نظر منتشر شده
۳۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 235313
نامه بسیج دانشجویی پنج دانشگاه به دکتر سیف؛
اصلاح نظام بانکی با توصیه و درخواست امکان پذیر نیست/ بانک مرکزی جهت جلوگیری از تخلف بانک ها از ابزارهای قانونی خود استفاده کند
بخش داخلی الف، 31 تیر 93
تاریخ انتشار : سه شنبه ۳۱ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۸:۰۷
بسیج دانشجویی پنج دانشگاه اصلی کشور در نامه ای به ریاست بانک مرکزی دکتر سیف، خواستار تغییر رویکرد بانک مرکزی در اصلاح نظام بانکی و استفاده این نهاد حاکمیتی از ابزارهای قانونی اش جهت جلوگیری از تخلف بانک ها شدند. در این نامه آمده است:

بسمه تعالی
جناب آقای دکتر سیف، رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران
سلام علیکم

همانطور که مستحضر هستید تخلف مبرهن بانک ها در حوزه شرکت داری و بنگاه داری، از مسائل اصلی نظام بانکی به ویژه در شرایط رکود اقتصادی است که در حال حاضر کشور با آن در چالش است. شرکت‌داری بانک‌ها از آن جهت برای اقتصاد مضر است که نافی کارکرد اصلی بانک‌ها یعنی اعطای تسهیلات از سپرده های مردم به بخش های مولد اقتصادی است؛ در واقع بانک‌ها اقدام به تجهیز منابع خود از سپرده‌های مردم می‌کنند اما متاسفانه این منابع را به جای آنکه در اختیار متقاضیان تسهیلات بویژه فعالان تولید قرار دهند در اختیار شرکت‌های وابسته به خود قرار می‌دهند. در این شرایط به دلیل دشوارشدن اخذ تسهیلات برای بخش خصوصی، این شرکت‌ها در یک رقابت نابرابر با شرکت‌های وابسته به بانک‌ها مغلوب خواهند شد. این در حالیست که بانک ها همواره از کمبود توان وام دهی خود شکوه دارند و با این حال بخش قابل توجهی از منابع خود را بر خلاف حدود قانونی، به سمت شرکت های وابسته به خود حرکت می دهند. کار به جایی رسیده است که همه کارشناسان اعم از پژوهشگران، دانشگاهیان و نمایندگان مجلس و مسئولین دولتی خواستار خروج بانک‌ها از بنگاه‌داری شده‌اند.

