نظر منتشر شده
۱۸۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 256492
پاسخ ها درحال انتشار هستند...!
به سوال دکتر عماد افروغ "شما" پاسخ دهید
بخش تعاملی الف - با شما
تاریخ انتشار : شنبه ۲۷ دی ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۱۵
صفحه "باشما" با هدف ایجاد ارزش افزوده بیشتر برای کاربران فعال در الف بوجود آمده است. اعمال نظر شما در این صفحه فراتر از یک اظهارنظر ساده خواهد بود، نظرهای شما در این صفحه توسط یک فرد مطلع در حوزه مورد بحث نیز خوانده می شود و درنهایت وی پس از مطالعه درباره همه آنها سخن خواهد گفت. تلاش داریم اینجا با مشارکت مخاطبان محیطی خلاق تر و پویاتر از آنچه تاکنون در سایت های تعاملی دیده اید ایجاد کنیم. و منتظر نظرات شما درباره فرم کار هم هستیم. همه می توانند با مشارکت در صفحه "باشما" در الف، هدفمندتر اظهار عقیده کنند و بیشتر تاثیرگذار باشند.

معرفی:

صفحه "باشما" بستری برای به اشتراک گذاشتن افکار و عقاید عموم کاربران با افراد دعوت شده توسط تحریریه الف، درجهت حصول نتیجه منطقی و عقلی توسط شخص مدعو در موضوع مورد بحث می باشد.

ساز و کار:
ابتدا شخص دعوت شده در صفحه "باشما" برای کاربران گرامی طرح سوال می کند. سپس کاربران با کیفیتی که توسط الف ذکر می شود به آن سوال پاسخ خواهند گفت. در نهایت فرد سوال کننده پس از مطالعه و توجه به پاسخ های رسیده، تحلیل خود را بطور مکتوب در همین صفحه منتشر می کند.

مهمان این دوره:
اولین مهمان دعوت شده به صفحه "باشما" در الف، دکتر عماد افروغ، جامعه شناس و مدرس دانشگاه هستند.

متن سوال طرح شده توسط عماد افروغ:

حکومت (نظام سیاسی) چگونه باید باشد تا مردم به آن اعتماد کنند، و واقعیت امروز ایران، چه تفاوتی با آن امر بایسته دارد؟


نحوه و مقررات پاسخ گویی:
کاربران گرامی که تمایل به پاسخ گویی به سوال آقای افروغ دارند لازم است به سه نکته توجه کنند:
1- الف تنها پاسخ های مستدل رسیده به سوال را بررسی می کند، لذا مطالبی که صرفا اظهارنظر، و یا پاسخی در جواب سوال دکتر افروغ نیست، منتشر نمی شوند.
2- تنها پاسخ هایی مورد مطالعه قرار می گیرند که شامل: جنسیت، سن، محل زندگی و "تحصیلات یا شغل" شخص پاسخ دهنده باشند. (پاسخ هایی که هرچهار مورد مذکور را قید نکرده باشند، منتشر نشده و در اختیار دکتر افروغ قرار نمی گیرند)
3- پاسخ هایی که مضمون تکراری دارند منتشر نمی شوند، اما اگر موارد 1 و 2 را رعایت کرده باشند در اختیار دکتر افروغ قرار خواهند گرفت.

کلیه پاسخ های رسیده برای آقای دکتر افروغ ارسال شده و ایشان پس از مطالعه آنها، تحلیل خود را جهت انتشار، بطور مکتوب در اختیار الف قرار خواهند داد.

نمونه یک پاسخ رسیده قابل قبول از طرف الف:

خانم، ۳۱ ساله، مشهد، کارشناس فروش شرکت خصوصی خدماتی اینترنت:
حکومت باید علاوه بر مسئولیت ایجاد امنیت برای من و خانواده ام، در آنچه می گوید صادق باشد، صداقتی که همراه با تصمیمات عقلانی و مورد قبول برای اکثریت افراد جامعه است. اگر چنین باشد، من به چنین حکومتی اعتماد می کنم.

اشاره: امکان ارسال پاسخ بسته شده است. کلیه پاسخ ها بدون استثنا برای دکتر افروغ ارسال می شوند. به مرور درحال انتشار پاسخ ها هستیم. اولویت انتشار با پاسخ هایی است که قوانین اشاره شده را رعایت کرده باشند. هم اکنون پاسخ ها درحال انتشار هستند...!
 
کلمات کلیدی : با شما
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۰۹:۲۶:۱۷

آقا، 33 ساله، تهران، عضو هیات علمی دانشگاه:

حکومت برای افزایش اعتماد مردم به خود باید در وهله اول با انجام یک سرمایه گذاری کلان مبانی نظری خود را به باورهای مردم تبدیل کند. به عنوان مثال، نظام آموزشی امریکا از کودکستان تا دانشگاه بر مبنای یک سری فرضیات بنا شده که قرار است عناصر آن (شامل ملی گرایی، لیبرالیسم، پلورالیسم، و ...) به صورت عملی (و نه از طریق محفوظات کتابهای درسی) به کودکان، دانش آموزان و دانشجویان منتقل شود. به نظر این جانب حکومت در ایران به دنبال چنین امری نبوده است. نظام آموزشی کشور کپی برداری مختلط و ناقصی از نظامهای آموزشی سایر کشورهاست که لزوما به باورهای مطلوب از نظر اسلام و جمهوری اسلامی منجر نمی شوند. بدتر از آن، آموزش و پرورش کشور همواره و در تمام دولت ها به طور جدی با مشکل کسری بودجه مواجه است که این موضوع برنامه ریزی برای تحول نظام آموزشی (و یا دست کم برنامه ریزی برای تحول در باورهای معلمان و استادان) را نیز بسیار دشوار می کند.

در وهله بعد، حکومت لازم است به وضعیت معیشت مردم رسیدگی کند و فقر و تبعیض را به حداقل برساند. مطمئناً در کشوری که بخشی از مردم نیاز مالی جدی دارند ولی برخی دیگر از مردم (و خصوصاً کسانی که سمت های اجرایی دارند) به انواع و اقسام امکانات نامتعارف و منابع مالی دسترسی دارند، اعتماد مردم به حکومت کاهش می یابد. چرا که از دید قشر آسیب پذیر جامعه، افرادی در حال تصمیم گیری برای او هستند که اصلاً دردهای او را حس نمی کنند.

مهم تر از این عوامل، کاهش اعتماد به حکومت با عدم وجود عزم جدی در مبارزه با فساد همبستگی مستقیم دارد. در حکومتی که برخی افراد، و لو افرادی که در راس دولت هستند، می توانند خلاف قانون عمل کنند و مردم این خلاف را مشاهده کنند، اما به خاطر وجود برخی مصلحت ها یا مصونیت ها نظام قضایی قادر به محکوم کردن این افراد نباشد، مردم احساس خواهند کرد با حکومت فاصله ی بیشتری دارند. در کشور ما متاسفانه چنین پدیده ای به روال تبدیل شده است، طوری که باور مردم این است که این مصونیت برای عده ای وجود دارد، که متاسفانه تا حد زیادی هم صحیح است. گذشته از آن، در کشور ما گاهی مبارزه با فساد به صورت نمایشی است، یعنی بیش از اینکه با موارد فساد مبارزه شود و مردم بتوانند عاقبت مفسدین و قانون شکنان را ببینند و نتایج عملی کاهش فساد در زندگی مردم قابل رویت باشد، شعار مبارزه با فساد داده شده است.

مورد بعدی، توجه به این نکته است که مردم به صورت روزمره با ارکان حکومت مواجهه ندارند. مواجهه بدنه ی اصلی مردم با ادارات و نهادهای وابسته به حکومت است. در نتیجه، نظام اداری کشور باید به صورت کارآمد و سالم فعالیت کند. یکی از مهمترین دلایل کاهش حس اعتماد مردم به حکومت می تواند به برخورد مردم با نظام اداری کشور مرتبط باشد. در ایران، خیلی پیچیده نیست سطح رضایتمندی مردم از نهادهای وابسته به دولت و حکومت تعیین شود. کافی است از مردم درباره مشکلات شان در بیمارستان های دولتی، شهرداری ها، گمرک، دادگاهها، ادارات ثبت و ... سوال کنید. وقتی مواجهه ی روزانه ی مردم با این نهادها با مشکل مواجه است، و مردم مشاهده می کنند در بسیاری از موارد، بر خلاف میل باطنی آنها؛ پرداخت مبالغی «زیرمیزی» بسیار موثرتر از رعایت قوانین و مقررات به حصول نتیجه می انجامد، مردم به صورت آگاهانه یا ناآگاهانه فساد و بی عدالتی ای را که حس می کنند به کل حکومت و نظام تعمیم می دهند و این موضوع به تنهایی برای افزایش عدم اعتماد به حکومت کافی است.

در پایان لازم به ذکر است که بخشی از دلایل ایجاد اعتماد به حکومت در اختیار خود حکومت نیست. مثلا، در دنیای امروز، در حکومت هایی که مخالفانی دارد که به دنبال براندازی هستند، این مخالفان می توانند از رسانه هایی مانند رادیو، ماهواره، اینترنت و شبکه های اجتماعی برای تبلیغات منفی علیه حکومت استفاده کنند. با این حال، اگر شرایط یک حکومت ایده آل باشد، اثر تبلیغات منفی کمرنگ خواهد شد.
(2614388) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۰۹:۲۸:۰۴
آقا، 24 ساله، فوق لیسانس آی تی، تهران:

"به نظر میرسد پاسخ اولیه این سوال - و به طور کلی تر روش جلب اعتماد دیگران - چندان مشکل و مبهم نباشد؛ طبیعتا صادق بودن در همه موارد - به ویژه موارد به ظاهر جزئی که اتفاقا همین ها هستند که در کشور ما بعضا نادیده گرفته میشوند - ​در کنار انعکاس این صداقت و قائل شدن حق آزادی برای مردم در راستای "یستمعون القول فیتبعون أحسنه" نهایتا و پس از گذشت یک دوره زمانی میتواند به جلب اعتماد منجر شود؛ و البته گذشت یک دوره زمانی الزامی است و نمیتوان برای ایجاد اعتماد دنبال روشهای معجزه آسا و کنکوری گشت!

اما فکر میکنم چند مساله دیگر ضروری است که باید به آن ها پرداخت:

- اول اینکه چگونه میتوان اعتماد را حفظ کرد؟ به هر حال میدانیم اعتماد ذره ذره جلب میشود ولی با یک خطا میتواند فروبپاشد؛ و خطا امری گریزناپذیر در هر حاکمیتی است و با این حساب، حفظ اعتماد مشکل تر از جلب آن به نظر میرسد؛ امری که اغلب انقلابها در آن به مشکل میخورند.

- مساله دیگر اینکه آیا اعتمادسازی صرفا امری است که باید از طرف حاکمیت محقق شود؟ مثلا وجود فرهنگ بی اعتمادی در میان مردم تا چه حد موثر (یا متاثر) از حاکمیت میباشد؟ نقش قدرتهای خارجی و تلاش برای بی اعتمادسازی مردم نسبت به حاکمیت تا چه حد موثر است و آیا عامل تعیین کننده میباشد؟"
(2614389) (alef-4)
 
محمد
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۰۹:۴۹:۲۱
مرد،50 ساله،لار فارس،لسانس،کارمند دانشگاه علوم پزشکی:
حکومت اگرقاونمند باشد وصداقت درگفتار وعمل داشته باشد ودرعمل ثابت کند که به فکرمطالبات شهروندان بوده وپاسخگوی آنان باشد می توان به آن اعتماد کرد. (2614425) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۰۹:۴۹:۴۲
اقا-46ساله-سمنان-مهندس مکانیک
1-اول از هر چیز باید هر انچه را که از مردم میخواهد خودش انجام دهد (برای مثال اجرای قانون)
2-مسئولیت پذیر و پاسخگو باشد
3-تمام مسائل حکومتی را از یک زاویه نگاه نکند دین سیاست اقتصاد و ... (2614427) (alef-4)
 
آریابان
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۰۹:۵۵:۱۰
کارمند بازنشستۀ مرد ، 60 ساله ، فوق لیسانس ، تهران ؛
باید همه چیز شفاف باشد ، تبعیضی در کار نباشد ، فقط یک کتاب قانون و مقررات روی میز گشوده باشد (بدون موارد الحاقی موجود در کشوی میز و انباشته از تبصره و استثناآت خاص برای فامیل و آشنا!!!!)، در یک کلام مشخص باشد که مسیر ویژه فقط به وسایط نقلیۀ امدادی اختصاص دارد و لاغیر؛ (2614438) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۰۹:۵۹:۲۳
مرد - 45 ساله - از سبزوار - كارشناس مخابرات
شرط اعتماد مردم به حكومت وجود رسانه هاي آزاد ميباشد . رسانه هاي ْزلد آيينه ي جامعه است و وقتي مردم انتقادات خود را در اين رسانه ها مشاهده كنند وحكومت نيز كليه اجزائ خود را وادار به پاسخگويي كند اعتماد لازم شكل خواهد گرفت. وضعيت فعلي متاسفانه اينچنين نيست. (2614453) (alef-4)
 
ن.ط
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۰:۰۱:۲۹
آقا ، 34 ساله ، کردستان ، کارشناس برق
به نظرم در هر حکومتی بایستی تنها و تنها قانون ملاک ومعیار باشد و این قانون نبایستی ناقص یا اختیاری عمل شود یا قانون در مقابل افراد سر خم کرده باشد.من اگر بدانم قانون برای همه یکسان اجرا می شود بدونه شک به آن حکومت اعتماد خواهم کرد .
در کشور ما قانون جایگاه خاصی ندارد و در هیچ سطحی-نه در قوه مقننه نه قضاییه نه مجریه و نه نهادها دیگر - پایبند به قانون نیستند و قانون را تا جایی می خواهند که برایشان ایجاد مزاحمت نکند. (2614457) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۰:۰۲:۵۰
آقا، 39 ساله، ارشد اقتصاد، بزد

جناب آقای دکتر افروغ
با سلام، اگر قرار است جمهوری اسلامی به معنی واقعی تحقق يابد، بايد اصلاحات زير انجام گردد:
1-هر شهروند ايرانی بتواند کانديدای مجلس شورای اسلامی و شورای شهر شود.
2-هر مجتهد ايرانی بتواند کانديدای مجلس خبرگان شود.
3-هر رجل سياسی و يا مذهبی بتواند کانديدای رياست چمهوری شود.
البته در موارد سه گانه فوق شروط قابل بررسی نظير عدم محکوميت قضائی(به استثناء موارد سياسی)، ايرانی الاصل بودن، سن، مدرک تحصيلی که قابل اثبات يا رد می باشند، می تواند در نظر گرفته شود.
4- گشت ارشاد تعطيل شود، چون ضد اسلامی ترين عمل حکومت همين گشت ارشاد است. البته اين به معنی تعطيل نمودن امر به معروف و نهی از منکر نيست و بايد برای آن فکر ديگری کرد.
5-سرقت و تخريب اموال مردم تحت عنوان مبارزه با ماهواره تعطيل گردد، چون اين اقدام هم نتيجه معکوس داده است.
6-با شجاعت اعلام گردد که تمام شهروندان مقيم خارج که شاکی خصوصی ندارند، می توانند آزادانه به ايران سفر نمايند. رفتار و عمل حکومت باعث شده است که تعداد بسيار زيادی از ايرانیان تبعيد شوند و اين عمل ظلم بزرگی است که شما از بنده بهتر می دانيد هيچ منکری بدتر از ظلم نيست. (2614461) (alef-4)
 
ناشناس
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۰:۰۴:۰۵
مذکر، 53 ساله ، دکترا و مدرس دانشگاه
به نظر بنده وظیف اصلی حکومت فراهم کردن شرایطی است که افراد جامعه بتوانند استعدادهای خدادای خود را شکوفا کنند و این امر مستلزم آن است که دولت از دخالت در حوزه های اقتصادی خود داری و در حوزه های فرهنگی نیز تلاش کند به اندازه ای که باید ورود پیدا کند تا جامعه بتواند خود راه درست را از نا درست تشخیص دهد، مدیران جامعه حق ندارند خود را قیم مردم بدانند بلکه باید خود را در خدمت مردم تصور کنند. و این امری است که در تاریخ ایران تاکنون اتفاق نیفتاده است. و واقعیات امرور ایران ، نشانده این است که حتی اقلی از مطالبات ایران که در در سال 57 مطرح شد نیز به منصه ظهور نرسیده است ، نمونه کامل آن برخورد مجلس با سوالات نماینده گان منتقد است. که حتی تاب و تحمل شنیدن کوچکترین صدای مخالفی را نیز ندارند. در این شرایط نخبگان جامعه سر در گریبان فرو برده و جهال میداندار حکومت و سیاست خواهند شد. (2614462) (alef-4)
 
محمد
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۰:۰۶:۴۵
آقا - 59 ساله - عسلویه - کارشناس ارشد مدیریت : حکومت به قول اافلاطون باید عدل را فراگیر کند و لاغیر. در حال حاضر از این فضا بسیار دور هستیم ، در عمل کاربسیار باید کرد تا عقب ماندگی چندین ساله جبران شود. (2614472) (alef-4)
 
shaker
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۰:۰۹:۵۸
سلام
آقا، 37 ساله، قم ، مدیر دولتی
برای تحقق این نوع نظام چند موضوع باید مد نظر قرار گیرد
1- مهمترین بحث ایجاد نظام مشخص، دقیق و به روز اطلاعاتی در کشور است، منظور امنیتی نیست بلکه اینکه
- چه افرادی با چه مشخصاتی در کشور زندگی می کنند
- چه مکانها ( املاک و مستقلاتی) با نوع کاربری و مالکیت در کشور وجود دارد
- هر شخص در چه مکانی زندگی یا کار می کند
- چه کسب و کار های در کشور وجود دارد و با چه افرادی و در چه مکانهایی کسب و کار انجام می شود.
- هر کسب وکار چه کالا یا خدمتی تولید وعرضه می کند
این نظام اطلاعاتی با جزیئاتی که عرض شد ارکان ساختار اطلاعاتی کشور را فراهم می کند.

2- در وهله دوم قانون مشخص دسترسی و تولید و عرضه این اطلاعات برای مسئولان و برنامه ریزان است البته با قید قوانین مجازات افشا و سوء استفاده آنها

3- اجرای جامع و بدون ملاحظه قوانین (پارتی بازی، سلیقه ای و ....) در همه بخشهای اقتصاد و فرهنگ و اجتماع برای همه افراد جامعه

لازمه جلب اعتماد مردم خدمت عادلانه و بیشتر به مردم است. لازمه این خدمت بیشتر و عدالت داشتن اطلاعات و استفاده از آن برای اجرای عدالت و انجام خدمت است
فقط یک مثال می زنم
دربحث مالیات، مردم می دانند مالیات برای خدمت بیشتر به خودشان وکشور خودشان است اما از آنجاییکه پرداخت مالیات عادلانه توسط همه مودیان صورت نمی گیرد و بخشی ازمودیان ( حدود 40 درصد) جز فراریان مالیاتی هستند یا حتی مودیانی که همه درآمد خود را اظهار نمی کنند . نتیجه این می شود که بخش دیگر مودیان که مالیات می دهند احساس بی عدالتی می کنند و در نتیجه اعتماد خود را از نظام از دست می دهند. (2614481) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۰:۱۴:۲۴
آقا - 57 ساله - قم - لیسانس حقوق - کارمند بازنشسته دولت
حکومت باید به شعور مردم احترام بگذارد نه مانند بچه با آنها رفتار کند یک روز اینترنت را فیلتر کند - نه راه دسترسی به اخبار واقعی را ببند - رادیو تلویزیون صرفا حکومتی نباشد - بخاطر اغراض سیاسی سلامتی مردم را در خطر قرار ندهد مانند پخش پارازیت - در نظارت بر اموری که با سلامتی جسم و روح وروان مردم سرو کار دارد قاطع باشد - مدافع حقوق مردم باشد - حکومت خودش مطیع قانون باشد و به آن عمل کند (2614491) (alef-4)
 
صادق زارع
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۰:۱۵:۴۹
43 ساله از آذربایجان شرقی ، لیسانس، بیکار .حکومت در تصمیم گیری مهم اقتصاد وسیاسی با توجه به پتانسیل م وجوددارد بودن کارشناسان ماهر در هر موردی از نظرات آنان استفاده کند واز تصمیمات آنی وبدون کارشناسی که بعد از اولین اجرا نواقص ویا غلط بودن تیم آشکار می شود که مجبور به لغو آن تصمیم که حتما هزینه های زیادی هم روی دوش ملت ودولت میگذارد پرهیز کند.به قوانین مدون قانون اساسی عمل کند و از اسمله ملیت های دیگر ایرانی پرهیز وحقوق اولیه آنها را محترم بشمارد بنده ایرانی ترکم وبه ملیت وفرهنگ وزبان خود علاقه خیلی زیادی دارم باید وطن من مدافع حقوق اولیه من باشد .3 حکومت در کردراو گفتار خود صداقت را رعایت کند مثلا ما درسال 93 واقعا رشد اقتصادی فلان درصدی داریم یا در رکود مطلق هستیم ؟ جلوی گیری از فساد اداری ایران جرم اولین کشورهای فساد اداری است.متشکرم (2614494) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۰:۱۶:۴۸
خانم، ۳۶ ساله، تهران، کارشناس ارزیابی کیفیت.
به هیچ قدرمت مندی نمی شود اطمینان کرد مگر به صورت محدود و موقت و آن هم داشتن شرایط زیر
توانایی پرسش و درخواست اطلاعات در مورد هر نهاد دولتی یا هر یک از کارکنان در حکومت بدون استثنا و دریافت اطلاعات درست و موثق در مورد کارکرد وی (شخص یا نهاد) .
توانایی به محاکمه کشیدن هر شخص حقیقی یا حقوقی دولتی در یک دادگاه کاملا بی طرف و علنی و انتشار تمام متن دادگاه در مطبوعات کشور.
اطلاعات نهادهای امنیتی و نظامی هم باید پس از طی دوره زمانی مثلا سی سال به طور کامل فاش شوند.
توانایی افراد به نقد و حتی توهین به مسولین دولتی مگر توهینهای صریح ناموسی و صلب اختیار شکایت بابت توهین از همه مسوولین دولتی از معاون وزیر به بالا. (معمولا هر انتقادی را می شود به توهین تاویل کرد بنا بر این باید توهین هم آزاد باشد) (2614496) (alef-4)
 
naser
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۰:۲۷:۳۷
من 66 ساله و بازنشسته و کارشناس توربین هستم و در کرج زندگی میکنم.

من به حکومتی اعتماد میکنم که راه سالم زیستن و ارتقا؛ فکری و عقلی و معیشتی را برای من و خانواده ام و احاد مردم کشورم را از راه صحیح و بدون توسل به شیوه های ناصواب فراهم کند. (2614505) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۰:۲۹:۰۴
آقای 43ساله از تهران کارمند
1- باید صداقت داشته باشد وحرف و عمل مسولان آن با هم بخواند ولی امروز بین حرف و عمل تفاوت از زمین تا آسمان است
2-باید عادل باشد و عدالت را در همه زمینه ها رعایت کند مثلا در فرصت های شغلی در حال حاضر هیچ برابری وجود ندارد هر که هرجاهست اقوام خود را سرکار می برد مثل حکومت ساسانیان که بچه کفاش باید کفاش شود خیلی از ادارات به طور ارثی به فرزندان همان اداره می رسد
3-در برابر قانون همه یکسان باشند در حالی که امروز در کشور ما چیزی که به جایی نرسد فریاد است. وقانون مظلوم ترین است و برای رسیدن به اهدافمان استفاده می کنیم و به قول معروف قانون برای مردم و ما برتر ازقانون که کشور ما امروز چنین است
4-فساد موجود در دستگاه اداری ریشه یابی شود و از بین برود که امروز شعار این است که پول و پارتی مشکل را حل می کند
5-حذف هر گونه سفارش و معرفی و آوردن نامه از صاحبان قدرت برای انجام کار در حالی که کشور ما هرکه نامه ای و سفارشی از افراد صاحب قدرت بیاورد مشکلش حل است و من کارمند هم اگر انجام ندهم باید از پست و کارم خداحافظی کنم (2614506) (alef-4)
 
فرهنگی تبریزی
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۰:۳۲:۰۲
آقا ،38 ساله،تبریز،فرهنگی:
حکومت ،مخصوصا حکومت اسلامی،باید عدالت اقتصادی و سایر عدالتها را بطور ملموس در بین آحاد جامعه برقرار کند.تا دیپلمه یک ارگان هرگز و هرگز حقوق بالاتری از یک فرهنگی فوق لیسانس نگیرد.و بدور از همه عدد بازیها ، آمار واقعی پیشرفت صنعتی،علمی،تورم،و....را بیان کند. چون تمام برنامه ریزیها بر اساس آمار درست است نه کذایی.در اینصورت من آن حکومت را اسلامی می دانم و لا غیر. (2614510) (alef-4)
 
فرهاد
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۰:۳۸:۲۷
آقا - 50 ساله- تهران- لیسانس عمران
حکومت باید به قوانین داخلی و تعهدات بین المللی پایبند باشد. همه در برابر قانون یکسان باشند. تبعیض وجود نداشته باشد. با تخلف از قانون بصورت آشکار و بدون تبعیض برخورد شود. احساس من اینست که در واقعیت جامعه امروز ایران حاکمیت قانون کمتر دیده می شود. اجرای قوانین برای همه یکسان نیست. در انتخابات و رد صلاحیت ها قوانین بصورتی اجرا می شود که افراد شایسته از گردونه حذف شده و منافع ملی به خطر می افتد. اگر حکومت آشکارا قوانین را بدون توجه به جایگاه فرد اجرا کند، مردم به آن اعتماد می کنند. (2614529) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۰:۴۳:۲۳
مرد، 53 ساله، تهران، دكتراي تخصصي، استاد دانشگاه
حكومت بايد ضمن احترام به آزاديهاي فردي و عدم دخالت در زندگي خصوصي افراد، و عدم دخالت در انتخاب نمايندگان قانون گذاري با مردم صادق باشد (2614545) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۰:۴۷:۴۷
آقا، 32 ساله، بوشهر، کارشناس ارشد مهندسی برق:
لازم است که حکومت در تصویب و اجرای قوانین، به ترتیب منطقی و قاطع عمل کند و خود را مکلف به محترم شمردن آرای عمومی مردم بداند. در ایران امروز قوانین نه آنچنان که شایسته است به تصویب می رسد و نه آنطور که باید با قاطعیت اجرا می شود. (2614555) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۰:۴۹:۲۹
مرد ،42ساله،مشهد، كارشناش اداري
ايجاد اعتماد از سوي دولتمردان در رفتار و منش و گفتارشان نمود عيني مي يابد و عدم وجود صداقت در گفتار و كردار كه متاسفانه در ساليان اخير به يك فرهنگ بدل شده تاثير مستقيمي در بي اعتمادي مردم نسبت به دولتمردان ايجاد نموده است
همانند ادعاهاي ازادي بيان ،دولت پاك ، راستگو و... كه متاسفانه عملكرد هاي خلاف شعار ها موجبات بدبيني عمومي نسبت به حكومت را گسترش داده است
پس دولتي ميتواند اعتماد مردم را جلب نمايد كه خود در عمل و گفتار صادق باشد . نه به دنبال منافع حزبي و شخصي . (2614560) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۰:۵۲:۳۸
آقا،60ساله،خرم آباد،عضوهیئت علمی.
حکومت اسلامی باید مبتنی بردموکراسی واقعی وبرگرفته از آموزه های دینی باشد.کلیه مسئولین نظام باید نه فقط درنظرکه بیشتردرعمل به تعهدات خودعمل نمایند.درمدیریت کلان کشور شایسته سالاری وتخصص لحاظ گرددوروزنامه ورسانه هادارای گردش آزادوشفاف اطلاعات باشند تابه هرگونه رانت وفساد اقتصادی به موقع برخورد قضایی شود،از شیوه اداره کشور مانند کشورهای توسعه یافته استفاده شود،اقتصاددولتی به اقتصاد غیردولتی تبدیل ودولت نظارت بایسته کند،شرایط کنونی هیچ سنخیتی با اسلام ناب محمدی ندارد وفقط ادعایی غیرواقعی است.ازسایرکشورها مانندکره جنوبی ،برزیل،مالزی و..درس بگیریم وکشورراازاین سیکل معیوب نجات دهیم،بامردم صادق باشیم ،دروغ نگوییم وبرای ملت ایران ارزش قائل باشیم. (2614568) (alef-4)
 
الله وردی
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۰:۵۵:۰۷
حکومت باید در تصمیم گیری ها با ثبات باشد و در ضمن وقتی از عدالت سخن می گوید به واقع این عدالت را برای همه یکسان در نظر بگیرد ۰یعنی فرقی بین فقیر و غنی نباشد و همینطور برای رسیدن به این مهم زمان سنجی بسیار مهم است ۰ برای اجرای حقوق شهروندی مردم رسیدگی در کوتاهترین زمان نشان از عزم نظام برای اجرای عدالت است ۰. خانم ۵۳ ساله از تهران ۰کارشناس علوم اجتماعی (2614570) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۰:۵۶:۴۴
مرد-56ساله-ساری-لیسانس بازنشسته
1در طی سی و چند ساله حکومت جمهوری اسلامی طبیعتا باید نقاط ضعف و قوت قوانین مادر مثل قانون اساسی شناخته شده باشد چه تدبریری در اصلاح موارد موانع قانونی انجام شده است ؟
2 مطالبات عمومی مردم مثل آزادی عقیده و گفتار متاسفانه به هر بهانه ای از طرف حکومت محدود می شود و این نقض آزادی های اجتماعی مردم است 3-در خصوص آزادی های عمومی و شخصی مثل عروسی ها و جشنهای خصوصی، استفاده از ماهواره و نظایر آن چرا حکومت به خود اجازه دخالت می دهد ؟
3-چرا حکومت در مورد سوء استفاده از بیت المال مسامحه می کند ؟ (2614575) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۱:۰۱:۱۴
آقا، 42 ساله، مشهد، مهندس نرم افزار
حکومت باید در یک کلمه اسلامی باشد که اگر این کار را انجام دهد به خودی خود ریشه بیشتر مشکلات از بین خواهد رفت در حال حاضر پوسته ای از اسلام در کشور پیاده شده و بیشتر به ظواهر دین توجه می شود در حالیکه مشکلات اصلی موجود در زمان شاه که مردم به خاطر آن انقلاب کرده اند کماکان و حتی در بعضی موارد با درصد بیشتر در جامعه رواج دارد! (2614581) (alef-4)
 
