نظر منتشر شده
۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 504350
محسن رضایی در پاسخ به الف مطرح کرد؛
محل برگزاری جلسات مجمع تشخیص مصلحت تغییر می کند/ با وجود مجمع بن بست در کشور وجود ندارد/ اولین جلسه 4 مهر ماه/ مسائل شخصی افراد به مجمع تشخیص ارتباطی ندارد
گزارش از معصومه پورصادقی، 31 مرداد 96
تاریخ انتشار : سه شنبه ۳۱ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۳۵
به گزارش خبرنگار الف،محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در اولین نشست خبری خود پس از انتصاب رئیس و اعضای جدید این مجمع در پاسخ به سوالی مبنی براینکه دور جدید فعالیت مجمع تشخیص مصلحت نظام بعد از فوت مرحوم ایت الله هاشمی دچار تغییرات اساسی در ماموردیت ها و  ساختارهایش خواهد شد و اینکه این تغییر آیا حتی شامل کوچک سازی و جابه جایی محل استقرار مجمع هم خواهد شد، به خبرنگار الف اظهار داشت: همه مجموعه‌های منتسب به مجمع منحل می‌شوند و محل برگزاری جلسات مجمع تشخیص مصلحت نظام تغییر می کند.

محسن رضایی افزود: مجمع تشخیص مصلحت نظام در سه چهار سال گذشته حتی زمانی که آیت اله هاشمی زنده بودند در خصوص مامویت، محل و ساختار آن به طور منظم صحبت می شد و مباحثه درباره سیاست گذاری و نظارت های آن نیز انجام می شد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: قرار است جلسات مجمع از این محل جابجا شود که محل قطعی و نهایی بعداً به رسانه ها اطلاع داده خواهد شد اما کاخ مرمر بدلیل آن که تا کنون جلسات مجمع در آن برگزار می شد حفظ می شود.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: از مقام معظم رهبری که مسئولانی را در مجمع برگزیدند و اعضایی را منصوب کردند تا امر کارشناسی در سطح عالی کشور ادامه پیدا کند تشکر می‌کنم. همچنین ما همواره شاهد اهتمام ایشان به نظرات کارشناسی در طول دوران رهبری ایشان بوده‌ایم.

وی افزود: حضرت امام مجمع تشخیص را برای بن‌بست شکنی در کشور بوجود آوردند که با وجود این مجمع هیچ چیز در کشور ما به بن بست برنخواهد خورد. مجمع تشخیص مصلحت نظام در ربع قرن فعالیت خود در امر سیاست‌گذاری و حل اختلافات بین شورای نگهبان و مجلس شورای اسلامی تاکنون 292 مصوبه را به نتیجه رسانده که 187 مورد از آنها موارد اختلافی مانند مبارزه با فساد، پیشگیری از جرائم و رسیدگی به دارایی مسئولان بوده همچنین این مجمع 46 معضل را در طول دوران فعالیت خود مانند مسئله‌ای که در مورد بودجه سری که باید در اختیار رئیس جمهور باشد و در دوران اصلاحات مطرح شد و همچنین موارد اختلافی بین مجلس و شورای نگهبان در مورد بانک مرکزی را حل و فصل کرده است.

رضایی در ادامه به ارائه گزارشی جامع از 25 سال عملکرد مجمع تشخیص مصلحت نظام پرداخت و با اشاره به نقش و مسئولیت‌های مجمع؛ تصریح کرد: مجمع تشخیص حدود ربع قرن در امر سیاست‌گذاری به حل معضلات و اختلافات بین شورای نگهبان در مجلس، مسئولیت داشته است و از این رو 292 مصوبه را به نتیجه رسانده که 187 مورد آن اختلافی بوده است.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اختلافاتی نظیر مبارزه با فساد و پیشگیری از جرائم یا دارایی مسئولان یادآور شد: در این 25 سال ما 46 معضل را در مجمع حل‌وفصل کرده‌ایم که ازجمله آن‌ها بودجه سری بود که باید در اختیار رئیس‌جمهور باشد و این موضوع در زمان آقای خاتمی حل شد.

وی با اشاره به مسئله بانک مرکزی که اختلاف بین مجلس و شورای نگهبان بود، حل‌وفصل آن از سوی مجمع، خاطرنشان کرد: حدود 40 سیاست کلی و نیز 16 استفساریه و 3 آئین‌نامه در طول این مدت تصویب شد که مجموع آن‌ها 299 مصوبه در 25 سال گذشته است که این امر در 632 جلسه انجام‌شده است.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اهمیت و نقش سیاست‌های کلی، گفت: درباره سیاست‌های کلی محیط زیست باید بگویم که متنوع‌ترین بیانیه‌ای بود که خانم ابتکار در همایشی در پاریس آن را قرائت کرده بود و مدعوین نیز نسخه‌ای از آن را خواسته بودند. یا سیاست‌های کلی مربوط به اصل 44 گشایشی را در کشور ایجاد کرد و بخش خصوصی توانست وارد مسیری شود که تا قبل از آن چنین امکانی وجود نداشت.

