کد مطلب: 417861
تکرار قصه تلخ قطعی گاز/ یک برف ساده کمر گازرسانی به مناطق شمالی را خم کرد
بخش اقتصاد الف، ۶ آذر ۹۵
سرما دوباره کشور را فرا گرفت و مسوولان آن را جدی نگرفتند و این باعث شد مردم در استانهای مختلف با مشکلاتی روبرو شوند که هیچ تدبیر برای آن دیده نشد و مردم با سرما و نوبد مایحتاج اولیه دست و پنجه نرم کردند، حتی میتوان حادثه قطار را به این دلیل دانست.
تاریخ انتشار : شنبه ۶ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۱۵
با افتخار دم از این می زنیم که زیر پایمان ثروت عظیمی به نام نفت و گاز خوابیده است و دومین کشور تولید کننده گاز جهان هستیم. اما کم تر کسی متوجه این موضوع است که این رتبه برتر هیچگاه هنگام بحران به دردمان نخورده و هر زمان که نقاط مختلف کشورمان به گاز احتیاج داشت، این منابعی که برایمان فخر و مباهات بود زیر بارش یک یا دو روزه برف،کمر خم کرد و سنگینی آن روی دوش مردم افتاد.
به گزارش ایسنا، پس از آن همه هشدار درمورد بی آبی و خشکی کشور و التماس آسمان برای باز کردن درهای رحمتش به روی ایران، چند روزی است در نقاط مختلف کشور شاهد بارش برف هستیم، برفی که به اعتقاد برخی از مردم به دلیل بارش زود هنگامش "برف نو" نام دارد و گستره دامن سپیدش سرتاسر کشور را در بر گرفت.حتی استانهای جنوبی کشور از برف نو بی بهره نماندند و سرمای این برف دل هموطنان جنوبیمان را هم گرم کرد.
تکرار قصه تلخ قطعی گاز
اما گرما در دل هموطنان شمالی مان قندیل بست و داستان تلخ و تمام نشدنی قطعی گاز باز هم سر زبان ها افتاد. شاید داستان امسال از آنجایی آغاز شد که مدیرعامل شرکت گاز مازندران در روز چهارشنبه، سوم آذرماه از افت فشار گاز در مازندران، به دلیل سرما و مصرف بالا خبر داد. به گفته محمد اسماعیل ابراهیم زاده افت فشار گاز در شهرهای بابل و آمل وجود داشت اما در کل استان گاز در مدار بر جریان بود.
اینکه مردم امروز با مشکلات اقتصاد دستوپنجه نرم میکنند و هرروز بهجای عمل، فقط شعارهایی میشنوند، موضوع یادداشت نیست، اگر هم در مورد آن بخواهم چیزی بنویسم و یا بگویم، مسئولان به آن برچسب سیاسی میزنند، اما امروز ماجرای تکراری سرما برای کشور رخ داد و مردم کشور با مشکلاتی که هیچ تدبیری برای آن اندیشیده نشد مواجهشدن و دود بیفکری مسئولان به چشم مردم رفت.
در کل سال 365 روز، فقط 180 روز در پاییز و زمستان است که در این دو فصل سرد نیز فقط در حد چند روز و یا یک ماه هوای سرد و برف و باران کشور را فرامیگیرد؛ مسئولان باید همیشه در فصل گرما، برای فصل سرما برنامهریزی کنند، که این اقدام انجام نمیشود و هرساله با ورود تودههای هوای سرد و بارش برف و باران، گاز و برق قطع میشود و مردم هم دیگر به این رسم تکراری عادت کردند.
امسال هم مانند سالهای گذشته، تودهای هوای سرد کشور را فراگرفت و شاهد بارش برف و باران بهخصوص در استانهای شمالی بودیم. خوشبختانه هواشناسی این دفعه رخ دادن این موضوع را پیشبینی کرده بود، اما شاهد بودیم که متأسفانه هیچ برنامهریزی و تدبیری در این خصوص دیده نشد تا حداقل مشکل افت و قطعی گاز مواجه نشویم، اما این ماجرای تکراری بازهم رخ داد و گاز در اکثر استانهای کشور قطع و با افت فشار مواجه، راههای روستایی بسته شد و محصول کشاورزان آسیب دید و حتی اولویتهای مردم فراموش شد حتی اقدامی برای رفع این مشکلات نکردند.
