حواشی و جنجال های بوجود آمده پس از جشنواره فجر به نحوی دیگر در حال شکل گیری است.
روز دوشنبه حجت الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی و محمد حیدری دبیر جشنواره در کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی حضور یافتند تا در جلسه ای به بحث در خصوص مسائل پیرامون جشنواره بپردازند. قرار بود این نشست با حضور سه تن از منتقدان سینما، فریدون جیرانی و احمدرضا احمدی برگزار شود که از میان منتقدان تنها مسعود فراستی کارشناس پر حاشیه ی برنامه ی هفت در جلسه حضور داشته است. جیرانی و احمدی هم به دلیل زمان برگزاری این نشست موفق به حضور در آن نشده بودند.
رئیس سازمان سینمایی دربارهی جزئیات جلسه خود با نمایندگان کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: در این جلسه سوالاتی برای نمایندگان مطرح بود و یکی از این سوالات که متأسفانه توسط یکی از برنامههای تلویزیون ایجاد شده، به دوتابعیتی بودن داورهای جشنواره فیلم فجر مربوط میشد که در پاسخ، توضیحاتی ارائه دادم.
وی ادامه داد: از نمایندگان پرسیدم چطور وقتی در جشنوارهای مثل "مقاومت" داورانی خارجی که نه مسلمان هستند، نه ایرانی و نه میتوانند به زبان فارسی صحبت کنند، میآوریم، اتفاقی خوب است، اما سینماگرانی که تابعیت ایرانی دارند، مسلمان هستند و به ایران عِرق دارند، در داوری جشنواره فیلم فجر باشند مورد بحث و سوال است؟!
رئیس سازمان سینمایی گفت: سوال دیگری که برای برخی از نمایندگان کمیسیون فرهنگی مطرح بود این بود که آیا قبل از اکران فیلمها میتوانند آنها را بازبینی کنند، که من با این موضوع مخالفت کردم و گفتم این امری غیرقانونی است.
وی در بخش دیگری از اظهارات خود ادامه داد:درخواست دیگری که از سوی نمایندگان مطرح شد این بود که در شورای پروانه نمایش حضور داشته باشند که البته این درخواست پیش از این هم مطرح شده بود، اما بنده همانند دو، سه سال قبل به آنها گفتم این کار مبنای قانونی ندارد و خیلی روشن مخالفتم را اعلام کردم.
معاون وزیر ارشاد همچنین در گفتگویی درخصوص ادعاي يک منتقد سينما مبني بر اينکه انتقادهاي او و مجري برنامه هفت راي داوران جشنواره فيلم فجر را تغيير داده و اين به معناي زيرسوال بردن استقلال و اعتبار جشنواره است، گفت: بايد پرسيد؛ کدام يک از ادعاي آقايان افخمي و فراستي در رابطه با جشنواره درست از آب درآمد که اين ادعايشان درست باشد تا بشود به آن استناد کرد؟
مسعود فراستی به واسطه ی صحبت ها و موضع گیری های معروف و البته تند و جنجالی اش، چند سالی است که با انتقادات صریح اهالی سینما مواجه است. صحبت های او در این نشست نیز باردیگر جنجال آفرین بوده و واکنش تند چند تن از اهالی سینما مانند پرویز پرستویی،محسن تنابنده و حمید فرخ نژاد را به همرا داشته است.
واکنش ها از پست اینستاگرامی حمید فرخ نژاد آغاز شد. فرخ نژاد متنی را منتشر کرد که حاکی از ناراحتی شدید او از صحبت های فراستی در نشست کمیسیون فرهنگی مجلس داشت.
این بازیگر دراین باره نوشت: «داری چيكار ميكنی با خودت مرد؟ كجا داری ميری؟ خدا شاهده دلم گرفت، نوشتن جون كلامو ادا نميكنه، اينی كه ميگم به ولله تحقير توش نيست ولی دلم بحالت سوخت، با خودم گفتم اگه قراره پير شيم و غم نون به آدم فروشی بكشونتمون، بارالها خودت ترتيبمونو بده تا هنوز واسه خاطر نون مجبور نشديم چارپايهكش اعدامی شيم، خودت آقايی كن و خلاصمون كن.
تلخ بودی و بیادب، ليچار بار همه ميكردی با راه و بی راه، صواب و ناصواب، حق و ناحق ولی هر چی بود تو خودمون بود، دمتم گرم حالا يه سكه بالا يا پايين تو خودمون بوديم، ولی مرد حسابی چقلی همكاراتو اينور اونور بردن ديگه خدايی اخرشه، خدايا بحق بزرگيت هيچ تنابندهايی رو اين جوری ازمايش نكن،
دلم برات سوخت آقا مسعود، همه گناه گردن تو نيست ما هم كم گذاشتيم، مطمئنم خيلی گيری و گرنه اينجوريش رو ديگه نميومدی، ما كم گذاشتيم، خدايشش خيلی وضع ماليمون توپ نيس ولی هزار بار شكر اينقد ته جيبمون هست كه اگه دوست و آشنامون گيره، جهت رفع احتياجش كمك كنيم، يا نه هزار بار كرديم بازم ميكنيم، دست جلو هموطنامون دراز ميكنيم و يه شماره كارت می نويسيم از خلق الله كمك ميگيريم، خدا وكيلی هنوز اينقد آدم با مرام و معرفت هست كه نزارن يه مرد به نامردی بيفته، سراغ دارم.
