نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 310391
عامل تنگی نفس دراهواز؛مخفی‌کاری یا ناتوانی در تشخیص
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۵ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۱۷:۰۴
نماینده اهواز در مجلس شورای اسلامی گفت: علت تنگی نفس بعد از باران پائیزی در اهواز باید از سوی مسئولان به اطلاع مردم رسانده شود و مخفی‌کاری در این خصوص قابل‌پذیرش نیست.

ناصر سودانی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص باران‌های اخیر اهواز که منجر به تنگی نفس در بین مردم اهواز و برخی شهرهای خوزستان شده، اظهار کرد: مراجعه بیماران تنفسی بعد از باران‌های پائیزه در خوزستان و به‌طور خاص اهواز، پدیده نوظهوری است که به‌عنوان یک بلا البته از نوع دست ساخته بشری نصیب مردم کلان‌شهر اهواز و برخی دیگر از شهرهای پیرامون آن شده است.

وی افزود: گمانه‌زنی‌هایی برای علت‌یابی از این مسئله انجام‌شده است. یکی از فرضیه‌ها پیرامون گرده‌افشانی یک‌گونه گیاهی خاص بوده و ابن گونه گیاهی متهم واقع شده است در حالی که این درخت در شهرها و کشورهای دیگر وجود دارد ولی مسمومیت مشاهده نشده است.

سودانی تصریح کرد: به هر حال یا دستگاه‌ها، تجهیزات و آزمایشگاه‌های ما در بیمارستان‌ها، هواشناسی و سنجش آب‌وخاک و این‌ها ناتوان از تشخیص هستند و یا اینکه به تشخیص رسیده‌اند و علت آن را مخفی‌کاری می‌کنند.

نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اخیراً نیز نامه‌ای خطاب به استاندار خوزستان نوشتم و خواستار تشکیل کمیته و ستاد ویژه‌ای برای هماهنگی به شکل اورژانسی و فوق‌العاده شدم. در هر صورت اگر تجهیزات و دستگاه‌های سنجشی ما از عهده این موضوع برنمی‌آید، باید از سایر استان‌ها و حتی کشورهای دیگر کمک بگیریم.

سودانی عنوان کرد: هفته گذشته از تعدادی از بیمارستان‌های اهواز، بخش‌های مختلف تنفسی، ریوی و حتی اورژانس ۱۱۵ بازدید میدانی انجام دادم. اصل مطلب این است که فعالیت‌های نفتی و گازی توسط میادین نفتی پیرامون اهواز در حال انجام است. همچنین بعضی از کارخانه‌های صنعتی متأسفانه برخی اوقات شبانه فعالیت دارند و فکر می‌کنند که دود آنها در شب دیده نمی‌شود.

وی اضافه کرد: نکته دیگر این است که نیروگاه رامین، سوخت مازوت مصرف می‌کند. همچنین نیشکر در برخی موارد باگاس باقی‌مانده از محصول اصلی را می‌سوزاند و در هوا پخش می‌کند که با بارش باران به هر حال یک ترکیب اسیدی از این نوع آلاینده‌ها فراهم می‌شود.

سودانی یادآور شد: پسماندهای اطراف اهواز که عمدتاً لاستیکی هستند نیز سوزانده شده و تأثیر خاص خودش را دارد. همچنین نوع بنزین مصرف‌شده در خوزستان هم یک ابهام دیگری است.

نماینده مردم اهواز در مجلس اظهار کرد: موضوع دیگر خود فاضلاب‌هایی که به رودخانه وارد می‌شود با بارش باران تبخیر شده و ترکیبی را ایجاد می‌کند.

سودانی عنوان کرد: مجموعه‌ای از آلاینده‌ها در این خصوص با هم ترکیب شده و در نهایت به این پدیده شوم و بسیار خطرناک تبدیل می‌شود.

وی ادامه داد: متأسفانه مسئولان سال گذشته به دلیل کاهش باران و مسمومیت، این موضوع را تقریباً به فراموشی سپرده بودند ولی امسال به دلیل افزایش باران این مسمومیت‌ها وسیع‌تر بود.

سودانی گفت: سال ۹۲ نامه‌ای به رئیس‌جمهور و رئیس مجلس نوشتم و در جواب گروهی از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس به ریاست نائب رئیس کمیسیون بهداشت به اهواز عزیمت کرده و گزارش میدانی را تهیه کردند. همچنین از وزارت بهداشت و درمان در چند نوبت این بررسی‌ها انجام‌شده است.

نماینده مردم اهواز در مجلس افزود: بارها درخواست کردیم که ماحصل این تحقیقات از سوی وزارت بهداشت را به ما ارائه دهند ولی تاکنون این کار انجام نشده و به این مطلب اکتفا کردند که هنوز به دلیل قاطعی نرسیدیم.

سودانی با اشاره به اینکه از همان روز اول خواستار شفاف‌سازی بوده‌ایم، گفت: به هر حال در خصوص این مراجعات، ابهام وجود دارد. در این زمینه می‌توان دو دلیل عنوان کرد. یا اینکه مسئولان در تشخیص علت بروز این فاجعه ناتوان هستند یا اینکه مخفی‌کاری می‌کنند.

وی بیان کرد: در هر دو حالت، این مسائل برای مردم قابل‌قبول نیست.
 
کلمات کلیدی : محیط زیست+اهواز+تنگی نفس
 
هرمز
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۹:۴۱:۲۵
سلام
پارسال گروه ریه بیمارستان امام خمینی اهواز تحقیقات خوبی روی این مسئله انجام داد و به نتایج خوبی هم رسیده بود اما متاسفانه مسئولین محترم دانشگاه تحقیقات رو مختومه اعلام کردن و در جواب اعتراض متخصصین ریه بیمارستان گفتند که ما علت رو آلاینده های صنعتی اعلام کردیم و همه چیز تمومه اما امسال با بارندگیها و شروع شدن مشکل سال قبل باز هم دست به دامن تیم ریه بیمارستان امام اهواز شدند تا تحقیق نیمه تمام سال گذشته رو تمام کنند و اگر سال گذشته گذاشته بودند که تحقیقات به اتمام میرسید شاید میشد ازین اتفاقات جلوگیری کرد
باتشکر (3329614) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.