توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 482788
بازار تلفن همراه درخواب
بخش دانش و فناوری الف،24 خرداد96
بازار تلفن همراه ایران بعد از رکودی که سال 95بر آن حاکم بود، بعد از تعطیلات نوروزی دوباره تا حدودی با وارادات بیشتر، کاهش قیمت‌ها و ورود چندین گوشی جدید به بازار رونق گرفت.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۴ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۰۷
روزنامه ایران در روزهای پایانی فصل بهار به بازار تلفن همراه سری زده  تا ببیند اوضاع و احوال خرید و فروش بازار چگونه است؟ بازار و خرید و فروش در ماه رمضان در جریان است یا خیر؟ اتفاقات اخیر مانند انتخابات ریاست جمهوری و اقدام‌های تروریستی چه تأثیری روی بازار تلفن همراه گذاشته است؟

بازار همچنان در خواب

«معمولاً در شروع سال جدید، بازار به نوعی در رکود است که ماه رمضان نیز این رکود را تشدید می کند چرا که مردم با توجه به طولانی بودن ساعات روزه‌داری بعد از افطار به بازار سر نمی‌زنند.»افشار فروتن لاریجانی رئیس انجمن فروشندگان تلفن همراه و سیم کارت بازار تلفن همراه با بیان مطلب فوق به «ایران» گفت: از سوی دیگر جامعه نیز درگیر انتخابات ریاست جمهوری شد. انتظار می‌رفت بعد از انتخابات، بازار اقتصادی رونق بگیرد البته با بالا رفتن بورس و... شاهد تأثیرگذاری مثبت پیروزی حسن روحانی در انتخابات بودیم که متأسفانه اقدام منفور تروریستی بر بازار تأثیر منفی گذاشت. به عبارتی علاوه بر ماه رمضان این اقدام نیز مزید بر علت شد تا سایه سنگین آن بر سر بازار موجب شود  مشتریان کمتر در بازار حضور یابند. از این‌رو همه شرایط پیش آمده دست به دست هم داد تا آن گونه که انتظار داشتیم و پیش‌بینی می‌کردیم بازار حداقل بعد از انتخابات رونق نگیرد.

وی در ادامه افزود: البته خرید و فروش تلفن همراه با نقدینگی مردم نیز ارتباط دارد. درست است که تلفن همراه جزو خریدهای ضروری مردم به شمار نمی‌آید ولی باید گفت مورد توجه خانوار است، چرا که به محض اینکه خانواده‌ای حتی در سطح متوسط به پایین جامعه توان مالی‌اش بهبود می‌یابد، به سمت خرید گوشی تلفن همراه سوق پیدا می‌کند بنابراین امیدواریم در آینده نزدیک با ادامه کار دولت یازدهم نقدینگی خانوار بیشتر شده و بازار از رکود خود خارج شود.فروتن لاریجانی به موضوع دیگری نیز که موجب می‌شود تا بازار تلفن همراه رونق بگیرد اشاره کرد و آن بحث تعرفه است. وی گفت: تعرفه تلفن همراه در واردات بالا است، از سوی دیگر در کشور تولید داخلی تلفن همراه به معنای واقعی وجود ندارد، بنابراین در نظر گرفتن تعرفه بالا واقعاً الزامی ندارد. به نظرم باید برای رونق بازار تعرفه‌های وارداتی را کاهش دهند، چرا که همین موضوع موجب می‌شود جلوی قاچاق کالا گرفته شود. از سوی دیگر نیز وقتی قیمت واردات مناسب باشد، کاربران براحتی می‌توانند تلفن همراه خریداری کرده و بازار رونق بگیرد. به نظرم دولت باید در این زمینه تجدید نظر کند.

نبود مشوق‌های کافی

بهنامی یکی از فروشندگان تلفن همراه  به«ایران» گفت : هر چند حجم فروش نسبت به قبل کم شده است ولی کم و بیش خرید و فروش در بازار وجود دارد. مردم خیلی تمایلی به خرید نشان نمی‌دهند و به دنبال آن، شرکت‌ها نیز محصول زیادی وارد بازار نمی‌کنند. معمولاً در ماه رمضان خرید و فروش کم است و بیشتر کسبه هم در خرداد ماه به دنبال انجام کارهای مالیاتی و ممیزی‌های خود هستند.وی درباره کاهش خرید در ماه رمضان  در مقایسه با ماه رمضان‌های سال‌های قبل نیز گفت: پیش از این در سال‌های گذشته، زمان افطار زودتر بود، مردم بعد از افطار و تجدید قوا سری به بازار تلفن همراه می‌زدند و خرید و فروش خوبی نیز در این ماه جریان داشت ولی اکنون که روزهای ماه رمضان طولانی شده افطار دیروقت است، مردم بعد از افطار کردن دیگر رمقی برای گشتی در بازار ندارند و به دنبال آن خرید و فروش نیز اتفاق نمی‌افتد.این فعال بازار تلفن همراه علت دیگر کاهش خرید و فروش را نبود مشوق‌های جدید در بازار تلفن همراه عنوان کرد و گفت: وقتی محصول جدیدی در بازار نباشد، مشتریان برندها نیز تمایلی به خرید ندارند و ترجیح می‌دهند صبر کنند تا جدیدترین محصول برند مورد علاقه‌شان وارد بازار شود.

