهی صداوسیمای گل و بلبل، در تدارک سفر و تفریح هستند (2045532) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۱۱ ۲۳:۴۷:۰۸
خداییش حق گفتی (2048042) (alef-11)
 
محمدی
۱۳۹۳-۰۱-۱۱ ۲۳:۵۰:۳۸
تو این کشور اقاجان اخلاق مرده
سیاسیون هم که خیلی وقته سر اخلاقیات رو بریدن چپ و راستم نداره همشون عین همند بجز تعداد انگشت شمار (2048052) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۱۳:۰۸:۳۹
احسنت، حق با آقاي سالار است تمام ما ايرانيان مقصريم از اين حادثه گرفته تا وضعيت اجتماعي، وضعيت اقتصادي و گراني تا وضعيت روابط خارجي و اعتبار و احترام ايرانيان در خارج كشور و ... از قديم گفته اند از تو حركت از خدا بركت، ما با سكوت خود و عدم استفاده از حقوق قانوني براي نشان دادن اعتراض، باعث اين اوضاع شده ايم و اگر تا كنون از اين بدتر نشده است به لطف پروردگار بوده است. از ماست كه بر ماست پس از همين امروز بايد از خود شروع كنيم و حركت كنيم. اين مقاله نمونه بسيار ارزشمندي از حركت مدني و اجتماعي است. درود بر نگارنده، آقاي ايليا سالار. (2045581) (alef-10)
 
پیشوا
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۱۳:۲۱:۲۵
بسمه تعالی من یک هموطن میانسال وخانه دارهستم وقتی تیتر این مقاله را که همه کسانی که در مرگ سرباز وطن مقصرند را خواندم پیش خود گفتم نکند من هم بنحوی در این خون ریخته شده شریک باشم در حالیکه از وقت شنیدن این خبر روزی دوسه بار گریه کرده ام وبعد از نمازهایم دعا برای ازادی انها نموده ام . با اضطراب خو اندم دیدم تمام مواردی که نویسنده عزیز به ان اشاره کرده بودند درست بود من جزو مورد اخر هستم از خداوند میخواهم مرا ببخشد که نا خواسته وندانسته جزو انها محسوب می شوم اما از مسیولین اشاره شده در مقاله بالا میخواهم به خود بیایند ودر مقابل این حوادث وحوادث غیر مترقبه دیگر احساس مسیولیت کنند. روزی همه ما در برابر پیشگاه خداوند باید پاسخگو باشیم وتاوان کوتاهی های خود را پس بدهیم. (2045615) (alef-10)
 
amir
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۱۴:۰۴:۳۷
جناب آقای سالار ممنون و تشکر
از شما تمنا دارم که به مردم گفته شود که ما در حال حاضر چند نفر نیروی نظامی داریم ، تعداد پادگانهای ما در کل کشور چه تعداد است ، چندین هزار نفر نیروی نظامی در این پادگانها مشغول امور بی ربط هستند و چندین سرباز ما در حال حاضر در این پادگانها مشغول انجام اموری چون ... هستند .
و هر فرماندهی برای خود تشکیلاتی دارد در داخل پادگان ها ،و هزینه ای که این نیروها بر روی دوش بودجه مملکت می گذارند ، خدا وکیلی یک نفر پیدا شود و بررسی کند مثلا" این همه پادگان در تهران چه الزام امنیتی ایجاد میکند و اگر بنا باشد که باشند جای آنها در قلب تهران است یا باید اینها را برد توی استانهای مرزی که حداقل آبروی ما توی دنیا نرود ، و چند نفر شرور که دست چپ و راست خود را نمی شناسند باید چند سرباز فلک زده ،آموزش ندیده، به اسارت برده شوند ، (2045688) (alef-13)
 
ایرانی
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۲۲:۴۷:۴۱
اقای سالار . ادرس غلط ندهید . رییس جمهور فقط حق سخنرانی در مراسم رژه نظامیان در سالگرد جنگ را دارد و لاغیر . ادرس غلط ندهید . لطفا جنابعالی به عنوان یکی از مردم راه فشار اوردن به صدا و سیما و سپاه و ارتش را به ما یاد بدهید . (2046404) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۱۴:۱۵:۵۸
یک خطای دولت روحانی این است که تا قبل از کشته شدن یکی از سربازها هیچ تماسی با پاکستانی ها نگرفته . (2045703) (alef-13)
 
majid
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۱۴:۵۱:۵۹
پیوست برای وزیران فیسبوکی (2045740) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۱۶:۴۵:۱۷
احسنت به شجاعت الف اگه به اين مقاله گير ندن خوبه
كاملا موافقم (2045871) (alef-10)
 