علا
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۱:۰۳:۱۳
رابطه حکومت ومردم باید یک نوع کنش وواکنش باشد در نظامی که طبق قانون اساسی آن همه مسئولینش بارای مستقیم وغیر مستقیم مردم انتخاب می شوند
مسئولین نیز باید به خواسته های اجتماعی مردم توجه کنند وتمام تلاش خودرا بکار ببندند تا نسبت به رفع مشکلات وبستر سازی جهت بهبود همه جانبه مسائل اجتماعی بکار ببندندو خود را خادم مردم بدانندنه سرور وفوق مردم . در نظام ما متاسفانه تفکر مسئولین نسبت به این موضوع تغییر کرده وبجای توجه به خواست مردم بیشتر تلاش می شود تا مردم را با اراده مسئولین هماهنگ کنندواین حتی در مقوله انتخابات نیز خودرا عیان می کند که صرفا باید کسانی انتخاب شوند که هم رای با مسئولین باشد نه هماهنگ بامردم 2-مسئولین بعداز صدارت خودرا بزرگ وقیم مردم می دانند وسعی در براه اوردن مردم دارند بااین ظن که مردم گمراه هستند3 بیشتر توجه مسئولین ما صرف احیاء آخرت مردم می گذرد وعملا دنیا را فدای آخرت کرده اند گرچه این امر در مراکز دینی شاید رایج باشد اما آنرا به جامعه تعمیم می دهند4-اگر به فرمایشات امام مانند"جمهوری اسلامی نه یک کلمه کم ونه یک کلمه زیاد "و"میزان رای مردم است "جامع عمل بپوشانیم قطعا وضعیت فرق کرده ومردم نیز پشتوانه اصلی نظام خواهند بودکه متاسفانه امروز این مسائل کم رنگ شده است .
50ساله .بازنشسته.از تهران (2614585) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۱:۰۵:۳۲
خانم 36 ساله -كارشناس فلسفه
حكومت بايد چتر خود را بر روي همه جناح ها بگستراند الان و در حال حاضر مردم احساس نميكنند .چتر محبت حكومت يا همان نظام سياسي فقط روي سر حاميانش است و نهادهاي نظامي و شبه نظامي فاصله عميق با مردم دارند و دستگاههاي قضايي نيز عملكردشان بر روي اعتماد مردم سايه افكنده. رفع اينها مي تواند اعتماد مردم را جلب نمايد هميشه جبهه گيري حكومت به نفع جناح هاي محبوب خودش است و مردم احساس به رسميت شناخته شدن ندارند. البته شايد كاملا اينگونه نباشد اما حكومت نتوانسته قاطبه مردم را متقاعد كند كه مردم در درجه اول اهميت هستند. به عنوان مثال وقتي تيراندازي اشتباهي يك مداح دغدغه حكومت مي شود و به مردم راست نمي گويد هم تيرانداز احساس ميكند هر كاري كند كسي با وي كاري ندارد و هم مردم فكر مي كنند دوستان حكومت براي حكومت ارجح تر هستند (2614591) (alef-4)
 
علی
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۱:۰۷:۵۵
سن 30سال تحصیلات دیپلم کارمند به نظر من امنیت مهمترین مسئله برای هر کسی می باشد ولی در کشور ما حکومت ودولت جدا از هم می باشند بطوریکه بعضی مسایل بعد از فاش شدن تازه مثلا ریئس جمهور متوجه می شود این قضیه برای ریئس جمهور این گونه است چطور ادعا نماییم که اسایش کامل داریم بعضی نهادها در مقابل ریدس دولت قرار می گیرند هیچ کاری هم نمی تواند بکند بیشتر نهادهای نظارتی رویه تضاد با دولت دارند وهمین مشخص می کند افرادیکه با دولت اصطحکاک دارند مشکل دار شوند ودر امنیت نیستند در تمام ادوار همین گونه بوده (2614594) (alef-4)
 
حقیقت جو
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۱:۰۸:۲۴
آقا، 30 ساله، طلبه، قم
به نظر من حاکم (و به تعبیر درستتر مدیر مملکت) باید اول از همه خود را وکیل مردم بداند نه قیّم مردم، تا مردم از جانب او نخست احساس امنیت کنند و سپس بتوانند به او اعتماد کنند. دوم اینکه صداقت و شفافیت در تمام امور غیرسری (مثل اسرار نظامی و ...) اصل باشد و به بهانۀ مصلحت و مانند آن چیزی غیرسری از مردم مخفی نگه داشته نشود. سوم اینکه بتوان از طریق رسانه های عمومیِ غیردولتی بر کار تمام مسئولان نظارت کرد و آنها را بازخواست کرد. چهارم اینکه قوۀ قضاییه ای مستقل از تمام ارکان دیگر حکومت وجود داشته باشد (مثل حکومت حضرت علی (ع)) که بتوان در صورت لزوم هر مسئولی (حتی خود امیرالمومنین را) به دادگاه فراخواند و مطالبۀ حق کرد. و پنجم اینکه، مسئولان خود را دست خدا بر روی زمین ندانند تا بشود از آنها انتقاد کرد و اعتماد عمومی نسبت به آنها افزایش یابد. (2614595) (alef-4)
 
بزرگان نیا
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۱:۰۹:۵۸
ضرورتهایی برای جلب اعتماد مردم
---
1- دولت ج.ا.ا برای جلب اعتماد مردم با در نظر گرفتن مسئولیت شرعی سنگین خویش باید دلسوز ایمان و معیشت مردم باشد و در عمل این دلسوزی را به اثبات برساند.
2-دولت ج.ا.ا برای ترسیخ و تثبیت این اعتماد باید با بر رسی همه ی جوانب هر وعده ای به مردم ، پای وعده های خویش بایستد.
3- پس از گذشت بیش از سه دهه از عمر انقلاب اسلامی ، دولت ج.ا.ا باید ثابت کند تجربه های کافی را برای مدیریت تخصصی کشور در همه ی زمینه ها و همه ی مقاطع زمانی کسب کرده و عملا و با موقعیت شناسی ثمرات ارزنده ی این تجربه ها را بنفع مردم به اجرا بگذارد.
4- دولت ج.ا.ا در زمینه ی مدیریت کشور تافته ی جدا بافته ای از سایر دولتهای جهان نیست لذا می باید در همه ی مراحل و زمینه های مدیریت کشور از تجربه های جهانی ، با شرط عدم تضاد با احکام اسلامی ، استفاده ی بهینه داشته باشد.
5- دولت ج.ا.ا در همه مراحل و زمینه های مدیرت کشور و با مشورت خبرگان زبده و فراهم سازی لوازم و زمینه های تحقق وعده های خویش به مردم ، باید توکل به خدواند دانا و استمداد از او و اندیشیدن به حساب او را سر لوحه ی شروع و ادامه ی کار در همه ی اقدامات اجرایی خود قرار دهد.
---
نام صاحب نظر: محمد علی بزرگان نیا
سن: 69 سال
تحصیلات: دکترای ادبیات
جنس: مرد (2614598) (alef-4)
 
امین
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۱:۱۰:۴۰
آقا، 37 ساله، تهران، کارمند، کارشناس ارشد
ایجاد امنیت روانی برای شهروندان از ویپگی های یک حکمران شایسته است. این امنیت می تواند جنبه های مختلف زندگی فرد شامل امنیت غذایی، اجتماعی و اقتصادی را شامل شود. از طرف دیگر حکومت باید پاسخگو و قانع کننده نسبت به رفتارهای عوامل خود باشد به نحوی که آستانه حساسیت شهروندان بواسطه خلافهای مکرر و رو به افزایش عمال حکومت پایین نیاید. چنین حکومتی بطور خودکار نماینده اکثریت جامعه که قاعدتا باید طبقه متوسط باشند خواهد بود. پیروی از قانون و به حداقل رساندن موارد استثنا از مقررات وضع شده نیز از خصوصیات این حکومت هستند. و در نهایت حکومت باید به عنوان زنجیر اتصال افراد و تبدیل فرد به جامعه عمل کند. واقعیت امروز ایران متاسفانه اختلاف زیادی با موارد فوق دارد. امنیت روانی جامعه بواسطه اخبار صحیح و ناصحیح مکرر، مثلا درباره سلامت مواد غذایی، مخدوش شده است. تخلفات مالی مکرر با مبالغ زیاد و عدم اقناع شهروندان نسبت به صحت رسیدگی به آنها ایجاد شده، به نظر می رسد حاکمیت نماینده قشر خاصی از جامعه است زیرا شعارها و قوانین وضع شده، مانند عدم استفاده از ماهواره، توسط اکثر شهروندان نقض میشود، و این حاکمیت نتوانسته باعث اتحاد و انسجام بین اقشار مختلف مردم شود که نمونه آن مهاجرت روزافزون نخبگان و غیرنخبگان به سایر کشورهای دنیا است. (2614600) (alef-4)
 
رضا
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۱:۲۵:۵۴
مرد 35 ساله کاشمر طلبه
اولین مساله در حکومت داری که بسیار مهم است که مسولین خود را امانت دار مردم بدانند وخوشحال ازین نشوند که بله ما رییس شدیم دیگران باید تابع ما باشند واز مال مردم بذل و بخشش نمایند بلکه باید به فکر این باشند که این امانت را صحیح وسالم بازگرداند ودراستای این هدف باید شجاع وصادق باشندجز برخدا برهیچکس تکیه ننمایند
مساله بعدی تخصص وآگاهی نسبت به حکومت داری اسلامی است که از ضروریات آن علم به تاریخ است زیرا تاریخ مدام در حال تکرار شدن است وداشتن علم مدیریت واقتصاد وسیاست و...شاید در همه این علوم تخصص نداشته باشند ولی با مشورت با اهل آن به این علوم آگاه شوند (2614624) (alef-4)
 
حسین
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۱:۲۶:۵۲
آقا 35 ساله اهواز کارشناس برنامه ریزی شرکتی نفتی
حکومت باید اول اول صادق باشد اشتباهات گذشته مانند مهاجرت و فرار ایرانی ها عقب ماندگی ما در صنعت ( نه نظامی) و ... را بپذیرد همه چه محجبه و چه غیر محجبه را انسان بداند و تریبون در اختیارشان بگذارد برای چیزی به نام مصلحت نظام دروغ نگوید نظر مردم راارج نهد مثلا رای به روحانی را محترم بداند (2614630) (alef-4)
 
محمد
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۱:۲۹:۳۹
آقا-39 ساله-تهران-دانشجوی کارشناسی ارشد
سلام
چگونه بودن هر نظام یا حکومتی را می توان از چند بعد مورد نظر قرار داد.
1-بعد امنیتی
2-بعد فرهنگی
3-بعد اجتماعی
4-بعد اقتصادی
5-بعد سیاسی
6- و ...
قبل از وارد شدن به هر بحثی باید دانست که بدون تعارف برای هر حکومت و یا نظام سیاسی قبل از هر چیز ادامه بقا و حیات خودش از همه چیز مهمتر است و تمام ابعاد مذکور و یا تعاملات با داخل و خارج از خودش را در راستای این اهداف پیش بینی- پیگیری و اجرا می کند.
1- در بعد امنیتی بایستی توان برقراری آرامش و حس اطمینان را برای تمامی شهروندان خود برآورده سازد و در این میان هر شخصی این احساس را داشته باشد که در یک مملکتی زندگی می کند که در مقابل مراجع حکومتی (قضایی-انتظامیو...) با شخص دیگری تفاوت ندارد.
2-در خصوص بعد فرهنگی نیز از آنجا که ملت مفهوم وسیعی را در بر می گیرد لیکن در درون یه کشور از اقوام و مذاهب و حتی در پاره ایی از موارد از نژادهای مختلفی تشکیل می شوند که حکومت بایستی سعی در ایجاد تعادل و تعامل میان آنها و جلوگیری از هر گونه برخورد و ناهنجاری در این زمینه ها نموده و بالطبع با وضع قوانین مناسب، بهتر می تواند این امر را میسر سازد البته مورد توجه قراردادن علایق و آداب رسومی که بر گرفته از ادیان و سنن ملی هست نیز ظرفیت بالایی را در این زمینه ایجاد می کند.
3-بعد اجتماعی تا حدود زیادی با بعد فرهنگی از نظر مسائل و راه حل های آن تلاقی دارد و به گونه ایی که هر دو بر هم تاثیر گذار و یا حتی در مواردی نیز همسان هستند . رفتارهای اجتماعی در جامعه برگرفته از فرهنگ افراد آن جامعه است و همینطور هم گرایش جوامع به مسایلی همچون استفاده از ابزار تکنولوژی جدید و بالا رفتن سطح دانش نسبت به تغییرات فرهنگی اقدام می کنند البته با آهنگ رشد آهسته تر،و حکومتها بایستی در این زمینه مدیریت و برنامه ریزی های لازم را از پیش نموده تا علاوه بر حفظ ارزشها نسبت به بهره مندی آحاد جامعه از مزایای یک اجتماع توسعه یافته برخوردار شوند
4-بعد اقتصادی را به جرات می توان مهمترین مقوله ایی دانست که تمام افراد جامعه را از هر گونه دسته بندی و گرایش و قومیت و اعتقادی که باشند متاثر می سازد.چرا که تاثیر گذار بر معیشت خانواده هاست و چیرگی دارد بر دغدغه های دیگر مردم در ضمن این موضوع بر توان حکومتها و برد و توان آنها در خارج و داخل هم موثر است و در دنیای امروز جای برتری نظامی را گرفته است و کشوری مقتدر است و از توان نظامی و سیاسی بالاتری برخوردار است که از نظر اقتصادی هم پیشرفت نموده و گویی لازمه عناصر دیگر است.
در فعالیتهای اقتصاد داخلی نیز حکومتها بایستی امکانات یکسان که برگرفته از دسترسی به اطلاعات شفاف - قابل اطمینان و دارای زمانبندی مناسب باشد را بدون هیچگونه رانتی برای علاقه مندان در این زمینه فراهم کند و مردم نیز در این زمینه احساس برابری و عدالت نمایند که این امر در نهایت موجبات کاهش اختلافات طبقاتی را فراهم می آورد و باعث اطمینان بخشی حکومت به مردم می شود.
5-بعد سیاسی را می توان از ساده ترین و پایین ترین سطح آن که آزادی بیان افراد است تا بالاترین سطح که تشکلهاو احزاب و ... در زمینه سیاست داخلی ، و در زمینه خارجی نیز از تعاملات بین المللی و حفظ موجودیت و تمامیت کشور و ایجاد و حفظ احترام برای شهروندان در خارج از کشور و ... را برشمرد.
کشوری که دارای سیاست کارآمد و قوی باشد به شکوفایی و پیشرفت و توسعهاقتصادی رسیده و موجبات رفاه مردم را فراهم و در پی آن رضایتمندی مردم را برای حکومت حاصل میکند.
در خصوص قسمت دوم سوال که واقعیت امروز ایران ، چه تفاوتی با آن امر بایست دارد،نیز بایستی بایستی با توجه به ابعاد مذکور پاسختان را بدهم.
1-در زمینه امنیت داخلی و خارجی قدری متفاوت می باشد . در امنیت خارجی بسیار خوب عمل شده که البته بهتر از این هم می تواند باشد. لیکن در زمینه داخلی هرکسی اگر گذارش به مراجع حکومتی افتاده باشد زیاد مورد رضایت نیست.
2-در سالهای اخیر حکومت خیلی سعی شده که با برداشتن اختلافات و ناهنجاری هایی که در این زمینه ها وجود دارد روانی در تعاملات و همزیستی بهتری را فراهم آورد لیکن بروز و اجرای سلیقه های فردی در این زمینه مخل این روند است و در کل نظام یافته و سیستمی نیست(البته از نوع سیستمهای رسمی) مثلا در جشنها و آداب رسوم مذهبی حکومت پافشاری نموده ولی درخصوص جشنها و اعیاد ملی که آحاد بیشتری را در جامعه در بر میگیرد ضعیف تر عمل می کند .درست است که این مملکت شیعی است لیکن ما در کنار هموطنان ار مذاهب و ادیان مختلف دیگر نیز زندگی می کنیم که تعداد قابل توجهی را در داخل این مرز و بوم تشکیل می دهند . لذا با پررنگتر کردن موارد ملی می توان به اتحاد بیشتر و همبستگی و همدلی فراوانتری نسبت به هر مقوله دیگری دستیافت و این امر نیز باعث نشود که خدای نکرده از وظیفه دینی خود هم غافل بمانیم و دست از حمایت مظلومان و شیعیان سایر نقاط برداریم و به قول کفتنی آب به آسیاب دشمن بریزیم.
3-برخورد حکومت همچون موارد در بعد فرهنگی نیز حاکی از سلیقه فردی برخی افراد است در زمینه هایی همچون حجاب-استفاده از شبکه های اجتماعی و الکترونیک-فیلتر نمودن سایتها-عدم دسترسی به امکانات اقتصادی خارج از کشور همچون ویزا کارت و خریدهای آزاد و اشاعه بی احترامی اقوام بصورت جکها و ... در این زمینه و عدم راهکارهای مناسب در زیمینه های اجتماعی و چند صدایی و تداخل در وظایف سازمانی ارگانها و نهادهای مسئول و غیر مسئول و عدم تعهد پذیری و عدم پاسخگویی مقامها و مراجع حکومتی و گاها مصونیت داشتن افراد و عدم صدور احکام مناسب برای برخی افراد که از سوی جامعه شناخته شده هستند و عدم اطمینان جامعه از برخورد و صدور حکم مناسب و اجرای احکام صادره همه و همه نشانگر عدم توفیق حکومت در این زمینه است که بایستی گامها موثر و شفاف با اطلاع رسانی در سطح بالا انجام شود بدون واهمه از هرگونه برداشت دشمنان خارجی و یا داخلی
4-در بعد اقتصادی ،خیلی واضح می توان اختلافات طبقاتی پیش آمده-افزایش سطح عمومی قیمتها که بطور مستقیم بر معیشت خانواده ها تاثیر گذار هست به عینه دید و از آنجا که اکثر مردم از طبقه متوسط و رو به پایین هستند فشار بیش از حدی بر عموم مردم وارد می شود و این فشار وقتی با اخبار کذب دولت همراه می شود بار روانی مضاعفی را در پی خواهد داشت(مثل افزایش روز به روز قیمت اقلام مصرفی و اجاره مسکن و خرید خانه و اتومبیل و نان و ... و اظهار کاهش نرخ تورم توسط دولت)،وجود رانتهای اقتصادی متعدد برای افراد و حتی ارگانها و ... که هر نفر از مردم حداقل از چندتای آنها با خبرند و در جامعه دهان به دهان نقل می شود که موجبات بدبینی را فراهم آورده است و سایر مسائل
5-مردم ایران در سطح وسیعی سیاسی شده و خواه نا خواه در تعاملات روزمره خود هم سیاسی فکر می کنند و هم سیاسی عمل می کنند لیکن احزاب مناسبی برای شکل دهی و هدفمند کردن این مقوله نیست و در سیاست خارجی هم علاوه بر سعیی که توسط مراجع می شود موفقیتی که تاثیر گذار بر رفاه نسبی جامعه باشد به چشم نمی خورد شاید باز مسائل تحریمها و انرژی هسته ایی و حقوق بشری و ... پیش کشیده شود ولی آیا تمام مشکلات اقتصادی و سیاسی ما ناشی از اینگونه مسایل است یا از این شاخه به شاخه کردن گاهی اقتصاد مقاومتی و گاهی هم بررسی و مذاکره با غرب و یا عدم پاسخگویی مناسب به اعراب حاشیه خلیج فارس و ... (2614638) (alef-4)
 
مردم
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۱:۳۲:۲۱
مرد،38 ساله از تهران كارمند
ما وقتي به به گذشته نگاه مي كنيم در همه دورانهاي زندگيم با بحران و كمبود مواجه بوديم و هستيم و بدون هيچ تريبوني هميشه از جانب ما و بر خلاف نظر ما صحبت كردند (چون مي دانند خلاف نظر انها داريم) و كليه مسولين نظام ما تبديل شدن به انرژي كه از يك پستي به پست ديگري مي روند و در اين حلقه كسي خارج از آنها حق ورود ندارد اگر حكومت صداقت دارد يكبار با منتقدانش آزاد بنشينند و نقدي كند عملكرد خود را نقد كنند (2614642) (alef-4)
 
مازندرانی
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۱:۳۷:۴۱
آقا ، 45 ساله ، مازندران ، تحصیلات : کارشناس ارشد مهندسی
حکومتی مورد قبول من است که :
1- به حقوق همه اقشار و عقاید مردم مصرح در قانون اساسی احترام بگذارد نه فقط بخاطر رسیدن به اهدافش با قشرهایی خاص تبادل دوطرفه داشته باشد.
2- در درجه اول در قبال مسائل سیاسی - اجتماعی - اقتصادی داخلی مسئولیت پذیر و پاسخگو باشد و هزینه کند نه اینکه مثلاً وضع اقتصادی کشور خراب باشد و سرمایه های ارزی و انسانی در خارج کشور مصرف شوند.
3- دشمن تراشی ودوست تراشی افراطی راکنار بگذارد و الگو برداری از کشورهایی مثل ژاپن در پیشرفت داشته باشد، نه اینکه عمداً کشورهایی خاص را خصم وسپس همانها را مدل بد قرار دهد ودائماً مشکلاتش رابر سر منتقدین داخلی بکوبد.
4- برای سرپوش گذاشتن بر ضعف های داخلی ، مشکلات کشورهای خارجی ومخالف را با بزرگنمایی در رسانه ها بخصوص در صدا وسیما به خورد مردم ندهد زیرا اولاً قدرت درک و شعور عده ای را نادیده گرفته و به آنها توهین کرده و ثانیاً از مسائل ومشکلات داخلی (خصوصاً اجتماعی مثل دزدی و قتل و.. ) مغفول مانده و هر روز بدتر از دیروز خواهد شد. (2614649) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۱:۴۰:۰۹
خانم- 37 ساله- تهران- دانشجوي دكتري
حكومت بايد صادق در گفتار و عمل بوده و شرايط ايجاد تبعيض را مهار كند در اينصورت قابل اعتماد مي باشد ولي يك بام و دو هوا و سياسي بازي اعتماد را از انسان سلب مي كند. همچنين من به اجراي عدالت و مقدم دانستن منافع مردم كشور خود بر مردم هر جاي دنيا تاكيد دارم.
همانند پدري كه اول وظيفه سرپرستي فرزندان خود را دارد و سپس براي يتيم همسايه دلسوزي كند (2614653) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۱:۴۲:۰۲
سلام

مرد.60 ساله.تهران. پزشك

انتخابات واقعي وبدون جهت دهي‌ و برابري همه مردم در برابر قانون و
فرصت هاي تا حدودي مشابه براي همه و
برداشتن ترس از پرونده سازي براي معترضين ولو با اشتباه سهوي و
كاستن كسب فرصتهاي اجتماعي بدليل ارتباط انتساب به مقامات
مي تواند اعتماد به حكومت را ايجاد كند
والسلام (2614656) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۱:۴۲:۳۲
آقای 50 ساله استاد دانشگاه
دروغ نگویند، دروغ نگویند، دروغ نگویند!
چه دروغ عمدی و چه غیر عمدی و مبتنی بر عادت، چه دروغ بی شاخ و چه دروغ شاخدار و چه انواع متعدد دیگر دروغ
دروغ نگفتن باب بسیاری از مفاسد دیگر را میبندد و از قضا ما به شدت در همه سطوح بدان مبتلاییم. (2614657) (alef-4)
 
جهان
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۱:۴۳:۵۸
بسمه تعالی
با سلام
آقا- 34ساله- ساکن تهران- لیسانس علوم اجتماعی- کارمند
حکومت تا زمانیکه براساس قانون عمل میکند مورد اعتماد است و لاغیر
وقانون میبایست مرتبآً در جهت حفظ منافع آحاد مردم جامعه در حال اصلاح و تکمیل باشد.
بطور مثال:
اگر دولت میخواهد شناسنامه، گواهینامه رانندگی، کارت پایان خدمت و مسائلی از این دست را عوض کند آیا هزینه آنرا باید مردم بدهند یا دولت
اگر قانون بگوید مردم باید بدهند این قانون در جهت حفظ منافع مردم نیست بدلیل اینکه دولت تصمیم گرفته این کارتها را عوض کند و مردم یکبار هزینه آنرا داده اند و شاید دولت به هر دلیل (که اهم آن عدم کارشناسی صحیح دولت میباشد) در طول عمر یک فرد بخواهد برای هر کارت 100 بار تعویض انجام دهد آیا باز هم باید مردم هزینه های آنرا پرداخت نمایند.
این مشت نشانه خروار است. (2614659) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۱:۴۶:۱۲
آقا، 25 ساله از تهران، مهندس معماری:
سوال یک خط ولی جواب هزاران خط...
جواب شما را همیشه مسئولان کشور از بالاترین رده تا جزء ترین آن می دهند:
برقراری عدالت، داشتن صداقت، خدمت بی ریا، عمل به قانون، عرق ملی، حس انسان دوستی و ...
در عمل ولی انچه که میبینیم دقیقا برعکس است:عدالتی نیست،صداقتی نیست،در حرف ها و عمل ها ریا موج می زند، قانون فقط یک شوخی است و همه چیز براساس مصلحت است.
وقتی که اینها را میبینیم قطعا بی اعتماد میشویم،ان هم به همه چیز. حال اگر نبینیم و حرف و عمل یکی باشد قطعا موجب جلب اعتماد می شود.
راهکار پیشنهادی به نظر اینجانب:
- مسئولین گرامی مصلحت اندیشی ای را که ناشی از برداشت خودشان است، کنار بگذارند و صرفا به قانون عمل کنند.
- با مردم صادق باشند، خوب و بد را با هم نشان مردم بدهند و بگذارند مردم خود تصمیم بگیرند.
- بر بی لیاقتیشان اسرار نورزند، کمی از احساس تکلیف خود بکاهند و در کاری که تخصص ندارند وارد نشوند.
- مردم را مشتی (....) فرض نکنند که هرچه می خواهند بگویند و به زعمشان مردم هم باور میکنند.
- هیچ شخصی در مقام سیاسی، مقدس نیست و باید پاسخگو باشد و مورد نقد قرار گیرد.
- حرف ها و عمل هیچ کس وحی منزل نیست که به آن نقد و اعتراض وارد نباشد.
- یک سری مسائل که تبدیل به تابو شده اند باید شکسته شوند و به بحث گذاشته شوند.
- خودمان را گول نزنیم، سیاست حاکم بر کشور سیاستی است که محبوب اصولگرایان است، مردم اصولگرایی را پس زدند و خواهان آن نیستند.
- از آنجایی که در اینجا منافع حزبی مهم است و نه مردم، بین حکومت و مردم فاصله ی بسیاری افتاده است اینکه بخواهیم دلمان را به حضور پرشور جماعتی که به راهپیمایی ها و نماز های جمعه می ایند خوش کنیم، ساده انگاریست. (2614663) (alef-4)
 
آرش
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۱:۴۶:۵۷
آرش حافظی 44 ساله دیپلم تهران تولیدکننده محصولات چرمی سلام 1-شعارهای یک حکومت مردمی وقابل اعتماد مردم باید منطبق یا بهتر است بگوئیم نزدیک به عملکردش باشد مثلا وقتی سیاست های حکومت ازدیاد نسل وجمعیت است ولی یک خانواده با دو فرزند یا بیشتر درتهران یا شهرهای بزرگ به زحمت سرپناهی برای زیستن میابند این تناقض در شعار وعملکرد است 2-نهادهای نظارتی و قانون گذاری همچون مجلس هر حکومت مردمی باید از آحاد آگاه و مسول آن جامعه تشکیل شده باشد اما اگرگروهی خاص بر چنین نهادهائی سیطره یابند عنصر اعتماد مردم اولین چیزی است که حکومت از دست میدهد.مثلا وقتی قید داشتن دکترا یا کارشناسی ارشد برای انتخاب نماینده گذاشته میشود بدیهی است که فقط قشری خاص با دیدگاهی خاص قادر به ورود خواهند بود وچنین نهادی فاقد اصالت مردمی خواهد بود 3-توجه به خواستها ونیازهای اولیه مردم از اهمیت بسزائی در جلب اعتماد مردم برخوردار است مثلا وقتی به نانوائی میروید وبه کیفیت پائین نان علی رغم گران شدن قیمت آن اعتراض میکنید و پاسخ میشنوید همینه که هست برو هرجا دوست داری اعتراض کن! و شما میدانید که شاطر راست میگوید وهیچ مرجعی برای رسیدگی موثر نیست در لحظه احساس بی پناهی و بی اعتمادی وجودتان را پر میکند. ممکن است برای کسیکه از بالا وبطور کلان به مسائل جامعه مینگرد این عرایض مسائل پیش پاافتاده ای باشد اما همه شاهد بوده ایم که در گذشته سیاست بازانی با مثلا توزیع گونی سیب زمینی در روستاها یا اختصاص سهام ودر مواردی پول نقد(توجه سطحی به خواستهای عمیق مردم) توانسته اند قدرت را در دست بگیرند وبکنند آنچه کردند! با تشکر وااسلام علی من اتبع الهدی (2614665) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۱:۵۰:۳۵
جنسیت: زن
سن: 35
محل زندگی: علی‌آباد
تحصیلات: فوق لیسانس
شغل: مهندسی

سلام
جناب دکتر افروغ
شما از دید جامعه شناختی و طبیعتا با اهداف خاص به موضوع نگاه می‌کنید.
اجازه بدهید پیش‌داوری کنم. من تصورم این است که شما قصد دارید با مطالعه‌ی نمونه‌گیری شده از اجتماع و مخاطبین خاص؛ به بررسی دلیل ناکامی جناح خود در اعتماد ملی ایرانیان بپردازید. زیرا در سالیان گذشته هر بار مدیریت در دست طیف شما بوده؛ با وجود تسامح بسیار؛ عدم رضایت ملی بسیار بوده و هرگاه طیف مقابل شما ظاهرا در مسند قدرت بوده؛ متاسفانه علاوه بر چوب لای چرخ گذاشتن و تلاش‌های نامشروع و شبه‌قانونی برای حذف رقیب، سعی در ناچیزبودن موفقیت آنان و شاهکارنامیدن خبر یک فعالیت هر چند اشتباه تیم خود داشته‌اید.
جناب دکتر افروغ.
مشکل اساسی جامعه‌ی ایران؛ این است که بر اساس شواهد موجود تیم مدعی اصولگرایی به هیچ اصول اخلاقی و قانونی پایبند نیست. و حتی برای تسخیر سیستم، اساسنامه‌ها را باطل و نیروها را چریک‌وار و نفوذی وارد سیستم می‌کند تا بازی را یا به نفع خویش تغییر دهد؛ یا ببخشید؛ جرزنی کند.

