نظر منتشر شده
۳۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 457254
احمد توکلی: در پرداخت یارانه هم احمدی نژاد و هم روحانی سیاسی برخورد کردند/ وزیر صنعت صریحاً تقاضا کرد که قانون اجرا نشود/ دولت در مبارزه با فساد خوب شروع کرد اما بد تمام کرد
بخش اقتصادی الف، 9 فروردین 96
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۹ فروردين ۱۳۹۶ ساعت ۱۷:۴۵
سیاستهای اقتصاد مقاومتی در بهمن ماه سال 92 به دولت ابلاغ شد. در طول این سه سال بسیاری از کارشناسان   درباره نحوه اجرای اقتصاد مقاومتی انتقاداتی مطرح کرده‌اند. در نهایت،  ابتدای سال 95 رهبر معظم انقلاب در حرم مطهر رضوی در جمع زائران به 10 راهکار مهم برای اجرای   اقتصاد مقاومتی بیان کردند.

درباره نحوه اجرای این 10 فرمان، با دکتر احمد توکلی نماینده سابق مردم تهران در مجلس و اقتصاددان بنام کشور گفت‌وگو کرده‌ایم. وی معتقد است: دولت روند مناسبی در اجرای اقتصاد مقاومتی ندارد و باید در این زمینه تلاش بیشتری صورت گیرد. مشروح این گفت و گو را بخوانید:

یکی از تاکیدات رهبر معظم انقلاب در ابتدای سال 95 برای اجرای اقتصاد مقاومتی، تمرکز بر فعالیت‌های مزیت دار کشور بود. عملکرد دولت را در این بخش چگونه ارزیابی می‌کنید؟

زنجیره تولیدی که مورد تاکید رهبری است علمی و تجربه شده بوده و راه حل دستیابی به آن به هدف رساندن تولید است. به بیان بهتر باید خودمان را از تولید محصولات
بانک مرکزی نرخ رشد اقتصادی در شش ماه اول سال 95 را 7.5 درصد اعلام کرد اما بیشتر آن برای فروش نفت خام بود و تنها 2.4 درصد مربوط به غیر نفت بود. معنای آن این است که این رشد هم قابل توجه نیست هرچند نسبت به رشد منفی سال 94، قابل اعتنا است، اما هدف ما این نیست.
اولیه به تولید نهایی مصرف کننده برسانیم. مثلا در پتروشیمی وقتی که به کارخانه‌های این بخش نگاه می‌کنیم شاهد این هستیم که گاز طبیعی را یک مرحله فرآوری کرده و بعد صادر می‌کنند. نکته اینجاست که این نوع صادرات، تفاوتی با خام فروشی ندارد. ما از بخش اشتغال در زنجیره تولید مغفول ماندیم به طوری که برای یک میلیون تن محصول پتروشیمی(اولیه، عمده تولید ما)  500 شغل ایجاد می‌شود اما اگر به مرحله میانی برسد 2200 شغل و در مرحله نهایی 200 هزار شغل ایجاد خواهد شد.

البته در تداوم وضع فعلی عوامل زیادی دخیل هستند.  یک عامل مهم ارزانی یا در واقع، ریاگان بودن خوراک گاز بنگاه های پتروشیمی بود که ما در پایان سال 1392 در مجلس آن را از حدود دو و نیم سنت به 13 سنت در متر مکعب رساندیم. وقتی نرخ خوراک پتروشیمی در مجلس 13 سنت اعلام شد وزیر نفت اعتراضی نداشت اما وزیر صنعت که خود دارای رانت در پتروشیمی است مخالفت‌های زیادی را مطرح کرد. با ایجاد زنجیره تولید قطعاً بخش زیادی از مشکل اشتغال کشور حل می‌شود.
 
توصیه دیگری رهبر معظم انقلاب، زنده کردن تولید داخل بود. نظر شما درباره روند احیاء تولید داخل چیست؟
وضعیت، تغییر نکرد. البته بانک مرکزی نرخ رشد اقتصادی در شش ماه اول سال 95 را 7.5 درصد اعلام کرد اما بیشتر آن برای فروش نفت خام بود و تنها 2.4 درصد مربوط به غیر نفت بود. معنای آن این است که این رشد هم قابل توجه نیست هرچند نسبت به رشد منفی سال 94، قابل اعتنا است، اما هدف ما این نیست. دولت برای خروج از رکود، طرح‌هایی به کار برده اما اینها کفایت نمی‌کند.
 
در زمینه، پرهیز از واردات تضعیف‌کننده تولید داخل، چطور؟ آیا اصلاحی در این زمینه صورت گرفت؟
من چنین نظری ندارم و این نوع واردات، به شدت زیاد هم شده است. متاسفانه تجمل گرایی‌ای که بعد از جنگ شروع شد تمایل به مصرف کالای خارجی را زیاد کرد و از روی تفاخر این مسئله به بخش‌های دیگر نیز راه یافت. به نظر می‌رسد دولت فعلی به اقتضای سیاست خارجی اش، بخش بازرگانی خود را معطوف به واردات کرده و مشکلات زیادی را در کشور به وجود آورده است.

اکنون برای ساخت خودرو با یک شرکتی به نام پژو سیتروئن قرارداد بسته شده که
احمدی نژاد اعلام می‌کرد پول نفت است اما روحانی درباره حذف یارانه ثروتمندان مقاومت می‌کند و همان راه را ادامه داد. اکنون در وضعیت مطلوبی قرار نداریم و دوباره در حال بازگشت به نقطه قبل از شروع هدفمندی هستیم. سرانه به فقیر و غنی می‌رسد که هدف اصلی این نبود. همچنین مصرف بالای انرژی روند صعودی را طی می‌کند.
طرف‌های ایرانی آن ایران خودرو و سایپا است و عنوان می‌کنند که پژو و ستروئن دو شرکت است اما هم مذاکره کننده و هم امضا کننده در دو قرارداد ایرانی، یک نفر است. این خلاف اقتصاد مقاومتی است و نباید همه تخم مرغ‌ها را در یک سبد قرار داد. اکنون ما بازار بزرگ خودرویمان را به یک شرکت فرانسوی داده‌ایم و در نهایت انحصار را شاهد خواهیم بود که خلاف اقتصاد مقاومتی است.

