نظر منتشر شده
۵۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 449613
علاقه بانکها به مصرف آب شور/ سپرده‌های بانکی بالای ۱۰۰میلیون تا ۲۴ درصد سود می‌گیرند
بخش اقتصادی الف، 11 اسفند 95
در حالی که رئیس جمهور از آب شور برای نرخ سود سپرده بانکی نام برد؛ اما نظام بانکی با پرداخت سود بسیار بالا به سپرده گذاران، باعث عمیق تر شدن رکود حاکم بر اقتصاد شده است.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۱ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۱۷:۰۹
به گزارش الف؛ اقتصاد ایران، اقتصادی بانک محور است و به‌نوعی می‌توان گفت 80 درصد تأمین مالی از سمت بانک‌های انجام می‌شود؛ اما عملکرد بد نظام بانکی باعث شد، تولید در ایران به‌صرفه نباشد و دلیل آن نرخ‌های بالای سود بانکی است.
 
کارشناسان با انتقاد از به عملکرد نظام بانکی، اعتقاددارند که نظام بانکی یکی از عوامل و شاید اصلی‌ترین عامل مشکلات کنونی اقتصاد ایران است و به دلیل عملکرد نظام بانکی، عمده بانک‌های کشور ورشکسته و زیان ده هستند.
 
مسئولین اما اعتقاد داشتند که نظام بانکی زیان ده نیست تا اینکه ولی ا... سیف رئیس‌کل بانک مرکزی همین سه هفته گذشته از زیان ده بودن بانک‌ها خبر داد، به‌نوعی مهر تائید بالاترین نهاد حاکم بر بازار پول را بر موضوعی زد که کارشناسان از مدت‌ها پیش بر زیان ده بودن بانک‌ها تأکید کرده بودند.
 
یکی از دلایلی که امروز رکود عمیق‌تر شد و تولید در حال خُشک شدن است، نرخ‌های بالای سود بانکی است که مورد انتقاد همه قرار گرفته است که وقتی نرخ رشد تورم در حدود 8 درصد است چرا باید نرخ سود بانکی بالای 20 درصد باشد.
 
مسئولین بانک مرکزی و کارشناسان معتقدند که باید بین نرخ تورم و سود بانکی رابطه متعادلی باشد. منظور این است که اگر نرخ رشد تورم 8 درصد است نرخ سود بانکی باید 3 و یا 4 درصد بیشتر از آن باشد، اما بانک‌ها به دلیل تنگنای اعتباری و انجماد منابع خود، برای اینکه بتوانند وضعیت خود را مناسب نشان دهند فعلاً از این موضوع تبعیت نمی‌کنند.
 
نظام بانکی برای جذب منابع و پول‌های مردم وارد رقابت باطلی شدند که نتیجه آن جز زیان چیزی نیست. امروز بانک‌ها به سپرده‌های مردم نرخ سود بالایی پرداخت می‌کنند و همین نرخ بالا باعث شده تا نرخ سود تسهیلات هم بالا باشد و همین امر باعث افزایش نرخ سود به بالای 25 درصد شده است.
 
البته این‌که چه تعداد سپرده‌گذار در کشور وجود دارد، عدد دقیق نیست، ولی گفته می‌شود حدود یک‌میلیون نفر سپرده‌گذار کلان در بانک‌ها وجود دارد، مابقی سپرده‌گذاران با پول‌های خرد هستند و سپرده‌گذاران کلان برای نظام بانکی تصمیم‌گیری می‌کنند. این افراد با تهدید بانک به خروج پول خود و سپرده‌گذاری در بانک رقیب، بانک را وادار به پرداخت سود سپرده با نرخ بالا می‌کنند.
 
حتی تاکنون دو با در یک سال اخیر شورای پول و اعتبار نرخ سود سپرده و تسهیلات بانکی را کاهش داد، اما بانک‌ها به نه‌تنها این موضوع را رعایت نکردند، بلکه به روش‌های مختلف مانند ایجاد صندوق‌های سرمایه‌گذاری و یا توافق‌های پنهانی، بانک مرکزی و مصوبه شورای پول اعتبار را دور زدند.
 
البته برخی بانک‌ها و مؤسسات مالی و اعتباری ابتدا این مصوبه را اجرایی کرده اما به دلیل اینکه بانک‌ها و مؤسسات رقیب از اجرای آن سر باز زدند، باعث شد، بانک‌های منضبط هم از اجرای مصوبه شورای پول و اعتبار خودداری کنند، زیرا منابع از این بانک‌ها به سمت بانک‌های دیگر سرازیر شده بود.
 