رئیس جمهور محترم هم در مراسم گرامیداشت روز صنعت مورخ ۱۰ تیرماه بر این مهم تأکید و اعلام کردند: «بانک‌ها بایدقدم به قدم دست از بنگاه‌داری بردارند. بانک‌ها باید امانت‌دار باشند و واسطه خوبی بین مردم و بنگاه‌های اقتصادی باشند»؛ ایشان تأکید فرمودند:«راهوروشبانک‌هابایداصلاحشود». جنابعالی هم در تاریخ ۲۲ تیر ماه در نامه‌ای خطاب به مدیران عامل بانک‌های کشور خواستار اهتمام ویژه آن‌ها برای خروج از رکود شدید. در این نامه آمده است:
«لازماستبانک‌هاومؤسساتاعتباریضمنتلاشبیشترجهتتقویتمنابعسپرده‌ای،ظرفمدتیکماهنسبتبهتهیهبرنامهوجدولزمانیمناسبجهتفروشسهاموشرکت‌هایمتعلقبهخودطییکدورهسهساله (هرسالحداقلیکسوم) ونیزفروشاموالمنقولوغیرمنقولخودطیدورهزمانیپنجساله (هرسالحداقل۲۰ درصد)،جهترسیدنبهحدودمقرراقدامنمایند.»
این چرخش رویکرد بانک مرکزی و مطالبه از بانک‌ها برای کاهش سهم بنگاه‌داریشان قابل تقدیر است اما از آنجایی که این اقدام در گذشته هم توسط دولت قبل در بخشنامه مورخ ۱۵ اسفند ۹۱ انجام شده بود و از بانک ها و موسسات اعتباري خواسته شده بود تا حداکثر ظرف مدت ۶ ماه (تا پايان شهريور سال ۱۳۹۲) نسبت به واگذاري کليه شرکت ها و همچنین واگذاري دارايي هاي غيرمنقول مازاد اقدام کنندامامتأسفانه در آن زمان نیز اقدام مؤثری از جانب بانک ها صورت نگرفت، چندین سؤال در مورد نامه جنابعالی قابل طرح می باشد که لازم است به آن پاسخ داده شود چرا که در غیر اینصورت به مانند قبل، تغییری در وضعیت شرکت داری بانک ها رخ نخواهد داد:
۱. درنظر گرفتن الزامات اجرایی عامل مهمی در اجرای موفق قوانین است؛ به نظر شما آیا جلوگیری از تخلفات گسترده بانک‌هاصرفاً با توصیه و درخواست، بدون درنظرگرفتن هیچگونه ضمانت اجراییامکان‌پذیر است؟در واقع سوال اینجاست که اگر بانک ها با وجود نامه جنابعالی کماکان به وضعیت شرکت داری خود ادامه دهند چه اتفاقی خواهد افتاد؟
۲. به نظر می‌رسد ضعف قانونی زمینه ورود گسترده شرکت‌های بانک‌ها به حوزه زمین و ساختمان و واردات را فراهم آورده‌ است. آیا نباید از ورود شرکت های بانک ها به این حوزه‌ها جلوگیری شود و به طور کلی آیا لازم نیست که قوانین و دستورالعمل ها در این حوزه شفاف شوند؟
۳. آیا واگذاری بخشی از سهام شرکت‌ها و شرکت‌های وابسته به بانک‌ها و اجرای دستور رئیس جمهور،۳ تا ۵ سال زمان نیاز دارد؟ آیا نمی‌توان با توجه به اهمیت موضوع و تاکید رئیس جمهوراین اقدام را در فرصت۶ ماهه تا یک‌ساله انجام داد؟
آقای دکتر سیف،
تا چه زمانی آحاد جامعه باید شاهد برخورد منفعلانه در قبال تخلفات گسترده بانک‌ها در حوزه‌های گوناگون مانند شرکت‌داری، اعطای تسهیلات بیش از حدو بی‌ضابطه به اشخاص مرتبط، ورود به تجارت و خرید و فروش مسکن، عدم هدایت صحیح منابع مطابق قانون و... باشند؟ آیا وقت آن نرسیده است که بانک مرکزی فعالانه وظیفه اصلی خود یعنی نظارت بر شبکه بانکی را در دستور کار قرار دهد و با استفاده از ابزارهای قانونی خود، قاطعانه با متخلفین برخورد کند؟ چرا بانک مرکزی با ایجاد شفافیت در عملکرد بانک ها و رتبه بندی آنها، شرایط را برای انتخاب بهتر مردم در اقتصاد فراهم نمی آورد؟
جناب آقای دکتر سیف،اصلاح نظام بانکی و تقویت نظارت بانک مرکزی بر بانک ها جهت جلوگیری از تخلفات، یکی از لوازم تحقق اقتصاد مقاومتی است؛ لذا حال که همه مسئولین کشور در دولت و مجلس و سایر سازمان‌ها به اهمیت بانک و مشکلات آن پی برده‌اند و خواستار اصلاح نظام بانکی هستند، ضروری است این فرصت تاریخی را غنیمت شمردهو نهایت تلاشتان را برای پیشبرد این مهم به کار گیرید.

امضاکنندگان:
بسیج دانشجویی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران
بسیج دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی
بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق علیه السلام
مرکز مطالعات اقتصادی بسیج دانشجویی دانشگاه علم و صنعت ایران
مرکز مطالعات اقتصادی بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۱ ۱۹:۰۰:۱۵
بسيج دانشجويان كشور صبح بخير. انشأ الله با خواب راحت و استراحت مطلق در هشت سال گذشته رفع خستگي شد (2267948) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۱ ۲۳:۵۱:۲۷
بسیج دانشجویی چه ارتباطی با سیاست گذاری های مالی و بانکی دارد که بخواهد تعیین تکلیف کند؟؟؟ (2268316) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۱ ۰۰:۰۷:۲۹
برید به کسی اعتراض کنین که در سازمان برنامه را بست و دست بانکها را باز گذاشت
چرا به رشد قارچ گونه بانکها اعتراض نمیکنید؟!؟!؟!؟ خصوصی سازی بانکها یعنی چی؟
خربزه میخوریم پای لرزشم بشینیم (2268329) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۴ ۰۹:۱۲:۲۶
راستی چرا دولت جدید نیز حاضر نشد سازمان برنامه را دوباره احیاء کند ؟!! (2271951) (alef-14)
 
