نظر منتشر شده
۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 246637
محرم، درس‌ها و عبرت‌های بزرگ
مهدی فضائلی، 3 آبان 93
تاریخ انتشار : شنبه ۳ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۷:۵۴
فردا آغاز ماه محرم است. ماهی که بقای اسلام مدیون آن است. ماهی که به واسطه واقعه‌ای مشهور به «عاشورا» رنگ و بویی متفاوت پیدا کرد و نه آغاز یک سال که نقطه آغاز یک تاریخ شد. واقعه‌ای که از ابتدا تا انتهای تاریخ، دیگر تکرار نشده و نخواهد شد. واقعه‌ای که حسین بن علی برای نجات انسان‌ها از جهالت و سرگردانی آن را رقم زد. حادثه‌ای که درون خود درس‌ها و عبرت‌های بزرگی دارد.

یکی از بزرگ ترین درس های واقعه عاشورا، نه مذاکره! بلکه فداکاری در راه قرآن و ایثار و مقاومت حداکثری در برابر ظلم و در مسیر حق است.

از دیگر درس های عاشورا، ماجرای حر بن یزید ریاحی و گذشتن از خطا و خطاکار است، هر​چند آن خطا همراهی با یزید و بستن راه خاندان اهل بیت باشد البته خطایی که مرتکب آن خاکسارانه به خطای خود معترف شود و برای جبران آن تا پای جان و استقبال از شهادت حرکت کند و نه خطاکاری که نه تنها خطای خود را قبول ندارد بلکه با وقاحت، دیگران را متهم به خطا می کند و بدون هرگونه اظهار ندامتی طلبکارانه خواستار بازگشت است!

درس دیگر عاشورا «نه» گفتن عباس بن علی به امان نامه شمر است؛ هرچند ممکن است برخی امروز آن حرکت مردانه و شجاعانه علمدار کربلا را تندروی و اقدامی افراطی قلمداد کنند!

اما عاشورا فقط حاوی درس های بزرگ نیست و عبرت های تکان دهنده ای را هم در خود دارد.

عبرت هایی مثل چرایی و چگونگی انحراف مرکز جهان اسلام از اصل و راه حقیقی خود پس از ۵۰ سال؟ انحرافی که فداکاریی با چنان عظمت و البته تلخ و سنگینی را برای افشای آن و بازگرداندن اسلام در مسیر درست خود ضرورت بخشید.

عبرت دیگر ماجرای بی نظیر عاشورا، چرایی عدم همراهی اکثریت مردم با فرزند رسول خدا بود. آن جامعه، جامعه ای مسلمان و اهل نماز و حج بود اما یک ایراد بزرگ داشت و آن نشناختن دشمن و بی بصیرتی در تشخیص وظیفه بود.

موضوع دشمنان داخلی و خطر سهمگین آنها از دیگر عبرت های واقعه عاشوراست. دوستان دیروز چرا و چگونه به دشمنان امروز تبدیل شدند؟ شمر یاور علی (ع) در جنگ صفین و جانباز اسلام، چرا و چگونه در مقابل فرزند علی ایستاد و سر از بدن او جدا کرد؟ در برخی صحابی پیامبر که علاقه ایشان به امام حسین(ع) را دیده بودند و حقانیت فرزند رسول خدا برای آنها مسلم بود، چه انحرافی به وجود آمده بود که دست یاری او را کوتاه کردند و ندای هل من ناصر او را بی پاسخ گذاشتند یا حتی در سپاه ابن زیاد قرار گرفتند و دستشان به خون حسین بن علی آغشته شد؟ رفاه زدگی و چرب و شیرین دنیا چگونه مبارزان و مجاهدان صدر اسلام را آلوده کرد تا جایی که حرام و حلال برایشان یکسان شد و دیگر پذیرای سخن حق نبودند؟ و ده ها چرا و چگونه دیگر که از فرصت محرم و حضور مردم در مراسم عزاداری سالار شهیدان باید حداکثر استفاده را برای تبیین این موضوعات و پاسخ به این سؤالات برد و اجازه نداد این فرصت بی نظیر با حرکت هایی صوری و بی عمق،کم بهره از دست برود.
 
