نظر منتشر شده
۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 281051
رستوران های شبانه ، خوابگاه های خانوادگی
بخش تعاملی الف - اکبر رفاهی
اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۵ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۰۷
با ظهور و گسترش وسایل ارتباطی انسان توانست جهش های خیره کننده ای در تمام عرصه های زندگی خود بردارد و به سرعت داشته های خود را با مردم جهان به اشتراک بگذارد. اخبار تحولات علمی، کشفیات پزشکی، رخدادهای سیاسی و اجتماعی و همچنین ارتباط بین انسان ها بیشتر شد. در یک کلام بشر امروز بیشتر از هر چیزی به رسانه اعتیاد پیدا کرده است و خلاصی از آن متصور نیست.

هر چند در نگاه اول می توان چنین برداشت کرد که انسان کنونی در سایه گسترش روز افزون وسایل ارتباطی بسیار به هم نزدیک شده است اما این ابزارها هر قدر که موجب به هم پیوستگی در ارتباطات انسانی شده است به همان میزان نیز انسان هایی که به لحاظ قرابت های فامیلی یا دوستانه پیوسته بودند را دچار گسیختگی کرده است.

هم اکنون صدها میلیون دستگاه تلفن همراه با نرم افزارهای گوناگون ارتباطی چون وایبر، تلگرام، بلوتوث، واتس آپ، لاین و غیره در کنار انواع لب تاپ و آی پد شبکه ای عظیمی را بوجود آورده اند که در کوتاه ترین زمان با بهترین کیفیت می توان با افراد هدف ارتباط برقرار کرد. اما همین ابزارها عامل فاصله بین خانواده ها گردیده است.

اینک خانه ها را می توان رستوران شبانه و خوابگاه خانوادگی نامید. اعضای یک خانواده در عین اینکه پدر و مادر و خواهر و برادر هستند اما شکاف بزرگی بین آنها بوجود آمده است . در یک خانه امروزی بیشتر از آنچیزی که بعنوان کانون گرم خانه می توان نامید رفتارهای بی هدف و غریبه می توان دید. بین هر نفر از خانواده با یکدیگر یک دستگاه تلفن همراه، رایانه، تلویزیون و مشابه آنها قرار گرفته و اعضای خانواده نمی توانند هم دیگر را ببینند.

چنین به نظر می رسد اگر در اوایل یک شب تلفن همراه و برق یک شهر قطع شود اعضای خانواده حرفی برای گفتن به هم نداشته باشند و خواب را به هر چیزی ترجیح دهند!

یک برادر با برادر و یا خواهر نمی توانند با هم ارتباط عاطفی برقرار کنند و حرف هم را نمی فهمند .ارتباطات خارج از چهارچوب های اجتماعی حاصلی کوچک از بیگانگی درون خانواده هاست وقتی یکی از اعضای خانواده نمی توانند درون خود را در داخل محیط خانوادگی خالی کنند و بر سرموضوعات مختلف بحث و مشورت بگیرند دوستان و شبکه های اجتماعی بهترین فرصت را برای تخلیه عاطفی فراهم می کنند و بسیاری از ناهنجاری هایی که در بستر جامعه مشاهده می کنیم حاصل همین خطاست. امروز در یک خانه تلفن همراه با متعلقاتش، تلویزیون و اینترنت همنشین های خوبی برای اعضای خانواده هستند تا گپ زدن با برادر و خواهر و پدر و مادر و متاسفانه والدین نیز در این عرصه مستاصل بوده و چه بسا با آن کنار آمده و فرزندان خود را از کوچه ها جمع کرده در فضای مجازی رها کرده اند. اگر دوستان واقعی فرزندان را می شناسیم اما در شبکه های اجتماعی با دوستانی مواجه هستیم که نه جنسیت و نه شخصیت آنها مورد اعتماد است.

احتمالا روی یک موضوع توافق داشته باشیم که جامعه شناسان دانشگاهی و حوزه های علمیه در این مورد قصور داشته اند . هر روز شاهد اخبار در مورد ناهنجاری ها و جنایت های مربوط به آن هستیم. هر روز شکاف بین نسل جوان و نسل سنتی بیشتر می شود. باورهای سنتی ودینی مورد سوال جدی نسل جوان قرار می گیرد و علیرغم داشتن ابزارهای لازم جهت پاسخگویی اما نتوانسته ایم با نسل پرسشگر و همچنین نسل معتاد به شبکه های اجتماعی ارتباط برقرار کنیم.

رسانه های روی خانواده ها چنگ انداخته و هر آنچه می خواهد را تلقین می کند و به شخصیت فردی و اجتماعی شکل می دهد و خصوصا نسل جوان مانند موم در دست رسانه ها تغییر شکل می یابند.