  در اقتصاد مقاومتی،  بر لزوم انتقال فناوری در قراردادهای خارجی تاکید شده است. آیا در معاملات خارجی اخیر خصوصا پس از برجام، شرط انتقال فناوری رعایت شده است؟

بعید میدانم چنین اتفاقی افتاده باشد. میل به واردات و شبکه منتفع‌شونده نمی‌گذارند که این فناوری منتقل شود. واردات، بی‌دردسر بوده و تقلب، راحت‌تر صورت می‌گیرد. شما مسئله ال.جی را در نظر بگیرید که سال‌ها با تخلف در ایران قطعات منفصله وارد کرد و زمانی که دستش رو شد و گمرک، این شرکت را جریمه کرد آقای نعمت زاده وزیر صنعت به آقای کرباسیان رئیس کل گمرک نامه‌ای نوشت که از این جریمه صرف نظر کنند. یعنی وزیر صنعت صریحاً تقاضا کرد که قانون اجرا نشود. تا زمانی که این افراد هستند اجازه درست شدن کار را نمی‌دهند.

به نظر شما منابعی که پس از برجام قرار بود آزاد شود (اگر فرض کنیم آزاد شود) باید در کدام بخش‌ها هزینه شود؟ همانطور که می‌دانید پرهیز از هدر دادن این منابع، یکی از تاکیدات مقام معظم رهبری در این زمینه است.

این پول‌ها صاحب دارد دولت دیگر صاحب آن نیست. ما پول‌هایی در خارج داریم که رسوب می‌کرد اما در داخل تقسیم می‌شد. دولت، صندوق توسعه ملی، شرکت ملی نفت و غیره از پول نفت، سهم دارند و هر کدام که می‌توانستند هنوز دلار آن نیامده ریال آن را از بانک مرکزی دریافت می‌کردند. بخش‌هایی مانند صندوق توسعه ملی نیز به دلیل دلاری بودن هنوز بستانکار هستند و با ورود پول‌های جدید باید سهم صندوق واریز شود. بقیه منابع متعلق به بانک مرکزی است و پول بخش‌های دیگر هنوز نیامده، ریال آن پیش‌خور شده است.

بحث توسعه اقتصاد دانش بنیان در دولت یازدهم چگونه دنبال شده است؟
به نظر من از این جهت وضع کشور نسبتاً بهتر از سایر حوزه‌ها است. دولت همت زیادی را به کار گرفت و در بخش‌های نظامی و دفاعی کشور اقدامات خوبی انجام شده است.

عملکرد دولت در مبارزه با فساد، ویژه خواری و قاچاق را چطور ارزیابی می‌کنید؟
اصلاً عملکرد دولت را در این بخش
بزرگ‌ترین نهادی که در این مورد باید با این پدیده شوم برخورد می‌کرد دولت بود اما متاسفانه شاهد حمایت‌هایی بودیم. مقام معظم رهبری هم در این مورد خطاب به رییس دولت صریحاً فرمودند شما ضابطه بگذارید که نتوانند کاری کنند و دفتر من هم باید از ضوابط شما پیروی کند. یعنی حکم حکومتی قوی ای داده شد.
موفق نمی‌بینم. دولت ابتدای راه خوب آمد، خوب شروع کرد اما بد تمام کرد. دولت با شعار اعتدال و شفافیت آمد اما به جایی رسید که یک فرد رانت‌خوار زیاده‌خواه، ذخیره انقلاب شد. وی تقریبا 8 برابر سقف مجاز حقوق دریافت می‌کرد.

بزرگ‌ترین نهادی که در این مورد باید با این پدیده شوم برخورد می‌کرد دولت بود اما متاسفانه شاهد حمایت‌هایی بودیم. مقام معظم رهبری هم در این مورد خطاب به رییس دولت صریحاً فرمودند شما ضابطه بگذارید که نتوانند کاری کنند و دفتر من هم باید از ضوابط شما پیروی کند. یعنی حکم حکومتی قوی ای داده شد.

این بیان بدان معناست که محکم و بی رحمانه برخورد کنید. سمت‌هایی که با رفاقت درست شده باید از بین برود و اگر این موضوع درست می‌شد موجی از سلامت خواهی به وجود می‌آمد و شاهد امید در کشور بودیم. در این صورت دوباره فضای روز اول صداقت روحانی تکرار می‌شد اما این میل پیدا نشد و یا می‌توان گفت که از بین رفت. البته در بخش فساد و دریافت ‌های نجومی فقط قوه مجریه نبود که کوتاهی کرد.

قوه قضاییه هم می‌گفت لیست مجرمان را به ما ندادند و کسی شکایت نکرده است. در حالی که موضوع  شأن عمومی دارد و باید مداخله می‌شد. مجلس هم آنطور که باید پیگیری می‌کرد موضوع را جدی نگرفت.

نظرتان در مورد بهره وری انرژی چیست. آیا ارتقاء یافت؟
بهره وری انرژی زمانی مطرح شد که شدت انرژی در ایران بالا بود. به این معنا که مقدار انرژی برای تولید یک واحد محصول بالا است. به عنوان مثال یک بشکه نفت در کشور مالزی ده واحد تولید می‌کند در آمریکا 15 واحد، ژاپن 18 واحد و ایران 4 واحد(ارقام فرضی است). این بحث با قیمت بنزین گره خورد و مباحث هدفمندی کردن مطرح شد. در مجلس هفتم سیاست ما این بود که برای کاهش شدت انرژی نباید از قیمت شروع کرد. چون سیاست‌های غیر قیمتی نامناسبی در کشور جاری بود که شدت انرژی را بالا نگه میداشت. فروش بنزین با اکتان پایین، راه های غیر استادارد، خودروهای پرمصرف پرمصرف و کم بازده و ترافیک بی منطق و قابل اجتناب همگی عوامل غیرقیمت ی بودند که مصرف را و شدت انرژی را بالا میبردند که حاصل سوءمدیریت دولتی بود.

