نظر منتشر شده
۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 444663
گلایه‌های پدر رنجور یکی از قربانیان قصور پزشکی
تاریخ انتشار : شنبه ۲۳ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۱۶:۳۹
 «قصور» یعنی چه؟ آن گونه که در فرهنگ لغت معین آمده، قصور به معانی «کوتاهی کردن، از کاری بازایستادن» است، اما ظاهرا معنی این کلمه در ترکیب «قصور پزشکی» چیز دیگری است. مثل حکایت این پرونده که در آن دست نوزادی فلج شده، ولی تنها پای قصوری 17 درصدی در میان است!
به گزارش «تابناک»؛حکایت پرونده های گشوده شده با نام قصور پزشی در کشورمان آنقدر زیاد و دردناک است که بعید است هر کداممان چند نمونه از آنها را در پیرامونمان سراغ نداشته باشیم؛ حکایت هایی رنج آور که گاه رنج های مادام العمری را برای برخی به همراه می‌آورند.

مثل این کودک یک ساله مریوانی که ظاهرا قرار است بر اثر یک قصور پزشکی که در نخستین دقایق پا گذاشتن وی به این دنیا رقم خورده، عمری را بدون یکی از دست هایش سر کند. از این روی که موقع زایمان گردنش دچار کشیدگی شده و بر اثر این کشیدگی، عصب یکی از دست هایش آسیب دیده است.

حقیقتی تلخ که به مانند اغلب پرونده های مشابه، ابتدا با انکار کادر درمانی مواجه شده و این توجیه برای دست به سر کردن والدین، پس از پی بردن به وجود اشکالی در حرکت دست نوزادشان بیان شده است: «بعد از چند روز چون نرم است بهبود پیدا می‌کند.»

البته این اتفاق رخ نداد و بهبودی حاصل نیامد تا «شارو» پیش از آنکه یک سالگی را تجربه کند، به تیغ جراحی سپرده شود. با این امید که از کار افتادگی و کوتاهی دست وی برطرف شده و نوزادی که تمامی طول دوران بارداری را در سلامت کامل گذرانده و تا لحظه زایمان هیچ مشکلی نداشت، به زندگی عادی بازگردد.

متأسفانه عمل جراحی نیز جواب نداد تا پدر و مادر شارو بیش از پیش از یادآوری گذشته رنج بکشند. از به یاد آوردن مراجعاتشعان به پزشک در دوران بارداری و توصیه ای که برای زایمان به روش رستمینه (همان سزارین) دریافت کرده بودند، چون نوزادشان وزن زیادی داشت و پزشکان احتمال می دادند در زایمان طبیعی نوزاد یا مادر دچار مشکلاتی شوند.

«صنعان» پدر این نوزاد در این باره به کرد پرس می‌گوید: «خودمان نیز در هنگام مراجعه گفتیم که وزن نوزاد بالاست و بهتر است به شیوه سزارین متولد بشود اما به جای پرداختن به این مهم، گفتند "ما دکتریم یا شما؟" و چنین کاری لازم نیست؛ برای زایمان طبیعی مشکلی وجود ندارد.»

بدین ترتیب از همان ماه های ابتدایی پس از تولد، پرونده ای با شکایت این خانواده گشوده می‌شود که موضوع آن، کوتاهی کادر بیمارستان در حین انجام وظیفه است. قصوری که رهاورد آن برای شارو، دستی از کار افتاده برای تمامی عمر و برای خانواده وی، رنجی بی پایان است و بی انصافی است با قصورهایی شبیه تجویز یک داروی اشتباه ـ که آن هم می تواند فاجعه بار باشد ـ قیاس شود.

بدین ترتیب انتظار می رود که نتیجه شکایت، حکمی سخت باشد، اما این گونه نیست. پدر شارو در این باره می‌گوید: «شکایت ما از پزشک و کادر مرتبط و پیگیری ها از طریق مراجع مرتبط به ویژه از طریق سازمان نظام پزشکی و تحقیق پزشکی قانونی پیگیری شد و بر اساس رأی صادره هیأت بدوی انتظامی نظام پزشکی شهرستان مریوان، حکم به قصور پزشکی اما با 17درصد قصور دادند.»

او می‌افزاید: «من کارگر هستم و برای بهبودی پسرم تلاش کردم و طبق اسنادی که توسط پزشکی قانونی ارائه شده، با وجود انجام عمل جراحی شبکه بازویی دست راست فرزندم، بهبودی حاصل نشده و احتمال نقص عضو و یا فلجی دست راستش وجود دارد؛ بنابراین، به رأی صادره اعتراض کرده و همچنان درخواست پیگیری دارم و اگر 17 درصد قصور پرشکی سبب آسیب برای دست این کودک معصوم شده، مابقی قصور بر عهده کیست و این مشکل را چه کسی ایجاد کرده است؟»

این پدر رنجور در ادامه با تأکید بر اینکه چه کسی باید جوابگو باشد، می‌گوید: «در این مدت شکایت و پیگیری های ما هیچ مسئولی رسیدگی نکرده، پس به کجا باید مراجعه کنم تا بتوانم درمان فرزندم را ادامه بدهم چون هزینه جراحی در بیمارستان های پیشرفته تهران بالاست و بنده توان پرداخت آن را ندارم. آخرین حکم صادره نظام پزشکی١٧درصد قصور پزشکی اعلام شده اما پسر من دستش٧٠ درصد بیشتر کار نمی‌کند و جالب است که دکتر برای ١٧درصد [محکومیت] هم اعتراض داده و همچنین پزشک قانونی سنندج اعلام کرده ٤٠درصد دست کودک فلج شده است.»