با تئوری پردازی و شعار دادن هیچ مسئله ای حل نشده است و چشم بستن بر روی واقعیت ها و انکار آن نیز خطرناکتر است از اینکه بخواهیم با واقعیت روبرو شویم. باید با دیدن واقعیت و پیش بینی های لازم چرایی مسایل را آسیب شناسی کرد و بر اساس داشته های حقیقی، واقعیت را بنا نهاد.

در سالهای نه چندان دور بر سر یک سفره غذا پدر و مادر و فرزندان و عروس و داماد و نوه ها می نشستند و به صمیمیت می خوردند و می گفتند و می شنیدند اما امروز بر سر سفره پدر و مادر و فرزند و تلویزیون نشسته اند که شکل غذا خوردن و آرامش بعد از غذا یا دل درد فرد نیز وابسته به برنامه ای است که پخش می شود. نسل فردای جامعه ما که باید برای کشور تلاش کند و برای خانواده شخصیت بیافریند گرفتار فضای مجازی شده است و آرزوهای خود را در شخصیت های مجازی جستجو می کند و خود نیز در قالب شخصیتی مجازی فرو می رود و در رویاهای مجازی گرفتار دنیای واقعی می گردد و به پوچی می رسد. زنگ هشدار بسیار شدید نواخته می شود اما ...
 
کلمات کلیدی : اکبر رفاهی
 
ر
۱۳۹۴-۰۴-۱۷ ۱۶:۱۶:۲۷
برادر بشینن در مورد چی صحبت کنن فضای مجازی الزام قرن است وقتی همه ی خانواده درگیر حداقل هاهستن بشین بگن یارانه حذف شد کار پیدا نشد بیمه ماشین تموم شد حقوق به1/10 برج نرسید چی بگن از گرفتاری ونداری مجبورن ارزو ها شونو تودنیای مجازی جسجو کنن توهم از استیسال خواستی یه چیزی بگی یا خوش خیالی یا سفارش یک مدیر بی خیال (3024358) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۱۰:۲۰:۳۹
مگه زمان ها ی قدیم مردم همه پولدار بودن؟ اتفاقا اکثریت انها رعیت بودن و اقلیت ارباب. اون کاهایی که اون موقع رعیت میکرد مشابه ش رو الان به راحتی میشه انجام داد. (3065201) (alef-11)
 
فرهاد
۱۳۹۴-۰۴-۱۸ ۱۲:۰۹:۰۶
بر اساس زندگی خود من گاها سعی می کنم بین اعضای خانواده سر صحبت را باز کنم و بگیم و بخندیم ولی بعد از چند دقیقه از شروع صحبت موضوع به تورهای تفریحی که دوستان و آشنایان رفته اند و تعویض وسایل منزل و خرید لباس و کفش و رستوران و کافی شاپ و مدل جدید گوشی همراه و ........ منتهی میشه که تمام اینها از عهده من خارجه چطور انتظار دارید باز سعی کنم با خانواده بشینم و صحبت خانوادگی داشته باشم! (3026160) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۱۰:۲۶:۴۵
شما به جای این که مشکل رو حل کنی صورت مسئله رو پاک میکنی. شما خودت رو بزنی به بی خیالی خانوادت دیدشون به زندگی عوض میشه؟اتفاقا بدتر میشه.برو از راهش مشکلت رو حل کن و فهم خانوادت رو زیاد کن (3065208) (alef-11)
 
رحمت ا... محمدی
۱۳۹۴-۰۴-۱۹ ۱۸:۳۵:۳۲
مثلی هست که می گوید قبل از شروع به استفاده از یک تکنولوژی باید فرهنگ آن گسترش بیابد. ما از وقتی تلفن در جامعه خودمان وارد شده است طریقه درست استفاده از آن را انجام نداده ایم. آمار مزاحمین تلفنی به آتش نشانی و اورژانس را نگاه کنیم بقیه ماجرا به دست میاید. (3028738) (alef-11)
 
همامی
۱۳۹۴-۰۴-۲۰ ۰۸:۳۹:۲۷
آقا یا خانم ر بنشینند درباره چه چیزهایی حرف بزنند مهم نیست مشکل اینجاست که حرفی برای گفتن به هم نداریم . دختر من با برادرش انگار هم خون نیستند و شوهرم انگار
کجای تکنولوژی نوشته است که باید انسانها از هم دور باشند و به جبریات بسنده کنند . (3029783) (alef-11)
 
همامی
۱۳۹۴-۰۴-۲۰ ۱۰:۵۴:۰۳
من به سایت الف پیشنهاد می کنم روی این مطلب حساس باشند . در سایتی ندیدم که این گونه روی مسئله مانور بدهند یا از نویسنده بخواهید مطلبش را کاملتر کند یا همین یادداشت را به عنوان یک مطلب اصلی در سایت در ج کنید تا بینندگان بیشتری با آن درگیر شوند و مباحث اساسی روی آن صورت بگیرد. متشکرم (3030150) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.