نظر منتشر شده
۳۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 463032
الف بررسی کرد؛
فرار بانک مرکزی از زیر بار مسؤولیت / دودی که به چشم سپرده گذاران می رود/نظارت بانک مرکزی به فراموشی سپرده شده است
بخش اقتصادی الف، ‌2 اردیبهشت 96
مواضع اخیر رئیس‌کل بانک مرکزی نگرانی را در جامعه ایجاد کرده و نشان می‌دهد این نهاد می‌خواهد از زیر بار مسؤولیت خود، شانه خالی کرده و آقای سیف می خواهد روشی را مُد کند که مرسوم نبوده و نیست.
تاریخ انتشار : جمعه ۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۰۸:۳۱
به گزارش الف؛ امروز نظام بانکی کشور با بحران روبرو است و این موضع مورد اتفاق‌نظر همه کارشناسان قرار دارد؛ از طرفی اقتصاد ایران بانک محور است و بازار سرمایه و بازارهای مالی نقش حداقلی در تأمین مالی دارند. امروز 90 درصد تأمین مالی از طریق نظام بانکی انجام می‌شود.
 
اگر مقصر همه مشکلات اقتصاد ایران را متوجه نظام بانکی ندانیم، اما در شرایط امروز ایران، علت‌العلل رکود و مشکلات اقتصادی، مسائل اجتماعی و فرهنگی و فساد، نظام پولی و بانکی ایران است؛ نظامی که در آن تجارت پول رسماً وجود دارد؛ آن‌هم در یک کشور اسلامی و دارای قانون بانکداری بدون ربا که اجرا نمی‌شود.
 
این نظام پولی و بانکی به دلیل پرداخت و دریافت سود بانکی بسیار بالا، تولید را در کشور به لحاظ منطقی، بی‌معنا کرده و در حال ورشکستگی است که صورت خود را سیلی سرخ نگه‌داشته است؛ البته اقتصاد ایران مشکلات دیگر هم دارد، اما نقش نظام بانکی در این وضعیت کاملاً مشهود است.
 
یکی از مشکلات نظام بانکی، نرخ سود بالا است که بانک‌ها به دلیل مطالبات معوق و بدهی دولت و... برای ادامه سرخ نگه‌داشتن صورت خود، به دنبال جذب منابع مردم است؛ در حالی تورم امروز در حدود 8 درصد است، اما نرخ سود بانکی چه در بخش سپرده و چه تسهیلات بیش از 20 درصد است.
 
در کنار موارد فوق، وجود مؤسسات غیرمجاز نیز آفتی برای بخش پولی کشور است که بارها مسئولان به سپرده‌گذاری این مؤسسات غیرمجاز هشدار می‌دادند، اما امروز مؤسساتی مثل کاسپین هم داریم که دارای مجوز بانک مرکزی است، اما نمی‌تواند پول سپرده‌گذاران خود را برگرداند.
 
مجوز بانک مرکزی؛ تضمین فعالیت‌های بانک و نتایج عملیات آن نیست
حال چند روزی است که ولی ا... سیف رئیس‌کل بانک مرکزی دائماً به مردم در خصوص سپرده‌گذاری در بانک‌ها و مؤسسات مجاز و دارای مجوز بانک مرکزی نیز هشدار می‌دهد. هشدار نخست این بود که وی خطاب به مردم گفت در بانک و یا موسسه‌ای که بیشترین سود بانکی را پرداخت می‌کند، سپرده‌گذاری نکنید، زیرا امکان ورشکستگی آن وجود دارد.
 
اما آقای سیف در هفته جاری و دوباره و بازهم از تریبون عمومی خطاب به مردم گفت اعطای مجوز فعالیت توسط بانک مرکزی به مؤسسات اعتباری دارای معنای روشن و تعریف‌شده حقوقی است و در هیچ کجای دنیا، این مجوز به معنای تضمین فعالیت‌های بانک و نتایج عملیات آن نیست که این موضوع باعث ایجاد نگرانی در سپرده‌گذاران شد.
 
این سخنان آقای سیف باعث بی‌اعتمادی و نگرانی در جامعه شد؛ هرچند بانک مرکزی در مقابل مشکل سپرده‌گذاران موسسه دارای مجوز کاسپین خنثی عملکرد و به‌نوعی این بخش از سپرده‌گذاران را به حال خود رها کرد.
 
این مواضع رئیس‌کل بانک مرکزی، در حالی‌ است که مردم بر اين باورند وقتي بانك مركزي مجوزي براي بانك و مؤسسه اعتباري صادر مي‌كند، بايد در خصوص صيانت از سپرده‌هاي مردم هم پاسخگو باشند.