در آن زمان اعلام کردیم که اگر در این وضع بخواهیم با افزایش قیمت سوخت مصرف را کاهش دهیم اولا به دلیل نبود سیستم حمل و نقثل عمومیمناسب کشش سوخت پایین است، افزایش قیمت تا شدید نباشد مصرف را کا هش نمیدهد ثانیا
دولت همت زیادی را به کار گرفت و در بخش‌های نظامی و دفاعی کشور اقدامات خوبی انجام شده است.
تأمین هزینه سوءمدیریت از جیب مردم و در واقع تنبیه مردم به خاطر جرم دولت است. میگفتیم اگر به جای عرضه بنزین  با اکتان 85، بنزین با اکتان 96 درصد بدهد. جاده‌های پر مسئله با شیب‌هایی که مصرف را بالا می‌برد اصلاح شود. خودروهای با مصرف بالا تبدیل به خودروهای کم مصرف شود . . . این‌ها سیاست غیر قیمتی بود که باید آغاز میشد و بعد قیمت ها بالا میرفت.کار را آغاز کردیم دو سال مقاومت کردیم تا آثار سیاست های غیرقیمتی ظاهر شود و هدفمندی یارانه‌ها با این رویکرد اجرا نشود اما بالاخره خطای فاحش توسط مجلس هفتم صورت گرفت. یارانه به جای هدفمند، سرانه شد و دولت وقت هم دفاع کرد. یارانه پخش شد و از اثری که باید می‌گذاشت دور ماند.

در پرداخت یارانه نقدی هم آقای احمدی نژاد و آقای روحانی سیاسی برخورد کردند. احمدی نژاد اعلام می‌کرد پول نفت است اما روحانی درباره حذف یارانه ثروتمندان مقاومت می‌کند و همان راه را ادامه داد. اکنون در وضعیت مطلوبی قرار نداریم و دوباره در حال بازگشت به نقطه قبل از شروع هدفمندی هستیم. سرانه به فقیر و غنی می‌رسد که هدف اصلی این نبود. همچنین مصرف بالای انرژی روند صعودی را طی می‌کند.

احیای بخش‌های اقتصادی که قبلاً در آنها سرمایه گذاری شده و توجه به بنگاه‌های کوچک و متوسط را چگونه ارزیابی می‌کنید؟
آماری که می‌دهند می گویند تخصیص منابع داده شده اما فعلا اطلاعات کافی در این زمینه ندارم که بخواهم اظهار نظر کنم.
 
 
کلمات کلیدی : اقتصاد مقاومتی+دولت یازدهم+احمد توکلی
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۹ ۱۷:۴۹:۱۷
دولت درمبارزه بافسادخوب شروع کرد!فقط اسم گفدند اونهم سایتهایی ک مسولینش ب جرم افشادی فساد افرادنالایق و.... افتادندزندان! و مسولین فاسد تعوبض شدند و مدیر منصب سازمان و نهادی دیگر....
باعث خجالته و تاسف! (4222453) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۹ ۲۱:۰۲:۰۲
جناب دکتر توکلی شما سال‌ها بعنوان نماینده مردم در مجلس حضور داشتید و می‌توانستید نسبت به اطلاح قوانین رانت‌ساز و یا حذف انها اقدام کنید. ولی در مصاحبه‌هایتان به گونه‌ای سخن می‌گویید که انگار وضعیت اقتصادی فعلی هیچ ربطی به گذشته ندارد!!! برای اثبات نظریات، مصاحبه حکم تنها به قاضی رفتن را دارد. با اقتصاددانان مستقل و منصف دانشگاهی مناظره کنید تا معلوم شود که نظریات و مدعیات شما تا چه پایه بر حق است. ممنون (4222644) (alef-13)
 
قربة الی الله
Germany
۱۳۹۶-۰۱-۰۹ ۲۳:۵۱:۵۱
دولت مبارزه با فساد را خوب شروع کرد ؟؟؟؟؟؟ !!!!!!!!
دولت هیچگاه با فساد به شکل حقیقی مبارزه نکرده و نخواهد کرد .
فقط در مقابل افشاء جزء کوچکی از مفاسد بی شرمانه ی باندی و فامیلی ، اندکی به فسادهای دیگران اشاره و سپس دعوت به سکوت و آشتی !!!!!!! نمود .
آقای دکتر ؛ شما خوب شروع کردید . اما علیرغم حمایت و اعتماد عمومی ، هرگز به پایان نرساندید !!!! (4222791) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۰ ۱۲:۱۳:۲۵
مشکل اصلی گران فروشی چهار برابری دلار هست، یارانه ها را بکل قطع کنند و دلار را به نرخ اصلی آن به قبل از تحریم ها برگردانند

نمی شود که هم خدا را خواست هم خرما، هم دلار را چهار برابر گرانتر فروخت و هم یارانه ها را قطع کرد! (4223309) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۲ ۱۱:۱۵:۲۱
چنانچه سرانه مطالعه کشور فقط خیلی کم بالا برود
خیلی از ماها متوجه خواهیم شد با دلار ارزان حتی ان ابگوشت بزباش هم از خارج وارد میشود و دیگر قادر به تولید هیچ چیز نخواهیم بود (4225725) (alef-13)
 
خوب روت میشه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۹ ۱۷:۴۹:۴۴
آقای توکلی از املاک نجومی چه خبر ؟ شما مثل اینکه فساد دوستان خود در شهرداری رو ندیدی ؟ (4222455) (alef-13)
 
Russian Federation
۱۳۹۶-۰۱-۰۹ ۲۰:۱۷:۰۸
خوبه تنها کسی که پیگیر بود و اعلام نتیجه کرد اونم منصفانه مبنی بر اینکه شهرداری تخلف کرده همین توکلی بود
شماها چه زود یادتون میره
بقیش با قوه قضاست
شماها که انقد پیگیر هستید از آقای تکرار میکنم خواهان جوابگویی لیست امیدش برای موضوعات مختلف (یکیش تصویب حقوق های نجومی) باشید
سیاسی کاری هم حدی داره (4222614) (alef-13)
 
سیاسی بازی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۹ ۲۳:۰۴:۲۸
عمو جون حقوق نجومی سالها پرداخت میشده ربطی به دولت کنونی نداره ! تازه در این دولت باهاش برخورد هم شد (4222756) (alef-13)
 
محمد
Canada
۱۳۹۶-۰۱-۰۹ ۱۸:۱۳:۱۳
اجازه داديد و دادند كه اصلا تمام كنه ؟! خوب و بد پيشكش لطفا با مردم روراست باشيد اگه كه چاپ بشه البته (4222499) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۹ ۲۰:۳۷:۲۹
حسین فریدون چیکار میکنه الان؟؟؟؟؟
از نزدیکان شروع کنن. (4222629) (alef-13)
 
حسین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۹ ۱۸:۳۰:۱۳
اقای توکلی من هرروز سایت شما را می خوانم 16سال است درانتخابات شرکت نکردم اگر روزی کاندید ریاست جمهوری شوی بهت رای می دهم ..اما به شرطی که کاندید مستقل ثبت نام کنی ..چون دل خوشی نه از چپی وراستی ندارم..رای من بخاطر مبارزه شما دربرابرفساد است... (4222515) (alef-13)
 