مسئولان نبودند و مردم در خیابانهای پایتخت گرفتار شدند
به عنوان مثال در روز شنبه گذشته، زمانی کهموج سرما به کشور رسید، در تهران و درحالیکه همهچیز پیشبینیشده بود، مردم پایتخت تا ساعتها درون بزرگراهها و خیابانها در ترافیک که به دلیل بارش برف و یخزدگی خیابانها ایجادشده بود، سرگردان بودند و دریغ از مسئولان وظیفهشناسی که حتی یک کیسه شن بر سطح خیابان بریزد تا مردم سرگردان نباشند.
پاسخ مسئولان به مردم: گاز تا اطلاع ثانوی قطع است/ چند روز دیگر وصل میشود
با ورود تودههوای سرد، مصرف گاز در کشور افزایش یافت و این موضوع کاملاً قابل پیشبینی بود. البته قصه تلخ قطعی و افت فشار گاز تکرار مانند سالهای گذشته اتفاق افتاد، گاز در برخی نقاط بخصوص استانهای شمالی قطع شد. مردم هم برای اینکه مشکل حل شود به ادارات گاز مراجعه میکردند و با پاسخی مواجه میشدند که در شان جمهور اسلامی نیست. مسئولان میگفتند چند روز دیگر وصل خواهد شد، آما آیا خود مسئولان و خانوادههایشان میتوانند چند روز بدون گاز و در سرما زندگی کنند.
همیشه به این افتخار میکنیم که رتبه نخست را از حیث منابع هیدروکربنی داریم و دومین دارنده گاز در دنیا هستیم، اما هنوز برخی از نقاط کشور از نعمت گاز محروم هستند و با ورود یک موج سرما، سریع گاز قطع میشود، آیا این زیبنده است.
برق هم رفته
وقتی گاز با قطعی مواجه میشود، مردم از وسایل گرمایشی برقی استفاده میکنند، اما باد و باران و برف باعث قطعی برق بخصوص روستاها شد و قطعی برق بزرگترین مشکل برخی شهرها و روستان شده بود.
تلاش چندماهه کشاورزان بر باد رفت
اما سرما فقط باعث قطعی گاز و برق نمیشود. مازندران را میتوان باغ مربات ایران نامید و کشاورزان یک سال تلاش میکنند تا حاصل دست رنج خود را بچینند که محصول آنان در نبود تدبیر آسیبدیده و این کشاورز که با مشکلات اقتصاد، معیشت، دلال و... مواجه است، امروز بهجای جمعآوری محصول خود شاهد نابودی آن است که هیچ فردی به سراغ او نمیرود.
مردم فراموش شدند؟
اما در این سرما و برف، برخی راههای از جمله راههای ارتباطی روستایی بسته شد، در برخی شهرها مردم برای تأمین مایحتاج اولیه خود با مشکل مواجه شدند. تأمین مایحتاج مردم کمترین اقدامی بود که نشد.
بهراستی چه سخت است که هرساله این قصه سرما و قطعی گاز و نابودی محصول کشاورزان، رخ میدهد و دریغ از اینکه مسئولان برای حل آن اقدامی سریع و قاطع کنند، امروز برای لغو یک سخنرانی، همه سخن میگویند و دستورات در کمتر از ساعتی صادر و وزرا مسئول پیگیری میشوند، اما آیا دستوری، نامهای صادر میشود و یا مسئولی، مسئول پیگیری حل مشکلات مردم میشود؟ که پاسخ نه است. به نظر میرسد مسئولان مردم، این ولینعمتان را در لابهلای مسائل سیاسی فراموش کردند.