بانك مركزي وظيفه دارد بر عمليات بانك‌ها نظارت كند و نسبت به فعاليت آن‌ها هشدارهاي لازم را بدهد تا مديران بانك‌ها به‌گونه‌اي تصميم‌گيري و اقدام كنند كه سپرده‌هاي مردم قابل بازيافت باشد تا اين سپرده‌ها در حاشيه امنيت قرار بگيرند و از آن‌ها صيانت شود.

البته نه در ايران كه در جهان، بانك مركزي ضامن سپرده‌هاي مردم نيست و مردم يا سپرده‌گذاران بانكي بايد ارزيابي نسبي از ريسك احتمالي بانك‌ها داشته باشند و با آگاهي نسبت به سپرده‌گذاري اقدام كنند، اما تفاوتی که دارد اینجا است که بانک مرکزی اطلاعات لازم را برای ارزیابی در اختیار عموم و مردم قرار نمی دهند. یعنی یک فرد برای سپرده گذاری و بررسی بانک هیچ اطلاعاتی ندارد، در حالی که در دنیا تمام اطلاعات به صورت شفاف در اختیار فردی که می خواهد سپرده گذاری کند، قرار می گیرد.

مثلا بانك مركزي اقداماتي در خصوص رتبه‌بندي بانك‌ها انجام داد كه نتايج آن به مردم اعلام‌نشده و يكي از مطالبات از بانك مركزي بحث رتبه‌بندی بانك‌ها و اعلام نتايج آن به مردم است تا مردم بدانند کدام بانک عملکرد مناسب را دارد، اما هیچ وقت نتایج این رتبه بندی اعلام نشده است که مردم بدانند کدام بانک بهتر است.
 
بانک مرکزی بر مبنای مجوزی که داده، مسؤولیت دارد
حیدر مستخدمین حسینی، معاون اسبق بانک مرکزی در مورد سخنان آقای سیف، به الف، گفت: بانک مرکزی بر مبنای مجوز فعالیتی که داده، مسؤولیت سیاست‌گذاری و نظارت بر موضوع فعالیتی که بر اساس آن مجوز صادر کرده را به عهده دارد و هر زمان احساس کند بانک‌ها و مؤسسات اعتباری از خط استانداری که تعیین‌شده، عدول می‌کنند، باید برخورد کند.
 
وی با اشاره به هیئت انتظامی بانک مرکزی، افزود: این هیئت که نماینده دادستان هم عضو آن است، این اختیار را دارد که بدون ارجاع پرونده به قوه قضاییه در مجموعه خودش بررسی و در هیئت انتظامی تصمیم بگیرد. اگر بانک و یا موسسه‌ای در فرآیندِ فعالیت خود انحراف ایجاد کرده است و اینکه این موضوع را به دامان جامعه کشاندند، می‌تواند بازتاب‌های منفی در برداشته باشد.
 
وظیفه صدوق ضمانت سپرده چیست؟ / حتی مدیران و هیئت‌مدیره بانک‌ها مورد تائید بانک مرکزی هستند
مستخدمین حسینی ادامه داد: نکته‌ای رسانه‌ها و حتی بانک مرکزی به آن کمتر می‌پردازند، صندوق ضمانت سپرده است که سه سال قبل در مجلس تصویب شد که هر بانک و موسسه‌ای 0.25 درصد از مجموعه سپرده‌های جذب‌شده در آن قرار می‌دهند که اگر برای بانک و یا موسسه‌ای مشکلی ایجاد شد؛ این صندوق بتواند به سپرده‌گذاران کمک کند؛ البته این میزان کمک در حال حاضر، حداکثر 100 میلیون تومان است؛ یعنی اگر سپرده‌های جذب‌شده بیش از این رقم تعیین‌شده باشد، نمی‌توان پرداخت کرد و اما صندوق تا 100 میلیون تومان به آن بانک بابت سپرده‌گذاران پرداخت می‌کند.

معاون اسبق بانک مرکزی در مورد سخنان سیف، تصریح کرد: بانک مرکزی اشاره کند که زمانی فرآیند مجوزی اعطا می‌شود، عملیات آن را تضمین نمی‌کنیم، این موضوع را در یک تریبون بیان کردند، البته شاید جمله کامل رسانه‌ای نشده باشد، ولی بانک مرکزی به علت اینکه مسؤولیت سیاست‌گذاری و نظارت بر مجموعه فعالیت بانک‌ها و مؤسسات اعتباری مجاز را دارد و حتی مدیران و هیئت‌مدیره بانک‌ها را تائید صلاحیت می‌کند و مفهوم این است که پیمانی با مدیران می‌بندد که در چارچوب ضوابطی که تعیین‌شده را رعایت کنند.
 
