نظر منتشر شده
۱۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 409789
بن بست سیاسی در لبنان چگونه با پیروزی حزب الله و ایران پایان یافت/ پادشاه عربستان به میشل عون تبریک گفت
بخش بین الملل الف، 13 آبان 95
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۳ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۲۷
لبنانی ها بالاخره توانستند برای خود رئیس جمهور انتخاب کنند.انتخاب میشل عون پس از وقوع تحولاتی از جمله توافق گروه ها و شخصیت های تاثیر گذار بر سر عون و نیز چشم پوشی عربستان سعودی از حمایت هم پیمانانش در لبنان به دلیل بحران اقتصادی اش رخ داد.

در این راستا دیروز پادشاه عربستان طی تماسی تلفنی با میشل عون انتخاب وی به عنوان رئیس جمهور جدید لبنان را تبریک گفت.

به گزارش خبرگزاری آناتولی ترکیه، سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان در این تماس تلفنی با تاکید بر این که ریاض در کنار لبنان و حامی وحدت آن است، برای میشل عون، رئیس جمهور جدید لبنان آرزوی موفقیت کرد. در همین حال، خبرگزاری عربستان واسگزارش داد که پادشاه عربستان اظهار امیدواری کرده انتخاب عون به عنوان رئیس جمهور لبنان به تحقق ثبات در این کشور بینجامد.

به گزارش واس، پادشاه سعودی همچنین پیام تبریکی را برای عون به مناسبت انتخابش به عنوان رئیس جمهور لبنان فرستاد. همچنین محمدبن نایف، ولیعهد و وزیر کشور عربستان و محمد بن سلمان، جانشین ولیعهد و وزیر دفاع سعودی نیز پیام‌های تبریک جداگانه‌ای برای رئیس جمهور لبنان فرستادند.

ثامر السبهان، وزیر مشاور سعودی در امور کشورهای عرب حوزه خلیج فارس نیز چند روز قبل در جریان دیدار با میشل عون گفت که مسئولان عربستانی تصمیم دارند پس از انتخاب عون به عنوان رئیس جمهور لبنان، از وی برای سفر به عربستان دعوت کنند.

 «عبدالباری عطوان»نویسنده و تحلیلگر مشهور عرب در تحلیلی در روزنامه رأی الیوم به انتخاب رئیس جمهوری جدید لبنان پرداخت و نوشت: نه عجیب بود و نه شگفت انگیز که ایران و «حسن روحانی» رئیس جمهوری اش نخستین و بارزترین تبریک گویان برنده شدن ژنرال«میشل عون» در انتخابات ریاست جمهوری لبنان در انتخابات پارلمانی ای باشند که توافق بی سابقه میان لبنانی ها و فراکسیون های سیاسی و طایفه ای تاثیرگذار در نقشه سیاسی در این کشور را به نمایش بگذارد.
 
انتخاب ژنرال عون پیروزی حزب الله و «سید حسن نصرالله»رهبرش و ائتلاف مقاومت است که آن را رهبری می کند و نیز نتیجه مستقیم کاهش نفوذ عربستان سعودی و ایستادگی نظام حاکم بر سوریه طی پنج سال گذشته در رویارویی با قدرت های منطقه ای و جهانی بزرگ است که همچنان خواستار براندازی اش هستند.
 
هنگامی که «ژنرال» از حمایت سید حسن نصرالله(حزب الله)و آقایان«سمیر جعجع»(نیروهای لبنانی)، «سعد حریری»(جریان المستقبل)و «ولید جنبلاط»(حزب سوسیالسم) برخوردار شود و همه آنها زمینه قوی تشکیل می دهند و از حمایت اکثریت قاطع در لبنان و طایفه هایش برخوردارند، این یعنی بی تردید یک اتفاق تاریخی بی سابقه است و الگویی برای توافق در جوار لبنان را شکل می دهد که شاهد انحلال قدرت های منطقه ای بزرگ و جنگ های سخت است که در برخی مواقع دارای رنگ  و بوی طایفه ای دارد.
 
این«بیداری»لبنانی است و توافق چهار شخصیت بزرگ برای نجات لبنان و جلوگیری از فروپاشی موسسات آن و از بین رفتن اش بود و نیز ایجاد مرحله ای جدیدی از همزیستی است. چه کسی می توانست تصور کند که جعجع که وارد جنگ های خونینی علیه ژنرال عون شد یا سعد حریری که دشمن بارز سید نصرالله بود و سید را متهم به ترور پدرش کرد به ژنرال رأی دهند و در جلسه چهل و ششم پارلمان این کار را بکنند؟
 
باید اذعان کرد که اگر در موضع آقای  سعد حریری رهبر جریان المستقبل که به سمت هویت لبنانی اش برگشت و عبای سعودی را از روی شانه هایش پایین انداخت و تصمیم گرفت که منفعت و مصلحت لبنان را بالاتر از همه چیز قرار دهد،انقلابی رخ نمی داد، «سونامی» سیاسی رخ نمی داد.
 