یکی از دلیل دیگری که بانک‌ها نمی‌توانند سود سپرده را کاهش دهند، مطالبات معوق و بدهی دولت به این بخش است که باعث انجماد حدود 50 درصد منابع نظام بانکی شده است و امروز بانک‌ها نمی‌توانند مطالبات معوق خود را وصول کنند و برای تأمین و جذب منابع اقدام به اعطای سود بالا به سپرده‌گذاران می‌کنند این موضوع و موارد فوق از دلایل زیان ده شدن بانک‌ها و حتی ورشکستگی آن‌ها شده و خواهد شد.
 
امروز موضوع موسسه کاسپین مطرح است و سپرده‌گذاران آن به دنبال برداشت پول خود از این موسسه دارای مجوز بانک مرکزی هستند که موسسه از بازگرداندن پول به سپرده‌گذاران سر باز می‌زند. هرچند گفته می‌شود نظام بانکی با زیان مواجه است که خود آقای سیف سال گذشته عنوان کردند در بررسی بانک‌ها مشخص شد برخی بانک‌ها نرخ سود علی‌الحسابی که به سپرده‌گذاران پرداخت می‌کنند، بدون حساب‌وکتاب است و مشاهده‌شده که نرخ سود واقعی کمتر از نرخ علی‌الحساب است.
 
نرخ سود سپرده بالا، آب شوری است که تشنگی می‌آورد
حسن روحانی رئیس‌جمهوری که همین روز دوشنبه به بانک مرکزی رفته بود، گفت: ممکن است کسی فکر کند اگر بانک من می‌توانست پول بیشتری کسب کند، نشانه موفقیت من است. گاهی اوقات آدم تشنه است و نمی‌فهمد آبی که جلوی آن است، شور است و خوردن آن تشنگی را بیشتر می‌کند. اگر در سود سپرده به رقابت ناسالم رفتیم، این آب‌شور است. سود تسهیلات بانک اگر افزایش پیدا کرد، اولین ضرر کننده آن، خود بانک است. چرا بخشی از دارایی‌ها منجمد است؟ نباید از این آب‌شور استفاده کنیم.
 
وی افزود: باید سود تسهیلات پایین بیاید و بهینه و متعادل شود تا اقتصاد رونق پیدا کند. بانک‌ها در این زمینه باید پیشتازی کنند. بانک‌های ما باید طبقه‌بندی شوند و بانک مرکزی باید به‌طور منظم به مردم اعلام کند، نمی‌شود همه را مثل هم نگاه کنیم. مبنای ما تورم است، تورم نیز یک‌رقمی است، پس باید سود سپرده‌ها هم متعادل باشد، سود تسهیلات هم همین‌طور. رقابت تخریبی باهم نکنیم، این به نفع ما نیست. همه باید متعهد به قانون باشیم.
 
رئیس‌جمهور در حالی از کاهش نرخ سود بانکی خبر داد بانک‌ها با رقابت ناسالم در دور باطلی افتادند که خروج از آن برایشان سخت است و در این بخش نظارت بانک مرکزی ضعیف و ناکارآمد است. بررسی نرخ سود در شبکه بانکی نشان می‌دهد، اغلب بانک‌ها برای سپرده‌های بیش از 100 و 200 میلیون تومان سودهایی با نرخ 20 تا 23 درصد پرداخت می‌کنند.
 
در ماه‌های اخیر که بانک مرکزی در برابر اضافه برداشت بانک‌ها از منابع (بانک مرکزی) سخت‌گیری‌ کرده است، بانک‌ها مجدداً نرخ‌های سود سپرده را افزایش داده‌اند که نتایج بررسی یک خبرگزاری به‌صورت ذیل است:
 
بانک گردشگری: نرخ سود سپرده یک‌ساله برای سپرده‌های 100 میلیون تومان و بیشتر 22 درصد و برای سپرده‌های کوتاه‌مدت در همین سقف 20 درصد است.
 
بانک آینده: برای سپرده‌های بیش از 5 میلیون تومان، نرخ سود سپرده‌ یک‌ساله 21 درصد و در قالب طرح آینده‌ساز تومان 23 درصد و است.
 
بانک پارسیان: در قالب صندوق لوتوس پارسیان نرخ سود 20 درصد به‌صورت روزشمار برای هر میزان سپرده پرداخت می‌شود.
 