 به گفته وی، اگر بانک و موسسه اعتباری در چارچوب بانک مرکزی عمل حرکت کند، برای آن موسسه اتفاقی رخ نخواهد داد؛ مانند رعایت شاخص‌هایی مثل کفایت سرمایه، حداکثر تسهیلاتی که بانک می‌توانند پرداخت و یا حتی حداکثر سپرده‌ای که می‌توانند جذب کند؛ یعنی یک بانک و موسسه نمی‌تواند با تبلیغات عجیب‌وغریب هر آنچه منابع می‌خواهد را تجهیز کند و بر مبنای سرمایه خود می‌تواند یک نسبت سپرده‌ها جذب کند.
 
اگر بانک مرکزی وظیف خود را درست انجام دهد، مشکلی ایجاد نخواهد شد
مستخدمین حسینی اضافه کرد: اگر بانک مرکزی فرآیندِ عملیات بانک‌ها و مؤسسات را به‌خوبی نظارت کند، مشکلی برای ایجاد نخواهد شد و مشکل از زمانی آغاز می‌شود که نظارت بانک مرکزی کمرنگ و کمرنگ‌تر می‌شود و حتی نظارت بر بانک‌ها در برخی از مواقع به فراموشی سپرده می‌شود و آن زمان مشکل ایجاد خواهد شد که سپرده‌گذاران زیان آن را می ببیند.
 
این اقتصاددان و کارشناس مدیریت با اشاره به اینکه در تریبون عمومی اعلام می‌کنند بانک مرکزی مسئولیتی نمی‌پذیرد، تأکید کرد: بنابراین بانک مرکزی اصلاً برای چه چیزی مجوز صادر می‌کند؛ اجازه دهد هر فردی تمایل و توان دارد، بیایید و از مردم پول جمع کند و وام و تسهیلات دهد.
 
خلبانی که هواپیما را خود هدایت نمی‌کند؛ سقوط خواهد کرد
وی افزود: بانک مرکزی مجوز می‌دهد که تمام فرآیند را تحت کنترل خود دربیاورد و در کوچک‌ترین انحرافی که ایجاد می‌شود مانند یک خلبان، مسئول است. همان‌طور که خلبان نمی‌تواند به مسافران بگوید، مسؤولیت شما با ما نیست و اگر هواپیما سقوط کرد، مقصر نیستم؛ درحالی‌که مسؤولیت پرواز با خلبان است که هواپیما را خوب هدایت کند و مسافران را به مقصد برساند.
 
مستخدمین حسینی گفت: بانک مرکزی زمانی که مجوزی صادر می‌کند، درواقع تا انتها باید با سپرده‌گذاران و تسهیلات گیرندگان همراه باشد؛ اینکه از زیر بار این مسؤولیت شانه خالی کند به‌هیچ‌عنوان در هیچ کجای دنیا مُد نبود که بیایند و بگویند ما مسئول نیستیم.
 
معاون اسبق بانک مرکزی تأکید کرد: هیئت انتظامی بانک مرکزی وجود قانونی دارد و در قانون هم پیش‌بینی‌شده که اگر هر بانک و موسسه‌ای در هر مقطعی در اجرای استاندارد و ضوابط، سیاست‌های پولی بانک مرکزی و مصوبات شورای پول و اعتبار کوتاهی کند باید بانک مرکزی وارد میدان شده و اقدامات لازم را انجام دهند.
 
بانک مرکزی نمی‌تواند از زیر بار مسؤولیت خود فرار کند
وی در مورد اینکه چند گذشته نیز رئیس‌کل بانک مرکزی در سخنانی خطاب به مردم گفت در بانک‌هایی که سود بالایی می‌دهند، سپرده‌گذاری نکنید و ریسک آن‌ها بالا و ممکن است ورشکسته شوند؟ گفت: این‌ها سخنان چه مفهومی دارد؛ این وظیفه مردم نیست که بررسی کنند و به بانک‌های متعدد سرکشی کنند و بدانند کدام بانک سود کمتری می‌دهد و آنجا سپرده‌گذاری کنند و منظور بانک مرکزی این است.
 
مستخدمین حسینی در پایان عنوان کرد: بانک مرکزی نمی‌تواند از مسؤولیت اصلی خود بر اساس قانون، شانه خالی کند، مسوولیتی که نظارت بر بانک ها است و آن براساس کنترل میزان سپرده قانونی که بانک ها می توانند جذب کنند که بانک مرکزی اطلاعات آن را به‌صورت هفتگی از بانک‌ها و مؤسسات مجاز دریافت می‌کند.
 