وی بابیان اینکه مرحوم هاشمی در 20 سال گذشته در مجمع نقش بی‌بدیلی را در جلسات مجمع به امر سیاست‌گذاری ایفا کرد، از نقش و عملکرد آیت‌الله طبسی، مرحوم حبیبی و مرحوم عسگر‌اولادی تقدیر کرد و گفت: دکتر حبیبی در راه‌اندازی دبیرخانه نقش داشت و اولین دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام بود.

رضایی با تأکید بر اینکه حضرت امام مجمع را برای بن‌بست شکنی و ارتقاء کارآمدی نظام به وجود آوردند، تصریح کرد: با ایجاد مجمع تشخیص دیگر موضوعی در کشور نمی‌تواند به بن‌بست برسد چراکه مجمع اتاق فکر نظام است که در هر معضل و اختلافی درصورتی‌که به آن ارجاع شد قانوناً می‌تواند آن را حل‌وفصل کند که ازاین‌رو جایگاه قانونی دارد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام جایگاه مجمع را ازلحاظ شرعی بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: در موضوع تقنینی کشور اسلامی شدن از دو طریق انجام می‌شود. یکی از طریق شورای نگهبان و دیگری مجمع تشخیص است؛ شورای نگهبان هر قانون خلاف شرعی را مغایر اعلام می‌کند و اجازه نمی‌دهد قوانین غیر اسلامی وارد دستگاه اداری کشور شوند اما مجمع تشخیص به رهبر انقلاب کمک می‌کند که امر ولایت از طریق سیاست‌های کلی در کشور ایجاد شود.

وی بابیان اینکه همه دستگاه‌ها موظف‌اند پس از ابلاغ سیاست‌های کلی تصمیم‌گیری‌های خود را بر اساس آن انجام دهند، یادآور شد: مصوبات شورای امنیت ملی، مجلس و شورای انقلاب فرهنگی و سایر نهادهای نظام باید در چارچوب سیاست‌های کلی باشد. ازاین‌رو شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام از اسلامیت نظام مراقبت و آن را جاری و ساری می‌کند و کسانی که خلاف سیاست‌های کلی عمل کنند خلاق قانون و خلاف شرع کرده‌اند.

دبیر مجمع تشخیص مصلاحت نظام در خصوص پرونده های مفتوح محمود احمدی نژاد در قوه‌قضائیه و حضور او در مجمع تشخیص، گفت: مسائل شخصی افراد از نظر قانونی به مجمع هیچ ارتباطی ندارد.


رضایی با بیان اینکه از لحاظ سیاست‌های کلی جمهوری اسلامی مرزهای جغرافیایی هیچ کشوری نباید تغییر کند، اظهار داشت: از آنجایی که این اتفاق (تجزیه شمال عراق) برخلاف سیاست‌های کلی بود با تصویب شورای امنیت و تصمیم رهبر معظم انقلاب این سفر انجام شد و حضور سرلشکر باقری جدیت ما را در این مسئله نشان داد که نباید به منطقه دست زده شود.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران درباره سران فتنه و اعتصاب غذای یکی از آنها، توضیح داد: ما زمانی می‌توانیم در مسئله حصر وارد شویم که به ما محول شده باشد و ابتدای ساکن نمی‌توانیم به هرمسئله‌ای ورود کنیم، مثلاً در مسئله بانک مرکزی چون به صورت یک معضل درآمده بود اما نسبت به آن وارد شدیم اما در مورد حصر شورای امنیت و قوه قضائیه مسئول رسیدگی به این موضوع هستند.

وی درباره سؤالی مبنی بر اینکه آیا گزارشی از میزان پایبندی دولت‌های مختلف به سیاست‌های کلی تهیه می‌شود یا خیر، گفت: بحث نظارت در این دوره جدی خواهد بود و ما گزارشاتی را تنظیم خواهیم کرد.