نسیم
۱۳۹۳-۰۵-۰۱ ۰۱:۳۲:۳۱
این چه منطقییست که جدیدآ باب شده، و هر نقدی را با چماق هشت سال گذشته پاسخ میدهید؟؟؟!!!
در هشت سال گذشته و حتی در سالهای قبل از آن هم از معضل بانک و بانکداری
و رانت ورانت خواری و........ کم گفته نشده . اگر هم برفرض تا کنون نقدی نبوده دلیل نمیشه که ریشه مفاسد گفته نشه بخصوص در این دولت که شعارش اعتذال و مبار زه با فساد ه . هرچند که مشکل اصلی در جای دیگر است،، مجلس و نحوه قانونگذاری و نظارت بر حسن اجرای آن ..قوه قضائیه در سرعت وشدت برخورد با مفاسد هم نقش اساسی دارند. (2268445) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۱ ۱۳:۰۳:۲۴
خانم یا اقای نسیم حرفش اینه که اعتراض کن بودی هشت سال گذشته هم باید اعتراض میکردید نطق اعتراض چرا الان گشوده شد؟1؟!؟!؟ (2269010) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۱ ۰۲:۴۳:۰۷
نخیر اینها استراحت نمی کردند رفته بودند ماه عسل آخه همه چی وفق مراد بود ! حالا یهو بر گشتند و دیدند که اوضاع تغییر کرده و سریع به عنوان اصلی دست بکار شده اند ! البته حتماً دنبال امتیازی و فشاری هستند ! علیرغم اینکه حرفشان حقه ولی زبانشان ناحقه !هر چی سعی می کنم اینکارشان را از روی خیر خواهی تلقی کنم دلم راضی نمی شه ! (2268496) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۱ ۱۲:۰۱:۰۷
دلتو ببر زورخونه راضي شه (2268839) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۱ ۱۷:۲۸:۱۱
مشکل از دلته عمو جان
وگرنه این بنده های خدا خیلی وقته دارن میگن
شما خودتون رو به ندیدن زدید (2269503) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۴ ۰۹:۱۴:۱۹
باید به عرض جنابعالی برسونم که اتفاقا بسیج دانشجویی چنان انتقادات تندی به برخی رفتارهای دولت دهم داشت که دولت در دو سال پایانی در برنامه های دانشجویی، از بسیج دانشجویی دعوت نمیکرد. (2271952) (alef-14)
 
بی نام
۱۳۹۳-۰۵-۰۱ ۰۴:۳۲:۱۷
صبح شمام به خیر!شما کجا بودی اون موقعی که دولت احمدی نژاد میخواست نظام بانکی رو اصلاح کنه بانک ها با کمک مجلس جلوش وایسادن! (2268535) (alef-10)
 
