توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 472195
مولفه‌های رقابت صحیح سیاسی در انتخابات چیست؟
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۳۷
رفتارهای انتخاباتی به سه دسته، رفتار انتخاباتی نامزدها، رفتار عوامل اجرایی و برگزارکنندگان تقسیم می‌شود.

به گزارش ایسنا، رفتار انتخاباتی در حقیقت همان هنجارهای حاکم بر فرهنگ عمومی جامعه است که در راستای تعیین سرنوشت آینده آن جامعه به واسطه انتخابات گسترده و عمومی تعیین می‌شود.

جمهوری اسلامی ایران از جمله کشورهایی است که آینده خود را هر چهار سال یک بار با برگزاری انتخابات عمومی تعیین و نسبت به برنامه ریزی‌های کلان اقتصادی، اجتماعی و سیاسی اقدام می کند.

در همین راستا - ‌همزمان با آغاز تبلیغات دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و پنجمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا به جمع مردم استان رفته و در مورد مولفه‌های رقابت صحیح سیاسی در انتخابات با آنها گفت و گو کرده است:

«زهرا ناصری» در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد:‌ اخلاق انتخابی این است که نامزدهای انتخابات وعده‌های دروغین و رؤیایی ندهند و قولی بدهند که بتوانند به آن عمل کنند.

وی در ادامه با اشاره به ضرورت اعتمادسازی مسئولان،‌گفت:‌ نامزدهای انتخاباتی باید سعی کنند تا با رفتار و اقدامات مناسب اعتماد و رضایت اقشار مختلف مردم را جلب کنند.

ناصری افزود: کاندیدا همدیگر را تخریب نکنند و از ادبیات خوب استفاده کنند تا هتاکی در انتخابات‌های آینده ایران باب نشود.

«زهرا میرشکاری» یکی دیگر از شهروندان یزدی با اشاره به اهمیت انتخابات پیشه‌رو، گفت:‌ مردم نباید بدون تحقیقات، شناخت و بدون بررسی رزومه کاندیدها اقدام به رأی دادن کنند.

میرشکاری با بیان این که رأی اشتباه مردم سرنوشت مملکت را عوض می کند، تصریح کرد: کاندیدها باید به جای این که در مناظره‌ها به تخریب هم بپردازند و یکدیگر را لو دهند به بررسی مسائل کشور پرداخته و دغدغه رفع مشکلات مردم را داشته باشند.

شعارهای کاندیدا درحد توانا، واقعی و کارآمد باشد

وی برنامه‌ریزی صادقانه و جلوگیری از هرگونه سوء استفاده اشخاص حقوقی و حقیقی را از جمله مهمترین رسالت‌های نامزدهای انتخابات پیشه‌رو دانست و بیان کرد: شعارها باید درحد توانا، برنامه‌ریزی واقعی و تیم اجرایی نامزدهای انتخابات کارآمد باشند.

«امیر دهقان» یکی دیگر از شهروندان یزدی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به این که ایران اسلامی از جمله کشورهایی است که دارای منابع مالی و زیست محیطی فراوانی است،‌گفت:‌ کسی می تواند از ظرفیت‌های موجود کشور به نفع توسعه بیش از پیش استفاده بهتری داشته باشد که رفع مسائل مالی، اجتماعی و فرهنگی مردم را در اولویت برنامه‌های اجرایی خود قرار دهد.

حمایت مردمی مهمترین عامل موفقیت دولت‌ها است

دهقان با بیان این که زمان تبلیغات در حقیقت برای بیان برنامه‌های اجرایی و اولویت‌های نامزدها است،‌ افزود: نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا به جای تخریب یکدیگر مردم را از الویت‌های اجرایی خود آگاه کنند.

این شهروند یزدی ادامه داد: مسئولان به ویژه نامزدهای انتخابات باید بدانند که هیچ دولت و مسئولی در کار خود موفق نمی‌شود مگر آن که حمایت مستمر و گسترده مردمی را داشته باشد.

