توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 476217
دولتها بخاطر هزینه ، به محیط زیست بی توجه اند
گفتگو از سارا زیبا کلام، 6 خرداد 96
تاریخ انتشار : شنبه ۶ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۴۰
اسماعیل کهرم، بوم شناس، فعال محیط زیست ایرانی و مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در امور محیط طبیعی است. از جمله سوابق علمی و اجرایی کهرم می توان به تدریس در دانشگاه ها و مراکز آموزشی از جمله دانشگاه تهران و دانشگاه آزاد اسلامی، مشاور امور کشاورزی در وزارت کشاورزی و بانک مرکزی  جمهوری اسلامی ایران، مدیر دفتر حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست ایران، مشاور خصوصی محیط زیست در ایران و انگلستان، ناظر پروژه های بوم شناسی در نقاط مختلف ایران و انگلستان، اجرای برنامه های متعدد محیط زیستی در شبکه های مختلف رادیویی و تلویزیونی داخلی و خارجی و ... اشاره کرد. وی همچنین در فیلم سینمایی به رنگ ارغوان به کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا در رل استاد محیط زیست، ایفای نقش کرده است.

از او پرسیدیم که چرا این دوره، کاندیداها تا این حد بر محیط زیست تاکید کرده اند؟ وی نظرش این بود که «اتفاقا در این راستا کم صحبت شده است و در مورد محیط زیست، آنقدر که حق مطلب است، ادا نشده است.» کهرم در ادامه گفته هایش در این راستا گفت که معتقد است اگر هم کلامی در این باره از طرف کسی گفته شده است بدین دلیل است که مزه ی دهان مردم دستشان آمده است. اینکه مردم حس کرده اند که محیط زیست یک مسئله ی فانتزی نیست بلکه مهم است.

«در جریان غباری که در اهواز آمد آب و برق و سیستم کنترل شهری همه از کار افتاد. آن موقع مردم حس کردند که محیط زیست یک مسئله ی مهم ملی است و این را ابراز کردند. لذا کاندیداها دیدند که باید به آن بپردازند هرچند که من باز می گویم آنطور که باید در این راستا چیزی نگفته اند. به نظر من یکی از این جلسات را باید منحصرا به محیط زیست اختصاص می دادند.»

کهرم در پاسخ به این سوال که چرا دولت ها یک رویه ی ثابت و مشخص برای اجرای سیاست های کلان زیست محیطی ندارند، گفت: «چون این ها گاهی هزینه برمی دارد نمی خواهند یا نمی توانند از ابتدا تا انتهای این راه را طی کنند. ضرب المثلی هست که میگوید مرغ را هم در عروسی می کشند و هم در عزا. دولت ها اگر پول داشته باشند به مسئله محیط زیست می پردازند ولی اگر نداشته باشند آن را فراموش می کنند و اصراری ندارند هزینه ای برای آن صرف کنند لذا نظام هم بخاطر همین هزینه ها،‌ پرداخت به محیط زیست را بر دولت ها تحمیل نمی کند و آن ها بصورت روزمره این هزینه ها را تحویل می گیرند.

اما باید دانست که در نهایت رعایت نکردن اصول محیط زیست موجب هزینه های اضافه می شود. برای مثال سد سفیدرود را ارزیابی نکردند که در جای مناسب ساخته شود. چون برای مکانش ارزیابی محیط زیستی نکردند، خراب شد و عمرش نصف شد و هزینه اش دو برابر. اگر درست ارزیابی می شد، هزینه اش نصف می شد و  عمرش دو برابر. پس ارزیابی درست نکردن در مجموع و در نهایت موجب ضرر دولت ها خواهد بود و هست.»   
 
 
کلمات کلیدی : اسماعیل کهرم+بوم شناس+محیط زیست+سازمان حفاظت محیط زیست
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.