نظر منتشر شده
۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 299917
علامت استاندارد دیگر ملاک سلامت نیست
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۴ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۱۹
مصرف‌کننده‌هایی که تا پیش از این کم و بیش به فرآورده‌های غذایی با آرم استاندارد اطمینان می‌کردند، سردرگم شده‌اند که اگر «استاندارد بودن یک فرآورده برای سالم بودن آن کفایت نمی‌کند»، چه چیزی می‌تواند ملاک سالم بودن آن فرآورده باشد؟

جنجال آب‌های معدنی آلوده به میکروب و آبلیموهای صنعتی بدون لیمو که آرم استاندارد بر آنها نقش بسته بود، در هفته‌های اخیر سبب شد انتقادات نسبت به عملکرد سازمان ملی استاندارد بالا بگیرد تاجایی که معاون وزیر بهداشت و رییس سازمان غذا و دارو لب به اعتراض گشود و با انتقاد نسبت به مداخله نادرست سازمان استاندارد گفته بود که علامت استاندارد ملاک سالم بودن مواد غذایی نیست و سازمان غذا و دارو را متولی سلامت فرآورده‌های خوراکی و آشامیدنی عنوان کرد.

به گزارش جهان صنعت، این درحالی است که چندی پیش سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در نقد عملکرد سازمان غذا و دارو گفته بود که «متاسفانه به دلیل عدم نظارت درست سازمان غذا و دارو در کشور هر روز شاهد ورود یا استفاده از محصولات غیراستاندارد به کشور هستیم.» میان این مجادله‌ها اما این جان مردم است که با استفاده از تولیدات بی‌کیفیت تهدید می‌شود.

مصرف‌کننده‌هایی که تا پیش از این کم و بیش به فرآورده‌های غذایی با آرم استاندارد اطمینان می‌کردند، سردرگم شده‌اند که اگر «استاندارد بودن یک فرآورده برای سالم بودن آن کفایت نمی‌کند»، چه چیزی می‌تواند ملاک سالم بودن آن فرآورده باشد؟ از طرف دیگر این نکته که آب‌های معدنی و آشامیدنی و آبلیموهایی که از سوی سازمان غذا و دارو غیراستاندارد خوانده و توقیف شدند همچنان در فروشگاه‌ها یافت می‌شوند، جالب توجه است.

بازگشت متخلفان
دیناروند از بازگشایی بیشتر واحدهای تولیدی آب‌های معدنی و آشامیدنی که خطوط تولیدی آنها در شهریورماه با حکم سازمان غذا و دارو متوقف شده بود، خبر داده است، بر این اساس تولیدکنندگان متخلفی که اصلاحات لازم را در محصولات خود انجام داده‌اند، با توجه به نتایج بازرسی‌های به عمل آمده به چرخه تولید باز خواهند گشت.

رییس سازمان غذا و دارو از آب معدنی دماوند که آلودگی میکروبی آن از سوی وزیر بهداشت تایید شده بود نیز نام برده و گفت این واحد تولیدی هم موظف شده که اصلاحات لازم را انجام دهد و با توجه به همکاری‌ها به‌زودی امکان تولید و توزیع آن فراهم می‌شود و درست دو روز پس از انتشار این خبر مدیر کل بازرسی و عملکرد سازمان غذا و دارو، از بازگشت آب معدنی دماوند به بازار خبر داد.

کمتر کسی هست که طعم محصول بی‌کیفیت با آرم استاندارد را نچشیده باشد و تخلف همچنان ادامه دارد. به طوری که سال گذشته فقط در پایتخت، ۷۰۰ واحد تولیدی به دلیل رعایت نکردن استانداردها و تولید کالاهای تقلبی تعطیل شدند که گمان می‌رود برخی از آنها به شکل زیر زمینی باز هم تولید خود را آغاز کرده باشند.

در این میان، جعل آرم استاندارد نیز معضل دیگری شده است. روز گذشته نیز مدیر متخلف یک واحد تولیدی محصولات لبنی در استان خراسان‌رضوی به دلیل جعل علامت استاندارد به ۱۰ سال حبس محکوم شد.

مدیر کل استاندارد خراسان‌رضوی هم عدم کنترل روی برخی فرآورده‌ها را کتمان نکرد و گفت که حتی همبرگر زیر پله‌ای هم داریم که هیچ‌کسی نمی‌تواند جلوی آن را بگیرد! بر این اساس حتی اگر سازمان ملی استاندارد هم واحد تولیدی متخلف را تعطیل کند، بازهم مشابه آن کارخانه در جای دیگر مثل قارچ سمی رشد می‌کند.

محمدحسین قربانی، نماینده مردم آستانه اشرفیه هم پیش از این گفته بود که سازمان استاندارد باید در کنار سازمان غذا و دارو بر آرم استاندارد محصولاتی مانند آبمیوه و آبلیمو نظارت جدی داشته باشد به گونه‌ای که اگر آرم استاندارد به صورت تقلبی بر محصولی درج شده باشد با جدیت با آن برخورد کند.

متخلفان معرفی می‌شوند
روز گذشته حسن قاضی زاده‌هاشمی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، گفت که ۱۱ تولیدکننده آب معدنی و آشامیدنی دیگر اگر تا سه ماه آینده مشکلات را اصلاح نکنند، اسامی آنها نیز اعلام می‌شود.

