توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 322867
ادعای عجیب: آزمایش هسته‌ای پیونگ‌یانگ، اثبات نقض مفاد برجام بوسیله ایران
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۷ دی ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۲۰
یک پایگاه خبری آمریکایی مدعی شد آزمایش هسته‌ای کره شمالی نشان می‌دهد ایران، جامعه بین‌المللی را به سُخره گرفته است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان پایگاه خبری «دیلی کالر» با انتشار گزارشی مدعی شد: آزمایش هسته‌ای روز گذشته کره‌شمالی ثابت کرد این کشورِ منزوی، نکات مهمی را از توافق هسته‌ای ایران فراگرفته است. تهران و پیونگ‌یانگ سال‌های گذشته با سرمشق قرار دادن یکدیگر، همواره جامعه بین‌المللی را فریب داده‌اند. دوکشور مدت‌هاست فناوری‌های تسلیحاتی را در اختیار یکدیگر قرار می‌دهند. با این وجود، به نظر می‌رسد سیاست خارجی آمریکا پس از حصول توافق هسته‌ای ایران و شش قدرت جهانی، نکات آموزنده‌ای را برای پیونگ‌یانگ در بر داشته است. نقض مفاد برجام و به بازی گرفتن جامعه بین‌المللی بوسیله ایران باعث شد کره‌شمالی تصمیم بگیرد علی‌رغم مخالفت‌های جهانی و قطعنامه‌های سازمان ملل متحد، چهارمین آزمایش هسته‌ای خود را نیز انجام دهد.

«ماتیو کرواِنیگ،» استاد دانشگاه «جورج تاون،» در گفتگو با دیلی کالر مدعی شد: مفاد «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) و توافق هسته‌ای سال ۱۹۹۴ میان پیونگ‌یانگ و واشینگتن، شباهت‌ها ونکات مشترک فراوانی دارد. حتی ادبیات به‌کار رفته پس از امضای این دو توافق‌نامه نیز بسیار به هم شباهت دارد. «بیل کلینتون،» رئیس‌جمهور وقت آمریکا، پس از حصول توافق هسته‌ای ۱۹۹۴ با پیونگ‌یانگ در گفتگو با خبرنگاران اظهار داشت: آمریکا و بازرسان بین‌المللی برای اطمینان از اجرای مفاد توافق‌نامه بوسیله کره‌شمالی به‌شدت اقدامات این کشور را تحت نظر خواهند داشت. «باراک اوباما،» رئیس‌جمهور فعلی آمریکا، نیز پس از حصول توافق هسته‌ای ایران اظهار داشت: بازرسان بین‌المللی اکنون نه تنها به تأسیسات اتمی بلکه به کل زنجیره پشتیبانی برنامه هسته‌ای ایران دسترسی دارند.

کرواِنیگ سپس مدعی شد: کره‌شمالی بارها آمریکا را به بازی گرفته است. آزمایش هسته‌ای اخیر این کشور تنها ۶ ماه پس از حصول توافق هسته‌ای ایران، انجام شد. از سوی دیگر، تهران نیز از زمان دست‌یابی به این توافق نفوذ خود را در منطقه خاورمیانه افزایش داده است. ایران همچنین با نقض قطعنامه سازمان ملل متحد، دو فروند موشک بالستیک را با موفقیت آزمایش کرد. پیونگ‌یانگ نیز آذرماه سال جاری، یک فروند موشک بالستیک را از یک زیردریایی با موفقیت پرتاب کرد.

آزمایش‌های موشکی پیونگ‌یانگ تاکنون هیچ‌گونه واکنشی را از سوی جامعه بین‌المللی به‌همراه نداشته است. اگرچه اوباما چند روز پیش، از اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران بدلیل آزمایش موشکی این کشور خبر داد. راهبرد کاخ‌سفید درقبال کره‌شمالی، سیاست شکست‌خورده «شکیبایی» است که باعث افزایش تهدیدات پیونگ‌یانگ شده است. وی در پایان افزود: کره شمالی اکنون حدود ۳۰ کلاهک هسته‌ای در اختیار دارد.
 
کلمات کلیدی : کره شمالی، برجام،
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.