رضایی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه آیت‌الله شاهرودی تمایلی برای پذیرفتن ریاست مجمع نداشته است، گفت: زمانی که رهبر معظم انقلاب موضوع ریاست را به آیت‌الله شاهرودی پیشنهاد کردند، ایشان گفت به دلیل مشغله در شورای حل اختلاف و شورای نگهبان و نیز تدریس دروس فقه گفت اگر مرا معاف کنید بهتر است اما اگر حکم هم کنید، می‌پذیرم. لذا بنده نیز اعلام آمادگی کردم که به ایشان کمک می‌کنم.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه این نشست خبری درباره طرح اقدام متقابل در قبال سنای آمریکا، اظهار داشت: این موضوع هنوز نهایی نشده است و باید مطالعه بیشتری درباره آن صورت بگیرد اما به نظر می‌رسد نوعی محافظه‌کاری در بین مسئولان مربوطه وجود دارد؛ برجام راه عکس‌العمل را باز کرده و دولت می‌تواند عمل متقابل قوی‌تری را در قبال تحریم‌ها انجام دهد و در واقع فعالیت‌های زیادی برای مقابله با تحریم آمریکا قابل انجام است. از جمله فعال شدن کیک زرد اما ما شاهد محافظه‌کاری هستیم و امیدواریم کمیسیون نظارت بر اجرای برجام دقت بیشتری در این زمینه داشته باشد و پاسخ مناسب بدهد.

وی در پاسخ به سوالی درباره برنامه‌ریزی برای برخورد با مفاسد اقتصادی در دوره جدید مجمع، یادآور شد: در این دوره 5 ساله ما اولویت‌های اقتصاد مقاومتی،‌ تولید، اشتغال، مبارزه با مفاسد، سیاست‌های کلی فضای مجازی و فناوری اطلاعات را مدنظر خواهیم داشت. 

رضایی درباره شاخص فلاکت در دولت نهم و یازدهم که مورد سوال یکی از خبرنگاران قرار گرفت،‌ گفت: بیان آن مساله نظر شخصی بنده بود و مسائل شخصی افراد از نظر قانونی به مجمع هیچ ارتباطی ندارد. 

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران درباره اولویت‌های دولت و عدم حاشیه‌سازی، گفت: اینکه مجلس کابینه آقای روحانی را تصویب کرد نشان می‌دهد که بین مجلس و دولت یک هماهنگی کامل وجود دارد و این فرصتی است تا دولت کارنامه خوبی در این 4 سال ارائه کند چرا که اختلافات در گذشته بین مجلس و دولت زیاد بود. از این رو در این دوره انتظار مجمع از دولت پیاده‌سازی اقتصاد مقاومتی با تاکید بر تولید و اشتغال است.  

وی درباره سوال یکی از خبرنگاران که گفت یکی از دغدغه‌های افکار عمومی حضور افراد پس از مسئولیت‌شان در مجمع و چرایی این مساله است توضیح داد: با توجه به جایگاه مجمع تشخیص باید با تجربه‌ترین افراد به مجمع بیایند چون عالی‌ترین سطح تصمیم‌گیری است و قوانین کشور از دل سیاست‌های کلی بدست می‌آید.

رضایی بر همین اساس افزود: بنابراین باید کسانی به مجمع بیایند و ایده بدهند و دانش و تجربه خود را منتقل کنند و از این رو کسانی که تجربه اجرایی دارند لازم است به اتاق فکر نظام بیایند؛‌البته ما برای اولین بار قصد داریم از نسل سوم و چهارم برای تصمیم‌‌گیری‌های مجمع استفاده کنیم که آنها را شناسایی کرده‌ایم. 

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه مساله برجام و توتال از تصمیمات اساسی کشور است و ارتباط آن با سیاست‌های کلی را بررسی خواهیم کرد، گفت: اگر به جمع‌بندی برسیم که لازم است بر روی این پروژه‌های کلان نظارت کنیم آن را اعلام خواهیم کرد اما فعلا تصمیمی در این زمینه نداریم.
 
 
کلمات کلیدی : محسن رضایی، مجمع تشخیص مصلحت نظام
 
Germany
۱۳۹۶-۰۵-۳۱ ۱۱:۵۷:۱۷
پس چرا بیکاری بیشتر شده چرا اقتصاد به بحران رسیده چرا اعتیاد زیادتر شده
وچرا وچرا ..... (4529816) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۳۱ ۱۵:۰۲:۳۶
جناب رضایی !
برادر !
به نحوی صحبت میکنید که انگار در ایران زندگی نمیکنید
واقعا با وجود مجمع ، در کشور بن بست وجود ندارد ؟!!!! (4530023) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۳۱ ۱۵:۰۵:۲۳
گرانی بن بست نیست ؟
بیکاری جوانان بن بست نیست ؟
رکود اقتصادی بن بست نیست ؟
جرم و جنایت بن بست نیست ؟
پس چیست ؟ (4530027) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.