نظر منتشر شده
۱۵۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 273321
تعلیق مرحله ای تحریمها: عبور محترمانه از خطوط قرمز یا عقب نشینی خطوط قرمز!
دکتر علی یحیی زاده، 9 خرداد 94
تاریخ انتشار : شنبه ۹ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۰۶:۰۰
۱- آقای عراقچی دوشنبه شب در گفتگوی ویژه خبری برخی ابهامات موجود در فضای مذاکرات را برطرف نمودند. ابهاماتی که در یک ماه اخیر هر روز بر دامنه آن افزوده شده بود. در راس همه این ابهامات موضوع بازرسیها و تحریمهاست. مطابق بیانیه لوزان (بنابر تفسیر طرف ایرانی)، طرف غربی باید متعهد شود تا تمامی تحریمها اعم از سازمان ملل، اروپا و آمریکا را لغو کند. لغو تحریمها بارها از سوی رئیس جمهور، دکتر ظریف و دکتر عراقچی در سخنرانیهای مختلف به عنوان خط قرمز و شرط لازم برای امضای توافق نهایی مطرح میشد. مقام معظم رهبری نیز در ۲۰ فروردین امسال لغو یکباره تحریمها را به عنوان خط قرمز نظام و هدف اصلی از مذاکرات مطرح نمودند:

«طلب بعدی که ما به مسئولین گفتیم و به مردم هم عرض میکنیم، این است که در این جزئیّات مذاکرات ــ که خیلی هم این چند ماه آینده مهم است ــ اتّفاقی که باید بیفتد این است که تحریمها به‌طور کامل و یکجا بایستی لغو بشود. اینکه یکی از آنها میگوید تحریمها شش ماه دیگر لغو میشود، یکی میگوید نه ممکن است یک سال هم طول بکشد، یکی دیگر میگوید ممکن است از یک سال هم بیشتر بشود، اینها بازیهای متعارف معمول اینها است؛ اینها هیچ قابل اعتناء و قابل قبول نیست؛ تحریمها بایستی ــ اگر چنانچه حالا خدای متعال مقدّر فرموده بود و توانستند به یک توافقی برسند ــ در همان روز توافق به‌طور کامل لغو بشود؛ این باید اتّفاق بیفتد. اگر قرار باشد که لغو تحریمها باز متوقّف بشود بر یک فرایند دیگری، پس چرا ما اصلاً مذاکره کردیم؟ اصلاً مذاکره و نشستن پشت میز مذاکره و بحث کردن و بگومگو کردن برای چه بود؟ برای همین بود که تحریمها برداشته بشود؛ این را باز بخواهند متوقّف کنند به یک چیز دیگری، اصلاً قابل قبول نیست.»

۲- آمریکاییها بلافاصله بعد از بیانیه لوزان با انتشار فکت شیت و سپس در سخنرانی مقامات مختلف (از اوباما تا وزیر خزانه داری و وزیر انرژی) تاکید کردند که مسیر کاهش تحریمها به گونه دیگری است[لینک]. تحریمهای اروپا و آمریکا تعلیق میشود آنهم بعد از راستی آزمایی اجرای تعهدات از سوی ایران توسط آژانس. عبارت انگلیسی به کار گرفته شده در بیانیه لوزان هم تفسیر آمریکاییها را تقویت میکرد[لینک]. طرف مقابل اصرار داشت تا زیرساخت تحریمهای اساسی را به عنوان چماقی بر سر ایران نگه دارد و بازگشت پذیری فوری تحریمها (Snapback Sanctions) را به عنوان خط قرمز خود مطرح کند. تفاوت تفاسیر تیم ایرانی و آمریکایی از بیانیه لوزان و سابقه فریبکاری آمریکاییها موجب نگرانی افکار عمومی شد. هفته گذشته با تصویب قانون جدید کنگره و امضای آن توسط اوباما (بر خلاف پیش بینی تیم ایرانی) نگرانی از سرنوشت مذاکرات تشدید شد. با این قانون عملا مجلس و دولت آمریکا گزینه لغو تحریم را خط زده و متحد شدند که حتی تعلیق تحریمهای اساسی بعد از رضایت مجلس آمریکا از متن توافق اجرایی شود.

۳- اما سخنان دوشنبه شب دکتر عراقچی فضای ابهام را برطرف کرد. ایشان در پاسخ به سوال مجری در خصوص نحوه لغو تحریمها تصریح کرد که در حال حاضر موضوع تحریمها به یکی از موارد اختلاف در نگارش متن تبدیل شده است (پرانتزهای باقیمانده). ایشان گفت اتحادیه اروپا خواستار تعلیق تحریمهاست و هنوز زیر بار لغو تحریمها نرفته است! دکتر عراقچی تاکید کرد تحریمهای کنگره آمریکا (که اتفاقا اساس تحریمهاست) لغو نمیشود و اساسا لغو این تحریمها جزو اختیارات کنگره است و نه رئیس جمهور آمریکا. دکتر در ادامه گفت با توجه به تصویب قانون جدید کنگره در خصوص بازنگری توافق هسته ای، قرار است متن توافق نهایی بعد از امضا دو طرف در اختیار کنگره قرار بگیرد تا در صورتی که کنگره موافقت کرد (یا مخالفت وتو شکن نداشت)، آنگاه در یک جدول زمانبندی شده مجموعه ای از اقدامات ایران به صورت مرحله ای انجام و در هر مرحله بخشی از تحریم های ثانویه توسط دولت آمریکا تعلیق شود. به عبارت دیگر قرار است تحریمهای اصلی ایران به صورت مرحله ای تعلیق شود. در توضیح تکمیلی دکتر عراقچی مشخص شد شروع تعلیق تحریمها در انتهای تابستان یا پاییز خواهد بود. در بخش دیگر از برنامه مجری پرسید آیا در این فاصله زمانی که هنوز تکلیف پذیرش توافق از سوی کنگره مشخص نشده، ایران به اجرای تعهدات اقدام میکند؟ دکتر عراقچی پاسخ داد خیر. ایران تا زمانیکه تکلیف توافق در کنگره مشخص نشود و دولت آمریکا رسما امادگی خود برای شروع تعهدات را اعلام نکند، هیچ اقدامی نخواهد کرد. در ادامه مجری به یک ابهام دیگر اشاره کرد: با توجه به اینکه بخش عمده تحریمهای آزاردهنده مربوط به تحریمهای ثانویه کنگره است و این تحریمها نیز از لحاظ حقوقی صرفا هسته ای نیست، تکلیف چه میشود؟ دکتر عراقچی ضمن تایید حرف مجری گفت بیش از ۸۰ درصد تحریمها مربوط به برنامه هسته ای است که توسط کنگره وضع شده و به دیگر دلایل تحریم نظیر موضوع تروریسم و حقوق بشر گره خورده است. به همین خاطر تیم ایرانی در حال تهیه متنی است که فارغ از ساختار حقوقی تحریمهای کنگره، تعلیق موضوعات تحریم را به عنوان تکلیف دولت آمریکا مطرح کند. ایشان به عنوان مثال تصریح کرد تحریمهای بانکی، نفتی، سوئیفت، کشتیرانی، بنادر، نفتکش، بیمه و پتروشیمی که همگی از تحریمهای ثانویه کنگره نیز هست، جزو مواردی است که تعلیق خواهد شد.

۴- گرچه از ابتدای فعالیت دولت یازدهم موارد متعددی از تناقض گویی مسئولان در موضوعات اقتصادی مشاهده شده (از سبد کالا تا قیمت بنزین)، اما چنانچه سخنان اخیر دکتر عراقچی را به عنوان شفافترین اظهارات تیم مذاکره کننده در رابطه با تحریمها بپذیریم، میتوان نتیجه گرفت که خطوط قرمز مطرح شده از سوی مقام معظم رهبری و رئیس جمهور در خصوص لغو یکباره تحریمها عملا از دستور کار مذاکرات خارج شده است. هنوز مشخص نیست این اقدام تیم ایرانی با هماهنگی رهبری است (خطوط قرمز جابجا شده) یا نه. برخی معتقدند سکوت رئیس مجلس شورای اسلامی، کمیسیون امنیت ملی، دبیر شورایعالی امنیت ملی، رئیس قوه قضائیه و فرماندهان نظامی عضو شورایعالی امنیت ملی حکمت دیگری دارد. شاید اساسا بیانات مقام معظم رهبری در این رابطه خط قرمز نبوده و تاکتیکی برای افزایش قدرت چانه زنی تیم ایرانی بوده است. برخی نیز معتقدند که خطوط قرمز بارها به همه مسئولین عالی رتبه تذکر داده شده و سکوت خواص ناشی از مصلحت سنجی فردی است (نگرانی از جایگاه خود در معادلات سیاسی) و نه تغییر در خطوط قرمز. البته بیانات اخیر رهبری در جمع نمایندگان مجلس این معادله را حل میکند:

«در مورد مسائل هسته‌ای، مواضع، همان چیزهایی است که ما علناً اظهار کردیم، همان چیزی که گفته‌ایم. البتّه بعضی چیزها هست که انسان اینها را در علن اظهار نمیکند، به‌طور خصوصی اظهار میکند - مواردی از این قبیل هست؛ همه‌ی حرفها [را نمیشود علناً گفت‌]؛ «لَیسَ کلُّ ما یعلَم یقال» - لکن آن چیزهایی که علناً گفته شده، دقیقاً همان چیزهایی است که به مسئولین هم همانها گفته شده؛ هم زباناً گفته شده، هم کتباً گفته شده؛ مواضع اساسی نظام اینها است.»