معمولاً این روزها سؤالات مشتریان برند ما حول این سؤال می‌چرخد که جدیدترین محصول کی وارد بازار می‌شود. البته باید گفت که مدل‌های جدید برخی از برندهای تولید کره و چین وارد بازار شده است و کم و بیش خرید و فروش در این برند‌ها جریان دارد، ولی مشتریان ما منتظر آخر شهریورماه هستند تا با ورود مدل جدید آن را خریداری کنند. امیدواریم در فصل تابستان خرید و فروش بهتر شود.البته این فعال بازار تلفن همراه در این مصاحبه از «ایران» خواست که از مسئولان بخواهیم تا اخبار جدیدی از رجیستری اعلام نکنند. وی گفت: وقتی قرار نیست کار خاص و جدی در زمینه رجیستری انجام شود، چرا هر بار یک ارگانی خبر آغاز یا تأخیر رجیستری را اعلام می‌کند. این کار نه تنها سودی ندارد بلکه کسبه‌های تلفن همراه و مصرف‌کننده‌ها متضرر می‌شوند. با هر بار اعلام خبری که نتیجه‌ای در بر ندارد و عزم جدی و توانایی لازم برای اجرایی شدن آن نیست، تنها باعث می‌شود که قیمت اجناس در بازار درصدی افزایش یابد.وی افزود: در این میان مصرف‌کننده نیز سرگردان می‌شود که بالاخره برای خرید تلفن همراه مورد علاقه خود به بازار گوشی مراجعه کند یا خیر. با هر بار اعلام چنین خبرهایی گوشی گران می‌شود.

روزه‌داری و امتحانات، علت رکود

باربد محمدی یکی دیگر از فعالان تلفن همراه گفت: من 12 سال است که در این کار هستم و برای خود قدرتی محسوب می‌شوم ولی تاکنون چنین شرایط و رکودی بر بازار حاکم نبوده است. دلیل این رکود بی‌سابقه در این ماه را همزمان شدن چند اتفاق با هم می‌دانم، چرا که از یکسو ساعت‌های ماه رمضان طولانی است و کسی قبل و بعد از افطار به بازار مراجعه نمی‌کند. از سوی دیگر فصل امتحانات دانش‌آموزان و دانشجویان است و خانواده‌ها درگیر امتحانات فرزندان خود هستند و از رفتن به بازار و خرید امتناع می‌کنند.وی در ادامه افزود: از سوی دیگر جامعه یک ماه درگیر انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا بود و تا شور و اشتیاق با  پیروزی حسن روحانی تمام نشده بود، اقدام تروریستی روی داد و موجب شد حتی مشتریانی که برای ویترین گردی به بازار مراجعه می‌کردند، از رفت و آمد در مکان‌های عمومی و شلوغ صرفنظر کرده یا آن را به حداقل برسانند.

محمدی گفت: با تمام رکود و اتفاقات روی داده ما باز به دولت روحانی امیدواریم که اوضاع بعد از اتمام ماه رمضان و فصل امتحانات بهتر از این شود و دوباره بازار رونق بگیرد.احمد رضایی فروشنده تلفن همراه و لوازم جانبی نیز به «ایران» گفت: خرید و فروش تلفن همراه کم و بیش در بازار وجود دارد ولی در کل رضایتبخش نیست و ما بیشتر از فروش لوازم جانبی تلفن همراه سود می‌کنیم. مردم هنوز قدرت خرید کافی ندارند و سعی می‌کنند قاب گوشی خود راعوض کنند یا اینکه شارژ و کاور و... بخرند تا تنوعی در تلفن همراه خود ایجاد کنند.این فعال بازار تلفن همراه افزود: البته شرکت‌های تلفن همراه را که مدل جدید روانه بازار کرده‌اند، خرید و فروش در این بخش کمی جریان دارد و آنهایی که مدت‌ها بود  منتظر مدل جدید برند خود بودند اکنون با به بازار آمدن آنها کم و بیش به بازار مراجعه کرده و خرید می‌کنند.

منبع: روزنامه ایران
 
کلمات کلیدی : دانش و فناوری+ تلفن همراه
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.