Malaysia
۱۳۹۶-۰۱-۰۹ ۱۸:۵۰:۳۵
کار دست کاردان نیست! شایسته سالاری وجود ندارد! حلقه تنگی از آقایان و حالا آقازاده هاشان تشکیل شده که با لابیگری و رانت همه امور را به دست گرفته اند! فساد فراگیر شده! عده ای چنان عمل می کنند که گویی به هیچوجه قصد اصلاح امور را ندارند، به طوی که حتی به نظر می رسد که عده ای عمدا رضایت و اعتقادات مردمی را نشانه رفته اند.
به عنوان یک مسلمانی که الفبای مدیریت و اقتصاد را یاد گرفته فکر می کنم که با تیم فعلی که در مصادر امور در هر سه قوه و سازمانهای کلیدی قرار دارند امیدی به بهبود اوضاع نیست و فقط به یک حرکت انقلابی از سوی مقام معظم رهبری نیاز است که افراد به واقع مؤمن، معتقد، پاک و انقلابی شناسایی و امور به دست آنها سپرده شود و همزمان تجدید نظرهایی در قوانین ایجاد گردد که راههای سوء استفاده و ثروت اندوزی و اشرافیگری به کلی بسته شود و مقامات و پستها جاذبه قدرت و ثروت نداشته باشد و به قول شهید بهشتی منحصرا شایستگانی که عاشق خدمت هستند در رأس امور قرار گیرند و نه تشنگان قدرت و ثروت. (4222531) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۹ ۱۹:۰۰:۲۷
به نظر من منتقدان دولت مواضعشان منتاقض هست از یک طرف میفرمایند مشکلات را دولت حل نکرد از طرف دیگه مشکلات رو جناح خودشون ایجاد کردن و در واقع میفرمایند که چرا مشکلاتی که جناح ما ایجاد کرد را شما حل نکردید؟ که این موضع از دید من 100 درصد ایراد داره (4222537) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۹ ۲۱:۴۴:۱۳
ما گفتیم ۱۰۰ روزه مشکلات رو سامون میدیم؟!

مشکل اینه که شما مشکلات رو حل که نکردید هیچ هزارتا قفل دیگه هم زدید

در ضمن مشکلات از اونجایی شروع شد که احمدی نژاد خواست اصلاح طلب بشه وگرنه تا زمانی که منش اصولگرایی داشت یکی از دولت های خوب و پیشرو بود (4222681) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۹ ۱۹:۰۱:۰۴
من هم معتقدم دولت روحانی خوش آغاز ولی بعد عاقبت بود ،
و عاقبت خیلی مهم است، و نتیجه عملکرد بد روحانی در حل مشکلات اقتصادی مردم، و جمع کردن وزیران پیر اشرافی شیرثروت و مدیران نجومی حریص و رانت خواران مفت خور ،کاهش ۶۰٪ درصدی آرای روحانی است،
کارگر ، کارمند، بازنشسته، کاسب جزء، کشاورز، روستائی که عمده جمعیت رای دهندگان را تشکیل میدهند ، با سختی زندگی می کنند ، و انگیزه رای ندادن آنها به روحانی فوق العاده قوی است، و به نظر میرسد روحانی می خواهد با خوب جلوه دادن وضع موجود و تبلیغات گسترده و پرحجم، و تخریب رقبا و متلک پرانی به آنها از شکست خود در ۲۹ اردیبهشت جلوگیری کند ولی خیلی دیر شده و هیچ فایده ای ندارد.
مسلما مردم رییس جمهور جدیدی را انتخاب خواهند کرد. (4222538) (alef-13)
 
Austria
۱۳۹۶-۰۱-۰۹ ۱۹:۰۸:۴۱
آقای روحانی! چرا نتونستی خرابکاریهای اینها رو درست کنی؟ باید همه خرابکاریها و بلاهایی که در اون 8 سال بر سر کشور آمد رو ظرف 100 روز درست میکردی. چون نتونستی، پس من هم بهت رای نمیدم
از طرف یک دلواپس طلبکار (4222545) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۹ ۲۰:۰۱:۱۰
موافقم باهات البته دکتر توکلی همیشه انتقاد میکردن و موضعشون با دلواپسها فرق داره ولی موضع سایر دوستان اینه که ما یه خرابکاری هایی کردیم شما چرا نتونستی درستش کنی که در تاریخ سیاست جهان باید بی نظیر باشه الان من موندم که این دوستان به فرض در مناظره ها چی میخان بگن؟ از اختلاس بگن که دوره خودشون کل کشور و گرفته بوده از تحریمها بگن باز خودشون ایجادش کردن از رکود بگن از هر چی بگن ساخت خودشون بوده و خیلی جالب میشه مناظره ها در واقع بگم بگم هایی که سال 88 داشتن رو 200 میلیون تومن پول بود الان رقمش به میلیاردها تومن رسیده و حرف خیلی زیاده برا مناظره ها (4222600) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۹ ۲۰:۳۹:۱۶
کسی روحانی رو مجبور نکرده بود وعده 100 روزه بده.
هرچند عطش قدرت راست و دروغ نمیشناسه (4222631) (alef-13)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۹ ۱۹:۳۲:۳۰
نه احمدی نژاد نه روحانی هیچکدام (4222570) (alef-13)
 
