نظر منتشر شده
۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 343755
به بهانه بیست و یکمین سالگرد شهید سید مرتضی آوینی
یاد آوینی، میان فرهنگ، هنر و سیاست
هادی حق پرست/21 فروردین 95
تاریخ انتشار : شنبه ۲۱ فروردين ۱۳۹۵ ساعت ۱۶:۲۷

۱. سال ۹۵ هم همچون بیست سال گذشته با نام سید مرتضی آوینی و به بهانه عروج او با وسیله گرامیداشت آن شهید سعید آغاز شد، که جای قدردانی و شکرگذاری است که هر سال به نام فرهنگ و هنر آغاز می‌شود.  روزی که به عنوان  روز هنر انقلاب اسلامی نامیده می شود.

اما آنچه که بیش از فرهنگ و هنر در این روز احساس می شود، سیاست است.
هر ساله در مراسم یادبود مرتضی آوینی چهره هایی دعوت می شوند که گویی مرتضی جز آنان با کسی مراوده‌ای نداشته؛ اما اینگونه نیست و آوینی از جمله کسانی بوده که در نشریه سوره چهره های متفاوت و مختلفی را در حوزه های مختلف هنری به کارگیری کرده بود. و جالب است گاه کسانی از او و خاطرات‌اش می گویند که در مسائلی اختلاف نظر اساسی با آوینی داشتند و به این ترتیب حلقه دوستان مرتضی آوینی هر ساله تنگ تر می شود و مرتضی نیز در این میان گمنام تر.
چهره های تکراری که به دنبال آن حرف های تکراری در مراسم، باعث شده تا از ابعاد گسترده آوینی و اندیشه‌اش غافل شویم و امروز درگیر مسائلی هستیم که دو دهه گذشته او پیش بینی کرده بود و راهکارهایی به یادگار گذاشته؛ اما افسوس که گوشمان پر است از حرف هایی که درباره او گفته می شود و دیگر جایی برای دغدغه های خود او نیست.
۲. آوینی باید دوباره بازخوانی شود تا از میان این بازخوانی بتوان بار دیگر بازتولید شود. با سخنرانی، مصاحبه و مراسم آوینی دیگری پا به عرصه فرهنگ نخواهد گذاشت.
۳. سالگرد آوینی فرصت مناسبی برای پرسش از آوینی و نقد آثار اوست تا راه‌های جدیدی بر ما گشوده شود و آوینی هم از این غربت درآید که اگر چنین شود بسیاری از این ضرورت زدگی ها در عرصه فرهنگ و هنر که گریبانمان را گرفته، قابل پیش بینی و درمان خواهد بود. آوینی چالش های امروز فرهنگ را پیش بینی کرده، اما ما تصمیم گرفته ایم تا آن را نبینیم، پس از عهده حل آن هم بر نمی اییم و امروز در نتیجه دچار این ضرورت زدگی فرهنگی شده ایم که با کوچک ترین ضربه فرو می پاشیم.
و این همه حاصل گسترش دست سیاست است که «سیاست وقتی ناگزیر شود که به حل مسائل غیر سیاسی بپردازد، از حل مسائل خود وا می ماند»(داوی، رضا:۱۳۹۲).
باید که عمر قرن هایی سر بیاید            تا مثل یک آوینی دیگر بیاید
علیرضا قزوه
 
سعید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۲۱ ۲۰:۳۶:۵۵
هیچ کس، جز انکه دل به خدا سپرده است، رسم دوست داشتن نمی داند. مرتضی اوینی (3637976) (alef-11)
 
توکل
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۲۱ ۲۱:۱۰:۰۰
آوینی با هر تفکری که داشت وبه هر مرامی که معتقد بود ولایت مدار بود واین را میشود ازآخرین واگویه هایش فهمید وقتی درصحبت سانسورشده اش می خوانیم که گفته: خون دادن در راه امام خمینی زیباست اما خون دل خوردن برای امام خامنه ای ازآن هم زیباتر است...وبحق اگر رهبر معظم انقلاب اسلامی به انگشت بصیرت سیدالشهدای اهل قلم را نشانمان نمی داد ازاین نیز گمنامتر می ماند.سیدمرتضی انسان بودواینچنین بود که گویا کهکشانی پر از نقطه های نورانی سیدمرتضی را وصل می کرد به قلبها وبغضهای ترجمه نشده ای از احساسات انسانی در مقوله فرهنگ وهنر...اما با تاسف زمان ما زمان حکومت عقل ابزاری ست وتا زمانیکه به جای اینکه قلبها حاکم باشند اصالت با عقل ابزاری باشد شهید مرتضی اوینی وتفکراتش همچنان گمنام خواهند ماند حتی اگر یکصدمین سال عروجش را گرامی بداریم.
.
.
پی نوشت:
امید اینکه هادی حق پرست وامثال او می توانند نه تنها از چهره ی سیدمرتضی غبار گمنامی برگیرند که چه بسا خودشان میتوانند آوینی باشند ..چه درعرصه ی سیاست و چه در عرصه ی فرهنگ (3638036) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۲۲ ۰۹:۵۱:۴۸
خدا رحمتش کنه...بقول همسرش خانم امینی،آوینی وقف انقلاب شد...
"تمام زندگیش وقف انقلاب شد. خودش هم می گوید از طرف جهاد رفتیم بیل بزنیم، دوربین به دستمان دادند. فرقی نمی کرد. باتمام وجود خودش را وقف انقلاب می کرد و آن چه از او انتظار می رفت انجام می داد." (3638672) (alef-11)
 
امینه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۲۷ ۱۳:۱۴:۰۴
کاش دختر شهید آوینی یه خورده از سطح به عمق می رفت یا لا اقل دوتا از کتابهای پدرشو می خوند..توی خنودوانه از کوثر خانم ناامیدشدیم.. (3647241) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.