بانک پاسارگاد: نرخ سود برای سپرده‌های بالای 200 میلیون تومان 20 درصد و سپرده سه‌ماهه 18 درصد است. سود سپرده‌های زیر 200 میلیون تومان 15 درصد است.
 
بانک ملی: سود سپرده کوتاه‌مدت روزشمار با مبلغ 200 میلیون تومان 18 درصد تا 500 میلیون تومان 20 درصد، سود سپرده یک‌ساله بیش از 500 میلیون تومان 22 درصد است. نرخ سود سپرده‌های یک‌ساله زیر 200 میلیون تومان 15 درصد است.
 
بانک کشاورزی: نرخ سود برای سپرده‌های 200 میلیون تومان و بیشتر 20 درصد، کمتر از 200 میلیون 18 درصد، بیش از یک میلیارد تومان 22 درصد، بیش از 5 میلیارد تومان 23 درصد و بیش از 10 میلیارد تومان 24 درصد است.
 
بانک تجارت: فعلاً طرح نداریم و نرخ سود سپرده‌ها همان 15 درصد است.
 
بانک ملت: به سپرده‌گذاری تا سقف 200 میلیون تومان 20 درصد سود تعلق می‌گیرد که این سود ماهانه پرداخت می‌شود.
 
بانک صادرات: سود سپرده 15 درصد است اما برای سپرده‌های بالای 100 میلیون تومان تا سقف 20 درصد هم سود پرداخت می‌شود. البته این نرخ فقط برای سپرده‌‌هایی است که تا پایان اسفندماه این سپرده‌گذاری را انجام دهند.
 
بانک سپه: برای سپرده‌های یک‌ساله 100 میلیون تومان و بیشتر، نرخ سود 20 درصد است.
 
ماحصل این پیگیری و بررسی نشان می‌دهد که بانک‌ها به‌استثنای یک بانک، برای سپرده‌های 100 میلیون تومان و بیشتر و یا 200 میلیون تومان و بیشتر نرخ‌های مصوب شورای پول و اعتبار را رعایت نمی‌کنند. درواقع بانک‌ها به کسانی که پول قابل‌توجهی را نزد آن‌ها سپرده‌‌گذاری کنند، بدون توجه به محدوده‌ای که شورای پول و اعتبار تعیین کرده سود می‌دهند؛ به‌عبارت‌دیگر قانون (نرخ سود) برای سپرده‌گذاران خرد فقط اجرا می‌شود.
 
درواقع همه تلاش‌های دولت و بانک مرکزی برای افزایش نرخ رشد اقتصادی با مؤلفه نرخ سود سپرده به هیچ تبدیل می‌شود چرا که در وضعیت تورم تک‌رقمی سود بیست‌وچند درصد برای تسهیلات، هیچ توجیهی برای ایجاد انگیزه سرمایه‌گذاری و شروع یک کسب‌وکار جدید ایجاد نمی‌دهد و شاهد این ادعا هم آمار مرکز آمار ایران از کاهش نرخ سرمایه‌گذاری و افزایش موجودی انبار در 6 ماهه اول امسال و سال 94 است.
 
 
کلمات کلیدی : نظام بانکی+سود بانکی+حسن روحانی+بانک مرکزی
 
amin
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۱ ۱۷:۱۵:۵۸
بعلت فاجعه ای که خود بانکها برای خودشان سالهاست درست کردن ...ضررهای هنگفتی رو متحمل شدن
برای جذب سرمایه و فرار از مشکلات بودجه...مجددا وارد همان گرداب میشند

جالبه که بانکها تو این سالها مدیون سپرده گذارنم هستن...همش علی الحساب سود دادن نه قظعی...در برهه ای از زمان این کارو کردن 3تا بانک اما بسیار محدود (4182247) (alef-3)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۲-۱۱ ۲۰:۱۵:۵۲
وقتی افراد شخصی با دارایی اندک قادر به سرمایه گذاری مستقل نیست

وقتی شرکت بورس نمیتواند شفافیت و کارایی معاملات داشته باشه مرتبا زیان میده

تنها راه سپرده کردن دارایی مردم در بانک هست که اگر سود سپرده کم شود مسلما به بازارهای کاذب سکه و ارز میرود (4182422) (alef-11)
 