اصغر از تاکستان
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۱۵:۱۰:۰۵
جناب اقای توکلی ما معمولا به خاطر نظرات و دیدگاههای منطقی شمارا نگاهبان این نظام و حکومت میدانیم اما شما هم نمیخواهید واقع بین باشید چرا که در خیلی از موارد اگر دیدگاه و نظریه ای مخالف نظر شما بود ه در سایت شما فیلتر شده حال چگونه انتظار دارید ملت در مقابل سپاه و یا نیروی انتظامی بایبستند و نظرات نقادانه بدهند اگر ملت نمیتوانند انتقاد کنند پس شما چه وظیفه ای دارید که نماینده ملت هستید و طبق قانون اساسی جز وظایف ذاتی شما میباشد که از همه سوال کنید نقد کنید و نظارت کنید و قاون وضع کنید خواهشا اقای توکلی چیزی که به عنوان وظیفه قانونی بر شما تکلیف شده بر دوش ملت که شاید چز وظایف اخلاقیشان باشد ننهید (2045756) (alef-13)
 
ناشناس
۱۳۹۳-۰۱-۱۲ ۲۰:۲۴:۴۴
جدا از درست یا نادرست بودن نظرت، لطفا پارسی را پاس بدارید و به فرهنگ مردم ضربه نزنید: واژه‌ی "خواهشا" در هیچ فرهنگ زبانی یافت نمی‌شود. (2049245) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۱۵:۱۴:۳۷
نويسنده واقعيت هاي تلخي را بيان نموده است كه متاسفانه تا مشكلي مانند گروگان گيري پيش نيامد هيچيك از مسوولين به فكر مرز نيفتادند چرا براي پاسگاههاي مرزي از نيروهاي كادر كه حقوق ميگيرند واستخدام نيروي انتظامي هستند استفاده نميشود رييس جمهور براي رضايت ارتش وسپاه سربازي را مانع ازدواج وشغل جوانان نميداند در صورتيكه اگر استخدامي باشد شرط سني يكي از مانع هاي استخدام فارق التحصيل شدگان است كه دوسال ان در سربازي كه فقط دوره اموزش ان مفيد بوده تلف شده است (2045764) (alef-13)
 
محمود ميبدي
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۱۵:۳۸:۳۱
متاسفانه در اين مملكت همه دست اندر كاران بفكر جيب خود هستند و هيچكس هم جرات طرح سؤال هم ندارد .فورا به او لقب ضد انقلاب ميزنند و راهي زندان.اگر روزي از مسؤلين مسؤليت خواستيم و حق سؤال داشتيم ،آنوقت راه ترقي را مي پيماييم.
بهتر است فضا باز شود و مردم بتوانند مسؤليت از مسؤليكه به او حقوق ميدهند بخواهند..
فاميل ها با حاشيه امن بكنار و افراد شايسته و لايق سر كار..انشاالله (2045793) (alef-13)
 
ناشناس
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۱۵:۵۷:۱۱
این پست را حذف کنید. نه ارزش خبری دارد نه تحلیلی نه علمی. توهین است به خود الف. (2045809) (alef-13)
 
dayani
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۱۶:۱۳:۴۸
نویسنده در آن قسمت از نوشته که دولت چند ماهه را مقصر جدی میداند و آن قسمت که مردم ایران را مقصر می داند ایده آلی صحبت می کند . مردم ایران طی اینهمه سال خیلی چیزها را مجددانه پیگیری کرده اند، اما همیشه مانعی قانونی یا شرعی برای دلسرد شدن آنها و رها کردن موضوع وجود داشته است. کدام خانواده کم درآمد ایرانی واقعا راضی است که دو سال فرزند خود را به سربازی بفرستد و متوقع هم نباشد که کسی مسئولیت حیات و ممات او را بر عهده گیرد.
وضع قوانین همه گیر و سودمند به حال همه و اجرای دقیق و بدون چون و چرای آن دو زمینه اصلی برای پیش نیامدن اینگونه مسائل است. در هر کشوری هر سازمانی و هر اداره و هر وزارتخانه ای وظایف خاص خود را دارد. نمیشود سازمانی کار خود را درست انجام ندهد و فهرستی تهیه کنیم از دیگرانی که باید چنین و چنان میگردند تا آن سازمان بتواند یا نتواند کار خودش را بکند. (2045826) (alef-13)
 
