توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 405431
فرماندار تهران در نخستین نشست شورای مهارت تأکید کرد:
ضرورت هماهنگی میان ادارات دولتی برای توسعه فرهنگ کار و مهارت
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۴۴
فرماندار تهران در برگزاری اولین نشست شورای مهارت تهران بر ضرورت هماهنگی و ارتباط هرچه بیشتر میان مسئولان ادارات مختلف تهران به منظور توسعه فرهنگ کار و مهارت و توجه جدی به آموزش های مهارتی در تمامی دستگاه های اجرایی تأکید کرد.

به گزارش الفِ کتاب به نقل از روابط عمومی اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان تهران، عیسی فرهادی با اشاره به شمار زیاد افراد بیکار و هم چنین کثرت افراد بدون مهارت لازم اما مشغول به کار در شهرستان تهران، گفت: وظیفه شورای مهارت شهرستان تهران در اصل، بررسی و ارایه برنامه و راهکارهای لازم برای ترویج فرهنگ مهارت آموزی است.

معاون استاندار تهران تصریح کرد : مسئولان دستگاه های اصلی مرتبط با آموزش های مهارت و اشتغال به این نتیجه رسیدند که تأسیس یک نهاد سیاست گذاری و هماهنگ کننده با محوریت اجرایی اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان تهران و همکاری نهاد استانداری تهران، ضروری است.

فرماندار تهران با اشاره با بیان این مطلب که باید در کنار کسب دانش نظری فرزندان به دنبال مهارت آموزی و کار در کنار هم باشیم، اظهار داشت: این شورا با هدف مهارتی نمودن تمامی سطوح جامعه و ارتقای مهارت نیروی انسانی دستگاه های متقاضی بر پایه راهبرد تقاضا محوری، تشکیل گردیده است. 

فرهادی تشکیل شورای مهارت در استان را رابطی بین نیاز و تقاضای شغل و عرضه آموزش های مهارتی عنوان نمود.
 
* تغییر الگوی آموزش راهی موثر در برون رفت از معضل بیکاری
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ایی استان تهران با بیان تعاریفی از بیکاری، اذعان نمود: عدم ادامه کسب و کار و یا در دسترس نبودن کار به دلایل مختلفی نظیر عدم توانایی و مهارت انجام کار، تغییرات اقتصادی، ورود تکنولوژی های نوین، تغییرات فصل و ... موجب بیکاری در جامعه و به دنبال آن ورود معضلات حوزه آسیب های اجتماعی نظیر اعتیاد، طلاق، جرائم و ... می شود.

مجید طهرانیان با اشاره به اختصاص بودجه 50 میلیارد دولت به بیمه بیکاری، خاطرنشان ساخت: تقاضای کار و بیکاری با هم برابرند لیکن حلقه ی مفقوده جهت اتصال آنها مهارت می باشد و در حال حاضر کارفرمایان بیشتر به دنبال نیروی کار ماهر می باشند.

وی با تأکید بر جدی گرفتن بحران کسر مهارت در جامعه، افزود: توجه نسل جوان کشور به سوی دانشگاه های غیرمهارتی جلب شده است و عدم تهیه و تدوین سند مهارت، عدم وجود دستگاه های مشخص متولی آموزش های مهارتی، عدم ارتباط بین آموزش های رسمی و غیررسمی و ... به این موضوع دامن می زند و تغییر الگوی آموزش به سمت مهارتی شدن، راهی جهت برون رفت از این معضل می باشد.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان تهران با بیان این مطلب که آموزش های مهارتی باید تقاضا محور باشند، گفت: سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور به عنوان متولی آموزش های غیررسمی با برنامه ریزی در جهت تأمین نیروی انسانی مورد نیاز صنایع، تقاضامحور نمودن آموزش ها و تطبیق برنامه های آموزشی بر اساس نیاز صنایع، تطبیق مهارت های کارگران با تکنولوژی های روز و ... می تواند بحران کسر مهارت جوانان و نیروی انسانی شاغل را مرتفع نماید.

وی در پایان سخنان خود با اشاره به گستردگی مشاغل، خواستار همراهی و تعامل بیشتر دستگاه های مجری آموزش در استان در جهت تقاضامحور نمودن آموزش های مهارتی به جای عرضه محور بودن شد.
 
* کسب دانش نظری به عنوان کاریابی اشتباه است
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران با بیان این مطلب که این مجموعه خود متقاضی و عرضه کننده آموزش می باشد، بیان داشت: در این مجموعه بالغ بر 50 هزار هنرمند به ارتقاء کارآیی خود اقدام کرده اند.

رجبعلی خسروآبادی ایجاد دانشگاه و کسب دانش نظری را به عنوان کسب دانش مطلوب دانست و اظهار داشت: توقع از تحصیلات بالا جهت کاریابی غلط است ولی کسب دانش به خودی خود مطلوب است ولیکن نیازمند اولویت بندی نیازها می باشد.
 
* ضرورت همگن سازی فعالیت های آموزشی
برزین ضرغامی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران با اشاره به ضرورت تشکیل این شورا، اذعان نمود: همگن سازی فعالیت های آموزشی در استان و عملیاتی نمودن فعالیت این شورا نیاز به چارچوب و برنامه ریزی خاص دارد و در غیر این صورت ما حلقه ی ناقص آموزش مهارت را ناقص تر می کنیم.

برزین ضرغامی در پایان خواستار دقت نظر در  بازبینی شیوه نامه و دستورالعمل شورای مهارت و عملیاتی نمودن مصوبات شورا توسط دستگاه های اجرایی شد.

سیدجواد میرخانی دبیر اجرایی اتاق اصناف تهران در پایان نخستین نشست شورای مهارت استان تهران در ضرورت گسترش همکاری با سازمان آموزش فنی و حرفه ای و همچنین اجرایی نمودن مصوبات شورای مهارت و تقاضامحور بودن آموزش های مهارتی تأکید نمود.

شایان ذکر است این نشست که به ارایه گزارش از عملکرد و فعالیت های اعضای عضو شورای مهارت شهرستان تهران اختصاص داشت، نمایندگان دستگاه های اجرایی از اداره کل آموزش فنی و حرفه ای، فرهنگ و ارشاد اسلامی، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، آموزش و پرورش، دانشگاه علمی و کاربردی،سازمان برنامه و بودجه، اصناف و جهاد کشاورزی گزارش تشریحی و آماری خود را از اقدام ها و فعالیت های صورت گرفته ارایه کردند که فرماندار تهران در هر مورد مطالب تکمیلی و رهنمودهای لازم را ارایه کرد.

لازم به توضیح است در پایان نخستین شورای مهارت مقرر گردید دستگاه های ذیربط نسبت به بازنگری اساسنامه پیشنهادی و معرفی رابط خود با دبیرخانه در محل اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان تهران اقدام نموده و جلسات به صورت ماهانه تشکیل گردد.
 
 
کلمات کلیدی : آموزش فنی و حرفه ای
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.
ضرورت هماهنگی میان ادارات دولتی برای توسعه فرهنگ کار و مهارت