۵- فارغ از مبحث خطوط قرمز، تحلیل این روزهای مسئولان و کارشناسان تحریم در محافل غربی محل تامل است. به عنوان مثال رویترز طی گزارشی تحلیلی با اشاره به قرار داشتن بانک مرکزی و بانکهای ایران در «منطقه پولشویی» موضوع بند ۳۱۱ قانون پاتریوت آمریکا (موضوع پولشویی و نه هسته ای) نتیجه گرفته که حتی بعد از توافق نهایی بانکهای خارجی به دلیل ترس از مجازات سایر رژیمهای تحریمی آمریکا تغییری در رفتار خود با ایران نخواهند داد[لینک]. همچنین در گزارشی دیگر موضوع سرمایه گذاری خارجی در ایران محل تردید قرار گرفته است. چرا که مهمترین فاکتور برای برنامه ریزی و اقدام شرکتهای خارجی مساله ریسک تحریم است. سرمایه گذاران خارجی نمیتوانند زیر سایه تحریمها پروژه ای را شروع کنند و دائم نگران این باشند که باز بهانه گیری غرب شروع شود و تحریمها بازگردند[لینک]. این نگرانی برای شرکتهای بزرگ و سرمایه گذاریهای بزرگ (نظیر حوزه انرژی ایران) بیشتر است. تجربه تعلیق تحریمها در توافق ژنو نیز نشان داد بانکها و شرکتهای خارجی حاضر به همکاری در زیر سایه تحریمها نیستند. حتی در مورد پرداخت دارو هیچیک از بانکهای اروپایی حاضر به همکاری نشدند (حرفهای ناگفته زیاد است). ریسک برقراری مجدد تحریمها و شکستن تعلیق عاملی است که انگیزه سرمایه گذاری و فعالیت اقتصادی را از بین میبرد!

۶- قطعا دولت حاضر نیست منافع ملی را بخاطر منافع سیاسی یا گروهی خود نادیده بگیرد. توافق به هر قیمت میتواند منافع سیاسی دولت را نیز مخدوش کند. توافقی که در آن اسم تحریمها برداشته شود و محتوای تحریمها بماند، قطعا مورد پذیرش مردم نیست. شاید حکمت خط قرمز رهبری در رابطه با لغو تمامی تحریمها همین باشد. تحریمهای اقتصادی که مستقیما یا به بهانه برنامه هسته ای وضع شده (فارغ از ارتباط حقوقی آن با برنامه هسته ای) باید یکباره لغو شود.
 
فرید
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۰۷:۱۱:۳۲
لغو تحریم‌ها می‌توانست یکجا باشد به شرطی که اقدامات ایران هم یکجا قابل اجرا می‌بود. اما اقدامات «توافق‌شده» ما زمان‌بر است و بصورت دفعی قابل انجام نیست.

اگر ما به طرف مقابل اطمینان داشتیم میتوانستیم اقدامات خود را انجام دهیم و پس از تایید آژانس، در روز شروع توافق تحریم‌ها «یکجا» لغو می‌شدند.
اگر طرف مقابل به ما اطمینان داشت می‌توانست پس از امضای توافق، تحریم‌ها را یکجا لغو کند و بعد ما اقدامات خود را تا روز شروع اجرای توافق انجام داده و به تایید آژانس می‌رساندیم.

اما حالا که اعتمادی وجود ندارد «باید» زمان‌بندی در انجام اقدامات متقابل را بپذیریم. (2924282) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۰۸:۴۹:۴۳
حالا اگر اقدامات ايران تاييد نشد تكليف چيست تا كى بايد صبر كنيم هنوز بعد ده سال گير مطالعات ادعايى هستن (2924458) (alef-3)
 
ميلاد
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۲۰:۱۰:۳۸
دوستان بزرگوار به عدد لايكهاي مربوط به كامنتهاي خود توجه كنند تا بعنوان يك جامعه آماري خواسته حقيقي ملت رو مشاهده كنند.....بايد قبول كنيم نه تنها مردم بلكه نظام از قبيل تحريمها دچار لطمات اقتصادي و حيثيتي شده اند و راهي جز توافق نمانده و در اين شرايط گزينه هاي مطروحه توسط ديپلماتها كاملا عقلاني و به جاست و اكثريت قريب به اتفاق مردم نيز اين را ميخواهند (2927076) (alef-13)
 
امید
۱۳۹۴-۰۳-۱۰ ۰۵:۰۷:۱۸
بعد از توافق ژنو غربیها به وعده های خود عمل نکردند اما ایران به همه تعهدات خود عمل کرد. چه کسی الان قابل اعتماد نیست؟

ثانیا، اگر ما عمل کردیم و آنها نکردند، تکلیف خساراتی که تا بحال به ما خورده است چه میشود؟ اینکه اول ما گام برداریم بعد آنها تایید کنند و بعد بخشی از تحریمها برداشته شود، حالا اگر نشد، آنوقت تکلیف چیست همانطور که تا بحال نشده است؟

ثالثا، مگر تا بحال اصلا آژانس برنامه های ما را تایید کرده است؟ این همه سال است ما را سر کار گذاشته است! اگر بعد از اقدامات ایران، آژانس تایید نکرد چه؟

با این همه سابقه خراب تکلیف چیست (2927909) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۰۸:۵۲:۳۲
با همه احترامی که برای آقای عراقچی قائل هستم ولی از ساده‌انگاری در رابطه با بازرسی یا به قول ایشان دسترسی به مراکز نظامی متعجبم! دشمن برای دسترسی به مراکز نظامی لحظه‌شماری می‌کند. آیا ما با ساده‌انگاری، دشمن را به آرزوی چندین ساله‌اش خواهیم رساند؟ خدا سایه رهبر عزیز را بر سر ملت مستدام بدارد که مانع چنین چیزی خواهند شد. (2924467) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۰۸:۵۶:۰۷
توافق«آری» اما به هر قیمتی«نه». (2924479) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۰ ۰۰:۵۳:۵۴
این آری و نه رو کی میگه؟ مردم میگن؟ نظام میگه یا مسئولین؟ اینها سه چیز متفاوت هستند. در واقع باید مردم و نظام یکی باشند چون این نظام رو مردم به وجود آوردند.

چرا هر کسی میام میگه مردم مردم!!!! اگه نظر واقعی مردم رو می خواهید بدونید رفراندوم برگزار کنید. اگر هم نه که رک بگید دستتون درد نکنه انقلاب کردید. بقیه تصیماتش با ما (2927769) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۰۸:۵۸:۳۲
کلا در موضوع هسته ای بیانات مسئولین مذاکره کننده همیشه دور از واقعیت بود . به سخنان طرف غربی بیشتر میشد اعتماد کرد. اینو گذشت زمان به ما ثابت کرد.
حتی در موضوعات غیر هسته دولت هیچ وقت با مردم روراست نبود. مثال هاشو همه خود میدونن... (2924484) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۲۲:۱۹:۵۳
شما میتوانید به حرفهای امریکاییها اعتماد کنید ولی مردم ورهبری به امریماییها وحرفهایشان اعتماد نداشته وندارند.رهبری معظم بارها اعتماد خودرابه مذاکره کنندگان بیان داشته اند حال شما اعتماد ندارید مشکل شماست. (2927376) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۰۹:۰۱:۱۷
خوب بگو به هر قیمتی توافق کنند دیگه این فلسفه بافی برای چیست؟ (2924496) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۰۹:۱۲:۲۳
بعد از توافق ژنو ایران به تمام تعهدات خود عمل کرد اما طرف مقابل خیر پس حالا چه کسی باید به طرف دیگر اعتماد نداشته باشد (2924539) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۰۹:۱۳:۵۹
ایهنا همه بازی دشمن است لغو تحریمی وجود نخواهد داشت (2924548) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۰۹:۱۹:۰۶
شما بفرمایید این لغت لغو تحریم رو به طرف مقابل بقبولونید ما هم اقدامات زمان بندی شده رو مییپذیریم (2924567) (alef-13)
 
مهران
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۰۹:۱۹:۱۸
شما از مذاکرت چیزی سر در می آوری که اینچنین نظر دادی!؟!؟!؟!؟!؟!؟!؟!؟!؟!؟

روز اول حرف مسئولین ما لغو تمام تحریم ها در روز اول توافق بود و تمام این جوانبی را که شما می فرمایید یک سیاست مدار و مسئول بهتر از شما می داند مگر اینکه یاوه گوی کرده باشد.

و این دلواپسی هایی بود که مردم داشتند اما متاسفانه رئیس جمهور محترم معنی این دلواپسی ها را متوجه نشدند و به منتقدین پرخاش کردند و الان ما شاهد هستیم که دو گروه راست می گفتند: 1- طرف مقابل 2- منتقدین (2924569) (alef-13)
 
شهاب
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۰۹:۲۰:۳۹
آیا رفت و آمد آژانس تا حالا برای غیر از اعتماد سازی بوده ؟و اقدام یکطرفه ایران نتوانسته اعتماد حضرات دشمن را فراهم بیاره؟ (2924577) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۰۹:۲۳:۳۴
پس چرا در توافق ژنو که اقدامات ایران و1+5 بصورت گام به گام ودارای زمان بندی بود چرا 1+5 به همه تعهداتش عمل نکرد مشکل غرب اعتماد نیست این را درک کنید (2924592) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۰۹:۲۵:۴۹
آیا انجام اقدامات داوطلبانه ایران برای پلمب کردن خط تولید اورانیوم 20 در صد و تبدیل ذخایر گاز اورانیوم 20 در صد به پودر برای زیاده خواهان قلدر کافی نبود که شما این حرفها را می زنید ایران دیگر چکار باید می کرد تا حسن نیت خود را ثابت کند این را باید دانست که هر چه عقب نشینی کنیم باز هم امکان پیشروی آنها وجود داشته باشد حتی ممکن است روزی بگویند به خانه شما مشکوکند ممکن است در خانه شما اورانیوم غنی شده ذخیره شده باشد ! آنوقت شرط لغو تحریمها بازرسی از منزل شما باشد آیا شما به عنوان یک انسان غیرتمند این اجازه را خواهید داد؟ (2924601) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۰۹:۳۲:۴۷
خیلی ساده ای اقدامات مارو هیچ موقع آزانس نمی کند (2924627) (alef-3)
 
دانشجو در ایام امتحانات
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۰۹:۴۴:۴۴
تعلیق مرحله ای یعنی اینکه هیچ امتیازی نگرفته ایم. تحریمها عملا باقی میماند و اقتصاد ایران جهشی نخواهد کرد.
مگر مجبوریم به هر قیمتی مذاکره کنیم.
توی همین سایت مشروح مذاکرات نمایندگان کنگره زده. از حرفهاشون معلومه که دیگه منحنی تحریم به نقطه بیشینه رسیده و بیش از این سرازیری است.
حالا که آمریکاییها گزینه دیگری ندارند و به گفته خودشون جنگ هم که بلوفه، حالا چرا ما باید هسته ای را به ثمن بخش بفروشیم!! (2924666) (alef-13)
 
reza
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۰۹:۵۳:۵۸
امریکا تنها هدفش حمله به ایران است و هدف از این مذاکرات اشراف بر اطلاعات نظامی قبل از حمله میباشد وداشتن بمب هسته ای ایران به حال حال امریکا فرق نمیکند.واسلام (2924698) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۰:۲۲:۰۰
دقیقا همون کاری که با عراق کردن. بعدشم میگن ایران تاسیسات مخفی جایی تو یه غاری، کوهی داره. عکس ماهواره ای نشون میدن که رد چرخ کامیون چرا باید نزدیک یه غار باشه. بعدش جان کری میاد یه بیانیه تو شورای امنیت میخونه کنارش یه ویدئو پخش میشه. همه گریه میکنن. رای گیری میشه بعدش قطعنامه تصویب میشه بعدشم بمب! چقدر ساده دل آخه
لطفا منتشر کن بذار بدونن (2924813) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۰:۵۱:۵۲
عزیزم نشنیدی میگن مرغ یک پا داره؟

از یکطرف رسما دشمن خطابشون میکنیم و هم که، به حق، اعتمادی بهشون نداریم و در منجلاب فساد و اقتصاد علی‌اصغری نفتی و تنشهای منطقه‌ای وجهانی داریم خرد میشیم؛ از طرفی هم توهم گرفتمون فکر میکنیم تو منطقه و جهان حرف ما باید خریدار داشته باشه (....بدون هیچ دلیلی) و یا مردم تاب مقاومت دربرابر اینهمه مشکلات را دارند و برای رسیدن به آرمانها (که خود مردم هنوز نمیدونند کدوم آرمانها) سالها و نسلها مقاومت خواهند کرد!

