نظر منتشر شده
۱۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 350794
ستاره اي بدرخشيد و ماه مجلس شد...
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۰۴
«بخوان، بخوان به نام پروردگارت كه جهان را آفريد؛ همان كه انسان را از خون بسته يي خلق كرد. بخوان كه پروردگارت از همه بزرگوارتر است؛ همان كه به وسيله ي قلم تعليم داد و به انسان آنچه را نمي‏دانست، آموخت»(سوره ي علق، آيه ۵-۱ )

بيست و هفتم رجب، محمد امين(ص) در غار حرا كه ميعادگاه او و پروردگار بي همتايش بود با وحي جبرئيل و نزول سوره ي علق به پيامبري برگزيده و پرچمدار دعوت الهي به دين اسلام شد. اسلام آيين و چراغ راه هدايت بشر براي رسيدن به سعادت واقعي و حقيقي است.

هنگامي كه رسول اكرم(ص) عهده دار رسالت الهي شدند، شبه جزيره ي عربستان شرايط اجتماعي و فرهنگي نامناسبي داشت. به همين دليل پيامبر اسلام، نخست دعوت به اسلام را به مدت سه سال مخفيانه و از نزديكان خويش آغاز كردند.

نخستين كساني كه به دين اسلام ايمان آوردند، دو تن از بزرگان تاريخ بشريت و نماد انسانيت، حضرت خديجه(س) و حضرت علي(ع) بودند كه همراه و هميار رسول اكرم(ص) در راه گسترش اين آيين آسماني شدند.

هنگامي كه اسلام به وسيله ي انسان هايي حق طلب پذيرفته شد و به مرور شرايط دعوت آشكار فراهم آمد، حضرت محمد(ص) به فرمان ايزد منان دعوت به اين دين توحيدي را آشكارا و همگاني كرد.

خالق يكتا به وسيله ي وحي به نبي مكرم(ص) فرمان داد و فرمود: «آشكارا آن چه را مأموريت داري بيان كن و از مشركان روي گردان؛ ما شر استهزاء كنندگان را از تو دور مي كنيم.»

دين اسلام كه در تضاد با جاهليت و تبعيض بود، براي مشركان و ستمگران قابل پذيرش نبود به همين دليل آنان به مخالفت و دشمني با فرستاده ي الهي برخاستند و شرايط سخت و دشواري را براي حضرت محمد(ص) و پيروانش به وجود آوردند.

اين امر سبب شد تا پروردگار، فرمان هجرت به شهر مدينه را صادر كند و اين چنين پيام آور وحي به همراه اصحاب شان راهي آن ديار شدند و برگي ديگر از تاريخ اسلام ورق خورد. اين هجرت فصل تازه اي را به روي حضرت محمد مصطفي(ص) و اسلام گشود و مبدا تاريخ مسلمانان قرار گرفت.

مردم مدينه از دين اسلام و پيامبر رحمت و مهرباني، استقبال كردند و اين دين را با جان و دل پذيرفتند. رسول اكرم(ص) مسجدالنبي را با ياري مردم در اين شهر بنا نهادند كه پايگاه بزرگي براي گسترش و ترويج دين اسلام شد. حضرت محمد(ص) در مدينه منشور حكومتي اسلام را پايه ريزي كردند و همگان را براي اداره ي حكومت فرا خواندند.

پس از گذشت سالها، اسلام نه تنها در سراسر شبه جزيره ي عربستان گسترش يافت بلكه پيام اين دين مبين به سرزمين هاي ديگر نيز رسيد و افراد بسياري به اسلام روي آوردند.

پيامبر اكرم(ص) در سال هشتم هجرت تصميم به فتح مكه گرفتند و با ياران خويش رهسپار مكه شدند. سپاه اسلام به آن ديار رسيد و مكه فتح و بت ها به فرمان آخرين فرستاده ي الهي در هم شكسته شد و پيروان دين اسلام به موفقيت بزرگ ديگري دست يافتند.

پيامبر اكرم(ص) در سال دهم هجرت براي مراسم حج به مكه رفتند و پس از برگزاري حج در راه بازگشت به شهر مدينه در محلي به نام غديرخم، حضرت علي(ع) را به عنوان ولي و جانشين خويش معرفي كردند.