تبریزی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۲ ۱۴:۲۷:۱۸
چطور اون زمان که ارزش سرمایه هامون توی بنک ها یک سوم شد نگران نبودین؟ البته هنوز هم داریم ضرر می کنیم چون تورم واقعی بالای 30 درصده. به هر حال من همین ماه "کل" درآمد ده سالم (به همراه سود ده ساله اش)!!! به 101 میلیون رسید (ده سال بیگاری و کار مفت در حایکه 100 میلیون تومن یک دوم یا یک سوم حقوق دریافتی بعضی هاست) و شنبه می رم ببینم کدوم بانک "معتبر" (مثلا رفاه یا ملی یا ملت) سود بالای 15 یا 18 درصد پرداخت می کنه. چشمم آب نمی خوره غیر از موسسه هایی که نمی شه بهشون اعتماد کرد همچین سودهایی پرداخت کنن ولی باز امیدوارم. (4183185) (alef-11)
 
مشکین نقاب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۲ ۰۰:۲۱:۱۳
من نوندم مشکل رو خودتون درست کردین، و راه حلش دست خودتونه، حالا گریه ش رو واسه ما می کنین؟ (4182701) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۲ ۱۲:۴۵:۲۲
تورم واقعی 25 درصد هست که سود بانکها باید 2 تا 3 درصد بیشتر از آن باشد (4183070) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۱ ۱۷:۱۷:۳۶
در این کشور همه چیز در خدمت سرمایه دارها و لیبرالها شده و این تضاد عمیق با شعارهای اصلی جمهوری اسلامی دارد، میطلبد که دستگاه های نظارتی و قوه قضائیه و وزارت اطلاعات جلوی این بی عدالتیها را بگیرند. مراجع تقلید باید به این قضیه ورود پیدا کنند و جلوی نابودی اقتصادی کشور را بگیرند. (4182250) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۱ ۲۳:۲۱:۳۲
اینکه اقتصاد ایران بانک محور است بیشتر شبیه لطیفه است!!!!
شما به اقتصادهای بانک پایه مراجعه کنید و ببینید چه چیز اقتصاد ما شبیه انهاست؟؟؟
گمان میکنید با نامگذاری میتوانید مشکلات را حل کنید؟1؟!؟؟! (4182638) (alef-11)
 
زارع
Romania
۱۳۹۵-۱۲-۱۲ ۰۰:۳۵:۰۰
اين جا كجاش ليبراليه ؟كاش بود (4182713) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۲-۱۱ ۱۷:۱۸:۱۰
اطلاعات شماکاملاغلط می باشد.چون بانک تجارت اولین بانکی بودکه رقابت برای مسابقه سودبالاراشروع کرد.ششماهه بالای پنجاه میلیون 22درصد (4182252) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۱ ۱۷:۱۸:۵۱
یعنی بنده که چهل و پنج میلیون در بانک گذاشته ام و هفتصد تومان در ماه میگیرم و اجاره خانه میدهم، قانون باید در موردم پیاده شود ولی اگر شخصی 1 میلیارد در بانک گذاشته باشد قانون با او کاری ندارد. وای که چه برسر این کشور آمده، نهادهای نظارتی چرا کاری نمیکنند، این وضعیت باعث نابودیست اگر نجنبید. (4182254) (alef-11)
 
آریابان
Romania
۱۳۹۵-۱۲-۱۱ ۱۷:۲۵:۴۸
در این دورانی که بانکداری الکترونیک (E-banking) دنیا را به تسخیر درآورده ، بانکهای ما بجای "بانکداری شفاف الکترونیک" به "بنگاهداری مبهم بازار" روی آورده اند یعنی بجای تولید کار و کالا ، به خرید سکه و ارز و معاملات برج و ... ؛
در شرایطی که بانکداری الکترونیک مجازی دردنیا در تلاش بوده و هست که راحتی و آسایش مشتریان ، کاستن شدید هزینه ها و تسریع فوق العاده در روند خدمات بانکی را هر روز بیشتر از دیروز به ارمغان بیاورد ، در اینجا شعب رنگارنگ انواع و اقسام بانکها با هزاران کارمند حقوق-بگیر ، ردیف شده اند بی آنکه ذره ای نظارت بر سوگیری های غیرمنصفانه آنها در دریافت انواع و اقسام مطالبات و کمیسون های ریز و درشت اعمال گردد ؛ (4182258) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۱ ۱۷:۲۶:۲۸
به امید پائین آمدن کرکره این نزول خورهای حرفه ای .
انشاالله (4182260) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۲ ۲۲:۴۸:۲۹
بنده قبلا هم گفتم تا زمانیکه ۸۰ درصد شعب بانکها تعطیل نشن اقتصاد مملکت درست نمیشه.ازابتدا تا انتهای خیابان مقدس اردبیلی ۲۴ شعبه بانک وجود داره..!!!!!!! (4183594) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۱ ۱۷:۳۱:۱۲
بنده 20 میلیون گذاشتم سینا ؛ ماهی 295000 نزول بهم میده
نرخ نزول تقریبا" 18% (4182267) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۱ ۱۸:۱۰:۱۷
هم سینا و هم تو به جنگ با خدا رفتید . (4182308) (alef-3)
 