بعضیها فکر میکنند موافقان توافق بدشون میاد نماینده‌های ما برن تو مذاکرات بگن همین که ما میگیم، آنها هم از ترس قدرت اقتصادی و نفوذ سیاسی ما تو دنیا بگن چشـــــــم، هر چه شما میفرمایید!

هرچند من طرفدار دولت و جناب روحانی نیستم (اصولگریان که بماند!) ولی روحانی حرف قشنگی زد: ".....حالا همه راه می‌افتند و توصیه می‌کنند که دولت تشنه‌ای و باید آب بخوری، والله می‌دانیم باید آب بخوریم." (2924910) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۲:۳۸:۳۱
اگر شما میتونستی تضمین کنی تحریم ها برداشته میشه که حرفی نبود مشکل اینه که میترسیم تحریم و فشار روی مردم کم نشه (2925463) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۵:۱۳:۰۵
شما که میگید تحریم برکته حالا چه اصراریه زود برداشته بشه؟ (2926159) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۰ ۱۵:۳۹:۰۳
خوب چرا داریم هسته ای میدیم. تحریم باشه و هسته ای هم باشه. نه اینکه هسته ای بدیم و تحریم هم باشه (2929411) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۰ ۰۸:۲۶:۱۳
ولي طرفداري ميكني ! (2928066) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۰ ۱۲:۱۱:۴۴
من متعجبم که این چه ادبیاتیه که روحانی بکار می بره
حالا می بینم به زبون شما سخرانی می کنه (2928695) (alef-13)
 
حمید
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۱:۰۰:۲۵
مشکل اصلی این است که طرف دیگر اصولا بنا ندارد که به ما اعتماد کند و شما هر چقدر هم عقب بیایید او باز هم پیشروی میکند مگر این که کاملا با منافع او هم جهت شویم و این غیر ممکن و محال است!!!!! (2924951) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۱:۰۰:۴۹
خوب شد که آمریکا مدافعی مثل شما دارد (2924954) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۱:۰۵:۱۴
شما نماینده امریکایی یا ایران !!! بابا از این توهم بیا بیرون امرکا هیچ وقت از ما راضی نمیشه مگر اینکه اکثریت مردم تفکر ذلیلانه ای مثل امثال شما داشته باشند !! (2924976) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۱:۱۰:۳۷
خوشبینی آخه تا چه حد اگر ما به تعهدات عمل کنیم بعد انها دبه کنند ما باید 5 سال زمان بزاریم تا برسیم به همین نقطه که هستیم (2924998) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۱:۲۳:۳۸
اقدامات ايران با طرف مقابل كاملا متفاوته براي مثال وقتي قلب راكتور اراك نابود بشه حداقل ده سال زمان ميبره تا مجددا بازطراحي و ساخته بشه
پس اين مقايسه درستي نيست
اقدام عملي طرف مقابل فقط روي كاغذه ، و به هيچ عنوان هزينه بر و غير قابل بازگشت نيست و در صورت خلف وعده ايران براحتي قابل بازگشته
منميدونم چرا مسئولين ما از تاريخ عبرت نميگيرن ، مگه همين اقاي روحاني براي اعتماد سازي دوسال كليه فعاليتهاي هسته اي رو تعليق نكرد؟ اعتماد سازي شد؟ گذاشتن اقداماتي رو كه داوطلبانه انجام داديم به حالت اوليه بر گردونيم ؟ (2925066) (alef-13)
 
امیر اسد
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۲:۳۲:۰۷
کاملا درست است با شما کاملا موافقم.
این آقایان که توافق به هر قیمت رو داد میزنند، بگن اگر ما مثلا رآکتور اراک رو از مدار فعلی خارج کنیم و غربیها به هزار و یک بهانه تعهداتشون رو انجام ندهند، این آقایان میاییند مثلا دو روزه رآکتور اراک را به حالت اولیه بر میگردونند!!!؟؟ (2925434) (alef-3)
 
ش ش
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۱:۲۶:۵۵
بايستي يك لغت جديد به فرهنگ سياسي كشور افزوده شود " كاسبان مذاكره". با اين نتايجي كه قرار است بدست بيايد نيازي به اين همه تشريفات و هيئت و وزير و وكيل و... نبود . چوپانعلي بز چران ميتوانست درعرض چند روز نتايج بهتري بگيرد (2925081) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۱:۴۱:۰۴
رسما دارند از خط قرمز رد میشن!

بند 5 مطلب مهمی بود. تحریمها حتی اگر تعلیق بشه تاثیری بر روابط بانکی و سرمایه گذاری نداره. وضع همون وضع قبله بلکه بدتر

دیگه کسی دنبال مالیات گرفتن از اونایی که فرار مالیاتی داشتند نمیره

پول نفت که باشه دوباره همه ارتزاق میکنند تا فردا خدا بزرگه!!

خدایا نعمت تحریم نگیر از ما یا اگه میگیری کلا بگیرش که یک منفعتی هم داشته باشه (2925142) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۱:۴۲:۰۴
اقدامات ایران اگر مرحله ای هم باشد نقد است، اقدامات آنها در لغو تحریم ها چون ساختار تحریمها به هم پیچیده است، نسیه است. یعنی آنها وقتی یک تحریم را لغو می کنند هیچ تاثیری ندارد، وقتی 2 تحریم لغو شد باز هیچ تاثیری ندارد تا اینکه برسد به تمام تحریم ها. بنابراین آنها باید تمام تحریم ها را یکجا لغو کنند تا امتیاز نقدی داده باشند. از طرف دیگر امتیازات ما برگشت پذیر نیست ولی از آنها هست. پس نتیجه میگیریم آنها باید در روز امضای توافق تحریم ها را لغو کنند و ایران شروع به اقدامات خود کند. اگر ایران در اقداماتش کوتاهی کرد، آنها سریعا تحریمها را برگردانند. همین... (2925146) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۱:۴۶:۱۳
چرا برای دشمن پاسخ تهیه می کنید اگر اژانس همه تعهدات انجام شده ایران را تایید نکرد راه حل چیست اگر در این بیست ماه به تعهدشان عمل کردند بعد از این هم عمل خواهند کرد موضوع به این سادگی ها نیست فریبکاری غربی ها برای دنیا شناخته شده است. (2925170) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۱:۵۰:۴۵
نابودی ذخایر 20 درصد را ایران انجام داد چه ما به ازایی گرفت؟؟؟
روند تحقیق و توسعه را متوقف کرد کدام تحریم لغوشد؟؟؟
غرب قابل اعتماد نیست همه تحریمها باید روز اول برداشته شود نه پلکانی (2925200) (alef-13)
 
پارسا
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۲:۰۱:۳۵
واقعا متاسفم مطمعنا لغو تحریمی در کار نخواهد بود انها به دنبال تغییر ساختار ایران هستند و خواهند بود در سفر خانم اشتن به تهران و دیدار با سران فتنه این کاملا مشهود بود (2925280) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۲:۱۰:۲۴
چرا متوجه نیستی که آژانس سرباز آمریکاست! چرا متوجه نیستی که خطر حمله به کشور با قبول خواسته آمریکا بالا میرود! چرا سه سال تعلیق وحسن نیت را فراموش میکنی؟ مگر قرار نبود با آن تعلیق به بازارهای جهانی دست پیدا کنیم و لی فقط قطعنامه های آژانس ( قبل از سال۸۴ ) به دستمان رسید! چرا میخوای دلت رو به یک لاتاری ناممکن که صد شماره ات باید برای برنده شدن در بیاد دلخوش کنی؟ خواسته های غرب در زمان شروع مذاکرات و در زمان حال را مرور کن و با چشم خودت ببین که چه بازی باخت- بردی را برایمان رقم زدند. عراقیهای زیادی از حمله آمریکا به کشورشان استقبال کردند چون گمان میکردند که آمریکا برایشان نفری یک ماشین فورد و رفاه و آرامش و دموکراسی میاورد ولی حالا میبینی که حتی موزه هایشان را غارت کردند و به ناموسشان تعرض میکنند.
یادت رفته که امریکایها دائما ادعا میکردند که تعداد زیادی از کامیونهای اسلحه گم میشوند! مگر کامیونهای به آن بزرگی مورچه بودند که گم بشوند؟ حالا که همان سلاحها را در دستهای داعش میبینی چرا نمیخوای خصلت واقعی آمریکا را قبول کنی؟ بازی آمریکا با ما خطرناک است پس ریسک نکن چون ممکنه به قیمت عراق دوم شدن باشد همان عراقی که اینپروتکل را امضا کرد و به خاک و خون کشیده شده و حالا هم زمزمه های تجزی آن میاید.

موفق و سرافراز باشید (2925323) (alef-13)
 
امیراسد
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۲:۲۸:۴۴
من نمی دانم چرا بعضی ها خودشان را به تجاهل می زنند و حرفهای غربیها رو تکرار می کنند؟

اگر می گوییم تحریمها باید یکجا و یکباره برداشته شود دلیل دارد.

