کد مطلب: 462646
حقوق مستمری بگیران از 20 درصد افزایش یافت
بخش اقتصادی الف، 26 فروردین 96
براساس مصوبه مجلس شورای اسلامی دولت موظف است تا حداقل مستمری مددجویان کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی را علاوه بر یارانهای که اکنون دریافت میکنند به میزان ۲۰ درصد حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار افزایش دهد.
تاریخ انتشار : شنبه ۲۶ فروردين ۱۳۹۶ ساعت ۱۶:۳۱
از این رو قرار است اعتبارات این افزایش از محل منبع هدفمندسازی یارانهها و حذف خانوادههای پردرآمد تأمین شود. آخرین اقدامات و تصمیماتی که اتخاذ شده بیانگر آن است که افزایش مستمری مددجویان کمیته امداد و سازمان بهزیستی از این ماه اجرایی و پرداخت میشود و این افزایش برای خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی از سوی دولت صورت خواهد گرفت.
احمد میدری معاون رفاهی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه افزایش مستمری مددجویان که در قانون برنامه ششم توسعه آمده از ابتدای سال 96 اجـــــــرایی میشود، می گوید: این قانون یکی از پیشنهادهای وزارت تعاون،کار و رفاهی اجتماعی بوده است که پیش از دو سال قبل به کمیسیون اجتماعی دولت ارسال شد و دولت نیز سال گذشته این موضوع را در کمیسیون اجتماعی دولت با عنوان تدوین ساختار نظام چند لایه تأمین اجتماعی مورد بحث و بررسی قرار داد.
وی میافزاید: براساس نظام تأمین اجتماعی چند لایه، جامعه به گروههای مختلف تقسیمبندی میشود و برای هر لایه در سندی که تهیه شده نیازهای اساسی هر گروه مشخص شده و ما اولویتهای سیاستگذاریمان را براساس این نظام برنامهریزی میکنیم.
معاون رفاه اجتماعی با توضیحی درباره این نظام ادامه میدهد: به لایه اول، لایه مساعدت اجتماعی گفته میشود که در آن دولت باید صددرصد هزینهها را تأمین کند و حضور پررنگ دولت در این لایه ضروری است. این لایه به دو قسمت تقسیم میشود؛ گروهی از مردم که به هیچوجه توانمند نیستند که شامل سالمندان و معلولان شدید است که توانایی انجام کار ندارند و کسانی که کسب درآمد برای آنها امکانپذیر نیست و باید مستمری دریافت کنند که این مستمری بتواند در طول زمان کفاف نیازهای زندگی آنها را بدهد و سطح دیگر این لایه، عدهای از مردم هستند که در حال حاضر نیازمندند اما از طریق آموزشهای فنی و حرفهای، تسهیلات مالی یا سایر اقداماتی که در حوزه توانمندسازی اقشار کم درآمد مطرح میشود میتوانند بهبود وضعیت داشته باشند.
افزایش مستمری 2 میلیون و 150 هزار خانوار
میدری در ادامه درباره افزایش مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد میگوید: با توجه به افزایشی که در مستمری صورت گرفته به طور مسلم خیلی از اقشار خواهان این هستند که تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی در بیایند. در حال حاضر حدود 2 میلیون و 150 هزار خانوار تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی هستند و از این میان حدود 528 هزار خانوار تحت پوشش بهزیستی و مابقی تحت پوشش کمیته امداد قرار دارند.
او ادامه میدهد: یک میلیون و619 هزار خانوار تحت پوشش کمیته امداد هستند و 528 هزار خانوار تحت پوشش بهزیستی هستند که شامل دو گروه زنان سرپرست خانوار که حدود 179282 خانوار هستند و همچنین 330720 خانوار معلول میشود. براساس مصوبه جدید برای یک خانواده تک نفره مبلغ 53 هزار تومان نهاد حمایتی (کمیته امداد یا سازمان بهزیستی) پرداخت میکند و 95 هزار تومان به اضافه یارانه نقدی به آنها پرداخت میشود و در نهایت دریافتی یک خانوار تک نفره 193هزار تومان همراه با یارانه است. حداکثر این طرح برای خانوارهای بالای 5 نفر است که مبلغ 100 هزار تومان در گذشته از نهادهای حمایتی دریافت میکرده و 365 هزار تومان براساس مصوب جدید دریافت میکند همچنین مبلغ یارانه که به تعداد افراد خانوار پرداخت میشود.