دنيای بديه اقا مسعود ولی ادم بازم پيدا ميشه با مرام و معرفت بازم پيدا ميشه، ميدونم اينقد گير بودی كه خودتو توجيه كردی، فدای سرت، ولی ايندفه اگه بازم گير كردی خواستی بفروشی، به خودمون بفروش، لااقلش اينه كه بين خودمون ميمونه مثه دفعات قبل، مثه خيلي وقتا، خدا هيچ مردی رو خوار نكنه صلوات بفرس.»
پس از انتشار پست فرخ نژاد، این بار نوبت محسن تنابنده بود که از ناراحتی خود در مورد فراستی بگوید.
پرویز پرستویی که همیشه در صفحه ی مجازی خود فعال بوده و در مورد مسائل روز عموماً واکنش نشان می دهد، امروز در ادامه واکنش ها پستی را منتشر کرد که نارحتی او را از ادبیات متن کاملاً می شود فهمید.
پرویز پرستویی در یادداشتی با عنوان «از ماست که بر ماست» خطاب به حمید فرخنژاد نوشت:
«حمیدفرخ نژاد عزیز،انتقادت را درمورد، مسعود فراستی خواندم.
بماندکه از چند سال پیش به شکلهای مختلف در مورد مسعود فراستی، در دنیای مجازی، مصاحبهها، و حتی در رسانه حرف زدم. ولی دریغ از اینکه کسی حمایت کرده باشد، چه اهالی تاثیرگذار و صاحب نام سینما و چه مسئولین.
بنابراین الان خیلی تعجب نمی کنم که تصمیم گیری در خصوص این سینمای مظلوم، به مجلس کشیده شود، و وقت و انرژی و سرمایه عزیزانی چون شما و دیگرهمکاران به هدر رود.
درصورتی که مسعود فراستی خود جزو کسانی است که باید پرونده گذشته و حالش مورد بررسی قرار گیرد.
امیدوارم به منتقدین شریف وتاثیر گذار بر نخورد، ولی مسعود فراستی صرف چندتا کتاب خواندن و تدریس و فیلمهای خارجی دیدن، صلاحیت نقدکردن آثار سینمایی را ندارد ،آنهم در رسانه ملی. بهروز افخمی هم که بماند،مغازه دو نبش خوبی برای خود بازکرده. بارها با بودجه بیتالمال به منافع خوبی رسیده، بدون اینکه نقشی در تاثیرگذاری سینما داشته باشد.
نمونه اش، میرزا کوچک خان، استاد ناصرتقوایی،که بعد از کنار زدنش به ایشان رسید، فیلم سینمایی جهان پهلوان تختی،که بعد از زنده یاد علی حاتمی باز به ایشان رسید، چهارسال نماینده مجلس شدن بی فایده و نهایتا،ساخت فیلم سینمایی فرزند صبح که با بودجه کلان که اصلا دیده نشد. ولی از درآمد هنگفتش بهروز افخمی بی نصیب نماند.
و بعد از در آمد بودجه فیلم ذکر شده ، به کانادا رفت و فیلم سینمایی ساخت و باز دیده نشد. واکنون هم به گفته خودش قرار است پروژه به قول خودش سنگین فاجعه شهدای پلاسکو را راه بیاندازد. عجب لقمه چربی!
حال با این اوصاف چطور رسانه ملی یک برنامه سینمایی را به عهده ایشان گذاشته و مسعود فراستی مثلا منتقد معلوم الحال قرار است ناجی سینما باشد.
آنهم آنقدر پروبال گرفته که به خودش اجازه میدهد با قضاوت های نابجا و با الفاظ رکیک و هتاکی به هنرمندان به نقد سینما و دست اندر کارانش بپردازد و بهروز افخمی هم در کنارش لبخند بزند.
متاسفانه این دو تن سراپا عقدهای وکینه توز، باحمایت مسئولین رسانه ملی خر خود را سوار شده و میتازند، ولی نمیدانند که حتی مردم عزیز غیرسینمایی هم اینها را منفور میخوانند.
بازهم امیدوارم مسئولینی که دغدغه فرهنگ دارند تجدید نظری در خصوص این برنامه سینمایی کرده و از افراد لایق در این برنامه استفاده نمایند.»
واکنش های تند اهالی سینما و دلخوری های آنان از برنامه هفت و مسعود فراستی در سالهای اخیر موضوع جدیدی نیست، اما این اعتراضات پس از جشنواره فیلم فجر به حدی رسید که واکنش حجت الله ایوبی را نیز به همراه داشت. حال باید دید که نتیجه ی نشست جنجالی مذکور به کجا خواهد رسید و نمایندگان حاضر در جلسه، یعنی علی مطهری، احمد سالک، احسان قاضیزاده هاشمی، احد آزادیخواه و سید صادق طباطبایی نژاد، چه تاثیری در مشکل بوجود آمده خواهند داشت و آیا در اختلاف کهنه ای که بین اهالی سینما و هفت افخمی و شخص فراستی وجود دارد اتفاق جدیدی خواهد افتاد یا خیر.