دلیل آن این است که تعهدات ما تقریبا همه اش از جنس علمی، عملی و فیزیکی است. اما تعهدات آنها همه اش از جنس حقوقی است.

اگر غربیها تعهداتشان را انجام ندهند که خیلی هم محتمل است، ما چندین سال طول می کشد تا به سطح فعلی برگرذیم(همانطور که آقای اوباما هم گفته است).

اما اگر ما تعهداتمان را انجام ندهیم، آنها سه سوته دوباره می توانند ما را تحریم کنند چون این عمل یک کار صرفا حقوقی-مالی است. (2925418) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۳:۰۵:۴۱
این استدلال غلط است اگر اقدامات شما انجام شود واژانس تایید نکند 5سال زمان می برد تا به شرایط حال بازگردیم اما اگر تحریم ها برداشته شود و ایران اقدامات را انجام ندهند در عرض یک هفته تمام تحریم ها قابل بازگشت است بنابراین باید دنبال لغو یکجا باشد. (2925574) (alef-3)
 
میلاد
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۴:۳۹:۲۲
شما مثل اینکه حالت خوب نیست اگه قراره کسی اعتماد نداشته باشه اون ماییم نه اونا.ما تو توافق ژنو همه اقدامات رو انجام دادیم ایا اونا انجام دادن؟ این حرف شما چیزی جز دیوانگی نیست (2926029) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۵:۱۴:۵۰
من نمیدونم این هسته ای چی داره که واسش این همه هزینه دادیم و میدیم اگه بحث گرفتن انرژی باشه که خب این همه نفت گاز داریم ول کردیم به امان خدا اگر هم مسایل دیگه ای مطرحه الله اعلم (2926167) (alef-3)
 
ایران سربلند
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۵:۵۸:۱۸
اتفاقا نکته همین است. این بی اعتمادی مشکل قضیه است. اما اگر شما کمی اطلاعات تاریخی داشته باشید می توانید متوجه شوید که طرف مقابل اصلا قابل اعتماد نیست. آیا به طرفی که همواره در پی یاغیگری بوده و به کلام بی پرده می گوید ما با اصل انقلاب شما مشکل داریم و هنوز که توافقی هم انجام نگرفته مباحثی چون سیستم موشکی، حقوق بشر و ... را مطرح می کند، می توان اعتماد نمود؟ کلاه خود را قاضی کنید، کدام طرف حق دارد نسبت به طرف مقابل بی اعتماد باشد، ما یا بلوک استکبار؟ (2926317) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۰ ۱۵:۳۷:۵۷
حالا که اساسا موضوع لغو نیست. مساله تعلیق است. تعلیق نه لغو (2929408) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۰۷:۲۵:۵۴
" هنوز مشخص نیست این اقدام تیم ایرانی با هماهنگی رهبری است (خطوط قرمز جابجا شده) یا نه."

من نمي دانم چرا همچين جمله اي به ادبيات سياسي كشور اضافه شده است.
حتي تصور اينكه تيم هسته اي سرخود سوار هواپيما شده ، بروند و با عاليترين مقامات سياسي شش كشور بزرگ دنيا مذاكره كنند دور از منطق است ، اگر اينطور بود حتي طرف مقابل هم تن به مذاكره با افراد كه حرفشان اعتباري در داخل ندارند نمي داد .

لطفا" در اين زمينه جانب انصاف را نگه داريد (2924292) (alef-13)
 
سعید ایرانی
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۰۹:۳۸:۲۴
یکی نیست بگه بابا مردم هم خطوط قرمزی دارند ؟ قشر حقوق بگیر و کارمند و کارگر و کشاورز و بیکار هم خط قرمز دارند؟؟؟ (2924642) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۰ ۰۸:۳۱:۱۰
اقاي سعيد ايراني
فكر ميكني با سلطه امريكا وضعت بهتر ميشه ؟ اگه مثل عراق و افغانستان بشي چطور ؟ اگه داعش بندازن به جونت چطور ؟ (2928072) (alef-13)
 
omidan
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۰:۰۵:۴۴
منم معنی این جمله رو نمی فهمم. رهبری چند روز قبل گفتن مواضع ما تغییری نکرده و مسئولین باید برای به دست آوردن این مواضع پافشاری کنند. بنابراین ایم جمله از اساس اشتباهه. و خطوط قرمز تغییری نکرده. فقط اقایون دیدن مذاکرات شکست خورده حالا میخوان همه تقصیرا رو گردن رهبری بندازن. (2924741) (alef-13)
 
حمید
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۰:۵۸:۱۷
رهبری صراحتا گفتند که در جزییات مذاکرات دخالتی ندارند! (2924933) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۲:۳۰:۲۱
جالبه خود رهبری نمیخواهند جزییات را بدانند یا تیم مذاکر کننده ایشان را در جریان نمیگذارند (2925426) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۲:۳۳:۱۳
اقایان مذاکره کننده لطفا رهبری را در جریان جزییات مذاکرات بگذارید واین را به مردم اعلام کنید واین بهانه را از منتقدان بگیرید (2925437) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۱:۴۷:۵۳
برادر! رهبر اصول کلی و خطوط قرمز را با مردم و با مسیولین بیان میکنند و بارها هم بیان کرده اند که ما خلوت و جلوت نداریم و با مردم و مسیولین یک طور صحبت میکنیم. این آنها هستند که باید بروند و خطوط قرمز را رعایت کنند. که می روند و رعایت هم نمی کنند. خود امریکا هم ممکن است بین دولت و کنگره اختلاف نظر باشد که این به معنای به اعتبار بودن دولتشان نخواهد بود. مساله این است که آقایان از سیاست فقط زبان بازی آن هم در مقابل مردم خود را بلدند و نه امیتاز گرفتن و رعایت خطوط قرمز (2925179) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۲:۱۷:۰۳
همانطوری که بارها از طرف خود آقایان دولتی اعم از رئیس جمهور و ویر امور خارجه و تیم همراه متخصص به حقوق بین الملل آنها تصریح شده است در قراردادهای بین المللی کسی که طرف حساب است دولتها هستند. چنانچه نمایندگان دولت قراردادی را امضا کنند از نظر حقوق بین المللی برای ایران تعهد آور است و سازمانهای حقوقی بین المللی کاری به ساختار تصویب قانون یا رده های حاکمیتی ندارند. در نتیجه در حال حاضر آقای دکتر ظریف به نمایندگی از طرف دولت توانایی و قدرت تحمیل هر گونه تعهدی را دارد. اما قضاوت در باره اینکه دولت تا چه حدی این ریسک را می پذیرد که توافق نامه ای را امضا کند که تبعات داخلی برایش داشته باشد را باید به آینده سپرد. به نظر می رسد با توجه به نوع رفتارها و گفتارهای مشاهده و شنیده شده از افراد مختلف در ایران در سطح های گوناگون، می توان دست کم یک نوع بازیگوشی لیدر و مجری طرفدار توافق را نتیجه گیری کرد. (2925359) (alef-13)
 
امیری
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۰۷:۲۶:۴۹
خدا قوت انصافا خسته نباشید....یه باره قبول کنید کلا انرژی هسته ای رو بیخیال بشیم بهتره.حداقل اونجوری دیگه بهانه ندارند بطور کامل تحریم هارو بر می دارند. (2924293) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۰۹:۱۴:۴۱
تا بحال انرژی هسته ای بغیر از بدبختی، چه سودی برایمان داشته که حالا بیخیال شدنش ضرر داشته باشه؟! (2924550) (alef-3)
 
میلاد
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۴:۴۴:۱۲
کلا این دولت یک بار در سال هشتاد اول تمام چیزارو تعلیق کرد بعد رفت سر میز مذاکره و هیچی گیرش نیومد و الان تعجب من اینه چرا اول همه چیو دادیم و میریم مذاکره میکنیم.اصول مذاکره الینه اقا ما بیست درصدو بدیم چی به ما مدیدی؟بعدش فردو تعطیل بشه چی میدید؟بعدش اورانیومو کنیم 300 کیلیو چی میدید؟اول همه چیو دادیم بعد رفتیم بگیم چی ققراره به ما بدید.این چه وضع مذاکره هست (2926053) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۰۹:۵۵:۱۳
بیخیالش هم بشید مردم نفس راحتی میکشند به خدا (2924701) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۱:۰۰:۴۵
فکککک کن بردارن.هیچ تحریمی رو برنمیدارن (2924953) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۱:۱۱:۵۳
با این خطوط قرمز متغیر، که دائم در نوسان است، باید به احترام مذاکر کننده‌ها ایستاد و کلاه از سر برداشت. (2925005) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۲:۴۰:۰۳
کجاش متغیره؟ (2925473) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۱:۲۷:۰۲
كاش كل هسته اي رو بيخيال ميشدن بهتر ازين بود كه براي يك غني سازي سنبليك پاي جاسوساي اسراييلي به كشور باز بشه
با همين بازرسيهاي فوق العاده قبل از جنگ عراق ٥ هزار دانشمند هسته اي اين كشور ترور شدن
اين ها واقعا فاجعس (2925084) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۰۷:۲۷:۵۷
از صحبتهای رهبری برمیاد که دوستان مذاکره کننده بی خیال خطوط قرمز شدند! (2924295) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۱:۱۱:۳۶
شما چطور چنین برداشتی کردید؟ (2925004) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۰ ۰۰:۵۶:۰۸
با وضعیتی که دولت قبل به وجود آورده بهتره از همه خطوط قرمر رد شد و توافق کرد. خسته شدیم. (2927774) (alef-13)
 
حسن ازساوجبلاغ
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۰۷:۲۸:۲۸
من حیث المجموع من که چشمم آب نمیخوره که توافقی واقعی وعملی که عزت ایران وایرانی درآن حفظ شده وخطوط قرمزابلاغی توسط رهبری حفظ شده و تحریمها همزمان با توافقنامه لغو شده وهمه چیز آنطورکه تصورمیکنیم اتفاق بیفتد.مثل روز روشن است که ما معلومات بسیاری داده ایم ومیخواهیم مجهولات وابهامات بسیاری را بپذیریم. (2924297) (alef-13)
 