وی با بیان اینکه این مصوبه از امروز 26 فروردین ماه اجرایی میشود، گفت: نهادهای حمایتی (سازمان بهزیستی و کمیته امداد) افراد را به همراه بعد خانوار به سازمان هدفمندی معرفی میکنند و سازمان هدفمندی یارانهها این مبلغ جدید را که براساس مصوبه اعلام شده به همراه یارانه نقدی به حساب سرپرست خانوار معرفی شده واریز میکند.
میدری در پاسخ به این سؤال که محاسبه این مابهالتفاوت برچه اساسی صورت گرفته، گفت: این محاسبه براساس استاندارد جهانی براساس مقیاس معادل بعد خانوار تا سقف 50 درصد حداقل دستمزد محاسبه شده است.
میدری با اشاره به کتاب «اسناد سیاستی نظام تأمین اجتماعی چند لایه کشور» میگوید: با معاونت اجتماعی سازمان برنامه و اداره کل امور رفاه اجتماعی آن سازمان جلسات مشترکی برگزار شد. سیاست ما در حوزه رفاه و حمایتهای اجتماعی این است که قدرت خرید اقشار کمدرآمد و آحاد مردم را افزایش دهیم یا ثابت نگه داریم و اجازه ندهیم تورم به این اقشار آسیب وارد کند. همچنین در دولت یازدهم در حوزه بازنشستگان کشوری همواره حقوق بازنشستگان بالاتر از نرخ تورم بوده است هرچند که برای دستیابی به آن چیزی که جامعه به آن نیاز دارد و با نیازهای آنها سازگار است فاصله داریم اما این تلاش و موفقیت توسط دولت صورت گرفته است تا بتوانیم قدرت خرید بازنشستگان کشور را حفظ کنیم.
پیشنهاد وزارت رفاه برای افزایش حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری
او در ادامه با تأکید بر افزایش حقوق بازنشستگان صندوق کشوری و لشکری، به ارائه آمارهایی در این باره میپردازد و میگوید در سال 88 حقوق متوسط بازنشستگان 290 هزار تومان بود، در سال 89 این مبلغ به 310 هزار تومان افزایش پیدا کرده است یعنی 6 درصد حقوق افزایش داشته در حالی که تورم 21.4 درصد بوده است و قدرت خرید بازنشستگان 6 درصد کاهش داشته است. در سال 90 حداقل حقوق به 341 هزار تومان افزایش پیدا کرد و 10 درصد افزایش داشتیم در حالی که تورم 21.5 درصد بود و همچنان 11.5 درصد قدرت خرید بازنشستگان پایین بود.
معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون خاطرنشان میکند: در سال 91 حقوق بازنشستگان 391 هزار تومان بود و 15 درصد افزایش داشت در حالی که تورم 30.5 درصد بود، در سال 92 با 25 درصد افزایش به 490 هزار تومان رسید، اما تورم 34.7 درصد بود و در سال 93 با 20 درصد افزایش به 600 هزار تومان رسید در حالی که تورم 15.6 درصد و 5 درصد کمتر بود. در سال 94 حقوق به 750 هزار تومان رسید و 14 درصد افزایش داشت و در مقابل تورم 11.3 درصد بود و حقوق 2.7 درصد بیشتر از تورم بود. در سال 95 حقوق بازنشستگان به صورت پلکانی افزایش داشت و در حالی که گروههای با حقوق کمتر افزایش بیشتری داشتند حقوق به 900 هزار تومان رسید و این در حالی بود که تورم 9.2 درصد بود و در سال 96 که از هفته آینده اعلام میشود. حقوق تمام بازنشستگان بخصوص بازنشستگان کم درآمد با حقوق کمتر از دو میلیون تومان افزایش بیشتری پیدا خواهد کرد و حداقل حقوق بازنشستگان در سال جدید برای افراد باسابقه 30 سال کار حدود یک میلیون و 150 هزار تومان خواهد بود.
میدری میافزاید: از آنجا که قرار است قانون همسانسازی اجرا شود و قرار است میزان حقوق کسی که در سالهای قبل بازنشسته شده با کسی که در حال حاضر بازنشسته میشود در صورتی که اختلاف فاحش داشته باشد ترمیم شود، بنابراین حدود بیش از 20 درصد حقوق افراد کم درآمد افزایش خواهد داشت. آنچه که در دولت یازدهم محقق شده به طور واقعی حدود 23 درصد حقوق بازنشستگان افزایش داشته است در حالی که در دولت دهم به طور واقعی 24 درصد کاهش داشته است.