معتقد به انتقام الهی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۱ ۱۷:۳۴:۵۶
از ریخت و قیافه این بانکها قشنگ میشه فهمید که دارن با ورشکستگی کامل دست و پنجه نرم میکنن . خدا را شکر (4182270) (alef-3)
 
پیرمرد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۱ ۱۷:۴۴:۲۰
به چه روزی افتادیم. (4182277) (alef-3)
 
کاظمینی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۱ ۱۸:۳۶:۱۷
چی بودیم ؛ چی شدیم ! (4182329) (alef-3)
 
نادر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۱ ۱۷:۵۱:۰۶
دقیقا25روز پیش بانک ... 45 نفر رو تعدیل کرد... دستور دارن تا شهریور96 500 نفر تعدیل کنه...پون کسر ب.دجه دارن...هزینه رفته بالا (4182287) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۱ ۱۸:۱۸:۲۴
انقدر وام بی حساب و کتاب از جیب ملت دادند به کارمنداشون که دارند ورشکست میشوند. (4182319) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۱ ۱۸:۳۰:۲۷
با 45 نفر کار درست نمیشه .
کلا باید تعطیل کنن (4182324) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۱ ۱۸:۱۱:۱۸
از نتایج حقوقهای نجومی و پاداشهای کهکشانی مدیران بانکها که جزو نخبگان اقتصادی دانشگاهی هستند !!!!! (4182309) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۱ ۱۹:۱۹:۳۸
و البته جزو "ذخائر نظام"..... (4182364) (alef-11)
 
مهدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۱ ۱۸:۲۲:۵۵
قصد حمایت از بانک ها را ندارم اما با فرض کاهش سود بانکی ایا نظام برنامه ای برای نقدینگی سیالی که از سیستم بانکی خارج خواهد شد دارد؟ آیابانک ها قادر به پاسخگویی به سیل تقاضای خروج سرمایه از بانک ها خواهند بود؟ آیا نظام قادر به مدیریت ورشکستگی عریان همزمان موسسات بانکی خواهد بود؟ آیا قادر به مهار تقاضای طلا و ارز خواهد بود؟ آیا تبعات این کار بر نرخ اجاره بها که اکنون تنها گزینه مالکان و مستاجران شده است، پیش بینی شده است؟
... (4182321) (alef-11)
 
خادم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۱ ۱۸:۳۶:۴۶
توجه کاربران محترم را به چند نکته مهم معطوف می دارم.
۱- این رقابت باطلی که بین بانکهای ریز و درشت و پر تعداد افتاده است عمدتا محصول سیاستهای نادرست دولت گذشته در سیستم بانکی کشور بوده است. که اولا با دادن مجوزهای نجومی و پر تعداد ده یازده بانک دولتی کشور را به چیزی بالای سی یا چهل بانک دولتی و خصوصی و خصولتی و بالای بیست یا سی موسسه مالی و اعتباری خصوصی تبدیل نمود و به جای افزایش کیفیت صرفا مجوزهای نجومی برای افزایش کمیت و تعداد موسسات بانکی و مالی داده شد تا اقتصاد کشور به جای تولید محور شدن واسطه ای و خدمات مالی محور شود
حال سوال اینجاست که ایا اقتصاد بیمار ما کشش این همه موسسات مالی و بانکی را داشته است جای شکرش باقیست که این روند در دولت فعلی ادامه نیافت وگرنه ....
دوما نرخ سود بانکی در دولت گذشته به صورت دستوری پایین اورده شد تا ۱۴ درصد و با تورمی بالای ۴۰ درصدی ان روزها و قوانین ضعیف حاکم بر روابط مالی و تجاری کشور که هر شرکتی با اعلام برشکستگی های ساختگی کل بدهی های خودرا فریز می نماید توقع بازپرداخت بدهی های و تسهیلات کلان ریز و درشتی که به بهانه اشتغالزایی و بنگاههای زودبازده و دیر بازه به گردن بانکهای دولتی انداخته شد ایا می توان انتظار وضعیتی بهتر از امروز را داشت؟
این بانکها و این کارکنان بانکها را که خدایی نکرده از دیار کفر کسی به این کشور نیاورده بود که این گونه یک طرفه به قاضی می رویم و قضاوت می کنیم
وضعیت امروز بانکها محصول سیاستهای مالی ناکارامد هشت سال دولت گذشته بوده است که دقیقا از ابتدای دولت فعلی نیز کارشناسان براورد خسارتهای وارده به شبکه بانکی کشور را اعلام نموده بودند.از قدیم گفته اند نباید با کاشتن جو انتظار برداشت گندم را داشته باشیم
با تقدیر و تشکر از سایت وزین و پر مخاطب الف (4182331) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۱ ۱۹:۱۰:۴۶
اينا از مردم پول مي گيرند با نرخ 22 درصد ميرن اوراق دولتي ميخرن با نرخ بالاي 25 درصد همينجوري مفت پول در ميارن