بازنشسته
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۹ ۱۹:۴۴:۴۹
متاسفانه ما بعد از پیروزی انقلاب ، با اعتماد به افراد و اعتماد به مذهبی بودن مسئولین ، راهکاری جهت نظارت بر عملکرد مسئولین اجرایی نکردیم و متاسفانه تعدادی افراد زیاده خواه و مادی با استفاده از همین فضا و جا زدن خود بعنوان مذهبی و انقلابی ، مسئولیت گرفتند و شروع به استفاده شخصی از بیت المال با توجه به اقتصاد دولتی نمودند
طی سالها این افراد از نظر مادی و سیاسی قدرت بیشتری را قبضه کردند و اکنون مبارزه با فساد بسیار مشکل و پیچیده شده است (این سوءاستفاده کنندگان تشکیل مافیا دادند) که نتیجه آن حتی در دولت روحانی نیز مشاهده میشود
بنظر من مبارزه با فساد اقتصادی اولویت اول نظام است کاری بسیار پیچیده و مشکل (4222583) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۹ ۱۹:۴۶:۵۷
البته اقای توکلی که انتقاداتی به دولت قبل داشتند اما افرادی هم هستند که از دولت قبل حمایت 100 درصد کردند الان هم طرفدار اون دولت هستند الان هم میفرمایند روحانی چرا مشکلی که ما درست کردیم رو نتونستی حل کنی؟ و این خیلی جای بحث داره و یک موضع ضد و نقیض هست این افراد باید به سوالات زیر جواب دهند:
1- مشکلات از چه زمانی بوجود امده و ریشه اش کجا است؟
2- میپذیرند که دولت قبل این مشکلات رو بوجود اورده؟ یا نه؟
3- چرا دولت قبل این مشکلات رو حل نکرده؟
4- افرادی که به برحام انتقاد دارند هم پیشنهاد و راه حل خودشون چیه؟ چرا این راه حل رو قبلا اعمال نکردن؟
5- جمله قطعنامه ها کاغذ پاره ای بیش نیست( سال 85) رو قبول دارن بیان شده یا نه؟ چرا باید بیان شده باشه؟
6- رکود از چه زمانی اغاز شد؟
7- اینکه به فساد حساس شده اید چرا در اون چند سال این حساسیت را نداشتید؟ اون همه اختلاس چرا بوجود امد؟ اوسط چه دولتی بوجود امد؟
8- اعتبار تجاری یک کشور وقتی از بین برود ایا با رفع تحریمها برمیگرده یا غتبار چیزی است که سالها نیاز به بازسازی داره؟
9- اینکه بانکها میترسن با ما کار کنن ناشی از چیست؟ از کجا بوجود امده؟
10- چرا ارزش پول ملی یک چهارم شد؟ علت چه بوده؟
11- رشد اقتصادی 7 درصدی و تورم 10 درصدی و رونق سال 84 با دلار 890 تومنی چرا با دلار بالای 3000 و تورم بالا و رشد منفی 7 درصدی و هزار گرفتاری و تحریم در سال 92 به دولت روحانی تحویل داده شده اونم در شرایطی که قبل 84 من یادمه نفت تا نزدیک ده دلار هم سقوط کرد ولی بعد 84 تا 140 دلار هم بالا رفته بود؟
12- چرا این همه تنش و سفارت گیری و.. رخ داده؟

از مخالفان ذولت روحانی هستم و دولتش رو دولت ضعیفی میدانم که قادر به حل اون مشکلات وسیع نیست ولی این سوالات هم باید پاسخ داده بشه نمیشه هم منتقد روحانی بود هم طرفدار دولت قبل این تناقض داره به نطر من و جوابی هم دوستان ندارند (4222586) (alef-13)
 
۱۳۹۶-۰۱-۰۹ ۱۹:۵۶:۲۶
حق مردم ما خیلی بیشتر از 12دلاری هست که یارانه میدن با این پول 1کیلو گوشت میتونیم بخریم ای کاش واقعا" نجومی بگیرها و مدیران که سقف حقوق شون نجومی و املاک بخشیدن از جیب بیت المال و..... به کردارشون نظری بیندازن!!!!! (4222595) (alef-13)
 
سیف
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۹ ۲۱:۲۶:۰۲
با توجه به ویرانه ای که تحویل دولت شد،هر کس دیگری جای آقای روحانی بود،در زمینه مشکلات اقتصادی بهتر از این عمل نمی کرد،تنها گلایه ای که بنده از روحانی دارم،اجرا نکردن قانون اساسی برای برخی سیاسیون از جمله خانم مینو خالقی و رهبران اصلاحات هست. (4222667) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۹ ۲۳:۴۹:۳۰
اتفاقا تنها دولتی که با حقوق های نجومی برخورد کرد همین دولت بوده ! این حقوق ها سال های سال خیلی ها گرفتن اب از اب هم تکون نخورده ! (4222789) (alef-13)
 
محمدامین حیات مقدم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۰ ۰۱:۵۸:۵۷
یارانه ها چون پول بدون پشتوانه بود تورم زا بود. (4222890) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۰ ۰۷:۲۳:۳۲
در تاریخ مجلس ایران ثبت خواهد شد که نمایندگان مردم مانع از تحقیق در فساد شهرداری شدند . این واقعه را دست کم نگیریم نشان از آن دارد که
قباحت فساد از میان رفته . (4222977) (alef-13)
 
سیدعلی حجازی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۰ ۱۴:۴۴:۵۵
باسلام به آقای توکلی عزیز:

نقلابی بودن , داشتن سوابق انقلابی , شناخته بودن از نظر تقید و اعتقاد به اسلام وانقلاب و داشتن تجارب ارزشمند در مجلس و دولت , آشنایی به روحانیت و حساسیت های حوزه و تجمیع این شاخصه ها با دو شاخضه مهم اهل رسانه ای بودن و دکترای اقتصاد همه و همه از ایشان فردی جامع یا( مالتی پرپوز) ساخته است که اگر نوع نگاه و رویه خود را تغییر جهت داده و از یک فرد اجرایی و نظارتی در راه , تعریف و تبین ایدئولوژی و تقویت و تبلور اقتصاد اسلامی و راهکار های زمانمدار و علمی محبوب ,ملموس ومناسب و مراعی اقتصاد مقاومتی اقدام نماید و قطعا می تواند نقشی تعیین کننده تر و مفید تر داشته باشند
انشاء الله
خدا ایشان را که فردی با تقواست حفظ کند و مرا ببخشد که برای معرفی انقلابیون واقعی و ریشه دار به نسل جوان قلم و قدم را بکار گرفته ام و خودم را در معرض اتهام , تملق و .... فرار داده ام که اگر اینچنین هم باشد برای من مهم نیست و کمترین هزینه است در راه این انقلاب بزرگ اسلامی /انسانی (4223558) (alef-13)
 