مشکل اساسی این است که مردم فراموش شده‌اند؛ که هیچ؛ قانون بازیچه است. نفع مردم بازیچه است. منافع ملی؛ منافع واقعی و اثربخش در زندگی مردم نیست. حتی در درازمدت.
مردم به امید نیاز دارند و این امید را باید در زندگی کوتاه خویش و فرزندانش ببیند. اما مدام صحبت از آینده است. و آینده‌ای که قرار است سرشار از موفقیت باشد. اما ناکامی و ناکارآمدی در آن موج می‌زند. نفرت؛ توهین؛ دروغ؛ عدم تمکین به عدالت و قانون و حق‌الناس دانستن امور مسلمین.
متاسفانه کسی؛ ایرانی را ایرانی به شمار نمی‌آورد و اگر صحبتی هست؛ از مردم مظلوم لبنان و ... است. اما مظلومیت پدر و مادری که در رنج مشکلات بی‌کاری و تحصیل و اسکان و ... است اصلا عددی نیست.
مظلومیت نیروی کاری که به ناروا از پست‌ها حذف می‌شود؛ درد نیست. مظلومیت فرزندانی که به اتهام‌های مجهول در زندان نابود می‌شوند درد نیست.
دزدی و غارت و دروغ در تریبون‌ها درد نیست. اما ... درد آنجایی است که هیچ سودی برای مردم ندارد بلکه برای باند قدرت منافعش دردآور یا موفقیت است.
گویا برخی خود را معیار مردم می‌پندارند و در تاریخ سی و چندساله‌ی انقلاب هیچ عذری از مردم نخواسته؛ هیچگاه عقب‌نشینی نمی‌کنند و هیچگاه نیز نباید بازنده باشند. به هیچ قیمتی! و خود همه انگاری دارند.

طبیعتا در چنین شرایطی نیز سود در آن است که با ریاکاری؛ ظاهرا همراه؛ یا در سکوت بود. و این مانع اعتماد واقعی ایرانیان است. و مانع همبستگی واقعی و همکاری واقعی و در درد و شادی همراه واقعی بودن. (2614672) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۱:۵۰:۵۰
آقا/ 55 ساله / علوم اجتماعی

پاسخ سوال آقای افروغ، در تجربیات متعدد 36 سال گذشته به کرات داده شده است.
آنچه بعنوان چکیده می توان گفت عبارت است از:

1- صداقت و یکسانی در لایه های اندرونی و بیرونی متولیان

این امر موجب میشود تا مردم خود را در طبقه فرودست نبینند و حس مشارکت در آنان تقویت شود. آنچه شاهد آن هستیم تفاوت زیاد بین لایه های اجتماعی در مشارکت در امور کشور است و برخورداری این لایه ها از امکانات رشد و رفاه نیز بسیار متفاوت است.

2- شایسته گزینی

معیار انتصاب و انتخاب افراد برای پستهای مختلف کشورداری، لیاقت تجربی و دانش عملیاتی آنان باشد. آنچه شاهد آن هستیم متاسفانه مبتنی بر قبیله محوری، باند محوری و در خوشبینانه ترین حالت مدارک آکادمیک افراد است.


3- وجود نمایندگانی فاخر و ممتاز در مراکز مختلف نمایندگی (مجلس/شوراها)

امکان وجود نمایندگانی ممتاز در پیشخوان مردم، باعث اتکای مردم به آن افراد می شود تا نظریات و خواسته های خود را به بدنه اصلی حکومت منتقل نمایند. آنچه شاهدش هستیم غالبا ایجاد صنف و حرفه ای بنام نمایندگی است که با لابی گری و ... بدست میاید. نتیجه عملکرد تاکنون اغلب نمایندگان، عقب افتادگی مناطق محروم و رکود مناطق مستعد پیشرفت از جوانب مختلف بوده است.

4- سلامت مراکز مهم اقتصادی برای سرمایه گذاری مردم

وجود مراکزی سالم، بدون فساد مالی، رانت و باندبازی، موجب امید مردم برای افزایش دارایی و سرمایه شان از طریق مشارکت در مراکز سالم سرمایه گذاری در کشور میشود.
آنچه شاهدش هستیم تسلط باندهای مدیریتی بر مراکز مهم اقتصادی بانکی و بورس و صنایع و طرح های مشارکتی است که سالیان متمادی تسلط خود را حفظ کرده اند و با عملکرد منفعت طلبانه باندی، موجب طرد سرمایه گذاران معمولی شده اند.

5- رسیدگی دقیق و بی تعارف و موکد به تخلفات مسئولین

برقراری سیستم دقیق نطارت و بازرسی در سازمانها و مراکز مختلف (مخصوصا اقتصادی) برای نطارت بر عملکرد مدیران موجب ارتقای سلامت اداری مالی کشور می شود و اعتماد عمومی برای مصرف ثروت و دارایی کشور توسط مسئولین را ایجاد می کند.

آنچه شاهدش هستیم تبدیل واحدهای حقوقی و حراست و نطارتی سازمانها به بازوهای مدیریت آن مجموعه است که اکثرا تلاش برای حل مفاسد دارند تا رسیدگی به مفاسد. از سوی دیگر مراجع رسیدگی کننده به تخلفات مدیران ریز تا درشت، این مدیران را از خانواده نطام تلقی می کنند و رسیدگی قاطعی انجام نمی شود. حال آنکه می بایست کوچکترین گزارش مردمی در مورد تخلفات مدیران جدی انگاشته شود و رسیدگی سریع و قاطعی بعمل آید. (2614674) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۱:۵۰:۵۰
مرد، 32 ساله، تهران، مهندس عمران
حکومت باید در اختیار امام معصوم باشد تا بتواند از تک تک تصمیمات خود دفاع مشروع و عقلائی کند. لذا در دوران غیبت، امکان تشکیل حکومت اسلامی که مورد پذیرش مردم باشد و توان رفع مشکلات ایشان را داشته باشد، وجود ندارد. چون حاکمان معصوم نیستند و مرتبا در تدبیر امور و تشخیص صلاح مردم دچار خطا می شوند. پس هیچ گاه رضایت حاصل نمی شود.
گواه این مطلب نا رضایتی عمومی در تمام کشورهای دنیا است. اما چون راه درست را نمی شناسند و جایگزینی برای نظام های فعلی ندارند، به دنبال تغییر نیستند. شما چند نظام سیاسی را می شناسید که توانسته باشند عدالت را برقرار کنند و مردم خود را راضی نگه دارند؟
لطفا این اظهار نظر را با انگ زدن و منتسب کردن به گروههایی نظیر حجتیه پاسخ ندهید. این یک واقعیت است و تا به این واقعیت اذعان نکنیم، نمی توانیم کاری از پیش ببریم. (2614675) (alef-4)
 
نيك
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۱:۵۷:۵۵
آقا 35 ساله تهران كارشناس ارشد هنري
حكومت را براي تامين كليه حقوق خود و خانواده و هموطنانم مي خواهم و مي خواهم به احقاق حقوق ساير مردم جهان نيز بي تفاوت نباشد.
از حكومتم انتظار دارم در يك برنامه ريزي كوتاه مدت و ميان مدت و بلند مدت نيازهاي مردم را تامين كند
مسكن به عنوان يكي از ضروري ترين نيازهاي زندگي يك خانواده دغدغه بسياري از هموطنان من است و از حكومتم انتظار دارم آن را در كوتاه مدت تامين كند(چون به هرحال عمر مفيد ما دارد تمام مي شود) من مي بينم كه حكومت كشور من در تامين يكي از اساسي ترين نيازهاي من و خانواده ام ناتوان است و حتي گاهي فكر مي كنم به صورت سيستماتيك از نياز من به خانه سوء استفاده مي شود. نياز ايرانيان جوان به مسكن مسير زندگي شان و روحيه آنها را خيلي تحت تاثير قرار داده و انگيزه هاي ما را تا پايين ترين سطوح پايين آورده. ناتواني حكومتم در تامين شرايطي كه من خودم بتوان با كار زيادي كه مي كنم مسكن بخرم با شعارهاي آرماني آن تناقض زننده اي دارد (2614687) (alef-4)
 
احمد
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۱:۵۷:۵۶
مرد،17 ساله،شهرستان اسفراین،مشغول به تحصیل در پیش دانشگاهی
اعتماد مساله ای دو طرفه است. یعنی هنگامی اعتماد حاصل میشود که دو طرف تلاش طرف مقابل را برای اعتمادسازی ببینند و خود هم در این راه اقدام کنند.
در رابطه شهروند و حکومت هم بحث مذکور صادق است.هنگامی که مردم ببیند حکومت تمام تلاش خود را برای شفاف سازی ، جلب اعتماد مردم،و اثبات حسن نیت خود انجام می دهد قطعا به چنین حکومتی اعتماد می کنند.
هنگامی که در مقوله بیان و تفکر خط قرمز ها زیاد شد و مردم احساس کردند که حکومت چیزی برای مخفی کردن دارد یا بعبارتی مردم را نه تنها از خود نمی بیند بلکه برای بقای خود خطرناک تصور می کند اعتماد مردم هم از بین می رود.
در وضعیت فعلی ایران نبود رسانه های آزاد بسیار آزاردهنده است و این مورد باعث داغ شدن بازار شایعات و حرف های درگوشی بین مردم درباره مسئولان میشود.حرف هایی نظیر ثروت های افسانه ای بعضی مسئولان یا آقازاده هایشان.
بدیهی است که بسیاری عوامل دیگر از بین رفتن اعتماد نظیر فساد اقتصادی هم با وجود رسانه های آزاد قابل پیشگیری است.
در چنین جامعه ای اعتماد مردم کم کم رنگ میبازد و هنگامی که مردم مسئولان را از خود ندانستند ،حتی هشدارهایی درباره کم آبی یا صرفه جویی را هم جدی نمیگیرند و حتی در توجیه مصرف زیاد آب خود فساد 3000 میلیاردی را حجت قرار دهند! (2614688) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۱:۵۸:۱۴
مرد، 33، تهران، دکترا و پژوهشگر رسانه:
حکومت باید با فساد اقتصادی با شدت تمام و بدون مصلحت اندیشی مقابله کند، فساد نابودکننده سرمایه های اجتماعی و مانع اصلی بر سر راه تحقق عدالت اجتماعی است. مشکل اصلی حکومت کنونی نهادینه شدن فساد در تمامی بخشها است. (2614689) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۲:۰۱:۴۲
با سلام
آقا ، اصفهان ، 28ساله ، شغل آزاد
حکومت میبایست با احترام به رای حداکثری ، تمامی نیازهای مردم را اعم از اقتصادی ، اجتماعی ، مدنی ، امنیتی برآورده کند و هیچگاه منافع خود مبنی بر برسر قدرت بودن را با عناوین مختلف به منافع مردم ترجیح ندهد که این خود به مرور زمان موجب شکاف عمیق بین حکومت و جامعه شده و فروپاشی اجتماعی و اقتصادی را به دنبال دارد .
به نظر بنده دو خط آخر عرایض اینجانب شامل حکومت فعلی کشور است و میبایست از وقوع پیوستن هرج و مرجها و فروپاشیهای آینده ، به فکر بود . (2614693) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۲:۱۳:۵۹
آقا، 28 ساله، تهران، دانشجوی دکتری
سه مورد اصلی که حکومت باید بدان توجه نماید تا مردم از آن راضی باشند عبارتند از: 1- ایجاد امنیت، 2- قانونگذاری و وضع مقررات برای شکل گیری و رشد اقتصاد (که این البته به معنای دخالت حداقلی در اقتصاد است و نه اینکه 80% اقتصاد در اختیار دولت باشد) و 3- پرهیز از دخالت مستقیم در امور شخصی و اعتقادی افراد جامعه. توضیح مورد سوم آن که حکومت باید به مردم احساس آزاد بودن (Perceived Freedom) را بدهد. (2614711) (alef-4)
 
حسن
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۲:۱۴:۴۲
با سلام 57ساله باز نشسته دیپلم از شیراز درپاسخ مذکور میتوان گفت در بعد امنیت مردم رضایت نسبی را دارند اما در بعد اقتصاد خیر ودلیل انرا عدم شفافیت در دخل و خرج دولت ونظام میدانم لذا چنانچه با شفافیت مردم بدانند که نظام در چه مواردی چه هزینه هایی را انجام وضرورت ان چیست میتواند بسیار مورد قبول باشدومورد بعدی قوه قضاییه است که مردم باور اینکه عدالت در مورد همه یکسان اجرا میشود را ندارند باتشکر (2614713) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۲:۱۵:۵۳
آقای 25 ساله کارشناس حقوق از بوشهر

حکومتی مورد رضایت مردم است که در آن تمرکز قدرت و تفکیک قوا به گونه ای صورت گیرد که راس آن را مردم انتخاب کنند مثل سایر کشورهای جهان که رئیس جمهور یا نخست وزیر به نمایندگی از ملت برای کشور تصمیم بگیرد ولی در کشور ما تفکیک قوا مشخص نیست هر کس یا هر نهادی در امور و وظایف دولت دخالت می کند و در نتیجه انتظارات مردم برآورده نمی شود و موجب نارضایتی و بی اعتمادی مردم نسبت به رئیس جمهور می شود و کشور ما تحریم می شود و قتی کشور ما تهدید می شود وقتی بیکاری و تورم در نتیجه تحریم های ظالمانه کشور را فرا میگیره ما چه کسی را مسول بدانیم؟ (2614714) (alef-4)
 
مهدی
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۲:۱۶:۲۳
آقا، 33 تهران . کارشناس ارشد صنایع. مدیر تولید.
به نظرم حکومت متمرکز نمی تواند اعتماد مردم را جلب کند. حکومت باید تمرکز زدایی شود تا همنوایی بیشتری با مردم پیدا کند و مردم نقش بیشتری در اداره ی کشور داشته باشند. در چنین حکومتی عملا براندازی بی معنی میشود و اعتماد مردم به حکومت با دیدگاه مردم به خودشان نسبت مستقیم پیدا می کند.
در حکومت ایران نهادهای متمرکز همچون صداوسیما بیشترین نقش را در فاصله اندازی بین مردم و حکومت ایفا می کنند. هر چه نهادهای تصمیم گیر مرکزی جسارت بیشتری در واگذاری مسوولیتها و اختیارات به اجزا جزیی تر حکومت باشند حکومت بیشتر مورد اعتماد خواهد بود. (2614715) (alef-4)
 
علي
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۲:۲۴:۰۲
سلام
مرد،46 سال،خرم اباد،كارشناس ارشد مديريت،كارمند

حكومت بايد مشخص كند حق مردم بر خود را چگونه تفسير ميكند؟
آيا فقط اين مردم هستند كه بايد در راي دادنها شركت كنند، راهپيمايي بروند، پشت سر حكومت باشند؟
آيا مردم هيچ حقي بر گردن حكومت ندارند؟
حكومت بايد عوامل وابسته به خود را شفاف به مردم معرفي كند.هيچ نهادي ( تاكيد ميكنم) هيچ نهادي نبايد در مقابل پاسخگويي به مردم مصونيت داشته باشد هرگاه حكومت در مقابل خطاي نهادهاي زير دست خود (مثل سپاه،ائمه جمعه،نهادهاي متعدد) كوتاه نيامد و علنا آنها را مجازات و تنبيه كرد من به حكومت اعتماد پيدا ميكنم. (2614731) (alef-4)
 
محمد
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۲:۲۴:۳۰
مرد.30ساله.تهران.لیسانس عمران
1-رکن اصلی هر رابطه ای صداقت است و حکومت نیز باید با صداقت با مردم برخورد کند و جامعه را نامحرم اسرار خود نداند
2-فهم جامعه توسط حاکمان یعنی حکومتی با استفاده از ابزار علمی و کانال هایی که اطلاعات درست را در اختیار او میگذارد از جامعه خود تحلیلی مبتنی برواقیت داشته باشد نه اینکه برداشتی سطحی مطابق خواست خود داشته باشد گاهی حکومت خواست خود را با تمام قدرت به جامعه القا می کند بعد اثر کوتاه مدت و سطحی آن را به عنوان واقعیت جامه برداشت کرده و دوباره به خود مردم باز نشر میکند این گونه رفتار تا مدت کوتاهی موجب مدیت جامعه توسط حاکمیت میشود ولی در آینده جامعه عکس العمل های غیر قابل پیش بینی از خود بروز میدهد که غیر قابل کنترل خواهد بود.... (2614732) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۲:۳۱:۵۵
خانم- 33 ساله- رشت- کارشناس ارشد شرکت دولتی
1- افراد حکومتی (مسئولین) سوابق شفاف داشته باشد خصوصا از نظر مالی.
2- در مسائل مهم که به زندگی و معیشت عموم مردم مرتبط است بطور شفاف با مردم مشورت نموده و رفراندوم نماید.
3- در مواخذه افراد خطاکار ، پست و مقام آنها درنظر گرفته نشود (مثلا اینطور نباشد که جرم یک وزیر، مدیرعامل، و ..و یا افراد خانواده آنها بدلیل اینکه نظام مورد سوال قرار نگیرد ، پنهان شود زیرا در غیر اینصورت است که نظام زیر سوال می رود).
4- تریبون اظهارنظر در هر مورد خاصی دست شخص صاحب نظر و اختیاردار آن مورد باشد و اینطور نباشد که مثلا رئیس مجلس از مسائل قضایی می گوید یا امام جمعه از مذاکرات هسته ای نقد می کند و ....
5 ...
6 ......
7........... (2614747) (alef-4)
 
حسین
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۲:۳۲:۴۲
آقا،34ساله،تهران،مدیرعامل شرکت تعاونی چوب
1- رعایت و اجرای کلیه بندهای قانون اساسی و سلیقی عمل نکردن به قانون
2-عدم نافذ بودن کلیه بخش نامه ها و اجرای کلیه امور فقط از طریق قوانین مصوب که دردسترس همگان باشد
3-عدم ایجاد امتیاز ویژه برای اشخاص اعم از سیاسی و نظامی و...
4-برخورد یکسان قوه قضابا تمام اشخاص
5-شکل گیری احزاب و گروه ها خارج از سلیقه سیاسی
6-اجرای قانون از کجا آورده ای برای همه ازابتدای انقلاب برای مشخص شدن مشروعیت ثروت
7-برخورد با گروههایی که دین را به سلیقه شخصی تفسیر و در جامعه اجرا می کنند
8-عدم امتیاز دهی در امور استخدامی به خانواده های... و ایجاد امتیاز اجتماعی بر ای این عزیزان
9-حذف هسته های گزینش از مراکزی که جنبه اطلاعاتی ندارند جهت جلوگیری از خروج نخبگان
10-شفاف شدن فعالیت شرکت های دولتی
11-ایجاد رفاه اجتماعی و افزایش سطح درآمد مردم در سطح قابل قبول بین المللی
اگر چنین باشد من به چنین حکومتی اعتماد دارم (2614751) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۲:۳۸:۳۷
بنام خدا

1.اگر حکومت اکثریت ( دمکراسی )‌درست نیست ! حکومت اقلیت بر اکثریت احمقانه است .
2.حکومت خادم مردم است نه تعیین کننده سرنوشت آنها . مردم خود به اندازه کافی اطلاعات برای تعیین سرنوشت خود دارند. مردم سروران حکومت هستند.
3.حکومت باید صداقت داشته باشد و عیوب خود را با دلیل تکراری سوَُاستفاده دشمنان مخفی نسازد و با منابع فساد و ارتشا و اختلاس با شدید ترین وجه ممکن مقابله نماید حتی اگر این موارد در پایه های خودش باشند.
4.حکومت باید قدرت قبول اشتباهات خود را داشته باشد و نگذارد تملق اطرافیان ، قدرت تحلیل واقعیت را سلب نماید و در غیر اینصورت نمی تواند خواست واقعی ملت را تشخیص دهد و فقط گفته های وابستگان و تکرار آن در هر موضوعی را کم کم باور ذهنی خود می سازد .
5.حکومت باید منافع ملت خود را سرلوحه قرار دهد ، ایده آل ها را ملت تعیین می نماید نه یک عده وابسته متوهم.
6.از بالا تا پایین حکومت قابل انتقاد هستند و مقدس مآبی برای هر فردی فقط به عدم اعتماد مردم می انجامد. چون گذشت زمان در تمودار ساختن اشتباهات فرد مقدس شمرده شده بسیار بی رحم است .
7.حکومت باید اهل مشورت با تمام نمایندگان مردم باشد و از قدرت نمایی جناحی بپرهیزد چون این قدرت نمایی ها فقط باعث ناامیدی مردم از اصلاح عیوب می گردد.
8.حکومت باید لحن خود را منطقی و عالمانه کند .برخورد ناسزاگونه با دیگر عقاید تاثیر بسیار بدی در اجتماع دارد.
9.مسوولین حکومتی باید نخبگان ملت باشند .من به عنوان یک فرد از حکومت انتظار دارم همانقدر که به مداحی و موارد مذهبی می پردازد به علوم روز هم بپردازد مخصوصا در برنامه های تلویزیونی .من باید احساس کنم نخبگان در امور دست اندرکارند.
10.من بواسطه حکومت باید در دنیا سرافراز باشم نه اینکه خجالت بکشم بگویم ایرانی هستم.

توفیق شما را از پروردگار مهربان خواستارم.

جنیست : مرد

سن : 40

تحصیلات : کارشناسی ارشد

شغل : طراح

محل زندگی : ایران (2614759) (alef-4)
 
جلال
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۲:۴۴:۲۷
مرد 52 ساله از تهران - کارشناس فنی شرکت خصوصی -
مسئولیت نه تنها اختیار داشتن و نیز به معنای پاسخگو بودن میباشد . پاسخگو بودن هر حکومتی نشان از اهمیت آن حکومت به مردم دارد و مهم دانستن مردم باعث اعتماد جامعه به حاکمان میشود و نه فقط پاسخ سمبلیک و به دور از انصاف . (2614774) (alef-4)
 
مهدی
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۲:۴۸:۲۸
مرد ،۵۸ ساله،تبریز ،کارشناس ارشد
تمام ارکان حکومت بایستی بر گرفته از آرای مردم باشد، ونظر اکثریت جامعه بر اساس قانون اعمال شود وحقوق اقلیت به رسمیت شناخته شود .امکان گردش حکومت کنندگان به سهولت وبطور شفاف برای همه واجدین شرایط مطابق قانون فراهم شودوامکان به قدرت رسیدن اقلیت در صورت به دست اوردن نظر اکثریت مردم فراهم شود .امکان نظارت بر عملکرد حاکمان توسط مردم ونمایندگان مردم ومطبوعات آزاد فراهم شود ، امکان رشد وتعالی مردم فراهم شود و....... حکومتی که مسایل فوق در آن اعمال میگردد میتواند نمونه واقعی حکومت مردم سالار تلقی شود استقرار این مسایل در کشورها نسبی بوده وبطور مطلق در هیچ یک از کشورهای جهان فراهم نگردیده ،کشور های پیشرفته وتوسعه یافته جهان نظیر کشورهای اروپای غربی وآمریکا به نسبت سایر کشورها در این خصوص بهتر عمل کرده اند فاصله کشورهای جهان سوم نظیر کشور ما متاسفانه زیاد میباشد (2614780) (alef-4)
 
سید رضا
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۲:۴۸:۳۵
سید رضا 40 ساله دانشجوی دکتری
جناب دکتر افروغ شما در ذهنیت من انسان اخلاقی هستید بنابر این من به شما اعتماد دارم که حرف های مارا به گوش حاکمیت برسانید.وظیفه حکومت 1-آماده کردن بستری برای تامین نیازهای فیزیولوژی وامنیت2-حفظ کرامت شهروندان بدون تفکیک کردن مردم بمانند بسیجی وغیر بسیجی 3-ایجاد جامعه ای که مردم عزت نفس وآزادی پیدا کنند .(آزادی یعنی استقلال مالی مردم از حاکمیت).4-بستری برای اندیشیدن مردم یعنی اینکه سبد خانوار دارای مولفه فرهنگی مانند کتاب -روزنامه وغیره باشد.5-ایجاد محیطی برای خلاقیت ونوآوری6-رسیدن به درجه خودیابی .حالا با وجود نهادهایی که 80%منابع را گرفته چطوری این موارد امکان پذیر هست(موسسات مالی ...) مخابرات راهسازی دخالت در سیاست-فرهنگ-و...نهاد های زیر نطر حاکمیت خودشان به اندازه یک کشور بودجه بدون نظارت دارند-مانند صدا وسیما-ستاد اجرایی امام-ائمه جمعه-تبلیغات اسلامی-شورای نگهبان-
وبعد ایجاد رقابتی سالم بین احزاب مختلف بدون رد صلاحیت های گسترده سیاسی (2614781) (alef-4)
 
هادی ایرانی
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۲:۴۸:۵۸
مرد، 27 ساله، تهران، لیسانس، کارمند

1-حکومت باید با مردم صادق باشد و مردم را صاحب شعور بداند و حقیقت را به مردم بگوید.
2- حکومت باید نیاز واقعی کشور را درک کند و در پی آن باشد

در مورد اول که اصلا وضع چنین نیست در مورد دوم هم حکومت به جای اینکه دنبال نیاز مردم باشد دنبال لجبازی با قدرت های اقتصادی دنیا است که نتیجه ای جز تحریم و فلج بودن اقتصاد و صنعت ما ندارد (2614784) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۲:۵۸:۵۱
آقا ، 33 ساله تهران ، مهندس مخابرات:
اعتماد یک قرص یا کپسول نیست که در یک دوره کوتاه مدت و حتی میان مدت حکومت به مردم بدهد مردم هم مصرف کنند و به آن اعتماد پیدا کنند مثالش هم همین تلاشهای وزیر بهداشت ؛ با وجود اینکه ایشان در طول این یکی دوسال خیلی زحمت کشیده است اما بازهم مردم به سیستم بهداشت و درمان اعتمادی ندارند. اعتماد حاصل برنامه ریزی کلان و بلند مدت کشور است که هر دولتی هم بیاید آنرا فارغ از خواستگاههای جناحی اش دنبال میکند و مردم ارام آرام و در یک دوره بلند مدت به آن موضوع اعتماد می کنند . مثلا وقتی یک دولت بیاید یک جوانک 28 ساله را بگذارد رییس شرکت پارس خودرو آنوقت کارشناسان و مردم عادی باید به سیاست ها ومدیریت حکومت اعتماد کنند؟!! (2614801) (alef-4)
 
مصطفی
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۲:۵۹:۰۴
مرد...33 ساله...فروشنده لوازم برقی...دیپلم...قم

حکومت باید به آزادیهای فردی شهروندان مادامی که مخل آزادی در مرحله عمل افراد دیگر جامعه نیست احترام بگذارد وزمینه وامنیت را برای این آزادیها فراهم کند...سیاستهای اقتصادی وسیاست خارجی وفرهنگی را طوری تنظیم کند که خروجی آن محیط زیست وهوای پاکیزه،رونق اقتصادی،رفاه حدااکثری جامعه ونشاط روحی اکثریت جامعه باشد...دارای عدلیه بیطرف با حدااکثر کارآمدی برای رسیدگی به پرونده های مطروحه در آن باشد..سازوکار سیاسی را طوری طراحی کند که نتیجه انتخابات های برگزار شده در آن تبدیل نشود به رفتن نمایندگان اقلیت جامعه به نهادهای حکومت به نام مردم ولی در عمل مقابل خواسته های مردم که از دیکتاتوری عریان از بعضی جهات بدتر است.فراهم کردن بیمه های کارآمد وحدااکثری در مرحله درمان برای آحاد جامعه وبرنامه های گسترده در مراحل پیشگیری از بیماری..اجتناب از دوقطبی کردن جامعه ومقابل قرار دادن گروهی از مردم در مقابل گروهی دیگر برای پیش بردن سیاستهای خودش...حمایت گسترده سیاسی وقضایی وفرهنگی ومالی برای فعالیت رسانه ها... (2614803) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۳:۰۰:۱۰
مرد - 47 ساله - تهران- مدیر پروژه در شرکت پیمانکاری خصوصی:

- یکسان بودن یا حد اقل مشابهت بین منافع حکومت و مردم میتواند اعتماد متقابل بین آندو بوجود آورد. این شاید معنی بهتری از حکومت برآمده از مردم باشد( صرف نظر از نحوه به قدرت رسیدن) - در این صورت احتمالن مرم و حاکمان شبیه هم خواهند بود چه به لحاظ گفتار ، کردار و حتی سبک زندگی( صرف نظر از میزان برخوداری) در غیر اینصورت وضعیت ناپادار بوجود می آید مثلاً حکومت اقلیت کاملاً سکولار بر مردم بشدت سنتی مانند ترکیه سوریه ایران قبل از انقلاب

- در اوایل جمهوری اسلامی حکومت و حاکمان شبیه مردم بودند همان لباس همان رفتار همان فرهنگ و سبک زندکی- اندک اندک شباهت ها کمتر شد مردم و بویژه طبقه متوسط تغییر یافت. طبقه متوسط به معنی فرهنگی ان بزرگ شده و فرهنگ و منافع مورد نظرش با حاکمیت تفاوت پیدا کرد- طبعاً این تفاوت دیواری از بی اعتمادی بیم مردم و حاکمان بوجود می آورد از نظر حکومت مردم اکثریت فریب خورده اند تحت تهاجم فرهنگی غرب قراردارند(1) و از نظر مردم حکومت عنصر مزاحم ای است (2) که جز به منافع ایدولوژیک خود نمی اندیشد .