کلمات کلیدی : بانک مرکزی+ولی ا... سیف+سپرده گذاران+نظام بانکی+بحران بانک ها
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۱ ۰۸:۴۲:۱۵
بانک مرکزی اگه تعطیل شود تمام مشکلات اقتصادی مردم حل خواهد شد (4272357) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۱۰:۱۳:۴۷
روحانی مچکریم! (4275601) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۱۰:۵۹:۵۹
مقامات وام های کلان از بانکها میگیرند و بر نمیگردانند بانک مرکزی از وظایفخود بدلیل دست داشتن خود در این کارهای غیر قانونی طفره می رود مردم با ورشکستگی. بانکها، چون همه چیز خود را از دست می دهند شکی نیست با واکنش شدید پاسخگو به مسولان خواهند بود
کسی که همه چیز خود را از دست داده دیگر چیزی نمی شناسد

بهتر هست مقامات قبل هر اقدامی پولهای بانکها را برگردانند (4275697) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۱۱:۰۲:۳۳
آقای روحانی در 4 سال دوم(اگر انتخاب شوند) تغییرات اساسی در تیم اقتصادی باید ایجاد کند
گذاشتن یک فرد با تحصیلات حسابداری بر مسند سیاست گذار پولی ، نتیجه ای جز این نخواهد داشت (4275705) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۱۱:۰۳:۳۵
فکر می کنم آقای حسابدار(سیف) به عئاقب اقتصادی گفته های خود واقف نیست
وقتی رئیس کل بانک مرکزی به جای اقتصاددان بودن حسابدار منصوب می شود، نتیجه اش این میشه (4275707) (alef-11)
 
مصطفی کمالی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۱۴:۰۱:۲۶
وفتی که مدیران بانکهایی که زیان های خود را از چند سال پیش تا حالا مخفی و با ترفندهای صوری حسابداری مخفی می کرده و سود های موهومی وصوری می ساخته اند واز محل این سودها پاداش های بسیار کلانی نیز گرفته اند نظارت بانک مرکزی کجا بوده وچکار میکرده که الان دود ان به چشم میلیونها سهامدار وارد شده وموجب ضرر وزبان سنگین سهامداران خرد در بورس شده و اعتماد عمومی مردم را نیز به بانک ها ازبین برده اندmostafa.kamali95@yahoo.com (4276170) (alef-13)
 
سعیدیان
Italy
۱۳۹۶-۰۲-۰۱ ۰۸:۵۰:۲۷
دقیقاً . بانک مرکزی در ارتباط با موسسات دارای مجوز می بایست پاسخگو باشد.

متاسفانه نهایت ماجرا این است که بانک مرکزی تحت فشارهای وارده، پول بدون پشتوانه چاپ می کند و پول سپرده گذاران را پس می دهد. و این یعنی لطمه اساسی و ویرانگر به اقتصاد کشور!

اگر قرار باشد عدالت برقرار شود، افراد خاطی می بایست مجازات و برکنار شوند. (4272373) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۱ ۰۸:۵۲:۲۷
بانک مرکزی به سرکردگی آقای سیف عامل بدبختی بیش از 2میلیون نفر از سپرده گذاران کاسپین هستن چون بدون رعایت قانون و برخلاف روند قانونی به موسسه کاسپین مجوز داده و موجب فریب 2میلیون نفر شدن.الانم که صندوق ضمانت سپرده یعنی کشک مثلا قرار بود تا صد میلیون رو موشش بده که نشخص شد الکیه
فقط دوست دارم بدونم زندگی و عمر و سرمایه این 2میلیون نفر به چه مبلغی فروخته شده.کاش ارزون نفروخته باشن (4272378) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۱۱:۴۳:۳۶
بانکهای خصوصی طبق قانون تجارت، اداره میشوند و سود و زیان و...با خودشونه شما اگر قانون تجارت رو مطالعه بفرمایید متوجه اشتباهتون میشید هیچ کجای دنیای بانک مرکزی دخالتی در کار باکها و نحوه اداره اونها نمیکنه داستان شما اینه که بدون مطالعه رفته اید جایی سرمایه گذاری پر سود و پر ریسک کرده اید الان هم قانون رو که قبول ندارید و میفرمایید حرف حرف ما است! اگر قانون مقرر کرده که ضرر شما رو بانک مرکری جبران کنه که تشریف ببرید و پولتون رو از دادگاه بگیرید اگر قانون گفته ضرر شما با بانک مرکزی نیست هم که ناشی از نا اگاهی خودتون و سرمایه گذاری در موسسه ای است که ریسک زیادی داشته ده ها بانک تا حالا در دنیا ورشکست شده و مردم پولهاشون رو از دست داده اند دو حالتش رو خدمتتون عرض کردم باید دید قاون چه میگه به کامنت گذاشتن و اینا نیست
ایا زمانی که سود به حسابتون ریخته میشد ما مردم رو در اون سود شریک کرده بودید که الان خواهان این هستید ضرتون از جیب دولت و مردم پرداخت بشه؟
قاون کاملا مشخصه
حرفای شما کاملا مردود و خلاف نص قانون هست. (4275795) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۱۱:۵۵:۵۲
در تمام کشور ها پول های مردم توسط بانک مرکزی و نظارت بر ان تظمین شده است با کمی جستجو میتوانی ان را پیدا کنی پول و سپرده مردم ربطی به سرمایه گزاری بانک ها نداشرد که دارید چنین القا میکنید حرف شما صحت ندارد این اتفاقات فقط در کشور های جهان سوم و بی در و پیکر اتفاق می افتد ان هم به خاطر فساد مدیرانش (4275818) (alef-13)
 
