نظر منتشر شده
۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 508419
آزادسازی دیرالزور، محاصره داعش و اعتراف مخالفان محور مقاومت به تثبیت قدرت بشار اسد در سوریه
بخش بین الملل الف، 14 شهریور 96
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۴ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۰۶:۵۶
ارتش سوریه به چند کیلومتری شهر دیرالزور رسیده است. خبرگزاری ها از درگیری های شدید ارتش و هم پیمانان سوریه با تروریست های داعش خبر داده اند و انتظار می رود طی چند ساعت یا روزهای  آینده خبر شکسته شدن محاصره دیرالزور منتشر شود. دیرالزور طی سه سال گذشته تحت محاصره داعش بوده و در حال حاضر مهمترین پایگاه این گروه در سوریه به حساب می آید و از موقعیت استراتژیک بواسطه قرار گرفتن در مرز عراق و سوریه و هم جوار بودن با رقه برخوردار است.

ارتش بعد از آزادسازي قسمت هاي غربي سوريه تلاش خود را بر بازپس گيري مناطق بياباني و شرقي اين كشور متمركز كرده است. پيامدهاي آزادسازي ديرالزور از چند جهت داراي اهميت مي باشد. با شكست محاصره داعش در ديرالزور، عملاً نيروهاي داعشي در محاصره گرفتار شده اند و حركت آنها به سمت مرز عراق نيز آنها را با نيروهاي حشدالشعبي كه در مرز مستقر شده اند مواجه خواهد كرد.



در اين بين ممكن است پيشروي نيروهاي كرد تحت حمايت آمريكا به سمت ديرالزور، موجبات ايجاد درگيري  با ارتش سوريه شود. از طرف ديگر داعش در سوريه همانند عراق نيز آخرين نفس هاي خود را مي كشد.

در یک نگاه کلی مرحله به مرحله جنگ سوریه به پایان خود نزدیک می شود و عمده مناطق این کشور از دست تروریست ها آزاد شده و بشار اسد برخلاف خواست بسیاری از کشورهای محور عربی- غربی و ترکیه در قدرت ماندنی خواهد بود.

به همین دلیل است که اینک بعد از حدود شش سال و نیم از آغاز جنگ سوریه، کشورهای مخالف نظام سوریه و حامیان تروریست ها به صف شده اند و به شکست خود اذعان می کنند. در واقع محور عربی- غربی با شعار براندازی نظام سوریه و ایجاد حکومتی آزاد!(در صورتی که در داخل خود این کشورها مثل عربستان و ترکیه نظام استبدادی حکمفرما است) از گروه های تروریست و به شدت تندرو حمایت کردند و عملاً این کشور را به جنگ تمام عیار داخلی سوق داده اند و زمینه نابودی آن را فراهم کردند.

عقب نشینی از شرط کنار گذاشتن بشار اسد

بدنبال پيروزي هاي خيره كننده ارتش سوريه، مخالفان بشار اسد از بسياري خواسته هاي خود كوتاه آمده اند. در اين راستا به گزارش خبرگزاری ها چندی قبل عادل الجبیر وزیر خارجه عربستان به هیات عالی مذاکره کننده با نظام سیاسی سوریه عنوان کرد که بشار اسد در قدرت باقی خواهد ماند و نباید کناره گیری وی را در دوره انتقالی انتظار داشت.

عربستان یکی از کشورهایی بوده که از آغاز جنگ داخلی در سوریه دایماً بر سرنگونی بشار اسد از قدرت تاکید داشت و انواع و اقسام تسلیحات و کمک ها به گروه های تروریستی در راستای این هدف انجام می داد.

همچنین باید به اظهارات محمد المومنی، وزیر دولت در امور رسانه ای و اطلاع رسانی و سخنگوی رسمی دولت اردن اشاره کرد. المومنی به تلویزیون رسمی اردن گفته است: «روابط ما با دولت سوریه و حکومت سوریه در مسیر ایجابی است.» وی در ادامه افزود: «ما صحبت از ثبات (در جنوب سوریه) می کنیم و این که روابط ما رویکرد ایجابی میان با کشور و حکومت سوریه داشته باشد، این پیام مهمی است که همه باید به آن توجه کنند.»