1) رجوع کنید به اصرار بر موضوع تهاجم فرهنگی، صحبت از لرزه افتادن به تن بی از عناصر بیشتر ایدئولوزیکتر حکومت از بحث رفراندوم - کنترل ورود به مناصب قدرت و ....
2) رجوع کنید به حجم استفاده از ماهواره و فیلتر شکن، اصرار بر پوشش متفاوت حتی علیرغم برخورد فیزیکی و.... (2614805) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۳:۰۰:۴۷
مرد - 45سال - تهران - کارگر

1-اطلاع رسانی آزاد و بی قید و شرط برای آگاهی مردم از فعالیت های حکومت.
2-حمایت همه جانبه از متولیان اطلاع رسانی.
3-لغو تمام قوانینی که برای انسانها جایگاهی ویژه و دور از دسترس قائل شده.
4-ایجاد یک قدرت مرکزی و قدرتمند و برگرفته از آراء عمومی و حذف دول موازی.
5-پاسخگو بودن همگان در برابر قانون و مردم از بالا تا پائین و از ریز تا درشت. (2614806) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۳:۰۰:۴۹
فهم حکومت از مسائل جامعه و اوضاع جهان هیچگاه نباید از فهم طیف تحصیلکرده جامعه عقب تر باشد. اگر این عقب ماندگی جبران شود، هم کشور پیشرفت میکند و هم رضایت عمومی بالا میرود.

مرد،26 ساله، کارشناسی ارشد، ساکن تهران (2614807) (alef-4)
 
مصطفی
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۳:۰۱:۳۲
آقا 40 ساله ساری هیات علمی دانشگاه دکتری ریاضی

با سلام
از آنجایی که انجام یک فساد مستلزم زد و بند با نهادها و افراد در سطح دو و سه حکومت است، چنانچه از پرونده فسادهای اعلام شده و اعلام نشده، افراد خاطی در هر سطح و سمتی محاکمه علنی شده و محکوم گردند موجبان خوشبینی مردم به ساختار حکومتی گردیده و نشاط بوجود آمده از این موضوع، موجبات کارآمدی بیشتر و بیشتر افراد صالح و پاک می گردد.

ولی چنانچه زحمت کشیده از حروف الفبای فارسی کمک بگیرند تا خدای ناکرده آبروی کسی که حق هزاران و شاید میلیونها ایرانی نیازمند و آبرومند را خورده، جلوگیری بنمایند موجبات عدم اطمینان و اعتماد به ساختار فعلی را فراهم می آورد. (2614810) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۳:۰۲:۰۰
آقا 60 ساله تهران کارمند بازنشسته :
کارگزاران حکومت باید عادل، راستگو ملزم به رعایت قوانین بخصوص قانون اساسی و اهل وعده ووعید نباشند شجاع ومدبر باشند به افراد نیازمند و کم درامد جامعه توجه بیشتر نمایند ودرارتقا ء سطح روابط با کلیه کشورها توانمند باشند. (2614812) (alef-4)
 
امیر
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۳:۰۶:۱۷
یا حق
مرد، ۲۷ ساله، تهران، کارشناس ارشد مکانیک:
یک نظام سیاسی باید قانون مدار و عقلگرا باشد و نباید با احساسات ملی یا مصلحت گرایی نخبگان گردانده شود. برای اعتماد، عقلگرایی و احترام به فرهنگ بومی کافیست. ایران امروز تشکیل شده از احترام به نظر مردم نه نیاز واقعی مردم و استفاده احساسی از نخبگان در راستای مصلحت نظام و ملت. به نظر من چنین نظام سیاسی در کوتاه و میان مدت دوست داشتنی است اما قابل اعتماد در بلند مدت هرگز. (2614827) (alef-4)
 
کاوه امداد
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۳:۰۸:۱۳
حکومت یا ساختار سیاسی قابل اعتماد باید دارای شرایط زیر باشد:
1-باید بداند که رسالت اصلی اش ، حفظ منافع مردم است و بر اولویت منافع مردم بر هر اصل دیگری اذعان داشته باشد.
2- نظام سیاسی باید بداند که فلسفه وجودیش، حفظ و عافیت طلبی خود نیست و اساسا بداند که نظام سیاسی و سیله و ابزاری است برای اینکه منافع و مصالح مردم تامین شود ، نه اینکه افراد و عده ای خاص و روشی مشخص را به زندگی مردم تحمیل کند.
3- نظام سیاسی باید معتقد به اصل اراده ملت به عنوان تنها عامل اثرگذاری آن در هر امری باشد ( یعنی ذاتا دموکرات باشد) .
4-نظام سیاسی باید آزادی مطبوعات را تحت هیچ شرایطی محدود نکند و اگر در مطبوعاتی ادعایی علیه کسی مطرح شود، شخص متهم فقط حق پاسخگویی داشته باشد.
5- نظام سیاسی باید مدافع آزادی بیان و سایر ازادی های مصرح در قانون اساسی علی الخصوص آزادی عقیده و دین باشد.
6- حاکمیت باید همه اخبار را همانطور که اتفاق افتاده، بدون سانسور به اطلاع مردم برساند و قضاوت را به عهده مردم واگذارد و از اظهار نظر و تحمیل نظر خود بپرهیزد و از تنظیم اخبار بر حسب ارتباط آن با افراد موثر در حاکمیت بپرهیزد و صرفا اخبار را بر اساس ارزش خبری ، مرتب نماید.
7- حاکمیت باید حتی المقدور از طریق مراجعه مستقیم و بلاواسطه به افکار عمومی مراجعه نماید. ( مانند سویس) و از این کار نباید ابایی داشته باشد.

ایا می توان به چنین نظام سیاسی ای بی اعتماد بود؟
واقعیت امروز ایران با هیچیک از بندهای 7 گانه فوق قرابتی ندارد .


بنده کم تقصیر: 54 ساله ، مذکر، مهندس برق و ساکن تهران می باشد (2614834) (alef-4)
 
bardya
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۳:۱۱:۲۲
آقا،30 ساله،شیراز،مهندس الکترونیک
به نظر اینجانب اولین شرط کسب اعتماد مردم احترام به قاعده جذب حداکثری و دفع حداقلی است چرا؟ زیرا تا زمانی که حکومت بخشی از مردم را اساسا نمیبیند بنابراین خواسته های آنها را هم نخواهد دید. تا زمانی که حاکمیت نپذیرد که تعداد نسبتا زیادی از افراد این جامعه و اغلب جوان از لحاظ فکری،شیوه زندگی،آرمان ها و آرزوها با چارچوب رسمی که دائما از رسانه های رسمی تبلیغ می شود موافق و هم نظر نیستند بنابراین هرگز درپی جذب آنها و جلب رضایت آنها و مشارکت دادن آنها در امور اجتماعی نخواهد بود و در این میان چیزی که هر روز مرتفع تر خواهد شد دیوار بی اعتمادی خواهد بود. (2614839) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۳:۱۵:۳۵
اقا 39 ساله تهران كارشنتس ارشد نفتي

حكومت بايد در عمل خود را خدمتكار مردم بداند نه قيم مردم.
در قرارداد في مابين مردم و حكومت كارفرما مردمند و پيكانكار حكومت است نه بر عكس
حكومت نبايد در اموري كه مردم به ان واگذار نكرده اند دخالت كند مثلا در امور خصوصي و زندگي شخصي افراد (2614850) (alef-4)
 
علي
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۳:۲۶:۲۲
مردي هستم 60 ساله ،بهبهان ،دكتراي حرفه اي و شاغل دولتي
1-در بعد سياست خارجي بدنبال استقلال واقعي نه شعاريكشور باشد.
2-پيگير منافع ملي باشد.
3-مسئولين فاقد حب قدرت باشند.
4-با مردم صادق .
5-به امنيت شهروندان اهمييت دهد
6-حكومت در دست افراد كاردان ، لايق باشد.
7- در موارد مهم به ارائ عمومي مراجعه كند.
8-نظر اقلييت را هم مد نظر داشته باشد.
9-اقدامات خود را به دين ومذهب منتسب نكند.دين را حكومتي نكد
10-از دخالت در امور ديگر كشور ها به بهانه گسترش مذهب امتناع كند وبفكر منافع ملي باشد.

بجز بخشي از موارد 1و5 در ساير مواردواقيت امروز ايران باموارد مطوب حقير فاصله اساسي دارد.نظر بنده كاملا مستقل و وابسته به هيچ احد وجرياني نمي باشد. با تشكر وامتنان از آقاي دكتر افروز (2614870) (alef-4)
 
محمد ماکویی
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۴:۱۶:۴۰
آقا,48 ساله, تهران,کارشناس ارشد مهندسین مشاور
حکومت باید مردم را محرم بداند و اگر می خواهد کاری برای مردم انجام دهد خوبی ها و بدی های آن کار را تمام و کمال به مردم بگوید و به مردم اجازه دهد تا قبل از دریافت خدمت نقطه نظرات و پیشنهادات و انتقادات خود را مطرح کنند و حتی جلوی انجام کاری که هزینه اش بیش از ضررش است را بگیرند!نه اینکه اگر مثلا تصمیم به هدفمندی یارانه ها گرفت برای همراه کردن مردم به آنها وعده دهد که با 45500 تومن نه تنها پول گاز و آب و برق و سوختشان را می پردازند,بلکه با الباقی یا دختر را با جهیزیه کامل خانه بخت می فرستند و یا سرمایه گذاری می کنند تا در آینده نزدیک صاحب خانه شوند!یا اگر به خاطر مهر مسکنی می سازد که هزینه اش از قیمت تمام شده اش کمتر است بگوید که یارانه این مسکن از کجا تامین شده و یا دست کم بگوید که پول اخذ شده از مردم مال خانه بی آب و برق است و آب و برقش را خود مردم باید یک جوری جفت و جور کنند!
اگر بحث نیروگاه اتمی مطرح می شود هیچ ایرادی ندارد که 4 نفر هم توی تلویزیون بگویند ما مخالف نیروگاه هسته ای هستیم!یا اینکه وقتی از نیروگاه صحبت می شود در باره لزوم حفاظتش هم اطلاع رسانی شود و گفته شود که اگر خدای ناکرده کوتاهی در حفاظت صورت گرفت بلایی مانند انفجار نیروگاه اوکراین سرمان می آید!
اگر از رفع تحریم ها که "خوب است" بحث می شود به مردم بگوید که این رفع تحریم ها باعث ارزان شدن کدام مایحتاج و به چه میزان خواهد شد و اگر تحریم ها بر جا بمانند انها چقدر بدتر از گذشته-دست کم از نظر اقتصادی-زندگی خواهند کرد......!!!
در مورد قسمت دوم سوال حرفی ندارم! (2614960) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۴:۲۸:۰۴
آقا- 36 ساله - تهران-کارشناس ارشد -کارمند:
دولت قابل اعتماد باید صداقت و وفای به عهد داشته باشد و وعده های بی اساس ندهد. جایی که منافع سیاسی جناحی و انتخاباتی را بر منافع ملی ترجیح دارد دیگر دولت قابل اعتماد نیست. برای مثال در قضیه حذف یارانه ها بنده به دولت جدید اعتماد کردم و از یارانه انصراف دادم بنا بود یارانه ثروتمندان طبق قانون حذف شود اما نشد. مطمئن باشید بنده دیگر به دولت اعتماد نخوام کرد. مثال دیگر اینکه دولت اعلام می کند کالای داخلی بخرید. اما من اینقدر ثروتمند نیستم که کالای بی کیفیت بخرم. سازمانهای دولتی هم که بروید کالاهای خارجی می بینید. حال هرچه بگویند کالای داخلی بخرید انتظار نداشته باشند به حرف آنها کسی بهایی دهد.
بازگشت اعتماد به دولتی که صادقانه عمل نکرده بسیار مشکل است. (2614978) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۴:۳۴:۲۷
مرد 49 ساله تهران کارشناس ارشد مدیریت
حکومت بایستی مقبولیت داشته باشد و صرف مشروعیت برای حکومت دائمی کافی نیست.حکومت بایستی نظارت پذیر باشد و هیچ کس یا نهادی خارج از شمول نظارت و نقد و حسابرسی دائمی نباشد. حکومت نباید مردم را مرید و نابالغ و بله قربانگو بداند یا بخواهد و به صراحت اذعان کند کلیه حاکمان از صدر تا ذیل کوچکترین برتری به افراد عادی ندارند و ضعیف ترین فرد می تواند حق خود را از قوی ترین حاکم به آسانی مطالبه کند و نظام قضایی از افراد مظلوم حمایت کند نه از حاکمان.قوای نظامی و قوه قضائیه در حکومت بایستی تحت هیچ شرایطی سیاسی کاری نکنند و در اقتصاد مداخله نداشته باشند و مجرمان و تعرض کنندگان به قانون فارغ از عنوان و نام و وابستگی در کوتاهترین زمان محاکمه و رسوا شوند بطوریکه کلیه افراد اعم از حاکمان و مردم از نقض قانون به شدت هراس داشته باشند.نهادهای فرهنگی نیاید وابسته و جیره خوار صرف نظام شوند در غیر اینصورت محصولاتشان سفارشی حاکمیت بوده و ارزش زیادی ندارد. متسفانه ویژگی های ذکر شده در نظام فعلی کمتر به چشم می خورد. (2614987) (alef-4)
 
معلم
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۴:۴۸:۱۷
مرد،34ساله،خرم آباد،کارشناسی ارشد،دبیر
حکومت،باید مقید به قوانین موضعه ی خود باشد و از راس آن تا افراد عادی در برابر آن قانون یکسان باشند.ساز و کار انتخابات در آن مدون باشد تا اعمال سلیقه در آن به حداقل برسد،به عنوان مثال،صلاحیت کاندیداها باید با توجه به مدرک تحصیلی،سن،عدم سو پیشینه،عدم بیماری خاص و...محدود شود.تا اگر کسی رد صلاحیت شد بتواند پیگیر علت آن باشد.حکومت فعلی ما با توجه به عرایض بنده مطلوب نیست،هرچند اگر از ظرفیت های قانون اساسی به طور کامل استفاده شود،به سمت مطلوب شدن خواهد رفت (2615012) (alef-4)
 
پریسا
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۴:۵۵:۰۹
خانم 25 ساله کرج دانشجو
صداقت بهترین سیاست است به گفته ی امام علی عیله السلام.
صداقت باعث رشد فکری فرهنگی اقتصادی و... میشود و آگاهی مردم جامعه بالا میرود و در شرایط حساس مردم پشتیبان حاکم صادق خواهند بود هرچند منافع عده ای به خطر بیفتد و تبلیغات منفی انجام دهند. (2615030) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۵:۰۹:۵۵
مرد ، 46ساله ، مشهد ، حسابدار
حکومتی مورد اعتماد می تواند باشد که به مبانی اسلام پایبند و مروج احکام اسلامی باشد (اسلامیت )،
به نظرات مردم (جمهوریت ) به معنی واقعی توجه داشته باشد .
کارگزاران آن به معنی واقعی پاکدست و فسادستیز باشند
قانون بدون تنازل برای همگان اجرا شود و دراین بین شهروند درجه یک ودو وجود نداشته باشد
قوه قضائیه به معنی واقعی مستقل باشد
حضور در مصادر قدرت در تمامی سطوح همراه با محدودیت زمانی با شد (به عنوان مثال نمایندگان مجلس بیش از دو بار نماینده نباشند ) (2615067) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۵:۱۱:۲۰
مرد، 25 ساله، ارومیه،دانشجوی فوق لیسانس روانشناسی
حکومت باید اجازه جریان آزاد اطلاعات رو در جامعه بده، اجازه هیچ نوع مسامحه کاری رو در هیچ زمینه ای نده، نظارت بر امور کشور بر مبنای اصول دموکراتیکی که مورد قبول افراد جامعه است انجام بشه و در مورد مسایل فرهنگی به جای دیدگاه امنیتی نگاه مردم مورد اعمال قرار بگیره (2615070) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۵:۱۶:۳۵
آقا، 46 ساله ،لندن انگلستان ، کارشناس ارشد الکترونیک ،

حکومت باید دارای قوه قضائیه کاملا مستقل یاشد. دادگاه ها علنی و دارای هیئت منصفه باشند.

هیچ کسی یا ارگان دولتی (تکرار میکنم، هیچ کسی یا ارگان دولتی) در برابر قانون شکنی مصونیت نداشته باشد و همه بطور یکسان در برابر قانون پاسخگو باشند.

در نتیجه تقلب ، دروغ ، فساد ، تبانی ، تهمت در نظام رخنه نمیکند و اعتماد مردم جلب میشود.

در ضمن ایجاد فضای امن برای رسانه ها در رابطه با سوال از عملکرد مسئولین به جلب اعتماد مردم شتاب میبخشد و ابزاری برای پیشگیری از جرم خواهد بود. (2615080) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۵:۲۲:۲۷
آقا، 34 ساله، قم، کارشناس ارشد معماری کامپیوتر و مترجم (اصلاح شده):

1. قانون گرایی: هرآنچه و فقط آنچه را که مکتوب کرده (نوشته شده و تصویب شده توسط منتخبان مردم که آزادانه انتخاب شده باشند) اجرا کند و لاغیر! قانونهای غیررسمی و نانوشته و من درآوردی محافل قدرت و .... را در عمل هیچ اعتنا نکند.

2. خود اصلاحی: دستی شجاع و بی تبعیض داشته باشد که غده سرطانی و توده های بدخیم در درون خود را هر چند که عمیق باشند و درآوردنشان دردناک باشد، کنده و دور بریزد و همه این کارها را در معرض دید عمومی انجام دهد.

3. شایسته سالاری و زمینه رشد فضایل: کارآمدی داشته باشد و از چرخش نخبگان بهره مند شود و در آن راه ترقی برای همه باز باشد و سدهای نامرئی وجود نداشته باشد. هر کس که تلاش میکند بتواند به هر آنچه میخواهد برسد.

4. حاکمیت منافع ملی: سکان و هادی سیاست داخلی و خارجی آن جامعا و مانعا "منافع ملی" باشد که با اجماع ملی تعریف شده باشد.

5. واقعیت امروز ایران موارد بالا را صرفا بصورت آرزویی دور می بیند. (2615089) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۵:۲۹:۴۷
مرد، 37 ساله، کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی، تهران

از نظر من ساختار حکومت مهم نیست. مهم این است که حکومت به وظایف ذاتی خود عمل کند که عبارتند از: عدالت، رفاه و امنیت

وضعیت موجود در ایران
عدالت: در حوزه اقتصادی بسیار بد است. در حوزه آموزش و پرورش پایه خیلی بد نیست. در حوزه آموزش عالی و پذیرش در دانشگاه ها فاجعه است. در حوزه سلامت نسبتاً خوب است. در حوزه اجتماعی خصوصا وضعیت جنسیتی بسیار بد است. در حوزه ادیان و اقوام نامناسب است. در حوزه دستگاه قضا مبهم، هیجانی و بسیار بد است.

رقاه: عمدتاً در حوزه اقتصادی معنی پیدا میکند که در مقایسه با کشورهایی که از درآمدهای سرشار نفتی و منابع معدنی استفاده میکنند بسیار بد است. به هر حال در ایران الگوی رفاهی به درستی تعریف نشده و معلوم نیست که در این همه سال بنیاد مستضعفان به چه کسی رسیدگی کرده و کمیته امداد و بهزیستی و امثالهم چه کارایی داشته اند. از خودشان بپرسید میگویند خیلی و گزارشهای عریض و طویل میدهند ولی اگر به جامعه نگاه بیاندازیم چیز دیگری را میبینیم. وضعیت تامین اجتماعی، بیمه های سلامت، بازنشستگی، از کارافتادگی و مستمری بگیران نیز بسیار وخیم است

امنیت: هر روز شاهد اختراع موشک و پهپاد و ادوات جنگی خرد هستیم ولی نمیدانم در برابر ناوها و هواپیماها و سایر ادواتی که سایرین در اختیار دارند ما چه وضعیتی داریم. (2615106) (alef-4)
 
محمود اربابی
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۵:۳۲:۰۰
مرد . ۶۲ساله. مشهد. کارشناس ساختمان وشاغل در یک شرگت تولیدی
حکومت باید دارای عدالت نسبی باشد .به این معنا که تمام افراد جامعه در برابر قانون برابر باشند . دزد و کلاهبردار دروغگو وکسی که تهمت به دیگران میزند چه وزیر باشد و چه وکیل .چه شاه باشد چه گدا .چه غنی باشد چه فقیر در برابر قانون یکی باشند که الان نیست .مثلا رییس جمهور قبل اقای احمدی نژاد در جلسه علنی مجلس در حضور شما نماینده محترم و بقیه نمایندگان مستند با نمایش فیلم در باره برادران لاریجانی مطالبی فرمودند .یا این مسله صحت داشت یا تهمت بود .در هر دو صورت باید برخورد میشد ولی شد .؟این یک نمونه بی عدالتی مشهود .و خیلی مورد دیگر که بی اعتمادی را به نظام افزایش میدهد که داده است . (2615110) (alef-4)
 
حمید
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۵:۳۴:۰۳
بنده مرد 45 ساله ساکن اصفهان و مدیر دولتی هستم
حکومت باید عاقلانه و کارشناسانه و دارای برنامه پیشرفت و پویا و عدالت محور و در عین حال هوشمندانه و نیز بدنبال استقرار اهداف جمهوری اسلامی و پایبند به ازادی و هویت کلیه اقشار جامعه که مطلوب اکثریت مردم در جهت حفظ امنیت و رفاه عمومی با حفظ ارزشهای اسلامی باشد که خود متضمن امنیت عمومی خواهد بود. ضمنا حکومت بایستی بدور از حاشیه سازی و دروغگویی باشد تا بتوان به ان اعتماد نمود. (2615118) (alef-4)
 
سمسارزاده
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۵:۳۵:۰۰
آقا-45 ساله تهران شغل آزاد. عدم دخالت در زندگی خصوصی افراد ، صداقت با مردم ، اهمیت به اراء و نظرات مردم و فرانوش نکردن این موضوع که آنها برای مردم کار میکنند نه مردم برای انان . (2615122) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۵:۴۵:۴۱
مرد، 31ساله ، قائمشهر ، فوق لیسانس:
حکومتی را می توان اعتماد کرد که ،
دشمن فرضی نداشته باشد ،
بر اساس مصلحت هایی که برای خود درست می کند محافظه کاری نکند ، پیشگیر باشد نه آنکه بعدش اتفاق افتاد دنبال راه حل باشد ،
خط قرمز برای خود درست نکند ،
خود را درون دایره هایی از رنگ قرمز قرار ندهد ،
اگر راست می گوید که برحق است صدای مخالف و منتقد را بشنود ،
تبعیضی بین مسئولین و همه اقشار مردم نباشد ،
مسولینش ریاکار نباشند و با صدای خود در هوا تفریح نکنند،
مسئولینش لازم نیست خداترس باشند بلکه خدا دوست باشند،
در یک کلام حکومتی را می توان اعتماد کرد که دروغ نگوید . (2615146) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۵:۵۰:۳۴
مردو58ساله اهل تهران مهندس برق ومديرعامل شركت خصوصي حكومت ازديدمن بخصوص حكومتي كه برپايه دين است مي بايست دردرجه اول خودش به قوانين احترام بگذارد وكل احادجامعه رادربرابرقانون يكسان ببيند.تبعيض وشهرونددرجه بندي شده سبب بروزاختلافات ميشودوباگذشت زمان فاصله هاقابل جبران نخواهندبود.اعتماد به حكومت يعني رفتارعلي گونه داشتن بدون تبعيض (2615152) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۵:۵۷:۱۰
اقا 48 ساله تهران کارشناس فروش شرکت خصوصی مبلمان
حکومت باید مسئولیت انچه را که انجام میدهد و تصمیماتی که میگیرد را به عهده گرفته و تمام متصدیانی که که بکار میگیرد در مقابل مردم پاسخگو باشند و با تمام قوا از حقوق مردم حمایت کند و خیر و صلاح مردم برخیر و صلاح حکومیتیان ارجهیت داشته باشد . (2615163) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۶:۰۲:۱۲
جناب آقای دکتر افروغ
معمولا در اخبار و جراید وقتی خبری در مورد مسئولی که وظیفه اش را درست انجام نداده و اعداد و ارقام غلط اعلام می نماید ، علت " عدم تخصص " آن شخص به صراحت گفته می شود .
خوب استاد عزیز ، آمارهایی از فرار مغزها منتشر می شود که هر کدامشان در کشورهای دیگر کارهای بزرگی انجام داده و می دهند و این نشان دهنده تخصص این افراد و مسئولیت پذیری آنها است . شما که در رشته ی خود تخصص دارید ، راه حلی برای بکار گیری این اشخاص ارائه نمائید . اگر قرار باشد که ما مردم عادی برای مشکلات راهکار ارائه بدهیم ، پس چرا بابت ساخت و تجهیز دانشگاه ها و مراکز پژوهشی و علمی بودجه های کلان مصوب می شود ؟

آقا ، 47 سال دارم ، تکنیسین کامپیوتر ، بیش از 20 سال در زمینه سخت افزار و نرم افزار فعالیت دارم . (2615171) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۶:۰۸:۲۲
خانم 55 ساله تهران . همسر شهید خانه دار :
تا زمانی که حکومت خود را منتصب به خدا می داند و به مردم اجازه ابراز عقیده نمی دهد مگر موافق افکار خودشان هیچ اعتمادی بوجود نخواهد امد .
تا وقتی که روابط جای ضوابط را گرفته مردم به حکومت اعتماد ......
اختلاس /دزدی/ نابسامانی/ رانت/ دروغ/ تعریف از خود و دادن امار اشتباه و به سخره گرفتن فهم مردم نه تنها اعتماد را از بین می برد بلکه یک خشم درونی هم از نوع سرکوب شده مرتب ذهن جامعه را درگیر می کند و باعث کم کاری سنگ اندازی و دهن کجی های مدنی به حکومت می شود .
حکومت باید بالاترین مصلحتش را بر مبنای صداقت برابری حقیقی عدالت اجرای قوانین برای همه و به جای موهومات !!! به واقعیات جامعه امروزی توجه کند / به مردم از هر قشری اجازه مشارکت در امور ملی را بدهد بدون هیچ ترس و واهمه از برخورد" سیاسی کردن یا الهی کردن هر انتقاد یا اعتراض مسالمت امیزی.......
در چنین شرایطی مردم به حکومت اعتماد خواهند کرد .
البته این سطحی ترین مطالبی بود که به ذهن من ه حقیر رسید چون هستند کسانی که انقدر راه رسیدن به اعتماد حکومتی را می دانند ولی مجبورند به خاطر ه امنیت جانی و مالی ابرویی ساکت و صامت باشند (2615180) (alef-4)
 
حمیدرضا نیتی
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۶:۱۴:۱۱
مرد، 40 ساله، زنجان، فوق لیسانس فلسفه :
به نظر من اگر در یک حکومت یا نظام سیاسی هر یک از اجزای آن نظام، متناسب با قدرت و مسولیتی که دارند، در قبال آن قدرت و مسولیت پاسخگو باشند، و مسولیت تصمیمات و اعمال خود را بر عهده بگیرند، آن نظام اعتماد حداکثر مردم را بدست خواهد آورد، و در غیر اینصورت اعتمادی بوجود نمی آید، زیرا اغلب مردم در دراز مدت مرجع مسولیتها را تشخیص می دهند و امکان فرافکنی از بین می رود. آنچه در این بین سرعت بوجود آمدن و از بین رفتن اعتماد را بیشتر می کند، دوری و نزدیکی نهادهای نظارتی (که باید متناسب با مسولیتها از اجزای مختلف پاسخ بخواهند) به مردم و نظام است. فاصله نهاد های نظارتی هر چه به مردم نزدیکتر، اعتماد بیشتر و هرچه به حکومت نزدیکتر، اعتماد کمتر. ضمن آنکه نسبت نهادهای نظارتی با اجزای مختلف نظام نیز باید یکسان باشد. (2615189) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۶:۴۷:۵۱
آقا، 46 ساله، مشهد، کارشناس ارشد مدیریت ، مدیر شرکت دولتی
ویژیگی های یک حکومت خوب
1- اگر در یک حکومت سیستم قضایی آن به نحوی باشد که تمام کسانیکه قانون مدارند احساس کنند اگر به اندازه سر سوزنی مورد ظلم واقع شدند احساس کنند که حقشان در اسرع وقت ستانده می شود ( چیزی که در این حکومت اصلا وجود ندارد )
2- کلیه خلافکاران احساس کنند که در این حکومت جرات انجام کوچکترین خلاف را ندارند و در صورت ارتکاب به اشد مجازات محکوم می شوند.( چیزی که در این حکومت وجود ندارد)
3- حکومت باید به یک چشم به همه نگاه کند و به یک چشم همه را ببیند . خودی و غیر خودی برای شهروندان خود قائل نباشد . هیچ کس در آن حکومت احساس غربت نکند ( چیزی که در این حکومت وجود ندارد )
4- حکومت باید در جهت رفاه شهروندان خود کوشا باشد ( چیزی که خیلی کم در این حکومت وجود دارد )
5 - حکومت باید درست ترین اخبار را در اختیار شهروندان خود قرار دهد و این کار را در اسرع وقت انجام دهد ( چیزی که در این حکومت کمتر دیده می شود )
6- حکومت باید با رافت با شهروندان خود رفتار کند و احساس نزدیکی با آنها داشته باشد. (2615241) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۶:۴۹:۱۵
مرد،19ساله،مشهد،دانشجو
من به حکومتی اطمینان خواهم داشت که:اولا قانون در همه ی ارکان آن به طور یکسان اجرا شود و هر تخلفی حتی کوچکترین آن از نظر قوه قضاییه مصون نماند
ثانیا:اگر شخصی یا رسانه ایی به عنوان نماینده حکومت در جایی صحبت می کند رعایت بی طرفی و صداقت داشته باشد
ثالثا حکومتی مطلوب خواهد بود که تمامی آحاد جامعه حق حضور در آن را داشته باشند (2615246) (alef-4)
 