میم.ر
۱۳۹۳-۰۴-۳۱ ۱۹:۰۲:۲۶
کاش در متن نامه به نزول خواری بانکها هم که تحت عنوان بانکداری اسلامی!! سر پوش گذاشته میشه،اشاره میشد. (2267957) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۱ ۱۹:۲۹:۳۱
آری بانکها برای دادن یک وام یک میلیونی هزاربند وبست درست می کنند و برای عودت پانصد هزار تومان ابروی طرف را می برند ومامور جلوی خانه شان روانه می کنند ولی وقتی همان رئیس بانک با توصیه شخصیتهای سیاسی و یا لابی گری عده ای شارلاتان میلیارد توان بلکه با تواضع در حد پرستش نسبت به آن به اصطلاح مشتری خو د و کرنش و خم شدن تا کمر و پذیرائی مفص با چای و شیرینی و حتی بیشتر بعضا صدها و هزاران میلیارد ها تومان آنهم بدون وثیقه به اشخاص خاص میدهد نه اینکه برای برگشت پول هیچ اقدامی موثری نمی کند بلکه با خیالی آسوده در پی دریافت مژدگانی یا به اصطلاح پول شیرینی مفصل به دوران بازنشستگی پر بارش فکر می کند و همانطور هم می شود و بازنشستگی پر باری نصیبشان می شود
چرا نباید این رئیس بانک دستگیر شود و محاکمه شود به سزای رفارش برسد آنهم با اشد مجازات ؟ چرا مسئولین بانک مرکزی و قضائی تا بحال به وظیف خود عمل نکرده و چنین افرادی را دستگیر نکرده و به مردم معرفی نکرده اند ؟
این خیانت نیست پس چی هست؟ (2268005) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۱ ۰۹:۵۳:۳۹
شما مارادونا رو ول کردی غضنفر رو چسبیدی. چرا لیست افراد بدهکار عمده اعلام نمی شود؟ اغلب این وامها با مجوز بانک مرکزی پرداخت شده و حتی در مواردی بانک حکم جلب بدهکار رو هم گرفته اما جرات اجرا وجود نداره. مقصر اصلی رئیس شعبه نیست چرا که این مبالغ کلاً از اختیارش خارجه. مقصر اصلی بدهکارا هستند و اونهایی که حمایتشون میکنن. همین بدهکارهایی که میلیارد میلیارد از بیت المال بردن به راحتی در همه محافل حاضر میشن و اتفاقا مورد احترام هم هستن. (2268671) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۴ ۰۹:۱۶:۳۸
لیست بدهکاران بانکی هم در دولت قبلی و هم در دولت فعلی (البته با اختلاف) در اختیار قوه قضائیه قرار گرفته. و حتی خود قوه قضائیه هم لیست سومی تهیه کرده (بنا بر نقل سخنگوی قوه) ولی برخوردی صورت نمیگیرد. (2271954) (alef-14)
 
علی
۱۳۹۳-۰۴-۳۱ ۲۰:۰۲:۵۰
در گذشته مسولین بانک ها درس صداقت ودرستی به کارمندان خود می دادند واز انها می خواستند که درستکاری را چیشه خود کنند ولی الان با انها درس خلافکاری می اموزند در همین شرایط که بانک مرکزی بانک ها راملزم به پرداخت سود ثابت22 درصد کرده مسولین بانک ت با یک نامه داخلی محرمانه از پرسنل بانک ت خواسته که مشتریان سپرده گذار با رقم بالا را سود های بیشتر پرداخت سود در ابتدای دوره چذب نمایند واز کارکنان خود خواسته که مفاد این دستور به بیرون درز نکند لازم به ذکر است کدر سالهای پیش نیز که سود سپرده 5 ساله 17 درصد بود مسولان بانک ت به سپرده روز شماری که برای کارکنان خود در پروفایل کارکنان ایجاد کرده وهم اکنون نیز با سود بسیار بیشتر از نرخ بان کمرکزی سود به کارکنان خود می دهد که این امر موجب تبانی کارکنان بانک ت با بسیاری از مشتریان را اجاد کرده وزمبنه چذب پول برای بانک را فراهم کرده از بان مرکزی انتظار می رود سریعا نسبت به برخورد با مسولان گذشته وحال بانک ت که این تنها گوشه ای از خروارها تخلف ایشان می باشد اقدام فرملیید (2268057) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۱ ۰۳:۱۱:۴۹
2از اقتصاد بیمار بهتر بگم بی صاحب ایران چه انتظاری دارید شرکتهای وابسته به بانک مطمنا تولید کننده نیستند اگرم باشند تولید کننده مسکن هستند که بیشتر شبیه دلال هستند تا شرکت. همین بانکها باعث افزایش قیمت مسکن شده اند و همین ها هستند که اجازه تولید نمیدند و همین بانکها باعث بیکار ما جوانها هستند اخه اپارتمان ۴۰۰میلیونی در صورتی که بیکار باشی چه ارزشی دارد تو بلاد کفار هم مسکن انقدر گران است؟ (2268513) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۱ ۲۰:۰۵:۴۹
بانکها مثل اختاپوس بر پول و جهت دهی اقتصادی کشور افتادن به جای اینکه سرمایه کشور به بخش تولید کشور هدایت بشه در ساخت ساز پاساژ و آپارتمان های لوکس و دلالی گری کشور می رود و دولت از دلالی گری بانکها حمایت میکنه (2268063) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۱ ۰۹:۵۶:۴۲
شما میدونی که از بزرگترین بدهکاراهای بانکها شرکتهای تولیدی هستن؟ که به بهانه رکودی که توی غرب ایجاد شده بود الان چند ساله پول بیت المال رو برنمیگردونن؟ (2268673) (alef-10)
 
