توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 239879
آپارتاید، از غزه تا سنت لوئیس
بخش تعاملی الف - سعید ارباطی
اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۹ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۳۶
این روزها منطقه "فرگوسن" شهر "سنت لوئیس" ایالت میزوری آمریکا به یکی از کانون های خبری برای رسانه های جهان تبدیل شده است. پس از کشته شدن مایکل براون، نوجوان ۱۸ ساله سیاه پوست آمریکایی، این شهر هر شب صحنه تظاهرات، خشونت و دستگیری معترضان توسط پلیس بوده است. تظاهراتی که اکنون به بیش از ۱۰۰ شهر ایالات متحده نیز تسری یافته و اعتراض برخی از مسئولان بین المللی را نیز در پی داشته است. به طوری که ناوی پیلای، کمیسر عالی حقوق بشر در سازمان ملل، درگیری پلیس و معترضان در ایالت میسوری را با تعبیر «گسترش آپارتاید در امریکا» یاد کرده و بان کی مون دبیرکل سازمان ملل از مقامات امریکا خواست بر اساس معیارهای بین‌المللی با تظاهرات‌ها برخورد کنند. کمیته ضد تبعیض نژادی سازمان ملل نیز در اطلاعیه ای، برخورد تبعیض آمیز دولت و پلیس آمریکا را محکوم کرد.

سیاه پوستان از گذشته های دور در ایالات متحده از کمترین برخوردار بوده و در این کشور، امروزه هنوز تبعیض ها و بی عدالتی های زیادی علیه آنان تحمیل می شود. با نگاهی کوتاه به تاریخ چند صده اخیر آمریکا در می یابیم که از سال ها پیش سیاهپوستان آمریکایی از کمترین مزایای حقوق شهروندی برخوردا بوده اند و در حال حاضر نیز بی عدالتی و تبعیض علیه سیاهان تحت تاثیر سیستم برده داری موجود در گذشته همچنان ادامه دارد. گواه این مدعا آمار زندانیان زندان های آمریکا است. با اینکه فقط ۱۲ درصد جمعیت آمریکا را سیاهپوستان تشکیل می دهند، ولی۴۰ درصد زندانیان این کشور سیاه پوست هستند و این نشانگر موضع گیری سیستم قضایی آمریکا علیه سیاهپوستان است.

قتل "داریوس سیمونز"، نوجوان ۱۳ ساله سیاهپوست به دست یک سفید پوست در ایالت اورگن، قتل "مارتین تراوین"، نوجوان ۱۷ ساله سیاهپوست به دست جرج زیمرمن در ایالت سنفورد، قتل "میربام کاری" زن سیاهپوست به دست پلیس آمریکا در واشینگتن؛ و خونبارتر از همه اینها "واقعه تالسا" در سال ۱۹۲۱، که در آن ۳۰۰ سیاه پوست به کام مرگ رفتند؛ همه و همه بیانگر تناقض رفتاری و گفتاری دولتمردان این کشور در زمینه حقوق بشر می باشد. همه این تبعیضات نژادی در شرایطی رخ می دهد که ایالات متحده، خود داعیه دار مبارزه با نژادپرستی و دفاع از حقوق بشر است و تقریبا همه ساله وزارت امور خارجه این کشور گزارش های حقوق بشری عریض و طویلی را در خصوص کشورهای مختلف جهان منتشر می کند و در اکثر موارد هم کشورها را متهم به نقض حقوق بشر می کند!

حقوق بشر آمرکایی! به اینجا ختم نمی شود. کیلومتر ها دورتر و در فلسطین یکی از فجیع ترین و دردناک ترین قتل عام های انسانی و نقض حقوق بشر در جریان است. این در حالی است که از همان آغاز تهاجم رژیم کودک کش صهیونیستی به غزه، ایالات متحده تنها کشوری بوده که به صراحت از این حملات دفاع کرده و آن را حق اسرائیل دانسته است. نقض گسترده حقوق بشر توسط اسرائیل در حالی رخ می دهد که طبق نص صریح کنوانسیون ژنو، اقدامات این رژیم مصداق بارز "جنایت جنگی" است.

از سال ۱۹۵۰ تا کنون ۲۳۲ قطع نامه از سوی سازمان ملل، ۳۵ قطع نامه از سوی شورای امنیت و ۵ گزارش ویژه از سوی گزارشگران به تصویب رسیده است که بر اساس آن ها، اسرائیل جنایتکار جنگی است. جالب است بدانیم که این جنایات علاوه بر اینکه هیچ گاه از سوی مقامات آمریکا محکوم نشده است بلکه همیشه مورد حمایت دولتمردان این کشور نیز قرار گرفته است!
کلمات کلیدی : سعید ارباطی