مهدی
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۶:۴۹:۵۵
آقا، 32 ساله، تهران،دانشجوی دکتری جامعه شناسی سیاسی:
تا زمانی که نهادهای مدنی قدرتمند در جامعه شکل نگیرد که به شکل واقعی حلقه واسطه بین مردم و حکومت باشند نمی توان انتظار ایجاد اعتماد پایدار مردم به حکومت را داشت و این امر نیازمند این است که خود حکومت فضا و بستر شکل گیری و رشد نهادهای مدنی را فراهم سازد.
در مورد ایران نیز تا زمانی که حکومت در همه سطوح نهادهای مدنی را به رسمیت نشاسد و بالاتر، آنها را به عنوان یک خطر امنیتی تصور کند، مشکل عدم اعتماد در سطوح مختلف باقی خواهد ماند.
متاسفانه حاکمیت مسئله اعتماد مردم به خود را به سطوحی از قبلی میزان شرکت در تظاهرات و راهپیمایی‌ها و انتخابات تقلیل داده (هر چند این عوامل نیز بخشی از مولفه های اعتماد هسشتند) که این کار نیز بیشتر از طریق بسیج عمومی و تهییج و تحریک احساسات دینی و میهنی صورت می گیرد نه از طریق ایجاد فضایی برای رشد و گسترش فعالیت‌های انتقادی عقلانی توسط نهادهای مدنی شناسنامه دار و با هویت. (2615248) (alef-4)
 
علی محمد بوستانی
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۶:۵۷:۲۰
من 64 سال دارم ساکن تهران و کارمند یک شرکت خدماتی میب اشم. من زمانی میتوانم به نظام و حکومت اعتماد کنم که در امر قضا فرقی بین من و یک فرد عالی رتبه نباشد. در حال حاضر قوه قضائیه در مورد کناه بزرگان مماشات میکند (2615261) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۷:۰۹:۵۲
مرد، 33 ساله، مشهد، دانشجوی دکترا
پاسخ شما را در 4 چارچوب مختلف ارائه می کنم:
1- در ابتدا، با یک نگاه چپ گرایانه، چون حکومت را مسئول بازتولید روابط تولید در نظام سرمایه داری میدانم که بیشتر به روند انباشت سرمایه کمک می کند و علاوه بر مارکسیستهایی که دولت را به چشم یک ابزار (کمتر یا بیشتر) می نگرند، توماس پیکتی هم در کتاب خود اشاره کرده روند نرخ رشد سرمایه از نرخ رشد اقتصادی بیشتر بوده که خود محصول سیاست حکومتها است، پس اساساً حکومتها فارغ از شکل، نوع، گستره جغرافیایی و... به طور کلی غیر قابل اعتمادند.
2- وضعیت حکومتهای ایدئولوگ در این زمینه (کسب اعتماد مردمی) بسیار خرابتر از حکومتهایی است که درصدد لاپوشانی کارویژهای خود در رابطه با حفظ نظام سرمایه داری نیستند. این دسته از حکومتها در حالی ایدئولوژی خود را در سطح جامعه می پراکنند که در عمل در راستای منافع سرمایه داری در حرکتند. بدین ترتیب سطح اعتماد عمومی با دیدن تناقضات آشکار میان گفتمان و عمل این حکومتها به شدت پایین است. پس حکومتهای غیر ایدئولوگ در حالت کلی قابل اعتمادترند.
3- اگر بپذیریم که در حال حاضر جایگزینی در افق کوتاه و میان مدت برای نظام سرمایه داری وجود ندارد، یعنی حکومتها ناگزیر از کمک به روند انباشت سرمایه اند، مسئله اعتماد به حکومت در سطحی پایینتر و به شکل مصداقی مد نظر قرار می گیرد. در اینجا باید منظور از اعتماد مشخص شود. ایا اعتماد به عملکرد اقتصادی و هزینه کرد حکومت است؟ یا عملکرد امنیتی آن؟ و یا در حفظ ارزشها و اخلاقیات؟ مثلاً در جامعه ایران می توان دید که اعتماد مردم به حکومت در حوزه حفظ امنیت بسیار بیشتر از اعتماد آنان به حکومت در حوزه اقتصادی است. در حالی که بخش زیادی از تهدیدات امنیتی و جرائم در کشور با تماسهای مردمی کشف یا خنثی می شود، فرار مالیاتی بیداد می کند!
4- فراموش نشود که اعتماد فعلی دوسویه است: اعتماد شونده و اعتماد کننده. در اینجا یک طرف سؤآل پرسیده شده، باید پرسید: حکومت کشور x باید چگونه باشد تا شهروندانش به ان اعتماد کنند؟ شاید برخی از کشورهای حوزه جنوب شرق آسیا به لحاظ فساد و عدم کارایی و ... وضعیت بسیار بدی داشته باشند اما مورد اعتماد مردمشان هستند. بنابراین تعیین یک سری شاخصه ها و شرایط کلی برای یک حکومت قابل اعتماد ممکن نیست.
5- در نهایت می توان به طور ضمنی با توجه به بندهای بالا این حکومتها را قابل اعتماد تر دانست: غیر ایدئولوگ، دارای حلقه باز مدیران و رهبران سیاسی، حامی مطبوعات، دارای گشودگی (openness) در تصمیمات و عملکردهای سیاسی، دارای شفافیت در عملکرد اقتصادی (2615287) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۸ ۱۲:۲۶:۳۶
آقا، 27 ساله، تهران، مدیر پروژه کامپیوتر
در حکومت افراد باید با توانایی هایی که دارند، مسئولیت به آنها واگذار شود.
درحکومت میبایست تمام مسدولین از شخص اول تا ... (بخصوص شخص اول) تمامی مسایل مالی و ... روشن باشد. بعبارتی نباید پس از انقلاب نهادها صرفا تغییر نام داده باشند. (2616758) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۸ ۱۲:۴۲:۲۷
خانم 26 ساله تهران مدرس زبان و حسابدار
نظام سیاسی باید در مواقع خاص که تنش میان جناح های مختلف ایجاد می شود به همه جناح ها امکان اظهارنظر و دفاع از عقیده خود را دهد و از تصمیم گیری های جانب گرایانه و نه عقل گرایانه پرهیز کند. من به حکومتی با این ویژگی اعتماد می کنم (2616788) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۸ ۱۲:۵۹:۰۹
مرد 43 ساله ، تهران ، جامعه شناس ، كارمند دولت


حكومت بايد براي جلب اعتماد مردم مسئله بسيار مهم مبارزه با فساد را از خود شروع كند ، يعني از بالاترين مقام و اطرافيان تا ضمن مقابله جدي با اين موضوع ويرانگر بشكل تدريجي بتوان اعتماد از دست رفته اكثريت مردم را مجددا باز سازي كرد . (2616806) (alef-4)
 
omid.jenab
۱۳۹۳-۱۰-۲۸ ۱۳:۱۶:۲۵
سلام
امید جناب-32ساله-شغل آزاد-اهل اصفهان
اساس حکومت باید بر مبنای صداقت با مردم خود باشد.
شایسته سالاری اصل و مبنای انتخاب مدیران قرار گیرد
تعریف شایسته سالاری کار بسیار سختی نیست.در عین حال که هست
بر مبنای اعتقادات مذهبی صحیح استوار باشد
تصمیمات کلان باید حاصل شود از تفکرات جمعی صاحب نظران (فارغ از گرایشات سیاسی)در آن حوزه با در نظر گرفتن ابعاد اعتقادی جامعه (2616840) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۸ ۱۳:۵۷:۱۳
مرد ٤٧ ساله رباط كريم كارشناس طراح إلكترونيك
أولين شرط اعتماد به حكومت ، پايبندي حكومت به ميثاق و عهد و پيماني است كه حكومت شوندگان بنا بر اين عهد كه قانون اساسي ناميده ميشود بخشي از اختيار تصميم گيري ،حقوق فردي و اجتماعي ذاتي خود را به حكومت تفويض كرده اند تا حكومت با نظارت مردم از آنها در راه صلاح كل مملكت استفاده كند. حال اگر حكومت صلاح كل جامعه را در نظر نگيرد و يا به حقوق حكومت شوندگان تجاوز نمايد و براي خود بيش از حقي كه در قانون اساسي احصا شده در نظر بگيرد ، در موارد جزيي اعتماد و درموارد كلي مشروعيت خود را از دست ميدهد. (2616951) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۸ ۱۴:۱۰:۱۶
آقا سی و سه ساله اصفهان دکتری مدرس حق التدریس دانشگاه
برای یک حکومت فاکتوری که لازم است قابل اعتماد بودن سردمداران و تاثیر گذاران آن حکومت است. به چه کسی اعتماد کنیم؟ به رسانه ملی؟ به آنها که در دوره های مختلف ممنتخبین ملت بوده اند؟ در این چند ساله که کمر حق التدریس هایی مانند من در حال شکستن است آن برادرانی که شعار می دهند و ما را به اقتصاد مقاومتی و ایستادگی تحریک می کنند خودشان چقدر فشار روی زن و بچه خودشان تحمل کرده اند؟ چقدر سبک زندگی شان را عوض کرده اند؟چقدر کیفیت و کمیت مسافرت ها و سرگرمی های خانواده را کم کرده اند؟ چقدر درگیر مسائل درمانی و بهداشتی و بی پولی بوده اند؟ تا به چه زمانی قرار است سر ما را به اخبار شهرام جزایری و بابک زنجانی و م ر و پدیده های دیگر گرم کنند؟ معیشت ما چه زمانی بهتر خواهد شد؟ چه زمانی خواهد شد که آقایان اینقدر ما را حواله به خدا ندهند. مسلمن امید ما فقط و فقط به خداست و رزق خود را از او می طلبیم و وعده اش را حق می دانیم. ولی آیا اینگونه نیست که به اسم خدا اسلام بلایی سر ما آورنده اند که حکومت های کافر غربی بر سر مردمان خود نیاورده اند؟ آیا جز این بوده که با تمسک به مشتی آمار و ارقام که البته به آنها نیز اعتمادی نیست و دلیلی بر اعتماد نیست ما را همیشه امیدوار کرده اند که اوضاع رو به بهبود است ؟ آیا من برای محاسبه پول توی جیبم نیازی به آمار تلویزیون دارم؟ آیا من اگر پول ویزیت دکتر و درمان نداشته باشم آمار و ارقام(به فرض قابل اعتماد بودن) درد مرا درمان می کند؟ آقای افروغ و دوستان الفی خود شما ببینید اگر دغدغه درمان زن و بچه و دیگر مشکلات را داشتید و کسی چنین سوالی از شما میپرسید اصلن آیا میل به پاسخ گویی داشتید؟ اعتماد در بستر زمان ایجاد می شود و من فکر میکنم کلیت نظام ربطی به محمود ها و حسن ها و اکبر ها و سید محمد ها ندارد. این نظام امتحانش را برای امثال بنده پس داده است. زمانی می گفتند جنگ است و فقر و صف و محدودیت در زمان جنگ طبیعی است. بعدش جنگ سیاسی بود. بعدش جنگ فرهنگی شد. بعدش جنگ اقتصادی شد. بعدش جنگ تکنولوژی شد. اکنون هم که در همه عرصه ها جنگ است. آیا خود آقایان در زمان تمام این جنگ ها دغدغه اجاره خانه و درمان داشته اند که ما را ترغیب به مقاومت می کنند؟ وضع معیشت خانواده من و پدرم و خیلی از اطرافیانم در ده سال اخیر سیر نزولی داشته ولی زبان رسانه ها دراز است و اگر هم نتوانند حقیقت را کتمان کنند گردن هر کس به جز نظام می اندازند. وقتی سه رئیس جمهور که هر کدام هشت سال به ظاهر در حال اداره مملکت بوده اند بعد از رفتن شان توسط نفر بعد تخطئه می شود چرا باید باور کرد روزی درست می شود؟ چرا اشتباهات نظام را گردن اشخاص بیندازیم؟ مگر می شود نظام و افرد تشکیل دهنده آن را جدا کرد؟ مخلص کلام اینکه هر کس صبری دارد و کمتر کسی را می شناسم که در چند سال اخیر بدون رابطه ،بدون حقه ،بدون تقلب اوضاع درستی داشته باشد. انسان های سالم اگر چه خدا را دارند ولی هر کس درجه ایمانی دارد و اگر تحت فشار باشد چه بسا ایمانش سست شود و آلوده تقلب و دروغ و سستی شود. کمتر انسان حلال خوری را دور و بر خودم می شناسم و هر کس در حد خودش آلوده شده است و به نظر من نظام بی تقصیر نیست. و جایی می رسد که برای حفظ خود مجبور هستی به بلاد کفر بروی. توقع ندارم کسی این متن را جواب دهد جواب این متن را وقتی می گیرم که بتوانم به جامعه اعتماد کنم، وقتی که مدرس حق التدریس نمونه نتیجه زحمت هایش را (به جز از خداوند) از دست مسئولین مرتبط با خودش نیز(حتی در حد تشکر غیر کلیشه ای) دریافت کند. به نظامی می توانم اعتماد کنم که برای حفظ خود و افراد تشکیل دهنده اش به هر حربه ای دست نزند و معیشت مردم را فدای اهداف غیر شفاف خود نکند. خسته شدم آه. شما هم اگر خسته شدید بگذارید به حساب انفجار یک خسته. با تشکر. (2616987) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۸ ۱۴:۲۲:۳۴
آقا-حسن شیخ -تهران-کارمند شرکت تراکتورسازی
حکومت باید به گو نه ای عمل کند که مردم در دستیابی به حقوق خود تربیت شوند به ازای اجرای هر قانونی مردم جزء ناظرین امور و تاثیر گذار باشند به عنوان مثال اگر سازمانی تخلف کرد مردم در کمترین زمان و صحیترین شیوه اعتراض خود را اعلام کنند و مطئمن باشند که جواب خواهند گرفت اگر این فاصله بین مردم و حاکمیت کمترو کمتر شود به این کاومت اعتماد خواهم کرد (2617020) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۸ ۱۴:۴۴:۳۲
خانم،30،اردبیل،کارشناسی ارشد مرمت بناها و بافت های تاریخی

من فکر میکنم حکومت ها وقتی از شعار دادن فاصله بگیرند و عمل گرا شوند و میان آنچه می گویند و آنچه انجام میدهند کمترین فاصله ی ممکن وجود داشته باشد زمینه های اعتماد به آن فراهم می شود. رسیدگی به مشکلات و نیازهای اساسی مردم از قبیل،امنیت، آزادی اصولی، اجرای قانون در مورد هر کس و هر سازمان، فراهم کردن زمینه ی اشتغال، ازدواج و زندگی سالم و... از مواردی است که در تحکیم این امر اهمیت دارد.
متاسفانه در کشور ما دور بودن عمل مسئولان از آنچه ادعا می کنند سبب افزایش بی اعتمادی مردم به حکومت شده است. اختلافات عمده میان مسئولان، زد و خوردهای سیاسی پر هزینه، عدم رسیدگی مناسب به ضروریات زندگی اقشار مختلف، بیکاری فزاینده، فرار از ازدواج و نیندیشیدن تمهیدات مناسب از سوی دولت ها برای رفع آنها باعث سرخوردگی مردم شده است.
بارها رهبر معظم انقلاب جهت برطرف کردن فقر،فساد،تبعیض و... راهکارهای مختلف ارائه داده اند، اما متاسفانه در عمل مسئولان این رهنمودها را مورد توجه و پایه ی برنامه ریزی ها قرار نمی دهند. به عنوان مثال، بحث ازدیاد جمعیت که از بحران های امنیتی و اجتماعی در سال های آتی است نه تنها مورد توجه قرار نگرفته بلکه تمهیداتی هم برای جدی گرفتن آن از سوی مردم توسط سازمان های مرتبط اندیشیده نشده است. زیرساخت های افزایش جمعیت ایجاد اشتغال،فرهنگ سازی و ایجاد زمینه برای ازدواج های پایدار و انجام امور تشویقی برای داشتن فرزند دوم است، اما متاسفانه تا کنون کاری انجام نشده است.
مساله ی اقتصاد مقاومتی نیز فقط در شعار در رفتار مسئولان دیده می شود و در عمل مردم اثری از اقدامات را در زندگی خود مشاهده نمیکنند.
از عوامل مهم دیگر صادق نبودن رسانه های دولتی با مردم است. به عنوان مثال روزنامه ایران که در اختیار دولت است به جای اینکه در نشر مواردی که باید بدون توجه به گرایش های سیاسی و ... و فقط با در نظر گرفتن مصالح ملت و نظام مورد بحث و نظر کارشناسی قرار بگیرد، در دولت های مختلف از بنیان مورد اشکال قرار میگیرد و متاسفانه این به اعتماد مردم ضربه میزند. گویی که حکومت ابزاری است که طی آن فقط گروهی با سو استفاده از مردم بر صندلی قدرت می نشینند و پس از کسب منافع و نیل به مطامع خود آن را به دیگری می سپارند، و وقتی کرسی در اختیارشان نیست به تخریب دیگری میچدازند. دور باطلی که اکنون مشاهده می شود.
بدون شک اگر تدبیر و هوشمندی و درایت رهبر عزیزمان نبود دولت ها در مواجهه با مردم دچار مشکلات جدی می شدند. ایاشن همچون عمودی استوار مانع از ریخته شدن دیوار اعتماد شده اند و باید گفت مردم به دولت ها دیگر اعتماد نمیکنند بلکه نگاهشان به رهبری جامعه است. (2617079) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۸ ۱۶:۲۱:۱۶
ا ۳۲ ساله ، مهندس مکانیک در شرکت خصوصی ، لیسانس
حکومت باید برای تمام جامعه باشد نه برای بخشی از جامعه ، با دروغ و فریب دو قطب اصلی جامعه را در مقابل یکدیگر قرار ندهد ، هر دو قطب را به سوی خود جذب کند ، از سانسور صدای مخالف و تحمیل کردن عقاید خود به جامعه پرهیز کند ، در کل باید گفت برای تمام مردم ارزش قائل باشد و از اعتراض مردمش حتی اگر در اقلیت هم باشند وحشت نداشته و به جای دفع ، جذب کند .
در غیر این صورت با آمدن هر نسل جدیدی ضربه ای سخت خواهد خورد چون که جامعه سانسور شده در آینده جذب بیشتری خواهد داشت . (2617114) (alef-4)
 
ناشناس
۱۳۹۳-۱۰-۲۸ ۱۶:۲۳:۲۷
جنسیت : زن

تحصیلات : لیسانس

شغل : خانه دار

مردم به دولتی اعتماد می کنند که امنیت شهروندانش را تامین کند یعنی من زن ساعت 9 شب با خاطری اسوده بتوانم سوار تاکسی شوم و به منزل بروم نه اینکه مجبور شوم اژانس بگیرم و سران حکومت را از نوع خودم بدانم نه اینکه فکر کنم از ما بیگانه اند و کشورم را گرفته اند و اینکه هر چیز خوب برای انها و فرزندانشان باشه و من ایرانی محتاج و دست گدایی به سوی دولت داشته باشم و...... (2617116) (alef-4)
 
سید حسین موسوی زاده
۱۳۹۳-۱۰-۲۸ ۱۶:۳۶:۱۳
جنسیت:مرد
سن: 40
محل زندگی: خمینی شهر اصفهان
تحصیلات: کارشناسی ارشد
سلام.
به نظر اینجانب عوامل و زمینه های اعتماد مردم به دولت عبارتند از:
1- شفاف سازی دولتمردان در همه امور تا آخرین حد ممکن
2- مبارزه جدی با فسادهای اداری ، اقتصادی
3- حرکت در مسیر عدالت اجتماعی
4- عمل به وعده ها و شعار ها.

ضمنا به نظر اینجانب موضوع مورد بحث بسیار مهم بوده و مهمترین سرمایه نظام ما اعتماد مردمی است که متاسفانه با رفتار ها و برنامه های نادرست از میزان اعتماد مردم به نظام و دولت بسیار کاسته شده است.
علاقه مند بودم که آقای دکتر درباره تحقیقات میدانی که این موضوع را به صورت کمی بررسی کرده ، توضیحاتی بفرمایند. (2617150) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۸ ۱۷:۳۴:۵۲
سلام،
برای اینکه حکومت اعتماد مردم را جلب کند چند راهکار وجود دارد:
۱) حکومت باید به مردم خودش اعتماد کند.
۲) رفتار و گفتار حاکمان نباید در تضاد با هم باشد.
۳) حاکمان قانون گرا باشند. همه خود را در پیشگاه قانون مسئول بدانند. برای هیچکسی حقی فراتر از قانون نباید قایل شد.
۴) با مردم با عدالت، و انصاف و رأفت اسلامی رفتار کند.
۵) ساده زیستی و اجتناب از ثروت اندوزی و اشرافی گری پیشه کنند.
۶) مردم را ولی نعمتان خود بدانند، بیاد داشته باشند که حکومت امانتی در دست آنهاست که باید دیر یا زود به اخلاف خود تحویل دهند.
۷) خود را از مردم بدانند و نه تافته جدا بافته ماورایی
۸) شیوه حکومت داری مولای متقیان علی (ع) و سبک زندگی حضرتش را الگوی خود قرار دهند.
... (2617291) (alef-4)
 
ابراهیم
۱۳۹۳-۱۰-۲۸ ۱۷:۳۶:۲۹
بسمه تعالی
نظام سیاسی بنظر من بایستی دور از هرگونه دروغ و خود سانسوری باشد و باید به مردم اعتماد کرده و این اعتماد مقدماتی دارد که خود حکومت سیاسی بایستی مردم را با اطلاعات صحیح و غیر کانالیزه شده در تمام حوزه ها (اقتصادی و سیاسی داخلی و خارجی) آگاه کند بعد با اعتماد به این مردم آگاه و ناظر پایه های حکومتی خود را شکل دهد در این حکومت رسانه و احزاب بیشتر بفکر منافع ملی خواهد افتاد نه منافع فردی و حزبی و اگر هم عده ای بدنبال منافع فردی و قربانی کردن منافع ملی باشند از ملت ترد شده و منزوی می شوند مردم با انتخاب خود در انتخابات بینا خواهند بود و به دنبال شعار ها راه نخواهند افتاد چون آگاهی و اطلاعات کافی و درستی از وضع موجود و افراد خواهند داشت و احیاناً در اگر انتخاب فرد ناشایست و ناتوان آمد بسرعت یا مجبور به عذرخواهی و استعفا می افتد یا عذل می شود خلاصه مردم با اتکا به نظارت جمعی می توانند نظرات خود را در تجمعات زده بدون اینکه حکومت متزلل شود چرا که حکومت می داند اعتماد به توده و اعمال نظرات آنها در این تجمعات می تواند مسیر نمای اصلاح راه پیشرو باشد
متأسفانه این نظام سیاسی مد نظر بنده با واقعیت امروز ایران بسیار متفاوت می باشد قانون اساسی و دیگر قوانین اجرایی و قضایی و ... موجود هست اجرا یا نمی شود یا گزینشی اجرا می شود مردم با اطلاعات بسیار سانسور شده نه توان انتخاب حکیمانه دارند و نه می دانند چه توقعی باید از رهبر، دولت، قوه قضاییه و مجلس داشته باشند دولتها یا کندرو هستند و یا تندرو در برابر مسائل خارجی و داخلی بنابراین این عدم تعادل سینوسی مدام در حال وقوع است چراکه این مردم خود این راه برای دولتها فراهم می کنند یا شاید دولتها برای مردم بوجود می آورند شاید اسم دولتها و شعارهایشان اینگونه نباشد اما روش آنها می تواند شاهد باشد یا تندرو بوده اند یا کندرو (2617298) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۸ ۱۸:۰۲:۵۸
اقا 41ساله از اراک قوق لیسانس جامعه شناسی دبیر اموزش و پرورش
اگر تمام سازوکارهای دموکراسی در کشور نهادینه شود و افراد جامعه به اطمینان برسند که تمام امور جامعه بر مدار قانونیست و تمام حقوق افراد جامعه محترم است وو هیچ نهاد و یا ارگان فراقانونی وجود ندارد من به این نوع حکومت اطمینان میکنم (2617361) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۸ ۱۸:۰۳:۳۹
جنسیت مرد
26 ساله
ترکیه
دانشجو

اعتماد به دولت چند مورد را شامل میشود
در ابتدا از دین استفاده ابزاری نکند
دوم حقوق شهروندی را رعایت کند
سوم بزرگان کشور در صورت اشتباه یا خطا عذر خواهی کردن و ضرری که توسط آنها به مردم وارد شده است جبران شود
از زورگویی الکی نسبت به مردم و جامعه پرهیز شود

اما در ایران از دین کاملا استفاده ابزاری میشود نمونه آن در صنعت خودرو سازی به وفور مشاهده می شود معامله ای که حرام است و باید باطل شود اما چون به نفع دولت است باطل نمی شود

در ایران حقوق شهروندی تحت هیچ شرایطی رعایت نمیشود اینکه از دیوار مردم بالا رفته و از روی سقف افراد بشقاب ماهواره برداشته شود کاملا با حقوق شهروندی تناقض دارد

در ایران هر دولتی برای خود خط قرمز دارد و نباید خط قرمز های او محاکمه شوند حتی اگر اختلاس کرده باشند

در ایران هر چیزی که از سود دولت یا ادارات دولتی بکاهد حتما باید فیلتر شود ازجمله لاین و ... (2617363) (alef-4)
 
رسول مشهدي
۱۳۹۳-۱۰-۲۸ ۱۸:۱۷:۲۴
بنام خداوند بخشنده مهربان

پاسخ به اين سوال چند بعدي است.
از منظر سيستم سياسي :
هركشور بنا به موقعيت جفرافيايي و جمعيتي و دين و مذهب غالب مردمان آن قوانيني مطابق با شرايط داخلي و خارجي خود وضع ميكند و مردم دريك ميثاق ملي يكبار به آن راي مثبت ميدهند.اين قانون كه يك قانون آمره است مبنا وپايه سايرقوانين جزيي هركشوري است.و وظيفه نظام و اركان آن پاسداشت اين قانون اساسي است. البته در هر سيستمي نهاد يا نهادهايي براي نظارت برحسن اجراي اين قانون تاسيس ميشوند كه در جاي خود مورد بحث قرار ميگيرد.
اگر متوليان هر نظامي به اين قانون پايبند باشند (البته به همه اين قانون نه به بخشهايي از آن)و نظارت را به جان بخرند و از دست ناظران برآشفته نشوند و هميشه نظارت دائمي براجراي آن وجود داشته باشد.به مرور زمان مردم به اين حاكميت اعتماد پيدا خواهند نمود.
البته به ياد داشته باشيد اعتماد يك فرايند زمانبر و بسيار شكننده است.

از منظر مسيولين نظام:
اگر مسيولين به اين ميثاق پايبند باشند و خودرا فراتر از قانون نبينند و اجراي بخشي و جزيي آن را از ذهن پاك كنند و به همه اصول قانون اساسي جنبه اجرايي بدهند و نظارت نهادهاي ناظر را بجان بخرند.به مرور زمان اعتماد مردم را به خود جلب كرده و به ياد داشته باشند اعتماد يك فرايند زمانبر و بسيار شكننده است.
هر بي قانوني و يا پرخاش و عتاب به نهادهاي ناظر و استفاده از اهرمهاي حكومتي بر عليه قانون اين اعتماد را خدشه دار خواهد كرد.
اگر يك مسيول اجرايي با صراحت در يك مصاحبه گفت من فلان قانون را اجرا نميكنم بايد فاتحه اعتماد مردم به نهادهاي اجرايي را خواند. از اين بدتر كه با وي برخوردي هم صورت نگيرد.
اينكه يكنفر در يك سيستم مقدس باشد و بالاتر از قانون قرار گيرد پذيرفته نيست و باعث فساد خواهد شد.وبالنتيجه اعتماد را از بين خواهد برد.

از منظر مردم:
اگر مردم احساس كنند كه نهادهاي حكومتي و مردمي و حتي رسانه هاي غيردولتي و يا حتي NGO ها بدون محدوديت مسيولين را رصد ميكنند و گردش اطلاعات آزاد وجود دارد مطمين خواهند شد و اين اعتماد باعث رشد و اعتلاي كشور خواهد شد.
بي اعتمادي خانماسوز است و منشاء هرنوع خرابي و تفرقه است.درنبود نهادهاي ناظر و مطبوعات آزاد و سازمانهاي مردم نهادواقعي اين بي اعتمادي روزبروز بيشتر خواهد شد.نشانه آن رويكرد مردم به كانالهاي ماهواره اي و ساير سايتها و شبكه هاي اجتماعي غيرمعتبر كه منشاء شايعه و بي اعتمادي است.

بنابراين وجود يك قانون اساسي محكم و خوب و مهمتر از آن عمل به آن توسط مسيولين ارشد نظام اصل اول است.
همه بايد به معناي واقعي بپذيرند در برابر قانون يكسانند .هيچ فردي از مسيولين مقدس نيست همه خادم به اين قانون و به مردم باشند.
واز همه مهمتر وجود نهادهاي ناظر بر حسن اجراي قانون اساسي.
وجود رسانه هاي غيردولتي آزاد و قوي كه از گفتن نترسند و حاكميت از آنها حمايت كند.نه اينكه از ترس تعطيلي به خود سانسوري روي بياورند.
حاكميت از ديكته نمودن منويات خود به رسانه ها پرهيز كرده و بجاي آن اعتماد آنها را كسب كند.هرجا كم آورد مطبوعات را تارومار نكند.
نهايتا باز متذكر ميشوم اعتماد يك فرايند زمانبر و شكننده خواهد بود.
كه متاسفانه درحال حاضر كشور و مردم با آن فاصله دارند. (2617385) (alef-4)
 
محمد حسنی
۱۳۹۳-۱۰-۲۸ ۱۸:۱۹:۲۵
مرد - 50 ساله -بازنشسته - حسابدار- مشهد

حکومتی مورد اعتماد ملت است که :

1- حداقل نظر اکثریت ملت را نمایندگی کند.

2- حقوق فردی و اجتماعی همه احاد را رعایت کند.

3- همه ارکانش قابل نقد باشد.

4- در بازه زمانی مشخص ،تغییر در رهبرانش ممکن باشد.