سرانجام حضرت محمد(ص) پس از گذشت چند ماه در ۲۸ صفر سال يازدهم هجري قمري در ۶۳ سالگي چشم از جهان فروبستند و به ديار حق شتافتند و مسلمانان بزرگترين حامي و تكيه گاه خويش را از دست دادند.

حضرت محمد مصطفي(ص) آينه ي انسانيت، شجاعت، ايثار، رشادت، بزرگي، معنويت و عدالت بودند و براي بشريت همچون ستاره اي درخشان محسوب مي شدند. ايشان در روزگاري كه ظلمت و تباهي در سراسر اين گيتي سايه افكنده بود، چراغ راه هدايت ساكنان زمين براي رسيدن به سعادت دنيوي و اخروي شدند.

در پايان گزيده اي از سخنان معصومان درباره ي مبعث پيامبر(ص) را مرور مي كنيم:

** حضرت فاطمه(س): پروردگار بزرگ، به پايان همه ي كارها دانا بود و بر دگرگوني هاي روزگار در محيط بينا و به سرنوشت هر چيزي آشنا. محمد صلي الله عليه و آله را برانگيخت تا كار خود را به اتمام و آنچه را مقدر ساخته به انجام رساند... پس خداي بزرگ تاريكي ها را به نور محمد روشن ساخت و دل ها را از تيرگي كفر بپرداخت و پرده هايي را كه بر ديده ها افتاده بود، به يكسو انداخت.

** حضرت علي(ع): خداوند، حضرت محمد را به حق برانگيخت تا بندگان خود را از پرستش بت ها رهايي بخشد و به پرستش خود راهنمايي كند و آنان را از پيروي شيطان نجات دهد و به اطاعت خود كشاند... خداي سبحان براي وفاي به وعده ي خود و كامل گردانيدن دوران نبوت، حضرت محمد را مبعوث كرد؛ پيامبري كه از همه ي پيامبران، پيمان پذيرش نبوت او را گرفته بود. نشانه هاي او شهرت داشت و تولدش بر همه مبارك بود.

** حضرت مهدي(عج): خداوند محمد(صلوات الله عليه و آله) را برانگيخت تا رحمتي براي جهانيان باشد و نعمت خود را تمام كند.
 
کلمات کلیدی : عید مبعث
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۶ ۱۵:۲۹:۴۴
«إنّى قَد قَضَيتُ لِكُلِّ قَومٍ هاديا أهدى بِهِ السُّعَداءَ وَ يَكونُ حُجَّةً عَلَى الأشْقياءِ»

من براى هر قومى راهنمايى قرار دادم، كه خوشبختان را به وسيله آن هدايت مى‏كنم و حجتى براى بدبختان است.
الكافى، ج 8 ، ص 285، ح 430 (3686085) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۶ ۱۵:۳۰:۳۴
پيامبر اسلام صلي الله عليه و آله و سلم در واپسين ماه هاي عمر خود ضمن پافشاري بر امامت نخستين پيشواي مسلمانان، در باره آخرين پيشوا چنين فرمود:
«...اي مردمان! همانا به درستي که من پيامبرم. و علي جانشين. آگاه باشيد! ختم کننده پيشوايان از ما است. او قائم مهدي است. آگاه باشيد! همو است که دين را برتري خواهد بخشيد وانتقام گيرنده از ستم گران است» (3686086) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۶ ۱۵:۳۱:۰۳
پیامبر اکرم (ص) فرموده‌اند:

دوخصلت است که نیک‌تر ازآن نیست:ایمان به خدا وسودرساندن به بندگان خدا

نهج الفصاحة، ص 303، ح 1446 (3686088) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۶ ۱۵:۳۲:۳۸
سبحان الله یا فارِجَ الهَمّ و یا کاشفَ الغَم فرِّجْ هَمّی و یَسِّرْامری و ارحَمْ ضعفی و قِلةَ حیلتی و ارزُقنی من حیث لا اَحتَسِبُ یاربّ العالمین