سیروس اسدی
۱۳۹۳-۰۴-۳۱ ۲۰:۲۴:۳۹
عزیزان بسیج شما جوان هستید . خواهش میکنم ریشه این فساد را بکنید . من با اینکه 45 سال قبل وارد دانشگاه شدم اما حاضرم با تمام توان و نیرو در خدمت باشم . خواهش میکنم با من تماس بگیرید از طریق آدرس یی.میل من (2268087) (alef-10)
 
ناصر
۱۳۹۳-۰۵-۰۲ ۱۳:۱۹:۵۸
اقای اسدی ایمیلتون را نگذاشتید.
دوستانی که علاقه مند هستند علیه فساد بانکی همکاری پژوهشی کنند اطلاع تماس بگذارند.
با سپاس (2270468) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۱ ۲۰:۳۸:۳۵
پنج دانشگاه اصلی کشور?! پس دانشگاه های فرعی مثل امیرکبیر و اصفهان و صنعت نفت چی؟ (2268105) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۱ ۲۱:۳۰:۴۷
بانک مرکزی خودش مرکز فسادهای گسترده هستش . بانکها مجری اوامر بانک مرکزی هستن . دلت خوشه ها (2268149) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۱ ۲۱:۵۸:۰۲
اینکه در هشت سال گذشته کوتاهی کردند باید پاسخگو باشند ولی باید ایراد دولتمردان گفته و مطالبات مردم مطرح شود.وچه بهتر که دولتی که ادعای اعتدال و آزادگی داردمورد بازخواست قرارگیرد. (2268181) (alef-10)
 
رضا دوستدار
۱۳۹۳-۰۴-۳۱ ۲۲:۴۶:۰۶
اول که چاقو دسته اش رو نمیبره.بانک مرکزی اگه ذینفع نباشه خط اصلی رو خودش داده.
دوم بانکها از این راه در امد زایی غیر قانونی و تخریب اقتصادی دارن تو سرشون بخوره وقتی از پول مردم به نفع جریانات سیاسی مطبوع خودشون استفاده میکنن اوج بدبختیه مردمه (2268236) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۱ ۲۳:۴۵:۳۳
چه مشکلی داره بانکها شرکت بزنند و ایجاد اشتغال بکنند ؟ حتما باید دلالی بکنند و سکه و دلار خرید فروش کنند یا برن تو کارهای ساخت و ساز ؟ یا وام بدن به یک عده معلوم حال بعد هم نتوانند پول ها پس بگیرند ؟ شما فقط دارید به بانکداری بورس ضربه می زنید همین ! (2268303) (alef-10)
 