محمد احمدی
Germany
۱۳۹۶-۰۱-۱۱ ۰۷:۳۳:۲۰
به نظرم، هدف اصلی از اقتصاد مقاومتی، بایست منطق اقتاصدی حاکم باشد و آن برابر با مقاوم سازی اقتصاد کشور است در برابر ناملایمات، نوسات، شوک ها، و همچنین پالایش اقتصاد کشور از عناصر ضد اقتصادی مانند: قانون گریزی (فراقاونی، تبعیض قانون، عدم اجرای قانون، دور زدن قانون، حفره های قانونی که موجب بروز سوءاستافده و فساد می شود!)، بدقانونی (مثلا قوانین زائد،قوانین اشتباه و عدم اصلاحشان، کمبود برخی قوانین، ابهام و عدم شفافیت برخی قوانین، عدم رعایت قوانین و استانداددهای بین الملی و در نتیجه تداخل در تعامل داخل با خارج، قوانیم موازی و گاه متضاد!)، انواع فساد مالی-اقتصادی (رشوه، اختلاس،...)، انحصار، رانت از رانت اطلاعاتی تا رانت برخوداری انحصاری.. (این خود یکی از مفاسد اقتصادی است ولی به مراتب اثرش بدتر از سایر فسادها است چون اصل مهم رقابت پذیری خدشه دار می کند و موجب خسارت سنگینی میشود برای اقتصا سالم و مقاوم!)، عدم رقابت پذیری...
عدم رقابت پذیری یک خطر هست، و آن، انحصارگرایی است، خطر بوجود آمدن کارتل ها، کاهش رقابت پذیری (= در نتیجه افت کیفیت و افزایش قیمت کالا و خدمات).
اما خدمت اقتصاددان ها و کارشناسان محترم، این ناچیز به عنوان علاقه مند عادی مطالعات و اخبار اقتصادی نظرم می گویم:
منطق اقتصاد، بر اصول بدیهی است، فرقی نمی کند کشور مذکور با چه شرایط یا رژیمی اداره می شود یا جمعیت و وسعت، موقعیتش چه گونه است. منطق اقتصاد از لفظ و معنای اقتصاد مشخص استف منطق اقتصاد بر اصل سودمندی فعالیت است یعنی کار مفید و یا با ارزش افزوده. هدف از بحث اقتصادی، این است کار مفید یا با ارزش افزوده (البته قانونی-اخلاقی) باشد وگرنه دزدی هم برای دزد منفعت دارد ولی قربانی زیان می بیند!
بر فرض مزیت، تکمیل زنجیره تولید خوب است وقتی که تقاضا باشد، مثلا برخی می گیوند همه نفت و گاز خام (اگر واقعا نفت خام فرض کنیم و واقعا هیچ گونه فراروی نشود!)، پالایش شود و یا خوراک شود برای پتروشیمی.
نکته اینجاست است که چه گونه می خواهند این حجم تولید را بفروشند؟
میلیاردها تن محصول پالایشی و پتروشمی حتی تا آخرین مرحله زنجیره یعنی کالای مصرف مثل پلاستیک فریزر بسته بندی در یخچال شود، اما قدر مسلم بیشتر تقاضای داخل است. این امر مسلم است، مثلا اگر ظرفیت تولید نفت و گاز کشور دو برابر فعلی شود (این ظرفیت و مزیت و امکان به نظرم هست و باید هم بشود)، در نهایت بیش از نیاز کشور است، بازار داخلی تا حدی کشش جذب دارد، ما در نهایت، با اشباع بازار روبرو می شویم، پس ناچاریم صادرات کنیم.
برای صادرات، نیاز به بازارسازی و داشتن بازار و مشتری هستیم، در یک بازار رقابتی قطعا ما دست برتر داریم، چون یک زنجیره از کالا بومی-داخلی داریم که شید سایر رقبا اصلا کالای اصلی خام یعنی نفت و گاز ندارند، در این صورت ما ناچاریم با تمام دنیا رابطه و تعامل داشته باشیم. و اگر خودتحریمی کنیم و بابرخی رقبا و مشتریان رابطه نداشته و با اندکی داشته باشیم و بدتر تبادلات مالی محدود و مورد تحریم باشد، مشتری ها سوءاستفاده می کنند، بنا بر تجربه تاریخی، کالای ما بسیار ارزان (مفت) می خرند و احتمالا در پرداخت پولش اذیت خواهند کرد! چرا خودتحریمی ها موجب می شود، دستمان در تعامل و معالمله باز نباشد! (4224312) (alef-13)
 
مسعود
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۲ ۰۱:۳۹:۱۲
بارها و بارها در مورد فرمایشات دکتر توکلی کامنت گذاشتم و الف منتشر نکرد.لطفا آزا مرد باشید و ککامنتهایی که در مورد دکترتان شفاف سازی میکند را منتشر کنید
1-دکتر عزیز سالها در مجلس بودید چرا همان وقت که قدرت داشتید و میتوانستید با تصویب قانون "شایسته سالاری" مشکل مدیریتی این مملکت را برای همیشه حد نکردید؟اگر با تصویب این قانون کاری میکردید که بهترینها و شایسته ترین ها سکان مدیریت مملکت را در تمام لایه های مدیریتی به دست گیرند الان حداقل فساد را داشتیم؟وقتی ورزشکار و هنرپیشه و....میشود شورای شهر وقتی لیسانس ادبیات میشود رییس کارخانه پتروشیمی و .... چه توقعی دارید که فساد رخ ندهد؟فساد که فقط اختلاس نیست.به هدر دادن سرمایه های مملکت بز گترین فساد است.هنوز هم یک بار در این مورد از شما چیزی نشنیده ایم.شاید تصویب چنین قانونی باعث بزکاری بسیاری از مدیرا فعلی شود.شاید شما هم یکی از آنها باشد.وقتی هر فردی با هر رشته تحصیلی بتواند وارد تخصصی ترین قوای مملکت یعنی مجلس و دولت شود چه توقعی دارید؟
2-دائما دم از شفاب سازی و دیده بان عدال میزنید.چرا وقتی قدرت داشتید با تصویب قوانین کارآمد و کاربردی باعث نشدید تمام ساختار اداری و اقتصادی و... شفاف و واضح گردد؟چرا نکردید؟
3- مردانه پاسخ سوال این هموطن را بدهید "آیا تمام این سخنان سازمان مردم نهاد و انتقادها و... برای زنده نگاه داشتن نامتان جهت انتخابات آتی است؟
الف گرانقدر لطف منتشر بفرمایید تا مردم بدانند آزادی بیان برایتان در اولویت است. (4225495) (alef-13)
 