حضرت محمد (ص) فرمودند :هرکس مردم را از این دعا با خبر کند در گرفتاریش گشایش پیدا میکند..... (3686090) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۶ ۱۵:۳۳:۰۳
إِنّا غَيْرُ مُهْمِلينَ لِمُراعاتِكُمْ، وَ لا ناسينَ لِذِكْرِكُمْ، وَ لَوْ لا ذلِكَ لَنَزَلَ بِكُمُ اللاَّْواهُ، وَ اصْطَلَمَكُمُ الاَْعْداءُ. فَاتَّقُوا اللّهَ جَلَّ جَلالُهُ وَ ظاهِرُونا

ما در رعايت حال شما كوتاهى نمى‌كنيم و ياد شما را از خاطر نبرده ‌يم، كه اگر جز اين بود گرفتارى‌ها به شما روى مى‌آورد و دشمنان، شما را ريشه كن مى‌كردند. از خدا بترسيد و ما را پشتيبانى كنيد." (3686092) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۶ ۱۵:۳۴:۱۳
که پيامبر صلى‏الله‏عليه ‏و‏آله فرمودند: «اَلرّوحُ وَ الرّاحَةُ وَ الفَلَجُ وَ الفَلاحُ وَ النَّجاحُ وَ البَرَكَةُ وَ العَفوُ وَ العافيَةُ وَ المُعافاةُ وَ البُشرى وَ النَّصرَةُ وَ الرِّضا وَ القُربُ وَ القَرابَةُ وَ النَّصر وَ الظَّـفَرُ وَ التَّمكينُ وَ السُّروُر وَ المَحَبَّةُ مِنَ اللّه‏ِ تَبارَكَ وَ تَعالى عَلى مَن اَحَبَّ عَلىَّ بنَ اَبى طالِبٍ عليه‏ السلام وَ والاهُ وَ ائتَمَّ بِهِ وَ اَقَرَّ بِفَضلِهِ وَ تَوَلَّى الأَوصياءَ مِن بَعدِهِ وَ حَقٌ عَلَىَّ اَن اُدخِلَهُم فى شَفاعَتى وَ حَقٌ عَلى رَبّى اَن يَستَجيبَ لى فيهِم وَ هُم اَتباعى وَ مَن تَبِعَنى فَاِنَّهُ مِنّى»

آسايش و راحتى، كاميابى و رستگارى و پيروزى، بركت و گذشت و تندرستى و عافيت، بشارت و خرّمى و رضايتمندى، قرب و خويشاوندى، يارى و پيروزى و توانمندى، شادى و محبّت، از سوى خداى متعال، بر كسى باد كه على بن ابى طالب را دوست بدارد، ولايت او را بپذيرد، به او اقتدا كند، به برترى او اقرار نمايد، و امامانِ پس از او را به ولايت بپذيرد. بر من است كه آنان را در شفاعتم وارد كنم. بر پروردگار من است كه خواسته مرا درباره آنان اجابت كند. آنان پيروان من هستند و هر كه از من پيروى كند، از من است.

بحارالأنوار، ج 27، ص 92 (3686095) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۶ ۱۶:۳۲:۱۱
ستایش خداوندی را سزاست که سرانجام خلقت و پایان کارها به او باز میگردد.

بزرگا،چنان کن که به مدد تو،از بیابان حیرت بگذرم و گام به وادی امن قدس تو بگذارم

دستهایم را تا امتداد بی کرانگی آسمانت بالا می برم تا بار دیگر،با تمام وجود

فریاد بر آورم،

«الهی و ربی من لی غیرک»


خدایا آسمان را آن گونه وسیع آفریدی تا هر پرنده ای که دلش گرفت،بال بگشاید و

اندوهش را دراوج بی کرانه آن از یاد ببرد،

و اینک منم پرنده ای که دلش به اندازه همه آسمان گرفته... (3686149) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۶ ۱۶:۴۴:۵۳
به دکتر گفتم ... همه ی داروهایم را میخورم ... اما تاثیری ندارد...

دکتر پاسخ داد...آیا دارو ها را سر وقت میخوری؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

و من تازه متوجه شدم چرا نمازهایم تاثیری ندارد...................

امام صادق علیه السلام میفرمایند:

شیعیان ما را در اوقات نماز آزمایش کنید...

که چقدر به فکر نمازشان هستند...........