بر اساس تئوري هاي اقتصادي بانك براي ايجاد ارتباط بين پس انداز كننده با سرمايه گذار است . الان تئوريهاي جديد هم توي دنيا دارن هشدار ميدن كه بانكها از اين تعريف خارج شده اند و خيلي مواقع نقشي در تبديل پس انداز به سرمايه گذاري ندارن

بخش مهمي از كارشون شده معاملات مالي پرسود و برداشتن حق سهم خودشون
...
يه وقتايي كه خونه شديدا گرون ميشه مستاجرين پول زور به مالكين ميدن

در شرايط كنوني بانكها اين وسط دارن پول زور ميگيرن اما مثل خوانين نيست كه منفور باشن يه عده اي از اونا خوششون مياد در ضمن لازم نيست كه با مردم هم درگيربشن اونا التماسشون ميكنن

بردگي مدرنه ديگه (4182356) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۱ ۲۰:۰۲:۵۵
بیش از سه دهه سخن از نظام بانکداری اسلامی زده شد ساعتها کنفرانس و سمینار بر گزار شد جالب آنکه هنوز هم دست بر دار نیستند و نظام بانکی را اسلامی میدانند نتیجه انکه بهره بانکی بالاترین نرخ را نسبت به سیستم بانکی نظام های اقتصاد لیبرال در جهان سرمایه داری . در یک کلام باید بپذیریم که حذف بهره امکان ندارد مگر میشود بدون دادن انگیزه بمردم اندوخته های ایشان را جذب کرد . (4182406) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۱ ۲۰:۳۲:۲۲
اگر بانک ها سود بالا ندهند فکر می کنید مردم پولهایشان را می برند کار تولیدی می کنند یا می برند سهام می خرند که بعد چند سال سرمایه هاشون از بین برود . نه برادر من می روند ملک ، زمین ، سکه و دلار می خرند که در نتیجه تورم اعلامی 9 درصد می رسد به 25 درصد . این آقایونی هم که وای تولیدا می کنند سینه چاک تولید نیستند دنبال گرفتن وام ارزان قیمت هستند که ببرند برج سازی و دلالی کنند یا مدیریت ضعیف خود را با تولیدات از تکنولوژی روز عقب و بی کیفیت را لاپوشانی کنند . (4182447) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۱ ۲۱:۲۰:۰۱
...باز گیر دادن به بانکها . حالا همه جای مملکت درست فقط مانده بانکها (4182489) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۲ ۱۰:۱۳:۱۳
عجیبه که هنوز بعضی ها متوجه نشدن که تا وضع بانکها درست نشود بیکاری پا برجاست
البته این بعضی ها همانهایی هستند که مبالغ بالا سود میگیرند. (4182900) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۲ ۱۱:۰۷:۱۰
بیکاری هیچ ربطی به بانکها ندارد برید تولید و صادرات رو درست کنید ! (4182962) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۲ ۱۳:۳۳:۴۴
بنده خدا وقتی پول برای نزول تو بانکه کسی برای برای تولید سرمایه گذاری نمی کنه
خوابی یا خودت را به خواب زدی. (4183121) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۲-۱۱ ۲۲:۲۰:۴۴
قبل از انقلاب اگر کسی در جایی پول به مردم می داد و نزول پول را دریافت می کرد در آن شهر و یا محله انگشت نما می شد. حتی مردم با او سلام علیک هم نمی کردند. ام حالا بقدری این نزول خوریها و دزدی ها و حرامخواری ها زیاد شده که نه تنها قبح آن ریخته بلکه در تلویزیون و مطبوعات و از سوی مسئولین سیاسی و اقتصادی تبلیغات وسیعی هم می شود. این بود بانکداری اسلامی بدون ربا که ....؟ (4182576) (alef-11)
 