کلمات کلیدی : گاز، قطعی، مازندران+بارش برف+آمل+قطعی برق
شما هم فقط بحث سیاسی مد نظرته که ربطش دادی به لغو سخنرانی جناب مطهری.وگرنه این قصه تلخ 40 ساله پابرجاست و دولت ها چه اصلاح طلب و چه اصول گرا هیچ کاری برای مردم نکردند و فقط به عنوان یه وسیله برای کوبیدن دولت جناح مخالف ازش استفاده میشه.واقعا حرفاتون تاسف برانگیزه و تاسف برانگیزترین حرفتون پاراگراف آخرتون و سواستفاده از بدبختی مردم در جهت اهداف سیاسیتونه. (4032912) (alef-13)
مگر در این مملکت مسول هم داریم. (4032929) (alef-13)
مدیریت فاجعه آمیز روحانی (4032933) (alef-13)
ای مردم اینها حسادت به دولت روحانی هست
برویم دوباره رای بدهیم به ایشان تا تدابیر بیشتر در ایران اجرا گردد (4032960) (alef-13)
اگر احمدی نژاد به جای مدیریت جهانی ، مدیریت گاز را انجام داده بود و نفت 140 دلاری را حرام نکرده بود الان این وضع ما نبود . (4032975) (alef-13)
اصلا سرمای امسال هم تقصی احمدی نزاد هستش (4033087) (alef-3)
احمدی نژاد خراب کرد
ولی روحانی چه کرد؟؟؟
فقط مصاحبه مصاحبه مصاحبه ... (4033180) (alef-11)
برو بنده خدا سه سال و نیم هست دارین حرفهای الکی میزنید
ژنرالهای دولت بنفش رو بچسب که ملت رو به خاک سیاه نشوندن (4033224) (alef-11)
تقصیر دولت قبله! (4033558) (alef-3)
هم تقصیر دولت قبله و هم تقصیر دولت فعلی و هم تقصیر مدیران میانی (4035422) (alef-3)
اگر تکمو لوژی لازم ومرتبط با منطقه بکار گرفته میشد .قطعی گاز نداشتیم (4037759) (alef-11)
خوب راهکار؟؟؟؟
همه این مشکلات رو میدونیم اما چه راهکاری برای این مشکلات دارید؟
مثلا برای کشاورزان مسئولان چه کار می تونستند کنند؟
یا برای مثال برای افت فشار به دلیل مصرف مازاد شبکه چه میشه کرد؟ (4033076) (alef-3)
ما بزرگترین قدرت منطقه هستیم؟ (4033131) (alef-11)
وقتی می خواهند پلی را بسازند اولین سوال ایسنت که چه مقدار بار قرار است از روی پل رد شود و با توجه به آن با یک ضریبی وزن مجازی که قرار است بار از روی پل رد شود را در نظر می گیرند و پل را براساس آن ظرفیت می سازند.
آیا مسئولان در زمان طراحی شبکه گاز آن را فقط برای دمای بالای 0 درجه و تعداد محدودی مطرف کننده طراحی کرده اند و با گذشت سالها هم آن را تغییر نداده اند که هر سال تا هوا 2 درجه زیر صفر می رود و یا تعداد مشرکین زیاد می شود با افت فشار گاز مواجه می شویم یا آنکه انرا برای تا 20 درجه زیر صفر و آینده نگری برای افزایش تعداد مشترکین طراحی کرده و هر سال آن را بهبود داده اند.
وضعیت فعلی نشان می دهد گزینه اول بوده. پس کار کارشناسی کجاست (4033226) (alef-11)
لطفا سخنرانی رئیس جمهور محترم را در مرداد ماه 95 در شمامرداد ماه امسال را دوباره ببینید که چگونه از عدم قطع گاز در این دولت بعلت امنیت برقرار شده توسط دولت ایشان صحبت کرده است؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (4033240) (alef-11)
وسایل بکار گرفته شده مناسب نیست رگلا تور های نصب شده جواب سرمای رانمیدهد .ما نییا ز به تکنو لو ژی جدید داریم (4034655) (alef-3)