سفینه البحار/ج2/ص44 (3686159) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۶ ۱۷:۱۱:۰۳
روزی ابلیس با حضرت موسی(ع)ملاقات كرد وگفت:«توبرگزیده وهمسخن خدا هستی،وخدا تورا رسول خود قرارداده است،من گناه كرده ام می خواهم توبه كنم،تو به درگاه خدا شفیع و واسطه من باش،واز خدا بخواه توبه ام را بپذیرد».


موسی(ع) پیشنهاد او را پذیرفت و واسطه شد.


خداوند به حضرت موسی(ع)وحی كرد:«توبه ابلیس را می پذیرم،مشروط براینكه بر قبر آدم(ع)سجده كند».

موسی(ع)فرمان خدا را به ابلیس ابلاغ كرد،ابلیس تكبّر نمود وخشمگین شد وگفت:«من آن هنگام كه آدم زنده بود او را سجده نكردم،اكنون كه مرده است او را سجده كنم؟».

سپس ابلیس به موسی(ع) گفت:اكنون كه نزد خدا ازمن شفاعت كردی،بر گردن من حقّی پیدا نمودی،برای این كه حقّ تو را ادا كنم تو را سفارش ونصیحت می كنم كه در سه مورد مرا یاد كن(یعنی متوجه من باش كه برتو مسلط نگردم)ودراین سه مورد تو را به هلاكت نیفكنم:


1- هنگامی كه خشمگین شدی،مرا یاد كن،كه دراین هنگام مانند جریان خون در رگهای بدنت به تو نزدیك شده ام.


2- هنگامی كه در جبهۀ جهاد؛دربرابر دشمن قرار گرفتی،مرا یاد كن،زیرا در این هنگام من نزدیك می شوم و وسوسه می كنم كه تو زن وبچه داری به فكر آنها باش،با همین وسوسه،سست می گردی وپشت به جبهه می كنی.


3- بترس و دوری كن از خلوت كردن با زن نامحرم،زیرا در آن هنگام من بسیار نزدیك هستم،وبین تو وآن زن واسطه و دلّال می گردم،تا شما را به هم نزدیك كنم وبه گناه بی عفّتی وادار نمایم. (3686193) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۶ ۱۷:۳۳:۵۱
نفس باد صبا مشک فشان خواهد شد عالم پیر دگر باره جوان خواهد شد ارغوان جام عقیقی به سمن خواهد داد چشم نرگس به شقایق نگران خواهد شد (3686215) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۶ ۱۸:۱۷:۵۵
خدایا یاریم کن تا تو را خوب بشناسم

خدایا یاریم کن تا روشی خلق کنم تا باعث شادی و آرامش دیگران باشد تا تو را خوشحال کنم

خدایا یاریم کن تا خوب زندگی کردن را یاد بگیرم و لذت ببرم و این لذت را به دیگران انتقال دهم‌‌،زیرا زندگی

کردن یک فرصت طلائی است که می تواند مرا از دنیای خاکی به آسمان ببردپس

خدایا یاریم کن تا با دیدن نعمات و تشکر از تو که با خدمت به دیگران و محبت به همه موجودات است به

کمال برسم

خدایا یاریم کن تا به تو پناه ببرم از راحتی و آسایشی که یاد تو را کم رنگ کند،از سلامتی و نیروی زیاد که

مرا مغرور کند،از کارهای زیاد دنیوی که مرا مشغول کند،از وسوسه های درون و بیرون که فکر مرا درگیر

کند،از تنبلی و جهل که باعث سقوط است....

خدایا تو همواره و تنها یاورم باش (3686271) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۶ ۱۸:۲۲:۵۲
کوله بارت بربند!

شاید این چند سحر فرصت آخر باشد!

که به مقصد برسیم،یشناسیم خدا را و بفهمیم که یک عمر چه غافل بودیم.

می شود آسان رفت،می شود کاری کرد که رضا باشد او

ای سبکبال در این راه شگرف ،

در دعای سحرت ،

در مناجات خدایی شدنت،

هرگز از یاد نبر،

مـــن جـــــــا مــــــانــــــــده بــــــســــــی مـــــحـــــــتــــــــــــــاجـــــــــــم (3686278) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۶ ۱۸:۲۴:۴۰
عمل به گفتار به از صد گفتار (3686279) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.