چه بسا برخی این مساله را مطرح کنند که وی این فداکاری را که چه بسا بهای گرانی برای آن بدهد به دلیل ورشکستگی شرکت هایش و پایان حمایت مالی و سیاسی عربستان از وی و توقف کمک های مالی به وی و شرکت های مالی اش انجام داد و این بحث تا حدود زیادی درست است اما باید سرعت اقدام و عدم تردیدش برای تصمیم گیری قاطع و سرنوشت ساز را نیز باید در نظر گرفت چه برخی با وی موافق باشند چه نباشند.
 
تصمیم حکومت عربستان سعودی برای چشم پوشی از حریری«فرزندش» و کنار کشیدن از لبنان برای فرار از تبعات مالی و سیاسی به دلیل قرار گرفتن اش در لبه پرتگاه ورشکستگی مالی و از دست دادن قدرت سلاح پول و تاثیر آن به شکل تدریجی صورت گرفت، این سلاح قوی ترین سلاح است و غیر از آن سلاحی ندارد.عربستان همچنین به دلیل کاهش بهای نفتی و بخار شدن بیشتر ذخایر مالی اش و پناه بردن به ریاضت اقتصادی و قرض گرفتن از بانک های داخلی و جهانی برای از بین بردن کسری بودجه هایش از حمایت حریی دست کشید.
 
لبنان در ترتیب اولویت های عربستان سعودی دیگر هیچ جایی ندارد نه در بالا و نه در پایین و به همین دلیل این «طلاق»برگشت ناپذیر صورت گرفت و شاید آقای حریری که رهبران عربستان سعودی و شیوه فکر کردن شان را به خوبی می شناسد اولین کسی بود که این تحولات و تغییرات را درک کرد و تصمیم گرفت که از کشتی غرق شده عربستان به بیرون بپرد. عربستان سعودی که در جنگ های یمن،سوریه و عراق و نیز جنگ نیابتی با ایران گرفتار است می خواست از بار لبنان خودش را راحت کند و جالب این جاست که این گشایش در لبنان بلافاصله پس از آن صورت گرفت که عربستان از این پرونده عقب نشینی کرد و این تاکید می کند که این کشور یک عنصر تعطیل کننده بوده است.
 
این یک پیروزی برای لبنان و ملتش است و گامی برای بهبودی و کاهش خسارت ها و از بین بردن حالت نگرانی و بدبینی نسبت به آینده ای است که روی چهره های لبنانی ها ترسیم شده بود آن هم از ترس آینده تاریک. خستگی و ترس لبنانی ها را به ستوه آورده بود و نخبه های سیاسی این واقعیت را درک کردند و تصمیم گرفتند که سیاست لجبازی ، جنگ لفظی و سفسطه کلامی را کنار بگذارند و به بستر همزیستی برای نجات خود پیش از نجات لبنان برگردند.
 
هرگز تردید نمی کنیم که حاکمیت در دمشق که به عون رئیس جمهوری لبنان به عنوان«مردی که با شرافت خصومت کرد و با شرافت آشتی کرد»همانطور که یکی از نزدیکان«بشار اسد»رئیس جمهوری سوریه توصیفش کرد، از برنده شدن ژنرال عون خوشحال خواهد شد زیرا لبنان با این پیروزی و ائتلافی که پشت آن قرار گرفته به دایره نفوذ سوریه بازگشت بدون هر گونه رقیب منطقه ای حداقل در آینده نزدیک. عون تعهد کرد که لبنان را به دور از آتش شعله ور در منطقه نگه دارد و از انتقال شراره های آن به این کشور جلوگیری کند و آن را از نزاع های خارجی دور کند و نیز وعده داد  که جنگ پیشگیرانه علیه تروریسم به راه اندازد. وی همچنین وعده داد که برنامه اقتصادی به اجرا دربیاورد که رویکرد«رو به پایین»را تغییر داده و همه تلاش های ممکن را برای مقاومت در برابر اشغالگر از خود نشان دهد.
 
این برنامه ای که طی ادای سوگند مطرح کرد پر از مسائل مثبت است و امیدوار کننده و خوشبینانه است اما تحقق برخی جنبه های آن دشوار است به ویژه جنبه دور کردن لبنان از شعله های آتش منطقه و شاید دو پاداش بگیرد پاداش موفقیت و پاداش کسانی که تلاش می کنند و در هر صورت باید تلاش کرد.
 
قرض های لبنان از هفتاد میلیارد دلار فراتر رفته است و پرداخت بهره های این قرض ها نیز بسیار دشوار شده است و این کشور در عمل در حالت ورشکستگی به سر می برد و اگر عون و دولتش در توقف افزایش سریع این قرض ها موفق شوند این خودش یک موفقیت بزرگ است آن هم در سایه اوضاع نابسامان منطقه و کم شدن کمک های کشورهای حاشیه خلیج فارس  و به هم خوردن صحنه و ورود پناهندگان.
 