یک طلبه
۱۳۹۳-۰۸-۰۳ ۱۹:۵۴:۲۹
نه معنای مذاکره را بلد هستید نه عاشورا را . سلیقگی نگاه کردن افراد بی سواد کار ما را به اینجا کشانده است.
مذاکره فقط به معنای امتیاز دادن نیست (2449479) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۳-۰۸-۰۴ ۰۷:۴۱:۰۵
هیچ بی سوادی چنین ادعایی نکرده است که مذاکره فقط امتیازدادن است. بلکه اعتراض به این است که آیا واقعا بزرگترین درس عاشورا مذاکره است؟
امام حسین (ع) در زمانی که با دشمنان دین که خود را در لباس هدایت کننده و حاکم جامعه اسلامی جا زده بودند اتمام حجت نمود و راه را مشخص کردند هیچ مذاکره ای را با ایشان انجام نداد.
پذیرش توبه یک خطاکار و عفو و گذشت از خطا (هرچند بزرگ و غیرقابل بخشش به نظر برسد) به معنی مذاکره با دشمنان نیست.
دولت برای دفاع از سیاستهای کاری خود نباید به تحریف عاشورا و استفاده ابزاری از آن رو بیاورد. (2450221) (alef-10)
 
یه بنده خدا !
۱۳۹۳-۰۸-۰۴ ۰۹:۴۹:۱۳
شما ارائه طریق بفرماین تا یاد بگیریم از جنابتان .

مذاکره یعنی چی ؟ (2450523) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۳ ۲۱:۳۰:۰۸
باید فکری به حال راه بندان دسته ها بکنیم داره مردومو عاصی میکنه درست نیست برای یک مستحب واجبی به کناره نهاده بشه کی میخواد جلو بیوفته خدا میدونه (2449663) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۳ ۲۲:۳۲:۴۰
موضوع : عاشورا را به مردم درست معرفی کنیم
---
چیزی که می باید با کمال صراحت و جرئت در باره ی مراسم مردمی محرم و صفر و مناسبتهای مشابه به مردم بارها بازگو کرد و مردم را نسبت به حکم شرعی آن توسط کلیه ی دین شناسان وفادار به دین راستین الهی بعنوان یک وظیفه شرعی تخلف و تعلل ناپذیر آگاه ساخت این است که غالبیت مراسم و شعایری که توسط مردم بنام عزاداری انجام می گیرد با هدف والای شهادت سید و سالار شهیدان و آل بیت و یاران صدوق او که شناسندن ارزش حقیقی دین و شایستگی فدا کردن جان وعزیزان در راه آن است هیچ رشته ی خویشاوندی و سنخیتی ندارد بلکه متاسفانه این هدف را لوث می نماید و حقیقت آن را وارونه جلوه می دهد و مردم را بجای هدایت به گمراهی و انحراف از دین سوق می دهد و موجبات خشم خداوند قهار و پیامبر او واهل بیت را فراهم می سازد زیرا چنین عزاداری را نه قرآن توصیه کرده و نه در سنت و سیرت پیامبر اسلام و امامان معصوم صدر اسلام اثری از آن دیده شده و نه با اصول متین استدلال عقلی قابل تایید و اثبات است ؛ بعلاوه این که داراییهای مفید مردم را در کارهایی بی اثر و غیر مفید و غیر شرعی هدر می دهد و حیف و میل می سازد.
ضرورت دارد این مراسم مردمی با دیدی عالمانه توسط فقها و تاریخ شناسان و علمای حدیث باز شناسایی شوند و مشروعیت اعمالی که در این مراسم انجام می گیرند با دیدی حقیقت یاب و بی طرفانه توسط همه ی علمای متدین و فادار به دین ارزیابی شوند و نتایج این ارزیابیهای محض رضای خدا و بی هراس از اعتراض معترضان متحجر و منحرف جهت تصحیح مسیر تدین مردم به مردم با زبانی رسا و گویا اطلاع داده شوند و دامن مذهب حق تشیع از من درآوردیهای متضاد و متعارض با دین و مذهب پاک شود. (2449786) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۳ ۲۳:۵۴:۰۰
امام حسین به دشمنش گفت اگر دین ندارید لااقل آزاد مرد باشید, به این خوارج تکفیری که امر به معروف و نهی از منکر کردن سلاح ادمکشی و تحقیر مردم به خصوص زنان و خودشان را عین دین و خط قرمز دینداری میدونن و با حذف هر اندیشه ای غیر خودشان میخوان که راه بهشت بر خودشان هموار کنند دیگه چه می کرد.. (2449945) (alef-13)
 
ldd;
۱۳۹۳-۰۸-۰۴ ۰۷:۵۵:۴۳
متاسفانه حضرت حسین توسط شیعیان به کربلا کشانده شد وشهید شد والانم هم با خون ان بزرگوار تجارت میکنند.واقعا باید بسیار تاسف از ایگونه حرکت نمایشی (2450246) (alef-10)
 
حسن
۱۳۹۳-۰۸-۰۵ ۱۰:۲۵:۱۲
سایت محترم الف : قبلنا حد اقل کار سایت ها واسه محرم این بود که یه بنر محرمی بالای صفحه اشون طراحی می کردند ...الان چه اتفاقی افتاده ...خواهشا اشاعه شعائر کنید (2452590) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.