Russian Federation
۱۳۹۶-۰۲-۰۱ ۰۸:۵۲:۴۰
انتظاری از دولت نداریم (4272379) (alef-11)
 
مالباخته
Romania
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۱۱:۰۹:۳۵
بحث انتظار نيست. شواهد بيانگر اينه كه يكي از بزرگترين اختلاس هاي تازيخ كشور در موسسه كاسپين اتفاق افتاده و با عوض كردن يك نام و كسب مجوز با سرمايه موسسه كاسپين و جذب سپرده از مردم بعد از كسب مجوز حالا همان افراد(دقيقا همان مديران موسسه فرشتگان) به بهانه عوض شدن اسم پول مردم را پس نمي دهند.
فساد عظيمي در بدنه دستگاه هاي صادر كننده مجوز و ناظر اتفاق افتاده كه همه سكوت كردن
تو را به خدا به عنوان يك رسانه آزاد جوانب موضوع رو تحقيق و اطلاع رساني كنيد.
مگر كسي مي تواند با عوض كردن فاميلي خود به عنوان مثال بگويد طلبكاران من بروند از كسي كه فاميلي قبلي من را دارند طلبشان را بگيرند؟
شرايط غريبي است تا گرفتارش نشده باشيد فكر مي كنيد در حال ديدن يك فيلم هاليوودي هستيد!!! (4275721) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۱۳:۴۴:۵۴
وارد شدن و مثبت زدن برای کامنتهای اینطوری برای شما دوستان پول نخواهد شد قانون مشخص است (4276128) (alef-3)
 
