نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 485191
چرا بازار سرمایه دچار رکود شد؟
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۰۳
بورس تهران خردادماه امسال را با روند مستمر نزولی شاخص کل طی کرد و روز به روز از تعداد معاملات و رونق بازار کاسته شد.

شاخص کل بورس که در پایان اردیبهشت از مرز روانی 81 هزار واحد هم عبور کرده بود، در خردادماه به طور متوالی پایین آمد و به مرز 78 هزار واحد رسید. نگاهی به حجم و ارزش معاملات نیز نشان‌دهنده کاهش میزان معامله فعالان بازار سرمایه است.

کارشناسان، دلایل مختلفی درباره علت نزول بازار سرمایه مطرح کرده‌اند. درباره چرایی ایجاد رکود در بازار سرمایه، از عوامل مختلفی نام برده می‌شود که کاهش میزان بازدهی سهام نسبت به بازارهای رقیب، وجود ایرادات ساختاری در بورس و افت قیمت مواد پایه و معدنی در بازارهای جهانی از جمله آنها به شمار می‌رود.

ابهامات عملکرد دولت
یک کارشناس بازار سرمایه در این باره گفت: فصل مجامع شرکت‌ها، ابهامات موجود در سیاست‌های اقتصادی دولت دوازدهم و تداوم رکود اقتصادی، سه عامل اصلی افت فرسایشی و رکود بورس در این روزها هستند که آثار آن را می‌توان در کاهش حجم و ارزش معاملات مشاهده کرد.

امیررضا محمودی در گفت‌وگو با تسنیم با اشاره به این که پس از فروش کردن هیجان کوتاه‌‌مدت انتخابات در بورس، بازار سهام دچار روند فرسایشی و رکودی شده است، گفت: آثار این رکود بورسی را می‌توان در کاهش حجم و ارزش معاملات در روزها و چند هفته گذشته مشاهده کرد.

این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به دلایل این روند فرسایشی گفت: به طور سنتی هر ساله خرداد و تیرماه فصل مجامع شرکت‌هاست که در ایران این دوره، بازار سرمایه مختصات خاص خود را دارد؛ چراکه همزمان با برگزاری فصل مجامع، هیات مدیره شرکت‌ها برای ابقا و دلجویی از سهامداران به تقسیم سود اقدام می‌کنند که این موضوع موجب می‌شود نماد شرکت‌ها با افتی بیش از سود تقسیمی بازگشایی شود، بنابراین سهامداران در این دوره تلاش می‌کند اصطلاحا با مجمع نروند و اقدام به فروش سهام می‌کنند تا پس از برگزاری مجامع شرکت‌ها دوباره اقدام به خرید سهام کنند.

وی افزود: بر این اساس به طور معمول در خرداد و تیرماه هر سال به صورت سنتی بازار سهام با افت و رکود فرسایشی مواجه می‌شود.

رقابت با بازار پول
یک استاد دانشگاه با بیان این که در ‌میان‌مدت انتظار رشد برای بورس وجود دارد، گفت: بازدهی شاخص بورس از ابتدای سال جاری تاکنون حدود 9/2 درصد و بازدهی اوراق مشارکت و اوراق خزانه، 9/4 درصد بوده که نشان می‌دهد بازار پول نسبت به بازار سرمایه در سال جاری عملکرد بهتری داشته است.

بهنام بهزادفر، مدیر امور اعضای کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار در گفت‌وگو با ایرنا درباره وضعیت بورس در سال جاری، گفت: بازدهی شاخص از ابتدای سال جاری تاکنون حدود 9/2 درصد بوده است.

این استاد دانشگاه با بیان این که بازدهی اوراق مشارکت و اوراق خزانه که ریسک به مراتب کمتری نسبت به بازار سرمایه دارند، 9/4 درصد بوده است، افزود: مقایسه فوق نشان می‌دهد بازار پول نسبت به بازار سرمایه در سال جاری عملکرد بهتری داشته است.

وی اضافه کرد: بخشی از رکود بازار بورس به دلیل افت شاخص‌های تاثیرگذار بر بازار سرمایه است؛ به عنوان مثال در شش ماه گذشته قیمت سنگ آهن از محدوده 80 دلار با 30 درصد سقوط به محدوده 54 دلار رسیده است.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: قیمت نفت نیز در طول این مدت از محدوده 54 دلار با 15 درصد افت به 47 دلار برای هر بشکه کاهش یافت.

این استاد دانشگاه گفت: نرخ فلز روی در این مدت با 10 درصد افت از 2800 به 2520 دلار و قیمت مس نیز با یک درصد ریزش از 5720 دلار به 5670 دلار رسید.

بهزادفر یادآور شد: قیمت دلار نیز در شش ماه گذشته با 7 درصد افت از حدود 40 هزار ریال به 37 هزار و 300 ریال کاهش یافته است.

بهزادفر درباره چشم‌انداز روند بازار سرمایه نیز افزود: انتظار می‌رود بازار سرمایه در کوتاه‌مدت، تغییرات اندک و در میان و بلندمدت، رشد داشته باشد.
 
کلمات کلیدی : بورس+بازار سهام+دولت دوازدهم+اقتصاد ایران
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۳۱ ۲۱:۳۵:۴۰
یک سیوال پس در دنیا تورم منفی داشتیم اون وقت تورم نه درصدی خیلی زیاد است (4436840) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.