پرسش هایی بی پاسخ که در پایان به گلایه هایی رنج آور ختم می‌شوند؛ جایی که این پدر، مستأصل از پاسخ گرفتن و احقاق حق فرزند خردسالش، دست یاری به سمت مسئولان دراز می‌کند و از ایشان می‌خواهد، دست کم برای بهبود فرزندش که در قصوری 17 درصدی احتمال از دست رفتن یک دستش را دارد، پا پیش بگذارند: «انتظار دارم به مطالبه من و فرزندم توجه کنند و اجازه ندهند حق کودکی معصوم نادیده گرفته شود و برای بهبودی فرزندم ما را همراهی و همکاری کنند.»

* تابناک
 
کلمات کلیدی : قصور پزشکی
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۳ ۱۸:۰۸:۵۸
حقوقای میلیونی میگیرن آخرشم میزنن داغون میکنن، اون دکترایی که به سریال درحاشیه گیر دادن الان دقیقا کجان؟؟؟!! (4160612) (alef-11)
 
هادی
۱۳۹۵-۱۱-۲۳ ۲۳:۰۹:۲۳
جنایت پزشکان. فقط خدا می داند که چه تعداد کودک بر اثر قصور پزشکی ناقص شده اند (4160901) (alef-11)
 
Russian Federation
۱۳۹۵-۱۱-۲۳ ۲۳:۳۵:۳۲
تابستان امسال پسرم تب کرد وحالت تهوع داشت .با عجله اون رو به یک درمانگاه بردیم پزشک زن درمانگاه که معلوم بود تازه کار هست بعد از معاینه پسرم گفت گلوی بچه چرک کرده و متورم هست لذا امپول انتی بیوتیک و سرم تجویز کرد .پسرم تا فردا باز هم تب داشت و اگر کنترلهای مادرش نبود چه بسا که دچار تشنج میشد .فردا در مراجعه به پزشک متخصص دیگری تشخیص بیماری ویروسی دادند و جالبه به ما گفته شد که اصلا گلوی بچه چرکی نیست.در نهایت روز سوم با مراجعه به بیمارستان کودکان و تشخیص نوع بیماری ویروسی به ما گفته شد که دوره بیماری بعد از سه روز فروکش میکنه .حال سوال من اینجاست که اگر یک بیماری ساده ویروسی باید سه بار به پزشک مراجعه کرد برای یک بیماری حاد چه باید کرد. (4160924) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۱-۲۳ ۲۳:۴۵:۲۶
درکت میکنم مخصوصا اونجای که بهت گفتن تو دکتری یا ما! حالتو خوب درک میکنم وقتی فریادت سکوت و بهت بود درکت میکنم وقتی رو که جگر گوشه اتو ناقص کردن و با پر رویی و وقاحت گفتن برو شکایت کن... خیلی سخته پدر باشی و برای بچه ی سالمت که ناقص کردن نتونی کاری کنی و قانونم یا ازت حمایت نکنه یا خیلی کم حمایت کند... (4160933) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۴ ۰۰:۳۶:۰۷
همسر بنده نیز در زایمان دوم تحت نظر یک پزشک صاحب نام زنان قرار گرفت تا دوباره مشگل سقط طبیعی جنین پیش نیایدو تمام هزینه های مطب خصوصی و آزمایش های لازم مورد سفارش این دکتر در مراکز خصوصی را هم تقبل کردیم.ولی متاسفانه علیرغم تمام این اقدامات باز چنین در ماه 8 سقط طبیعی شد و علت آنرا نیز اعلام نکردند و شکایت ما از پزشک هم به جایی نرسید و جنین تلف شد. (4160954) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۴ ۰۱:۵۳:۱۲
ديستوشى و اسيب شبكه عصبى بازويي يه عارضه جانبى زايمان طبيعيه نه قصور (4160981) (alef-11)
 
م
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۴ ۰۸:۲۹:۱۶
یکیش بچه خواهر من
با آمبولانس زائو رو به بیمارستان دیگه منتقل کردن در حالی که تو آمبولانس من و همسرش بودیم نه دکتری و نه پرستاری
رسیدیم بیمارستان دوم گفت بچه نفس نداره قلبش نمی زنه
الان هم سی پی شده
خدا از دکترها نگذره که 7 ساله کار هر روز ما اشک و اشک و اشک (4161105) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.