سیدعلی حجازی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۲ ۱۰:۵۰:۳۱
ممنون از آقای محمد احمدی
من و امثال من بدنبال همین حرف ها و نظرها هستیم برای اینکه بشود راه رسیدن به اهداف و محقق شدن آمانهای اسلام وانقلاب هموار کرد
اگراینجانب از استاد توکلی تقاضا دارک که جدا از شور و شر تمایلات سیاسی برمبنا ی نیاز زمانه و طرح صورت مسئله های جدید به این مهم بپردازند
بیان اقتصاد مقاومتی توسط رهبری و گلایه روحانیت از وضعیت موجود بخصوص آقای جوادی آملی (کسی که تاییدیه امام خمینی ره رابا توجه به انتخابش در زمان فروپاشی شوری برخوددارد) و ضرباتی که انقلاب اسلامی و به طبع آن کشورهای اسلامی و نیروهای مقاومت می خورند
اگر خدای ناکرده این ام القراء و این امید که برخلاف روند و رویه موجود جهانی قصد دخالت دین در محقق شدن عدالت دارد خدای ناکرده به مقصد ومقصود نرسد ,ضربه ای سخت بر رسالت انبیاء و امامت و ظلم ستیزان تاریخ وارد خواهد شد که امام خمینی ره از آن به سیلی خوردن یاد کرده است
مهم این است که آقای محمد احمدی و سایر دوستان توجه کنند که تمامی یا اکثریت راه و روش ومنش اقتصاد کنونی جهان بر پایه و اساس متفکران سرمایه داری و سود محوری و سود ستایی بنا شده است ونقش و نظر دین و حاکمان و متولیان دینی نه برای حکومت کردن که برای تسریع ,روان سازی ,تعدیل و به وضع عموم خصوصا محرومان رسیدن است که تاکنون ا نقشی در این روند نداشته است یا نقش اش قابل توجه نیست !!
راه و روش کنونی جهان اگر تکرار شود آنهم در شرایط محبوب و مطلوب نهایتش همبن جهانی که الان وجود دارد:
همین امریکا
همین اروپا
و همین راه وروش هایی که هست که علاوه برهزاران بیعدالتی همین یه ظاهر وضعیت مطلوب این کشورها که راحت طلبان یا خودستایان داخلی کشورهای جهان سومی را اعم از نخبه و غیر نخبه را به خود جذب و جلب می کند
و نکته قابل توجه اینکه ابن روش نه صرفا نتیجه سرمایه داری بلکه ماحصل درآمد انگلی از فروش تکنولوژی , خصوصا فروش تسلیحات و ارعاب و به حکومت رساندن دست نشانده های مزدور در کشوری زیر سلطه برای غارت است که قطعا این هم پایانی تلخ دارد
دیدیم ودیدید که کشوری همچون آمریکا برای به تاخیر افتادن این مرگ محتوم سرمایه داری مجبوربه حمله نظامی به بهانه های خود ساخته ای همچون تخریب برج های دوقلو ویا تربیت و صدور تروریست و به بهانه سرکوب آن پرداخت ومی پردازد لذا در شربط کنونی اگر اصل بر داشتن ارتباط یا تقلیدوتعقیب مکانیکی و غیرمهندسی همین سیاست باشد حاصلش می شود تحریم و نهایتا تسلیم
لذا ما باید و بایستی با بهره گیری از اسلام وافراد جهاد گراقتصادی طرحی نو بیفکنیم طرحی که برون رفتی باشد دراین مرحله برای ما و راه و روش نوینی برای جهانیان
نکته مهمی که اینجانب ازآقای توکلی و .... درخواست کرده این مهم است و اینکه با توجه به تهدیدات کنونی و یا توجه به نقش پول و ثروت در ایجاد ارزش افزوده ونادیده گرفتن سهم کارگران و ایضا عملیات بانکی فرا مرزی و نبود کنترل توسط نیروها و یا اهرم های داخلی و توان کشورهای خارجی برای جذب و جلب سرمایه های ملی دیگر کشورها من به نقش و نظر و راه کار یک اقتصاد شبه دولتی اعتقاد دارم یعنی همانی که بد تعریف شده ویا ایجاد شده یعنی دولتی خصوصی
چرا که امروزه ما دو مشگل داریم
اقتصاد دولتی با اصلیت نقش تولید در نظارت حمایت وهدایت دولت
سرمایه داری برمینای سود و سود ستایی
این دو روش هردو موفق نبوده اند پی باید بدنبال راهکار سوم باشیم که می شود اقتصاد دولتی خصوص در این مرحله که ما نمی توانیم آنچنانکه می باید تعاونی ها را یس بدهیم هم بعلت نبود شرایط و هم بعلت تهدبدهای نظامی و غیر نظامی
اقتصاد ترکیبی( دولتی /خصوصی) با نظارت دولت اسلامی و با انگیزه های جهادی یعنی همان چیزی که الان سپاه و .. ایجاد کرده و خاری است در چشم دشمنان و چپاول گران اقتصادی ,
ولی مشگل این است که کپی برداری از این نوع راهکار از نظارت دولت خارج شده است گو اینکه از رانت دولت وانقلاب سود برده اند و این می باید اصلاح بشود بدین طریق که تمامی بانکهای خصوصی ویا شرکت ها و صنایع خصوصی باید با درصد 51 دولت و 49 صاحبان شخصی اداره بشوند والا این تازه به دوران رسیده ها معالادت را بهم می زنند کما ایکه جدیدا مثل قارچ دارندشرکت هوا پیمایی ایجاد می کنند تا گند اینکارهم مثل ساختمان سازی و بیمارستان سازی و پیمانکار های نفتی بازی دربیاید
در خاتمه بااین پبش فرض ها را تقاضادارم آقای توکلی بعنوان یک اقتصاد دان اسلامی با کارگروه هایی بررسی کنند و راهکار های نوین اقتصادی گذار را معرفی کنند که مدافع و مروج و مراعی اقتصاد مقاومتی است (4225711) (alef-13)
 