محمود
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۰۷:۵۰:۲۷
قطعا باید همین طور میشد!
بیایید منطقی فکر کنیم وقتی عمده تحریمها بخاطر احتمال فعالیتهای هسته ای نظامی ایران برقرار شدند و ما میخواهیم ایرن تحریمها برداشته شود خب حتما طرف مقابل میگوید بسیار خب قبول اما اول شما ثابت کن که سراغ اون کاراهایی که مشکوک است و میتواند شائبه ساخت سلاح هسته ای داشته باشد، نرو آژانس هم در این میان داور باشد آن وقت پس از تأیید آژانس ما هم به ترتیب قرارداد تحزیمها را کم میکنیم. (2924320) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۰۹:۱۷:۲۸
بعد ما خوش خیالها قبول کنیم و بازرسی پشت بازرسی تا شاید شاید بعد از اینکه همه مراکز نظامی ما بازرسی شد بعد از بیست سال و یا بیشتر آژانس که با غرب دستش توی یک کاسه است شاید به ما اعتماد کنه (2924560) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۱:۴۴:۲۵
همه مثل شما منطقی بودند واویلا بود. اما در مذاکرات منطق زور حاکم است برادر عزیز (2925159) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۵:۲۷:۵۲
دوست عزيز همون حرف خودت درسته در مذاكرات منطق زور حاكمه، شما زور داري اونا رو مجبور كن!!! (2926221) (alef-3)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۲۰:۰۳:۱۵
خب عزیزم برای همین داریم مقاومت می کنیم دیگه. (2927053) (alef-13)
 
مودی
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۰۸:۰۱:۰۵
خب حالا تمامی سینه چاکان دولت یازدهم و مدافعان دولت راستگویان و تیم هسته ای ببینند که عراقچی هم تقریبا تمام آن چیزی که منتقدان میگفتند را تایید کرد.در واقع فکت شیت همان بود که امریکاییها میگفتند نه تیم ایرانی... و این تیم ایرانی بود که برای مصرف داخلی حرفهای دیگری میزد و نه تیم امریکایی.
مطلب اشتباهی در متن وجود داشت و آن هم اینکه رییس جمهور هم برداشته شدن کلیه تحریم ها همزمان با توافق را خط قرمز عنوان کرده بود. خیر اینگونه نیست بلکه بعد از تاکیدات چند باره رهبر انقلاب و فشار منتقدان تیم ایرانی ؛رییس جمهور تحت فشار الزامات بیان شده از سوی رهبر انقلاب و افکار عمومی و منتقدان برای اینکه بخشی از این فشار را بردارد اعلام کرد که کلیه تحریم ها همزمان با توافق برداشته خواهند شد.
متاسفانه رفتار دولت در مذاکرات هسته ای نگرانی شدیدی را از این جهت که منافع سیاسی و انتخاباتی نقش پرر رنگتری در عملکرد دولت نسبت به منافع ملی دارند ایجاد کرده است. دقت کنید بخش اول تعلیق (نه لغو تحریم ها ) در فصل پاییز خواهد بود یعنی درست در زمانی که میشود با مانور های تبلیغاتی دوباره خبر از فتح الفتوح تاریخی و از این دست شانتاژهای رسانه ای زد و از آن حداکثر بهره برداری برای تشکیل مجلسی هماهنگ و همراه کامل با دولت را انجام داد. فراموش نکرده ایم که بر خلاف رهبر انقلاب که بر هماهنگی و همدلی در پیام تبریک نوروزی شان تاکید کردند ؛ رییس جمهور در پیام نوروزی گرای فعالیت های تبلیغاتی جناحی را داد و اعلام کرد مجلسی بسازیم که در شان ملت و .... باشد و منظور دقیقا مجلسی بود که دست بسته و مطیع دولت باشد و همین مقدار انتقاد را هم نداشته باشد. (2924337) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۰۸:۰۴:۵۸
دیشب برنامه ثریا را دیدم واقعا تکاندهنده بود. امیدوارم خواب دیده باشم ......................................... (2924340) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۱:۱۸:۰۳
من هم مثل شما این برنامه را دیدم و واقعا شوکه شدم, با توجه به توانایی های صدا و سیما مطمئن شدم که مذاکرات محکوم به شکست است. (2925040) (alef-13)
 
خليج فارس
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۱:۴۱:۴۸
سلام منم ديدم دعا كن همه ببينن.وببينن چه بلاي سر عراقو دانشمنداش اومد (2925145) (alef-13)
 
ali
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۲:۲۲:۴۰
منم دیدم و تعجب میکنم صدا و سیما از بودجه مردم بر علیه منافع مردم برنامه سازی میکند (2925386) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۰۸:۰۵:۴۰
در برابر غربی های زورگو حتی یک گام هم نباید عقب نشست و باید در مورد خطوط قرمز محکم ایستادگی کرد و در برابر زبان تهدیدشان با صدای رسا و بلند جواب دندان شکن داد ولو به قیمت از بین رفتن ثمره تمام مذاکرات (2924341) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۰۸:۱۰:۳۶
کی گفت مورد توافق مردم نیست؟
ایا تا بحال اثرات ناشی از تحریم ها را احساس نکردید؟
ایا رکود و بی ثباتی را حس نمیکنید؟
ایا اصلا مشکلات را حس مکنید؟
ایا واقعا لحظه ای به جنگ فکر کردید با این همه تسلیحات امریکائی نزد اعراب بی فکر؟وسودی که اسرائیلیان خواهند برد؟
و........................
..............................
.............................
.......................... (2924353) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۰۸:۴۶:۲۶
آیا شما جلوتر از نوک بینی خود را میبینید ؟؟ (2924450) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۰ ۰۸:۴۴:۱۵
شما يعني كي ؟ (2928102) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۰۹:۰۴:۴۴
بقول جناب رئیس جمهور هیچ مشکلی وجود ندارد پارسال هم تورم کاهش پیدا کرد و هم از رکود خارج شدیم، واردات هم خیلی کمتر شده، اشتغال هم که عالیه
با این سیاست خارجی(تعامل با دنیا) هم اصلا جنگ به مرزهای ما نزدیک نشده (2924505) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۰۹:۴۵:۳۰
خود دولتی ها می گویند اگر تحریمها به طور کامل برداشته شود حداکثر 20 درصد آن هم در دراز مدت اثر دارد تازه همه تحریمها مربوط به هسته ای نیست. (2924669) (alef-3)
 
حمید
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۱:۰۱:۳۷
مساله این است که با یک توافق بد هیچ چیزی عاید مردم نمیشود جز چند روز خوشی و توهم رونق اقتصادی!! (2924960) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۱:۲۱:۲۵
جان من ، درسته تحريم ها تاثير گذار بوده ، اما مشكلات اقتصادي ما ريشه ييِ ! از درون كشور بايد حل بشه ، ساختار بايد تغيير كنه
اقاي خامنه يي هم چند بار اين نكته رو گفتن ، ولي همه دنبال راحت ترين راه َن : مذاكرات (2925054) (alef-13)
 
امید
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۱:۳۳:۰۰
شما تصور نفرمائید چنانچه عقب نشینی های وحشتناک ادامه یابد ، ممکن است

امریکا از فکر جنگ بیرون بیاید . (2925114) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۳:۲۶:۵۵
شما هم فکر نکنید همه اقتدار ما انرزی هسته ایست (2925679) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۰۸:۱۴:۵۸
به هر حال هر مقدار از تحریمها لغو یا تعلیق شوند خوب است حتی اگر به تدریج باشد. انرژی هسته ای که برای مردم فایده چندانی ندارد. بهتر است ظریف را حمایت کنیم تا توافق را به سرانجام برساند (2924365) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۰۹:۰۵:۳۹
پس زود برو دنبال هیزم چون 40 سال دیگه خودت که نیستی ولی فرزندانت به گرما و روشنایی نیاز دارند (2924512) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۰ ۰۷:۱۳:۰۰
شما انرژی را فقط تو هسته میبینی؟ میدونی کیلو واتی چند واسه کشور افتاده؟ (2927960) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۰۹:۰۷:۲۵
به هر حال خیلی جالب است که شما فکر می کنید مشکل انرژی هسته ای است... بنظرم دین و عقاید خود را هم تغییر دهیم چطور است؟؟
من موندم اگر در زمان پیامبر بودید و سختی می دیدید ایا اثری از اسلام می ماند؟؟ (2924516) (alef-3)
 
مرتضي
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۰۹:۴۹:۳۶
نفت هم يك زماني فايده نداشت!!!!!!!! (2924678) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۳:۳۲:۰۶
دوست عزیز، به دست آوردن انرژی هسته ای ارزش این قدر جنگیدن را ندارد، اما اگر انرژی هسته ای را از دست دادیم، چیزهای دیگری را هم از دست می دهیم، که خسارت اصلی همان است (2925704) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۰۸:۱۹:۱۶
یک سوال آیا اگر تحریمها بصورت مرحله ای ولی زودتر برداشته شوند بهتر است و یا بصورت یکجا ولی دیرتر. نگرانی امریکائیها از عدم توافق این است که ما برای رسیدن به سلاح هسته ای وقت پیدا می کنیم ولی ما خودمان که میدانیم این کار را نخواهیم کرد چون بنا بر فرمایش مقام معظم رهبری حرام است. پس عقب افتادن توافق هیچ ضرری برای امریکا ندارد. ولی تحریمها همچنان ادامه پیدا می کند. این حکایت عجیبی است که ما بگوئیم ما نمی پذیریم تحریمها مرحله ای و ظرف مثلا یکسال برداشته شوند ولی حاضریم چند سال دیگر در تحریم باشیم تا امریکائیها تحت فشار قرار گیرند و تحریمها را یکجا بردارند. البته مطمئنم شما منتشر نمی کنید چون حرف حسابی است که جواب ندارد. (2924373) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۳:۳۷:۲۳
حرف شما خیلی هم حرف حساب نیست
کمی جامع تر نگاه کن، اگر در مسئله ی هسته ای کوتاه بیاییم، شاید آن هم شاید تحریم های زودتر برداشته شوند، پس از آن تحریم های حقوق بشری شروع می شوند... اما اگر از هم اینجا عقب نیاییم، تحریم ها ممکن است دیرتر برداشته شوند، اما پس از آن دشمن جسارت مسائل بعدی را ندارد. (2925717) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۰ ۱۵:۰۸:۳۷
مسئله همین است که می گوئید کوتاه بیائیم یا نیائیم. حرف من این است اگر ما کوتاه نیائیم چه ضرری برای امریکا وجود دارد آنها فکر می کنند ما میخواهیم به سلاح هسته ای دست پیدا کنیم ولی ما که چنین قصدی نداریم. پس این کوتاه نیامدن حرف مسخره ایست جون ما آنها را با همان تهمتی که به ما میزنند میترسانیم ولی در واقع هیچ چیزی برای اعمال فشار نداریم. مگر اینکه شما بفرمائید داریم. (2929297) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۰۸:۲۵:۲۴
به نظر ميرسد تمديد مذاكرات و تفكر بيشتر در حال حاضر بهترين انتخاب است تصميمات احساسى ان هم در روزها و ساعات انتهاى ضرب الاجل ميتواند لطمه شديدى به اينده ايران وارد كند . فكر نكنيم اوباما و امريكا فقط صفحاتى امضا شده به عنوان توافق ميخواهند . بهانه جويى ها و دردسرها تازه از روز بعد از توافق شروع خواهد شد موضوع را زيادى ساده نكنيم . بر ير اينده ايران قمار نكنيم . (2924383) (alef-13)
 