على
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۱ ۲۲:۵۵:۳۷
كلا اطلاعات شما غلط است، خودم در بانك گردشگرى سپرده دارم و چنين سودى نيست. (4182609) (alef-11)
 
ع.ح
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۱ ۲۳:۰۰:۵۳
اساس و بنیان بانک رباست و مکتب اقتصادی حاکم بر اقتصاد ایران مکتب نئوکینزی هاست که اساس آن ربای بانکی است. یعنی جنگ با خدا. عاقبت این نظام اقتصادی هم فروپاشی است که هم اکنون در کشور ما در حال اتفاق است ...
اصلا هم اتفاق عجیبی نیست فرپاشی اقتصاد ایران چون خیلی ها از سالها پیش اون رو پیش بینی کردن حتی خود پایه گذاران این اقتصاد لیبرالی الان به این نتیجه رسیدن که مبانی این اقتصاد فروپاشیده از جمله پروفسور استیگلیتس ...
جنگ با خدا عاقبت بهتر از این نداره ... (4182615) (alef-11)
 
Estonia
۱۳۹۵-۱۲-۱۲ ۱۹:۴۹:۲۰
شما بفرمایید تورم های 35 درصد چند سال گذشته که سپرده های مردم را پول سیاه و بی ارزش کرد و کسی هم چه دولت چه بانک مرکزی و مجلس پاسخ گو نبودند اسمش جنگ با کیست ؟ اینهایی هم که الان چند درصد بیش از تورم آماری سود می گیرند مطمن باشید نهایت باز بازنده هستند و بعد چند سال پولشان بی ارزش میشود . (4183427) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۱ ۲۳:۴۳:۲۴
مردم باید پولاشون را از بانک بکشن بیرون تا بانک های نزول خور فورا درشون تخته بشه هر کی پولش رو بانک بزاره داره به ایران خیانت میکنه (4182664) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۲ ۱۴:۳۲:۴۲
نه بابا. وقتی بیکار باشی یا درامد ماهانت 1 تومن یا کمتر باشه و تنها امدت برای زنده موندن سود بانکی باشه می خوام ببینم بازم از این حرفا میزنی. پس برای مردم نسخه نپیچ. (4183192) (alef-11)
 
Russian Federation
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۰۸:۵۸:۰۶
ان بیچاره هایی که تو بانک های این جا پول دارند اکثرا مردم عادین که به بدبختی پول جمع میکنند و سودشو خرج اجاره و ... میکنند. برین اون حقوق های 24 میلیونی را جمع کنید که پول هاشون همه تو بانک های سوییس و .... هست. (4183819) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۲-۱۱ ۲۳:۴۸:۵۰
من نمیدونم چرا تعزیرات دنبال این چیزها نمیرود و من بهداشتی فروش رو بخاطر دویست تومن رند کردن قیمت جریمه میکنه !! در یک کالای 40 هزار تومنی (4182673) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۲ ۰۰:۴۲:۲۲
با كارمند بانك درنيفتيد خودم ووووو (4182717) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۲ ۰۳:۲۷:۵۰
وقتی حقوق بالا و کلی مزایا برای خرید خونه به کارمندای خودشون میدن ، خوب معلومه بانک ورشکست میشه :/ (4182764) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۲ ۰۸:۳۷:۲۳
در ایران بانکها و رباخواری آنها یعنی سرطان و همینطور که همه میبینیم این تومورهای سرطانی دارند کل اقتصاد را نابود میکنند.......... به بیان صریح قران مجید رباخواری جنگ با خداست ..... بنابراین اگر طالب نجات هستید از رباخواری دوری کنید و با انحلال این کانونهای سرطانی و نگهداری چند بانک کاملا دولتی و قابل کنترل اقتصاد و کشور و دین مردم دا نجات دهید ....در غیر اینصورت نابودی رباخوران حتمی است و جنگ با خدا به اضمحلال... ختم خواهد شد که نشانه های آن عیان شده است (4182840) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۲ ۱۱:۴۱:۱۲
برادر من نزول وربا موقعی معنی پیدا میکنه کنه که تورم صفر باشه یعنی مثلا اگر امسال بایک میلیون بشه یک موتور با یه برند خاص خرید سال بعد وبعد با همون یک میلیون بشه همون موتور خرید که اصلا تو این مملکت بی معنیه .اول برید تئوری اقتصاد کلان بخونید بعد نظر بدید (4182995) (alef-11)
 