آقای «نبیه بری» رهبر جنبش«امل» و رئیس مجلس نمایندگان که خودش و نمایندگانش برگه سفید در انتخابات رای دادند در اشاره به مرحله آینده گفت که مرحله مکلف کردن نخست وزیر و رایزنی برای تشکیل دولت«جهاد بزرگتر»است که از اکنون و پس از انتخاب رئیس جمهوری آغاز می شود زیرا انتظار می رود که اختلاف ها به سطح بیاید  اما سید حسن نصرالله که به ژنرال عون و به وعده اش برای رساندنش به کاخ«بعبدا» وفادار بود بر این باور نیستیم که پشت آقای حریری را خالی کند وی به حریری وعده داد که ماموریتش را برای تشکیل دولت و چه بسا موفقیتش را نیز تسهیل کند.
 
لبنانی ها این ملت خلاق و مبتکر روز گذشته همه را با انتخاب رئیس جمهور ساخت داخل و اصرارشان بر اصول همزیستی و توافق شگفت زده کردند و همه کسانی که به فروپاشی این کشور دل خوش کرده بودند را ناکام کردند و این حق آن هاست که به دلیل این موفقیت شادی کنند و به دلیل پایان سال های خشکسالی خوشحالی کنند.مبارک شان باشد، این را از صممیم قلب می گوییم.
 
کلمات کلیدی : میشل عون، انتخابات ، لبنان
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۳ ۰۹:۱۰:۳۲
عربستان زیر چکمه سیاسی حزب الله
میشل عون مطمن باشید اگر با ایران نباشه حتما با عربستان نیست (3999573) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۳ ۲۲:۴۲:۰۵
در لبنان همه کارها دست نخست وزیره.
سعد حریری نخست وزیر شد. اگر صد در صد نوکر سعودی نباشه صد در صد ضد ایران و حزب الله که هست. (4000302) (alef-13)
 
France
۱۳۹۵-۰۸-۱۳ ۰۹:۱۶:۰۱
جمهوری اسلامی بالاتر از این قضیه می باشد که انتخاب میشل عون را برای خود پیروزی فرض کند بلکه این موفقیت برای مردم لبنان بوده و وحدت نظر در آن دیار به صلاح خود سیاسیون کشور می باشد و لذا پیروزی برای دیگران قلمداد کردن و حتی این موفقیت را به حساب جناحی خاص لحاظ کردن اشتباهی است به مردم و سیاسیون کشور لبنان. (3999587) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۳ ۱۰:۱۷:۲۳
همه اینها درست ولی باز هم با رسیدن سعد حریری به پست نخست وزیری همه چیز تغییر میکنه . در واقع عربستان تصمیم گرفت از مبارزه مستقیم که باعث شکستش میشه دست بکشه و با یک بازی موذیانه ، از راه نخست وزیری حریری به منافعش دست پیدا کنه . نه عربستان از منافع نامشروعش در لبنان دست کشیده و نه سعد حریری از بردگی سعودیها . فقط نوع رفتار ظاهری اونها تغییر کرده ! (3999665) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۸-۱۳ ۱۱:۱۱:۰۸
تا زمانیکه امور کشورها تحت تاثیر گروههای قومی و مذهبیست و هر کدام ساز جداگانهای میزنند هر گز امورشان در طولانی مدت بسامان نمیرسد بخصوص که این گروهها بخواهند هر کدامشان خط مشی خودشانرا برای گروههای دیگر آنهم با حمایت این کشور و آن کشور تحمیل نمایند. (3999724) (alef-13)
 
Spain
۱۳۹۵-۰۸-۱۳ ۱۳:۵۹:۰۵
تحلیل خوش بینانه و ضعیفی بود (3999906) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۳ ۱۹:۰۶:۲۸
به امید اینده روشن برای مردم لبنان (4000165) (alef-13)
 
نرگس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۳ ۲۳:۵۰:۴۹
خوش خیال نباشید حریری نخست وزیر شد چه بسا پشت پرده عربستان باشه . فکر نکنید عربستان به راحتی کنار میکشه . دوما عربستان هنوز هم ثروتمندترین کشور خاورمیانه است . و با پول احتمال داره بعضی چیزهاعوض بشه (4000343) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۵-۰۸-۱۴ ۰۵:۵۳:۲۵
لبنان نظامش پارلمانيه و در نظام پارلماني هم قدرت در دست نخست وزير متمركز هست. بنابراين در وضعيت فعلي، حداقل عربستان بازنده نيست. (4000439) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۴ ۱۳:۱۰:۴۹
باتوجه به کاهش منابع مالی عربستان ، این کشور یک قدم پا پس کشیده است و منتظر وقایع بعدی است. نابودی دائش در عراق و سوریه پایه های سیاسی عربستان را که بر پایه غیر اخلاقی بنا شده است به لرزش مواجه خواهد ساخت. شکست در یمن تیر خلاص بر رویه سیاسی فوق است. با تدبیری رهبری و نظام باید شروع اوج شکوفاتر ایران را بزودی مشاهده کنیم. (4000805) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.