جوادي
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۰۸:۲۸:۰۴
اگر تحريم ها يك جا و همزمان با اعلام توافق قطع شد و اگر دسترسي به آنچه رهبر ممنوع كردند فراهم نشد ما با كمال افتخار دست تيم مذاكره كننده را خواهيم بوسيد و در غير اينصورت مانند كوه مقابلشان خواهيم ايستاد و بازي نخواهيم خورد . (2924386) (alef-13)
 
محمدرضا
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۰۸:۳۱:۰۷
متاسفانه جریانی که درکشور با شعار (( هرتوافقی بهتر از عدم توافق است )) درحال جولان دادنه که به نظر میرسه در نظر دارن که تا حد ممکن از خطوط قرمز نظام بگذرند و درصورتی که رهبری جلو این مذاکرات به این نحو رو بگیره تمام تقصیرات رو به گرده رهبری بندازن و عملا خودشون رو از زیر بار شکست مذاکرات تبرئه کنن که در این چارچوب در هرصورت بازنده رهبری خواهد بود .به امید خداوند این امید امید واهی خواهد بود (2924396) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۰۹:۴۵:۱۵
مؤمن كمي انصاف خوب چيزيه , شما فكر ميكني رهبري اجازه ميده جزئيات موضوع هسته اي كه سرنوشت يك ملت و يك مملكت در اونه دور از چشم ايشون و بصورت زير ميزي با 6 قدرت اقتصادي و نظامي جهان انجام بگيره و خطوط قرمز ترسيمي ايشون از بين بره و بعد از اينكه همه چيز از بين رفت ايشون بياد موضع گيري كنه ؟ مطمئنا مسئوليت رهبري در همچين روزهايي نمود پيدا ميكنه همونطور كه مسئوليت امام در پايان جنگ خودش رو نشون داد . رهبر مملكت كه نمياد وقتشو براي گرون كردن نون آب و بنزين كه مسائل روزمره و پيش پا افتاده هستند هدر بده , نقش رهبر در همچين روزهايي نمود پيدا ميكنه , پس ساده انگاري رو بگذاريد كنار و كاسه داغتر از آش هم نشويد , اگر رهبري صلاح ديدند جلوي مذاكرات را ميگيرند , ايشان هم قدرتش را دارند هم اختيارات قانوني براي اين كار . پس شما دلواپس نباش . (2924668) (alef-13)
 
کند ذهن
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۰:۴۸:۱۰
سلام .

برادر عزیزم مسلم است که مسولیت این حرکت و نتایج آن بر عهده رهبر
است . چرا که بدون اذن ایشان حرکتی در این زمینه شروع نمیشد و در تمام
مقوله های مرتبط اعم از تعیین نهاد مذاکره کننده و فرآِیند مذاکرات فرمانهای ایشان کاملا موثر و تعیین کننده است . تا این لحظه نیز مسولیت هر چه که حاصل شده بر عهده ایشان است . خوب یا بد . والسلام (2924898) (alef-13)
 
یک بی سواد دلواپس
۱۳۹۴-۰۳-۱۰ ۱۰:۴۸:۵۷
پس چرا همین جریان نفاق با بوق های روسانه ای داخلی و خارجییشون به احمدی نژآد و جلیلی که میرسن اونها رو مسول شکست مذاکرات قلمداد میکنن وحال انکه بر اساس استدلال شما باید قایل شد که همونجا هم رهبری مذاکرات رو هدایت میکردند.
تصور شما از کارکرد رهبری یک تصور صفرو صد و سیاه و سفید ه بدون اینکه به کنه نقش رهبری پی ببرید
علیکم بالتحقیق (2928380) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۰۸:۳۲:۰۵
تحریم چرا؟ چرا ایران با جامعه جهانی همراه نمیشه؟ مگه این همه کشور که تو جامعه جهانی اند ذلیل آمریکان؟ منافعی اگه باشه برا هردو طرفه (2924403) (alef-13)
 
حمید
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۱:۰۲:۴۵
این همه کشور یا خودشون ابر قدرتند یا ذلیل امریکا!! (2924966) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۲۱:۵۰:۲۴
خب ما هم ابرقدرت باشیم. نمیشه؟ (2927308) (alef-13)
 
سید محسن
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۰۸:۳۲:۲۵
اساسا هدف از حضور جمهوری اسلامی ایران در توافقات لوزان،فقط و فقط لغو یکباره تحریمها بوده است در غیر اینصورت هیچ توافقی در کار نخواهد بود!!! وسلام (2924406) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۰۹:۵۲:۴۱
پس بشين تا يكباره لغو بشه , فردا روزي كه همين يك ميليون بشكه نفت رو مورد تحريم قرار دادن بعد دوباره ميري التماس ميكني كه وضعيت برگرده بحالت تحريمهاي امروز . شما انگار متوجه نيستيد كه مذاكرات در اصل براي برداشتن يكباره تحريمهاي قبلي نيست , ميخوان توافق كنن كه در آينده تحريمهاي سختتري وضع نشه كه بدترينش قطع صدور نفت ايرانه . حساب كن يه مملكت متكي به نفت با اين حجم فساد اقتصادي و رانتهاي حكومتي ديگه نفت هم نتونه صادر كنه , تصورش هم پشت آدمو ميلرزونه . (2924696) (alef-13)
 
امیری
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۲:۰۰:۱۰
لغو یکباره تحریمها پس از انجام کامل تعهدات ایران در توافقنامه امکان پذیر است .
یا انکه بتوان لغو تحریمها را تدریجی و متناسب با اقدامات و گامهای ایران تنظیم کرد.
2- توافقنامه به پایتختها برده میشود و در انجا کنترل مجدد میشود و تایید کشورها تا تاریخ مشخصی به شورای امنیت منعکس شده و در انجا با صدور قطعنامه جدیدی، مفاد قطعنامه های پیشین ملغی الاثر میشود.پس از تایید ایران و 5+1 ،قطعنامه اخیر شورای امنیت نافذ میگردد. این پروسه قابل تصور در روابط بین الملل است. (2925272) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۰۸:۳۳:۵۱
آخرش این آمریکایی ها حرف خودشونو به کرسی مینشونن،این آقایون حواسشون باشه که این آمریکایی ها خیلی موزمار هستن.حرفای آقا باید چراغ راهشون باشه. (2924410) (alef-13)
 
امیر علوی
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۰۸:۳۷:۵۳
خدا کند امضا کنندگان توافق چن ده سال بعد زنده باشند تا تاریخ در باره توافق انها قضاوت کند همانگونه که در باره قراردادهایی مثل ترکمنچای و فین کن اشتاین قضاوت کرد . خدایا نگذار فرزندان ما به ما خرده بگیرند که : پس مردم چه میکردند (2924422) (alef-13)
 
hamvatan
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۰۹:۰۷:۵۰
شما نگران قضاوت آیندگان من جمله فرزند خویش نباش ،اصولاً نظر مردم در رابطه با این مسائل هیچ گونه ارزشی ندارد چه زمان های قبل چه الان اگر داشت همه پرسی برگزار میشد و نظر مردم را میپرسیدند بعد هم کسانی که توافق احتمالی را امضا میکنند فقط نماینده هستند تصمیمات نهایی را افراد درجه یک کشوری میگریند. (2924520) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۰۸:۴۲:۵۶
رفراندم (2924442) (alef-3)
 
مرتضي
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۰۸:۴۷:۲۶
اگه تعليق بشه هيچ سرمايه گزاري حاظر نميشه تو ايران سرمايه گزاري كنه از ترس اينكه تحريم ها دوباره برگردن..بايد برداشته بشه تحريمها.. (2924451) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۰۸:۵۲:۴۹
خطوط قرمز مملكت من جوانم كه هيچ اميدي واسم نمونده خط قرمز گشنگي ملته كه هر روز بيشتر ميشه .آقا جان ما انرژي هسته اي نخواييم كي رو بايد ببينيم همون صنعت خودرو كه بومي سازي شد! و خير و بركتش رو ديديم واسه هفت پشتمون بسه ..................................... (2924469) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۶:۴۸:۳۱
اشتباهی مثبت دادم
اینقدر کوفی نیستم که همه چیز بخاطر اقتصاد بخوام (2926483) (alef-3)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۰۹:۰۰:۳۱
حالا که قبول کردیم 95 در صد هسته ای را تعطیل کنیم، چرا باید 5 در صد باقی مانده را بع قیمت گزاف نگهداری کنیم. به نظر من کل هسته ای را تعطیل کنیم و ملت را از شر آن خلاص کنیم بهتر است. (2924493) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۰۹:۱۳:۵۲
این سخنان دکتر عراقچی با سخنانی که دکتر ظریف چند روز بعد از بیانیه ابراز داشتند ، هیچ تفاوتی ندارد. ایشان گفته بودند ما بخشی از تعهدات را انجام می دهیم و آنان بخشی از تحریم ها را برخواهند داشت. (2924547) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۰۹:۲۷:۲۷
چرا از ابتدا بررسی نکنیم که انرژی هسته ای چه منافع و چه مضاری برایمان داشته تا بدانیم ادامه مذاکرات به نفع است یا ضرر؟
اگر این همه انرژی و هزینه (بعلاوه هزینه فرصتهای از دست رفته بخاطر تحریمها )را که صرف بدست آوردن انرژی هسته ای کردیم صرف امور دیگر کشور مانند بهداشت ، فرهنگ ، آموزش و پرورش و... میکردیم سود بیشتری عایدمان نمیشد ؟ فرضا اگر این هزینه ها را(که هیچوقت آمارش را ندادند) فقط صرف آبیاری قطره ای و تحت فشار .. برای کشاورزی میکردیم تا بحال مشکل آب کشور حل نشده بود؟
پس بجای احساسی شدن و رگ غیرت کلفت کردن بهتر است منطقی باشیم و بدانیم عزت کشور فقط در انرژی هسته ای نیست (2924608) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۰۹:۴۹:۳۵
تحریم ها در مردم اثر کرده نه بر شما ! (2924677) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۰:۰۵:۲۲
مثل اینکه فراموش کردید که این تحریم ها را امثال شماها به ملت تحمیل کردید!!!! (2924736) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۰:۰۵:۳۲
نگران نباشید . ممکن است
حوادث مربوط به مذاکره انقدر بر سر