مصطفی
۱۳۹۶-۰۲-۰۱ ۰۹:۱۶:۴۸
تقصیر سپرده گذزان. تو کشور کاملا مشخص است که هیچ ارزش و احترامی نسبت به مشتری و نحوه احقاق حقش نیست و نخواهد بود. برای همین طرف خودش باید مراقب باشد. به هیچ عنوان نباید اعتمدد کنند به هم چنین موسساتی. من تاحالا اسم کاسپین رو هم نشنیده بودم... با موسساتی مانند ... معلوم چند ماه دیگه بسته میشن... (4272411) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۱ ۰۹:۲۳:۲۹
سایت محترم الف با مطلب زیر به این شبهات پاسخ داده شده امیدوارم متن ذیل برای اطلاع مردم منتشر گردد
شما اگر تحلیلهای سال 92 برخی اقتصاددانان رو مطالعه میکردید همه اونها از جمله دکتر ادیب معتقد بودذند که بانکها ورشکست خواهند شد دلیلش هم بروز رکود اقتصادی بود و همه جای دنیا هم اینطوریه که رکود بیاد و طول بکشه بانکها میرن سمت ورشکستگی که اخرین نمونه اش بحران سال 2008 امریکا بود پس علت ورشکستگی بانکها رکود اقتصادی است
اما در مورد اینکه مسئولیت ورشکستگی با کیست دو حالت داره:
1- بانک دولتی است: در این صور دولت موظف است سپده ها را بازپداخت کند مگر اینکه حالتی مثل ونتزوئلا یا ارژانتیسن پیش اید که کل کشورشون به سمت ورشکستگی رفت
2- بانک خصوصی است: بانک خصوصی تابع قانون تجارته و قانون تجارت هم یک فصل کامل در مورد ورشکستگی داره که اگر پولی بافقی ماتده بوده سپرده ها پرداخت میشن اگر زیان شدید بود چیزی به سپزده گذار نمیرسه
اما پاسخ به چند سوال که مردم معمولا بیان میکنن:
1- مگر بانک مرکزی مجوز نداده به اینها پس چرا مسئولیت قبول نمیکنه؟
پاسخ: هر موسسه شرکت یا کسب و کاری که بخاد راه بیفته از کله پزی گرفته تا بانک و...باید مجوز داشته باشه هر کسب و کاری یا موسسه ای یا دولتیه که مجوز دولت رو داره یا خصوصی است که مجوز اتحادیه و...رو داره اینکه بهش مجوز داده شده دلیل بر این نیست که ضمانت کده که ورشکست نشه به عبارت دیگر حسن مدیریت اون موسسه با مدیر عامل یا صاحب کسب و کار هست که در قانون تجارت هم انواع شرکتها و کسب و کارها و.. اعم از تعاونی یا نضامنی یا سهامی خاص و هعام مشخص شده اند
2- برخی دوستان به گونه ای صحبت میفرمایند گویی قانون نداریم قانون در این مورد کامل مشخص و واضح هست و بحث اینکه رئیس بانک مرکزی زیر بار میره یا نمیره نیست شرکت خصوصی تابع قانون تجارته و بانک خصوصی هم شرکت خصوصی محسوب میشه
3-سوال: پس سپرده قانونی چیه؟ مگه بانک مرکزی سیپرده و ذخیره قانونی بانکها رو نداره؟پاسخ: ذخیره قانونی بانکها نزد بانک مرکزی ابزار اعمال سیاست پولی است و دارایی بانکها هم به شمار میرود وقتی گفته میشه بانکی ورشکست شده یعنی اون ذخیره قانونی رو هم در نظر گرفتن وگفتن بانک زیان داده ورشکست شده
4- نه ما قبول نداریم سپرده گذاری فرق میکنه! پاسخ خیر سپرده گذاری با خرید سهام فرق چندانی ندارند اگر موسسه ورشکست بشود پول در معرض خطر قرار میگیره
5-سوال: چرا بانک مرکزی نظارت نکرده رو اینهاو..؟پاسخ: نظارت بانک مرکزی شامل اینکه بانک چطور مدیریت کنه که ورشکست نشه نمیشه چون فرض اینه که اون مدیر عامل و افرادی که بانک رو تاسیس کردن خودشون طوری اداره اش میکنن که ورشکست نشه و دولت هم حق نداره در کار شرکت خصوصی دخالت کنه و براش تعیین تکلیف کنه که اینطور اداره کن و اونطور اداره کن دخالت بانک مرکزی در نحوه اداره بانکهای خصوصی جرم میتونه باشه بانک میتونه شکایت بکنه
6- سوال: کجای دنیا بانکها ورشکست میشن و سپرده ها از دست میره؟ پاسخ: خیلی جاها در امریکا در کانادا در اروپا اتفاق افتاده در ارژانتین و... مطالعه بفرمایید بسیار هست( برا بانک خصوصی)
7- سوال: خب مردم چه گناهی کردن؟ پاسخ گناهی نکردن باید اولا در نظر داشته باشتد که بانکی که سود زیاد پرداخت میکنه بیشتر از دیگر بانکها در معرض ورشکستگی است بنابراین سود بالا همه جا با ریسک بالا هم همراهه و مطالعه بکنن که کجا پول میذارن
8- نه ما این حرفا رو قبول ندایم هیچ کجای دنیا اینطور نیست!! پاسخ ملاک قانون است نه صحبتهای من و شما و حرفهای سیف پول و سپرده هم که شوخی نیست شما قانونش رو نشان بده بگو طبق این قانون موسسه خصوصی اگر مشکل پیدا کرد دولت باید جوابگو باشه( ملاک قانونه قانون رو نشان بدهبید استناد کنید به قانون بصورت واضح)

ضمنا بنده کارمند بانک نیستم دانشجویی هستم که قانون تجارت رو پاس کردم خواستم خلاصه اش رو خدمتتون عرض کنم که دچار مشکل و سر درگمی نشوید علت اینکه دچار مشکل شده اید هم اینه که اطلاعی از بانک حصوصی و اینکه ممکنه ورشکست بشه نداشتید و الان غافلگیر شده اید و ناراحت هستید ولی قانون رو نمیشه عوض کرد. به اطلاع دوستان میرسونم مدتها است بانکهای دولتی ایران به بانک خصوص تبدیل شده اند و دولت هم مسئولیتی در برابر اونها نداره(رجوع شود به قانون تجارت) (4272427) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۱۴:۵۹:۱۶
همين الان بانك ملي به سپرده بالاي ١٥ ميليون سود رودشمار ١٨ درصد ميده كاسپين به زير ٥٠ ميليون همان ١٨ درصد را ميداد ؟
كجا هي ميگين سود بيشتر؟ فقط ١٨درصد سود ميداد به چهل ميليون تومان من
اگر اينطوري هست كه بانك ملي هيچ مسوليتي در قبال مجوز داده شده نداره بياد و به همه سپرده گزاران مجوز تاسيس بانك بده و كاري به كار ما نداشته باشه چرا به ما مجوز نميده
خب حالا اگر ما مقصريم كه پولمان را با ريسك بالا سرمايه گذاري مرديم و ميليونها پول تك تك ما بلوكه شده از دهندگان مجوز تا بازرسين و مديران بانكها كه در ورشكستگي نقش داشتن را محاكمه كنند (4276400) (alef-13)
 