5- نهادهای نظامی و شبه نظامی سیاسی نداشته باشد.

6- دولت بنگاه اقتصادی نداشته باشد.

7- نمایندگان ملت امکان نظارت بر همه امور کشور را داشته باشند.

8- احراز صلاحیت نباشد و رد صلاحیت مستند به سوابق قضایی باشد.

9- دادگاههایش به جز در امور نظامی و خلاف اخلاق علنی باشد.حداقل وقتی متهم خود درخواست می کند.

10- جرم سیاسی وجود نداشته باشد .

11- تریبون های عمومی و عام المنفعه و مذهبی در اختیار جریان های سیاسی قرار نگیرد.

11- اعضای شورای نگهبان به انتخاب حقوق دانان باشد.

12- قوه قضائیه باید غیر سیاسی و صرفا حقوقی باشد و فعالیت سیاسی انها ممنوع باشد.

13- اعضای دیوان عالی کشور و دیوان عدالت اداری منتخب قضات و وکلای دادگستری باشد.

14- دادگاه انتظامی قضات و وکلا منتخب وزیر دادگستری و نمایندگان مجلس باشد.

15- فرماندهی پلیس با وزیر کشور باشد و سایر قوای مسلح و شبه نظامی حق مداخله در امور امنیت داخلی را نداشته باشند مگر با درخواست دولت.

16- هیچ فردی قابل بازداشت نباشد مگر به حکم قاضی و فقط توسط نیروی رسمی پلیس.

اگر چنین شد قطعا همه اعتماد می کنند و فاصله ما با حکومت مطلوب همین 16 مورد است.

داشتن پایگاه در افکار عمومی بزرگترین سرمایه یک نظام سیاسی ست که بی توجهی به ان موجب وابستگی روزافزون حکومت به اعمال قدرت سخت می کند و نهایت همین وابستگی رهبران حکومت را گروگان نظامیان و شبه نظامیان خواهد کرد و ناچار به حمایت انها خواهد شد زیرا با دفع حداکثری افکار عمومی انها به تنها حامیان نظام مبدل می گردند. (2617393) (alef-4)
 
عین ا... روحی زاده.ازقم.
۱۳۹۳-۱۰-۲۸ ۱۸:۴۵:۱۳
45 سال دارم.حکومتی مورد اعتماد است که همه افراد ان جامعه از امتیازات برابر برخوردار باشند.حرفی از سیاه و سفید اقازاده و غیر اقازاده روحانی و بازاری و....و....و....و در میان نباشد. (2617444) (alef-4)
 
رضا از مشهد
۱۳۹۳-۱۰-۲۸ ۱۸:۵۵:۳۱
آقا ؛ 30 ساله؛مشهد؛ کارشناس علوم اجتماعی
به نظر من:
اولاّ : حکومت باید در گردش اطلاعات و اخبار امانتدار باشد. برای رسانه ها و آزادی چرخش اطلاعات مانع ایجاد نکند.
ثانیاّ: مسئولین همیشه از آرمانها صحبت میکنند در حالیکه دست یافتن به آن سخت و زمان بر است (مانند: آزادی بیان در دولت هفتم و هشتم؛ شعار عدالت و رفع فقر در دولت گذشته؛ یا صحبت از ایجاد ژاپن اسلامی در مجلس هفتم و...) مع الأسف صحبت از آن آرمانها چون در مردم توقع ایجاد کرده و چنانکه گفته شد دست یافتنی نیستند ؛ مردم را سرخورده و بی اعتماد می کند
متاسفانه درحال حاضر فاصله زیادی با این قضیه داریم بطوریکه عامه مردم همیشه گمان میکنند اخبار رسیده حاوی کل ماجرا و حقیقت امور نیست بنابراین اعتماد کمی دارند. من باب مثال با وجود اینکه دولت مطابق با عین واقعیت خالی بودن خزانه و مشکلات فراوان در سر راه تامین یارانه ها از مردم خواست از یارانه ها انصراف دهند اما با استقبالی که از آن انتظار میرفت روبرو نشد که نشان می دهد مردم طی یک روال تدریجی به این گونه برنامه ها بی اعتماد شده اند (2617467) (alef-4)
 
رضا از مشهد
۱۳۹۳-۱۰-۲۸ ۱۸:۵۵:۵۴
آقا ؛ 30 ساله؛مشهد؛ کارشناس علوم اجتماعی
به نظر من:
اولاّ : حکومت باید در گردش اطلاعات و اخبار امانتدار باشد. برای رسانه ها و آزادی چرخش اطلاعات مانع ایجاد نکند.
ثانیاّ: مسئولین همیشه از آرمانها صحبت میکنند در حالیکه دست یافتن به آن سخت و زمان بر است (مانند: آزادی بیان در دولت هفتم و هشتم؛ شعار عدالت و رفع فقر در دولت گذشته؛ یا صحبت از ایجاد ژاپن اسلامی در مجلس هفتم و...) مع الأسف صحبت از آن آرمانها چون در مردم توقع ایجاد کرده و چنانکه گفته شد دست یافتنی نیستند ؛ مردم را سرخورده و بی اعتماد می کند
متاسفانه درحال حاضر فاصله زیادی با این قضیه داریم بطوریکه عامه مردم همیشه گمان میکنند اخبار رسیده حاوی کل ماجرا و حقیقت امور نیست بنابراین اعتماد کمی دارند. من باب مثال با وجود اینکه دولت مطابق با عین واقعیت خالی بودن خزانه و مشکلات فراوان در سر راه تامین یارانه ها از مردم خواست از یارانه ها انصراف دهند اما با استقبالی که از آن انتظار میرفت روبرو نشد که نشان می دهد مردم طی یک روال تدریجی به این گونه برنامه ها بی اعتماد شده اند (2617468) (alef-4)
 
محمد علی امینی
۱۳۹۳-۱۰-۲۸ ۱۸:۵۷:۰۵
ویژگی های یک حکومت می بایست به شرح زیر باشد تا مردم به آن اعتماد کنند:
1- مهمترین ویژگی یک حکومت شایسته سالاری است. زمانی که مردم احساس کنند حکومت در دست شایستگان است و ساز و کار حکومت به نحوی است که شایستگان بر مسند حکمرانی می نشینند، مردم هم به این نتیجه خواهند رسید که تنها راه ارتقاء در نظام اداری و حکومتی تکیه بر دانش و مهارت خواهد بود. در نتیجه تمام تلاش خود را جهت افزایش این دو مقوله فردی به کار خواهند بست و جامعه از تحرک و پویایی که لازمه توسعه است برخوردار خواهد شد.
امروزه جامعه ما مخصوصا دستگاه های اجرائی با پدیده ای به نام قبیله گرایی و باند بازی که از مظاهر فساد است دست و پنجه نرم می کند. این امر باعث می گردد، افراد توانمند جذب بدنه حاکمیت نگردند، که پیامد ان چیزی جز ناکارامدی حکومت نخواهد بود. عدم برخورد قاطع با مفاسد اقتصادی در سالیان اخیر نشان دهنده عدم اعتقاد حاکمیت به شایستگی است.

2- دومین ویژگی یک حکومت وجود قوه قضائیه عدالت محور و فارغ از گرایشات سیاسی است. دادگاهی که در آن هر شخص بدون در نظر گرفتن وابستگی یا عدم وابستگی به جریان های قدرت و ثروت بتواند نسبت به ایفای حق خویش اقدام نماید.
تعداد پرونده های موجود در دستگاه قضائی ایران و مقایسه آن با بسیاری از کشورهای توسعه یافته همه چیز را نشان می دهد. بگذریم از اینکه بسیاری در کشور گذشتن از حق خود را به دویدن در پله های دادگستری ترجیح می دهند.
3- سومین ویژگی یک حکومت شناخت منافع ملی و تعیین اولویت های جامعه در امر توسعه است. حکومتی که منافع ملی خود را درست تشخیص نمی دهد یا منافع جناحی و قبیله ای را بر منافع عموم ترجیح می دهد، هیچ گاه روی سعادت نخواهد دید. چنین حکومت هایی بدلیل بی توجهی به خواست اکثریت که گاهی با خواست آنها متفاوت است در دام خودکامگی فرو خواهند غلطید. و تاریخ نشان می دهد پایان چنین حکومت هایی غیر از تباهی زندگی مردم و پایان ذلت بار برای حاکمان آن چیزی نخواهد بود.
بی توجهی به منافع ملی و شناخت اولویت های توسعه را می توان با نگاهی به سرمایه گذاری های هنگفت در انرژی هسته ای (که اولویت اول کشور نیست) و بی توجهی به سرمایه گذاری های لازم در امر نفت و گاز و اشتغال به وضوح مشاهده کرد.

4- چهارمین ویژگی یک حکومت ایجاد بستر رشد و تکامل برای تمام افراد جامعه با هر دیدگاه و سلیقه ای است. ایجاد بستر رشد و تکامل در جامعه تنها از طریق وجود آموزش و پرورش توانمند و غیر سیاسی، دانشگاه های پژوهش محور و مطبوعات آزاد میسر است. مطبوعاتی که بتوانند بدون هرگونه ترس و واهمه ای حاکمیت و تمام مظاهر آن را به نقد بکشند.
وجود مهاجرت های گسترده دانش آموختگان کشور به کشورهای پیشرفته مبین این است که این بستر ها مهیا نیست. اگر نگاهی به فیلم های هالیوودی بیندازید می بینید در بسیاری از این فیلم ها به راحتی بالاترین مقامات این کشور و حتی سیستم قضائی این کشور به نقد کشیده می شود. این در حالی است که اینجا اگر یک کارگردان بخواهد یک معلم را به چالش بکشد با چه هجمه ای روبروست.

این فهرست را می توان بسیار مفصلتر نوشت. اما نه حوصله ای هست و نه امیدی به اصلاح این جامعه.
با تشکر محمد علی امینی 35 ساله از اصفهان کارشناس ارشد حسابداری- کارمند در بخش دولتی (2617470) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۸ ۱۹:۰۳:۴۶
با سلام و خسته نباشید
در هر جامعه باید افراد دلسوز و فهیم بر سر کار آمده و حکومت را به دست گیرند و اهداف عالیه برای سعادت هموطنان خود را بدون هیچ رویکرد وابسته به ایدئولوژی، مذهب، نظامی گیری و ... تعیین نموده و با قدرت تمام اجرا کنند. در این میان هم جامعه و هم رژیم حاکم نیز باید به درک و شعوری برسد تا این افراد را شناسایی نموده و بر مسند قدرت قرار دهد فارغ از تمام مسائل مذهبی، سبقه نظامیگری، رانت، فرزند شهید، بسیجی، نظارت افراد واپس گرا همچون شورای نگهبان و ... .
در این صورت است که این افراد میتوانند خود را به حق نماینده آحاد جامعه دانسته و در جهت نحقق خواسته های مردم گام بردارند. یعنی اگر مردم تمایل به شادی دارند جلوی آن ها را به بهانه های مسخره نگیرند. اگر تمایل دارند تا به هر دلیلی که به خودشان مربوط است از ماهواره و اینترنت استفاده کنند، رژیم کاسه داغ تر از آش نشود تا به بهانه های واهی که اکثرا در جهت حفظ قدرت سیاسی و در نا آگاهی نگه داشتن مردم است، با ابزارهای ارتباطی مخالفت کند و مامور بفرستد به در منزل تا دل زن و بچه مردم را بلرزاند و ... و هزاران مورد از این اگرها که در این مقال نمیگنجد.
در این صورت میتوان امید داشت که آن جامعه به چاه نیفتاده و مسیری انسانی جهت رشد را طی خواهد نمود.
بنده در رژیم فعلی حاکم بر ایران هیچ یک، هیچ یک و هیچ یک از موارد فوق را نمیبینم.
با احترام
مرد 31 ساله
فوق لیسانس مهندسی هوافضا
فوق لیسانس مهندسی مکانیک
شاغل در یک شرکت خصوصی (2617487) (alef-4)
 
ر
۱۳۹۳-۱۰-۲۸ ۱۹:۰۵:۱۱
مرد 38 ساله انیمیشن ساز
سلام به شما و دکتر افروغ
اما پاسخ مختصر
شرط اول : حکومت باید با مردم صادق باشد حتی در بازگویی اشتباهات خودش
حکومت باید با زبان مردم سخن بگوید نه اینکه خود را بالاتر از آنها ببیند و پشت سر الفاظ و قوانین و بند و ماده پنهان شود (یاد امام خمینی بخیر)
حکومت باید در ساختار خودش منظم باشد و قوانین و ساختار ها را دور نزند
حکومت نباید مردم را فدای دو دو تا چهار تای خودش کند
حکومت باید فرا جناهی، فرا فامیلی، فرا رفاقتی، فرا مذهبی، فراسوادی، فرا سود اندیشی، فرا خودخواهی، فرا کسب قدرت، فرا ثروت اندوزی، فرا مصونیت، فرا سهم خواهی باشد

حکومت باید مشروعیت داشته باشد و این مشروعیت را از مردم داشته باشد نه اینکه برای کسب مشروعیت مردم را شستشوی مغزی بدهد (همان داستان قدیمی زر و زور و تزویر)
حکومت باید عام باشد و نگاه عام داشته باشد
حکومت باید با ساختار خودش رودربایستی نداشته باشد و در برای اجرای عدالت سخت گیر باشد ولی با مردم آسان گیر و صادق باشد
حکومت حتی برای مصالح مردم نباید آنها را دور بزند و این مصالح را باید صادقانه مطرح کند و مردم را قانع نماید
حکومت نباید پوپولیست، عوام فریب و قشری گرا باشد
و در آخر حکومت باید طوری باشد که مردم دعاگویش باشند و در مقابل هر دشمن و منافقی از آن دفاع کنند همانطور که از خانواده خود دفاع میکنند باید برای حکومت بدون چشمداشت مالی یا استخدامی یا ... سینه چاک کنند
حکومت مثل چشمه است اگر زلال باشد شاید بتواند به راحتی در مسیر آلوده کننده ها را شناسایی و رفع کند ولی اگر آلوده باشد یا اراده واقعی برای حل آلودگی نداشته باشد منابع دیگر آلوده کننده پیدا نمیشوند و مثل رودخانه کثیف همه جا را آلوده میکند (در یک ساختار آلوده برخی مردم واقعا در فقر مالی و فرهنگی و طبقاتی گرفتار مرگ سرخ میشوند و حکومت باید جواب آنها را در روز قیامت بدهد -از آن کارمند جزئی که در بدنه حکومت بصورت اتوماتیک وار از بیت المال حقوقش میرسد غذایش میرسد پاداشش میرسد سفرش میرسد و ... باید پاسخگو باشد تا به بالا - علی (ع) وقتی به حکومت رسید گفت بیت المال را برمیگردانم حتی اگر کابین زنانتان کرده باشید و در نامه ای برای حاکم خیانتکار میخواهد که آبرویش را ببرند و عقوبتش کنند و وقتی به یتیم میرسد آنرا بر دوش می گذارد و در مقابل تنور خود را از آتش جهنم بیم میدهد و آهن داغ به دست برادر نزدیک میکند - ما الگو داریم ولی خیلی ها خواستند با شعار نزدیکی به این الگوها ما را دور بزنند ولی سنگ محک دوران علی (ع) همه را رسوا میکند - فکر نمیکنم بشود به روش علی (ع) حکومت کرد ولی میشود به آن نزدیک شد سئوال اینجاست چگونه)
اما پاسخ سئوال دوم :
به شخصه فکر میکنم حتی مخالفین حکومت ایران قبول دارند که راس نظام شخصی آگاه است و شاید شخص بهتری نداشته باشیم که جایگزین کنیم
اما بدنه نظام ... حزب گرایی و منفعت طلبی و جناح بازی ... همین قضیه آخر مجلس گواه است (بی قانونی در مرکز تصویب قانون)
فکر میکنم مردم میدانند ساختار مشکل دارد و در کوی و برزن هر کسی در فهم خودش از فساد و ... میگوید و دم خروس بدجوری بیرون زده است ولی (ولی) مردم از تغییر میترسند مردم درک میکنند که اختلاف وقتی دشمنان ما را رقیب خود در جهان میبینند و میخواهند بقول معروف کله پایمان کنند چه معنی دارد
مردم ما باهوش و با معرفت هستند مثل پسر بزرگی که در خانه شرارت میکند ولی وقتی با پسر همسایه دعوایش میشود از او حمایت میکنند از حکومت دفاع میکنند
ریشه و ذات مردم ایران با سنت ها گره خورده است و میترسند تغییر باعث نابودی دین و سنت آنها شود مردم بیشتر نگران هستند مردم میخواهند این بار کج به منزل برسد ولی متاسفانه آنقدر منفعت طلبی و ثروت اندوزی در بدنه نظام زیاد شده است و آنقدر کلاه شرعی ها فراوان که مردم کم کم همین رویه را تقلید میکنند در این روزگار کار عده ای سخت است خیلی سخت
حفظ دین سخت است (هنوز نمیدانم اگر روزی من هم آن بالا میبودم بازهم سالم میماندم یا نه در شعار و ادعا خیلی منم منم میگیم ولی واقعا سخت است - شاید بخاطر همین کسانی که نه میگویند در دل مردم جا دارند ولی مردم نمیتوانند یا نمیخواهند از آنها دفاع کنند چون مصالح بسیار بالاتری وجود دارد)
یاد داستان دو کودک افتادم که هر دو تصمیم میگیرند هر چه دارند با هم تقصیم کنند ولی یکی از آنها مصلحت کرد و خیانت ورزید شب آنکه خیانت نکرده بود راحت خوابید ولی دیگری تا صبح بیدار ماند
همواره موفق باشید (فکر میکنم شما هم جزوء کسانی هستید که نه گفته اید ولی تنها نیستید حداقل وجدان راحتی دارید) (2617489) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۸ ۱۹:۰۵:۳۸
باید راستگو وصادق باشد (2617491) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۸ ۱۹:۰۶:۴۷
آقا، 33 ساله، تهران، برنامه نویس کامپیوتر
حکومت باید شفافیت قابل اثبات از طریق عقل و منطق را داشته باشد. وقتی مردم مطمئن می شوند که شفافیت حکومت قابل اثبات است که یقین پیدا کنند که منتقدان حکومت، آزادانه حکومت را نقد می کنند و آن منتقدان هم هر چه دارند همین هایی است که بیان می دارند. در نتیجه اولین قدم این است که تمامی ارکان حکومت قابل نقد شدن توسط همه باشند. خود به خود سهم عقلا در این زمینه بیشتر خواهد شد. در ایران بسیاری از ارکان قدرت قابل نقد شدن نیستند. وقتی حضرت علی می فرمایند حق من است که مردم در نهان و آشکار مرا نصیحت کنند، یعنی اگر کسی این کار را نکند ظلم به حاکم کرده و حق او را ادا نکرده. اما مشکل ایران این است که این امر در عمل کاملا برعکس است. (2617495) (alef-4)
 
نادر
۱۳۹۳-۱۰-۲۸ ۱۹:۱۰:۲۰
آقا ، پنجاه ساله ، لیسانس مهندسی مکانیک ، شاغل درتهران در یکی از شرکتهای تابعه یک وزارتخانه :
1- از نظر بنده لازمه اعتماد اینست که طرف مقابل احساس کند که حکومت با ملت صادق است ، در طول سی و اندی سال پس از انقلاب من کم به خاطر دارم که کسی از مسئولین به اشتباهی اعتراف نموده باشد ( در صورتی که از آنجائی که همه ما انسان معمولی هستیم و اشتباه همزاد انسان است و کسی نمیتواند ادعا کند که اشتباه نمی کند ) و میبینیم که اگر مسئولین اشتباه نداشتند وضعیت کشور خیلی بهتر از وضعیت فعلی می شد ، پس صداقت خیلی مهم است .
2- مسئولینی که اشتباه می کنند اگر غیر عمدی است و بدلیل کمبود تخصص اتفاق افتاده چرا عموماً کنار گذاشته نمی شوند (زمان آقای ..... یک استثناء بود و در موارد خاص ) ، از مردم عذرخواهی نمی شود و ........ و اگر عمدی بوده که قاعدتاً بایستی پاسخگوی مراجع قانونی باشد ( از استثنائات که بگذریم آیا تاکنون چنین اتفاقی افتاده است ؟ ) .
3- آیا همه افراد تأکید میکنم همه افراد واقعاً در مقابل قانون یکسانند؟ ( پاسخ شما به این پرسش خیلی چیزها را روشن می کند) ، یکسان بودن همه در مقابل قانون وسیله خوبی است برای جلب اعتماد ، البته خیلی سخت است ولی تا این اتفاق نیفتد اعتماد ملت جلب نمی شود . (2617499) (alef-4)
 
هدایت
۱۳۹۳-۱۰-۲۸ ۱۹:۱۳:۲۵
آقا ، 28 ساله ، اردبیل ، کارشناس الکترونیک ، در حال حاضر بیکار هستم .

اگر نظام سیاسی بخواهد اعتماد اکثریت مردم با در نظر گرفتن تفاوتهای قومیتی ، اقتصادی ، مذهبی و ... را به خود جلب نماید . باید در سیاست گذاری های خود از تمامی عناصر مورد نیاز برای جلب اعتماد تمامی اقشار استفاده نماید.برای مثال اگر نمایندگان مجلس در یک حکومت ، هنگام تایید صلاحیت فقط از یک قشر یا یک نژاد و یا طبقه خاصی انتخاب شوند ، از دید اکثریت مردم اعتماد صلب خواهد شد . در زمینه آموزش نیز باید حداکثر تلاش ها بگونه ای انجام شود تا تمامی مردم از فرصت های اموزشی به صورت عادلانه و با کیفیت بهره مند شوند ، این امر باعث خواهد شد که اگاهی اجتماعی بالاتر رفته و شهروندان یک کشور از رسانه های بیگانه کمتر از تحریکات و توطئه ها متاثر شوند.وجود رسانه ها و احزاب نیز میتواند باعث ایجاد بستر نقد و ارائه راهکارهای مفید و همچنین رقابت شود. و مورد اخر نیز جلوگیری از هرگونه ایجاد و گسترش فساد اقتصادی که ضربه بزرگی به اعتماد مردم وارد میکند.

در حال حاظر بوجود آمدن چندین فساد اقتصادی کلان در چند سال اخیر و در شرایطی که دشمن نیز از همین طریق (تحریم های اقتصادی) در حال ضربه زدن به کشور است ، باعث صدمه شدید به اعتماد عمومی شده است ، عدم اجرای عدالت در اجرای قانون (برای مثال در قضیه فوتبالسیتهای سرباز فراری ) و همچنین تفاوت قائل شدن بین افراد در محکمه های قضایی باعث دلسرد شدن مردم شده است ، اما از سویی دیگر ، موفقیت حکومت در تامین امنیت کشور در جهنم خاورمیانه و همچنین ، رهبری هوشمندانه قدم های مثبتی در این زمینه است که نمیتوان نادیده رفت (2617506) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۸ ۱۹:۱۴:۳۸
آقا ، 37 ساله ، معلم از کوهدشت لرستان
ضمن عرض سلام خدمت استاد محترم
به نظر این حقیر ،نظام سیاسی جمهوری اسلامی ایران با تقویت یا اجرای صحیح مفاد زیر می تواند اعتماد بین خود و شهروندان را تقویت نماید:
1-تنظیم و تصویب و اجرای صحیح حقوق شهروندی مبتنی بر اصول عالی انسانی با در نظر گرفتن حقوق کلیه اقوام و اقلیتها (اجرای صحیح در عمل)
2-اجرای درست تمام و کمال قانون اساسی خصوصا مفاد قانونی مربوط به قوه محترم قضاییه ( دادگاه باید خانه ملت باشد و حامی مظلوم بدون هیچ گونه ملاحظه شخصی خانوادگی گروهی یا سیاسی و ...)
3- ایجاد زمینه مشارکت سیاسی برای همه گرو هها و تقویت و حمایت از جامعه مدنی فعال ( اعم از رسانه ها و مطبوعات تا تشکل های غیردولتی و ... (
4- ایجاد زمینه مشارکت واقعی بخش خصوصی در اقتصاد و طرح های بزرگ اقتصادی و حمایت واقعی در قالب طرح های خوداشتغالی برای بخش محروم جامعه
5-شفاف سازی و شفافیت صحیح در تمام زمینه های مربوط به عدم کارکرد صحیح بخش یا بخشهایی از نظام سیاسی
6- استفاده از تمام سلیقه های سیاسی مطرح ،در ارگانهای تاثیر گذار و تصمیم سازی همچون شورای محترم نگهبان ، صدا و سیما و نهادهای انقلابی چون کمیته محترم امداد ، اوقاف و ...
7- اخذ مالیات از شرکت های تابعه و وابسته به نهادها و شفاف نمودن بیلان کاری آنها (2617509) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۸ ۱۹:۲۴:۴۹
اقا ۳۶ ساله کارشناس ارشد از تهران
مهمترین عاملی که می تواند اعتماد مردم به حکومت را افزایش دهد شفافیت در تمامی جنبه ها و برنامه ها می باشد. این شفافیت باید از سوی بخش های مستقل مانند رسانه های بی طرف مورد پایش و تحلیل قرار گرفته تا میزان صحت ان برای مردم مشخص شود.در صورت ایجاد چنین مکانیزمی مردم به حکومت ها و مسیولین خود اعتماد بیشتری خواهند یافت. (2617530) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۸ ۱۹:۲۶:۰۷
50 ساله- مرد- لیسانس- تهران
1- وظیفه حکومت تامین امنیت، و تلاش بی وقفه برای افزایش رفاه مردم است. و اگر در انجام این موارد به هر دلیلی اعم از فساد، تبعیض، ناتوانی در سیایت گذاری و برنامه ریزی سیاسی و اقتصادی، و غیره ناکار آمدی نشان دهد اعتماد مردم را از دست خواهد داد. و کشور را در معرض انواع تهدیدات خارجی قرار خواهد داد.