مسایل جزیی طولانی شود که رسیدن به توافق همزمان با برداشته شدن

همه تحریمها باشد با این تاخیراتی که مذاکرات دارد . ممکن است همه

هشت سال ریاست جمهوری صرف این مذاکرات شود و بر اثر گذر زمان تحریمها

خود به خود لغو شوند ووقتی توافق انجام شود اثری از تحریمها باقی نمانده

باشد . موافقان و مخالفان مذاکره عجله نکنند این مذاکرات ممکن است

سالها طول بکشد . وقتی امدن تحریمها در طول هشت سال اتفاق افتاد

برداشته شدن انها به مدت شانزده سال بعید نیست . (2924738) (alef-13)
 
واقعیت نویس
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۰:۱۷:۲۸
من نه حامی حزب و یا جریان خاصی هستم
من عاشق خون شهدا هستم بی هیچ رودرواسی حتی ....
ولی باید بگم تو دنیا امروز تعامل هدفمند بهتر تقابل غیر هدفمند میباشد1
از کشورهای ترکمنستان و ... کمی خوبی ها سیاستمداری را یاد بگیریم الگوی سیاست کشورش تعامل متقابل است و من تاکنون ندیدم کسی به انها تهدید و .. کرده است از هر کشوری چیزهای خوبش را یاد بگیریم خیلی بهتر است که بی هدف به جلو برویم کشور ایران با این همه پتانسیل میتواند در زمره کشورهای پیشرفته باشد اگر ....
انانکه ایران را دوست دارند ایران را دوست داشته باشند نه برای خودشان بلکه بخاطر خاک پر افتخارش... (2924784) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۰:۲۸:۰۲
جدا فكر مي كنيد غربيها تحريم ها رو لغو خواهند كرد؟؟؟! اينقدر سرمايه گذاري در منطقه طي دهه هاي اخير كردند كه چهره خاورميانه را تغيير بدهند (2924831) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۰:۳۰:۳۲
اعضای تیم مذاکره کننده باید توجه داشته باشند که در این راه عده ای شهید شدند . فقط امیدوارم توافق نهایی به گونه ای باشه که اعضای تیم مذاکره کننده روشون بشه تو صورت شهدای هسته ای در اون دنیا نگاه کنند. (2924837) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۰:۳۹:۱۷
نتایج تندروی ها و عدم تدبیر در موضوعات اشغال سفارت آمریکا و جنگ تحمیلی باعث شده است که مسئولین کشور درس بگیرند و بدنبال یک توافق برد-برد باشند نه اینکه آخرش از سر ناچاری دست بالا ببرند و فقط عسرت و بدبختی سهم ایرانیان گردند. (2924870) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۰:۴۴:۴۱
آقای رئیس جمهور اگر خواهان اعتلای ایران و ایرانی بودند به نظر من نباید سراغ مذاکرات می رفتند و اگر هم رفتند باید آنچنان محکم می رفتند که هیچگونه خللی در این امر پیدا نمیشد و حمایت مردمی را پشت سر خود احساس می کردند . ولی متاسفانه بدون در نظر گرفتن مصالح ملی کشور وعبور از خطوط قرمز نظام از حمایت ملت تهی گشته اند. پرداختن به اقتصاد مقاومتی خیلی بهتر از مذاکرات می توانست شاهد شکوفایی اقتصاد ما گردد. در آخر جلوی ضرر را از هر کجا که بگیری منفعت است . (2924885) (alef-13)
 
آذری
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۰:۵۸:۱۹
به نظر بنده ما هم نباید اساس و شکل برنامه هسته ای فعلی و دستگاه های سانتریفوژ و ... را از هم بپاشیم بلکه باید آنها را بایگانی کنیم یا حداقل درهمان مکان فعلی پلمپ یا چیزی شبیه به آن را در نظر بگیرم ( یعنی موقتا تعطیل کنیم در همان مکان با نظارت آژانس ) نه اینکه آنها را کاملا منهدم کنیم که درصورت بهانه گیری های طرف مقابل مسیر بازگشت ما کوتاه باشد نه اینکه آنها با یک قطعنامه و دستور بتوانند تحریم ها را بازگردانند ولی ما مجبورباشیم برای بازگشت به همان مکان فعلی سالها هزینه و زحمت و اتلاف زمان را متحمل شویم!!
نه تنها طرف مقابل قابل اعتماد نیست بلکه مشکل اصلی آنها با ما سرچیز دیگری است که همه به خوبی واقف هستیم و آن مشکلات کماکان سرجای خودباقی هستند و باقی خواهند ماند. (2924934) (alef-13)
 
تبریز
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۱:۰۱:۴۳
تمام طیفها می گویند با رهبر هماهنگ شده حر حرف رهبر وسلام .پس اگر توافقی هم امضا شود اگر رهبر دیدند کلاه سر مون رفته .لغو میکنند همه لبیک خواهیم کفت . گوش بفرمان توایم خامنه ای ما همه سر باز تو ایم خامنه ای (2924961) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۱:۱۶:۵۸
عجب دنیاییه دنیای سیاست طرف دو سال پیش زمان محمود مقاله مینویسه که آقای اوباما ما راتحریم کن چون به نفع ماست.... و از تحریم ها دفاع میکنه حالا دلواپس شده که تحریم ها چرا یکجا لغو نمی شوند... کمی حیا هم بد نیست آقای یحیی زاده....
بنده خدا دکتر ظریف که تمام هم و غمش رفع مشکلات مردم است باید پاسخگوی کینه ورزی ها و بدخواهی های انسان هایی شود که فقط فکر و ذکرشان برگرداندن دوران سیاه احمدی نژاد است... (2925033) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۱:۵۹:۴۴
خدایا تحریمها را نگه دار یا اگر برمیداری کلش بردار. با این جمله بیش از اصل مقاله و سایر کامنتها حال کردم.. (2925268) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۱:۲۷:۴۵
اگر قرار بر اين بود كه كليه تحريمها در يك لحظه برداشته شود اصولا نيازي به اين همه چانه زني نبود بفرض اينكه يك شبه هم تحريمها لغو شود يك شبه تحولي در اوضاع كشور بوجود نمي ايد (2925090) (alef-13)
 
معز
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۱:۲۸:۳۰
امریکا از روز بعد از پیروزی انقلاب دنبال براندازی نظام جمهوری اسلامی بوده است این را همه میدانند و کسانی که تجاهل می کنند نا آگاه نیستند بلکه به نوعی خائن اند وقتی هدف گذاری امریکا نابودی ملت ماست کما اینکه در سخنان مقامات امریکا جسته و گریخته قابل استماع است باید به همه تلاشهای امریکا بطور اخص و غربیها بطور اعم به دیده تاکتیک برای رسیدن به هدفشان یعنی نابودی اسلام و ایران نگریست و جای تاسف دارد برای کسانی که خود را سیاستمدار میدانند و بر مساند بالای کشورداری تکیه زده اند و در عین حال خام این قبیل حرکات جبهه مقابل میشوند همانطور که در بالا گفتم این افراد نه نا آگاه که خائن به این ملت می باشند به نظر من باید به حکم قران که میفرماید " واعدوا لهم ما استطعتم من قوه" با همه توانمندی در مقابل جبهه کفر ایستاد تا "ترهبون به عدو الله و عدوکم" مصداق پیدا کند. و قتی که موشهای صهیونیست ما را به حمله اتمی تهدید می کنند چرا ما نکنیم آیا استطاعت آن قوه را نداریم اگر داریم که داریم آیا خلاف فرمان قران عمل نکرده ایم نمی گویم حتما باید از سلاح اتمی استفاده کنیم ولی برای ارهاب عدو الله و عدوکم لازم است. (2925091) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۱:۲۹:۲۵
جنگ بهتره جنگ با اعراب با اسراییل انصافا خیلی بهتره (2925096) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۰ ۱۲:۲۰:۴۶
اگه با جاي ديگه هم ميخوايد بجنگيد رودرواسي نكن تو رو خدا , بعد آخرش هم تن به يه ذلت ديگه بده و با قبول قطعنامه بزن زير همه شعارهايي كه الان ميدي . (2928723) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۱:۳۱:۳۷
تحریم ها اگه با اما اگر برداشته بشه بی معنی هرگونه توافقنامه ای امضاء بشه! همین الان اش آژانس انرژی اتمی داره به نفع غربیها میگیره حالا ریش قیچی دست آژانس سپرده بشه معلوم نیست سرانجام کار به کجا برسه (2925109) (alef-13)
 
ا -مهدی
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۱:۳۲:۱۹
اگر تاریخ سیاسی آمریکا و مداخلات و چنگهای آمریکار را د ر 100 سال گذشته مرور کنید خواهید دید آمریکا به جز تحقیر و ذلت کسانی که با آنها مخالف است راضی نمیشود ویتنامیها پس از جنگ نفس گیر با آمریکائیها وارد مذاکره شدند و لی در آخرین روز توافق ناگهان به همه مراکز حساس حمله و خسارتهای زیادی به ویتنام وارد کردند به قول بوش پسر ملتها یا با ما هستند یا علیه ما هستنذ و لذا این مباحث هسته ای بهانه است بسیار ساده اندیشی است که اگر فکر کنید اگر ایران کل برنامه هستی خود را کنار بگذارد آنها تحریمها را بردارند بعد مسئله موشکی است بعد مسءله اسرائیل بعد حقوق بشر و آخرش فقط با اسلام آمریکایی مثل عربستان برای ما راضی میشوند مگرایمان و غیرت ایرانی اجازه میدهد یک عده گاوچران و مستکبر از آن طرف دنیا برای ملت آزاده و متمدن و مسلمان ایران کسب تکلیف کند ما انقلاب برای همین کردیم و تا آخرین نفس برای حفظ آن خواهیم کوشید (2925111) (alef-13)
 
رسول بخشنده
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۱:۴۳:۴۹
آخه چطور ممکنه یکجا و یکباره تحریم ها حذف بشه؟
مگه ما یکجا و یکباره می تونیم اون حجم تعهدات رو عملی کنیم؟
شما حاضری پول یه خونه رو تمام و کمال بپردازی بعد یک سال خونه رو تحویل بگیری؟
همه معاملات مهم مرحله مرحله انجام میشه، یه قسط خریدار میده، یه حرکت فروشنده میکنه، یه قسط دیگه میده، یه پیشرفت دیگه میبینه. (2925156) (alef-13)
 
امیراسد
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۲:۲۰:۰۴
اشتباه همه دوستان همینه، اساسا این آنها هستند که قدرت تحریم کردن ما را دارند. پس هر آن که بخواهند دوباره می توانند در صورت دیدن خلافی، ما را تحریم کنند. و این آنها هستند که حرفشان و عملشان لزوما یکی نیست و بسته به منافع خودشان و دوستان صهیونیستشان است. هر زمان صلاح دیدند زیر همه حرفهایشان میزنند و یا آنها را جور دیگری تفسیر می کنند . این ملت با توجه به آنچه از آمریکایی ها دیده ، هرگز به آنها اعتماد ندارد.