فرید
United States
۱۳۹۶-۰۲-۰۱ ۰۹:۲۶:۵۵
بانک مرکزی با این شیوه نظارت خود، ناخواسته به سایر موسسات مجاز سیگنال ... می دهد که "اگر خواستید...

فلسفه وجودی بانک مرکزی در بحث نظارت بر عملکرد بانکها و صیانت از نظام پولی و بانکی کشور است. واقعاً سوال این است که چرا اطلاعات شفاف در اختیار مردم قرار نمی گیرد. و چرا موسسات مجاز و بانکها رتبه بندی نمی شوند.
اگر قرار نیست سپرده مردم در یک بانک یا موسسه مجاز تضمین شود باید به مردم اطلاع رسانی شود که تکلیف خود را بدانند. (4272434) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۱۰:۲۰:۳۳
هرجا ریسک زیاده سود هم زیاده، یک اصله، همه جا هم هست، یکی این ریسک پذیرفته یکی هم قبول نکرده پولشو گذاشته بانک سوییس. (4275616) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۱۰:۳۴:۴۶
ذیل این مقاله بنده یک پاسخ بلند گذاشته بودم که بعدا از دسترس خارج شد دوباره منتشر شد خواهشمندم کامنت بلند بنده که پاسخ همه را داده ام را منتشر فرمایید (4275651) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۱۰:۴۰:۵۵
فقط بیست و نه روز وقت است برای تغییر
اینده کشور با رای شما مردم تعیین میشود (4275665) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۱۰:۴۲:۰۸
عاقبت رباخواری همینه (4275670) (alef-11)
 
حمید ل
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۱۰:۵۵:۱۷
با سلام
ضمن تشکر از سایت الف به استحضار می رساند، اخیرا سندی در سایت ها و روزنامه ها در ارتباط با موسسه مجاز کاسپین منتشر شده است که نشان می دهد بانک مرکزی در جریان تعویض تابلو های موسسه کاسپین بوده است و گویا یکی از شروط اعطای مجوز هم همین تعویض تابلو ها بوده است، با توجه به اینکه بار ها اقای سیف مقام قضایی یک شهرستان را مقصر تعویض تابلو ها و در نتیجه گمراهی مردم می دانستند و حتی اقای حسن روحانی هم این موضوع را در نشست خبریشون عنوان کردند، انتظار برخورد با دروغ پراکنی بانک مرکزی و اطلاع رسانی غلط به مردم و همچنین انتشار گزارش کذب به رئیس جمهور می رود، بانک مرکزی نباید از زیر بار مسئولیت در اعطای مجوز به موسسه کاسپین فرار کند ولی تا امروز این اتفاق افتاده و افسوس که هیچ کس هم نیست که با این بانک برخورد کند، دلیل این امر برای بسیاری از مردم اصلا روشن نیست و این موضوع به ضرر مملکت و نظام است، امیدوارم دستگاه های نظارتی و قضایی جهت روشن شدن موضوع و حل مشکل سپرده گذاران هر چه زودتر اقدامات مقتضی را صورت دهند. (4275694) (alef-11)
 
سعیدیان
Italy
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۱۱:۰۷:۵۹
متاسفانه بعضی از موسسات سرمایه مردم را با مجوز بانک مرکزی و با تبلیغات و وعده سود بیشتر جذب می کنند و سپس آن را قورت می دهند!!!
اینجاست که بانک مرکزی با قدرت وارد میشود و می گوید: "به من چه؟ خودتون طمع کردید؟" !!!
ممکن است که در نهایت سرمایه از دست رفته سپرده گذاران با چاپ پول بدون پشتوانه ، برگردداما همگان از ضررهای اقتصادی این موضوع آگاه هستند!

فارغ از هرگونه غرضی وقت آن است که قوه قضاییه برای عاملان این بی نظمیها و خسارانها، یعنی مسئولین بانک مرکزی، تشکیل پرونده دهد و با آنها برخورد کند.

و یک رتبه بندی مشخص هم برای بانکها تدوین شود و در اختیار مردم قرار گیرد تا درصد ریسک را بدانند.