سیدعلی حجازی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۲ ۱۳:۱۹:۲۸
ممنون از آقای محمد احمدی
من و امثال من بدنبال همین حرف ها و نظرها هستیم برای اینکه بشود راه رسیدن به اهداف و محقق شدن آمانهای اسلام وانقلاب هموار کرد
اگراینجانب از استاد توکلی تقاضا دارم که جدا از شور و شر تمایلات سیاسی برمبنا ی نیاز زمانه و طرح صورت مسئله های جدید به این مهم بپردازند
بیان اقتصاد مقاومتی توسط رهبری و گلایه روحانیت از وضعیت موجود بخصوص آقای جوادی آملی (کسی که تاییدیه امام خمینی ره رابا توجه به انتخابش در زمان فروپاشی شوری برخوددارد) و ضرباتی که انقلاب اسلامی و به طبع آن کشورهای اسلامی و نیروهای مقاومت می خورند
اگر خدای ناکرده این ام القراء و این امید که برخلاف روند و رویه موجود جهانی قصد دخالت دین در محقق شدن عدالت دارد خدای ناکرده به مقصد ومقصود نرسد ,ضربه ای سخت بر رسالت انبیاء و امامت و ظلم ستیزان تاریخ وارد خواهد شد که امام خمینی ره از آن به سیلی خوردن یاد کرده است
مهم این است که آقای محمد احمدی و سایر دوستان توجه کنند که تمامی یا اکثریت راه و روش ومنش اقتصاد کنونی جهان بر پایه و اساس متفکران سرمایه داری و سود محوری و سود ستایی بنا شده است ونقش و نظر دین و حاکمان و متولیان دینی نه برای حکومت کردن که برای تسریع ,روان سازی ,تعدیل و به وضع عموم خصوصا محرومان رسیدن است که تاکنون ا نقشی در این روند نداشته است یا نقش اش قابل توجه نیست !!
راه و روش کنونی جهان اگر تکرار شود آنهم در شرایط محبوب و مطلوب نهایتش همبن جهانی که الان وجود دارد:
همین امریکا
همین اروپا
و همین راه وروش هایی که هست که علاوه برهزاران بیعدالتی همین یه ظاهر وضعیت مطلوب این کشورها که راحت طلبان یا خودستایان داخلی کشورهای جهان سومی را اعم از نخبه و غیر نخبه را به خود جذب و جلب می کند
و نکته قابل توجه اینکه ابن روش نه صرفا نتیجه سرمایه داری بلکه ماحصل درآمد انگلی از فروش تکنولوژی , خصوصا فروش تسلیحات و یااارعاب و به حکومت رساندن دست نشانده های مزدور در کشوری زیر سلطه برای غارت است که قطعا این هم پایانی تلخ دارد
دیدیم ودیدید که کشوری همچون آمریکا برای به تاخیر افتادن این مرگ محتوم سرمایه داری مجبوربه حمله نظامی به بهانه های خود ساخته ای همچون تخریب برج های دوقلو ویا تربیت و صدور تروریست و به بهانه سرکوب آن پرداخت ومی پردازد لذا در شربط کنونی اگر اصل بر داشتن ارتباط یا تقلیدوتعقیب مکانیکی و غیرمهندسی همین سیاست باشد حاصلش می شود تحریم و نهایتا تسلیم
لذا ما باید و بایستی با بهره گیری از اسلام وافراد جهاد گراقتصادی طرحی نو بیفکنیم طرحی که برون رفتی باشد دراین مرحله برای ما و راه و روش نوینی برای جهانیان
نکته مهمی که اینجانب ازآقای توکلی و .... درخواست کرده این مهم است و اینکه با توجه به تهدیدات کنونی و یا توجه به نقش پول و ثروت در ایجاد ارزش افزوده ونادیده گرفتن سهم کارگران و ایضا عملیات بانکی فرا مرزی و نبود کنترل توسط نیروها و یا اهرم های داخلی و توان کشورهای خارجی برای جذب و جلب سرمایه های ملی دیگر کشورها من به نقش و نظر و راه کار یک اقتصاد شبه دولتی اعتقاد دارم یعنی همانی که بد تعریف شده ویا ایجاد شده یعنی دولتی خصوصی
چرا که امروزه ما دو مشگل داریم
اقتصاد دولتی با اصلیت نقش تولید در نظارت حمایت وهدایت دولت
سرمایه داری برمینای سود و سود ستایی
این دو روش هردو موفق نبوده اند پی باید بدنبال راهکار سوم باشیم که می شود اقتصاد دولتی خصوص در این مرحله که ما نمی توانیم آنچنانکه می باید تعاونی ها را یس بدهیم هم بعلت نبود شرایط و هم بعلت تهدبدهای نظامی و غیر نظامی
اقتصاد ترکیبی( دولتی /خصوصی) با نظارت دولت اسلامی و با انگیزه های جهادی یعنی همان چیزی که الان سپاه و .. ایجاد کرده و خاری است در چشم دشمنان و چپاول گران اقتصادی ,
ولی مشگل این است که کپی برداری از این نوع راهکار از نظارت دولت خارج شده است گو اینکه از رانت دولت وانقلاب سود برده اند و این می باید اصلاح بشود بدین طریق که تمامی بانکهای خصوصی ویا شرکت ها و صنایع خصوصی باید با درصد 51 دولت و 49 صاحبان شخصی اداره بشوند والا این تازه به دوران رسیده ها معالادت را بهم می زنند کما ایکه جدیدا مثل قارچ دارندشرکت هوا پیمایی ایجاد می کنند تا گند اینکارهم مثل ساختمان سازی و بیمارستان سازی و پیمانکار های نفتی بازی دربیاید
در خاتمه بااین پبش فرض ها را تقاضادارم آقای توکلی بعنوان یک اقتصاد دان اسلامی با کارگروه هایی بررسی کنند و راهکار های نوین اقتصادی گذار را معرفی کنند که مدافع و مروج و مراعی اقتصاد مقاومتی است (4225838) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۳ ۰۱:۴۸:۵۵
آقا توکلی شما همواره سیاست داخلی را بر طبل نواختید اما شما سیاست خارجی را چه هنگام به صدا در می آورید در حالی که منطقه از کوچکترین کشورها تا همگی با هم پیغام میدهند از منظر شما سیاست در منطقه خلیج فارس چگونه باید باشد که اگر به آن توجه نشود شاید فرآیندی بدتر از ۱۲ سال تحریم را در بر داشته باشدو شاید شادی بسیاری از کشور آ‌‌‌‌سیایی دور تا اروپا را در بر داشته باشد اما تاوان آن را مردم ایران خواهند داد مردم ایران هیچگاه یادشان نرفته است که در تحریمها اروپا ، چین و... همگی در نهایت هم جهت شدند وفقر وبیکاری جوانان تحصیلکرده را رقم زدند و حال نیز که اگر امریکاسیاست دیگری را اتخاذ نمی کرد این هم آوایی ادامه داشت سیاست خارجی شاید تنهاعلمی است که اگر با تغییرات تغییر نکند و حتی روند معکوس را در موقعیت مناسب طی نکند بخصوص در اوج قدرت ، همه چیز را همراه خود فرو می برد (4226580) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.