کد مطلب: 411614
رئیس کمیسیون اقتصادی: بانک مرکزی استقلال ندارد/ نحوه محاسبه سود بانکی برای مردم شفاف نیست
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۸ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۱۵
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه بانک مرکزی در کشور به نوعی مجری سیاستهای دولتهاست، گفت: بانک مرکزی در کشور استقلال نداشته و ابزاری در دست دولت است.
محمدرضا پورابراهیمی در گفتوگو با تسنیم اظهار داشت: اقدامات خوبی در کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در حوزه اصلاح ساختارهای اقتصادی کشور در حال انجام است.
وی با اشاره به بررسی طرح اصلاح قانون بانکداری اسلامی در مجلس گفت: قانون بانکداری کشور مربوط به سال 1362 است و از آن تاریخ به روز نشده و نیازمند اصلاحات جدی است.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: در بسیاری از کشورهای دنیا که حتی رویکرد آنها اسلامی هم نیست قانون بانکداری در آنها بسیار بهتر از وضعیت بانکداری در کشور ما است. وی با بیان اینکه طرح اصلاح نظام بانکداری کشور از زوایای مختلف توسط فعالان اقتصادی و مراجع دینی بررسی شده و نظرات لازم گرفته شده است، خاطرنشان کرد: کلیات این طرح در کمیسیون اقتصادی مجلس تصویب شده است.
پورابراهیمی با اشاره به اینکه تغییر قانون بانکداری کشور بعد از 32 سال یکی از اقدامات مهم مجلس است، گفت: بسیاری از مشکلات امروز فعالان اقتصادی به حوزه نظام بانکی بر میگردد.
وی با بیان اینکه 80 درصد بنگاههای اقتصادی کشور مشکلات بانکی دارند، افزود: این آمار بر اساس گزارش هر سه ماه یکبار مرکز تحقیقات مجلس شورای اسلامی در مورد فضای کسب و کار کشور به نمایندگان است.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: مردم با حوزه نظام بانکی ارتباط زیادی دارند، بعضیها حقوق میگیرند، برخی سپردهگذاری کردند و در هر صورت توقع آنها رفع مشکلات موجود است.
وی با اشاره به اینکه نحوه محاسبه سود بانکی اصلا مشخص نیست و شفافیت لازم وجود ندارد، گفت: نرخ سود اسمی با نرخ سود موثر متفاوت است و خارج از ضوابط سود بانکی تعریف و دریافت میشود.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سیستم نظارتی بانک مرکزی سنتی است و بانک مرکزی در این زمینه ضعف نظارتی دارد، افزود: بانک مرکزی در کشور ما استقلال ندارد.
وی بیان کرد: بانک مرکزی در دولتهای مختلف در حقیقت مجری سباستهای دولتهاست در حالی که باید مستقل باشد.
کلمات کلیدی : بانک مرکزی، سود بانکی