از طرف دیگر منطق اینکه ما می گوییم آنها همان ابتدا باید تحریم ها را بردارند این است که ، بعد از گذشت مثلا یک سال اگر آنها تخلف کنند ، غنی سازی ما سریع به حالت یک سال قبل بر نمی گردد، اما اگر ما تخلف کنیم سه سوته آنها دوباره می توانند تحریم ها را تصویب و برقرار کنند.

بفهمید که بین آنچه ما انجام می دهیم و آنها انجام می دهند فرق است.

کار ما عمدتا فیزیکی ، عملی و علمی است ، و کار آنها صرفا حقوقی است. این دلیل خواست ما است برای لغو همه تحریم ها در ابتدای کار.

در مثال شما دوست عزیز ، پول شما و خانه سازنده هر دو در یک زمان مشابه برگشت پذیری یکسان دارند اما در مورد توافق ما این برگشت پذیری یکسان نیست. (2925371) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۲:۵۵:۵۷
سنگ بزرگ علامت نزدنه (2925534) (alef-3)
 
مجید
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۳:۳۰:۱۷
اصلا توافق نمیخوایم (2925698) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۱:۴۶:۵۲
سلام شما که میخواستید توافق کنید چرا شروع کردید که چند ساله ضرر به مردم ومملکت بزنید .میدونی غربی ها درراسشون آمریکایی ها تودنیا چی میگن.در محافلشون بالاخره ایران وشکست دادیم اینقدر صبر کردن تا مهره خودشون اومد سر کار با پذیرش توافق تو دنیا نمی تون سر مون بالا بگیریم دیگه اقتداری نداریم جلوی اونایی که ما رو اولگو قرار داده بودن میگن چی شد اینهمه مرگ برآمریکا ما مقاومیت مکنیم جواب خودمون چی بگیم وغیره....حرف حساب زیاده کی میشنود الان حضرت آقا چی میکشه جواب خون شهدای هسته ای رو چی بگیم ....... (2925173) (alef-13)
 
احمد
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۲:۰۴:۳۹
سلام اينها همه بهانه است ولو قبول كنيم تحريمها مرحله اي باشد وقتي ما پرتكل الحاقيه را امضاء كرديم چون سازمان انرژي هسته اي همانند سازمانهاي ديگر در اختيار خودشان است وهر چه بگويند سمعا" و طاعتا" هستند و دو باره همان آش و همان كاسه است فقط دست و پاي خودمان و دولت را بصورت بين اللمللي محكمتر مي بنديم باور كنيد هنوز يكسال نشده به بهانه ي اينكه مثلا" در ايران امسال زياد باران باريده بايد بازرسي كنيم يه وقت آب توي تاسيسات نرفته باشد و يا .... اگر نگذاريم تحريم و ديگر معضلات بين اللمللي شروع مي شود اگر بگذاريم يعني خفت و خاري اين را بگويم هيچ سازمان بين المللي و يا عدالت مستقلي وجود ندارد كه بررسي قانوني و به دور از دستور شيطانها نباشد و همه تحت سلطه ابر قدرتهاي پوشالي مي باشند پس بنا براين ملت زياد دل خوش نباشيم و خودمان را گول نزنيم ما كه 37 سال از عمرمان را در جنگ و تحريم گذرانديم پس بياييد محكم وايسيم اقلا" آينده گان به ما بي عرضه نگند مثل قرارداد گلستان و تركمن چاي و .... كه بعديها به ما فوش بدهند دولت بيايد يه كار اساسي بكند هر چه كردند فوري بدون فوت وقت مقابله مثل كند ما نمي ترسيم و دولت ترسو هم نمي خواهيم البته اين دولت تا الآن خدايي خوب عمل كرده. (2925292) (alef-13)
 
محمدامین
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۲:۰۹:۴۷
آنهایی که از ابتدای کار هسته ای در اواخر زمان آقای هاشمی، در حالی که ما عضو آژانس انرژی اتمی بودیم و عضو NPT ، اصرار داشتند که با دانشمند عاریه ای پاکستانی، مخفیانه و بدون اطلاع آژانس کار کنند، باید الان جوابگو باشند. آنها همان خط فکری هستند که به دولت نهم و دهم انجامید. (2925319) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۲:۱۸:۲۸
این توافق باید صورت بگیره این یک اصله.خواهشا بفهمید که اوضاع اقتصاد خرابه و دولت به زحمت کشور رو اداره میکنه (2925363) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۲:۲۸:۲۵
شهدای هسته ای بنا به گفته خود صدا و سیما به دست عوامل اسراییل کشته شدند و حتی متهمش را هم نشان دادند و حالا همان اسراییل هم با مذاکره مخالف است ایا ما هم باید همگام با اسراییل با مذاکره مخالف
باشیم ؟ در مذاکرات هسته ای بین امریکا و اسراییل اختلاف است و هماهنگ نیستند . ممکن است درهمه موارد با هم توافق داشته باشند اما در این یک مورد اختلاف دارند . (2925414) (alef-13)
 
یک اصفهانی
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۳:۱۱:۰۰
بابا این تحریمهای ناشی از آن کاغذپاره ها که اصلا ارزشی ندارد کاش لغو نشه فوق فوقش کشور چند ده سال دیگه عقب می افته عوضش ما تا آخر ایستاده ایم و خم به ابرو نیاورده ایم و همچنان ام القری و الگوی جهان اسلام از کنگو گرفته تا نیجریه و ... می مانیم (2925599) (alef-3)
 
مجید
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۳:۲۶:۴۹
سلام ...همه پیاماتونو خوندم ....اقای روحانی خواهشم اینه که خون شهدارو یادت نره...ما حاضریم نون پنیر بخوریم و تن ب ذلت ندیم...دیگه چقد خون بدیم ... (2925678) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۵:۲۲:۰۶
من حاضرم از گرسنگی بمیرم اما برای فرزند بیمارم دارو داشته باشم ! (2926201) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۴:۲۱:۴۱
آقا ما اگه انرژی هسته ای نخواهیم باید که رو ببینیم. ما کار میخواهیم. ما ارزانی میخواهیم. فقر و فحشا بیداد می کند آدمهای شکم سیر تو فکر انرژی هسته ای هستند حتماً می خوان انرژی هسته ای بیارن سر سفره مون. این قدر شعار ندهید به خدا اگر تمام سانتریفیوژها از حرکت بایسته هیچ مشکلی ایجاد نمیشه تحریمه که برای مردم مشکل سازه. (2925930) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۲۳:۵۶:۲۵
تحریم یک جور جنگ بود که برای اولین بار علیه ایران اجرا شد. و ما باید قواعد بازی را علی رغم میل مان بپذیریم. (2927643) (alef-13)
 
شعیب
۱۳۹۴-۰۳-۱۰ ۰۰:۴۶:۳۱
خدا قوت به هموطنان. صاحب قدرت برتر تنظیم توافقنامه به سود خود و حتی دبه کردن و بهانه جوی و زیاده خواهی را حتی پس از انعقاد توافق حق خود می داند. غرب و شرق هم ندارد. طبیعت صاحب قدرت چنین است. اگر به طور دربست هم انرژی هسته ای بسته و تحویل آمریکا شود باز هم بهانه ها و در ادامه آن تحریم ها تمامی ندارد و کم و بیش ادامه خواهد یافت. هنوز بهانه بسیار دارند. حقوق بشر، زندانیان سیاسی، دموکراسی، اقلیت های مذهبی و دینی، قومیت ها، سلاح کشتار جمعی، موشک های دور برد و ده ها مساله ی دیگر. (2927754) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۰ ۰۱:۴۳:۱۸
الف، نقد شما وارده. اما پیشنهادی هم دارید؟ چی کار میکردیم؟ اصل همزمانی چطور اجرا میشد؟ (2927828) (alef-13)
 
داریوش
۱۳۹۴-۰۳-۱۰ ۰۳:۱۲:۲۹
ایشان به عنوان مثال تصریح کرد تحریمهای بانکی، نفتی، سوئیفت، کشتیرانی، بنادر، نفتکش، بیمه و پتروشیمی که همگی از تحریمهای ثانویه کنگره نیز هست، جزو مواردی است که تعلیق خواهد شد.

آقا یکی به ما بگه قراره تعلیق تحریم یا لغو تحریم صورت بگیره؟؟؟؟ (2927888) (alef-13)
 
نصر
۱۳۹۴-۰۳-۱۱ ۱۱:۳۲:۲۴
خب اگه توافق بشه یا نشه مهم نیس فقط اینو میدونم خدا با محرومین مستضعفانه هرکی حقشونا بخوره اون دنیا جواب باید بده اگه امریکا حقمونا نده خدا انتقام میگیره یا هر کسی یا هر حکومتی فقط باید صبر داشت پیغمبر گرامی اسلام فرمودند هرگاه نتوانستید چیزی را تغییر دهید صبر کنید تا خدا تغیر دهد (2931760) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۰۳-۱۱ ۱۶:۰۸:۳۵
نمیدونم در هر صورت با روند فعلی که اهرم دست اوناست چه توافق بکنیم چه نکنیم ضرر کردیم.... (2932640) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.