محمدی
۱۳۹۳-۰۵-۰۱ ۱۲:۰۸:۳۵
اکثر مدیران بانکها ، علاوه بر چند مسئولیت نون و آبدار در خود بانک عضو هیئت مدیره چند شرکت همان بانک بوده و میلیونها تومان حق حضور در جلسات هیئت مدیره و پاداشهای سالیانه به جیب میزنند ، تازه اکثر این شرکتها بجای اینکه جوانان تحصیلکرده جویای کاری را که پارتی ندارند را بکارگیری کنند ، یا از بستگان و آشنایان همان مدیران را بکارگرفته اند یا بازنشتگان محترم بانک متبوع خودرا !!! بااین تفسیر بهانه ایجاد اشتغال ، درست نیست !!! اگر باور ندارید و جرات دارید سری به حدود 20یا 25شرکت تودرتوی بانک بزرگ خصولتی " م " ( تغییر را احساس کنیم ) بزنید . (2268862) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۱ ۱۲:۱۱:۱۵
شما که می گویید چه اشکالی دارید ماده 34 قانونی پولی و بانکی را مطالعه بفرمایید. علاوه بر این مطالعه کنید که تعریف بانک چیست؟ بانک طبق تعریف کلاسیک نهادی است اجتماعی که سپرده های مردم را جمع می کند و منابع مالی را از این محل در اختیار بخش تولید و کشاورزی می گذارد. قانون عملیات بانکی بدون ربا هم مبتنی بر همین تعریف است فقط مکانیزم قرارگیری اعتبارات در اختیار مشتریان درچارچوب عقود اسلامی و با وکالت بانک از سپرده گذاران است. (2268868) (alef-14)
 
اميررضا
۱۳۹۳-۰۵-۰۱ ۱۴:۰۴:۴۴
عزيزم!
هركسي كار خودش، بار خودش! در تمام دنيا بانكها كارشان مالي است و كارآفريني و صنعت كار ديگران است. اگر بانك وارد كارآفريني و صنعت شود، صنعتگر ما هم بايد تعطيل كند برود نزول خور بشود كه الان دارد اين اتفاق مي افتد. (2269178) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۱ ۲۳:۴۶:۵۹
اکثر بانکها خصوصی هستند و سهامدار دارند بنده به عنوان یک سهامدار کوچک بانکها از حق خودم دفاع می کنم شما حق ندارید برای سهامدران تصمیم بگیرید (2268307) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۳-۰۵-۰۱ ۰۷:۰۹:۴۸
دوستان سلام
آقای جهرمی وقتی وزیر کار دولت احمدی نژاد بود استراتژی بنگاه های زود بده را عنوان نمود و ومرتب بانکها را تحت فشار گذاشت تا رئیس جمهور گفت "من گوش رئیس بانک را می پیچانم" ولی وقتی خودش آمد ورئیس بانک صادرات شد چه افتضا به بار آورد لذا فقط اجازه بدهید تا بانکها اول از ورشکستگی نجات یابند بعدا...... (2268568) (alef-10)
 
