توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 451882
این سکوت قبرستانی چرا؟
یادداشت روزنامه جمهوری اسلامی
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۷ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۱۳
سازمان ملل رسماً اعلام کرد از 28 میلیون جمعیت یمن، حدود 19 میلیون نفر در معرض قحطی هستند و تمامی راه‌های کمک رسانی به قحطی زدگان به خاطر محاصره همه جانبه زمینی و دریائی تمامی مرزهای یمن مسدود است و امکان امدادرسانی مطلقاً وجود ندارد.

علاوه بر این سازمان‌های امداد پزشکی از جمله هلال احمر و صلیب سرخ بین‌المللی از شیوع وبا به عنوان یک بیماری مسری در سراسر یمن خبر داده‌اند و نسبت به عواقب وخیم آن هشدار می‌دهند ولی باز هم شاهد اقدام و حرکتی علیه جنایتکاران جنگی در یمن نیستیم و دنیا عملاً شاهد ساکت این صحنه‌های دلخراش است.

اکنون بیش از 2 سال است که بر اثر ایجاد محدودیت‌های مرزی، حتی قبل از شروع جنگ فرسایشی ائتلاف عربستان موسوم به طوفان قاطعیت! علیه مردم یمن محاصره زمینی و دریائی در تمامی مرزهای یمن درحال اجراست و هرگونه کمک رسانی ستادهای حقوق بشری به مردم یمن متوقف شده است. موضوع مهم‌تر تشدید عملیات جنگی ائتلاف سعودی علیه مناطق مسکونی، مراکز تجمع و زیرساخت‌های یمن است که باعث ایجاد فشارهای همه جانبه علیه مردم یمن شده است. ائتلاف سعودی علیرغم دریافت هشدارهای روزافزون از طریق سازمان ملل و نهادهای ناظر، بر شدت و دامنه عملیات جنگی خود افزوده و بارها به انجام جنایت جنگی متهم شده لکن در هیچ مقطعی حاضر به توقف جنایات علیه مردم مظلوم یمن نشده است. کاملاً آشکار است که ائتلاف بدون در اختیار داشتن حمایت‌های گسترده آمریکا و انگلیس نتوانسته و نمی‌تواند به چنین اهداف شومی دست یابد.

در واقع آواکس‌ها و شبکه‌های جاسوسی و اطلاعاتی آمریکا، انگلیس و حتی فرانسه در ارائه اطلاعات به روز در جهت انتخاب مراکز مناسب جهت بمباران هوائی، بیشترین سهم و نقش را در افزایش دقت حملات هوائی و در نتیجه افزایش تلفات انسانی برعهده داشته و دارند. پنتاگون، وزارت دفاع آمریکا اخیراً در یک موضع عوام فریبانه مدعی شده است که پس از مشاهده نتایج حملات ائتلاف سعودی، گویا از ابعاد اطلاع رسانی مراکز مناسب بمباران‌ها به عربستان کاسته! لکن در میدان عمل، فهرست جنایات جنگی عربستان تقریباً به طور مداوم طولانی‌تر شده است.

ریاض بارها برای توجیه جنایات جنگی و حتی اعلام برائت از هرگونه جنایتی از حضور مستمر مستشاران نظامی آمریکا و انگلیس در اطاق جنگ یمن سخن به میان آورده و ادعا کرده است که اگر اقدامی برخلاف موازین بین‌المللی صورت گرفته بود، قطعاً مستشاران نظامی آمریکا و انگلیس تذکر می‌دادند که عدم هشدار آنها نشانگر عدم وقوع حادثه‌ای بر خلاف موازین بین‌المللی در یمن است. دربار سعودی صرف حضور مستشاران نظامی این کشور در اطاق فرماندهی جنگ علیه مردم مظلوم یمن را به حساب درستی و تطابق جنایات ائتلاف با موازین بین‌المللی ارزیابی کرده درحالی که ائتلاف مجری سیاست‌های ضدانسانی آمریکا و انگلیس است و حضور آنها در جبهه عربستان، هرگز به منزله درستی اقدامات ائتلاف نیست. آنچه در این میان بیشتر اهمیت دارد این است که ائتلاف در یمن به هیچ یک از اهداف خود دست نیافته و عملاً در باتلاقی فرو رفته است که هیچ گونه راه خروج شرافتمندانه‌ای برای آن متصور نیست. موضوع مهمتر اینکه عربستان با ایجاد خشم و نفرت در مرزهای مشترک با یمن، یک کانون بحران دائمی در پشت مرزهایش ایجاد کرده که پیامدهای آن، حتی درصورت پایان یافتن جنگ و توقف جنایات سعودی در یمن، قابل تصور و پیش‌بینی نیست.

ریاض حتی علیرغم صدور دستورات پر تکرار برای اعزام نیروی پیاده نظام و انجام عملیات زمینی در یمن، هنوز هم نتوانسته حتی در یک مورد، به پیشروی و موفقیتی در صحنه عملیات زمینی دست یابد اما در عوض باعث شده که مناطق مرزی عربستان در عمق خاک این کشور به شدت ناامن و حتی از سکنه مرزنشین عربستان به کلی تخلیه گردد. علاوه بر این ویرانی‌های ناشی از عملیات تلافی جویانه در عمق خاک عربستان را نیز باید بر زیان‌های روزافزون عربستان افزود. اینکه فاجعه یمن چگونه و در چه زمانی پایان یابد، هنوز روشن نیست لکن از هم اکنون محرز است که سعودی‌ها در یک بازی بدفرجام درگیر شده‌اند و راه خروجی برای آنها متصور نیست.

وضعیت تاسف بار یمن که با سکوت قبرستانی مجامع بین‌المللی و حتی کشورهای اسلامی همراه شده، عمق فاجعه بزرگی را نشان می‌دهد که جهان با آن مواجه است، فاجعه‌ای که ارزش انسان را فراموش کرده و درحال حاکم کردن قانون جنگل در سراسر جهان است.
 
کلمات کلیدی : یمن، عربستان، موشک
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.