دهقان در بخش دیگری از سخنان خود رعایت قوانین انتخاباتی را یکی از نشانه های قانونمداری و شخصیت نامزدهای انتخابات پیشه رو دانست و بیان کرد:‌ ایران اسلامی در شرایط کنونی بیشتر از هر زمان به اتحاد و همبستگی داخلی نیاز دارد.

« محمد محامدی» دبیر ستاد انتخابات استان یزد در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایسنا، در مورد مولفه‌های رقابت صحیح سیاسی در انتخابات گفت: رفتارهای انتخاباتی به سه دسته، رفتار انتخاباتی نامزدها، رفتارهای عوامل اجرایی و برگزارکنندگان و رفتارهای رأی دهندگان تقسیم می‌شود.

صداقت، امانت‌داری واحترام به حقوق سایر رقبا مهمترین رسالت نامزدها است

وی با اشاره به ضرورت پرهیز از هرگونه شعار خلاف از سوی کاندیدا، اظهار کرد: بهترین رفتارهایی که نامزدها می‌توانند از خود بروز دهند صداقت، امانت‌داری واحترام به حقوق سایر رقبا است .

محامدی در ادامه با تأکید بر بی طرفی عوامل اجرایی در برگزاری انتخابات تصریح کرد: عوامل اجرایی باید بر اجرای قوانین و پارامترهای انتخاباتی بکوشند تاشاهد برگزاری هرچه باشکوه تر انتخابات باشیم .

دبیر ستاد انتخابات استان یزد با بیان این که قانون مداری، مشارکت حداکثری، آرامش و امنیت مهمترین شعارهای تعیین شده در ستاد انتخابات کل کشور است، افزود: تلاش برای برقراری امنیت عمومی به منظور برگزاری انتخابات سالم و قانونی یکی از مهمترین رسالت‌های نامزدها، حامیان و دیگر اقشار مختلف جامعه است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نقش پررنگ مردم در عرصه انتخابات تصریح کرد: بهترین مؤلفه در تبلیغات صحیح شناخت دقیق و کامل کاندیدها و برنامه محور بودن آنها است .

محامدی پایبندی به اصول، اعتقادات و بررسی سوابق گذشته نامزدها را از دیگر مؤلفه‌های انتخاب کاندیدها دانست و بیان کرد:‌ مردم باید سعی کنند با تحقیق کامل و جامع نسبت به حضور در انتخابات و رای دادن به نامزد مورد نظر خود اقدام کنند.

«داود پاک طینت» مدیرکل روابط عمومی استانداری یزد با بیان این که الگوی سیاسی کشور ما، یک الگوی مردم سالار دینی است،‌گفت: هنجارهای حاکم بر جامعه نیز بر اساس الگوهای کشور شکل می‌گیرند.

وی با اشاره به این که رفتارهای انتخاباتی که شامل موضوعاتی نظیر اخلاق مداری، پرهیز از دروغ و تهمت در عرصه رقابت است باید تابع الگوهای رفتاری حاکم بر فرهنگ عمومی جامعه باشند،‌افزود: نامزدهای انتخاباتی باید صادقانه دیدگاه‌های خود را بیان و با صحبت‌های شفاف به مردم در انتخاب صحیح  کمک کنند.

مسئولان اجرایی انتخابات مراقب باشند رأی مردم ضایع نشود

پاک طینت در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به لزوم حضور مردم در پای صندوق‌های رأی تصریح کرد: مردم در برابر جامعه مسئول هستند و با رأی خود آینده یک کشور را رقم می زنند، پس باید در برابر انتخاب خود مسئولیت‌پذیر باشند.

وی در ادامه افزود:‌ برگزار کنندگان انتخاب نیز باید توجه داشته باشند که ما یک کشور دینی هستیم و باید با اعتقادات مذهبی، رأی مردم را حق الناس بدانند.

مدیرکل روابط عمومی استانداری یزد با تأکید بر رعایت مر قانون از سوی دست‌اندرکاران انتخابات، خاطرنشان کرد: مسئولان اجرایی انتخابات مراقب باشند که رأی مردم و نامزدها ضایع نشود.
 
کلمات کلیدی : انتخابات 96 + انتخابات کشور + نامزدهای انتخاباتی
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.