بانکدار
۱۳۹۳-۰۵-۰۱ ۰۸:۰۶:۲۹
باسلام اینجانب ریس شعبه سیستم بانکی کشور مواردی از تخلف سیستم بانکی را به اطلاع می رسانم امید است که مجلس محترم، دولت محترم و قوه قضائیه و بانک مرکزی با اقتدار به اصلاح سیستم بانکی بپردازد که سیستم بانکی ایران بزرگترین ضربه را به اقتصاد ایران وارد نموده است .
1-اکثر بانکهای خصوصی وابسته به نهادها و موسساتی می باشند که از قدرت بالای برخوردار هستند و خود را فرای قانون می دانند و هر کاری بخواهند می کنند.
2-با مصوبه شورای پول واعتبار و توافق مدیران عامل بانکها حداکثر سود کوتاه مدت 10درصد مشخص گردید ولی سیستم بانکی باز کار خود را می کنند و سود های روز شمار را تا 24 درصد نیز می پردازند دور زدن قانون(سود 10درصدی بصورت انتقالی و شرح سود به حساب مشتری واریز و مابقی سود بصورت نقدی واریز می گردد گمراه کردن ناظران ، گذاشتن حد برای مشتری با سقف بالا که شما قبلاٌ 23تا25 درصد می گیری اکنون نیز از همان سقف استفاده می کنی جالب سقف دو برابر بیشترین مانده مشتری تعیین گردیده ویا طرح های من دراوردی که مشتری چند سال قبل سود بالا می گرفته حساب بسته شده بانک می گوید درخواست بنویس قبلاٌ فلان قدر سود می گرفتی تا حالا همان سود را بدهیم )
3-حساب کوتاه مدت وروز شمار از اسم ان پیداست هیچ بانک وموسسه ای نباید حق داشته باشد بالاتر از ان سود بپردازد.
4-جهت دریافت وام بالای 500میلیون ریال برای اشخاص حقیقی و 1500میلیون ریال برای اشخاص حقوقی مشتری باید ماده 1 تبصره 186 از اداره مالیاتی اخذنماید ولی تنها یک الی دو بانک این قانون را رعایت می کنند و جالب اینکه بازرسی کل کشور هم فقط با این دو بانک اگر قانون را رعایت نکنند برخورد می کند
5-فاکتور تسهیلات باید واقعی و تائید گردد باز هم همان یک یا دو بانک رعایت می کنند و بازرسی کل کشور در صورت عدم رعایت قانون با انها برخورد می کند ولی جالب است بدانید 95 درصد فاکتورها تقلبی است و مشتریان ان دو بانک را که قانون را رعایت می کنند ترک نموده و جذب بانکها و موسساتی می شوند که برای شعب خود حتی بخشنامه می کنند تا ماده 186 اخذ نگردد فاکتور هرگونه بود قبول باشد
6-اکثر موسسات و بانکهای خصوصی به جای واسطه بودن بین سپرده گذار و وام گیرنده از دادن تسهیلات خودداری می کنند و با پول سپرده گذاران در بخش زمین ،مسکن ، طلا و ارز و غیره فعالیت می نمایند ایا رسالت سیتم بانکی تامین منابع شرکت های تولیدی ،اقتصادی و نیاز اقشار مختلف جامعه می باشد یا تامین نیاز مالی خود
7-موسسات و بانکها با پرداخت سود های روز شمار بالای 20درصد عملاٌ ربا را در جامعه ترویج می کنند و اکثر فالین اقتصادی و مردم به جای فالیت اقتصادی به دنبال موسسات و. بانکهای می باشند که سود روز شمار بالای می دهند
8-با پرداخت سود بالا توسط بانکها و موسسات متخلف هزینه پول افزایش ،منابع بانکهای که قانون را رعایت می کنند کاهش نتیجه ان می شود عدم پرداخت وام های خورد زیر 100میلیون ریالی کالا، جعاله ،ضروری به اقشار اسیب پذیر (2268593) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۱ ۰۸:۱۲:۱۵
بعنوان یک بازرس در بخش نظارت بانک مرکزی باید عرض کنم نظارت بانک مرکزی در حد توصیه و خواهش از بانکها است و هیچگونه پشتوانه اجرایی ندارد اگر این مدیریت کل تقویت بشود بسیاری از مشکلات شبکه بانکی حل خواهد شد . متاسفانه گزارش تخلف بانکها بایگانی میشود و هیچ اراده ای بر اصلاح نیست بنظرم باید مجلس وارد بشود و قوانین را اصلاح کند وگرنه با خواهش و توصیه کار پیش نمی رود / (2268598) (alef-10)
 
hadi
۱۳۹۳-۰۵-۰۱ ۱۲:۰۰:۰۳
میگم بسیج....در طول 7سال قبل چرا نظر ندادین بانکها جیب ملت سر کیسه کردند (2268836) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۱ ۱۵:۲۶:۲۰
بسیج دانشنجوئی چرا به اطلس پلازا و بانک انصار اعتراض نمیکنه (2269343) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۱ ۲۱:۲۱:۱۸
آقایان بسیج دانشجویی چند نفر از شما بدون توصیه و درخواست وارد دانشگاه شدید و بورسیه گرفتید؟ (2269794) (alef-14)
 
سیده نرگس
۱۳۹۳-۰۵-۰۲ ۱۲:۴۶:۵۱
با تشکر از سایت alef شما با که با نام بسیج اعتراض می کنید(البته من فرزند جانباز 70درصد هستم) آیا به موسسات وابسته به سپاه مانند1-انصار2-ثامن3-صندوق بسیجیان(مهر اقتصاد یا آریامهر)4-سینا وابسته به بنیاد مستضعفان(رانت خواران)4-شرکت نصر5-مخابرات و100هامورد دیگر اعتراض کردید.اکثر املاک این موسسات قدیم تر از طریق اهدا افراد خیر برای کمک به مردم محتاج داده شده اما تبدیل به رانت شده. (2270419) (alef-14)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.