رابرت فورد، که از سال 2011 تا 2014 سفیر آمریکا در سوریه بوده در مصاحبه اختصاصی با روزنامه نشنال امارات ضمن تاکید بر اینکه بشار اسد پیروز شده است، اظهار داشت: او ( اسد) در قدرت باقی خواهد ماند. این دیپلمات آمریکایی افزود: باید اقرار کنیم که موقعیت نظامی (در سوریه) قویا به سود اسد، روسیه و ایران می باشد و غیرممکن است که بتوانیم بساط این موقعیت را برچینیم.

 روزنامه صهیونیستی اسرائیل الیوم نیز هفته قبل نوشت: مقامات اسرائیلی بر این باورند که بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه و متحدانش تا پایان سال 2018 کنترل بیشتر مناطق این کشور را تحت کنترل خواهند گرفت. موضع جدید اسرائیل در حالی است که ایهود باراک وزیر جنگ وقت این رژیم در پایان سال 2011 پیش بینی کرده بود اسد در عرض یک سال و نیم سقوط خواهد کرد.

حدود دو هفته قبل نیز ژان ایو لودریان، وزیر امور خارجه فرانسه در نشست خبری با همتای عراقی خود در بغداد از تغییر موضع پاریس در سوریه پرده برداشت و گفت: اولویت اصلی در سوریه جنگ با داعش است و هیچ پیش شرطی درباره برکناری اسد از قدرت وجود ندارد. امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه هم پیش از این تصریح کرده بود جایگزینی برای اسد در سوریه وجود ندارد.

بوریس جانسون، وزیر خارجه انگلیس نیز چندی پیش اعلام کرد: ما بر لزوم کنار رفتن اسد به عنوان یک پیش شرط پافشاری می کنیم اما در حال حاضر می‌گوییم که او باید در چارچوب مرحله انتقالی برود و او حق دارد که وارد انتخابات دموکراتیک بشود.

جبران باسیل، وزیر امور خارجه لبنان نیز اوائل این هفته در صفحه خود در توئیتر نوشت: آیا می توان موضوعی فوری ، ضروری و سرنوشت ساز همچون بازگشت آوارگان سوری به کشورشان را با موضوع آشکاری همچون کناره گیری بشار اسد رئیس جمهوری سوریه که هرگز به زودی رخ نخواهد داد، ارتباط داد؟

بواقع باید گفت پایداری ارتش و مردم سوریه در برابر تروریست ها باعت شد کشورهای ضد محور مقاومت نه تنها از سقوط بشار اسد در عرصه میدانی ناامید شوند بلکه در موضع گیری های رسمی خود نیز پیش شرط کناره گیری وی از قدرت را رها کنند.

همچنین با توجه به موفقیت های چشمگیر محور مقاومت و روسیه در بازپس گیری مناطق اشغالی بسیار بعید است طرح تجزیه سوریه که مورد حمایت کشورهای غربی و اسرائیل بوده به نتیجه برسد. از سوی دیگر انتظار می رود جنگ مرحله به مرحله و با آزادسازی تمام مناطق اشغال شده از دست تروریست ها و حامیان آنها به پایان خود نزدیک تر شود.
 
 
کلمات کلیدی : بشار اسد ، رقه، سوریه ،دیرالزور، داعش، محور مقاومت، عربستان
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۱۴ ۰۷:۳۴:۲۶
اقلیم کردستان عراق در صورت عملی شدن نقشه‌های تجزیه‌طلبانه به مکانی برای تخم‌ریزی انگل‌های استعمارگر خارجی بدل خواهد شد و امنیت تمام کشورهای منطقه را به خطر می‌اندازد. (4546525) (alef-13)
 
۱۳۹۶-۰۶-۱۴ ۰۷:۵۲:۳۴
این پیروزی ها نتیجه طبیعی مقاومت است. تاریخ ثابت کرده است که هزینه تسلیم و سازش از هزینه مقاومت خیلی خیلی بیشتر بوده است. (4546540) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.