۱۳۹۵-۱۲-۱۲ ۱۱:۵۲:۴۵
بالاخره مراجع صریح به مردم اعلام کنند که سودی که بابت سپرده هایشان در بانکها دریافت میکنند اشکال دارد یا خیر؟ (4183011) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۲ ۱۲:۱۲:۱۱
یک عده فقط دنبال گردن وام مفت از بانکها و پس ندادن ان هستند (4183030) (alef-11)
 
یک بازنشسته
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۲ ۱۴:۵۵:۰۳
شماها جز دخالت کردن در سود سپرده های حلال مردمی که با صرفه جویی یک عمر پس انداز کرده اند کار دیگری ندارید؟ حالا که زورتان به اختلاس کنندگان میلیارد دلاری نمیرسد دوباره شروع کرده اید به بهانه گرفتن از سود بانکی مردم؟ خوب با پولهای پس انداز که اختلاس نیست و درآمد حلال خودمان بوده و آنقدر هم نیست که با آن سرمایه گذاری عمده کنیم چه کنیم؟ بدهیم به کسانی که بخورند و به خاک سیاه بنشینیم تا دل شماها هم خنک شود؟ (4183214) (alef-11)
 
Russian Federation
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۰۹:۰۱:۵۸
واقعا. همه چی حلاله برای همه حقوق های بالا حلاله برای مدیران فقط مردم بدبختو از حلال حرومی میترسونن. طرف بعد ده سال 50 میلیون جمع کرده گذاشته بانک اجاره خونشو میده کلی هم نگران اتیش جهنمه (4183827) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۲-۱۲ ۱۵:۳۴:۲۲
والله من که با کاهش سود تسهیلات از 28درصد به 18درصد تاثیری در بهای تمام شده کالا ندیدم یعنی بعضی اقلام که در سفره مردم باید قیمتش حد اقل ثابت میشد نشد مثل مرغ، گوشت، برنج، لبنیات یا نرخ حاملهای انرژی، پس این کاهش سود تسهیلات سودش به جیب چه کسی رفت به بهانه کاهش سود تسهیلات که معلوم بود تسهیلات گیرنده همان افرادی هستند که دلال وارد کننده هستند که می خواهند از پرداخت سود تسهیلات طفره بروند و جبران آن سود، سود سپرده اقشار کم درآمد شد.
درنتیجه این کاهش سود تسهیلات باعث کاهش درآمد بانکها و کارمزدی شدن خدمات برای سایر مردم شد بعد یک عده .... که حتی نمیدانستند که هزینه های جاری بانکها به عهده خودشان است و اگر بانکها در ایران ضعیف یا ورشکسته شوند باید تاوان آن را دولت و مردم هزینه کنند به جای اصلاح نظام بانکی سعی کردند مردم را دشمن بانکها کنند.
... (4183261) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۱۳:۲۲:۰۹
اگر بانكها با پرداخت اين سود ها زيان مي كردند كه براي جذب سپرده اينقدر تلاش نمي كردند همين الان ببينيد كدام بانك حقوق نجومي نداده ويا كدام بانك وام قرض الحسنه با مبلغ بالا به كارمند خود نداده ويا حقوق مكفي به پرسنل خود نداده؟ضرر وزيان مال كارگاه هاي توليدي است كه هم پرسنل خودرا اخراج كردند وهم كارگاه تعطيل شده وبه فلاكت رسيده اند (4184180) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۲۰:۴۵:۴۲
اقا هیچ کدوم که ۲۴ درصد نمیداد چرا شلوغش کردید (4184895) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۴ ۲۱:۲۳:۳۶
الان کجا 24 درصد میده بگید منم ببرم اونجا. همه شون سودها را آورده اند پایین. ضمنا این صحبتهای نزول و ربا و خراب کردن بانکها همه ش صحبتهایی احساسی و چرند است و غیر منطقی است. به هر حال فعالیت مالی بدون سود و منفعت بی معنی و ناممکن است و من نمیدنم این منتقدین دوست دارند بانکها چطوری باشند؟؟ وقتی که تورم مداوم آهسته و پیوسته وجود داره کسی که پول در بانک گذاشته تازه باید بهش مدال افتخار هم بدهند. (4186837) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۴ ۲۱:۳۰:۳۰
یک سوال : الان آقایون سودهای بانکی را بناگهان از 22 آوردند روی 15 درصد خب بفرمایید چه تغییر مثبتی در اقتصاد شده که عامه مردم تایید کنند ؟؟؟!!! (4186844) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.