توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 246394
ترکیه با ورود پیشمرگه به کوبانی، چه خواهد کرد؟
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۰۱
نیروهای پیشمرگه در حالی راهی عین العرب (کوبانی) می شوند که باید پرسید ترکیه در برابر همکاری کُردهای سوریه و عراق، چه خواهد کرد؟

به گزارش تسنیم به نقل از روزنامه الحیات، موافقت دولت ترکیه با عبور ۲۰۰ تن از نیروهای پیشمرگه کُرد برای وارد به عین العرب (کوبانی)، این سوال را مطرح می کند که ترکیه که با حضور کُردها در مرزهای خود مخالف است در قبال همکاری کُردهای سوریه و پیشمرگه چه واکنشی نشان خواهد داد؟

به هر حال نیروهای پیشمرگه سلاح های سنگین در اختیار دارند که می توانند با استفاده از آن روند نبرد در کوبانی را به نفع کُردها تغییر دهند به ویژه اینکه کُردها سلاح در اختیار نداشته و تا پیش از این داعشی‌ها از نظر تسلیحاتی بر آنان برتری داشتند.

این در حالی است که در پی موافقت پارلمان کردستان با اعزام نیروهای پیشمرگه به کوبانی این نیروها می توانند از طریق گذرگاه سیلوبی در مرز ترکیه با عراق یا گذرگاه جیلان بینار در مرز ترکیه با سوریه وارد کوبانی شوند یا اینکه با هواپیما به شهرسانلیاورفا ترکیه رفته و از آنجا عازم کوبانی شوند.

دولت ترکیه نیز روز گذشته به ۲۰۰ تن از نیروهای پیشمرگه کرد که مجهز به سلاح سنگین هستند، اجازه داد تا از طریق خاک این کشور وارد عین العرب (کوبانی) شوند.

«رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه پیش از آن گفته بود: شهر عین العرب سوریه یک شهر استراتژیک برای ترکیه است نه برای آمریکا و تدابیری که ما برای این شهر اتخاذ می‌کنیم، اهمیت زیادی دارد.

در همین ارتباط عمران الزعبی وزیر اطلاع رسانی سوریه تاکید کرد که کوبانی «خاک سوریه و شهری سوری است نه ترکی و این موضوع باید برای همه روشن باشد».

وی گفت: «دولت سوریه در ایفای نقش نظامی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و انسانی در قبال هیچ منطقه ای از کشور کوتاهی نخواهد کرد».

اما آنچه در مورد نیروهای پیشمرگه و ورود آنان به کوبانی حائز اهمیت است، اینکه پیشمرگه سلاح های خود را از کشورهای غربی از جمله آلمان وفرانسه و کشورهای خاورمیانه مانند ایران دریافت کرده است، از همین رو زرادخانه موشکی و خمپاره انداز آن تقویت شده است به اضافه اینکه تانک های روسی و بالگرد در اختیار داشته و سامانه دفاع هوایی آن نیز در سطح خوبی است.

بنابراین پیشمرگه سلاح های پیشرفته تری از داعش در اختیار دارد زیرا داعشی ها توانایی و تجهیزات هوایی ندارند، اما نیروهای پیشمرگه به طور مداوم در حال آموزش و تمرین هستند به ویژه پس از اینکه داعشی ها به سد موصل رسیده و به شهر اربیل مرکز اقلیم کردستان نزدیک شدند، برخی کشورها نیروهای پیشمرگه را در مورد نحوه استفاده از انواع سلاح ها مورد آموزش قرار دادند.

در شرایطی که متوسل شدن کُردها در کوبانی به عملیات انتحاری علیه داعش موجب کاهش نیروهای آنان شده است ورود نیروهای پیشمرگه به صحنه نبرد در کوبانی، روند درگیری ها را تغییر داده و به سمت دیگری خواهد برد.

ترکیه در قبال همکاری کُردهای سوریه و عراق چه خواهد کرد؟
هر چند تردیدی نیست که ورود نیروهای پیشمرگه به موجب تضعیف داعش می شود، اما سوال های متعددی را مطرح می کند از جمله اینکه ترکیه در این خصوص چه واکنشی نشان می دهد و چه موضعی اتخاذ خواهد کرد به ویژه اینکه مسئولان آن در چند روز اخیر در مورد حضور پیشمرگه در کوبانی اظهارات ضد و نقیضی داشتند.

در این خصوص باید توجه داشت که ترکیه که حضور حکومت کُرد در مرزهای خود را نمی پذیرد بنابراین باید پرسید در قبال همکاری کُردهای سوریه و عراق چه واکنشی نشان می دهد به ویژه اینکه جو بایدن معاون اوباما ترکیه را به حمایت از داعش متهم و سپس عذرخواهی کرد.

علاوه بر اینکه ترکیه به ائتلاف علیه داعش ملحق نشده است و مسئولان آن در خصوص موافقت با عبور کُردها از این کشور برای ورود به کوبانی اظهارات ضد و نقیض داشته اند به این معنی که ترکیه در ابتدا اجازه نداد که نیروهای کُرد وارد کوبانی شوند، اما سپس تغییر موضع داده و با این اقدام موافقت کرد و چه بسا موافقت آن تحت تاثیر فشارهای آمریکا باشد.

نکته قابل توجه اینکه به هر حال مسلح کردن کُردها موجب نگرانی ترکیه می شود، زیرا آنکارا در تلاش برای جلوگیری از تقویت مواضع کُردها و ارسال سلاح از سوی اعضای ائتلاف برای آنان است به اضافه اینکه بیم دارد سلاح هایی که در اختیار مبارزان کُرد قرار داده می شود، بدست حزب کارگران کردستان بیفتد و درنتیجه یک اقلیم کُردی شبیه اقلیم کردستان عراق در ترکیه ایجاد شود.

بنابراین ترکیه در نظر دارد از هر راهی مانع این شود که جنگ علیه داعش به نفع کُردها تمام شود.

این در حالی است که با وجود اینکه داعشی ها با حمله به کوبانی به ترکیه نزدیک شده اند، اما آنکارا تا کنون هیچ گونه اقدام نظامی علیه آن انجام نداده است، آن هم در شرایطی که پارلمان ترکیه با دخالت نظامی در سوریه و عراق و نیز استفاده نیروهای بیگانه از پایگاههای نظامی این کشور موافقت کرده است اما دولت ترکیه همچنان از هرگونه دخالت نظامی علیه داعش جلوگیری می کند.
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.