2- واقعیت ایران امروز:
- ناتوانی زیاد در بهبود فضای کسب و کار بعنوان تنها چاره اداره کشور بصورت پایدار و در نتیجه تامین امنیت و رفاه مردم( عدم درک اینکه تنها با "کار کردن" درست مردم یک کشور میتواند به رفاه برسد و امنیت خودش را تامین کند)
- عدم توجه به علوم و خصوصا علوم انسانی (تمایل به بومی سازی علوم انسانی! و ابداع شیوه های عجیب و غریب در عرصه های سیاست و اقتصاد؛ مثل صحبت کردن های احساسی در سازمان ملل و اهانت به سران کشورهای عربی و غیره، و اعمال سلیقه ها و روشهای دستوری در اقتصاد در غیاب ستاد های برنامه ریز و . . .)
- عدم توجه به متغیرهای کلان اقتصادی مثل رشد اقتصادی که در آینده میتواند کشور را با تهدیدهای سایرین مواجه سازد( مثلا اگر کشور ما 5 درصد رشد منفی داشته باشد و یک کشور همسایه 10 درصد رشد مثبت؛ بعد از 5 سال تولیدات آن کشور دو برابر ما میشود و ممکن است آن کشور اعلام امپراطوری عثمانی کند! البته این صرفا تمثیل بود!)
- بی سوادی اغلب مسئولین ( بی توجه بودن به شایسته سالاری و تخصص، پست هائی که با مدرک های مسئله دار به افراد نا لایق و بدون تجربه داده می شود . . .)
- فساد گسترده (رانت خواری، آقازاده گرائی . . . )
- شعار زدگی ( جو گیر شدن، پوپولیسم ، شووینیسم، نژادپرستی و . . .)
- استفاده از مشاورین نالایق و بیسواد( مثل ارزیابی های غیر منطقی در مسائل هسته ای و نظامی و . . .)
- (2617535) (alef-4)
 
رضاحسینیان
۱۳۹۳-۱۰-۲۸ ۱۹:۴۰:۵۰
سلام.ازآنجایی که فساد وارتشاء بصورت فراگیری درهمه ادارات ونهادها و علی الخصوص مامن امن ما یعنی دادگستری ها را فراگرفته و خودم و خانواده ام نیز قربانی این فساد هستیم نمیدانیم به کجا پناه ببریم.میترسیم اوضاعمان بدتر شود.اعتمادم به مسولین و حاکمان کشورم ازبین رفته.چه راهی میتونم پیشنهاد بدم.درمیان بازوان امین خودم(حکومت)دارم جان میسپارم.بیچاره دختر نه ساله ام با آینده موهومش.
اصلاح را برتابید تا آتش زیر خاکستر فوران نکند.من عاشق وطن و دینم هستم (2617555) (alef-4)
 
نجاري
۱۳۹۳-۱۰-۲۸ ۱۹:۴۹:۱۰
اداره كشور در شرايط امروزي بايد متناسب با آن باشد تا جامعه را دائما بسمت مطلوبيت وسامانه‌‌هاي درست تر راهبري كند. در يك چنين كشوري پايش قدرت، پاسخگويي آن و پاي‌بندي حكام به مقررات وقوانين اصلي بديهي وكاملا" ضروري است. در اين ارتباط شايد داشتن وجدان يا چيزي شبيه آن حتي از دينداري آدمها مهمتر باشد.
بهرحال شيوه‌هاي مختلفي از حكومت‌ در دنياي امروز ديده مي شود مسلما" بايد به دنبال شيوهاي بايد بود كه موفق‌تر و پوياتر هستند وبه ثبات رسيدند.
در دنيا حكومت‌هايي نظير چين، روسيه، سوريه ويا كشورهاي عربي منطقه را داريم و يا مي توانيم به شيوه نظير آنچه در كشورهاي توسعه يافته با شاخص‌ها ومعيارهاي پذيرفته شده بين المللي اشاره كنيم مانند سوييس، كشورهاي اسكانديناويوكلا" اروپاي غربي، ژاپن و ...
با نگاهي به همه اينها، ملاحظه مي شود، ساختارهاي بسياري از آنها شبيه بهم مي‌باشد، پادشاهي، جمهوري، رياستي، پارلماني و يا كاملا فردي، اما چرا يك نظام پادشاهي مانند هلند، ژاپن يا فنلاند وانگلستان و ... به حكومتي توسعه يافته تبديل مي شوند. ولي كشوري مانند اردن، مراكش و ... راه بجايي نمي برند يا مانند ايران به انقلاب منجر مي شوند؟ همينطور است در نظام پارلماني و يا رياستي جمهوري مثل مصر، پاكستان و....
وقتي به تاريخ بسياري از اين كشورهاي توسعه يافته مي نگريم ملاحظه مي شود در مقاطعي در اين كشور اشخاص شاخص و معتبري قرار گرفته‌اند ويا مقاماتي كه در راس اين كشورها قرار گرفته‌اند شيوه تعامل و عمل شان الگوي تمام و كمالي براي مردم شان شدند ودر تاريخ ماندني، اولا بسياري از آنها با يك سازوكار انتخابي وبراي مدتي مشخص در قدرت ماندند والبته غالبا" در راستاي حاكميت قانون وعمل به آن خود را وقف كردند و يا هرگز براي سرپوش نهادن بر مسائل و مفاسد از ابزارهايي مانند دين، امنيت ملي، آبروي كشور استفاده نكردند. بواقع همواره در قبال عمل وتصميمات شان پاسخگو ومسئوليت پذير بودند، رسانه‌ها با استفاده از پشتوانه‌هاي قانوني تمام قد عمل و تصميمات ايشان را نقد و بدون واهمه اي به نظر مردم رساندند اين روندي است كه روز به روز بر شفافيت ومطلوبيت آن افزوده مي شود ومهمتر آنكه كمترين سواستفاده از جايگاه و موقعيت قدرتمندان در صورت كشف، بسرعت و بدون كمترين درنگي افشا و با بالاترين عقوبت مجازات مي شوند (وضعيتي كه در يك جامعه مانند كشور ما هرگز مشاهده نمي شود). ناظرين و پايشگران از امنيت بالا ودر پناه قانون هستند وقوانين به راحتي قابل تفسير وسواستفاده قرار نمي گيرند.
بنابراين
1- وجود انسان‌هاي شايسته،با وجدان، ‌مدير و مدبر در راس قدرت بيش از هر چيزي موثر است.
2- سياست امري واجد پيچيدگي‌هاي خاصي است وتجربيات امروزي همه كشورهاي درخور توجه نشان مي دهد قابل جمع شدن در نهادي مانند دين نيست اگرچه ممكن است انسان‌هاي ديني، بدون تظاهر به دينداري بتوانند با صداقت و درستي كاركرد مطلوبتري داشته باشند.
3- اساسا" اعتماد امري دو طرفه است. هرگاه شهروندان جامعه‌اي مي بينند اشخاصي با كمترين صلاحيت علمي وتجربي در راس اداره امورشان قرار مي گيرند وسازوكاري درستي نيز براي تغيير وجابجايي آنها موجود نيست قطعا موجب برقراري اعتماد وتعامل نخواهد شد.
ونهايتا بايد گفت بايد يك خواست با اكثريتي قابل توجه براي استقرار انضباط وقانون در جامعه پديدار شود تا آن جامعه به سرانجام برسد وبه نظر امروز سازوكاري بهتر از تحزب براي رسيدن راحت‌تر به مقصد و براي قرار دادن انسان‌هاي مدبرتر، مناسب‌تر و شايسته‌تر در راس امور وجود ندارد. (2617571) (alef-4)
 
کریم همکار
۱۳۹۳-۱۰-۲۸ ۱۹:۵۴:۴۸
آقا 60 ساله ساکن تهران لیسانس :

آزادی رسانه ، تشکل ، تجمع وبیان باشد .تمام سطوح مدیریت کشور انتخابی باشد.با توجه به تغییر نسل ، نسل جدید با توجه به وزن اجتماعیش حق وضع قوانین جدید و بازنگری قوانین موجود داشته باشد.امکان کنار گذاشتن افراد و جمع های مدیریت کننده نالایق و امتحان پس داده از طرف مردم فراهم باشد.سیستم های نظارتی در دسترس مردم باشد و ادامه وجود آنها منوط به انجام وظیفه متناسب با حجم خطاها وناراستی ها باشد.به طور نمونه نمی توان پذیرفت که بعد از 8 سال دولت داری احمدی نژاد ، بعدی ها بیایند و بگویند دولت نهم و دهم فلان کرد و بهمان کرد . مدیریت کشور دست دولت های کارگزار نیست . کل حکومت مدیر و مسئول است و زمانی که هر کدام از ارگان ها متناسب با وظیفه شان ، استیظاح نشوند و به خطای خود اعتراف نکنندو حساب پس ندهند. صحبتی از اعتماد نیست . (2617576) (alef-4)
 
علی اصغر
۱۳۹۳-۱۰-۲۸ ۱۹:۵۹:۴۰
باسلام من اصغر تبریز44 ساله بازاری
ضعف در هیچ قسمتی از حکومت قابل قبول نیست اگر کسی نتوانت باید خودشو به کنار بکشد وکاررا به کاردان بسپارد با دروغ و نیرنگ صاحب پست ومقام نباشد وتشخیص نقطه ضعف و قوت هم از قدیم گفتند چیزی که عیان است چه حاجت به بیان است (2617584) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۸ ۲۰:۰۳:۲۴
با سلام
علي محمد گودرزي
٤٩ ساله
دكترا. مد يريت
پرسش و اقعا عالي است
از او اخر قرن ٢٠ مو ضوع مهمي به نام نظام حكمراني. شايسته در اد بيات اقتصادي و مد يريت منتشر شد.
در اين سا ختار. دولت ها بليد. و يژ گي. ها به مانند بر خوداري از اصول
شفا فيت. صد اقت. ازادي بيان. عدالت. و بر ابري اجتماعي. را بر اي همه هگمان
فر اهم نمايد
البته مفهو م دو لت و حكو مت هم. د چار تحو ل شده است.
مو ضوع جنسيت هم مهم است نبايد. تبعيض. با شد. فر صت ها. با يد تا حدامكان
در اختيار همه اقشار جو امع. قرار داده شود
بهر حال موضوع توسعه پايدار. مو ضوع امروز. جهان توسعه يا فته است
ما در اين خصوص. بايد. نهاد سازي. نماييم
به علت عدم شفا فيت. امروز اين همه فساد. درً ساختار اداري. وجود دارد
البته بايد به توسعه دولت الكتر و تيك بسيار اهميت داد
هر چه سا ختار. به سمت ICT. برويم
اما فعلا شكاف زياد است
در اقتصاد. ديجتال. در حال حاضر ميان ٧٠ كشور. رتبه ٦٩ را داريم
اما افت جدي بور كراسي. است. و فقدان شايسته سالاري. است
اما. بدون تر ديد از بعد از انقلاب. مسير هاي خوبي را داشته ايم
كه و اقعا تحول جدي شده است خصوصا درحوزه هاي علمي و دانشي
حكو مت در كل. بايد به سمت سا ختار حكمر اني شايسته. برود
از استاد گر امي جناباقاي دكتر افروغ و الف هم تشكر مي شود (2617590) (alef-4)
 
رزمنده
۱۳۹۳-۱۰-۲۸ ۲۰:۱۱:۰۴
رزمنده سالهای دفاع مقدس شغل نقشه بردار 53 ساله اهل مشهد .
تمامی ارکان حکومت بایستی از طریق رای مستقیم مردم انتخاب شوند مثلا اگر ریاست قوه قضاییه از طریق رای مردم انتخاب شود و به جایی پاسخگو باشد و همینطور که از ارکان دولت نظارت میشود و باید به مجلس پاسخگو باشد از این قوه هم نظارت درست و حسابی بدون واهمه و پرونده سازی شود اینقدر بعد از 37 سال فساد در کشور زیاد نمی شد و کلا رای واقعی مردم نه ارا مهندسی شده عاملی است ضد دیکتاتوری و فساد (2617603) (alef-4)
 
علی
۱۳۹۳-۱۰-۲۸ ۲۰:۲۱:۳۷
آقا،47ساله،مدیر یک شرکت کشاورزی،تولیدی هستم.
هرگاه یک حکومت بتواند امنیت در زمینه های گوناگون اجتماعی از قبیل امنیت مالی،امنیت اخلاقی،امنیت اجتماعی،امنیت قضائی،امنیت غذائی و... را در جامعه مستقر نماید اعتماد جامعه را میتواند جلب کند. (2617625) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۸ ۲۰:۴۰:۵۷
علی صیفی هستم شغل معلم تحصیلات دکتری
جناب اقای افروغ لبنک زیر را مطالعه کنید خیای وحشتناکه. فیش حقوق یک نماینده گذاشته شده من اصلا به درست و غلط بون آن کار ندارم فقط عکس العمل مردم را ببینیدبا تعداد تایید ها. این بیانگر اینه که نظر مردم به بخضی از مسولین یعنی قوه مقننه چیست؟؟؟؟؟؟آیا این همان حکومتیست که مدعی هستیم از مردمه و با مردمه و درون مردمه
خوهاشا حتما منعکس کنید روش کار کنید این یعنی از دیکتاتور ترین کش.رها بدتر شدیم
(تصویر) آخرین فیش حقوقی یک نماینده مجلس ::
http://fararu.com/fa/news/219349/%D8%AA%D8%B5%D9%88%DB%8C%D8%B1-%D8%A2%D8%AE%D8%B1%DB%8C%D9%86-%D9%81%DB%8C%D8%B4-%D8%AD%D9%82%D9%88%D9%82%DB%8C-%DB%8C%DA%A9-%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C%D9%86%D8%AF%D9%87-%D9%85%D8%AC%D9%84%D8%B3 (2617651) (alef-4)
 
محمود تجملیان
۱۳۹۳-۱۰-۲۸ ۲۰:۴۲:۰۸
سلام . اینجانب 54 ساله دارای کارشناسی مکانیک هستم . بنظر من شرایط اعتماد مردم به دولت عبارتند از :
1- صداقت در گفتار و حسن نیت در عمل
2- شفافیت مالی/اقتصادی برای همه افراد
3- وجود روحیه مسئولیت پذیری با نهادینه شدن عذرخواهی و استعفا بدلایل موارد اتفاقی در حوزه مسئولیت
4- هماهنگی و همدلی ارکان نظام در برخورد با منافع ملی
5-آزادی به مطبوعات در برخورد و کنکاش در تخلفات مسئولین ( ابنکار خود بخود مانع بیش از 80% تخلفات جهت حفظ ظاهر افراد مبشود )
6- وجود قوه قضائیه پیگیر ، سالم و قاطع
7- واگذاری واقعی کارها بمردم و عملکرد حاکمبتی توسط دولت . و قطع ارتباط نهادهای دولتی از فعالیت اقتصادی
متاسفانه در حال حاضر هیچکام عمل نمیشودو اختلاف از 45 تا 180 درجه است (2617652) (alef-4)
 
استاد
۱۳۹۳-۱۰-۲۸ ۲۱:۰۱:۲۰
اینجانب دانشجوی دانشگاه تهران در زمان رزیم قبلی (شاه) و استاد کامل فعلی هستم که در تمام مراحل در خدمت انقلاب بوده ام. اما برخی مسائل بزرگ موجب شده است که امثال اینجانب نسبت به کاری که انجام داده اند شک کنند. مهمترین موضوعی که این امر را موجب شده است، تبعیض ها، رانت خواری ها، سوء استفاده از بیت المال (غارت بیت المال) بوده است. بعبارت دیگر ما اوایل انقلاب از عدالت نظام اقتصادی اسلامی صحبت می کردیم و حال سرمایه داری نظام گسیخته و بروز سیل عظیم سرمایه داران تازه به دوران رسیده را در کشور شاهد هستیم. ضمن اینکه با جوانان دنشجویی که برخورد داریم مشاهده می کنیم که نسل سوم که از زمین تا آسمان با ما فرق دارند و به همه چیز بدبین شده اند. آیا بنظر شما روزنه امیدی وجود دارد؟ (2617688) (alef-4)
 
اشجع
۱۳۹۳-۱۰-۲۸ ۲۱:۰۶:۰۸
اقا36ساله اردبیل نظامی
خدای مهربان که مارا افریده بهترین نوع حکومت را تعیین کرده که عبارتست از حکومت ولی صالح خدا بر مردم در این نوع حکومت اعتماد کامل بین حاکمیت و مردم برقرار می باشد
واقعیت امروز ایران نسیمی از حکومت ولایی است که در ولایت فقیه متبلور است. (2617698) (alef-4)
 
حسین
۱۳۹۳-۱۰-۲۸ ۲۱:۰۷:۲۸
به نام خدا
با سلام
آقا، 21 ساله، تهران، دانشجو رشته مهندسی فتاوری اطلاعات
بنده به این سوال جناب دکتر از منظر "هویت" پاسخ می دهند
هر جامعه ای دارای یک هویت می باشد ، اگر حکومت رفتار خود را بر هویت مردمان آن جامعه منطبق کند آنگاه مردم به آن حکومت اعتماد می کنند .
به عنوان مثال جامعه خود ما: اگر فرض بگیریم که هویت مردم ما دین(اسلام) می باشد. پس اگر مسئولین رفتار خود را منطبق بر دین کنند آنگاه مردم به آنها اعتماد می کنند .
واقعیت امروز : پر واضح است که اعتماد خیلی خوبی بین مردم و حکومت وجود ندارد زیرا که مردم از حاکمانشان رفتار دینی که منطبق بر هویت آنها است نمی بیند . مردم از حاکمان پاک دستی می خواهند اما وقتی هر از چند گاهی که رقمی نجومی به عنوان فساد و اختلاس و... بر سر زبان ها می افتد ، خوب این اعتماد از آنها سلب می شود . (2617699) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۸ ۲۱:۱۱:۲۸
مرد 57 ساله با زنشسثه فر هنگی با بلسر حکو مت با ید با مر د م خو د با ید صا د ق با شد ا لا ن چنین نیست 2 حکو مت با ید تبعیض ر اکنا ر بگذ ا ر د الان تبیض بید اد می کند 3حکو مت نبا ید با منتخبا ن ملت بر خو ر د دو گا نه د ا شته با شد فعلا ن بر خو ر د د وگا نه د ا ر د 4 خو ا سته ا کثر یت مر د م با حکو مت متفا وت ا ست ا نچه صد او سیما وتر یبو ن حکو مت می گو ید و ا نچه مر دم مگو یند کا ملا متفا وت است 5حکو مت نبا ید با شخصیتها ی که مر د م علا قه د ا ر ند ر فتا ر سختگیر انه و محد ود کنند ه د ا شته با شد (2617711) (alef-4)
 
رضا از اراک
۱۳۹۳-۱۰-۲۸ ۲۱:۴۲:۴۳
رضا، 32 ساله، فوق لیسانس برق، کارشناس شاغل در وزارت نیرو، اراک
فکر میکنم چند عامل در افزایش اعتماد مردم به حکومت موثر باشد:
1- امکان آزادانه انتخاب کردن نمایندگان مجلس که منجر به تشکیل مجلس واقعی به وکالت از مردم شود. این امر با وادار کردن شورای نگهبان به قرار گیری در چهارچوب های عقلانی مانند استعلام از مراجع 4 گانه براحتی میسر است.
2- خروج نظامیان از اقتصاد و اصولا کم رنگ شدن حضور نهادهای نظامی و شبه نظامی در عرصه اقتصادی. مثلا سهام شرکتهایی که تحت عنوان اصل 44 به نظامیان واگذار شده اند به مردم فروخته شوند تا این احساس در مردم ایجاد شود که مثلا شرکت مخابراتی که زیرساختهای خود را از جیب ملت ساخته است متعلق به خودشان است نه به نیروهای نظامی.
3- اصلاح سیستم قضایی کشور. حضور قاضیانی که واقعا قاضی هستند و مستقل، و مجری دستورات نهادهای نظامی و امنیتی نیستند می تواند نقش مهمی در بازیابی اطمینان مردم ایجاد کند. دستگاه قضایی باید مستقل باشد نه تأمین کننده منافع رانت خاران.
4- خروج نظامیان و شبه نظامیان از عرصه سیاست. سیاست باید توسط نخبگان منتخب مردم اداره شود نه توسط افراد پادگانی.
5- کم رنگ شدن حضور نظامیان در عرصه اجتماعی. نباید فرمانده پلیس باید و نبایدهای زندگی اجتماعی مردم را تعیین کند. پلیس باید فقط مجری قانون باشد و بس.
فکر میکنم کلیه موارد فوق که همه در چهارچوب قانون اساسی و در راستای اندیشه ها و وصایای رهبر کبیر انقلاب هستند در صورت نیت اینکه اعتماد مردم بازیابی شود نقش مهمی خواهد داشت. (2617774) (alef-4)
 
مینا
۱۳۹۳-۱۰-۲۸ ۲۱:۴۳:۰۹
خانم، تهران، دانشجوی دکتری

الف- حکومت بی هیچ برو برگردی، می بایست در دست شایسته سالاران باشد. فرد شایسته نیز کسی است که 1- تحصیلات مرتبط با پست مدیریتی اش را انجام داده و 2- رده های زیر مجموعه خودش را به مدد کار چندین ساله و کوله باری از تجره، و نه یک شبه و با توصیه مستقیم فلان کس!، با موفقیت و رزومه قابل قبول طی کرده باشد. 3- باورهای اعتقادی و ژست های دینی اش را تنها و تنها در جهت ارتقای نفس خویش، بکار گیرد، نه در جهت دور زدن قانون و وجه های مصلحت اندیشانه و ارتقا و غیره.

ب- حکومت و حکومتیان می بایست جریان آزاد اندیشه را در جامعه برقرار کند و اجازه دهد حرفهای مخالفین و حتی دگر اندیشان در هر سطح و هر موضوعی، بلند باشد و بنیاد جکومتش را بر پایه محکم رفتار روشن و نقدپذیر استوار کند. نه ثبات حاصل از خفقان مرداب‌گونه.

ج- حکومت می بایست جوری ساز و کارها را تنظیم کند که عدالت در برابر قانون، هم برای خود هم برای خودی ها و هم غیر خودی ها، تنها هدف مطلوب و مورد اتکا باشد.


روشن است که با جامعه مطلوبمان بسیار فاصله داریم و متاسفانه هر روز هم راهمان دورتر میشود و بیشتر سقوط می کنیم. (2617777) (alef-4)
 
ملت
۱۳۹۳-۱۰-۲۸ ۲۱:۴۸:۰۱
حاکمیت اگر موارد ذیل را دارا باشد مردمی است۱پرهیز از دروغ وتهمت۲رعایت حقوق مردم۳احترام وازادی عمل به تمام مذاهب افکار سلیقه ها ۴چرخش قدرت بر اساس رای و خواست ملت۵حرکت حاکمیت بر اساس خواست مردم در مسایل داخلی وخارجی ۶ توجیه نکردن اقدامات خود بنا م دین ۷مبارزه با فساد و دزدی و رانت خواری ۸ دوری از هرگونه دسته بندی مردم مانند خودی غیر خودی ووو۹حرکت بر اساس منافع ملت ونه منافع باند جناح دسته وووبرای حفظ خود به هر قیمت۱۰دوری از تبعیض ظلم وبیعدالتی به هر بهانه۱۱دوری از شعارهای مخرب وضد منافع ملی۱۲ عدم دشمن تراشی در عرصه داخلی و خارجی۱۳داشتن روابط محترمانه با تمام کشورهای دنیا و عدم مداخله در مناقشات جهانی۱۴ازادی در مسایلی مانند حجاب و پوشش ووو با توجه به خواست مردم۱۵دور نمودن دستان ناپاک اقازاده ها و دزدان بیت المال از قدرت وثروت ملی۱۶تامین معاش و مسکن واقتصاد مردم ۱۷لج نکردن با مردم وتوهین نکردن به فهم وشعور مردم۱۸توجیه نکردن امیال خود بنام مردم۱۹عدم توجیه هرگونه اقدام به نام دین ومذهب۲۰رعایت حقوق وازادیهای اجتماعی ۲۱پذیرش خطا های حاکمان توسط انها۲۳خذف نظارتها رد صلاحیتها یی مانند شورای نگهبان که در اصل بصورت حافظ منافع یک جناح ومخالف با خواست ملی کار میکند۲۳رفراندوم در خصوص قانون اساسی واصلاح ان بر اساس رای مردم وحذف کلیه نهادهای غیر منتخبووو (2617785) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۸ ۲۱:۴۸:۰۶
مرد ، ۳۵ ساله، تهران ، کارشناس نرم افزار شرکت خصوصی:
یک حکومت باید در قبال چالش هایی که برای آن بوجود می آید قدرت تحلیل درست شرایط موجود و در نتیجه اصلاح اشکالات سیستماتیک خود را داشته باشد . بعنوان مثال حکومت باید با هرگونه فساد اقتصادی بدون در نظر گرفتن هر گونه ملاحظاتی مبارزه کند که لازمه این کار داشتن دستگاه نظارتی شجاع ، پاک ، هوشمند و مستقل می باشد. تنها پویا بودن دستگاه های نظارتی همراه با برخورد های غیر تبعیض آمیز است که می تواند مردم را نسبت به اصلاح امور و بهبود شرایط امیدوار کند و در نتیجه به ایجاد اعتماد در مردم کمک کند. همه اقشار جامعه در تمام سطوح باید نسبت به عملکرد خود در جامعه پاسخگو باشند، یک سیستم نظارتی سالم باید نسبت به عملکرد تمامی سطوح جامعه حساسیت داشته باشد و آنها را در قبال عملکردشان به چالش بکشد. مردم وقتی شاهد پاسخگویی و احیانا اصلاح نواقص تمامی اقشار جامعه باشند به حکومت اعتماد بیشتری می کنند . این تمام اقشار نیز شامل همه جامعه می باشد، از رهبری و دستگاه های تحت اختیار ایشان گرفته تا قشر کشاورز که در جامعه خود در حال تاثیر گذاری هستند. (2617786) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۸ ۲۲:۰۲:۴۱
با سلام مبارزه جدی با مفاسد هیچ فردی نباید مصون باشد طبق قوانین قران با دزدان و اشرار رفتار شود جریمه سخت برای رشوه خواران زندان نباید جایگاهی ثفریخی برای ذزدان باشد مردم را نامخرم ندانند خود را تافته جدابافته ندانند با عقاید مختلف که وابسته نیستند برخور د نشود سرپوش بر کارهای زشت نگذارند مردم خیلی خوب می فهمند خداوند جریمه یک روزه را 60 روزه قرار داده جریمه مفسدان اقتصادی بسیار زیاد باشد کافی است یک نفر مجزا شود فساد همه جا را می گیرد مبارزه جدی با اعتیاد که خانواده های زیادی را به نابودی کشیده کسی که برای مرتبه دوم و سوم به زندان می افتد اصلاح پذیر تیست دیگر نباید در جامعه رها شود زندان باید جایی باشد که وقتی نام ان برده می شود لرزه بر اندام بیافتد از گفتار بیگانگان نهراسید حکومت عربستان هرچند ناصالح است ولی نبود اعتیاد و دزدی انسان را به وجد می آورد در ایران همه جا را فساد گرفته اگر می گویید نه خیلی نا آگاهید بیشتر مقامات فاسدند نماز می خوانند ولی مسلمان نیستند اگر بخواهم بنویسم یک کتاب 1000 صفخه ای می باشد ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!حرف زیاد عمل هیچ حتی (2617814) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۸ ۲۳:۱۶:۳۵
خانم 57 سال لیسانس بازنشسته تهران سلام یکی از عوامل عدم اعتماد اعلام فسادهاست وقتی مردمی برای 100 هزار تومان دچار مشکل هستند بناگاه اعلام فساد میلیاردی میشود بیکباره عدم اعتماد ایجاد میشود .عامل دوم وعده های بدون پشتوانه است وانجام ندادن وعده هاست.عامل سوم در دسترس نبودن بلند پایگان است اگر وزرا ومدیران در کوچه محله های ما زندگی کنندومانند مردم عادی زندگی کنند مردم به انها اعتماد میکنند ولی وقتی انها انقدر از ما دور هستند که حتی در راهپیمایی 22 بهمن هم همراه محافظان هستند اعتمادی باقی نمیماند.پس لطفا دیگر اعلام فساد نکنید ووعده ندهیدودرمیان مردم باشید. (2617977) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۹ ۰۰:۰۷:۴۷
سن : 50 سال
محل زندگی : بوشهر
جنس مرد :
شغل : دبیر بازنشسته
1 ـ تمام ارکان حکومت باید با رأی مردم انتخاب شوند. در این صورت، همه اجزای حکومت به مردم پاسخگو هستند. وقتی مسئولی مدیون رأی مردم باشد، چاره ای ندارد که برای بقای خودش هم باشد، اعتماد آنها را جلب کند.
2 ـ واقعیت امروز ایران با این امر فاصله بسیار دارد و اعتماد عمومی آن طور که باید باشد، نیست. زیرا بخش مهمی از مسئولین حکومتی چون با رأی مردم انتخاب نمی شوند و همه انتصابی اند، در مقابل مردم پاسخگو نیستند و در نتیجه مردم نیز به آنها اعتماد ندارند. (2618061) (alef-4)
 
اصغر
۱۳۹۳-۱۰-۲۹ ۰۰:۴۴:۳۶
آقا، 39 ساله، تهران، دکتری، مهندسی
نظام باید برای عدالت اجتماعی و رعایت قانون صادقانه تلاش نماید به‌نحوی‌که مردم آن را لمس کنند و آشکارا عدم آن را مشاهده نکنند!
نظام باید در برابر مردم صداقت در گفتار داشته باشد!
رفتار و سیاست‌های نظام باید به‌گونه‌ای باشد که مردم درک کنند منافع آن‌ها در اولویت اول قرار دارد!
نظام باید عملاً به شعور و نظرات حاکم بر جامعه احترام بگذارد! (2618105) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۹ ۰۰:۵۱:۴۸
جنسیت: مذکر
سن: 46
محل زندگی: شیراز
شغل: استاد دانشگاه
تحصیلات: دکترای تخصصی

1- اداره کشور باید مبتنی بر خواست اکثریت مردم باشد نه گروهی اندک و مردم احساس کنند از طریق صندوق های رأی می توانند در تعیین مسیر کشور و شیوه زندگی شان دخیل باشند.

2- "همه" باید درمقابل قانون یکسان باشند. "هیچ" شخص حقیقی یا حقوقی فراتر از قانون نباشد به گونه ای که شغل، مقام و یا بستگی های خانوادگی یا جناحی برای "هیچ کس" مصونیت در مقابل قانون شکنی ایجاد نکند. (بیاد آورید داستان حضرت علی (ع) که در زمان خلافتش با یک فرد یهودی بر سر یک شمشیر اختلاف پیدا کردند و برای حل اختلاف به محکمه رفتند) (2618112) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۹ ۰۶:۱۰:۴۴
خانم، 33 ساله، کانادا، فوق دکترا مهندسی مکانیک:
حکومت باید با مردم صادق باشد تا اعتماد مردم را جلب کند. اگر هر عمل غیر قانونی در جامعه صورت میگیرد بدون هیچ ملاحظه ای با مرتکبین آن برخورد شود و نتایج آن یا شفافیت در اختیار مردم قرار گیرد. این با واقعیت امروز ایران بسیار فاصله دارد. (2618208) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۹ ۰۷:۳۰:۴۴
مرد. ٤٠ ساله. جراح و استاد دانشگاه، تهران

هر چند عوامل متعددي در ايجاد اعتماد ملي به حكومت مؤثر است، نظارت پذيري تمام أركان حكومت بيش از هر چيز ديگر مردم را نسبت به اينكه تصميمات حاكمان بر أساس منافع شخصي و گروهي آنان أخذ نمي شود مطمئن ميسازد. علاوه بر آزادي مردم در تعيين كارگزاران، آزادي مطبوعات و رسانه ها در نقد تمام سلسله مراتب قدرت، براي نيل به اين وضعيت أيده آل ضروري است (2618245) (alef-4)
 
حسن
۱۳۹۳-۱۰-۲۹ ۰۸:۱۰:۴۱
سن: 51
محل زندگي: ایران - کرج
جنس: مرد
شغل: کارمند
با سلام - به نظرم ویژگی مهم حکومت برای جلب اعتماد عمومی بایستی در سه بخش و در همه سطوح آحاد جامعه بویژه مسئولین با رویکردعدالت محوری اتفاق بیافتد:
1- مسئولیت پذیری
2- شفافیت نمودن امور برای مردم
3- پاسخگویی (2618274) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۹ ۰۸:۲۶:۱۱
آقا - 34ساله- تهران- كارشناس ارشد مهندسي مكانيك
به نظر بنده بطور كلي بايد حرف و عمل حكومت با همديگر تطابق داشته باشد تا مردم به حكومت اعتماد نمايند.
به طور جزيي انتظار ميرود كه مسوولين وعده هاي سخنراني ها را عملي نمايند و يا در سخنرانيها وعده غيرقابل تحقق به مردم ندهند. همچنين انتظار ميرود مردم برطرف شدن مشكلات عمده جامعه را در زندگي خود احساس كنند. به نظر بنده مشكلات عمده جامعه امروز ايران عبارتند از:تورم - فساد مالي و اداري و ...- مشكل بيكاري -مشكل ازدواج جوانان - مشكل مسكن - مشكل حفظ سلامتي و درمان بيماريها -مشكل مواد مخدر (2618293) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۹ ۰۸:۳۰:۴۵
سن 37
جنس مرد
محل زندگی آمریکا
شغل مهندس معمار

انواع لایه‌ها یک جامعه با انواع دیدگاه و نظریات متفاوت باید قابلیت احضار و مشارکت در قدرت را داشته باشند. یک جامعه تک قطبی نمیتواندر سالم بماند و حکومتی که تنها یک نوع تفکررا قبول کند نمی تواند اعتماد مردم را به خود جلب کند. . جامعه‌ای که احساس کند وجود دارد و میتواند مشارکت داشته باشد.
دنیا به سرعت خیلی زیاد در حال پیشرفت است. جامعه ما نیاز دارد تا با دنیا تعامل کند و وارد فاز جهانی شدن برود. کشور ما بسیار در این زمینه عقب مانده ولی اگر کشوری میخواهیم پیش رفته چاره ای نداریم تا با فرهنگها و ملیتها متفاوت ادغام شویم.
دیگر زمان فروش نفت به عنوان تنها منبع درآمد کشور تمام شده. ما نیاز داریم که با مدیرت صحیح و کارآمد کشور را به سوی دنیا قرن بیست یکم سوق دهیم. این کار احتیاج به نبخگان دارد که جدا از فصلی سیاسی و حذبی انتخاب میشوند. وقتی شخصی که دید و تفکری متفاوت با حکومت داشته باشد و از مدیریت حذف شود دیگر به این حکومت به عنوان خدمتگزار امیدی نیست. ایران بسیار و بسیار احتیاج به تعقییر در ساختار دارد. با تفکر انگ زدن به خودی به عنوان فتنه گر و لیبرال و غیره نمیتوان جامعه‌ای متحد تشکیل داد و اعتماد عمومی بدست اورد. (2618299) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۹ ۰۸:۴۹:۰۷
آقا، 44 ساله از اراک متخصص ضنعت نفت
حکومت باید رویکرد ها و سیاست های کلان خود را بر اساس خواست و نظر اکثریت مردم بدون هیچ قیدی تنظیم نماید تا مورد اعتماد مردم باشد و لذا چنانچه حکومت به هر دلیل (درست یا غلط) قیدهایی به این اکثریت وارد بداند به ناچار از اعتماد عمومی کاسته خواهد شد. به نظر اینجانب در کشور ما عملا اینگونه نیست و نظام سیاسی سیاست های کلان خود را تقریبا به شکل ثابت تنظیم کرده و سعی می کند مردم را با آن همراه کند چنانکه می بینیم رای مردم در انتخابات مختلف حداکثر تاثیر در روش های اجرایی داشته و در سیاست های کلان کشور بی اثر است. (2618320) (alef-4)
 
علي
۱۳۹۳-۱۰-۲۹ ۰۸:۵۴:۰۲
آقا 48 ساله شهركرد كارمند
از آنجا كه حكومت حق معصوم عليه السلام است ، غير معصوم هرچه قدر هم تلاش كند نمي تواند حكومت واقعي كه منظور نظر خداي سبحان است را عملي كند، ولي حاكم غير معصوم مي تواند با صداقت در گفتار و كردار ، تامين امنيت و معيشت ، اشتغال، پرهيز از اسراف و ولخرجي و... تا حدودي رضايتمندي اقشار جامعه را فراهم نمايد.
در حكومت فعلي ايران امنيت نسبي وجود دارد ولي اسراف ( برگزاري همايش ها و اجلاس هاي بيهوده با هزينه هاي سر سام آور، سفر هاي داخلي و خارجي پر هزينه ي مسئولين و ...) بيكاري، و عدم صداقت مسئولين در گفتار و ارائه گزارش غير واقعي فعاليت ها باعث عدم اعتماد مردم به حكومت شده است
ضمن اين كه رسانه ها و بودجه بيت المال صرف تبليغات سوء و بزرگ نمايي مسئولين شده و مي شود كه اين نيز مزيد بر علت بي اعتمادي مردم است (2618330) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۹ ۰۹:۱۵:۱۸
سلام علیکم،
1) نَفسِ اعتماد خود اعتماد آفرین است. اگر حکومتی به مردمش اعتماد کرد مردم نیز متقابلا به او اعتماد خواهند کرد.