با تشکر از الف (4275714) (alef-11)
 
United Kingdom
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۱۱:۱۹:۴۲
بانک مرکزی همینه. اخه آقای سیف طرفدار بانکداری بخش خصوصی است وی خودش مدیرعامل بانک کارآفرین بود براش سپرده گذار مهم نیست. (4275740) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۱۱:۲۰:۵۳
مملکت که مهمترین رکن اقتصادی ان بانک ها هستند این حال و روزشان است مطمئن باشید رونق اقتصادی که نخواهد شد بلکه ورشکستگی اقتصادی مثل ونزوئلا در راه است (4275742) (alef-11)
 
خقیقت جو
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۱۲:۵۳:۵۲
کسانی که مدعی هستند نرخ تورم کمتر از سود سپرده است و این ضد تولید است
به این سئوال جواب بدهند که

در سالهای متمادی که تورم بالاتر از سود بانکی بود چه گشایشی در تولید و اشتغال ایجاد شد و جز اینکه سرمایه های یک عمر مردم در بانکها ارزش خودش را روزانه از دست میداد چه اتفاقی افتاد (4276018) (alef-3)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۱۳:۳۴:۵۹
مسئول دونستن بانک مرکزی به دلیل تخلفات موسسات مالی مثل این میمونه که اصناف رو به دلیل صدور مجوز و سپس گران فروشی مغازه مقصر بدونیم
و یا پلیس رو به خاطر صدور گواهینامه برای راننده متخلف!
بانک مرکزی شرایط یک موسسه برای صدور مجوز رو بررسی می کنه اما نمیتونه تضمین بده که اون موسسه تخلف نمیکنه و یا ورشکست نمیشه. (4276100) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۱۳:۴۵:۴۲
در صورت انتخاب مجدد روحانی چند پست کلیدی حتما باید تغییر کند یکی از این پستها رییس کل بانک مرکزی است که اصلا عملکرد خوبی نداشته اسیت. (4276132) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۱۳:۵۴:۴۴
سیف اول در موسسات را می بنده بعد میگه سپرده گذاری نکنید هر روز شاهد بدبختی یک موسسه هستیم (4276157) (alef-11)
 
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۱۶:۳۲:۵۰
کی گفته نرخ تورم ۸درصده آقا اگر نرخ تورم با عمده سبد کالا محاسبه میشود که مردم بهتر درک میکنند چقدر پرداخت وچه افزاایش قیمتی را صبح تا شب باید پر داخت کنند آمار دروغ وعوام فریبی ممنوع!!!!!!! (4276788) (alef-11)
 
حسين
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۱۷:۴۵:۰۰
دكتر سيف= پاشنه آشيل دولت روحاني (4276979) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۱۹:۵۵:۱۵
اگر بانگ مرکزی جوابگوی بانکها نباشد پس همه بانگها روزی ممکن است درراببندند کی پاسخ گو هست (4277251) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۳ ۰۰:۵۵:۱۶
ان شاء الله كه اين آدم بي عرضه هرچه زودتر از اين سمت كنار بره (4277808) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۳ ۰۹:۴۱:۲۱
به نظر من رئیس بانک مرکزی باید عوض بشه آقای سیف اصلا مناسب این پست نیستند. (4278196) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۳ ۱۳:۴۰:۱۸
این خبر را نگاه کنید ."وزیر امور اقتصادی و دارایی طی حکمی محمدمهدی مظاهری را به مدت دو سال به سمت عضو غیرموظف هیات مدیره شرکت سرمایه گذاری خارجی ایران منصوب کرد" یعنی اینکه همینکه می دونند در حال رفتن هستند تیم خودشون را دارند می چینند لطفا از خواب بیدار شوید . (4278668) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۳ ۱۳:۴۱:۱۲
در صورت انتخاب مجدد روحانی چند پست کلیدی حتما باید تغییر کند یکی از این پستها وزیر اقتصاد طیب نیا است که اصلا عملکرد خوبی نداشته است. (4278670) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۳ ۱۸:۴۳:۰۰
منظورتان اینست که مردم مثل قدیم پولهایشان را داخل لحاف وتشکشان بگذارند روی اعصاب مردم را نروید امنیت در هر موردی باعث نشاط ان جامعه می شود (4279342) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۴ ۰۲:۰۲:۲۲
سلام. امروز چهارم اردیبهشت و هنوز بانک ها به دلیل نداشتن دستورالعمل وام نمیدن. اگه تا آخر هفته این دستورالعمل نرسه من نابود میشم. چرا حدااقل با دستورالعمل سال قبل ادامه نمیدن تا دستورالعمل جدید برسه. خواهش می کنم فوری به گوش مسئولین برسونین. دارم نابود میشم. هر سودی بگیرن هر ضمانتی بخوان جور میکنم (4279972) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.