معاون رفاه اجتماعی وزیر تعاون درباره اقدامات این وزارتخانه برای افراد تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی میگوید: سازمان بهزیستی و کمیته امداد مبلغی را به خانوادههای بیبضاعت و اقشار کمدرآمد پرداخت میکرده است، در سال 80 میانگین مستمری مددجویان 10 هزار تومان بوده، در حالی که میانگین حقوق ودستمزد مصوب 56 هزار و 700 تومان بوده است و 18 درصد حداقل حقوق و دستمزد به مددجویان پرداخت میشده. در سال 81 این مبلغ 12 هزار تومان بوده و با ثبات در سال 83 در سال 84 به 25 هزار تومان رسیده است. در سال 95 به یک خانواده تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی مبلغ 73 هزار تومان پرداخت شده است و این مبلغ از 51 هزار تومان برای یک خانواده تک نفره شروع شده و تا 100 هزار تومان برای یک خانواده 5 نفر به بالا ادامه دارد.
او ادامه میدهد: هنگامی که این مبلغ را با حداقل دستمزد مقایسه میکنیم، مبلغ 9 درصد حداقل دستمزد میشود. این مبلغ در طول زمان به 18 درصد و24 درصد رسیده و این نسبت کاهش پیدا کرده تا به 9 درصد رسیده است. از ابتدای دولت یازدهم بویژه از دو سال قبل هم نهادهای حمایتی و هم معاونت رفاهی وزارت تعاون در جلساتی به این نتیجه رسیدند که با این مبلغ معلولان و سالمندان نمیتوانند حداقل هزینههای زندگی خود را تأمین کنند. همچنین تحلیلی که از فقر در جامعه وجود دارد نشان میدهد که در سال 89 با پرداخت یارانهها فقر کاهش پیدا کرد اما در سالهای بعد بویژه در سال 91 و 92 که تورم بالا بود فقر افزایش پیدا کرد و سالمندان ومعلولان جزو فقیرترین گروههای جامعه هستند.
میدری با بیان اینکه پیشنهاد افزایش مستمری برای مددجویان کمیته امداد و سازمان بهزیستی توسط آقای جهانگیری به سازمان برنامه وبودجه ارجاع داده شد، میگوید: این طرح اوایل سال 95 یا اواخر سال 94 در کمیسیون اجتماعی دولت بررسی و پس از مراحل در کمیسیون وزیران پیشنهاد شد و به هیأت دولت رفت و در آنجا مطرح شد و در برنامه ششم لحاظ شده و قرار است از ابتدای سال 96 اجرایی شود.
او در پاسخ به این سؤال که چرا این مبلغ در دولت یازدهم و درسالهای 93 و 94 افزایش نداشته است، میافزاید: با وجود اینکه افزایش این مبلغ جزو خواستههای معاونت رفاه اجتماعی در وزارتخانه بود اما در این سالها به دلیل تنگناهای مالی بسیار و مشکلات متعددی که در حوزههای مختلف وجود داشت نتوانستیم این افزایش مبلغ را داشته باشیم.
او با اشاره به آماری درباره جامعه روستاییان میگوید: در ابتدای سال 92 سرانه بیمه روستاییان 6 هزار تومان در ماه بود و در سال 96 این مبلغ به بیش از 30 هزار تومان در ماه رسیده است.
منبع: روزنامه ایران
کلمات کلیدی : حقوق مستمری بگیران+مستمری بگیران+وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی
به قول گزارشگر محبوب کشورمون:
چه میکنه این انتخابات! (4258143) (alef-3)
بله دیگه یک ماه مونده به انتخابات و افزایش مگه نه تورم زیر 10 درصد هست چطوری 20 درصد اضافه شده پس (4258162) (alef-3)
مرتضی
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۷:۳۰:۴۸
دوست عزیز، متن خبر رو کامل و با دقت مطالعه بفرمایید.
براساس مصوبه مجلس شورای اسلامی دولت موظف است تا ... (4258227) (alef-11)
همش دروغ و حرف اب کاش کمی هم عمل بود (4261224) (alef-11)
خیلی ممنون از لطف دولت اما وقتی بازنشسته ای باده سال پانزده سال سابقه یک میلیون وصدوپنجاه هزارتوماندریافت بایدسی سال دومیلیون وچهار صدبه بالا دریافت نمایدکه این ظلم درحق بازنشستگان طرح پیش از موعددشدد (4288971) (alef-11)