2) احترام به قانون و قانون گرایی و عمل به قانون باید در سرلوحه کار حاکمان باشد. هیچکس حتی حاکمان فراتر از قانون نیستند.

2) رفتار حاکمان باید با گفتارشان همخوانی داشته باشد. مردم اعمال و رفتار حاکمان را مورد ارزیابی و قضاوت قرار میدهند. دوگانگی در رفتار و گفتار موجب بی اعتمادی مردم به آنان میشود.

4) حاکمان خود را از مردم بدانند نه تافته های جدا بافته ماورائی. هماره به خاطر داشته باشند که مردم ولی نعمت آنها هستند و هر چه دارند از مردم است. به یاد داشته باشند که آنها خادم مردمند و نه مردم خدمتکار آنها. و بدانند که حکومت امانتی در دستان آنهاست و باید دیر یا زود به اخلاف خویش واگذارند.

5) با مردم با رأفت، بخشش، عدل و انصاف رفتار کنند.
6) از خودرأیی و خودکامگی بپرهیزند.
7) ساده زیستی را پیشه خود کنند.

خلاصه اینکه در شیوه حکومتی داری و سبک زندگی باید به مولا علی (ع) اقتدا کنند. (2618367) (alef-4)
 
مهدی سبزیکاری
۱۳۹۳-۱۰-۲۹ ۰۹:۱۵:۲۹
مهدی سبزیکاری، 43سال، مرد، شهرری، فوق لیسانس، کارمند
حکومت (نظام سیاسی) چگونه باید باشد تا مردم به آن اعتماد کنند، و واقعیت امروز ایران، چه تفاوتی با آن امر بایسته دارد؟
یک حکومت باید دغدغه اش حفظ امنیت مردم و تامین معاش زندگی می باشد، حکومت باید طوری عمل کند که حرف با عملش یکی باشد، خود را با مردم بداند و با مردم زندگی کند، باید فرهنگی که می خواهد در جامعه پیاده کند خود به آن فرهنگ عمل کند و اگر خود عمل کند(دولت مردان و کارمندان زیر مجموعه) قشر زیادی از مردم جامعه به آن عمل کرده اند و قلیل مردم می مانند و این قلیل از مردم بر خود واجب می دانند که به آن فرهنگ عمل کنند.
با تشکر و سپاس (2618368) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۹ ۰۹:۱۵:۵۳
سن: 45
محل زندگي: تهران
جنس: زن
شغل: کارمند
پاسخگويي. مردم بايد در عمل ببينند كه حكومت به انها پاسخگوست. در زمینه فساد(اقتصادی -رانت خواری-اداری-قضایی-)، در زمینه تصمیمات مهم اقتصادی، در زمینه مصرف سرمایه های کشور (2618369) (alef-4)
 
علیرضا دیانی نژاد
۱۳۹۳-۱۰-۲۹ ۰۹:۳۷:۵۶
حکومت باید واجد چند ویژگی مشخص باشد:
1- پاسخگو و مسئول باشد.
2- مداوما دیدگاه های مختلف مردم را بسنجد و بر اساس نظر آنان عمل نماید.
3- مداوما بر کارکنان خود نظارت سیستماتیک داشته باشد تا بر مردم ستم نورزند و نحوه مواجهه مردم و کارکنان را آن طور برنامه ریزی نماید که امکان ظلم و فشار بر مردم وجود نداشته باشد.
4- اگر منظور از حکومت همه نظام سیاسی و تقنینی است، باید قوانین شفاف و منقح و به دور از امکان سوء استفاده وضع نماید.
5- اگر حکومت شامل نظام قضایی هم می شود، باید نظام قضایی کاملا سالم ایجاد نماید. (2618417) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۹ ۰۹:۴۲:۵۸
الف جان:
سانسورش کن تا خیال همه راحت بشه!
بدجوری افتادی تو این چاهی که کندی! نه راه رفت داری نه راه برگشت! این آزاد اندیشی ها برای شما خیلی زودس!! (2618426) (alef-4)
 
بنده ی خدا
۱۳۹۳-۱۰-۲۹ ۰۹:۴۶:۴۴
آقا ، 31،بروجرد ، لیسانس برق و بیکار
حکومت باید عصاره ای از حکومت رحمة اللعالمین و امیرالمؤمنین باشد که حتی با دشمنان با انصاف برخورد میشد .به بیت المال به نحوی نگاه شود که ترسی از اطلاع مردم از نحوه ی مصرف آن در حکام وجود نداشته باشد . حکومت حق و حقیقت واهمه ای از مورد سؤال قرار گرفتن حتی از سوی دشمنان نداشته باشد . هر شخص بتواند بصورت آزادانه و بدون ترس نظر خود را بیان کند
خوشبختانه تمام موارد در ایران امروز وجود دارد (2618433) (alef-4)
 
بارانی
۱۳۹۳-۱۰-۲۹ ۰۹:۵۰:۴۲
بسم اله الرحمن الرحیم
50 ساله و دبیر اموزش و پرورش ایلام هستم قران کریم می فرماید : ان اله یامرکم ان تودواالامانات الی اهلها .شکل گرفتن حکومت فقط به خاطر این است که حقی را برقرار کند یا باطلی را محو سازد. بنا بر این آنچه حق مردم است باید استیفا و به آنان داده شود و آنچه که باعث ترس و ناراحتی آنان است باید از آن ها رفع شود و این چها رچوب حکومت را تشکیل میدهد عمران و آبادانی بعدی نیز ناشی از همین نگرش خواهد بود. (2618451) (alef-4)
 
وحید
۱۳۹۳-۱۰-۲۹ ۰۹:۵۲:۳۷
۵۰ ساله از تهران دارای شغل بازرگان،
دو صد گفتار چو نیم کردار نیست

گر زباغ رعیت ملک خورد سیبی
بر آورند غلامان او آن درختان از بیخ

من انتظار دارم یک دولت پاکدست ، صادق و درستکار داشته باشم تا بتوانم با آن احساس یکدلی و همدلی داشته باشم.

همه ارکان یک دولت اعم از قوه مجریه مقننه و صد البته قضاییه باید در راستای عدالت و رفاه یک کشور قدم بردارند.برای من شهروند که در هر جای سرک میکشم و کار دارم بوی تعفن رشوه و ویژه خواری و تبعیض به مشام میخوره و کارم بدون رشوه حل نخواهد شد و وقتی میبینم اختلاسهای چند هزار میلیاردی در طبقات فقط بالا و پایین میشود و شاید یک نفر اعدام میشود چطور میتوانم به دولتم و حکومتم اعتماد داشته باشم. وقتی در بازار کار پر از تبعیض و قاچاق وجود دارد چطور میشود بدنبال کار حلال بود؟
آیا تبعیض و قاچاق و ویژه خواری و رشوه بر آمده از دولت و حکومت نیست؟
چطور میشود در کشورهایی مثل چین و ژاپن با اختلاس کنندگان اینطور برخورد میکنند و در کشوری که مدعی اسلام ناب هست جرات برخورد با عوامل خطا کار بالای حکومتی نیست.

ینظر من تا حکومت و دولت تاوان پاکسازی خودش را ندهد ولو به گزاف نباید انتظار از مردمش داشته باشد. (2618456) (alef-4)
 
محمد رسول قاسمی
۱۳۹۳-۱۰-۲۹ ۱۰:۴۳:۴۷
آقا 53 ساله فوق لیسانس EMBA
با توجه به حبابهای تنشی وگره های کور فرهنگی که بوسیله استبداد واستعمار و القائات آن همچنین نداشتن تجربه زیاد حکومت داری ملت-دولت بروش مردمسالاری دینی که طی سالهای متمادی بوجود آمده است ابتدا باید رهبرانی دلسوز ، از خود گذشته ،عالم با سعه صدر بالا ضمن فراهم کردن امنیت و امید دادن به آینده، مدبرانه یکی یکی این گره ها را با همراهی ملت باز نموده سپس با به همراه داشتن مدلی هویت ساز،کارآمد و برانگیزاننده که برخواسته از ارزشهای مشترک ملت (منجمله حق محوری) باشد ملت- دولت را به یک فرهنگ مشترک و غنی هدایت نمود آنگاه اعتماد عمومی بوجود خواهد آمد (2618604) (alef-4)
 
بهروز
۱۳۹۳-۱۰-۲۹ ۱۱:۱۰:۲۰
آقا 40 ساله از البرز کارگر ساده زیر دیپلم
من وقتی به دولت اعتماد میکنم که یک میزان بیشتر نداشته باشد و وقتی نان و برق را گران میکند بر هزینه جاری خودش را اضافه نکند و یا به یک میزان حقوق کارگران و حقوق نمایندگان بالا رود.
2 اگر هر شب در صدا و سیما راجع به کاهش تورم صحبت کنند من وقتی فردا صبح به اولین مغازه که مراجعه میکنم اخبار دیشب را تحلیل میکنم
3من که 40 سال سن دارم به راحتی حرفها و وعده های یکسال گذشته را فراموش نمیکنم و اساس حرفهای امروز را به عملی شدن وعده های دیروز گره میزنم. (2618687) (alef-4)
 
رامین
۱۳۹۳-۱۰-۲۹ ۱۱:۱۷:۴۸
عدالت، حمایت از نخبگان و شایسته سالاری فقط همین کافیست (2618713) (alef-4)
 
آقا-35ساله-کرمانشاه-لیسانس-کارمند بانک
۱۳۹۳-۱۰-۲۹ ۱۱:۱۸:۴۵
حکومت باید برایند و برگرفته از افکار و خواسته های آرمانی مردم باشد و برای رسیدن به این هدف ابتدا باید ساختاری را تعریف و طراحی کرد که دقیقآ این هدف را محقق سازد
ویژگی ساختار :

1.این ساختار باید انقدر قوی و انعطاف داشته باشد که از تحمیل آرمان اقلیت بر اکثریت جلوگیری کند و سریع واکنش دهد و حکومت را اصلاح نماید.

2.ساختار باید بتواند بهترین افراد را جذب نماید و از قانون طبیعت پیروی نماید یعنی همیشه بهترین بماند و زنده گی کند.

3. هر چند سال یکبار عملکرد آن از طریق یک مرجع بیرونی قابل سنجش و اندازه گیری باشد.

4. در عین حالی که رفا و آسایش مردم امروز را حفظ و تعالی می بخشد همیشه یک نگاه بلند به قله داشته باشد و آرمان ها را فدای رفاه حال نکند.

5.آزادی بیان و آزادی پس از آن , انتقاد را همیشه برای نخبه گان و آحاد مردم یک اصل اساسی و تبصره ناپذیر بداند تا همیشه منطق قوی پیروز باشد.

به نظر من واقعیت امروز بر گرفته از آرمانها و خواست ملت است ولی باید ساختار بالا را هرچه سریع برای آن طراحی نمود. (2618717) (alef-4)
 
بی نام
۱۳۹۳-۱۰-۲۹ ۱۱:۲۲:۲۷
مرد-43ساله-کارشناس ارشد -اصفهان صداقت-عدالت ونظم و انظباط از شاخصه های مهمی است که هر نظام سیاسی باید داشته باشد-در ایران این شاخصها در حد متوسط می باشد ونظرات مدیران ارشد نظام و عمل مدیران سطح میانی با هم تفاوت آشکاری دارد0 (2618727) (alef-4)
 
majid
۱۳۹۳-۱۰-۲۹ ۱۱:۲۹:۵۰
مجید 46 ساله از
کارشناس ارشد فناوری اطلاعات و ارتباطات
حکومت ها باید برخواسته از مردم باشند و همه سلیقه ها در انتخاب آن نقش داشته باشند در حکومت مطلوب ،با بلوغ حکومت و ارتقاء فرهنگ حاکمان جامعه و توسعه صحه صدر و پذیرش همه جناهای قدرت در ساختار خود همه اقشار مردم هنگام انتخاب میتوانند به حزب یا شخصی که به سلیقه آو نزدیکتر است رای دهند و در واقع حکومت متعلق به جناح خاصی نیست و مردم احساس میکنند با رای خود در تعیین ساختار ، رفتار ، سیاستهای جاری تاثیر گذار هستند و زمینه برای صاحب منصبان حکومت به صورت عملی چنان محرز گردد که کاملا احساس کنند نقش آنها و ادامه حیات آنها در حکومت منوط به عملکرد آنها است نه وابستگی به اهرم های قدرت همچنین عملکرد و روابط حکومتی و ساختار های فدرتی حکومتی برای مردم شفاف و مشخص باشد و مردم بتوانند با انتخاب اصلح در نقش این اهرم ها تاثیر گذار باشند.
واقعیت امروز کشور هنوز نتوانسته ایم حکومتی فراگیر که همه جناح های و سلیقه ها را در بر بگیرد تشکیل دهیم و عده ای خود را صاحب انقلاب و کشور میدانند و فضا را برای دیگر صاحبان تفکر به راحتی باز نمی کنند همچنین سیستم حاکمیتی ، روابط و اهرم های قدرتی در کشور شفاف نیست و این عدم شفافیت باعث رانت ها و فسادهایی در کشور شده است و صاحب منصبان ادامه حیات خود را بیشتر در وابستگی به اهرم های قدرت می بینند تا نقش مردم
اگر در صدر اسلم به حکومت پیامبر نگاهی بیطرفانه بیندازیم میبینیم که پیامبر از ابتدا حتی مخالفین سرسخت خود را نظیر ابوسفیان طرد نکرد و با ایشان به نوعی مدار نمود و در حکومت خود از همه سلایق حتی مخالفین خود استفاده مینمود و از نقش مشورتی همه صاحبان فکر استفاده میکرد. (2618750) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۹ ۱۱:۴۴:۳۶
1- با مردم راستگو و صادق باشد و به مردم اعتماد كند
2- عدالت را شيوه و رفتار حكومتي خود قرار دهد
3-با فساد مبارزه و با مفسدين در هر مقام و لباسي برخورد كند
4-با فرصت طلبان ، آقازاده هاو كساني كه از طريق رانت ،‌قدرت ، ثروت و وابستگي فاميلي و جناحي قصد بالا رفتن از كول مردم را دارند برخورد كند
5-شايسته سالاري را در انتخاب افراد و انتصابات مراعات كند و به بي كفايتان فرصت عرض اندام ندهد (2618801) (alef-4)
 
مهران
۱۳۹۳-۱۰-۲۹ ۱۱:۵۷:۳۷
کشورما ایران دارای اقوام و نژادهای مختلف می باشد ( کرد – ترک – لر – عرب ) و هرکدام از این اقوام نیز دارای اعتقادات مختلف سیاسی و دینی هستند (شیعه – سنی – یهودی و...) لذا در کشور ما ایران جهت جلب اعتماد مردم نمی توان به یک قوم و مذهب تنها رسمیت داد و بقیه را نادیده گرفت ویا از دریچه خودمان به آن نگاه کرد . ما برای ایجاد وفاق و همبستگی ملی باید بروی اصل ایرانی و ملی بودن خود تکیه کنیم زیرا ما همه ایرانی هستیم . در اینصورت می توان درون جامعه ایجاد وحدت و عرق ملی کرد ( مثلا تیم ملی فوتبال را همه تشویق می کنند ) و اقوام جهت اجرای مراسم خود آزادی عمل داشته باشند .
مورد دیگر در خصوص حقوق زنان جامعه است . بعد از گذشت 35 سال از انقلاب هنوز هم مشکل حجاب در کشور حل نشده است و دلیل آن نیز اجباری بودن آن است در تمام کشورهای جهان فقط ایران است که قانون حجاب اجباری دارد وبرخورد خشن و تندی در این رابطه با زنان جامعه می شود .
مورد دیگر بحث مشارکت مردم در امور سیاسی کشور است ، درست است که در ایران انتخابات زیادی صورت می گیرد و ریاست جمهوری و مجلس و ... با انتخابات است ، اما واقعیت آن است که به دلیل وجود فیلتر های انتخاباتی مانند شورای نگهبان ، انتخابات ایران آزادانه و دمکراسی واقعی نیست و در واقع ما در انتخاباتی شرکت می کنیم که سلیقه شورای نگهبان است و انتخاب بین بد و بدتر است .
مورد بعدی بحث فساد گسترده در سیستم کشور است ارقام باور نکردنی اختلاس ها ی صورت گرفته در کنار انحصار های ویژه ای که به بعضی افراد داده می شود و نابرابری های اجتماعی و سهمیه های ویژه که هنوز هم وجود دارد مردم را به آینده نا امید کرده است و نشاندهنده نا کارامدی سیستم می دانند .
مورد بعدی بحث آزادی بیان در کشور است که بسیار نا مطلوب است . همه مردم از صدا و سیما قطع امید کرده اند زیرا در صدا و سیما یک صدا وجود دارد و سانسور در اخبار و گزارشات و فیلم های آن بیداد می کند . مردم دوست دارند واقعیت جامعه ( چه خوب و چه بد ) را در تلویزیون ببینند نه آنچه که مسئولان دوست دارند .
در نهایت یکی از اصلی ترین مشکل در کشور عدم وجود احزاب سیاسی می باشد . در انتخابات معیار درستی جهت انتخاب کردن مردم وجود ندارد . انتخابات ایران مانند هندونه بسته ای است که معلوم نیست درون آن سرخ باشد یا سفید . وقتی مشخص می شود که انتخابات تمام شده باشد و دیگر کاری نمی توان کرد .
راه حل های رفع مشکلات :
1- ایجاد فضای آزاد جهت خبرنگاران و روزنامه نگاران
2- ایجاد احزاب سیاسی
3- ایجاد آزادی های اجتماعی
4- عدم دخالت در زندگی خصوصی مردم
5- انجام انتخابات آزاد تر و دمکراسی تر
6- عدم حذف مخالفان سیاسی
با امید به مطرح شدن مشکلات فوق و عدم دادن دادن جواب های تکراری و کلیشه ای مانند این : اینها قانون است (2618843) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۹ ۱۲:۰۲:۱۶
با سلام 1-شعار و عملش يكي باشد. 2-دستورات واقعي شريعت اسلام را كامل و براي همه اجرا كند نه به نام دين سلائق خود را براي هركس خواستند اجرا كنند وبراي هركس نخواهند همان را هم اجرا نكنند
3-شايسته سالاري واقعي را حاكم كنند.
4- يك بار سران مملكت اعم از وزرا مجلس قوه قضائيه تشخيص مصلحت زير نظر رهبر يك سمينار 2 روزه دور هم جمع شوند از خودشان سوال كنند چرا ايران سوئد نيست؟ اگر جواب ضعف مديريت شد سمينار بعدي را براي رفع مشكلات مديري بر گزار كنند
5-نهاد رهبري گسترده تر شود و بر قوا نظارت واقعي كند يعني عملكرد مديران را ارزيابي كند و نمره بدهد تا ضعيف ها شناسايي و حذف شوند وديگر كسي جرات نكند پستي را كه در تخصص او نيست بپذيرد.
6-سيستمها به طور سيستماتيك با جامعه در تعامل باشند و بازخوردها را بگيرند وعمل كنند
7-معيار سنجش همممممه چيز بشود منافع ملي
8-همين سوال جالب ميتواند دستور كار يك سمينار باشد به اين صورت كه يك دستگاه متولي شود فراخوان مقاله با موضوع همين سوال بدهد و در روز سمينار صاحبان مقاله هاي برتر سخنران باشند و به چالش كشيده شوند ونتيجه رسانه اي شود و.....
چون سوال جالب بود جواب دادم موفق باشيد (2618856) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳-۱۰-۲۹ ۱۲:۲۷:۱۳
سن: ٥٧ محل زندگي: امريكا جنس: مرد شغل: داروساز با تشكر از اقدام خوب الف نكات زير به نظرم ميرسد: ١- پاسخگويي. مردم بايد در عمل ببينند كه حكومت به انها پاسخگوست. اما پاسخ زماني معنا دارد كه سوالي مطرح باشد. پس مهم اين است كه مردم از دو كانال يكي سازمانهاي مردم نهاد و ديگري از طريق احزاب مطالبات خود را مطرح كنند. در جهت تأمين اين سازوكار پيشرفت داشته ايم اما هنوز راه درازي داريم. ٢- مردم بايد احساس كنند كه فقط ابرار كسب راي نيستند كه هر چهار سال يكبار مهم بشوند. مردم (همه مردم) بايد بدانند همانطور كه حق انتخاب كردن دارند حق انتخاب شدن هم دارند. نه اينكه بخش بزرگي از جامعه از حق انتخاب شدن محروم باشد. ٣- فساد موريانه نظام است و مماشات با فساد از ان هم بدتر. جمهوري اسلامي دست اوردهاي مهمي داشته است. اما همه ان دستاوردها ميتواند با نهادينه شدن فساد به باد فنا برود. اگر حكومت يك اراده واقعي براي از بين بردن سيستم رانتي از خود نشان ندهد مردم به ان اعتماد نخواهند كرد. (2618909) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳-۱۰-۲۹ ۱۲:۲۷:۵۳
آقا،40 ساله،کرمان، دانشجوی دکترای تخصصی: جکومت یا نظم سیاسی باید برگرفته از خواست عمومی اکثریت باشد اما نخبگان آن را به شکل صحیح به اجرا درآورند. (2618910) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳-۱۰-۲۹ ۱۲:۲۸:۲۱
جنسيت :مرد سن:51 تحصيلات: ليسانس مديريت شغل: كارمند مردم به دولتي اعتماد ميكنند كه كمتر سخنرتژاني و شعار بده.چنيين حكومتي در گفتار هاش بايد از فعل ماضي استفاده بكنه نه فعل آينده. مثلا بايد بگه فلان طرح و يا فلان كار اجرايي انجام شد نه كه انجام خواهد شد.مردم بخاطر وعدهاي داده شده و انجام نشده دولتهاي قبل اعتمادشان به حكومت كمي كمرنگ شده (2618911) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳-۱۰-۲۹ ۱۲:۲۹:۴۴
آقا، 39 ساله، تهران، دکتری، در حوزه بهداشت: اگر مردم ببینند که کسی که از سوی حکومت به کاری گماشته می شود این شغل او وسیله ایجاد تفاوت بین او و سایرین هم از نظر مالی و هم از نظر امکاناتی که در اختیار او قرار می گیرد نخواهد بود و اگر او از موقعیت خود سوء استفاده کرد مردم ببینند که به صورت شفاف مورد مواخذه قرار خواهد گرفت، مردم با حکومت همراهی خواهند کرد (2618915) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳-۱۰-۲۹ ۱۲:۳۰:۳۶
خانم،51ساله،گیلان،کارشناس مدیریت امور فرهنگی،خانه دار بی شک ،هرچقدر هم انسان دمکراتی باشیم ،اصل وجودی دولت را نمی توانیم نادیده بگیریم.(شر ضرور)حال این دولت که توسط مردم انتخاب می شود تنها وتنها با جوابگویی به اعمالش باید مورد تحدیدو بازبینی قرار گیرد در غیر اینصورت تبدیل به یک هیولا میگردد که کنترل همه چیز را بدست گرفته و همان انتخاب کنندگان خود را تحت فشار قرار خواهد داد. (2618918) (alef-4)
 
امیر حسین سلطان/تهران
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳-۱۰-۲۹ ۱۲:۳۱:۰۶
مرد ، 52 ساله ، دبیر بازنشسته ریاضی آموزش و پرورش شهر تهران و دانش آموخته کارشناسی مهندسی مواد(متالورژی) دانشکده فنی دانشگاه تهران به ضرس قاطع عرض می کنم: مشخصا در ایران می توان با اصلاح رویکرد رسانه ملی(صدا و سیما) موجبات جلب اعتماد عمومی به نظام(حکومت) را فراهم آورد آنچنانکه دوران دفاع مقدس به طور بارزی به خاطر رویکرد صحیح و کاملا منطقی رادیو و تلویزیون(بالاخص رادیو) با وجود شرایط بس حساس و بحرانی آن روزها و سالها اکثریت مردم همراه و همگام با سیاست ها و تصمیم های نظام زندگی و کارشان را وفق داده بودند و رسانه ملی به شایستگی توانسته بود به عنوان پل رابط و موثر میان مردم و مسئولین عمل نماید. با سپاس - شنونده پروپاقرص قدیمی رادیو (2618920) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳-۱۰-۲۹ ۱۲:۳۱:۲۸
آقا، 33 ساله، تهران، دانشجوی دکترای مهندسی حکومت باید حافظ جان و مال مردم باشد. نظام سیاسی باید شفاف و نقدپذیر باشد و عملاً و واقعاً کسی نباشد که از نقد مصون باشد. هیچ کس نباید در یک نظام سیاسی نیرویی فراتر از قانون داشته باشد. هیچ کس در هیچ پست سیاسی نباید غیر انتخابی و بدون مدت مشخص باقی بماند چرا که منبع فساد می شود. حکومت باید با مردم باشد نه بر مردم. منافع حکومت نباید در تضاد منافع مردم قرار گیرد. قوه قضائیه در حکومت واقعاً باید بی طرف باشد. نه در شعار و حرف. نظام سیاسی باید مبتنی بر انتخابات آزاد باشد. نه انتخاب از بین یک عده خاص و همسو که انتخاب بین آنها علی السویه باشد. و... (2618921) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳-۱۰-۲۹ ۱۲:۳۱:۳۹
آقا 28 ساله کارشناس مخابرات 1- حداقل کاری که حکومت باید بکند عمل به قانون اساسی خودش در همه سطوح کشوری و پرهیز از مصلحت اندیشی های خلاف قانون است. 2- نگاه حکومت باید "در عمل" به همه اقشار جامعه و همه جای کشور یکسان باشد و برای اعتلای همه مناطق به یک اندازه دغدغه داشته باشد! 3- آن چه از اختیارت را برای خود دوست دارد برای ملت هم دوست بدارد (این موضوع با توجه به آن که 80 درصد اقتصاد کشور ما دولتی است نمود بالایی در امر اقتصاد دارد ) 4- اگر حکومت اسلامی است نباید تنها در شعار و فرهنگ اسلامی باشد! اقتصاد و قوانین اقتصادی باید با اعتماد بر اصول اسلام و بدون ربا، کم فروشی، استثمار قشر ضعیف و... باشد! استثناء شمردن برخی مسائل در اصول اقتصادی کل حکومت و فرهنگ را زیر سوال می برد. 5- همان طور که با کج روی ها و افراط ها مبارزه می کند با تفریط ها و تملق ها نیز برخورد صلبی و علنی داشته باشد! در واقع با هر گونه تندروی چه در جهت تضعیف و چه در جهت تقویت حکومت به یکسان و قاطع برخورد نماید. با تشکر از جناب دکتر افروغ و سایت الف به جهت این دغدغه دینی و ملی (2618922) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳-۱۰-۲۹ ۱۲:۳۱:۵۴
آقا . 40 ساله . تهران . لیسانس حکومت در تمام ارکان ، بدون هیچ مصلحت اندیشی و محافظه کاری باید به قانون اساسی کشور عمل کند . متاسفانه در حال حاضر عمل به قانون اساسی سلیقه ای و با مصلحت اندیشی انجام میشود . در حال حاضر گویا بعضی از بندهای قانون اساسی جمهوری اسلامی ، اصلا وجود خارجی ندارند . (2618924) (alef-4)