توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 211086
به بهانه نشست احزاب سیاسی کشور؛
با نسل سوم اصولگرائی چه کنیم؟
بخش تعاملی الف - دکتر میثم محمودیان
اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۸ دی ۱۳۹۲ ساعت ۰۷:۲۲
زایش تفکراصولگرائی و انتساب طیف عظیمی از گروه ها و جریانهای حامی این نوع نگرش سیاسی درنوع خود اتفاقی مثبت درجهت بست گفتمان همگرائی درشرایط نبود احزاب کارآمد در کشور بشمارمی رفت، گفتمانی که هرچند بهتر بود از همان روز اول ازکلی گوئی در مورد مبانی و روش های سیاسی خود بپرهیزد تا از تشتط فکری که امروزه دچار آن شده است جلوگیری نماید.

زیرا این گروه های متفرق هیچ گاه بیش از یک دوره، راس حاکمیتی جریان خود را به بازی نگرفتند و در هر کنش سیاسی عده ای بودند که ساز مخالف بزنند.

فصل پیروزی بلامنازع اصولگرائی انتخابات ریاست جمهوری دهم بود، آنجائی که دیگر در یک کارزار ایدئولوژیکی با جریان رقیب نیاز بود هر چند در ظاهر خود را حامی محمود احمدی نژاد نشان دهند.

در بهبوهه پس از انتخابات دهم عمق این اختلافات بقدری زیاد شده بود که خود را در پیکره دولت و مجلس شورای اسلامی هم نشان داد، پایداری ها ساز جدائی خود را کوک کردند، جمعیت انحرافی دولت راقبضه کرد و مجلس نهم شاهد چند پارگی جریانات اصولگرائی شد. عده ای که خورا پدر خوانده این جریان می دانستند با تصمیم های نابجا و نابخردانه خویش اصولگرائی را به لب پرتگاه رساندند و شدآنچه نباید می شد. درانتخابات یازدهم ریاست جمهوری تمام نشست و برخاست های سیاسی جهت همگرائی منجر به واگرائی گروه ها و از طرف دیگر بهت و حیرت مردم شد، آنجائی که یاران دیرین عهد خود بسته، را شکستند و هر کدام سر در دامن گروهی بردند، پایداری وپایداری ها هم که تیشه بر غربت اصولگرائی زدند و هیچ گروه یا فردی حاضر به درک مطالبات نسل سوم اصولگرائی نشد.

نسلی که حالا میراث دار اشتباهات بزرگان خود شده است، بزرگانی که به هیچ روی حاضر به همکاری و یا هم نشینی با این نسل نبوده و نیستند و خود را تنها داعیه دار اصولگرائی می دانند.

نسل سوم نسلی است که می گوید پس از مجاهدت های نسل اول در پیروزی انقلاب و رشادت ها و جانفشانی های نسل دوم در جنگ تحمیلی، حال بزرگان این دو نسل باید به فکر پرورش نیرو و انتقال تجربیات خویش باشند، نسل سوم می گوید امروز فرصت آنست که مدعیان اصولگرائی پا در عرصه تربیت نیرو و ساختن احزاب قدرتمند بگذارند و در این فرصت بدست آمده بجای یار کشی در مقابل اردوگاه خودی، عمق مطالبات مردم را کشف و در اختیار نیروهای جوانترخویش قرار دهند، جوانانی که این تلاش سی ساله را بی مزد و منت نخواهند گذاشت و قطعا آینده ایران اسلامی بدست آنها ساخته خواهد شد.

نسل سوم می تواند چهره اصولگرائی را ترمیم کند بشرط آنکه فضا را بیش از پیش در اختیار آنها قرار دهند، و کرسی های احزاب باحضور آنها قوی تر شود و در یک فضای علمی تئوری های سیاسی پیش رو مورد کنکاش قرار گیرد.

نسل سوم می گوید، اگر دغدغه و مطالبات مردم بدرستی بیان شود و کند روی ها و تند روی ها محدود گردند و هر گروه یا حزب سیاسی بنا به خواست جمعیتی از مردم پدیدار گردد هیچگاه شاهد زوال جریان اصولگرائی نخواهیم بود.

نسل سوم که همان جوانان تحصیلکرده دانشگاه های انقلاب اسلامی هستند و ریشه در لایه های اجتماعی همین مملکت دارند، نوع محصولات فکری جریان های دانشجوئی را بهتر از بزرگان خویش می شناسند، همانگونه که جریان اصلاح طلبی در دهه هفتاد این وظیفه مهم را در اختیار جوانان خویش قرار داد و محصول آن را – خوب یا بد- در سال ۱۳۷۶ و۱۳۸۰ چید، باید ابتکار عمل را در این برهه حساس و دراین زمینه بدست آنها داد و با تعریف یک مدالیت جدید اندیشه ها و افکار جریان های دانشجوئی را مورد بررسی قرار دهند.

کلام آخر اینکه نسل سوم می خواهد به باز تعریف اصولگرائی دست بزند و زوایای گوناگون آن را از جهات سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و... رامورد بازبینی قرار دهد، هر چند ناگفته نماند که اصول و شاخصه های اصولگرائی همواره غیر قابل خدشه است.
۱۳۹۶/۰۲/۰۳ ۰۶:۵۷
 
۱۳۹۵/۱۰/۰۷ ۱۲:۳۱
 
۱۳۹۵/۰۴/۱۹ ۰۹:۰۳
 
۱۳۹۵/۰۱/۲۱ ۰۷:۲۴
 
۱۳۹۴/۱۰/۲۰ ۰۷:۵۳
 
۱۳۹۴/۱۰/۱۳ ۰۷:۵۵
 
۱۳۹۲/۱۱/۰۶ ۰۸:۰۱
 
۱۳۹۲/۱۰/۲۴ ۰۹:۵۴
 
 
کلمات کلیدی : میثم محمودیان