تفکر
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۱۶:۲۹:۲۱
نویسنده محترم : زمین و زمانو یادتون رفت .اونام مقصر بودن (2045851) (alef-10)
 
حامد
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۱۷:۰۹:۰۵
با سلام
ینده فوق لیسانس فیزیک هسته ای بوده و هم اکنون نیز دبیر فیزیک می باشم و کاملا موافق حرفهای مقاله ی بالا یی هستم مقاله ای که از درد بزرگ یک ملت می گوید دردی که ناشی از زخم چرکینی است که نخواسته ایم مداوایش کنیم بنده در صفر مرزی عملیاتی با همان مدرک قید شده خدمت کرده ام و کاملا درد سربازان گرفتار وطن را حس می کنم و از نویسنده مقاله بالا کمال تشکر را دارم (2045912) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۱۷:۱۱:۴۶
خودتون را معطل اين افكار نكنيد كه چه كسي مقصر بوده چون نه گوش كسي بدهكار اين مسائل هست و نه ديگر اين پرسش موضوعيت دارد و ف حالا كه سپاه مسئوليت مرزهاي شرقي را بدست گرفته بايد ماند تا ببينيم كه چطور اقدام مي كنند ولي بعد از هر تغييري طبيعي هست كه دشمن هم تجديد سازمان و تغيير برنامه خواهد داشت كه بايد بموقعش بدلش را زد (2045917) (alef-10)
 
کمیل
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۲۰:۳۰:۲۴
نوشتید : دولت روحانی دو خطای بزرگ و نابخشودنی در این موضوع، مرتکب شده است. اول اینکه در این مسئله مهم، اعمال نفوذ و فشاری نیاورده تا مرزبانی ناجا، از سرباز وظیفه در این مناطق خطرناک استفاده نکند.
اگه زورتون به نیروهای نظامی نمیرسه دلیل نداره که از دیوار کوتاه دولت بالا برید . دولتی که بهش اجازه نمیدن کارهای مربوط به خودش رو انجام بده و هی سنگ اندازی میکنن ، توقع دارید تو کار نیروهای نظامی دخالت کنه ؟
بعد گفتید دولت کار خاصی انجام نداده و روحانی داره کارهای روزانه خودش رو انجام میده . برای این مسئله هم ارجاعتون میدم به صحبت های جناب ظریف در صفحه فیس بوکشون .
لزومی نداره برای گرفتن ژست روشنفکری و منتقدانه کاری کنید که مدیون آدم ها و نهادها بشید . گناه مجانی نکنید (2046216) (alef-10)
 
داداریان
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۲۱:۱۱:۴۶
لطفا به دولت فرصت پاسخگویی بدهید که با تدبیر خود این مشکل را هم گرده دولت قبلی بیاندازد. (2046272) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۲۲:۱۳:۵۱
احسنت بر الف موافقم صد درصد (2046371) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۲۲:۱۵:۴۲
"رسانه ی آزاد" نیروی محرک و پرسشگریست که مسئولان یک کشور رو هر روز و هر دقیقه به چالش می کشه. راه حل تمام مشکلات بالا "رسانه آزاد" هست برادر من. همین و بس. (2046372) (alef-10)
 
شهاب
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۲۲:۱۶:۲۶
پس همه مقصرند غیر از خود آقای دانایی فر (امیدوارم هنوز زنده باشند) که به جای نظارت بر پاسدهی سربازان تحت امرش، با بقیه دوستان در چادر گل گپ میزد.
من در ارتش سربازی رفته ام. در آنجا حساسیت بسیاری بر نگهبانی آن هم وسط شهر امن وجود داشت. این آقایان خودشان کوتاهی کرده اند وگرنه اشرار به این سادگی نمی توانستند اسیرشان کنند.
چیزی که امروزه بلای جان ما ایرانیان شده: نبود مسوولیت پذیری و دقت عمل در انجام کارهاست. (2046375) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۲۲:۵۳:۲۰
وقتی همه مقصرند هیچ کس مقصر نیست (2046408) (alef-10)
 
فرهاد امین
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۲۳:۵۷:۱۷
متاسفام . فرهاد امین (2046481) (alef-10)
 
جوان
۱۳۹۳-۰۹-۰۶ ۲۲:۲۱:۰۳
سلام خداقوت .
ممنون که به فکر هستین اما بنده با بخش ایرادی که به سپاه گرفتین موافق نیستم خودم ‌‌‌‌ تو سیستان و بلوچستان زندگی میکنم. خداییش، واقعا، سپاه داره کار میکنه. (2514746) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.