در این باره شجاعت سازمان غذا و دارو نیز برای نام بردن از تولیدکننده‌های نام آشنایی چون دماوند به عنوان محصول ناسالم و توقف تولید فرآورده‌های متخلف ستودنی است و این درست همان عملکردی است که مردم از مسوولان انتظار داردند. به طوری که حتی در یکی از بخش‌های خبری سیما نیز از این اقدام وزارت بهداشت در معرفی متخلفان تقدیر شد.

قانون پاسخ دهد
به هر روی در حال حاضر انواع محصولات خوراکی از قبیل سوسیس و کالباس، کیک، آبمیوه و.... با نشان بهداشت و آرم استاندارد در بازار به فروش می‌رسد و مردم هم نسبت به آلوده یا غیراستاندارد بودن این محصولات نگران هستند و در این شرایط خود سازمان ملی استاندارد نیز باید جوابگوی این باشد که چگونه آرم خود را روی محصولاتی درج می‌کند که از استاندارد فاصله بسیاری دارند. چطور ممکن است آبلیمویی با آرم استاندارد این سازمان در بازار توزیع شود که حاوی ماده شیمیایی خطرناکی است که جان مردم را نشانه می‌گیرد؟

با وجود این شواهد به نظر می‌رسد که سازمان‌های غذا و دارو و استاندارد ملی باید که نظارت خود را قوی تر از پیش کنند تا واحدهای تولیدی به خود اجازه ندهند زیر نام این دو سازمان محصولی خطرناک و بی‌کیفیت به خورد مصرف‌کننده‌ها دهند و سلامت جامعه را نادیده بگیرند.

در این میان نهادهای قانونی هم باید پاسخگو باشند و با قاطعیت بیشتری درباره فعالیت متخلفان حکم دهند و سودجویی را به حداقل برسانند. اگرچه پیشتر سازمان ملی استاندارد شماره پیامک ۱۰۰۰۱۵۱۷ را در دسترس عموم قرار داد تا با ارسال کد زیر آرم استاندارد از صحت علامت درج شده روی آن اطمینان حاصل کند اما بهتر است این سازمان کیفیت محصولات را پیش از ورود به بازار و استفاده آن توسط مردم بررسی کند، نه اینکه محصولی جان مردم را به بازی بگیرد و بعد از جنجال از بازار جمع‌آوری شود.
 
کلمات کلیدی : تخلف، استاندارد، آبلیمو، آب معدنی
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۱۷:۱۰:۳۴
با سلام تجربه اي كه من دارم استاندارد به جنسهايي كه مشمول استاندارد اجباري نيست گير ميدهد و كافي است سري به ادارات بزنيد ببينيم چه هرج و مرجي حاكم است علامت استاندارد نشانه راضي بودن از ان كارخانه از طرف استاندارد است (3242868) (alef-11)
 
عزيز
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۱۸:۲۰:۴۳
بنظرمن كارازريشه حل نمي شود درمورد موادغذايي وقتي ارگان هاي مختلف دخيل هستند كه هيچ كدام همديگرراقبول ندارند وضع همين خواهدبود درتوليدنهايي يك محصول غذايي سازمان صنايع ومعادن اداره نظارت برموادغذايي،اداره استاندارد وسازمان حمايت ازمصرف كننده وسازمان تعزيرات حكومتي دخالت دارند هرگاه توليدكننده دچارمشكل مي شود وبه يكي ازادارات فوق مراجعه مي كند باجواب به من مربوط نيست شمابايدطبق استانداردها وپروانه ساخت عمل كني مواجه مي شود ،موادغذايي براساس استانداردوپروانه ساخت يك قيمت تمام شده اي دارد كه اداره حمايت ازمصرف كننده آنرا قبول ندارد پس كيفيت دراين مرحله فداي سياست مي شود ودرنهايت جنس نامرغوب توسط اداره نظارت موردغضب قرارگرفته وبه تعزيرات ارجاع داده مي شود وآنها پول زور راگرفته وبه حساب دولت واريزمي كنند وتوليد كننده نيز به ازاي جريمه پرداختي ازكيفيت مي دزد وحالا پيدا كنيد آقاي پرتقال فروش را!!!!!!!! (3243004) (alef-11)
 
عسكري
۱۳۹۴-۰۷-۱۵ ۰۹:۲۸:۰۳
به نظر حقير وقتي براي يك محصول غذايي كه داراي مجوز بهره برداري بهداشت و پروانه ساخت معتبر و استاندارد هست ، نيت شوم توليد كننده براي كسب مال نامشروع رو نبايد به حساب بهداشت و استاندارد گذاشت ضمن اينكه با وجود نيروي كم اين دو ارگان انتظار نظارت روزانه و نمونه برداري و ازمون عاقلانه نيست
اين قضيه از طريق مسول فني و مسئول كنترل كيفيت واحد توليد كننده هست كه وظيفه ذاتي آن نمونه برداري و آزمون روزانه و اجازه ورود به بازار را مي دهد مگر اينكه مدير واحد با فشار محصول نامرغوب را توليد و روانه بازار كرده است (3243811) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.