توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 332766
عامل چهارم مرگ ومیر در ایران
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۹ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۲۶
ششمین سمینار بین‌المللی کاهش سوانح ترافیکی، چالش‌ها و راهکارهای پیش‌رو با محوریت ایمنی در سالمندان در محل سالن ولایت دانشگاه علوم پزشکی شیراز برگزار شد.

به گزارش فارس، دکتر کامران باقری لنکرانی، رییس مرکز تحقیقات سیاست‌گذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز در این سمینار با بیان اینکه تصادفات عامل چهارم مرگ و میر در ایران است، گفت: تصادفات قابل پیشگیری است؛ بنابراین می‌توان با برنامه‌ریزی این عامل را کنترل کرد.

وی افزود: ۵۰ درصد مرگ و میر افراد مربوط به تصادفات در صحنه است. ۱۰ درصد افراد در حین انتقال به بیمارستان فوت می‌کنند و ۴۰ درصد دیگر نیز در بیمارستان از بین می‌روند. بسیاری از این مرگ و میرها قابل پیشگیری است.

رییس مرکز تحقیقات سیاست‌گذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز عنوان کرد: در هر ساعت در کشور دو نفر به دلیل تصادف فوت می‌کنند که این رقم در روز به ۴۷ می‌رسد. البته تعداد فوتی‌های حوادث از سال ۸۴ تا به حال از ۳۰ هزار نفر به ۱۷ هزار نفر کاهش یافته است که آمار مناسبی است.

دکتر باقری لنکرانی گفت: در زمینه کاهش سوانح، نیروی انتظامی قهرمان اصلی میدان است و کار این ارگان تقدیر جهانی در بر داشته است.

وی گفت: موضوع محوری سمینار امسال تصادفات در سالمندان است. هرچند ۵۶ درصد مرگ و میر تصادفات افراد ۱۸ تا ۴۹ سال بوده‌اند، ولی سالمندان در صورت تصادف احتمال مرگ بیشتری دارند و همینطور روند بهبودی آنها پس از تصادف نیز کندتر است.

رییس مرکز تحقیقات سیاست‌گذاری سلامت عنوان کرد: علاوه بر این تعداد سالمندان نیز در کشور و جهان رو به افزایش است و در سال‌های آتی به ۱۵ درصد جمعیت می‌رسد. از طرفی هم نمی‌توان سالمند را در خانه نگه داشت و باید تحرک داشته باشد تا به بیماری‌های دوره سالمندی مبتلا نشود.

وی با بیان اینکه اکثر سالمندان در کلان‌شهرها معتقدند شهر برای آنها ایمن نیست، گفت: شهرها باید برای این قشر از جامعه ایمن باشند. نگاه‌ها باید انسان محور باشد و از حالت ماشین محوری خارج شود.
 
کلمات کلیدی : تصادف ، ترافيك ، دانشگاه علوم پزشکی شیراز
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.